hemifrånflytt - jag ska bli sambo

2010-04-29

det hände en grej igår - en ganska så stor grej. jag ska bli sambo ! rasmus och jag skrev kontrakt på en superhärlig 1,5:a i malmö igår. det var verkligen snabba ryck; in och titta på lägenhete (kärlek vid första ögonkastet), hem och fundera och sen pang kom tjejen, vars lägenhet det är, hit med ett kontrakt och vips så blev den vår i 6 månader. jag är egentligen ingen andrahans- människa, men lägenheten var jättefin och allting kändes bara så himla bra i magen så vi slog till. nycklarna hänger på min knippa och jag vet faktiskt inte när vi flyttar, men typ snart tror jag. jag kan inte riktigt förstå allt !

m.

jag vill inte ta förväl.., inte nu !

2010-04-28

det är en märklig känsla att besitta det ansvaret att styra över en annan individs möjligheter att leva vidare, eller inte. det skär i hjärtat att behöva göra den avvägningen i om tiden är inne, eller inte. för samtidigt som du bringar en otrolig värme och kärlek är du inte värd att orsakas någon smärta. du är så älskad och så behövd. du är lycka och en del av denna familj. du är ett husdjur men en individ av sådan karaktär att tomheten efter dig kommer vara som att vandra ensam i en mörk skog utan slut. i dig finns kärleken efter din mor som plötsligt bara försvann och där finns all den lycka som slutligen nåddes efter den plågsamma natt då du kom till världen. du är en huskatt och vår älskade lilla skrutt som gett oss otaliga stunder av skratt. jag vill att du ska finnas kvar för alltid och fastän jag vägrar inse det är du en hemskt sjuk katt. åh, vad jag kommer att sakna dig ! jag älskar min lilla nussetutt - måste det vara så här ?

m.

müsli crush

2010-04-27

äter du müsli ? jag gör det - i perioder. just nu har jag en fil/mjölk/yoghurt och müsli period. men istället för att köpa extra sockrade helfabrikatsmüslis med torr torkad frukt gör jag egen. inga tillsatser och inget extra socker, utan BARA sådant som jag tycker är jättegott.

fresco gör en basmüsli av fullkornsvariant och det är denna jag använder. mostly freestylar jag och blandar i sådant som jag är sugen på. nu senast har det blivit; torkade äpplebitar, torkad aprikos, torkade tranbär, torkad melon och papay, solroskärnor, linfrön och såklart lite härliga hasselnötter och massor av dinkelflingor. nyttigt ? eh, det kan du ta och skriva upp !

m.

kära återseenden, spontanshopping och egentid

2010-04-27

jag berättade aldrig om gårdagen. det blev en rad kära återseenden från tiden på mkv. caroline har fyllt år och detta skulle såklart firas. jag hade därför bestämt med johanna att jag skulle möta upp dem i stan efter jobbet. jag lyckades dock dröja så att jag missade födelsedagsfikan - istället blev det bara en snabbdejt i city med some catchin' up n' stuff. vi bokade in en picknick- dejt inom snar framtid för att bara mysa och umgås så som tjejer gör bäst över lite gott att äta och dricka.

när tjejerna skyndat sig till bussar och tåg sprang jag en tur på stan för att rycka i lite reaplagg. what's up med spring sale ? jag menar..,hur tacksamt som helst. jag orkar inte köpa linnen och tishor i vanliga fall för att det är så himla tråkigt - jag hoppade därför höjder när jag kunde fynda lite som var somrigt och av basvarianten. det blev också en omgång underkläder, sånt som man också vill lägga lite pengar på - eller är det bara jag ?

förövrigt älskar jag att glida på stan med solbrillor och öppen jeansjacka med en vaniljlatte i handen - alldeles i min ensamhet. det gör liksom inget att inte ha någon att prata med HELA TIDEN, inte när man pratat hela dagen på jobbet. jag ska göra sånt oftare - just me, myself and i. kvalitet for shizzle !

m.

the sweetest thing

2010-04-27

sötaste killen flörtade med mig idag på jobbet. så fort jag vände ryggen om slog han i bordet och gastade. när jag ägnade honom lite uppmärksamhet log han sitt breda tandlösa leende och vinkade. ja, jag dog !

m.

tisdag

2010-04-27

jag har haft en total- ösig morgon, eller inte. jag gick upp med marginal och efter en ångande dusch har jag käkat en lugn frukost och chillat vakna! med the voice. sandra bråding är stand in & visst är hon en frisk fläkt ? förresten, agneta sjödin (den vackraste kvinnan on earth typ) gästade också och fångarna på fortet är på gång igen. jag älskar det ! gunde och agneta, programledarparens programledarpar - whaaadup ?! countdown for shizzle. idag är jag på märtas mellan 9-16, och idag tänker jag satsa på gympaskor att flänga runt i. jag orkar no more ömma fossingar. dessutom ska mina vita tygskor skonas från fler flottiga fläckar. jag mår illa av att titta på dem right now, så in tvätten med dem.

ha en dia muy bien, för det ska jag.
ses ikväll and come again,

m.


shorty is short

2010-04-26

jag återfinns på märtas - working my ass off, men OH MY GOD vad jag älskar att vara kassabiträde/servitris/diskare/bagerska & allting annat som måste göras.

m.

dagarna på märtas

2010-04-23

jag lever min barndom just nu. jag lever så som jag lekte när jag var barn. "välkomna ! vad får det lov att vara ?" jag kan inte låta bli att att se tillbaka på min dag och sen längta till nästa jobbdag, trots att benen är så möra att jag knappt orkar stå.

"märtas café, det är maria" eh, förlåt att jag gör en så big deal av det, men jag älskar det. och bara efter tre dagar lovordar bossen mig och tycker att jag är grym.

kassaapparaten är inte som förr - på låtsas, utan nu ska det in och ut annat än plast och pappers pengar. vi hade oss en rejäl dispyt idag, men jag ursäktade mig, torkade svetten från pannan och gjorde ett sista försök. tillslut lyste mer rimliga siffror i displayen och inga 4000 spänn.

jag älskar kunder med tips, jag älskar kunder med tålamod och jag älskar kunder med humor. på söndag siktar jag mot nya höjder och en vacker dag ska jag bemästra kassaapparaten OCH kaffemaskinen, samtidigt !

m.

praktik is going strong

2010-04-22

jag sitter här och läser bloggar och äter fil och müsli med Vakna! med the voice på i bakgrunden. mamma & pappa drog till det andra bästa stället i världen. blev det inte amalfi, italy fick det bli tingsryd, småland istället. det hade tydligen snöat där igår. jag vet inte riktigt vad jag känner inför det. vårt släkttorp där är världens bästa, men 20 grader och medelhav är ju en miljon gånger bättre än skogsluft och öppenspis.

vilken jäkla kommentar jag hade fått här under gårdagen. det är sånt som bara får mig att skratta. att man inte kan stå för vem man är, är jag bara hemskt sorgligt. och att dessutom hoppa på en människa man antagligen inte känner känns ju bara ännu mer omoget. jag hoppas du slutar läsa min blogg, för det är inte riktigt meningen att jag ska sitta och reta upp folk - så ödsla din dåliga energi på någon eller något annat istället.

jag ska strax pinna till bussen och ta mig till märtas. idag jobbar jag 9-19, det vill säga öppning till stängning. jag älskar kafé- livet. jag älskar det här. jag hade en underbar första dag igår och jag verkade ha gjort intryck. happydays !

nu ska jag pudra nosen och sen kila iväg ut i solskenet,
puss !
m.

allt på en gång

2010-04-20

god afton !

i förmiddags var det sol och varmt och jag var på humör för att sitta ute, sen bara helt plötsligt mulnar himlen igen och nu har det verkligen ösregnat i ett par timmar.

jag har inte orkat beklaga mig särskilt över det där askmolnet, men nu börjar jag också tröttna ! främst för mina föräldrars skull då det ännu inte är klart om de kan komma iväg till italien imorgon eller inte. det är sjukt hur flygbolagen och flygplasterna inte kan ge besked när det är mindre än ett dygn till avfärd. jag kan förstå att det är kaos, men så jävla svårt kan det inte vara att planera ?

rasmus är på plats i helsingborg på olympia för att titta på derbyt mellan hif - mff. jag önskar att jag kunde vara med ! vilket derby säger jag bara.

yiaha, innan jag hann skriva klart det här har det slutat regna och det blir nog en henskt fin kväll med solnedgång som man kan se. det gillas starkt !

m.


let's go !

2010-04-19

idéerna de flödar & det här blev en nytändning, så nu kör vi. den som ger sig in i leken får leken tåla, och jag spelar tufft men schysst. det blir inte alltid som man tänkt sig & saker är sällan så okomplicerade och självklara som de verkar från första början, men jag är inte den som ger mig. håll er uppdaterade, för i helvete...detta kan bli spännande vill jag lova.

m.

jag bara kör !

2010-04-19

jag skulle kunna skriva hur arg jag är just nu och rapa långdragna, ilskna beskrivningar av hur fel jag tycker att saker och ting är, men jag gör det inte. jag skakar det av mig, vänder andra kinden till och försöker förtränga det minne av att jag faktiskt satt och grät på arbetsförmedlingen. -jag säger det igen, högt för mig själv; fan vad klen jag är. det ena med det andra och det andra med det tredje, alltid är det något. livet är inte alltid en räkmacka på väg ner för en slät backe med solen i nacken - ibland vänder det och då gör det så jävla ont när man slår i. det hjälper dock inte att önska att man aldrig existera, utan jag bara kör !

m.

beslutsångest

2010-04-19

det känns rätt i magen och blomman är exceptionellt vacker, eller det tycker jag i alla fall !
jag tror jag kör - fast den vet jag inte.
beslutsångest ? skojar du !


magnolia

2010-04-19

i maj blommar magnolian så vackert utanför folkets hus. vore det en idé att döpa min firma till magnolia ? när jag så småningom kan bli helt självständig och ha råd med en egen lokal & startar mitt lilla café känns café magnolia klockrent. vad tycker ni ?

m.

18 april

2010-04-18

helgen har varit till belåtenhet. för hur bra är det inte att få träffa en fem dagar gammal bebis, hänga med underbara vänner och trycka i sig stora mängder god mat ocg dricka ?

tv- kvällen är räddad med fotboll, parlamentet och casino royale. hemmakvällspåsen står mellan mig & karln i sängen och jag kan meddela att våra händer går flitigt mellan påsen och munnen.

jag ska fortsätta att hålla söndag, så hörs vi imorgon för nya tag.

puss !
m.

f to the redag

2010-04-16

hej smultron !

mötet igår gick bra, så jag, mamma och pappa firade med grillat och rödvin. kanske gick det inte riktigt som jag trodde & kanske blir det inte helt som jag hade räknat med, men det kan nog ändå bli bra. fortfarande är det mycket jag måste förstå och få insikt i, men det är sånt som kommer med tiden.

till att börja med kommer min firma att existera, men jag kommer inte enbart att jobba på egen hand. det är fortfarande mycket som jag måste lära mig och jag måste visa att jag faktiskt klarar av det - för att kunna klara av det.

jag ser i alla fall allting som utmaningar just nu. igår blev jag lite för överväldigad, så det kändes inte helt bra...men nu har jag fått sova på saken och kan verkligen se mig själv och min roll i att försöka ro detta i land.

rasmus dök upp här sen igår och vi tillbringade kvällen med att titta på red dragon. spontant; eh, sjukt äcklig film - men ändå ganska bra. jag tror att jag måste se de andra hannibal lector filmerna. anthony hopkins; what a babe - NOT ! fett obehaglig, men han passar riktigt bra i rollen.

jag har precis avslutat ett pizzasnurrebak. jag hittade precis lagom med ingredienser. kylskåpsrensning, spontant och bra. fick dock dryga ut vetemjölet med grahamsmjöl och i fortsättningen ska jag bara baka med grahamsmjöl när jag gör snurror. 1, nyttigare och 2, godare. konsistensen blev superfrasig när de var bakade och jag har redan hunnit trycka i mig 4 st.

jag har lovat mamma att gå över huset och städa. så detta blir mitt "lilla" projekt ett par timmar fram över. kul ? inte särskilt när solen schteker ute och jag helst av allt bara vill sitta och sola. förresten, det gjorde verkligen dagen igår att man kunde sitta ute i shorts och linne. JAG HAR FÅTT FÄRG. brännan var dock lite overkill igårkväll när jag framme på bröstet var röd som en kräfta. det är kanske ändå idé att ta det lugnt med solen idag så att jag inte bränner mig och börjar fjälla...hade ju vart just snyggt !

nu ska jag sätta fart !
simma lugnt idag,

m.

det går bra nu..,

2010-04-15

jag ska koka kaffe och sätta mig på terrassen nu strax. det är vindstilla idag till skillnad från igår, när det blåste så att jag fick hålla i hatten. jag ska helt enkelt passa på och bara njuta av att det är ännu en dag med sol idag. meny- uttänk is going strong och jag tror faktiskt att jag ska försöka pyssla lite i meny- albumet också, fixa med register och en pärm samt strukturera upp lite dels inför ikväll, men också få allting annat som är på gång...

kim aka; svärmor ringde innan. hon är verkligen toppen som ringer skatteverket åt mig. som tur verkar hon tycka att det är kul att undersöka och det är jag tacksam för - i mean, jäklar vilken resurs hon är ! jag känner mig så otroligt borta när det gäller regelverket och vet inte riktigt hur jag ska bära mig åt. svärmor & jobbcoach tycker dock att jag ska fokusera på det praktiska, vad jag ska göra och den biten...det tycker jag också. det känns inte riktigt bra att själva affärsidén kommit i andra hand för att jag känt mig tvungen att försöka förstå hela systemet med lagar och regler.

kaffe vare ja, och lite P3 på det va ! vi hörs längre fram pluttisar, ciao !

m.

upon ur throne

2010-0415

jag var inne på bolagret igår och bara strosade bland möbler och inredning. jag älskar det ! det är rogivande så länge man inte får värsta tuppjucks- anfallet och bara vill köpa allt. jag har två ganska sjuka inredningssidor. ibland är jag en äkta romantiker som drömmer om spets, massiv- ekparkett och vita skåp från golv till tak och andra dagar vill jag bara gå helt kliniskt vitt med abstrakt konst och inreda spartanskt i plast.

igår hittade jag dock något som bara måste införskaffas till den egna lyan när den blir verklighet - dock inte denna varianten.


denna tron går att köpa på bolagret för 3,295:-
och finns även i färgkombinationen silver/ röd - där tygdetaljerna är röda och trädetaljerna silvriga.
jag älskar konceptet med en tron, men jag kommer aldrig lägga över 3tusen spänn på en stol/ fåtölj som ser så billig ut som denna - trots att den inte är det.
jag gillar stolen, men jag vill att den ska ha en historia, vara sliten på dynan och kantstött i ryggen. helst av allt ska den vara gammal och lukta lite suspekt. färgen går dessutom fet- bort. min ska vara antingen vit eller brun och tyget ska vara gärna i en mossgrön färg.

förberedelser

2010-04-14

efter många om och men är nu pärmen smyckad till mitt foto-meny-album.
ett tag visste jag inte riktigt hur jag skulle bära mig åt, jag hade verkligen ritat en GIGANTISK- rosa- glittrig- fjäril mitt på hela sidan; paniken var ett faktum.

men jag lyckades fixa och trixa. så nu känns den maria- ig, men i måttliga mängder. more is more, tycker jag om väldigt mycket, men i detta fallet var lagom bäst.

lägg märke till mina ko- ögon.
mamma mu, är det du ?


nu ska jag om en liten stund krypa i bingen.
det känns bra & jag behöver nog min sömn om jag ska kunna kicka ass imorgon.
imorgon blir det förövrigt pretty much den stora finalen innan jag vet om företaget kan bli verklighet for real, just nu. nervös ? inte ett skvatt, jag är i goda händer. (mina egna, höhö.)

förresten, jag är i stort behov av namnförslag till mitt företag.
i was thinking ett kvinnonamn, men inte mitt eget.
så min idé är: MAY, med motivationen:
världens bästa dagmamma heter det. MAY uttalas [MAJ]. maj på skånska betyder mig. på skånska skulle det kunna bli; kom och ät hos may= [kom och ät hos maj (mig)]
dessutom tror jag att det hinner bli maj innan jag fått lite ordning på saker och ting och dessutom kan kicka igång ett riktigt första cateringuppdrag.
ÄR DET LÅNGSÖKT ? snälla, var ärliga !

pappa tycker: festmat - med en hemsida kommer jag vara bland de första träffarna på google. i mean, om man ska ha fest...och är på jakt efter catering...visst finns det chans att man söker på festmat då ?
- min personliga åsikt är: opersonligt och en aning tråkigt.

än så länge har jag inte nischat in mig så mycket, mer än att jag ska köra buffé- mat. alltså plock- mat.
SPOTTA FÖRSLAG, vänner ! jag behöver er.

<3, m.


somewhere over the rainbow.., oooohooo oooo !

2010-04-14

the blanks versionen av over the rainbow ljuder från datorn. hör själv, den är så värd lite öron- uppmärksamhet. jag har haft en angenäm dag i solen. först med svärmor och sedan på egen hand i stan. jag införskaffade lite konstorsprylar i form av tidsskriftssamlare, lådor, anteckningsbok och pennor. jag lyckades dock inte få tag i en pärm som jag tyckte var värdig mina pengar. pappa sa, det snor jag på jobbet. jag älskar min pappa ! ett jätte- scrapbookingalbum fick också följa med hem. & från och med nu ska allt som ska finnas på menyn dokumenteras och klistras in i detta album med glitter, klistermärken och övrigt pyssel. i am the goddess of krimskrams och jag älskar pyssel i överflöd !

dagens ris får dock bli sandalerna jag klickat hem från nelly.com. modellen, i love - kvallen, i hate. det blir till att ringa och skälla lite imorgon & sen ska de reklameras big time. jag vill dock ha ett par nya, för jag älskar som sagt modellen & de var by the way jättesköna. till bruna ben & fixade tånaglar är jag redo att möta världen med dem på fötterna !

förövrigt är jag avundsjuk på min pojkvän ! han har fått träffa ella idag. hur fuskigt ? jag vill också kunna stoltsera med att jag sett den lilla knodden med russinmun live. well, tids nog blir det min tur, typ till helgen - jag längtar brallorna av mig.

det är bergis för kallt nu, men jag är sugen på att pälsa på mig och sitta ute en stund i kvällningen och titta på alla fluffiga moln som passerar förbi här i skrivandes stund. tittar jag tillräckligt länge kan jag nog få se ett får.

och igen, lyssna på låten - den rullar för typ åttonde gången nu och jag älskar den än. vem vill lära mig att spela uckulele ?

till er som inte följer mina statusuppdateringar på fejjan så har jag plockat blommor idag. hur fem år ? men ändå. när jag såg en hel flock (?) (FANNY, VAD HETER DET NÄR BLOMMOR VÄXER I STIM ?) kunde jag bara inte låta bli dem. små, helt knallblå violer. jag tror att jag ska sätta det lilla snapsglaset på bordet vid min säng och sen ska jag slumra till söt violdoft inatt. åh, sommar och åh, vad jag önskade att jag var fem år igen ! nu ska jag pyssla !

puss,
m.

baby, i run - but i'm running to you

2010-04-14

jag tänker dricka kaffe på terrassen och lyssna på stereo love. jag älskar solen ! 

m.

myror i benen

2010-04-14

jag hemma hos älskling av att rummet var så där härligt upplyst av en eldig nyvaken sol - så där som det är när man vaknar en sommardag. jag älskar att vakna så ! helst ska man vakna tidigt, så som vi gjorde; kvart i sju. och trots att man vaknar av en ilsken väckarklocka känns det liksom helst okej att gå upp.

rasmus skulle iväg till jobbet så då fick jag åka hem till mig. jag väntar på att det ska bli lite varmare så att jag sen kan hoppa ur pyjamasbyxorna och ner i ett på träningsbyxor och sen ska jag bege mig ut på en powerwalk. jag har verkligen hur mycket myror som helst i benen. för en timme sen behövde rasmus skrapa rutan på bilen, och jag är inte jättepigg på att frysa - så därför hoppas jag på att solen ska hinna värma på lite.

vid lunch ska jag möta upp med världens bästa svärmor i stan. hon ska hjälpa mig med blanketten till skatteverket och sen ska vi snacka redovisning och bokföring över en fika. om jag känner mig och kim rätt blir det nog mer prat om lilla ella och sen kommervi gå bananas inne på thomas sabo.

nu tror jag dock att solen har gjort sitt så att jag kan gå en runda utan att frysa häcken av mig. solen är verkligen intensiv idag. förhoppningsvis blir jag lite solkysst när jag ändå är igång. jag älskar våren, gör inte ni det ?

ha det så bra idag !
m.

the bread-god of soho

2010-04-13

du skall inga andra gudar hava jämte mig, säger ett av den kristne gudens 10 bud. jag har syndat och skaffat mig en annan. fast det där med kristen tro och om jag är religiös kan vi diskutera en annan dag ! så egentligen, innan jag vet vad jag tror på, har jag egentligen inte syndat.

i alla fall så heter min husgud jim lahey - ägare av sullivan street bakery i soho, new york. han levererar bröd till bland annat new yorks finaste och mest exklusiva restauranger. jim drömde egentligen om att bli konstnär, men efter att ha rest till italien fann han en ny konstform att utforska - brödbakning.

jag älskar bröd och trots alla mina fixa- idéer om att äta mer GI lyckas jag aldrig hitta ett bra substitut till just bröd. jag hittar lösningar till att inte äta vitt sådant, men jag lyckas aldrig ersätta brödet med något annat. bröd är inte bara mat, bröd är en vetenskap och en passion som jag allt mer kommer på mig själv med att drömma mig bort i.

jag har därför idag beställt hem min bibel, jim laheys senaste bok - my bread, som ska få guida mig genom en djungel av fantastiska brödtekniker. den kommer att kosta mig 229 kr, men om jag ska lyckas i en värld av matfanatiker måste jag också få lite av den där kraften som bara vissa besitter. för håll med om att bröd är lösningen på alla världsproblem ?!

m.

måndag

2010-04-12

jag tog ledigt från mig själv & mitt dåliga humör idag typ... jag tog ledigt för att jag fick en så otroligt dålig start på dagen och då kändes det bara ännu mer bortkastat att vara tvär och missnöjd. jag har därför tillbringat dagen med sådant som jag bara mår bra av.

det blev en långfrukost i solen och sen satt jag där hela förmiddagen och en bit in på eftermiddagen med en god bok - så nu är jag härligt solkysst i ansiktet. cougar town- avsnitten har rullat flitigt och sen har jag gått igenom skatteverkets hemsida och lusläst allt jag kunnat hitta om att starta och driva eget.

efter svenska hollywood- fruar ska jag landa tungt med huvudet på kudden. jag saknar dock mitt lilla troll här brevid. ibland är det svårt att sova när det inte ligger ett lurvigt huvud på kudden intill, men det är bara en tidsfråga innan vi kan somna tillsammans varje kväll - hoppas jag i alla fall !

ska dricka en kopp te och varva ner. imorgon är det back to reality som gäller och jag har mycket att stå. jobbcoaching börjar dagen med och sen ska jag planera, ringa rundor och sen jobba. jag älskar verkligen att ha massor att göra.

buenos noches allihopa - ses imorgon !

m.


you wanna be on top ?

2010-04-12

ANTM 13 - LAURA


hey-ya !

2010-04-12

hey ya- versionen, genialisk !
jag kan inte sluta lyssna.


12 april

2010-04-12

jag har inte lyckats få en uppfattning om temperaturen idag - men något som är helt fantastiskt, det är att det i vår del av stan är alldeles vindstilla. det händer väldigt sällan så jag ska skynda mig ut och sen ska jag sitta i solen hela dagen !

jag hade väldigt svårt att komma ur sängen imorse. natten har plågat mig med mardrömmar & jag vill aldrig igen drömma om spökhus, speglar, mördare och inälvor - alla bara dog. jag tror att jag ska börja skriva ner mina drömmar igen & sen ska jag fila på ett filmmanus. hur coolt ?

nu ska jag ladda upp en frukost och sen ska jag bära ut den på en prickig bricka & sätta mig och njuta av vårvärmen. jag måste dock försöka skaffa mig en uppfattning om hur varmt det är. räcker det med en tröja och pyjamasbyxor eller måste man vira in hela sig i en filt ? när man tittar ut, ser det ut som att man lika gärna skulle kunna skippa kläder och lägga sig i bikini & sola, men den gubben går jag inte på. inte när förkylningen NÄSTAN är borta (peppar, peppar - ta i trä)

& just det, grattis på födelsedagen morfar !

talk to you later on amigos,
m.

välkommen till världen lilla liv

2010-04-11

ella maria evy samevall - 10.04.11
& en stolt pappa linus.

välkommen till världen lilla liv. du har varit efterlängtad och älskad sen vi fick veta om dig & jag längtar till jag får se dig i verkligheten. en liten prinsessa är vad du är.
jag är en stolt morbrors flickvän.
<3<3<3


-du dödar fågel !

2010-04-10

bjuder på mitt favorit- youtubeklipp, dagen till ära.
fågelturken i mitt hjärta.
- halloj !


i know you love to show off

2010-04-10

gårdagen. vad ska jag säga ? jag myser i hela kroppen - perfektion ! det var ganska lamt, fast på ett bra sätt. det kändes liksom som att alla landat i någon fredagskoma och från utgångsmood från samtliga, utom typ mig och rasmus så fick vi klanen att stanna hemma istället. jag tror att alla började resonera och så kom vi fram till att det var fett trevligt att bara snacka om gamla & nya minnen, lyssna på skön musik och dricka det där som tagits med. det kändes i alla fall sjukt gott att träffa en hel drös med sweethearts från förr. det lär ske snart igen, i hope. & ja, flashing lights spelades - whaaaduuup !

m.

refuse to lose

2010-04-10

jag vet inte om jag hinner med. jag bara glider. det är en skönt känsla, men det skrämmer också. skulle jag ställa mig på en bräda skulle jag knappast behöva ta fart och för att stanna hade jag nog behövt slänga mig i ett dike.

mitt möte gick suveränt, så den 21 april börjar jag min praktik i höllviken på märtas. nu återstår pappersarbete, förberedelser och planering, reserch av diverse slag och att få ordning på min lilla firma.

det är sällan så att någon säger till mig vad jag ska göra, men jag kan ofta känna att jag anstränger mig för att vara andra till lags. för första gången på mycket länge känns det som att jag gör något för min egen skull. jag följer min magkänsla hela vägen och jag litar på mitt omdöme, mina drömmar och önskningar.

att jag är på väg in i en period i mitt liv där jobb kommer att vara prio ett skrämmer mig inte ett dyft. jag älskar att vara igång och jag tror att mina målsättningar kommer sporra mig till att arbeta för att verkligen lyckas. det kommer inte bli lätt, men jag vägrar att förlora.

jag vill det här, jag kan det här och därför tänker jag göra det här. jag kommer från ingenting, men jag tror att jag efter mycket slit kommer att vara där jag vill. bara fantasin sätter gränser och ni som känner mig, min fantasi är oändling.

bitar fallar på plats och nu tar livet verkligen fart. kompis, det går bra nu !

m.TGIF

2010-04-09

det blir lite av varje ikväll, det blir nog både lungt och kaos. imorgon väntar viktig jobbgrej så jag ska landa i bingen i tid. detta kommer dock att innebära ingen dans ute. fast jag har inte något emot det, verkligen inte. jag älskar förfester. om alla fester var som förfester då skulle varje festtillfälle vara en fröjd. för mig är det i alla fall oftast så, jag laddar och laddar & sen när man väl står där kall och full, i entrén till någon halvsunkig klubb och ska dansa till låtar man redan hört tusen gånger, så blir jag alltid så jäkla besviken. jag älskar att gå ut, men jag är nog mer pubtypen som sitter ner, dricker något gott och snackar. dansa är underbart, men det gör jag mycket hellre på förfesten för sen har jag alltid ont i fötterna. okej, det finns ett tillfälle när utgången är maxad och det är under falsterboveckan - sjukt bra drag & riktigt lyckad utgång. så skulle jag vilja att varje utgång resten av året också var. det lär i alla fall bli många kära återseenden med vänner & bekanta från gymnasiet och jag hoppas att lowan tänker spela flashing lights - whaaaaduup !

m.

life has turned out pretty damn well & jag är surely on fire

2010-04-09

jag är alltid så glad och upprymd när jag kommer från min jobbcoach. han är verkligen bäst ! vi sorterar mitt liv, drar i olika trådar, ser möjlighet och kanske det bästa av allt; vi fokuserar på mig mig mig mig och mig !

imorgon har jag ett möte innan 11 med en hombre i höllviken, som eventuellt ska kunna ge mig allt jag behöver. okej, kanske inte allt, men mycket i alla fall. det gäller en praktiskplats och jag hoppas och ber att mötet imorgon ska leda till något.

min vision är i alla fall att gå som praktikant några månader, och att samtidigt starta mitt företag och kicka ass och sen hoppa på en utbilding till hösten. detta kommer att resultera i allt det som jag längtar efter; erfarenheter, kunskap både i teori och praktisk samt dineros.

jag har förövrigt världens bästa svärmor som kan tänka sig att hjälpa mig med bokföring. det är liksom min räddning för jag kan ju inte sånt...än. det känns så jävla rätt i magen allt ! ja, jag är jätterädd för att jag inte har tillräckligt med kunskaper & vana i branschen, men det är ju det jag tänker skaffa mig genom att gå ut hårt !

jag vill lyckas och jag tänker inte ge mig. ja-ja-ja-ja-ja ! uh uh uh ! vad vore livet utan drömmar ? vad vore livet utan mål ? vad vore livet utan utmaningar ? nothing in life kommer gratis och jag laddar för en tid med så jävla mycket att göra, men jag kommer klara det - för jag är sån ! jag har många bollar i luften och jag klarar det.

it is on, mannar ! och jag måste bara få säga detta: whaaaaduup ! tagga tagga tagga !

m.


idag

2010-04-09

nyduschad sitter jag här med håret i en röd handduksturban med en kopp rykande chai-te och tittar på rachel ray. jag ska så fort jag tömt baljan med te (ja, koppen är verkligen så stor) sätta på mig ansiktet och kila iväg till min jobbcoach. tillståendet är fortfarande snorigt och en aning  hostigt, men nu kan jag i alla fall prata utan att låta som ett peddo.

igår när rasmus ringde lyckades jag få till tidernas snusk- stämma när jag svarade. eller vad är egentligen en snusk- stämma ? i alla fall, så blev rösten läskigt hes och mörk & jag som annars svarar "hej, det är maria" blev lite rädd själv när jag kom på mig med att svara "heeeeej". kanske inte så mycket av en big deal, men ja jag är fortfarande hes. det är en slutsats !

hur helgen ska spenderas är ännu oklart men jag hoppas på något kul. lite something, something - maybe some dancing ? om jag får grabbarna grus på kroken kan det nog bli en rätt mastig reunion med lite skanörare & falsterboar. whhhaaduuup ! innan kvällen ligger för våra fötter ska jag i alla fall se till att städa huset. dammråttorna tar över och jag blir stressad av att alltid ha grus under fötterna - så, ja...storstädning is my major project today !

hasta luego a todos !
m.

arga snackarn, gosh - be a mom !

2010-04-08

är det någon där ute som följer katrin zytomierskas blogg ? jag gör det inte, men har seriösa funderingar på att börja göra det bara för att införskaffa mig lite mer kött på benen.

förut tyckte jag att arga snackarn var rapp. hon var tuff och hon var som en fräsch vårbris som rörde om i grytan, men nu när hon bara tjock och dryg. okej, hon är gravid och det är väl trevligt. men jag förstår inte riktigt grejen med att gömma sig bakom sin kanonkula: "åh, jag är så gravid...blabla bla, så därför tänker jag avslöja smaskigt skvaller om varende kotte på sture-p..." what the fuck happend ?

jag gör kanske ett stort misstag i att ens göra ett försök att ha en åsikt om henne, men när hon på torsdagar gästar VAKNA! med the voice är hon bara ett stort skämt och otroligt pinsam.

hon är en låtsasjournalist som vältrar sig i intriger och andra människors högst privata angelägenheter. hon verkar njuta av att rapa skvaller om andra människor. hennes kopp kaffe är inget annat än skitsnack, avundsjuka och brist på respekt för andra människor.

jag är ledsen, men jag förstår inte hennes syfte. hon bedriver en välbesökt blogg, som hon tycker är ärlig, men jag förstår verkligen inte grejen med att så fort ett rykte tagit fart på stan så måste hon göra en grej av det. det värsta är nog att hon sms'ar och ringer rundor till andra- och tredjehandskällor som kanske varit på plats eller värre, pratat med någon som varit på plats och sen blåser hon upp det till värsta grejen i sin blogg, när hela sverige redan kvällen innan kunnat läsa det på nätet eller i någon "vänt i häcken" (inte för att det är mer värt)

jag tycker bara att det är sjukt tråkigt med människor som gör sig kända på att vara skvallertanter. en break-up är väl aldrig kul ? inte ens för kändisar. vad jag vet är inte dessa immuna mot känslor och hjärtesorg. något som förbryllar mig ytterligare är att så fort någon hackar på henne så istället för att konfrontera denna skriver hon en kandidatuppsats med skit om denne på sin blogg.

det är ganska sjukt att en vuxen människa kan bete sig som fjorton. hon väntar dessutom sitt första barn. dags att lämna högstadie-bimbo-korridorsskvaller-fixen bakom sig. baka bullar och jobba med vettiga saker som vettiga mammor gör ! whhhhaaaduup !

m.

Respect, just a little bit

2010-04-07

en dag med jobb, kan det bli jobbigare ? nej, jag tror inte det när man ska försöka leda ett gäng på femton stycken, många av dem; respektlösa, hänsynslösa och oansvariga, konfirmander.

jag förstår mig inte påmänniskor som resonerar som femåringar när de egentligen är tre gånger så gamla. jag förstår heller inte hur ett slag i magen kan vara lika med en vänlig och uppskattande gest. och jag förstår verkligen inte hur man som ett barn vågar visa en vuxen människa så lite respekt att en tom mjölkförpackning plötsligt framstår som dali lama.

om 2010- budord lyder: jag behöver inte ta ansvar, jag behöver inte visa respekt och jag kan kalla vem jag vill för bögjävel - då vill jag inte längre vara med. något så lätt som; behandla dina närmsta så som du själv vill bli behandlad, känns plötsligt som livets stora gåta, faktum är att det får mig att börja gråta. (höhö. jag rimmar)

fred, kärlek och förståelse tycks vara en dröm i en värld med all tänkbar lyx. vad säger det egentligen om vår inställning till övriga världen. jag trodde att det gick en generös trend i att faktiskt vara ett föredöme och visa världen att tillsammans är vi ett, men när kids i ändå mogen ålder beter sig som sandlådebarn tappar jag modet och fattar ingenting.

det ska vara roligt att vara 15 trots målbrottsröst och myggbettsbröst. jag håller med om att det mångt om mycket kan handla om liv eller död, men inte fan hjälper det att sparka på sin granne för att sen vända andra kinden till ? hur ska vi kunna vara rädda om allting annat om vi inte är rädda om varandra ? nyp mig i armen och säg att jag ska vakna !

om ni kräver att vuxna ska se er som vuxna - ja, men uppför er så att ni förtjänar den respekten. det är lätt att göra en tonåring till ett barn bara för att den missbrukat ett förtroende. men jag lovar er, det finns massor av vuxna som är redo att ge er utrymme, möjligheter och frihet - bara ni ger lite lite tillbaka. det kostar att ligga på topp, och ingenting i livet kommer gratis. whaaaaduup !

m.


jag ska bara..,

2010-04-07

mår jag bättre ? tja, är det inte det ena så är de det andra. sammanfattningsvis mår jag nog lite bättre, men det är mest för att jag inte är jättehes längre. snor finns det gott om och huvudet bankar, men jag går inte en meter utan snytpapper och jag har precis ätit en gigantisk frukost och svalt en ipren.

natten har varit en mardröm, särskilt för min stackars mamma. jag fick för mig att jag skulle ta av den starka hostmedicinen igårkväll. oh, yes i did. dumt ? skojar du ! klockan 1 vaknade jag och hade såna fruktansvärda kramper i mellangärdet. tillslut kom jag upp ur sängen och stapplade ut i badrummet. där liggande på golvet insvept i en handduk låg jag och huttrade och hulkade - utan vidare "resultat". fick trampa tillbaka in på rummet och ner i sängen. slocknade som en klubbad säl tillslut.

nu ska jag ringa till trelleborg, och det lär bli ett kraxxigt samtal, men det känns som att det är läge att förvarna att jag är så här. man vill ju inte framstå som oansvarig. jag ska hoppa ner i lite vettiga kläder, föna håret och sätta på mig ansiktet. måste skynda, det tar ju lite tid. jag hör av mig later on, innan jag ska iväg och jobba ikväll; ÅH GOSH !

puss kakor,
m.

hoping for the best but expecting the worst

2010-04-06

rummet känns undanplockat, fräscht och iordning - precis så som jag vill ha det. det har mer eller mindre tagit hela dagen att få rätt på stöket, men det har det verkligen varit värt. att lägga saker i lådor och arrangera, i just love it. jag längtar till jag & rasmus har en egen lya som vi kan pilla med.

just nu är mitt största problem min hals. den har verkligen gett upp. allt är bara kraxxigt och hest. det suger eftersom att jag har den där viktiga intervjun imorgon. jag hoppas verkligen på ett mirakel ! jag är trött på den här skiten till max. förkylning, worst påfund ever. oh, why ?

m.

städa städar städat

2010-04-06

flera liter snor har snutits ur min näsa och orken är begränsad, men inte ska det få stoppa mig från att stortera, ordna, stoppa undan och vika. jag är riktigt taggad på att få det snyggt på rummet, och med det kan det kanske också bli lite bättre ordning med min förkylning. det är helt klart värt ett försök i alla fall !


femte april

2010-04-05

återhämtning is going strong denna måndagsafton. fortfarande känner jag mig som jag jag levde livet i en burk, men att dricka te med massor av honung fixar biffen. imorgon ska jag städa ut alla baciller och göra lite nytta, det behövs. men mest ska jag ta det lugnt och ladda batterierna inför onsdagens jobbintervju.

jag vet inte hur det gick till, men nu sitter jag här uppkrupen i min säng och tittar på legally blonde. det känns så där, men jag orkar inte anstränga mig så jag hoppas på att kvällen ska gå av bara farten så att jag kan vakna en aning kryare imorgon.

att tillägga; rasmus lundborg - jag älskar dig. du & jag i 20 månader.

m.hanna gästar

2010-04-05

pinglan till höger gjorde en snabbvisit här i eftermiddag. hon bjöd på major smaskig fika och sen höll vi soffhäng; hon, jag, rasmus & victor. precis så som det ska vara en röd och till & från regnig måndag i april.


förkylt är tillståndet

2010-04-04

vilket väder ! det bara regnar och regnar. men jag säger som pippi, att det är tur att vi har väder i alla fall. rasmus kommer om om en liten stund. jag ska göra ett försök och se om jag inte kan vara med på deras påskfest i alla fall ett par timmar. jag har i alla fall lyckars sminka över min röda näsa rätt bra, så lite fräsch känner jag mig.

inatt hade jag en nära-döden-upplevelse. jag vaknade klockan halv tre med fruktansvärd smärta i halsen och bokstavligt talat kastade in en strepsils i munnen, sömndrucken som man var. munnen reagerade inte riktigt och plötsligt hade tabletten banat sin väg ner i svaljet. som tur var i rätt strupe, men istället fick jag tidernas hostattack och började gapa som en besatt: hjälp, jag behöver hjälp att andas. det liksom bara blev tvärstopp av allt äckligt i luftröret så jag fick verkligen ingen luft. otroligt läskigt !

världens bästa mamma rusade ur sängen och kokade honungsvatten som jag sen fick hälla i mig. mindre kul var det när jag inte hann sätta ifrån mig koppen och nös så att hälften av det klibbiga innehållet skvätte över golv, säng och nattduksbord. när jag blivit av med den här skiten ska rummet storstädas, och jag ska aldrig igen vara nära snoriga barn !

ha det så bra idag smultron,
m.

glad snorig påsk

2010-01-03

jag mår...jag stavar; s.k.i.t !

kvällen igår satt som en smäck, trots att mitt tillstånd nog egenligen kunde ha klassats som en hälsofara. jag hoppas ingen trodde att jag sprang och snortade på toa med jämna mellanrum, utan att jag bara försökte vara så rumsren som det bara går med en snörvlig nos och en slemig & trång hals.

idag är det dock betydligt värre. jag som ändå kände mig rätt okej igår. suck. kvällens planer har avbokats och det är inget annat än trist. det är ingen idé att fråga sig varför, för nu är det som det är - men jag är ändå besviken. det blir inget öldrick, inget klackdansande och inte heller någon utgång.

som tur kommer min prins hit och äter påskmiddag senare, så jag har i alla fall något att se fram emot. förresten, vad fick ni i ert påskägg. jag fick inget...jag fick istället en påse med apotekets bästa mot förkylning.

glad snorig påsk,

m.


påsktankar

2010-01-02

aprilförkylningen har satt sig som ett lock över stämbanden - jag kan bara kraxa och hosta. fast hosta undviker jag, jag är nämligen nära att kvävas varje gång - mindre kul ! särskilt eftersom att den här helgen har ett gäng storslagna fiestas att bjuda på. jag sittligger i rasmus säng och kurerar mig med stora mängder te och diverse olika halstabletter.

rasmus och victor är husliga med städning och fix inför söndagens påskfest. jag har istället för att hjälpa till legat på soffan och tittat på pippi. hur tur hade inte jag liksom när tv4 visade pippa på rymmen. jag tittade alltid på den när jag var liten & sjuk. pippi är chill, fast pippi-filmerna borde ha varningstext. don't try this at home, liksom. jag minns en diskussion särskilt från när jag var barn. jag frågade mamma om man verkligen kunde åka genom en fors i en tunna, och mamma blev alldeles blek och förskräckt. hon sa att det fick jag aldrig prova - för då skulle jag dö.

visst är astrid lindgren filmerna så charmiga ? så otroligt dåliga i kvalitén & man kan inte låta bli att skratta åt dålig trickfilmning. det var säkert otroligt fräckt gjort på sin tid, men idag ser det bara kul ut och jag njuter av det...faktiskt. det påminner om att tiden går framåt. och jag minns min barndom, & gärna det som var bra. hur bra jag har haft det och hur tacksam jag är över det !

förövrigt känns det verkligen som långfredag idag. den känns precis så där stilla och lång som jag minns från när jag var barn. jag gillar påsken. den berättar om så mycket speciellt & vackert. om det finns någon högtid där jag känner mig religiös så är det verkligen över påsken. julen handlar om traditioner, traditioner som man byggt med sina familjer. under påsken kan jag däremot mer ta till mig allt det där religiösa. jag har en otrolig respekt för allt det som sägs ha hänt för två tusen år sedan. jag tycker till exempel att den sista måltiden, alltså dagens nattvard är en otroligt vacker handling. jag kände mig därför väldigt hedrad när jag igår, fick vara med och dela ut nattvarden i kyrkan där mina konfirmander gick.

jag vet att jag tror på någonting, men jag kan inte sätta fingret på vad. att tillbringa tid i kyrkan kan jag dock känna som om det var terapi. man kan liksom lägga allting bakom sig och börja om så fort man kommer in i en kyrka. det är en vacker plats & alla går dit av samma anledning. gemenskapen som delas i en kyrka har jag aldrig upplevt någon annanstans och det är verkligen fridfullt. det bästa av allt är kanske att man inte behöver tänka så mycket när man är där, det är som att all tankebearbetning sker automatiskt men utan att hjärnan mals sönder. det är tacksamt.

nu ska jag göra en kraftansträngning och ta mig ur sängen. fast det är ganska gosigt att bara ligga här och titta ut på en vajande granntopp mot en klarblå himmel. vilket påskväder !

även om vi ska sörja den man som förbarmade sig över oss och borttog våra synder, så tänker jag inte vara ledsen. jag tänker istället vara glad och vissa tacksamhet. ja, jag är sjuk..,men jag är inte sjukare än att jag kommer överleva. jag ska sluta gnälla och göra något bra av den här dagen, för det finns så många som har det betydligt värre än jag. de finns i mina tankar idag !

så, även om man kanske inte ska önska varann glad påsk förrän imorgon så gör jag det ändå, för att jag tycker att alla förtjänar en glad påsk. ta vara på era familjer och vänner.

<3, m

starta eget

2010-04-01

när man mår som sämst och känner sig som minst attraktiv, det är då det händer...eller ? i alla fall så fick mina starta-egen-catering-firma-planer en kick ass knuff idag. jag behöver en f-skattsedel och en revisor & sen kommer jag att knega till toppen ! firamanamn, vad säger ni om agges ? höhö.

m.

K'HAAN @ spotify -lyssssna !

2010-04-01

they'll call me freedom, just like a wavin' flag

 


mmmm-music

2010-04-01

min musiksmak har nog aldrig varit bättre, eller sämre ?  jag vet inte hur, eller varför...men dessa tre går på repeat och det finns inget jag kan göra åt det heller. ett välbehag susar genom kroppen & jag vill bara dansa dansa dansa.

, sophia somajo - i-rony
, maskinen - dansa med vapen
, mange schmidt - wingman

m.

det är ett pris man får betala för sin dumhet..,

2010-04-01

förra fredagen gjorde ju jag, fanny och victor café mäster hans uteservering. the fik to be, på stortorget. förkylning och halsont som satt sig i luftrören är nu ett pris jag får betala för att jag droppade jeansjackan och glassade i solen. trots nästan 15 graders schtek i solen, är våren inte att leka med & jag ångrar mig bittert. helgen bjuder på diverse festligheter både med familj och vänner och jag vägrar vara sjuk när vi ska hinka bärs och dansa fötterna blodiga. i eftermiddag ska det jobbas, så nu kurerar jag mig med sängligg och jobbsök. ska dock traska ner till centrum sedan för att hämta ut ett paket & göra en visit på systemet. det är väl dock vad jag orkar idag !

m.

RSS 2.0