!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2010-05-31 praktikant idag, imorgon anställd. allting går som det ska, det går bra nu ! för mer information, stay tuned. lots of <3, xoxo m.

måndag och den 31 maj

2010-05-31

imorgon tar vi ett raskt kliv in i juni, men innan dess; det är den siste maj idag och även min sista dag på praktiken i höllviken. sammanfattningsvis har detta varit det bästa månaden på mycket länge. jag är långt ifrån fullärd, men jag har fått en ganska så klar bild över hur branschen som jag vill jobba i ser ut. jag arbetar med fantastiska människor, träffar fantastiska kunder varje dag och jag får göra det som jag tycker är absolut roligast.

i slutet på den här veckan tar viktoria studenten och jag har antagit uppdraget om att arrangera för buffén. från och med onsdag kommer det vara fokus på att baka och fixa. jag vet inte varför, men jag känner mig för lugn. jag är rädd att jag inte inser omfattningen av det här uppdraget och att tiden inte kommer att räcka till, men det måste den göra. jag känner mig i alla fall oerhört viktig, för utan mig -ingen mat på vickans studentmottagning.

jag måste se till att bli färdig nu, det skulle vara just snyggt om jag kommer försent till sista praktikdagen. om vi hörs av för sällan så kan det bero på att min dator just nu lever sitt eget liv. den ansluter bara till internet när den själv vill. jag gör allt för att behärska mig, men det är svårt. jag har spelat upp scenarion i huvudet där jag kastar ut den genom fönstret och liknande, men innan det sker ska jag be rasmus snällt om han inte kan installera om windows på den. det är min största svaghet tror jag...när teknik som man är beroende av, inte fungerar då kan jag verkligen gå lös. exempelvis, jag har inte kunnat kolla min mejl på flera dagar och det är sånt som jag måste kunna göra, annars känner jag mig stressad.

om det går, så hörs vi senare. nu måste jag chop chop...
ha en trevlig dag,

m.


morsdag

2010-05-30

ni glömmer väl inte era mammor idag ?
jag ska strax dyka i badet och sen göra mig redo att möta dagen. först tänkte jag springa om entré här i stan och sen hoppa på en buss mot vellinge. om vädret bara kunde vända och inte vara sådär förbaskat mulet hade dagen varit fulländad. i vellinge ska mamma firas med middag och presenter.
i love u, mami !


jag orkar inte vara en bitter svensk

2010-05-30

att sverige missar fotbolls-vm är väl som det är med det. jag tror att jag kommer att sakna det, för det är ändå stämning på något vis. när det gäller eurovision songcontest kan jag ingen annat än att skratta. jag var tvungen att titta på alla bidragen igår för att jag varit så otroligt dåligt uppdaterad angående startfältet och faktiskt, jag vart positivt överraskad. visst bjöds det på show ? 100%-igt !

jag hatar svenskens inställning ibland. bara för att vi röstade fram ett bidrag som var bra, men som jag redan från första stund visste inte skulle gå hem i europa intar vi direkt försvarsställning och ännu värre, skyller ifrån oss. vadå lägg ner skiten ? jag säger; se till att skriv en låt och skaffa fram en artist som kan göra det vettigt istället.

jag orkar egentligen inte engagera mig särskilt i den här soppan, jag tycker bara att tävlingen helt har förlorat sitt syfte. europa ska utse den bästa låten och demokratiskt får alla vara med att rösta, man får inte rösta på sitt eget land - det är rättvist. men vad är grejen med att skicka svenskskrivna låtar och svenska artister till andra länder ? jag tycker: låt varje land skicka ett bidrag som verkligen talar för sitt land, sjung på det landets språk eller engelska och så klart ska artisten komma från det specifika landet. all creed till greklands bidrag för deras insats. det kändes grekiskt på alla sätt och vis !

topptippade tyskland tog hem segern, grattis till dem. det kändes tyskt men huruvida låten var bra, det kan ju alltid diskuteras. i alla fall så vann de och jag tänker inte vara svensk och bitter, utan jag gläds å deras vägnar. sverige borde kanske göra mer som tyskland och finakamma landet efter en talang och inte köra femtioelva deltävlingar med avdankade gamla stofiler som ändå bara floppar. jag vet inte vad ni säger, men melodifestivalen i sverige känns bara mer och mer B för varje år. thank god för att det är ett helt år till nästa gång !

m.


at m to the ärtas, hela dagen !

2010-05-29

en invite till voddler satt inte helt fel, särskilt inte när man inte känner sig helt kry. dock för det vänta med filmtitteri för idag jobbar jag 9-17 cirkus @ märtas. be there or be...utan världens godaste kaffe och mackor.

det åts middag hos svärfar igår och det är alltid himla trevligt. samsito, älskade lilla solstrålen höll låda som vanligt och äntligen kan han säga vad alla heter utan att snubbla på R'en. så istället för jalle och majia är vi nu ralle och maria- det råder ordning. förövrigt är han ett smart barn, ett mycket smart barn- särskilt när det gäller fisk, ålder och kinderägg.

solen strålar, men vem vågar hoppas ? jag funderar på om man inte bara ska dra mot sydligare breddgrader och stänga in sig på någon resort och friskna till. idag skulle jag faktiskt bara vilja sova, men sånt tycks jag inte ha tid med. så nu ska te'et drickas upp, tänderna borstas och sen kör vi !

hej så long,

m.

igårdagens jobb var en höjdare

2010-05-28

jag hjälpte johannes och mattias på en middag igår. paret vi serverade hos hade ställt till med en lagom liten tillställning för 18 personer. huset, var det mest överväldigande jag sett. ett svart hus i nyfunkisstil...toppmodernt och inrett med enbart designmöbler precis vid golfbanan i ljunghusen.

vi serverade 5-rätters och jag har aldrig vart så nervös inför någonting i mitt liv...nästan. man vill inte verka överspänd, men hur beter man sig annars bland folk som har konst på väggarna för kanske minst 50000 per piece ? det visade sig ganska snabbt att värdparet litade på oss 100%-igt och då kunde även jag slappna av. jag log och gjorde vad jag skulle.

jag har alltid haft en idé om att riktigt rika människor är dryga, men människorna på middagen igår var precis som folk är i allmänhet. kanske är det vardag för dem att äta anklever och gödkalv en vanlig torsdag, men trots de verkade de aldrig överlägsna. jag fick otroligt mycket beröm och det gjorde mig så varm i hjärtat. jag älskar det här, och trots obekväma arbetstider, då jag var hemma 1 inatt, spelar det liksom ingen roll -jag älskar verkligen det här.

jag vet inte vad ni tycker, men när jag hade en solnedgång och en tre miljoners bentley att titta på hela kvällen kunde det liksom inte på något vis kännas fel i magen !

nu kommer chefen snart och hämtar mig och sen jobbar jag till stängning. shit, vad jag blir bortskämd...till och med på jobb.

ha det så bra idag !
många kramar,

m.

THE dress

2010-05-27

finally är den här...filmen. the one we've been waitin' for. aight ? jag och fanny har inte satt något datum än, men vi ska se den. satc 2, ofc är det denne jag pratar om.

jag pallade inte hysterin kring den förra, utan bojkottade att välfärda till någon biograf med alla andra miljontas fans. jag bestämde mig för att se om serien och sen avsluta med att se filmen. jag kom igenom halva serien och insåg sen att den enda jag plågade var mig själv.

satc- filmen blev en vana att tillföra sömnlösa nätter och jag har inte lyckats se den en enda gång utan att brista ut i tårar. ibland tears of joy och andra gånger bara sånt där dramatiskt-hysteriskt tjutande som man inte riktigt kan förklara. den satans filmen är så full av känslor att en avslagen cola kan bubbla över, bara sådär.

i alla fall, så har jag inte kunnat hålla mig borta från allt skvaller och uppmärksammande av premiären av satc numero dos. jag dör lite varje gång jag ser trailern på tv. kvinnsen har utan tvekan vart fab genom hela serien och i satc' ettan went jag bananas över hur de fortfarande kan vara så jäkla läckra. tvåan som trots ganska risiga omdömen tycks inte vara ett undantag.

ni har också sett sjp's outfit från rödamattan ? om inte kolla längre ner... jag är ingen fanatiker och ingen valention- kännare på långa vägar, men till och med jag...trots total blindness för fashion kan se att denne solstråle är one piece of magic. hur gammal är hon nu förresten ? 45 ? jag har svårt att tro det, har du ?

m.
there is no gettin' over you

2010-05-27

vad tycker vi om att använda gamla beats ? jag vet inte, men jag tror att det funkar...i alla fall för guetta, men jag tycker nog ändå att han borde komma med lite nytt och inte bara återanvända sin gamla used ones. jag menar, det är inte mycket skillnad på den här och den här intromässigt. någon annan än jag som tycker att ferige btw är one hot woman, alltså !

m.

bloggdesign åt världens bästa fanny

2010-05-28

gucke, du har pratat om en ny header.
jag fastnade för den här bilden och gjorde något som var väldigt enkelt.
vad tycker du ?


hey-ya, second time around

2010-05-26

thanks to ted fick jag tag på den och jag kan inte sluta lyssna. will young, vilket geni ! jag vet att det är en cover, anyhow, han gör den i alla fall fenomenalt. slut och punkt !

enjoy people, ni kan tacka teddan later.

m.

ett knäckebrödsätande förkylningsmonster comin' through

2010-05-26

det är inte okej att vara sjuk när vädret skriker vår ute, och det är verkligen inte okej att vara sjuk när man mer än någonsin vill vara på plats på jobbet.

okej, det är ingen dunderförkylning som senast, men huvudet känns svullet, ekande och ömt...så även min stackars hals, -okej...kanske inte enkande då.

dagen har jag tillbringat mestadels i sängen. jag skojar inte att det skönaste som finns när man känner sig kass, det är att sova.

jag och rasmus gjorde willys innan och fyllde på med lite gott. ikväll ska vi göra omelett och steka champinjoner. det blir precis lagom som kvällsmat. jag antar att jag måste fylla på med något annat än knäckebröd. wasa husman är så jäkla underskattat, inte sant ? med märta's plommon/ äpplemarmelad och goudaost...alltså jag skulle kunna leva BARA på det !

m.

hälsan ? inte det nu också...

2010-05-25

ybersvettning vs. frossa. min hals dödar mig lite smått. jag kände av lite imorse, men knallade glad i hågen iväg till praktiken utan att ödsla särskilt mycket tid på att tänka på min hälsa. bad choice ? kanske. nu gör det i alla fall väldigt ont. har druckit te, och ska sova nu...snart. innan dess ska jag suga på en bafucin både länge och väl, och så hoppas vi att detta kan försvinna lika fort som det dök upp.

m.

på jobbet våldtar jag espressomaskinen, vad gör du ?

2010-04-25

vart tog den här dagen vägen ? vaknade med ett ryck efter att ha somnat om när klockan ringde -trodde att jag hade försovit mig big time. kom iväg som jag skulle, men i kroppen kände jag mig som en zombie.

på jobbet hade vi förstärkning av två superduktiga prao-tjejer. johannes var i paradiset för en stund, omsvärmad av den bästa tänkbara personalen ever...och ja, girlpower fo shizzle.

jag smet vid fyra och kom iväg som jag skulle till läxläsning. har jag sagt att jag älskar att vara uppskattad ? om inte...så kan jag berätta att jag blev varm i hjärtat när tjejernas mamma berättade att de hade haft kul sist vi sågs och att de verkligen tycker att de lär sig saker. o hoj - mission accomplished !

nu, efter laxmacka och örtbakad kyckling med potatis, morötter, lök och tomat samt MASSA vitlökssås är jag hemskt sugen på att sova bort huvudvärk och halsont. jag kan inte bli sjuk, jag får inte bli sjuk. jag ska fightas med kaffemaskinen den här veckan.

seriöst så tjuter den stackars maskinen som om jag våldförde mig på den. johannes säger att jag måste behandla den ömt och prata med den, föra en dialog. jag känner mig helt värelös, den bara skriker. men jag tänker då inte ge upp, jag ska vässa barrista skillsen och satsa på att go pro. höhö...antagligen inte imorgon, men en vacker dag ! 'til den ska jag plugga på kaffe- varianter; en espressino, anyone ?

m.

<3

2010-04-25


te quiero, så enkelt är det.

...och ni skulle se oss nu. han med hörlurar i öronen och jag med face-mask i halva ansiktet.
nej, nu dör jag snart så ska borsta tänderna och krypa i säng. gott !


antm

2010-05-24

yepp, she's still min favorit.måndags- göra

2010-05-24

jag har lyckats ta mig ur sängen och det är strongt. den var så himla skön och helst skulle jag bara vilja ligga kvar hela dagen.

efter cocos-toppsbak ska jag packa ihop mig och sen göra vellinge, några ärenden behöver göras. det blir också läxläsning med mina små mönster elever. ikväll kommer svärmor kim och kaj hit och då ska cateringen inför vickans student planläggas och jag känner mig lite oförberedd, men vickan har lagt upp lite idéer så då har jag lite att utgå ifrån.

när jag skrev igår, så skrev jag att min dag skulle typ vara halvledig. nu känner jag att jag är ganska uppbokad och jag hoppas att jag kommer att hinna med allt. jag ska försöka koncentrera alla vellinge ärenden så att jag slipper flänga, det är så himla jobbigt.

oj oj, dags att ta tag i dagens bestyr. jag måste komma ur min morgonrock. den är antik...men jag älskar den och dessutom är det mammas gamla. perfekt när jag saknar henne !

m.

det gäller att avsluta bra, för då har man liksom ångan oppe och kan göra en kick ass start på den nya veckan som komma skall. NU KÖR VI !

2010-05-23

ledighet må vara bland det bästa som lär finnas på denna jord när stämningskompassen står på "raka spåret". ledighet är aldrig så värdefull som när det är efterlängtad och man har jobbat hårt för den.

idag tillbringade jag morgonen, samt förmiddagen med att sova länge bredvid mitt älskade troll och aldrig har det känts så rätt att masa sig långtsamt ur sängen. frukost fick jag på märtas i höllviken, med världens tredje bästa familj; wallons'. 1. ohlin/ lindkvist 2. lundborg 3. wallon.

då rasmus varit i knegarens spår tillsammans med gode vännen mackan, passade jag på att tillbringa dagen med värnpliktige fred salon, aka ted wallon. ted, jag älskar det smeknamnet. deal with it ! vi promenerade sakta genom höllviken och landade sedan i varsen stor fåtölj tills att det var dags för soldaten att packa sina saker och bege sig mot tåget. sällskap, det hade vi. en kaffe senare skiljdes vi åt och på något sätt känns det som att jag kommer sakna honom mer den här gången, trots att vi ses om en vecka.

jag har de bästa vännerna i världen. jag vet, alla säger det, men utan tvekan kan jag säga att det är jag som har de bästa vännerna i världen. vi har roligt, vi kan prata om allt och vi ser till varandras fördelar och uppskattar varann för vilka vi faktiskt. vi respekterar varann och har jävligt kul tillsammans utan att spela på någons bekostnad. okej, ibland händer det att vi skrattar åt varann, särskilt ted...men den man älskar, den agar man !

när jag kom hem i eftermiddags hade mannen hunnit hem och eftersom att jag älskar att rå om honom pysslade jag också om honom. efter att ha ansat mitt buskage, mina kryddväxter i köksfönstret, ställde jag till med en kalasig söndagsmiddag bestående av först laxmacka med hovmästarsås och sen spagetti och köttfärssås.

på agendan stod förövrigt städning och nu när surret från dammsugaren dött ut kan jag andas och känna att dagen till max har kramats på det bästa av allt. till dit hör också telefonsamtal med mamma& pappa, världens näst bästa uppfinning förutom rasmus, vatten och frysta hallon (när is plötsligt känns som lyx) sol och parlamentet.

jag ska släcka ner här om bara en liten liten stund. jag vill skriva att det finns någon i rummet intill som behöver mig, men om sanningen ska fram är det nog jag som behöver honom alldeles förmycket. jag älskar mitt liv, och jag älskar att känna mig uppskattad. idag var en bra dag !

vi hörs imorgon och då, mina vänner, väntar ännu en ledig dag...i alla fall en halvt ledig dag. förmiddag och eftermiddag, samt kväll är uppbokad där emellan ska jag försökat hitta på bra med mycket bus.

puss och godnatt, you can get it, if you really want

m.


thank god is friday

2010-05-21

a mesa brasil, vår lilla kvarterskrog, fick sig en påhälsning av tre delar ohlin och en del lundborg ikväll. massor med smaskig mat och rött i glaset. jag har en känsla av att det kommer att ätas tomatsoppa där fler gånger.

ikväll bjuder sambo-livet på en omgång fifa- jag vet att jag kommer få däng, men det är mysigt att göra något tillsammans och just nu har jag inte energi till något storslaget. imorgon är jag på märtas 10-stängning. kul lördag ? ja, faktiskt. för jag anar många vrål och mycket öl hemma om rasmus bjuder in lite vänner för champ. finalen.

om jag ska hålla er uppdaterade angående godisförbud så går det bra. jag har dock funnit ett substitut till godis och det är saft. jag har alltid älskat bob mixx; jordgubb, smultron, kiwi...men i nuläget är kall blandsaft heaven on earth. socker, å detta jävla socker. hur gör man sig kvitt det ?

helgen lär förövrigt bjuda på ett kärt återseende vid namn fred salon- min lilla fågelunge. oj, nu heter det fifa för en stund och rasmus frågade om han skulle välja ett sämre lag. i helvete heller...jag ska kämpa ! KOM IGEN ! så, ja...fokus ! vi höres,

m.

struck by sunlight

2010-05-21

här posas det hej vilt på morgonkvisten !
well, ha en underbar dag i solen.
rasmus inveg bara ben, jag får vänta till helgen - major !


go go go

2010-05-21

jag antar att jag bara ska se ljust på ansvar, men nu går dagarna i ett och jag längtar så till helgen. jag får myror i byxan av att sitta still och göra ingenting och utan mänsklig kontakt om dagarna är jag tom, så egentligen existerar inget problem.

dagarna på märtas går undan, men det är ändå långa dagar. jag kan inte bestämma mig om jag ska beklaga mig, (för att jag egentligen är grymt trött) men jag skiter i det ! jag skakar det sömniga ur kroppen och tar nya tag. det här är en otrolig möjlighet för mig och jag trivs så nu gör vi en bra dag av denna soliga fredag. ikväll ska det ätas på a mesa brazil med mamma och pappa & rasmus, och inte förrän då är det helg, så nu kör vi !

m.

meeh, hallå !

2010-05-19

jag bjöd nog resenärerna på buss 3, runt 17 snåret på en glädjens stund. något var fruktansvärt fel på trafiken i stan idag...ingenting verkade fungera. värst är det med chaufförer som inte är uppmärksamma så att man högt måste hojta för att ens bli ihågkommen så att man kan gå av på sin hållplats.

i alla fall så var jag maxat trött i fötterna efter jobbet idag (och det trots bra skor...suxs) så jag famlade liksom lite klumpigt runt i bussen när dennes chaufför bromsade växelvis gasade lite hastigt. när det väl var min tur att gå av körde chaffören givetvis förbi min hållplats och då fick jag fram: meeeeh, hallå...jag ska av här. kan du stanna ? demonstravtivt: AAAAAH !

om jag skämdes ! jag är inte sån...jag är inte miss jag-är-så-viktig-så-don't-mess-up-my-life-if-you-do-i'll-kick-your-ass-och-stönar-ljudligt-because-jag-är-så-fjårtiz ! det måste som sagt vart en extraordinär syn för samtliga resenärer som inte var för oberörda för att uppmärksamma detta. jag hade skrattat om jag var dem...

när chocken hade lagt sig, fnittrade jag bara lite tyst för mig själv. meeh, hallå och och ? är så fjorton år, men ack så uttrycksfulla...eller ?

m.

meeh, aaah !

2010-05-19

när jag ser på reklamen för nya colgate skäms jag över att vara från skåne. måste han med brillorna och big sized mellanrum mellan samtliga tänder vara så framfusig ?

m.

kvällsmat

2010-05-19

kvällsmat is going strong hemma på värnhemsgatan. det blev enkelt; omelett och rester av en pastasallad. jag är i alla fall stolt. jag lyckades med min första omelett. den smakade säkert extra gott thanks to riktiga lantägg, timjan och bacon. jag har inte lyckats lista ut om vi har en fungerande fläckt eller inte så på fönsterfronten har det vart vidöppet. än så länge gillar jag brummet från storstan.

m.

vem sa att livet är enkelt ?

2010-05-18

har man höga tankar om sig själv...om man jämför sig med en ferrari ? diskussionen spårade ur ganska bra idag och ja, vi lämnar det !

idag kom jag på hur mycket jag vill åka tillbaka till bangladesh. min plats på jorden är där jag kan få känna mig delaktig...mitt i allt. jag är långt ifrån tillräcklig, men man måste börja någonstans.

jag har också insett hur viktigt det är att vara rädd om det man har. jag hatar att bli påmind om att saker kan ta slut. jag hatar att se människor med så mycket glädje och energi tappa glöden. jag ska aldrig tappa glöden ! lagom är bäst; att tillgodose och att bli tillgodosedd är livet medicin. vart går balansen ? -det är en vetenskap.

livet kommer utan en instruktionsbok, och tur är väl det ? det är inte lätt, men det går. det viktigaste är i alla fall att inte ge upp...no matter what. inte på något, inte på någon. hur fattar man rätt beslut, med hjärnan eller med hjärtat ? går ens egna behov före någon annans ? har man ansvar för andras känslor ?

jag är 20 år, och ibland önska jag att jag var äldre...jag vill vara gammal och erfaren så att jag kan tämja livet vidunderliga frågor. om varje människa är unik, vad är då inte varje relation ? jag förstår inte ibland hur livets mest fantastiska ting; en relation, kan vara det mest komplicerade. våra liv är fulla av dem och trots det finns det alltid frågor att ställa.

jag tror på kärlek och respekt och för det mesta är det ord som bara är lättare att säga än att utfärda. hur gör man då ? vi alla vet vad vi vill, men hur når vi dit ? jag hör av mig om jag kommer på något bra !

m.

sammanfattningsvis har denna måndag varit en mycket bra måndag

2010-05-17

sjuttonde maj har känts ovanligt ouppmärksammat. jo, det var en sida i metro om att norrmännen äter massor av pizza och sen kunde man sms'a ett nummer för att få tag i en inköpslista. jag kände mig måttligt inspirerad.

det verkar som att vädret över skåne har svårt för att bestämma sig. idag har solen tittat fram och slängt sina omtänksamma solkyssar mot pannor och bara axlar. jag gillar. helst av allt skulle jag vilja slänga talllrikar och mackor i backen och lägga mig rak i en solstol, men nu måste jag få hushållet att gå runt så jag blir nog blekast i kvarteret i år.

jag vågar inte hoppas, för när man verkligen ser fram emot en helg med solgass blir det alltid regn, i mängder. så, peppar peppar !

idag har jag lärt mig;

- att göra marmelad
- att det är dags att se över listorna i podden...mina kollegor, den ene min chef hoppade höjder när "roger på starshine" skrålade från högtalarna. jag bara, oj...fanns den inlagd där.
- att skånetrafikens busschaufförer är helt utom all räddning och våldsbenägna - jag höll verkligen på att bli överkörd av den chauffören som jag hatar mest !

ett moment som jag älskar mer och mer för varje dag, nu när jag är utflugen...det är mat. jag älskar att äta sånt som jag bara får lust att äta. som idag...thanks to sen lunch har middagen ikväll bestått av youhurt och müsli, foccacia med ost och sylt och en halv fantastiskt lagom mogen avokado. mums. jag älskar mat ! nu cocostopp och hollywood fruar.

många pussar,

m.

no more

2010-05-16

något hände med att att vara GI-smart. jag ser tillbaka på den här helgen och ryser av bara tanken. hur mycket godis & skit har jag inte stoppat i mig egentligen ? jag har aldrig gjort det och inte tyckt att det vart någon idé att sätta i verket heller, men nu blir det andra bullar. i'm doing it. jag ska hålla godisförbud.

ja till nötter, popcorn, kakor (jag jobbar på ett café FFS) torkad frukt och mörk choklad. jag måste bara bli kvitt allt lösgodis jag pillar i mig. det kostar och skadar, så ja. jag ska hålla mig undan lösgodis i 6 månader från och med nu. jag har faktiskt en halva fransknougat i väskan...äta eller slänga ? den skulle kunna agera som belöning om 6 månader, men hur god är den då ? kom dock på den briljanta idén att om jag slänger den nu, kan jag få köpa en ny om 6 månader. deal ? it is on !

m.

mer juice, ge mig...

2010-05-16

jag måste bara tipsa om en grej; färskpressad juice ! på jobbet har vi en sån där höjdar maskin som kostar många pengar, och jag ska försöka efterlysa en som kostar lite mindre. en juicepress är så himla smidigt. jag kan inte komma på hur det skulle kunna vara en nerköp. jag släpar hellre hem färsk frukt än hundratusentals liter juice som egentligen bara är socker och vatten. det är dessutom gott, nyttigt och ger en massor med ny energi.

min standard som jag brukar köra gör jag så här:
- en halv citron, med skal
- ett grönt äpple
- massor av is

pressa, och rör om...jag känner mig så fräsch efter ett glas. den liksom uppfriskar och piggar upp. så, ja...mer juice åt folket !

m.

sunday -sun

2010-05-16

jag älskar att komma hem, när hem inte är mitt hem längre. jag menar...man påminns om hur bra ens barndom varit och att man faktiskt är vuxen. det är också extra mysigt att bli ompysslad. dessutom känns relationen till ens föräldrar mer mogen på något sätt - det finns alltid något att prata om och de slipper mig när jag har PMS.

jag kände mig som ett miffo på bussen när jag kom konkande på min jättebag med illaluktande strumpor och skitta tishor n' stuff. det visade sig vara ganska bekvämt att vara med en otymplig trunk. till att börja med fick jag dörrar upphållna och tillfrågningar om jag behövde hjälp och mamma och pappa mötte upp mig vid bussen.

hemma, alltså hemma där jag inte länge bor, var det full rulle. oskar och sessan galopperade genom mamma och pappas hus och när jag inte tryckt in tvätt i maskinen busade vi på vardagsrumsgolvet i timmar. oskar fann min noppriga men mysiga stickade dröja mycket intressant. den fungerade som substituttutte och han trampade och suttade allt vad han kunde när vi emellen leken vilade oss på mattan. jag tror oskis saknar sin mamma - det gör jag också ibland !

ikväll har jag hantverkat ett regnbågigt armband, and that's pretty much it. jo, jag bakade den sista cocostopp- smeten och sen har vi försökt sprida ut fuktig tvätt i lyan. vi tror att vi har löst mysteriet med det försvunna tvättlåset, så nu får vi bara vänta och se.

imorgon bär det åter ner till höllviken för arbete på märtas. jag längtar redan, bara det inte blir regnigt ute och svettigt inne. jag orkar inte vara helt yr och klibbig. veckan ser ut som sådan att det blir arbete måndag till fredag och sen ligger helgen till vårt förfogande. jag anar att det blir mycket häng och lite annat gjort. nu när jag verkligen gör saker om dagarna är helgerna så väderfulla. långfrukostar, pyajamashäng och så får man gjort sådär lagom mycket annat.

nu ska jag hoppa i duschen...snart. gottigt ? ja !

m.


smuuuts

2010-05-16

jag bör nog efterlysa vårt tvättlås, tills vidare...åker jag hem till mamma och pappa och tvättar. så here we go; åka kollektivt med IKEA- påse full med smutstvätt...naaaaajs !

puss,

m.

regn och rusk

2010-05-15

efter jobbet igår samlades en trupp hos nyinflyttade patrik. efter att ha karvat parma från en hel skinka och hinkat öl lastades vi in i taxis för att åka längst ut på näset. på skanörs rökeri hade det bokats bord för 16 (?) personer och där avnjöt vi en fantastisk middag. jag frossade i vit sparris och varmrökt lax.

jag drog mig hemåt efter middagen, men pågarna laddade kanonerna för en natt på möllan. hur kvällen blev har jag inte riktigt fått helt klar för mig, men jag sammanfattar kort det jag fick informerat för mig någon gång inatt; händelserik.

nu har jag precis lastat i mig frukost och deppar över att det vräker ner med regn ute. idag kan jag faktiskt inte bara le och vinka. jag ska knata till bussen och jobba till 5, minst..alldeles strax. helst av allt skulle jag vilja gosa ner mig i sängen med min slagna hjälte som vilar huvudet tungt tungt på kudden. skam den som ger sig, nu ska jag skynda skynda så att jag kommer i tid !

ha det bra idag och stay dry...det vill säga håll dig inne. det är onödigt att bli förkyld, eller något i den stilen.
många lördagspussar,

m.

once again, embrace life- för att varje dag är den kick ass bästa gåvan man någonsin kan få

2010-05-14

jag kan inte tjata om det tillräckligt. jag älskar att äta frukost. ja, även om det innebär att en surrande dator är mitt enda sällskap. jag är alltid klar i skallen på morgonen, jag är glad och oftast utvilad och jag älskar att lyxa till det genom att se till att det där lilla extra alltid finns på frukostbordet. faktiskt så sitter jag vid frukostbordet nu. i en hel vecka har frukosten ätits i soffan, men nu kan man faktiskt sitta i vårt kök. det är mysigt. bilarna på nobelvägen susar förbi, och jag myser i kroppen...för jag kan sitta här 20 minuter till och bara gosa med min kopp earl grey. just det, jag återfinns på märtas idag 9-16...it's going to be a kick ass day & i eftermiddag får jag nog fikabesök av lundborgs bröderna. det är alltid så kul att jobba när det kommer förbi människor som jag känner. då blir jag extra glad !

ha en fab dag, i malmö är vädret genommulet...men inte bölar jag för det. jag lever i all tänkbar lyx som läget är i alla fall, så om solen inte står på och värmer förjämnan är jag inte lissen. well, well...jag tänker återgå till frukostmys-by-myself, pronto ! för att det är kvalitet !

so long babies,

m.

kan det inte bara räcka nu ?

2010-05-13

igår när jag stod på jobbet och mixxade polkagrisar, för att vi skulle rulla 200 tryfflar, kom det där med lars vilks upp. om jag fick chansen, så skulle jag också ge gubben en danskskalle. yttrandefrihet är inget man bör ta förgivet, det är ett privilegium som i allra högsta grad bör respekteras och inte missbrukas. jag antar att gränsen för vad som är okej, och inte är okej är ytterst hårfin, men jag tror att man genom att bara använda sitt sunda förnuft kan urskilja den gränsen ganska snabbt.

att konsten skulle innebära ett undantag har jag svårt att föreställa mig. varför ? vilks har ännu en gång för alla gjort det klart för världen att han är en provokativ envis tjurskalle. om det nu stämmer att han bara vill skapa debatt så har han ju vid upprepade tillfällen lyckats och varför kan inte bara det räcka ? jag respekterar religion och jag respekterar att olika människor har olika religioner. om muslimerna inte avbildar sin profet, då bör ingen annan göra det heller och särskilt inte i vulgära situationer som nu senast. jag kan tycka att det är okej för människor att ifrågasätta varför muslimerna inte vill avbilda sin profet, men jag tycker inte att att karikatyrer är rätt metod. det retar mig att vilks kan gömma sig bakom sina argument som att skapa debatt, när det egentligen bara verkar som att han vill skapa reaktion. han har fått det, måste han fortsätta ?

islam intresserar mig. jag vet inte varför. jag har svårt att sympatiserar med folk som anser att alla muslimer är bokstavstroende fanatiker, sådana finns det inom judendom, kristendomen och alla andra religioner med - men detta vägrar människor att se. jag tror att det finns mycket inom islam som vi som bara ser galna talibaner på tv inte förstår. jag tror att många är trygga i sin religion och att det finns en värme och gemenskap som inte finns någon annanstans. jag vill tro att det är en religion där respekt vare sig du är man, kvinna, gammal eller ung är prioriterat.

och säg nu inte till mig att jag är naiv, eller att jag inget förstår...för vem är du att säga att min uppfattningen inte är korrekt ? jag tror att media ger världen en otroligt vinklad och banal syn av särskilt mellanöstern. där finns människor som du och jag utan en förvrängd syn på kvinnor och makt. där finns människor som inte lyfter vapen utan samtal och där finns människor som tror på kärlek och respekt, precis som du och jag. jag tycker att vilks är precis så som vi inte för bemöta andra kulturer. vi ska visa respekt och förståelse och inte provocera fram reaktioner för att bevisa att tex. muslimer är galningar. vilks är inget annat än en feg idiot som gömmer sig i sverige bakom sina rondellhundar och muhammed- karikatyrer. jag skulle vilja se honom stå upp för sina tankar på plats där han är i minoritet - undrar om han är lika tuff då ?

m.

embrace life

2010-05-11

jag vet inte hur jag ska sätta ord på hur fantastisk tillvaron just nu känns. jag har världens bästa sambo, en familj som ställer upp i vått och torrt, jag älskar att gå till jobbet och våren tycks göra ett tappert försök att komma tillbaka.

och egentligen så skulle jag kunna go on for ever...men just nu är desperate housewives så jävla spännade och jag är för trött för att tänka, hm...typ, dubbelt.

puss,
m.

jag <3 cocostoppar

2010-05-10

cocostoppar, finns det någon mer fantastisk liten sötsak ? jag bakade och gjorde mängder av smet idag på jobbet så kunde inte låta bli att gå inom affären på väg hem så att jag sen kunde ställa till med bak. ungnen är premiär- bakad i nya lyan och nu vet jag att jag ska passa allting en aning extra för mina toppar blev lite väl mörka i toppen. det gör inget för de smakade gudomligt ändå. de står här, framför mig på bordet och jag kan inte sluta titta på dem. jag ska nog unna mig själv en till sen till hollywoodfruarna och en kopp te.

m.

sånt händer, när det bara inte får hända !

2010-05-10

visst är det så att när man säger att man inte ska glömma något - så gör man det ! det hände mig idag. jag påminde mig själv om att ta min sjal som jag lagt på bänken på busshållplatsen för att jag var varm. jag fick liksom inte bara glömma den. sen somnade jag på bussen, och när jag vaknade med ett ryck och skulle gå av så hade jag plötsligt inte sjalen varken på mig, eller med mig. jag minns inte heller om jag fick den med mig från första början, eller om jag tappat den på bussen. jag gjorde ett tappert försök i att åka ifatt bussen jag nyligen kommit med, men förjäves. det känns aningen nedrigt inte bara för att jag påminde mig själv om att vara uppmärksam utan också för att sjalen har ett stort värde för mig. den är den sista av två som jag köpte i bangladesh och dessutom av pashmina och därför också klassad som en dyrgrip. ylle och siden kostar cirkus 75 spänn i bangladesh, men hemma kan man lägga till en nolla. jag retar mig så. jag har ringt efter brorsan som ska åka förbi hållplatsen i höllviken och sen ska jag ligga på som attan och försöka få tag på någon på skånetrafikens hittegodsavdelning. jag vill ha hem min sjal, baaah !

m.

zakura

2010-05-10

jag är verkligen tacksam för att jag inte lider av pollen- allergi eller liknande. det vackra vårvädret tycks ha lämnat oss, och kvar stundar höstrusk, men jag kan inte låta bli att njuta för det. magnolian står i blomm och så även alla fantastiska japanska körsbärsträd. bilden har jag snott, men jag ska ut och knipa någon bild i närheten av lägenheten snart. vi har två gigantiska träd på vår gård, så de kan jag kanske visa er. jag älskar sommarbröllop...jag menar; klarblå himmel, ljumma vindar, jordgubbar och massor med vackra blommor. men jag överväger en vigsel under en hel lund av blommande körsbärsträd.
OBS ! jag drömmer, jag & rasmus ska inte gifta oss - inte än. hihi. nu måste jag skynda mig, ska snart iväg på praktik och jag misstänker att det blir en lång dag, men en kul dag ! ha det så bra idag, smultron !


söndagen tillbringade vi på ikea, och låt det dröja till nästa gång

2010-05-09

ikea på svågertorp, malmö - har ni varit där ? jag har tagit mig dit, hm...twice och aldrig igen ! jag älskar ikea, egentligen. idén är genialisk och priserna passar en kassa som min perfekt. kvalitén är ju därefter, men omgivningen tillämpar stor mysfaktor om man på något vis kan ignorera alla andra femtioelvatusen människor som också brottas längs ikea- stigen som slingrar sig bland diverse inredningsexempel i detta gigantiska varuhus. jag tycker om inredning och är i full färd med att hitta min egen stil och då är ju ikea perfekt. att ta sig igenom varuhuset är dock en pärs och när man tillslut når kassorna och känner doften av mat blir man nästintill gråtfärdig och vill inget annat än att komma hem. som läget är nu är vi nyblivna ägare av en biträde, vit hylla...en såndär med sektioner liksom som man kan stoppa diverse i. den lyfte vårt vardagsrum/ sovrum grymt och idag har jag & älsklingen lyckats tömma nästan samtliga flyttkartonger. jag är helnöjd och det känns som att vi börjar komma iordning härhemma - så snart är ni välkomna hit att titta hur vi har det !

m.

muchachos guapos

2010-05-08

ikväll är jag omgiven av karlar, eller ja...en karl och några deluxare till på tv. skojar inte att josep guardiola är av hög dregel- kvalitet och hunk- faktor. mums !


send them your heart so they know that someone care

2010-05-08

jag är kanske sist i världen med att ha upptäckt den här versionen av we are the world. hur som haver, detta måste vara en av de bättre låtarna som gjorts, eller ? idag har det i alla fall vart konfirmation av ett gäng som jag sent kommer att glömma. deras tolkning av denna låt var också major & jag är fortfarande alldeles piggig av gåshud när jag tänker på deras sång, skådespel och övriga insatser idag.

det är alltid lika kul att se mänsklig förändring. det kanske inte alltid behöver innebära något revolutionerande och det behöver kanske inte heller vara något enastående stort, men att se glimten i ögat på någon som man aldrig trodde brydde sig är en känsla som är svår att beskriva. det gör så himla gott i hjärtat när man tillslut ser att man faktiskt kunnat göra intryck och förändra någons tvära uppfattning. och med detta sagt, you know; love is all we need & det är faktiskt ingen förlust att ägna lite tid åt sådant som egentligen inte intresserar en från början. jag ser det alltid som en vinst oavsett, att vidga sina vyer och skaffa sig nya erfarenheter ger bara öppningar & nya möjligheter. eller har jag fel ?


första inlägget från mobilt bredband i nya lyan - ändå stort !

2010-05-07

mitt i all denna sorg och saknad är jag den lyckligaste sambon i världen. vi är inflyttade i vår lya och allting känns fantastiskt. ännu lever jag i lådor och att surfa med mobilt bredband är en ny erfarenhet för mig, men det verkar funkar så jag är nöjd ! strax ska jag kila genom malmö- morgonen och ta mig ut på min nya pendlarsträcka till höllviken. bäst att jag sätter fart så att jag är ute i god tid. i helgen gör väl jag och rasmus ett försök att packa upp oss. jag blir stressad av oordning, det vet ni ju. så att fixa lyan är prio ett, och att träffa emma och chrille. tror jag ? nu, frukost ! mums.

stay tuned,
m.

vila i frid

2010-05-07

vila i frid vår älskade lille katt
så här i efterhand kändes det som att vi berövade dig det mest värdefulla; livet. du hade kanske lite tid kvar att ge oss. att se dig djupt i ögonen och att veta att nu är det gjort, nu är du på väg bort - är bland det tuffaste jag någonsin upplevt. ditt sista jam ekar fortfarande i mitt huvud och hur du sakta och fridfullt tillslut somnade in, med din familj tätt intill dig - är en upplevelse jag länge kommer att minnas. det är inte förrän nu som det är verkligt att du faktiskt inte kommer tillbaka.

du var så fin med ditt glitter runt halsen och en blomma från din favoritplats i fönstret ut mot tädgården. insvept i en handduk hemifrån fick vi lämna dig till att komma hem någon annanstans. jag saknar dig redan, du har gett oss så mycket. men fastän att jag saknar dig så otroligt mycket redan, så vet jag att du har det bra och att du just nu jagar efter din mammas svans.
det kommer alltid att vara ni, mina små husdjur...fnattis & kattis


Kattis

2010-05-04

imorgon blir en sorgens dag. jag får dåligt samvete av att ha varit så uppe i allt med hemifrån- flytt och jobb. även om det kanske inte märks så är jag ledsen, men jag har knappt hunnit känna efter. det går inte att på något sätt beskriva hur mycket du betyder för oss - inga ord räcker liksom till. du har gett oss så mycket, men imorgon tar ditt lidande slut. du anar ingenting, eller så gör du kanske det. jag hoppas att du ska tycka att det är befriande. vi hatar att se dig så ynklig, så sjuk och så olik vem du egentligen är. inget i världen kommer att kunna ersätta dig och din mamma - ni har funnits där under min uppväxt och ni har varit precis så som husdjur ska vara. jag kommer att sakna dina klumpiga rörelser, ditt jälla jam och att borra näsan i din päls. det finns inget som tröstar så som när du kommer intill och buffar med din lilla panna mot en.

jag älskar dig lille katt !
din lill- matte.sista flyttlasset har gått

2010-05-04

så där. nu är alla mina saker flyttade utom det precis nödvändigaste. inatt är det min sista natt hemma hos mamma och pappa och från och med imorgon är jag sambo i malmö. jag skojar inte att det ändå är ganska pirrigt.

m.

som NYC fast på mitt eget vis

2010-05-04

jag älskar att sitta i en oversize tisha vid köksbordet med en hink te, eller möjligen en kopp kaffe och antingen bara surfa rundor på nätet eller stirra ut genom fönstret. i nya lyan kommer det bli extra härligt. det kommer kännas så moget och så carrie i NYC på något sätt, fast jag är lite mindre glamour och hennes garderob är lite större.

m.

jag passar på att uppdatera nu när jag faktiskt är ledig, håll till godo !

2010-05-04

här sitter jag, med datorn i knät - ännu inte uppstigen. pappa bör akta sig bra mycket, hans sida av sängen är helt klart mysig. jag vet inte riktigt hur det blir ikväll när han kommer tillbaka från karlstadoch kräver sin sida tillbaka, fast det finns ju fler sängar i det här huset i och för sig...tur !

tvättmaskinen har precis centrifugerat så nu ska jag ställa mig och hänga tvätt. innan lunch väntar tandläkaren. sämsta tiden förövrigt. det är förtidigt att äta lunch kl 11 och jag får inte äta på en timme efter besöket. ska nog dra på frukosten en stund till så att jag inte behöver hungra i eftermiddag.

jag ska även hinna med en tur om amanda och sen ska det läxläsas med kidsen. mamma hade en idé om att vi ska åka med kartonger till lägenheten. den gillade jag starkt. ju mer jag hinner flytta med mig idag och imorgon desto snabbare kan jag och rasmus flytta in. han har tentavecka denna veckan och jag har praktik, jobb och sjuhundrafemtioättaochenhalv andra saker som också ska göras.

jag orkar inte vänta längre på frukost. jag får vara hungrig i eftermiddag istället. jag kräver frukost ! frukost är det bästa som finns. jag skulle kunna äta frukost tre gånger om dagen. lunch och middag är överskattat, bara massa mat som lägger sig som en sten i magen. frukost it is !

ha det så bra idag !

m.

hej ! ja, jag lever - men håller på att flytta. ha tålamod ! ordning lär råda inom snar framtid.

2010-05-03

jag känner mig hemlös. det är en märklig känsla. egentligen har jag det så bra att jag har två, rent av tre hem. vad som är upp är dock att jag har alla mina saker i lådor, ingen säng där jag just nu befinner mig och jag känner mig lite oorganiserad. jag antar att det är så att försöka flytta när livet rullar på i vanlig takt med jobb och så vidare. jag är i alla fall helnöjd med min situation trots oordning, jag ska ffs flytta hemifrån, bli sambo och ett eget hushåll med människan jag vill dela resten av livet med. hur kan jag inte må bra ?

m.

RSS 2.0