avancerad hushållning tisdagen till ära

2010-11-30

jag hade tandläkartid till 11.50, fick tandhygienisten att undersöka mig under sin lunch för jag missade bussen. jag hade tittat på ankomsttiden och var helt ute och cyklade när jag kom bort till hållplatsen och inser att bussen inte kommer förrän en kvart senare. vad gör man ? man tar upp sin iphone får tag på numret till ftv i vellinge och ringer och meddelar. de säger, kom så fort du kan. jag säger tack tack med hackande tänder.

jag har putsat och fejat på mina tänder, mer än vanligt, varje morgon och varje kväll, i cirka 2 månaders tid. det vill säga använt tandtråd och sköljt med flour. lik förbannat ska mina kindtänder vara av sämsta tänkbara emaljkvalitet att jag måste få de ifyllda med plast. jag har aldrig haft ett hål någonsin, men ändå måste jag gå till tandläkaren fyra gånger om året för att jag har kindtänder som går sönder. jag har hemskt tacksam för frisk tandvård. jag hade vart fattig som en kyrkråtta om jag skulle betalt alla dyra ifyllningar själv. tack så mycket dåliga gener !

nu sitter jag här och gör allt för att tina. det är riktigt kallt idag. efter tandis blev det stanis, själv. tyvärr ! fast jag gillar det med. det är mysigt att gå runt i sin egen takt, lyssna på musik och fundera och föreställa sig hur det man tittar på, kan bli i det egna stället. idag tittade jag efter adventsstjärnor på fot. hittade finfina på cleas ohlsson, köpte två. katten har slagit sönder den ena existerande el-ljusstaken i det här hushållet, så nu har jag tejpat fast stjärnorna i fönsterbrädorna med rasmus medicintejp. i hopp om att det ska få stå kvar.

i eftermiddag/kväll blir det arbete i vellinge med kidsen, därav ingen fanny-, elladejt idag. jag hann helt enkelt inte tvätta, städa, tandläkaren, gå på stan och dessutom åka till svedala. istället blir det nog tacos och idol hos familjen samevall/lundborg på fredag istället. me like.

nu ska jag äta resterna av soppan från igår. min fissoppa, som rasmus säger. den är skadat god, men det kommer han aldrig att förstå, för han har redan bestämt sig !

m.



pronto

2010-11-29

jag måste skaffa linser. PRONTO !

m.

vilken soppa

2010-11-29

jag kom hemramlandes från jobbet med humöret släpandes efter mig i snön. bitter och tvär, spottade och svor. nej, riktigt så illa var det inte, men jag kände mig lite av banan.

rasmus micrade gårdagens bacon& svampröra då han försökt övertyga mig att brysselkål smakar fis. jag satte igång att koka soppa. blomkål och brysselkål, greatest combo of them all.

jag gjorde det enkelt för mig:

ett litet blomkålshuvud som jag ungsbakade med vitlök och olivolja. fräste en gullök i olja och tillsatte en tärning grönsaksbuljong. öste i några dl vatten när löken blivit gyllenbrun. ansade brysselkålen och öste i med den ungsbakade blomkålen. kokade upp till allt var mjukt nog att mixa, och oj vad jag mixade. resultatet blev en limegrön, slät och mustig soppa som var fantastisk i smaken. avnjöt med en klick ekologisk turkisk yoghurt. testa du med !

m.

första advent

2010-11-28

första söndagen i advent och även skyltsöndag. jag var på plats på jobbet klocka 11 idag, trött och dann. vi kickade nämligen födelsedagsfest för mamma igår igen med släkt och vänner och det var hur trevligt som helst trots snökaos. ett tag ville jag bara ge upp, men det gick i hamn och jag är stolt över min insats. 45 chokladfondanter serverades utan några större missar.

framdukat på soffbordet står lussekatter och morötter med yoghurt dipp. ljus nummer ett är tänt i min fina ljusstake och jag bara myser. jag har mannen i mitt liv intill i soffan, ett busfrö till katt på golvet -tuggandes på allt inklusive fötter och filip &fredrik som underhållning.

några kraftansträngningar till att adventspynta har inte gjorts. det får ske när jag är ledig. på tisdag kanske ? om jag hinner, jag funderar nämligen på att köpa en jacka efter tandläkaren på tisdag. jag vill ha en blå-fjortis-fjällräven-dunjacka men en sådan vill inte ha mig, för jag har inte lyckats hitta någon på nätet. ja, det återstår att se. en vinterjacka måste införskaffas.

m.




förberedelser

2010-11-26

magen kurrar, halsen svider, håret droppar och mina händer är så torra att jag nog skulle kunna slipa sovbordsbenen färdiga. sandpapper-effekt, jadå. dilemma nummer ett hade jag tänkt lösa så fort som möjligt med att äta frukost. några liter te kanske kan råda bot på en hals i uppror. att håret droppar det får jag helt enkelt leva med ett tag till. jag hatar nämligen att föna håret. jag blir så jäkla varm och får klimakteriesvettningar i pannan. mina sandpappershänder ska lilla mamma få ta hand om när jag kommer till vellinge. hon har mirakelkurer som heter honungslotion och olivolja. idag är det förberedelser som gäller. bara att ladda om från förra helgen. jag måste bottna med största frukosten !

m.

nerbajsad

2010-11-25

mina omtänksamma kollegor glömde bort mig idag när jag stod med fågelskit på ena axeln och i håret. en hel dag tog det att upptäcka. röd fågelskit som fick mig att så smått klökas. hur i hela fridens namn kan något så äckligt betyda tur ? nå vidare tur har jag hittills inte haft. rött fågelbajs är kanske av en annan kaliber, möjligtvis den värsta sorten ? jag kanske är förbannad med evig otur nu ? nåja, man kan ju inte få allt här i världen.

m.

lagom misslyckad bakkväll, ellor ?

2010-11-25

jag satte en lussebullsdeg. kan deg-helvetet se till att jästa klart så att jag kan få gå och lägga mig ? verkligen smart planerat också när mjölet tog slut. vi får se hur 1 dl grahamsmjöl blir i mitt saffransbröd med vitchoklad i. i övrigt bor jag tillsammans med världen bästa karl som ilar till affären  och köper mer mjöl när jag svär långa ramsor över vetebrödsdegen som far över köksinredningen, för att jag till råga på allt, satt degkrokarna på elvispen bak-och-fram. hur fan ska jag kunna veta sånt ?

och det är allt för ikväll. över och ut !

m.

konsekvensanalys

2010-11-25

jag fattade ett beslut sist vi var och handlade. ingen mer gräddfil, matlagningsgrädde eller creme fraiche. nu är det kesella och lättyoghurt som gäller. i alla fall för min del. ska nog spetsa ralles mat med extra fet grädde. han får ju inte tyna bort. för min egen del är allt sånt som sätter sig på ass'et direkt första prio att undvika.

jag älskar bröd, jag älskar bröd så mycket att jag skulle vilja äta bara bröd. men att försätta sig i den dödsfällan är väl ingen vidare idé om man vill bli äldre än 45. istället funderar jag på att sätta surdegar och bara äta danskt rågbröd. inte bra, men bättre än lingongrova, frökusar och annat påhitt som finns att hitta i butik. halvnyttiga alternativ som ändå bara innehåller one thing, and one thing only; socker.

att det snart är december gör ju inte saken bättre. snart är det jul och då varvar vi soffhäng med att frossa allt möjligt skräp. jag vill inte påstå att jag älskar julmat. jag snarare uppskattar traditionerna kring den. något som jag i alla fall ser fram emot är sillen och den ska ju vara bland det nyttigare.

jag har bestämt mig. min nyttighetssväng ska återupptas och jag ska hålla den så länge jag bara kan. målet är inte att rasa en massa i vikt, inte än. utan snarare att råda bot på min ovana att småäta och unna mig saker förjämnan. för jag har mer karaktär än det ibland kan verka. att äta en pepparkaka för att det är gott och för att man har förtjänat det är egentligen mycket roligare än att äta en halv burk och få mega ångest över det. det säger sig självt kanske ? men nu är det en sak som gäller; KONSEKVENSANALYS, that's how i will role genom deceberfrosseriet.

m.

smurfs village i fickan

2010-11-24

jag har lovat mig själv att aldrig bli beroende av något. det är väl klart att alla har hang-ups. jag har liksom också ovanor som jag borde jobba på, men beroende skulle jag nog knappast vilja påstå att jag är. första steget i ett beroende eller, förnekandet ? åtminstonde har jag aldrig tidigare varit så besatt av någonting sen jag var sju år gammal och fick en tamagotchi. det här berondet är tråkigt nog ganska så likt tamagotchin. det var alltså inte bara en liten fluga som snabbt skulle dra förbi, utan vänner, det är en ny era för låtsasdjur i fickformat.

appar. appar. appar. appar finns överallt. det finns appar för precis allting. i min iphone har jag nog lyckats hitta en hel drös med onödiga appar. vad sägs om ikea-katalogen, direktlänk till HMshop online, hemmakvälls egen app och så klart alla de där "nödvändiga" facebook, spotify, reseplaneraren m.m...men åter till mitt beroende.

jag spelar inte så mycket spel. jag blir bara arg, får nervösa sammanbrott och slår sönder saker om jag skulle förlora. iställer har jag hittat en betydligt mer lugnare sysselsättnig att pilla med på bussen till jobbet, på lunchen och när helst jag får lite tid över. farmville kan ju slänga sig i vägen, det nya it är smurfs village. ja, tragiskt men sant. jag bygger en smurfby i telefonen, odlar diverse grödor och skyddar mina små blåa krabater i luren från en ettrig och mycket elak gagamel. jag är helt besatt. blir helt bölig om jag skulle glömma bort att skörda mina vattenmeloner. på arbetstid försöker jag att hålla det diskret, men nöden har ingen lag. mina smurfar måste ha mat !

m.

jag bjuder på den

2010-11-24

jag är inte alls så vulgär som det om en liten stund kan verka. det är ju bara upp till er själva om ni har lika vild fantasi som jag. jag bjöd nämligen mig själv på en rejäl skrattshow när jag skrev följande meddelande till mina kollegor på jobbet.

"(namn) saknade ett hål i tvåan"

m.

shower the people you love with love

2010-11-24

den här låten är så jävla fin. jag vill bli så mycket bättre på att visa alla mina nära & kära hur mycket de betyder för mig, så ja...den här är till er; mamma och pappa, rasmus och alla ni underbara vänner som omger mig med så mycket värme och kärlek. jag älskar er.

m.

hej, mitt vinterland !

2010-11-24

den bästa julklappen kom exakt en månad förtidigt; snön. igår, när jag kom hemtraskandes efter jobbet vid halv 10 yrde små flingor i luften men det vägrade att lägga sig. idag vaknade vi till ett vinterland. underbart !

jag är fortfarande lite nyvaken känner jag, men en rejäl frukost i magen ska nog hjälpa till på traven. blåbär/banan smoothie och danskt rågbröd med ost. bilderna illustrerar mitt morgonrufs och påströtta ögon. mitt hår blir för det mesta alltid så överarbetat när jag ska fixa det. det bästa är nästan att lägga en snedbena, sova med en fläta och vakna till det här. voila ! tacksam ohja ! dock är det dags att boka klipptid - topparna ska kapas.


hemmafru

2010-11-23

jag varvar tvättstugan med att baka lussebullar. produktiv morgon måste jag säg. amanda dyker upp vid ett. då ska vi bara mysa. innan dess ska jag kila ner till blomsteraffären runt hörnet & köpa något fint att sätta i min nya vas. hemmafruigt ?

m.

bara tanken av att förlora någon för mig att rysa

2010-11-23

jag sitter och gråter till providence. ingen höjdar serie enligt mig, men när någon dör kan det kvitta vilken serie, artikel i tidningen, bok eller film det är. dödsfall berör mig så otroligt mycket av den enkla anledning att man vet aldrig vem som står på tur. hur skulle jag någonsin kunna klara mig utan mina närmsta ? det finns inte min värld, men livet har sin gång och det kan ingen av oss ändra på, så därför ska jag fortsätta ta till vara på alla stunder jag har med min familj, mina vänner och bekanta.

m.

mental bakfylla

2010-11-22

oj-oj-oj... det känns inte rättvist att vakna bakfull måndagmorgon när det egentligen var i fredags som man var ute och härjade. fast det är klart, det är nog mer en sån där mental bakfylla än någonting annat. bristen på sömn denna helgen har verkligen satt sina spår. helst av allt skulle jag vilja gömma mig i den gigantiska kartongen som står i vårt gästrum. den som min cykel kom förpackad i. där skulle jag få plats & kunna ha det ganska så gemytligt utan att någon hittar mig på ett par timmar.

jobbas ska det i alla fall idag. & ljuset i min tunnel idag är att jag ska jobba över (fan, för att man inte kan lägga till ljudeffekter. vill så gärna att det kommer ett litet ella-skratt här: "hehe-hehe") ja, jag är ironisk när det gäller det där med att jobba över. det kan i alla fall bli riktigt mysigt. för idag ska jag och jessica tjoffa och pynta hela märtas, dricka glögg och lyssna på julmusik. allt för att komma i precis rätt stämning inför det som komma skall med den kanske bästa julen någonsin.

just det. hur kunde jag glömma ? anledningen till varför jag  varit så asocial denna helgen är för att min älskade mamma fyllt 50. hon fyllde hemmet med 45 körsångare i lördags och givetvis skulle det bjudas på bufé som jag och pappa fick göra redo. riktigt roligt hade vi. drev lite med mammas karaktär i årets föreställning. jag & rasmus, broren och hans tjej agerade kabinpersonal på bussen som hämtade kören efter sista föreställningen. det är riktigt roligt att springa i gången & servera champagne, men jag fattar inte hur det bär sig åt när de springer fram och tillbaka i klackar. jag klarade det visserligen, men om sanningen ska fram vaknade jag med träningsvärk igår. pinsamt !

jag som aldrig slarvar mår riktigt illa på min frukost just nu. borde, men kan inte. nu kommer jag bli hungrig klockan 11, men jag har funderat på att göra som skalman; leva efter en mat- & sovklocka. det vill säga hålla hårt på mattider, äta var tredje timme. det behöver inte innebära något ambitiöst. bara äta lite mindre och ta många små snackas bestående av frukt, smoothies eller nötter. mina matvanor är nämligen helt fucked up. frukost runt åtta, ibland fika strax innan 12, lunch någon gång mellan halv 2 och halv fyra och sen äta kvällsmat med rasmus kl 8. någonting måste hända !

m.

milo bara försvann

2010-11-19

igår hade vi min bror och hans tjej anna, milos första familj, på besök en stund på kvällen. -jättetrevligt ! milo var lite blyg till en början, men sen blev det fart på henne och så busade hon som hon brukar. plötsligt hände något obehagligt, hon bara försvann. i säkert en kvart lyfte vi på kuddar, rotade i skåp och flyttade på kartonger men ingen kunde hitta henne. hon var bara försvunnen. milo har inte varit ute hemma hos oss och så vill vi att det ska vara. hon är vår lilla innekise. hon verkar inte ha något emot det heller så därför var kvällens mystiska försvinnade lite oväntat eftersom att hon inte visat något intresse på att springa ut. efter ett bra tag av letande hörde rasmus något som kraffsade i byrån med halsdukar och vantar och vem ligger där ? milo, lagom förvånad. min fråga är: hur hamnde hon där ?

m.

den första snön

2010-11-19

mamma fyller år imorgon. fantastiska, underbara mamma fyller 50 år och det ska vi fira. jag ska snart, duscha, komma i lite kläder och sen ska jag bege mig till vellinge för besöka henne och pappa. det ska bli tusen gånger mysigt. det som är pricken över i:et idag, det är faktiskt att det snöar. det ser ganska slaskigt ut tyvärr, men fortfarande...det snöar ! mormor har berättat att när mamma skulle födas, då kom den första snön ungefär samtidigt som hon och morfar skulle åka in till BB och det gör att jag förknippar den första snön med mammas födelsedag. och jag måste säga, de senaste åren är den första snön mycket punktlig och det gillar vi. jag hoppas, som ett litet barn, på en vit jul !

m.

önskelista

2010-11-17

jag sitter här och funderar över julklappar. ge, det ska jag göra så det står härliga till. jag älskar att se hur andra människor skiner upp över saker de får. jag älskar att kunna göra andra människor glada genom att ge bort något som de önskat sig.

i år är det min första jul som nyutflugen och det gör ju att man önskar sig sånt där som man kan stoppa raka vägen in i den egna lyan. det är härligt med bekvämlighetsprylar och ännu härligare & mer bekvämt är det ju om man kan skaffa sig dessa på annat sätt än att köpa dem själv. är det egoistiskt att se det så ? egentligen tycker jag ju att det är bra.

vem vill inte vara med att buffra till mitt & rasmus lilla kapital liksom ? det är väl härligt om nära & kära kan ge bort något som vi verkligen vill ha och behöver.

jag känner mig dessutom extra fantasifull i år. inga pengar & presentkort här inte. det är kanske inga julklappar man knatar ner på stan & fixar på en kvart. desto roligare tycker jag att de är !

jag önskar mig i alla fall;

-gardiner, och att någon kan hjälpa mig att sätta upp dessa och kanske också sy en del. (inkl. tillbehör som en stång osv.)
-en gammal och sliten amerikakoffert.
-en brödrost
-en gammal fåtölj som jag och rasmus kan klä om och göra till läsfåtölj.
-ett marockanskt tebord.

ja, det var nog allt. fast jag kommer nog på en hel drös med saker till innan den 24 stundar !

m.

vilken färg ?

2010-11-17

jag har hittat ett plånboksvänligt alternativ till acne pistolerna. frågan är bara vilken färg ?



jag vill bli en riktigt barista

2010-11-17

jag måste få skryta. fast, det är kanske inte så mycket skryt trots allt ? jag tycker snarare att det är häftigt vad jag fått erfara idag och att det dessutom visade sig att allt mitt slit gett resultat, det kan väl knappast jag hjälpa ?

roberto dell´aquila (efternamnet har jag hittat på nätet, men jag kommer inte ihåg hur han presenterat sig, så därför är jag inte helt hundra på att det stämmer.) kommer ursprungligen från italien och är utbildad köksmästare men jobbar som barista. han levererar dessutom italiensk-rostat kaffe till mitt jobb. roberto har tävlat i world championship baristatävlingar och är utsedd till nummer två. hur coolt ?

idag har han justerat mig och min teknik. loved it. han berömde mig och sa att jag har kvaliteter som platsar i baristatävlingar. nu vill jag bara utvecklas. jag vill utbilda mig och förstå kaffe. jag vill bli sådär vass och erbjuda varje kund en kopp 100%igt kaffe. nu kör vi !

m.

<3

2010-11-17

jag älskar maria montazami.

m.

jag hade också tackat nej till ankas boppar

2010-11-17



jag undrar om tant anna anka fortfarande är stolt över det här ? om det hjälpte hennes karrär på traven ! i övrigt, jag får ont i hjärtat av 90tals bikinis. tack för att vi slipper den skärningen !

förresten ! har hon opererat bort sillisarna ? man kan väl knappast träna bort något som ska vara permanent ?
anna ankas bröst fick mig att tänka på en annan sak; jag undrar hur många skånska ord det finns för bröst ?
jag kom på: brön, boppar, tudor, pattar och strutar. fast en del av dem är kanske inte enbart skånska ?
mer hade jag inte på hjärtat just nu...så håll till goda for now med denna otroligt livsnödvändiga information.

jag blir stressad av oordning

2010-11-16

vi har ett gästrum, men för tillfället ett icke fungerande sådant. det gör att jag får panik. dörren är stängd för att vi ska slippa se skiten och så att katten inte ska få en halvt monterad cykel över sig eller leka med det som redan står i sopsäckar.

jag tror att det skulle ta högst två timmar att röja där inne. och då räknar jag även med en vända till någon tipp. avsaknaden av bil gör dock att vi är ganska begränsade när det gäller sådant. jag borde för det första skaffa ett körkort snarast, men jag vet inte i vilken ände jag ska börja !

men innan jul, hoppas jag att gästrummet står fint i ordning så att vänner & familj ska kunna stanna över, utan att behöva snava över påsar, kartonger och annan bråte !

m.

sneakpeek på julkorten

2010-11-16

jag lovade ju er smultron en liten tjuvtitt på mina julkort. idag hann jag med att göra två till. så den totala summan av julkort är just nu: 4 stycken ! jag tycker inte att det är så illa pinkat med tanke på att jag inte vet hur många jag ska skicka till ännu. det är så kul att tillverka julkort att det kanske slutar med att jag snart badar i mängder. hittills är jag riktigt nöjd med vad jag åstadkommit. det behöver liksom inte vara så avancerat, utan det är nästan finare med enkla och personliga kort. titta själv.




och det absolut roligaste, tycker jag, är att insidan inte alls ser ut som utsidan.
ängeln är hittills min favorit, den ska jag skicka iväg till någon speciell !

pyssel

2010-11-15

imorgon tänker jag visa er hur det går med mina julkort. jag hann göra två stycken igår som jag blev helnöjd med. det är kanske något jag borde satsa på ? kanske inte att tillverka julkort året om, men att undersöka om det går att göra karriär i pysselvärlden. skulle det inte vara underbart ? 8 timmars arbetsdag bland klister, glitter, papper, fluff och färg ? jag vet att jag skulle stormtrivas.

m.

rutinerad och effektiv

2010-11-15

soffan är väldigt skön denna måndagsafton. jag tror att jag sitter ensam här med kanal 5:s pensionärsjävlar och förra veckans kandelaber-inköp tänd, av den enkla anledning att jag kan. jag är ledig imorgon & behöver inte oroa mig för att klockan ringer strax innan sju.

jag har sån himla tur ! imorgon får jag sova cirkus 45, välbehövliga, minuter till innan tvättstugan ska befolkas av mig och ett stycke pojkvän. jag älskar tvättstugor ! jag älskar doften av tvättmedel och känslan av rena kläder. de förra hyresgästerna varnade för avsaknaden av tvättider, men hittills har vi inte fått erfara detta...peppar peppar !

det är så skönt att kunna gå ner i tvättstugan en gång i veckan, ladda två-tre maskiner tvätt á 40 minuter. istället för att stå där med en överfull tvättkorg och känna panikens vågor skölja över en för att man inte fattar hur man ska få tiden att gå ihop. nu kan jag ta tvätten imorgon och hinna med att göra en massa annat också. rutinerad och effektiv bordet jag heta i andranamn.

m.


tjuvstartar julen med lite pyssel

2010-11-14

stämingen är så där dämpad och tung. allting är som det ska, men det är verkligen söndag på riktigt. vi har hunnit med matinköp och filmköp. ikväll ska det ätas lasagne och sen ska vi mysa i soffan med gotte och the dark knight. rasmus har längtat efter den filmen så länge, så vi gick och köpte den. jag är lite sugen på att tjuvstarta julen. har köpt ingredienser till lussebullsbak, men det hinner jag nog inte idag. så jag ska sätta mig med mina julkort istället. som i en liten nisseverkstad ska jag knepa och knåpa för att tillverka unika och söta julkort till mina nära & kära. jag älskar att pyssla, det är verkligen underbart !

m.

carpe diem

2010-11-14

jag älskar att vakna till ljudet av en knarrande pojkvän på kudden intill. det finns ingenting som är så lugnande som hans andetag. ännu bättre är det dessutom nu när milo flyttat in. hon börjar lugna sig så smått och när vi kan trängas alla tre i sängen, då har välbehagsbarometern nått höjder man bara kunnat drömma om. både igår och idag har vi vaknat så. då känner jag frid och lugn, som ingenting annat i världen kan ersätta.

igår kom vi upp sådär lagom i tid. genast satte vi igång med att städa. med en väldans fart hade vi hunnit med att röja undan och dessutom dammsuga & tvätta golv. resultatet av en liten katt som gör alla sin behov inomhus är att det ligger kattsand överallt. efter vårt nyttighetsryck åt vi en ganska så fantasilös lördagsfrukost framför tvn.

rasmus föreslog en runda på stan. jag säger aldrig nej till något sådant. vi hann med två ärenden, och helnöjd var jag när vi tillslut kom innan för dörren helsvettiga av att ha burit tunga kassar. för hem kom vi med x antal flaskor öl och cider att bunkra upp i kylen med och dessutom vars en iphone 4. jag hoppade höjder av lycka när jag fick hålla den i min hand för första gången. drömmar kan slå in. det har hänt mig 3 gånger nu.

trots våra fantastiska investeringar i nya grymma telefoner fick jag ändå myror i brallan. lördagen kändes så oplanerad. victor och venessa dök upp en stund. sen ringde fanny & räddade oss från mardrömsscenariot att sitta ensamma, och inne en lördag. när victor & venessa knatade iväg till bion, rusade jag och rasmus mot svedalabussen.

lördagen tillbringade vi hemma hos underbara fanny, linus & lilla solstrålen ella med att kränga tacos, titta på tv, dricka lite alkoholhaltigt och bara ha det så himla mysigt och trevligt som vi alltid har det där. ella svänger lite i sin inställning till mig. jag tror att hon tycker att jag är ganska rolig, men på avstånd. hon vill helst sitta hos mamma eller pappa & titta på mig, och sen kan vi flirta i evigheter.

jag blinkar, gör fula miner, gömmer mig, petar i näsan, pratar med kul röst eller beter mig allmänt tokigt, hon tittar och skrattar; hehe. jag härmar; hehe, och då bubblar hon över och skrattar hysteriskt. älskade lilla livet. du ger oss så mycket glädje och värme i tillvaron. du lyser upp tråkiga och jobbiga dagar & allt med ett litet pip, eller leende. du är så mycket kärlek för oss allihopa. så efterlängtad och älskad att det finns inte ord för att beskriva allt vi känner för dig. du förkunnar om framtiden och du får oss alla att se ljust på den !

hem kom vi i ganska så lagom tid. i säng ramlade vi och så blev lördagen precis så som jag hade önskat. vi tog tillvara på tiden och gjorde något av den, något som betyder mycket, som jag kan leva hela veckan på. mer sånt.

m.

kändisspotting i malmö

2010-11-13

vi fick några sekunders ögonkontakt. jag vet inte vem hon skrattade åt, tjejen på skyhöga klackar som verkligen inte kunde gå som hon skulle, eller min immitation av henne. jag log. hon log tillbaka. själv struttade hon längs gatan med sin lilla hund iklädd någon fruktansvärt brokig & vulgär dress. plötsligt slog det mig vem fasiken det var...maria popko, från skånefruar, ni vet. & prince, jycken som älskar kaffe-latte. jag skrattade av lycka blandat med förakt. jag gillade hennes karaktär i showen; blåst men busig. jag var tvungen till att kalla henne något fult, inte så att hon hörde givetvis. för hon ger ju ett ganska så stereotypt uttryck, när hon ser ut som hon gör, men om jag fick möta henne igen, då skulle jag lätt bjuda både henne och vovven på en latte, i utbyte mot några heta tips för att lyckas.

m.


hur det är ?

2010-11-13

hur det är, det ska jag berätta för er.
så här ser jag ut. röd och svullen om ögonen.
snygging en lördag som denna.


god morgon, det blir en god dag !

2010-11-12

god morgon ! trots höstigt multi-rusk är det faktiskt en god morgon. jag tog mig i kragen och gick ut på en power-walk. nu känns det så där välbehagligt i kroppen. jag känner mig sjukt duktig, nervarvad och uppfriskad.

det känns lite ovant att traska runt i stan, mitt ibland stressade morgonmassor. jag fick vika undan för ett par viktig-pettrar med head-set. i det läget kände jag mig hälsosam. trots att mina vardagar innebär full rulle från morgon till sen eftermiddag lyckas jag för det mesta att hitta tid för mig själv att varva ner. jag hade inte klarat mig annars !

yoga och muskelpass blir det när jag kommer hem istället. jag ville hinna äta en lugn frukost med min man. det är sällan vi hinner ses innan jobb & skola. fast nu sitter vi ändå var för sig. jag ska kila & pussa på honom nu innan jag måste kila till bussen. han är min prins som alltid får mig att känna mig så tillfreds i kropp & själ. åh, vad jag är lycklig som har honom !

m.


lets practise the sun salutation

2010-11-11

nyss yoga, nu dusch och sen säng. sovmorgon imorgon innebär uppstigning nästan som vanligt, power-walk och yoga på det. jag mår illa. gårdagens nytta blev dagens onytta (?). vissa dagar är man latare, det är okej att ursäkta sig, man får bara se till att kämpa lite hårdare nästa gång man tränar. ted hängde med hem till oss efter att jag hade jobbat. hemlagad mat byttes mot china-box & BK. friterad kyckling, ris och jordnötssås - första tuggan god, resten åt jag för att jag var hungrig. nothing but flott ! gårdagens muskelpass bjöd idag på träningsvärk, men då vet jag i alla fall att jag lever. jag vet inte vad ni tycker, men det känns som att jag börjar ta mig i kragen, eller ?

m.

naruto

2010-11-11

jag älskade att rita manga (säger man så ? mangor heter det kanske...?) när jag var liten. jag älskar formen på deras ansikten, hur man kan få deras ögon att glittra och det spretiga håret. trots platta sträck på ett papper får man liv i deras ansikten med bara små uttryck. de är så coola !

elmontörs boyfriendo har länkat till en sida där jag hittar alla narutoavsnitten, jag är såld...efter tre avsnitt. jag kan inte sluta titta på hur vackra de är. dessutom kan det vara världens bästa serie. späckad med humor & spänning.

jag skulle också behöva lite kage bunshin no jutsu nu för att komma i tid. katten ska ha mat, jag ska; diska, borsta tänderna, hitta en ren blus, släcka, stänga av datorn och så vidare. skynda skynda !

see you in a jiff,

m.

glassen ligger i frysen och bara kallar på mig

2010-11-10

jag och fanny köpte efterrätt igår, men vi åt den aldrig. nu ligger den i frysen & kallar på mig, världens godaste glass. jag har störst ångest !

jag åt en blandad sallad med paprika, gurka, tomat, kikätor, ägg och linfrön till middag. det känns som att det skulle vara okej att äta lite glass på det, men då missar jag ju hela poängen med att äta en nyttig sallad. damn you, sockersug ! ska nog mixxa ihop en smoothie istället efter yogan som jag tänker utöka med ett muskelpass idag. ca 1 timmes träning, oh my !

m.

nytänk

2010-11-09

jag tänker i nya banor & denna gången tänker jag hotelldirektörska. jag vet inte varför det lockar, men tänk att få bestämma över en plats & göra den fantastisk för att kunna ge människor vila, ro och en sjuhelsikes upplevelse.

jag älskar hotell och vet precis hur jag skulle vilja att mitt såg ut. jag tror att jag ska börja hänga i hotell-lobbys - atmosfären där går ju inte att jämföra men någonting annat !

m.

plötsligt

2010-11-09

det är märkligt hur livet svänger. ena sekunden skrattar man åt de minsta ting. kanske ett litet barns klumpiga rörelser, ett knasigt SMS som kommit fel, sina egna misstag eller bara att solen slänger sina varma strålar mot en kall kind. och så händer det, ett samtal, ett besked som får hela världen att gunga. livet är så skört. en vind kan få saker och ting att vända som en annan bläddrar bland bladen i en bok. en del lär man sig att leva med, andra blir svårare att ta in. sånt här får alltid mig att vara tacksam och hängiven livets alla små upp- och nedgångar. jag blir medveten och insikten om att inte ta saker förgivna bubblar plötsligt över och sköljer över en som en sanningsvåg. vi är inte oförstörbara. vi är inte odödliga.

m.

redo för att fånga dagen

2010-11-09

jag börjar fastna för yoga. jag gör det för att det är skönt nu, inte bara för att jag vill komma i form. just nu är mina muskler härligt svajiga bara för att jag sträckt ut dem till max. ni vet sådär så att man nästan känner sig lite yr och ostadig.

just det ! jag har överträffat mig själv.., igen ! jag gjorde den kanske godaste smoothien någonsin. jag gillar annars vaniljyoghurt, banan och apelsinjuice men just nu känns det himla onödigt med socker som faktiskt går att undvika. jag tror nämligen inte att bravo och resten av alla juicer som finns att inhandla i diverse matbutriker inte innehåller något extra socker. de smakar ju bara socker ! och vaniljyoughurt ? hm, den är ju så söt att man får hål i tänderna bara av att läsa på förpackningen !

min nya, magvänliga variant heter; naturell yoghurt, proviva blåbär och en banan. matig, nyttig och världens bästa kompis för magen. nu ska jag töma torkrummet på tvätt, komma i lite ordentliga kläder och kila ner på stan för att hänga med världens bästa tjejer !

m.

god tisdag !

2010-11-09

ni ska se mig just nu, eller inte ! morgonfrissan aka lång oborstad hästsvans. oversized tisha med cool lady på, ett par farfarsrutiga flanellpyjamasbyxor och något så märkligt som kallas jaktsockar (?). det är helt enkelt strumpor som är sjukt tjocka och sjukt varma utan sömmar för att minimera risken för skoskav. i denna fullkomligt smaklösa utstyrsel springer jag upp, ner, upp ner, upp ner och upp, ner från tvättstugan. förvisso är det bara torkning kvar så jag kan pilla navelludd i godan ro. kanske lite frukost hade suttit fint ? magen mullrar som åskan själv ! efter frukost, yoga och efter yoga, fanny, ella och venessa. god tisdag på er myror !

m.

vår lilla (s)katt

2010-11-08

allting känns som det ska med det här lilla knytet i famnen !


guldfeber

2010-11-08

jag tror att stan lider av guldfeber, men med all rätt. jag får sällan så mycket gåshud som när malmöklacken stämmer in i en och samma hymn. jag fick sitta i soffan & skåda koset utifrån, men det räckte. så mycket glädje, så mycket kärlek, så mycket värme och så mycket passion.

en tanke slog mig igår. fotboll är fantastiskt. drygt 24000 människor på samma ställe & alla sjöng för samma sak. det är ingen som tittar snett, ingen som bråkar och ingen som irriterar sig på någon annan -alla är där för att hylla sina gemensamma hjältar. jag är lite medryckt jag också, trots att det var ett tag sen jag var och tittade på det himmelskblåa laget. fast kärleken till ett fotbollslag, den slocknar nog aldrig !

m.

lördag 6 november

2010-11-06

katten älskar när vi diskar. kan hon inte diska åt oss, när hon ändå sitter där på kanten av diskhon och tramsar med vattenstrålen ? vårt lilla mongo !

jag är på mitt arbete, åter i eftermiddag/kväll. det får bli vad det blir, jag är så j**** trött !

m.

gutten morgen !

2010-11-05

ballongvarning på mitt morgning-face. gjorde ingen större kraftansträngning framför spegeln innan, men det gör kanske ingenting ? det är fredag & jag jobbar fullt idag som vanligt. fyra (inkl. idag) dagar to go innan jag har en dag ledigt. jag taggar ! jag hade egentligen en massa jag ville kludda ner, men jag hinner inte nu. vi tar det ikväll, om jag minns vad jag ville skriva. trots arbete hela helgen ska det hinnas med bio, tror jag & lite annat smått & gott.
jag har hittat den kanske mest optimala power-walkslåten. ja, den finns ju på victors spellista, & jag har hört den tusen gånger, men jag insåg precis hur bra den är att svänga armarna till ! mums. nu måste jag kila, ciao !


paaaow ?!

2010-11-05

bara för att jag är på så sjukt bra humör idag, trots nästäppa, bjuder jag er på kanske världens bästa spellista. made all by världens bästa victor. musik på morgonen har samma effekt som kaffe typ. jag kommer igång, får energi & vaknar till liv. så, jag säger som vigge; paaaow ?!

m.

VARNING !

2010-11-04

gå inte in på www.stylebytyra.se - gud förbjude. jag måste kämpa. får inte ge vika. håll i slantarna. jag har redan så många. man kan faktiskt titta utan att köpa. måste stå emot.

fast hur kan man motstå dessa ?
jag har visserligen både rosen & korset, men i guld. så mycket snyggare i silver. jag måste nog köpa trots allt. damn you tyra !


ain't life good

2010-11-04

idag har jag hunnit med att jobba heldag, få beröm av härliga kunder, komma hem för att yoga framför tvn, äta en omgång förlorade ägg till middag, dricka en giftig kiwismoothie och nu landa tungt i soffan mellan en fotbollstittande pojkvän och en snarkande katt. ain't life good ?

m.

elmontör & chrille

2010-11-03

min sexiga vampyrkompis och hennes boyfriendo har vart här ikväll. en enkel supé av svamp& baconröra avnjöts tillsammans med ris &skitsnack. våra partners in crime, typ. uppdrag hitta en lägenhet till er går soon av stapeln. det blir förhoppningsvis en dejt till helgen, i övrigt älskar jag våra spontankvällar. ni är bäst !


onsdag 3/11

2010-11-03

vad härligt, det regnar. ni vet såna där jättedroppar så man blir blöt bara man vart ute i två minuter. min enda lediga dag denna veckan är redan förbi och jag laddar mentalt för arbete. om det inte hade vart för att jag har så himla mycket att se fram emot hade jag nog gett upp och gått i ide istället. yoga blev det ingen nu på morgonen, jag mådde illa så trött jag var. jag gör det när jag kommer hem istället. det känns som att det kan bli ett ganska så härligt avslut på den här dagen. nu ska jag diska, borsta tänderna och ge katten mat innan jag knatar ut i ovädret med en termosmugg te !

m.

fanny & ella dag

2010-11-02

på tisdagar träffas vi, chica damer. njuter av varandras sällskap, lunchar och shoppar. jag som hade lovat mig själv att hålla i pengarna gjorde bort mig i stan idag. det blev shopping såklart, men med inslag av julen. jag har bestämt mig för att skicka julkort. jag ska göra fina egna personliga att skicka till nära & kära. jag ser fram emot det som bara den. jag har så mycket idéer och tycker att det ska bli så mysigt. med vackra band, glitter, fina pennor och härliga papper ska jag klippa & klistra av hela mitt hjärta, för att sen kunna glädja mina nära & kära med något hemmagjort & personligt. snällt va ?

m.

2 timmars slit, 30 minuter var OK

2010-11-02

jag vet inte om det är ett skämt, men jag vill nästan tro att det är det. jag uppdaterade här för 2 timmar sedan, ungefär. jag gick direkt och ställde mig framför tvn och av två timmar vart 30 min effektiv yoga & muskelträning. jag insåg inte förrän jag var färdig med alla rörelser att det gick att kombinera ihop dem till ett pass. jag slipper titta på alla instruktioner som var och en är en hel evighet långa. jag är nöjd. jag är en idiot när det gäller att apa efter någon annan. jag har sämst koordination och är oftast några sekunder efter. i slutändan resulterar det att mitt humör ballar ur och jag ger upp. -om jag hade vart på ett gym vill säga. här kan jag bara ta om övningen och få det hela långsamt förklarat för mig. 30 minuters effektiv träning, det är alltid en start !

m.

morgonyoga

2010-11-02

godmorgon !

jag verkligen älskar att vakna med en snorig näsa, not ! det är verkligen insane vad mitt immunförsvar är nere i botten just nu. jämt trött och alltid någon liten krämpa som sätter stopp för mig att prestera 110 %. fast det är klart, det blir ju vad man gör det till. man behöver kanske inte springa ett maraton, men att vardagsmotionera det tror jag är precis lagom.

avnjuter min frukost. yoghurt med musli, pumpernickel som slår danskt rågbröd med hästlängder, proviva, te och färsk frukt. det återstår att se om det hela landar som en sten i magen eller om jag kan utföra mitt yoga-pass utan att gnälla.

entusiasmen lyser, eller hur ? jag är så där pigg, men faktum är; det är bara att göra det. så har jag bara 20 dagar kvar innan det är rutin. att se ljust på saker, det hjälper faktiskt. det kanske bästa av allt. jag slipper träningskläder som sitter tajt och kliar & jag kan träna utan skor. jag har vart dålig på att läsa på, men yoga känns optimalt att kombinera med lite löpning och powerwalking. utomhusaktiviteterna höjer mitt flås, och yogan hoppas jag kunna bli smidig, nerstressad och lite starkare av.

jag uppdaterar er om huruvida det hela gick. önska mig lycka till !

m.

nya rutiner ska in i mitt, redan ganska så inrutade liv

2010-11-01

jag är ihop med en herr som är ett riktigt snille på siffror. det är inte jag. fast, ju mer jag tänker på det...så är jag nog det ändå. jag fattar i alla fall hur man gör plus till minus & har jag förstått den biten, då borde jag, med lite eftertanke kunna lösa den andra gåtan också; hur man gör minus till plus.

swedbank var sådär duktiga på att vägleda mig genom fond- & pensionssparande via webben, så imorgon är det jag som knatar ner till närmsta bankkontor och bokar ett möte med en bankman.

hur som haver, här sitter jag och försöker förstå hur mitt ändlösa shoppingbegär uppstått. det är kul att ha en massa saker, särskilt nyheter i garderoben, men någon långsiktig investering det är det ju aldrig. jag måste få ett stopp på det här. jag älskar att kunna unna mig saker, men nu har det gått får långt.

för cirkus två veckor sedan köpte jag ett sånt där nintendo wii. ni minns min glädje ? jag hade kul de första dagarna och var riktigt taggad på att börja träna framför tvn. hur har det gått med den biten ? sådär. men jag är, som många andra, en själ full av rutiner. äntligen har jag till exempel insett hur viktigt det är med tandtråd och "flossar" två gånger om dagen. (det är alltid något!) morgon & kväll, varje dag. och nu, när jag äntligen fått rutin på det, det tar inte många minuter.

det sägs att det tar 21 dagar att vänja in en ny vana. alltså: att få rutin på det, helt och hållet. så att den sitter där. jag är helt övertygad om att tandtrådsanvändningen bara tog en knapp vecka. först vart det blodigt och ömt, sen bara stod jag där med tandtrådsbygeln i näven och kom på mig själv med att fila bort tandsten utan att ens tänka efter. rutin ?

samma sak tänker jag göra med ett aktivt sparande av mina pengar och ett aktivt liv i form av att spara på min kropp. det är dags att göra slag i saken och ta tag i det som jag tycker är allra jobbigast i världen; hålla reda på mina pengar och komma i from.

imorgon kommer jag att vakna 07.30 till följande program

frukost
yoga-pass framför tvn
bakning av småkakor som mamma beställt
duschning & påklädning
träffa fanny & ella i stan
köpa cykel med mamma & pappa
laga middag till mig & rasmus
promenad med cicci


om jag sätter ribban för högt ? det är det bara jag själv som avgör. jag gillar att gå ut hårt. hårt ?!, kanske du sitter & tänker, yoga & promenad -tror hon att hon elitidrottar eller ? om sanningen ska fram så vill jag faktiskt tro att jag gör det. jag har aldrig i hela mitt liv tränat yoga, men jag tror att jag kommer att svettas. jag som inte rört mig mer än nödvändigt på ganska många månader känner dessutom att en promenad imorgonkväll kommer att kännas i min kropp, men jag biter ihop - för i form är det som gäller nu & ingenting annat.

tro på mig, för det gör jag !

m.

RSS 2.0