vet ni varför golfare har dubbla par strumpor ? - ifall de skulle få hole in one !

2009-01-31

problem som inte borde existera är strumpbyxe- bekymmer. vanligtvis är min strump/tros låda full med diverse leggings, tajts, strumpbyxor och liknande - men just idag när jag har som minst energi till att åka in till stan måste jag - för att jag har hål i varje par typ. så, jaa i'm off !

later !

m.

tonight is the night

2009-01-31

ted & victor

förhoppningsvis blir det inte så här svettigt ikväll - men ikväll är det grabbarna som gäller
typ lite cocktail inspirerat tror jag, och det är första gången jag går på fest med två kavaljerer - exciting !

ser just nu ut som ett träskmonster !

2009-01-31

sitter just nu här med grön gegga i ansiktet. det ser lite otäckt ut - och känner mig lite som shrek. ni vet den där avokadomasken som jag tipsade om för ett tag sen - jag provar den precis just nu. man känner citronen - den liksom uppfriskar, ganska skön känsla. prova du också !

m.

look-a-likes

2009-01-31

lika som bär ?

rasmus 

rasmus - king julian ?

king julian

king julian - rasmus ?

  m.

smuggelvodka ? ni ska dricka standardmjölk och titta på björnes magasin !

2009-01-30

en del av er har kanske väntat på henne, andra bett till högre makter om att hon inte ska dyka upp - men nu känner jag att det inte går längre. moraltanten i mig måste få komma ut - bara för en litet tag !
på väg hem genom vellinge - min kväll ikväll blev tidig, jag hade bestämt mig för att ta det lugnt, säga hej till folket på förfesten för att sen kila hem igen och spendera kvällen med min älskling över skype. men så när jag gick där, oroad över om maskan i strumpbyxan syntes så insåg jag att det var ovanligt mycket liv ute. en hel skara fjortisar hade samlats vid busshållplatsen vid vattentornet. det kändes som att gå rakt igenom en cirkus - en hel hop av skrikande ungar - med mopeder och skorriga mobilhögtalare. någon frågade efter cigg, en annan vinglade fram över trottoaren och en tredje satt mot den iskalla asfalten och grät. deras beteende sjönk in ganska snabbt, jag tänkte att nog har jag väl också varit där. drivit omkring - hoppats på att något storslaget skulle få lilla vellinge att gunga, men utan resultat. vad som chockerade mig var ungarnas storlek. modersinstinkten växte i mig och jag kände att jag bara skulle vilja ta hem allihopa till mig, bädda ner dem i soffan och göra varmcoklad - smeka deras sönderblonderadegässor medans nalle puh, eller något annat dovt rullade i bakgrunden. hur det än kom till mig att jag tänkte på uppfostran - det är ett mysterium, än är jag bara barn själv - eller jag vill i alla fall vara det, ibland. men känslan som väcktes i mig av att se dessa vilsna själar var skrämmande och jag frågade mig själv tyst: vart är samhället på väg ? jag kanske uppfattar dessa ikke fullvuxna hönshjärnor som otroligt små eftersom att jag blivit äldre - även om det inte känns så. men samtidigt känns det som att deras beteende kryper allt längre ner i åldrarna. det är hemskt att se hur gäng bildas och fyller vårt lilla torg om kvällarna, samtigt som det kommer en rostig röd volvo med stort bagage och tonade rutor. om jag en vacker dag får barn ska jag göra allt för att skydda dem från den här världen. ingen ska få komma åt mina ögonstenar - tvinga dem till att växa upp som små monster. inte ska man väl behöva skydda någon från verkligheten - men om det här är verkligheten då vill jag faktiskt inte längre vara med.

m.

jag förtjänar fredag

2009-01-30

en känsla av välbehag kryper genom kroppen. det är fredag idag. workshopen till projektarbetet är klar, konfiktanalysen nästan klar och tackvare plugg med pappa igår så fick jag mvg på datakunskapsprovet - fixar jag excelpovet är mitt mvg i den kursen fixat. idag, och imorgon ska jag se till att hålla helg. koppla av, umgås med vännerna och ha en kanon weekend ! iih !

m.

-
min jättepraktiska kjol med fickor - love it, kan det bli bättre ?


far, och dotter knäcker word-koden !

2009-01-29

kvällen har spenderats med pappa, och vi har vänt o vridit på Word. jag har prov i datakunskap imorgon - och nu tror jag att jag behärskar alla funktioner - de flesta i alla fall. i början var det något irriterat, men jag har mognat och pappa har slutat vara så envis - så faktiskt vi kunde ha läxläsning utan att bli ovänner - det är sånt som man kan uppskatta så här i efterhand. nu belönar jag mig själv med sodastreamat vatten och wasa- kanel. ska läsa på inför föredraget imorgon och krypa till kojs tidigt !

godnatt vänner !
m.

Wasa- kanel

2009-01-29

ibland har jag perioder, enstaka kvällar några få gånger om året när det inte finns någon botten i mig. då jag kan stoppa i mig mängder med lösgodis utan att skämmas. en härlig rulle, men någon härlig hollywood hunk - och sen en rejäl påse smågodis. men annars är jag ingen godismänniska, inte längre. på senare dar är det frukt som gäller, (något som jag är väldigt glad över) jag försöker alltid att hitta alternativ för att dämpa sötsuget, för hur man än gör så finns det där. jag avgudar mackor; frukostmackor, mellismackor, kvällsmackor och nattmackor - i know them all.. pålägg och bröd varierar - men mackor är verkligen den bästa lösningen. men som med allting annat, består mitt liv utav perioder verkar det som, och allt hejdlöst mackätande verkar så smått tona ner sig och just nu är jag stört förtjust i wasa- kanel. knäckebröd med kanel. knäckebröd som smakar kanelbullar men som känns nyttigare. jag vågar inte läsa innehållsförteckningen, där står alltid sanningen. men jag resonerar följande: om jag avstår från annat sött, och kompenserar detta sockerintag genom att äta mindre av andra sötsaker - så kan det inte märkas jättemycket, eller ?

i alla fall så är dessa runda knäckebröd underbara - en kopp te och, några knäckebröd - kvällen är räddad !

m.

sodastream, i'm in love

2009-01-29

är du också en sån människa som blint går på allt som sägs på tv - som tror på alla mirakelprodukter, och som nästan gör allt för att komma över de där lyxiga nya prylarna som ska göra din vardag så mycket lättare ? i alla fall har jag flera gånger fallit i fällan. ibland är det inte möjligt att komma över de där prylarna - att leva på studiebidrag och almosor från mamma och pappa är inte enough om man vill hålla sig uppdaterad med det senaste. så ibland får man helt enkelt försöka klara sig utan ångmaskiner som ska vara bättre än strykning, spa-grejer, mirakelkrämer osv. men en sak - som var för dyr för min egen ekonomi men som jag fick mamma o pappa att köpa strax innan jul det var en sodastream. reklamen när den gick runt jul var verkligen övertygande - o jaa, tänk ändå hur mycket vatten man släpar hem varje år för att kranvattnet inte duger av en eller annan anledning, när det egentligen är bland det bästa i världen. så varje gång jag blåser kolsyra i våra flaskor njuter jag - för jag vet att jag gör en miljövänligare sak. dessutom smakar kranvatten så mycket bättre än flaskvatten hämtat från exotiska källor, som nog inte är jätteexotiska ändå. så om du vill vara ekonomisk, men fortsätta dricka bubbelvatten - men göra det på ett mer miljövänligt sätt köp då en sodastream, framtidens bubbelvatten - jag är övertygad !

m.

happy sexy birthday

2009-01-29

och så var det, det där med ICA-reklamerna. såg en ny på tv idag - den bästa hittills. Stig fyller 64. jag älskar hur allting alltid blir fel - hur alla verkligen försöker och sen hur man överdrivet torrt måste se till att städa upp allting igen. Stig's min i det här klippet är obetalbart och tjockisen som kommer ur tårtan är ju bara amazing. happy sexy birthday - hahah, det vill jag också ha en !     titta och njut - för den är är verkligen kul !

m.

everybody hear my message

2009-01-29

jimi hendrix

excuse me while i see if the gypsy in me is right

2009-01-29

när jag ändå är inne på ämnet: when the power of love overcomes the love of power the world will know peace - jimi hendrix.

m.

cupcakes makes worldpeace !

2009-01-29

bara för att denna sötsak kommer att inhandlas asap..make cupcakes not war.

m.

vitt bröd blir din död !

2009-01-28

idag har jag syndat - mer än vanligt. jag har ätit vitt bröd och nu kommer mina tarmar att klibba igen - så om vi aldrig mer ses , det var kul att lära känna dig ! so long.

m.

:*)

2009-01-28

jag mår bra för att du får mig att må bra. jag ler för att du får mig att le. jag skrattar för att du får mig att skratta. jag längtar för att du får mig att längta. jag hoppas för att du får mig att hoppas. jag älskar för att du får mig att älska. jag lever för att du får mig att leva. jag gråter för att du får mig att gråta. jag tror för att du får mig att tro. jag kämpar för att du får mig att kämpa. jag envisas för att du får mig att vara envis. jag drömmer för att du får mig att drömma. jag duger för att du får mig att duga.. o så kan jag ju hålla på til the end of time.. rasmus lundborg <3 maria ohlin

- jag är nog tuffare än somliga tror.

2009-01-28

vad är du rädd för ? - jag smakar på frågan, liksom låter den silas mellan tänderna, och nästan tuggar på den. det är motstånd i den, ungefär som att den vägrar låta sig svaras på. jag låter frågan på nytt cirkulera i en orytmisk bana i mitt inre - satsar, ger den ny skjuts och hoppas på att den så småning om ska stanna. vad är jag rädd för ? men så efter att frågan balanserat ett tag i mitt tankerum, är det som att svaret är självklart. likt en liten kaxig kille, i röda badbrallor som uppfostrats av vargar och sedan hamnat i sällskap med en björn - säger jag: jag är nog tuffare än somliga tror. men lika fort som mitt svar presenterat sig - inser jag att det bara är en lögn. jag blundar, biter mig i läppen - hårt biter jag - det känns hur den blir varm. sen är det som om allting brister; jag är visst rädd: jag är rädd för mörker, jag är rädd för hål och jag är rädd för att bli ensam. jag är rädd för att ramla i ett mörkt djupt hål och att ingen ska hitta mig. först fattar jag ingenting - bokstavligt talat, man kan ju vara rädd för hål - men hur stor är sannolikheten att jag ska ramla genom marken, i ett stort, fuktigt, mörkt hål och att ingen ska hitta mig. närmre ser det ut följande: jag är rädd för att jag ska hamna i en situation, som jag inte kan ta mig ur - jag är rädd att jag ska möta hinder som jag fastnar i så att jag inte kan ta mig loss - jag är rädd att hindrena ska kosta mig min frihet och att jag på så sätt utelämnas och blir ensam. man ska möta sina rädslor - men hur mycket bör jag satsa, vem kan jag lita på ? hur ska jag göra för att ta mig igenom livet - utan att fastna och om jag skulle fastna, hur kommer jag loss ?
  jag antar att jag inte kommer att få svar på dessa frågor just nu. inte ens om jag lägger mig ner och stirrar in i mörkret, tvingar mig själv att se in i det och tvingar mig att hitta en lösning. jag antar att jag precis just nu mött ett av livets mysterier. om 50 år ska jag ställa mig samma fråga: vad är du rädd för ? men jag ska också passa på att fråga mig själv: har jag övervunnit mina rädslor ? om 50 år, har jag tagit mig genom större delen av mitt liv - jag bör vara uppfylld med annat än tonårsproblematik och kanske är jag på god väg att lösa livets gåta - i alla fall, så återstår det att se !

m.

jag hatar crappy onsdagar

2009-01-28

nu är det snart skola igen, suck ! kände mig något omotiverad innan jag hoppade i duschen - och är egentligen fortfarande omotiverad. som om det inte var nog med att jag är trött på alla uppgifter som vi har just nu, så har jag dessutom fått ont i halsen. idag går jag min längsta dag, cirkus 20 i 4 o sista lektionen är datakunskap - den mest meningslösa kursen ever. eller egentligen rä det nog en ganska så nyttig kurs - men om den ska vara användbar är det nog en fördel att läraren kan sin sak. ska fxa till mig nu, dricka en smoothie (blåbär, hallon och mango) och sen masa mig till skolan. ska snabba mig hem i eftermiddag - måste powernapa för sen ska jagvara ledare ikväll. jag har en heldag framför mig - inte jättelockande när halsen känns som en rostig motorsåg :/

m.

the one and only tune of SP3C

2009-01-27

dr. alban - hello africa. ingen gör tors dans till denna super-mega-dunder-smash-hit som klass SP3C, Sundsgymnasiet.

m.

'har du stake nog att stoppa in den ?' och 'nu är det nock'

2009-01-27

det åtefinns lite bilder på mig överallt verkar det som. tog en titt på bilddagboken för lite uppdatering, och där bjöd mathilda på en riktig goding. jag, doing wharever i en säng, på en ö - named iona - i ett land kallat skottland.

m.

våra tåg har redan krockat - bara så ni vet !

2009-01-27

när du tittar dig själv i spegeln och inser att ännu en dag passerat, att du förvisso känner dig ensam - men att det finns ett liv ändå. i may sound heartbroken, men enda anledningen till att jag låter så här är för att jag saknar min baby så fruktansvärt mycket !
du lämnade mig inte med ett hål i hjärtat - du lämnade mig med längtan, längtan efter att få fortsätta uppleva livet - livet med dig !

m.

me, myself and I - en vandlig dag i en ful människas liv

2009-01-27

det finns en kille i min klass som jag verkligen beundrar. jag har känt honom sedan tidig skolålder, och hur han än har flyttat och hur jag än valt lyckas vi ändå komma i samma klass. det är som att jag och markus är meant to be klasskamrater liksom. i alla fall är den här herren en fena på det där med att fotografera och på torsdag ska jag få vara med o modella för honom. han samlar bilder till en portfolio - och på torsdag är det bland annat porträttbilder som gäller. jag är lite nervös eftersom att jag aldrig blir bra på bild annars, så det är verkligen upp till bevis om markus kan få min skönhet (som jag tror finns där någonstans) att fastna på bild.
så bara för att jag älskar att bjuda på mig själv tänkte jag bjuda på en bild serie som jag kallar me, myself and i - och denna djupa illustration bygger på dels kärleken till mig själv men är dessutom också ett bevis på att det är omöjligt för mig att se normal ut. tråkigt nog är bilderna inte handplockade ur särskilda episoder ur mitt liv, utan istället 20 minuters utflitpp på grund av omotivation till studier i så väl samhällskunskap som internationella relationer. enjoy !

observera att det vilar väldigt mycket ironi över det här inlägget..

m.

1 2 
3 4
5 6

och allt vad jag skrev om i det där inlägget om tjejen med den feta rumpan har jag precis visat motsatsen till - men, hallå lever vi på 90 talet eller ? man kan väl ändra sig ! ><

remember today !

2009-01-27

i'm a bit excited - skrev nyss mitt första kärleksbrev ever om man bortser från alla lappar på lågstadiet, får jag chans på dig ? ja - nej , kanske. jag må vara en kaxig brud med skinn på näsan, men det finns en mjuk och rar sida av mig också - o den skriver gärna kärleksbrev, och fixar annat romantiskt. if being in love is not the greatest thing - then i do not know !

m.

Officially Missing You

2009-01-26

Belief
Makes things real
Makes things feel
Feel alright
Belief
Makes things true
Things like you
You and I
Tonight, you arrested my mind
When you came to my defense
With a knife
In the shape of your mouth
In the form of your body
With the wrath of a god
Oh, you stood by me
Belief
Builds from scratch
Doesn't have to relax
It doesn't need space
Long live the queen and I'll be the king
In the collar of grace
Tonight, you arrested my mind
When you came to my defense
With a knife
In the shape of your mouth
In the form of your body
With the wrath of a god
Oh, you stood by me
Belief
I'm going to yell it from the rooftops
I'll wear a sign on my chest
That's the least I can do
It's the least I can do
Tonight, you arrested my mind
When you came to my defense
With a knife
In the shape of your mouth
In the form of your body
With the wrath of a god
Oh, you stood by me
Tonight, you arrested my mind
When you came to my defense
With a knife
In the shape of your mouth
In the form of your body
With the wrath of a god
Oh, you stood by me
And I'll stand by my
Belief

by: gavin degraw - belief

m.

a voice to calm you down

2009-01-26

gavin degraw.
 
m.

@ Pan Pacific Sonargaon - Dhaka - Bangladesh

2009-01-26

@ Dhaka - Bangladesh - Hotel Pan Pasific

Sundsgymnasiet in Bangladesh 2007
moi & lipi

kärleken till avokado är oändligt djup

2009-01-26

till alla hudar där ute som blivit illa tuktade av vinterkylan - med enkla livsmedel kan ni pysslas om !

Ansiktsmasker med avokado för torr hy

Avokado tillsammans med lite olivolja blir en enkel ansiktsmask. Denna passar väl den som har torr hy. Du kan variera masken med några matskedar honung och banan.

Ett ägg utan äggvita kan även tillsättas.


För fet hy tillsätts lite citronsaft

Ansiktsmasken görs som tidigare men om ägg används sätts hela ägget till istället för bara äggulan. Dessutom sätter man till lite citronsaft. Vindruvor kan också mosas i.

Innan du sätter på en ansiktsmask bör du ha tvättat huden noggrant. Låt masken sitta på under tjugo minuter och tvätta sedan av den med ljummet vatten.

lycka till - o try not to eat it, it's for you face !

m.


Ordet avokado kommer ytterst från ahuacatl på aztekernas språk nahuatl och betyder ordagrant testikel

2009-01-26

fem anledningar till varför du bör äta avokado

- avokadon är fettrik, men innehåller till större delen enkelomättat fett - som inte har några ohälsosamma effekter på kroppen.
- avokado är perfekt för huden, fettsyrorna löser upp fett och smuts och ger huden en djuprengörning - oljorna är också särskilt bra för torr hud och dessutom kan avokadon ha en lätt solskyddande effekt.
- japanska forskare gjorde försök på råttor där de testade vilka frukter som kunde ha skyddande egenskaper för levern när de fick äta gift. avokado var den frukt som skyddade råttornas levrar bäst.
-avokado har en god nötig smak och passar bra så väl i sallader som till skaldjur = en perfekt förrätt
- följande näringsämnen finns i avokado:

Vitaminer

Vitamin A: 1230 IU
Vitamin C: 15 mg
Vitamin B1: 0,2 mg
Vitamin B2: 0,3 mg
Niacin: 4 mg
Folsyra: 125 mg
Pantotensyra: 2 mg
Vitamin B6: 0,6 mg
Fler vitaminer finns i försumbara mängder.

Mineraler

Kalium: 1204 mg
Fosfor: 83 mg
Magnesium: 80 mg
Kalcium: 20 mg
Natrium: 20 mg
Järn: 2 mg
Innehåller små mängder av selen, mangan, koppar och zink.

Det finns förhållandevis mycket kalium


m.
 


my monday tune

2009-01-26

åter i oth träsket - inte mig emot. ni får bortse från den värdelösa live versionen, men denna härliga ryan adams låten får bli dagens soundtrack.

m.

hejdå slagt

2009-01-26

jaha, det var ju tråkigt - nu när man äntligen börjar närma sig åldern för att kunna ta sig in lagligt på slagt - så stänger de ner. för alla oss som är trötta på övriga nattklubbar, och uteställen i stan och som längtar tills vi får stå på slagthusets dansgolv och svettas kom dagens besked lite som ett brev på posten, en rejäl pungspark, som ett slag i ansiktet och så vidare. polisen har tydligen krävt att slagt måste sortera hårdare bland sina besökare; och det kan man ju tolka som man vill. som 19-åring är det ganska lätt att hålla sig upplyst om vad som är på gång i stan om man har äldre vänner - o visst är det inte omöjligt att ta sig in på uteställen där åldern är 20 eller högre, men om det är av denna anledning slagt tvingas stänga är det bara verkligen löjligt. så hejdå allt vad som heter event på slagthuset, förhoppningsvis är drömmen om nya ägare och en ny chans inte alltför avlägsen, men man vet ju aldrig !

m.

officiell plåga of summer 09, min gissning i alla fall !!!

2009-01-25crossfire - on fire
sprillans ny !

she says she's sleeping on a sunday

2009-01-25

capri 07

@sorrento, 07 - dagstur till capri

vi kom in, vi kom ut - men sen kom vi inte längre

2009-01-25

en helt vanlig matilda

en helt vanlig strand

ett helt vanligt lousiana

en helt vanlig död fågel

Cindy Sherman

2009-01-25

jag började ju egentligen min gymnasiegång med visionen om att bli kulturvetare (det måste ju vara motsvarigheten till samhällsvetare ?). i alla fall så passerade ett år och jag kände av diverse skäl att kultur nog inte riktigt var min cop of tea - så vad hände ? jo, jag bytte. men när jag så här sista terminen av min gymnasiegång ser tillbaka på vad vi gjort kan jag inte låta bli att sakna det där första året när jag gärna gjorde djupdykningar i det kulturella. museer och konstutställningar var vardagsmat och jag försökte åtminstonde att göra mig insatt. jag kommer aldrig glömma besöket på Lousiana, Köpenhamn - våren 07, när vå åkte för att se Cindy Sherman's utställning. hon är förövrigt född samma dag som jag, och är fortfarande en stor idol. hennes mest kända projekt är nog självporträtten i Untitled Film Stills (1977-1980).

För Sherman är fotografiet maskens moderna motsvarighet; den ger en möjlighet att visa allt av oss själva - utom en. Maskerande sina olika "jag" genom parodiska fotografiska scenarier gör hon oss medvetna om att dessa inte enbart är kvinnobilder utan tecken på skillnad, markörer eller negativa mönster för manlighet. Om kvinnor är så ironiska spelare av "det feminina" är det, påstår Sherman, därför att i ansträngningen att undvika manliga begrepp om kvinnlighet förblir deras sanna jag någon annanstans.

Sherman är i sina Untitled Film Stills, till exempel # 14, inspirerad av sin barndoms Hollywoodfilmer och dessas kvinnliga stereotyper. Sherman anser sig inte vara intresserad av kamerans sanning utan de lögner den möjliggör.

eftersom att jag inte hittade någon hemsida, som verkar vara cindy shermans egna, länkar jag till den här - där fanns många bra exempel från självporträttsserien Untitled Film Stills.

m.


kurdparkering, kurdvagn, ica- kurdkort

2009-01-25

till på fredag ska jag ha skrivit en konfliktanalys utifrån tre olika -ismer - har jag börjat ? svar: nej !
  - jag har alltid fascinerats av kurderna, eller nej - det var en lögn. jag har alltid velat veta lite mer - enda sedan özz nujen drog lite schyssta stansup's under sthlm live om sitt eget folk. varför är det så hysteriskt kul när invandrare driver med sig själva så som han gör ?
  när det gäller standup så är jag egentligen lite mer en magnus-bentner-goes-johan-glansare, eller ja ni fattar, jag uppskattar båda stilarna och egentligen vet jag inte hur det är möjligt eftersom att magnus är hård, vulgär och rakt på sak medans johan glans är den där mysiga, mjuka skåningen som trogligen hade minst snopp på högstadiet och bodde hemma hos morsan tills han var en bra bit över 20 - det vill säga lite osäker, inte fullt så fräck men likväl förjävla rolig. deras olika sätt att driva med saker är som natt och dag, men jag antar att det då måste finnas liknande inslag hos mig själv, inte att jag hade minst snopp på högstadiet utan att det finns både mjuka och hårda egenskaper hos mig. men för att återkomma till özz, och till det där med konfliktanalysen så är det kurdernas situation jag ska analysera, och jag kan verkligen inte låta bli att vika mig dubbel när özz berättar om sin stenhårda pappa som ska öppna kebabkiosik, och verkligen ´- han vet hur man ska utnyttja det svenska språket. kurder älskar berg, sveriges högsta berg: kebabnekaise - en riktig höjdare !

m.

öööeeh ?

2009-01-25

ibland undrar jag om människor inte har någon självrespekt, eller om de är så uppsluktade av sig själva att de tror att alla vinklar framhäver dem till det positiva oavsett. den här modellen för asos.com är det bara verkligen synd om. hon har säkerligen inte haft någonting att säga till om när det gäller vinkeln på den här bilden - men alltså, det är ju inte klänningen man lägger märke till utan hennes gigantiska rumpa och stackars smala rygg. men visst går det inte att låta bli o skratta när folk posar loss och verkligen anstränger sig, och sen verkar de ytterst nöjda även om ena ögat är helt cepe, eller näsan det enda som syns på hela bilden. den som lägger näsan i blöt - åker ofta på en stöt, och kanske är det inte läge att göra ett sånt här uttalande, men jag brukar vara noga med att se till så att det mesta på mig ser symetriskt ut på bilden innan jag skyltar offentligt med den. kanske är det bara jag som är ytterst petnoga, men med all rätt tycker jag, jag hade inte velat göra reklam för en produkt och se ut som följande gör:

m.

hahahah

hennes rumpa kan ju inte vara så stor, och ryggen så smal normalt - det är inte rimligt !

sjung om studentens lyckliga dar´ !

2009-01-25

ännu är det ganska så klent på sommar/students-klännings fronten, eller så är det jag som inte vet vart jag ska leta. har än så länge hittat två kanon söta klänningar som jag möjligen kan tänka mig.

m.


Magnolia Strapless Dress, French Connection

Magnolia Strapless Dress 1299SEK, French Connection @ Nelly.com

Rendez-Vous by Paul & Joe Sister Laitage Dress

Rendez-Vous by Paul & Joe Sister Laitage Dress @ Urbanoutfitters - $89.99mimosa, är inte det en röra ?

2009-01-25

lite surfandes hit, och lite surfandes dit - o vips så blir man upplyst om vårens färg. tydligen så var irisblå 2008's färg (hade ingen aning) men i år är det mimosa - en gulbrun ton som gäller. en härlig varm färg, det kan nog tänkas bli en ögonskugga eller en snygg topp i den färgen trots allt. vad har hänt ? pojkflickan into the very bones - med blåslagna ben håller koll på årets trender, jag vill inte vara sån här - det var mycket skönare när man kunde ha tajts med disneydjur på och oversize tröjor som var ärvda från grannen.

m.

mimosa
Nouba Bronzing Earth Powder, 235 kronor.

i may sound a bit sarkastisk - men jag är inte det, bara så ni vet !

2009-01-24

dags att börja bli lite sällskaplig igen kanske ? jag som egentligen hade börjat trivas i min ensamhet. men bara för att jag är en människa som inte tål goodbyes bör jag inte försumma mina vänner - så ikväll blir det middag hos wallon's. något spänd - det var längesen vi sågs alla tre; jag, victor och ted för att laga mat ihop. men det kan nog bli en angenäm afton, och sen kommer jag ju ändå komma hem för att avsluta den med ett samtal till andra sidan jorden. why missnöjd - jag har ju det hur bra som helst !

m.

att ta tag i sitt liv oavsett om man vill eller inte

2009-01-24

gårdagen innebar i stort att förutom sitta uppkopplad med rasmus, försöka skriva en ansökan om extraknäck på ica. det blev en ansökan tillslut men det mesta justerades imorse och eftermiddagen har spenderats påpälsad som en michellin-gubbe lunkandes runt i vellinge centrum för att försöka få ut ansökningarna. det gick väl bra - jag behövde inte säga så mycket - det mesta står ju redan i brevet. vad jag dock till min stora förvåning möttes av var alla de små butiker runt torget, och vellinge video kedja som tackvare lågkonjukturen och den ekonomiska krisen kursat. det var nästintill kusligt att vandra runt och finna att flera butiker fått upphöra - måtte det inte vända snart ! jag är en egoistisk människa, så måtte det inte vända snart - jag måste ha ett jobb !

m.

längtan efter våren

2009-01-24

längtan efter vår är befintlig och hoppet om att solens strålar snart ska leta sig igenom de tunga fuktiga molnen blir allt större. än är det lång tid kvar - januari månad har ännu inte passerat helt, och alla vet vi att vädretsmakter gillar att luras och ställa till med kaos när våren äntligen nalkas. en körldknäpp mitt i mars så att vårblommorna som så smått börjat ta sig upp ur jorden chockas och allt får börja om på nytt igen, isbana på cykelvägen för att det frusit under natten eller snöstorm med 1,5 meter höga drivor utanför köksingången. jag fryser av bara tanken - men blickar ändå framåt för längtan efter sol och vår finns där ändå, trots att det är en bit kvar. framtidsvisionen om att det snart går att plocka fram ballerionorna och solbrillorna från vinterförvaret gör att det ändå inte känns alldeles avlägset. det är tur att jag är omgiven av vänner så här i det bistra januarimörkret, utan dem skulle jag frysa ihjäl på studs !

m.

vår

Keep

2009-01-23

i julas gjorde jag en ny upptäckt - eller egentligen så gjorde jag inte upptäckten förrän idag. vad som hände den där eftermiddagen på combination i stan var att victor provade skor, och efter att jag i väntat gått och dragit i reaplaggen och vänt o vridit på ett par söta pumps fann jag dem. köpet blev ett impulsköp, det första på hela mellandagsrean, men så här i efterhand är det också det köp som jag är mest nöjd med eftersom att mina skor hela tiden drar uppmärksamhet till sig. skorna var väl först inga skönheter, jag tyckte bara att de var sjukt balla och vem lägger inte ut 50 spänn när det finns endast ett par och det just ens storlek. jag är nu stolt ägare av ett par keeps, och ikväll var jag inne o kikade på deras hemsida. keepcompany.

balla vans-aktiga, också tygskor i kul modeller och mönster. det dröjer nog inte länge förrän jag köper ett par till. lite som när keds dök upp i min värld - jag känner mig liksom väl till mods och bekväm med skor som dessa - galna, utstickande och fruktansvärt sköna !

m.

keep

dessa är jag stolt ägare till

4 sekunders minne - eller något i den stilen

2009-01-23

en helkväll sittandes ihopkopplad med datorn - inte mig emot. jag älskar att vara uppkopplad så här och prata om ingenting med mannen i mitt liv. känner mig dock lite som telefonisterna ur via-direkt reklamen(så 1990 nånting) med headsetet på - och den svarta lilla micken som irriterande finns framför min munn hela tiden.

efter upprepade timmar så här tjattrandes med en annan snopp-korv, bosatt i santa barbara - ca - usa, har radiovågorna fått min hjärna att balla ur och jag är inte bara aningen rastlös utan straffas dessutom med konstiga infall.
under rasmus vistelse i solen hela förra hösten, bönade jag och bad för att han skulle med hjälp av en resedagbok eller blogg hålla oss uppdaterade, men pågen vägrade! med tvång har jag ikväll försökt lösa mitt önskemål genom att hjälpa honom med det praktiska och faktiskt serverat honom på silverfat med inloggningsuppgifter till hans egna blogg - backtocalifornia. men en kvart efter att jag klyddat med mejladress och bloggnamn har jag lyckats glömma lösenordet jag precis skrivit så gud vill nog inte att rasmus ska blogga - jag finner mig besegrad och ger därför upp ! ganska synd ändå, jag kan se det framför mig - a todos: kicki - johanna, hanna och ralle sittandes i solen i djupa diskussioner om vilken header som är snyggast och vad nästa inlägg ska speckas med. hahah ! ååh, jag älskar att retas !

m.

booring

2009-01-23

sängen är fortfarande inte bäddad - det är så skönt att bara kunna krypa ner, snurra in fötterna i täcket och slötitta på whatever som dyker upp på tvn. iklädd mjukis och victor och teds present, - en T med älgar på inhandlad somewhere på väg hem från stockholm lunkar jag runt här hemma. snålblåsten viner i knutarna och jag tänker inte sätta min fot utanför hemmets skyddande portar alls idag. tomt, that's all i have to say right now. kanske borde jag hålla mig sysselsatt men någonting stoppar mig, och orken är verkligen minimal idag :/

m.

en god frukostvana

2009-01-23

hur många gånger har man inte hört att en god frukostvana är det som gör ens dag ? men faktiskt, att starta dagen på ett bra sätt - jaa, alltså det är ju logiskt - den kan ju inte bli dålig då bara. jag har hittat en ny frukostvana som jag ska hålla fast vid, i alla fall ett tag tills jag hittar en bättre som är mer intressant. än så länge är denna en höjdare, visserligen är det bara dag 1 idag - men jag känner på mig att den kan funka.

två knäckebröds mackor (just nu äter jag mini rutat) en skirva mager skinka, typ kalkon och sen på det lite keso.
en halv grapefrukt
ett glas smoothie - idag blev det fortsättning på blåbär/banan

med den är stilen kommer jag kunna stoltsera på beachen i sommar !

m.

rockbjörnen

2009-01-23

galor hit, priser dit - jag blir helt snurrig - men det är samma visa varje januari. jag har inget emot att folk får priser - folk ska hyllas när de lyckats med schyssta prylar så enkelt är det, men det rä svårt att hålla sig uppdaterad. elle-galan brukar vara min favorit, och sen brukar jag försöka hålla koll på vilka som fått rockbjörnar.

årets lista lyder som följer:

Live akt: Håkan Hellström
Årets kvinnliga artist: Amanda Jenssen
Årets manliga artist: Lars Winnerbäck
Årets grupp: Takida
Årets nykomling: Amanda Jenssen
Årets skiva: Håkan Hellström
Årets låt: Ola Svensson
Myspace priset: Billie the vision and the dancers
Lifetime achievement: ABBA
Utlänska artist: Duffy
Utlänska låt, album, grupp: Coldplay

jag kan inte hålla med fullt ut - men det mesta ser bra ut, eller ?

m.

bloggbråket

2009-01-23

ni har väl säkert hört om bloggbråket - blondinbella vs Carolina Gynning och Katrin Zytomierska. egentligen klarar jag inte av sånt här drama, och mina egna åsikter angående dessa tre brudar är - jaa, alltså jag läser ingen av deras bloggar men tackvare updates från vakna med the voice kunde jag ganska snabbt göra mig insatt. till att börja med är det slöseri med tid och energi och tjejerna alltså, de verkar ju allihopa vara av samma skrot o korn. vem som startade det hela tänker jag inte speckulera i, dock anser jag att Katrin har en poäng när hon säger till Isabella att om hon ger sig in i leken får hon leken tåla. Alla har rätt till en åsikt och eftersom att jag själv bloggar anser jag det vara vår viktigste rättighet - man måste få säga vad man tycker. men att smutskasta och kritisera andras liv för att sen media ska blåsa upp det och att sånt här raballder ska urarta sig - i do not get it. bloggvärlden skapar trender, och unga människor påverkas mer än vad man tror - men att skylla självsvält på två brudar som också bryr sig om sina utseende det är nog att ta i lite alltså. jag finner inget intresse i blondinbella, men jag kan visst beundra det hon gör - eller egentligen inte vad hon gör utan hur hon lyckats nå så långt, så ung - men som jag sa, detta är slöseri med tid och helst av allt skulle jag vilja säg till tjejerna att om de nu bryr sig så om sina utseende ge fan i att bråka - man blir rynkig !

m.

en något väntad nominering

2009-01-22

årets oscarsnomineringar har idag offentliggjorts, och att ledger så här på årsdagen av sitt avlidande skulle dra på sig en nominering för bästa manliga birollen i succén the dark knight, har väl  för världen inte varit någon större överraskning. det är inte särskilt längesen jag såg filmen för första gången - strax innan eller strax efter jul - men jag suger fortfarande på den här goda karamellen. alla uttalande som gjorts angående ledgers agerande i filmen har varit minst sagt specktakulära och förväntningarna vart minst sagt stora när jag med uppspärrade ögon såg rullen. ledgers insats som den fruktade jokern är fenomenal och jag förundras fortfarande över hur man kan fånga en karaktär som heath lyckades. vad som än orsakade ledgers död om överdosen berodde på rollen eller inte, det tänker jag inte speckulera i mer än så här - vad jag iställer väljer att göra är att hylla denne man som för mig alltid kommer att vara hjälte oavsett om han i the dark knight anses vara en total bad ass.

may you for ever rest in peace heath, 22/1 2008

m.


maria is listening to pathetic fjortis musik such as BYZ - hatar mitt itunes, fullt av crap

2009-01-22

iklädd rasmus gråa college tröja med rött santa barbara tryck mitt över hyllan - sitter jag nu o glufsar i mig det sista av en härligt lila smoothie. idag blev det skånemejeriers vaniljyoghurt 0,5 % + blåbär + banan - och jag är frälst, vilken gudagåva. fluffig i konsistensen, söt och försvinnande god. sparat lite till frukost imorgon, men det häller jag nog i mig lite senare ikväll. tröstdricka på gång ? tur att det är harmlösa fruktdrinkar och inte fruktansvärd alkohol som slår ut mitt nervsystem och gör mig ännu mindre skarp i knivlådan !

morshning !

m.

-

2009-01-22

så sant som det var sagt: jag kommer aldrig bli så rik att jag har råd att förlora dig !

m.

i can feel you near me, even though you're far away

2009-01-22

det värsta man kan göra i stunder som dessa är att sätta på låtar som why, med Avril Lavigne. jag har aldrig varit speciellt into hennes musik. hoppig, tjejig-"rock" - med tonårsattityd som känns så där age 13. i alla fall så finns det en bra låt, och det är why. den gungar skönt och texten är heartbroken och desperat, jag är visserligen inte heartbroken - men lite desperat fortfarande.

har pratat med rasmus över skype (guds gåva till alla långdistansare) och att få höra hans stämma genom en skorrig headsetmick har gjort min kväll - och vid middagen vart jag gladare än på många timmar. munnen gick i ett och mamma var tvungen att släppa en tår när hon såg mitt lyckliga lilla tryna skutta ner för trappan.

även om du i fysiken är långt långt borta, så är du mentalt den som är mig närmst, och dessutom så är du inte heller längre bort än ett telefonsamtal och det gör mig trygg !

m.

<3

och så här blev det..

2009-01-22

usch, vad jag tjatar om alla hjärtans dag kort, men nu tror jag att jag faktiskt är klar. jag har aldrig förr fattat photoshop särskilt bra, jag har i princip kunnat göra bilderna från färg till svart/vitt - och det är typ ett kortkommando, så lär man sig det är det bara way to easy ! i alla fall så klarar jag mig fint nu när det gäller bearbetning av foton, men detta beror på att ola, vår lärare tipsat om moderskeppet - en sida på internet som guidar en igenom photoshop-labyrinten. så mitt kort kan eventuellt komma att se ut så här - jag är väl nästan nöjd !

m.

alla <3-dag

deal with it.. it's life

2009-01-21

det finns alltid något ljust i det som sker - o man ser allt med lite andra ögon, eller hur han nu sjunger afzelius. den där vitaminbomben piggade upp, och jag har varit produktiv, tvättat, svarat på mejl - fixat med projektarbetet. jag är just nu bara frustrerad, vill att rasmus ska vara framme nunununu - så att jag kan prata med honom, när han väl är där, då är det ju ganska lugnt, vi kan ringa varann stup i kvarten. våren kommer att innebära saknad, men jag har ju hela min sista termin att ta itu med - jag behöver min älskling givetvis, men hela poängen med det här långdistansandet är att jag kan ta itu med allt som jag måste ta itu med utan att försumma honom. jag börja se på hans återvändande till usa på ett helt annat sätt och faktiskt, utan att få tårar i ögonen. kommer gråta en skvätt när mamma kommer hem från kören och önska att han var hemma, men nu börjar jag ändå förstå att vi klarar oss - för vi hör ihop.

rasmus när du läser detta, observera att jag gjort stor progress sen i tisdagskväll, right ?
jag har bankat i kudden idag, skrikit o gråtit helt hysteriskt - och ikväll kan jag säg till mig själv, jag måste bara leva med att så här är det. it sure is painful - still it's a great learning progress och jag ser fram emot att ta mig igenom detta för att sen i maj vara en erfarenhet rikare - låter jag inte bara så clever ?!

m.

well, at least i'm trying

2009-01-21

insåg nyligen att det varit slarvigt på matfronten idag, och magen har inte fått i sig något annat än lite te och pastasallad - så jag laddar om med lots of vitaminer. sitter just nu o smuttar på en hallon-smoothie. önskar att jag hade en fungerande kamera så att ni kunna få ta del av min hallondröm, färgen är minst sagt knallig - verkligen härlig !

det blev 2 dl skånemejeriers vaniljyoghurt 0,5 % och sen ett paket frysta hallon, som jag visserligen tinade - tojff, ihop - mix och häll upp.

ska spendera kvällen med att hänga lite tvätt, plocka ihop lite saker till skolan och skriva ihop en jobbansökan - måste hålla mig sysselsatt annars blir detta outhärdligt. minns inte riktigt vad rasmus sa, men har för mig att han sa att han skulle anlända till santa barbara midnatt, lokaltid - vilket innebär att jag nog är i skolan - men han ska i alla fall smsa. förmodar att det blir en tidig kväll slötittandes på någon film jag redan sett tusen gånger, som typ ten things i hate about you. heath ledger död eller levande, han vet hur man tröstar !

m.

love of a lifetime

2009-01-21

ska lägga mig i sängen, sträckse första säsongen av O.C nu, tänka på att du snart är tillbaka i solen, och värmen - tillbaka i hamburgarens land, sen ska jag längta efter härliga bilder på dig och gänget när ni gör santa barbara osäkert. o sen i slutet av maj, när jag har en knapp vecka kvar till studenten - då kommer det en rasmus på ett flygplan hem till mig igen och jag kan fortsätta vara den lyckligaste människan i världen !

duuuu, it's a sign - det är ungefär en fjärdedel på klockan som ramlat av - slänger jag en strumpa till på den om en månad trillar nog en ny fjärdedel av - och så kan jag ju hålla på, för då om fyra månader är hela kanten väck, and that equals - du är hemma, och ingen mer väntan !

hahah, jag är patetisk - jag vet, men jag har aldrig varit så kär ! o förresten så är låten till oss !

lillan.


allting är bara gråt

2009-01-21

hela kvällen igår var gråt, och hela morgonen idag har varit gråt och resten av den här dagen kommer bara att vara gråt. jag försöker verkligen, i really do ! sitter här nu, ensam hemma och tänker på hur jobbigt det var att säga hejdå. kudden var minst sagt geneomblöt imorse. krampaktikt höll jag om dig, som i ett tappert försök att få dig att stanna. vi kommer alltid att ha varann, jag höll med när du sa så, men ändå - jag skanar dig redan och kommer att sakna dig ännu mer.

rasmus, klockan ligger här brevid - haha, den som jag slog ner så att en bit av kanten gick sönder, då när jag slängde iväg de där ihoprullade strumpparet och med all kraft försökte träffa dig i nyllet. du satte ihop den, och ställde den rätt - den har inte gått rätt på evigheter. men nu tickar sekunderna på och minutvisarn flyttar sig sådär med 60 sekunder intervaller (haha, no shit) men för varje gång den där jäkla klockan slår, klockan som kan hålla en vaken långt in på nätterna för att den är så sjukt högljudd - aa, just den klockan - när den varje sekund slår då slår mitt hjärta för dig också, och varje gång älskar jag dig ännu mer.

vill bara att din flygning ska så sjuukt snabbt, så att du kan komma tillbaka till santa barbara sätta igång datorn och ringa mig ! utan dig är jag inte ens en fis i rymden !

lillan.

forgive me

2009-01-20

hittade den här låten lite innan rasmus kom hem, musik från one three hill givetvis - men sammanfattningsvis har den vart the soundtrack från vår månad tillsammans - sjuukt tjill låt !

videon + oth-versionen bjuder jag på - enjoy !

m.


tomorrow you'll be gone

2009-01-20

hastigt och lustigt kom början på mitt alla hjärtans dag projekt upp, ville visa vad jag under dagen åstadkommit - men som sagt är det under process och jag har så här i efterhand en del nya idéer till att få det så fint som möjligt.

dagen har i stort sett, som alla andra dagar den senaste månaden inneburit mycket rasmus och lite allting annat, inte mig emot eftersom att han är min själsfrände, min evige man och min största kärlek. dagen har spenderats lite överallt - en vända till malmö för att hälsa på hos hans kära mor, och sen även syster - men givetvis för att säga hej då. imorgon inträffar det ofrånkomliga, imorgon möter mitt hjärta (inte rasmus, mitt hjärta - utan bokstavligt talat mitt hjärta !) sin domedag och jag kommer att i fyra månader leva ett liv som officiellt inte kommer vara värt att kallas liv. don't be so hard on yourself, people always says. men jag står inför faktum månader utan rasmus - livet den senaste tiden har varit  underbart, händelserikt och otroligt kul - hur ska jag kunna leva utan det så länge ? jag vet att det går fort, för det säger du alltid min prins, men lite lite kan jag väl få sörja - liksom tycka synd om mig själv en liten stund, för jag kommer sakna dig, och oss så ofattbart mycket. vår sista kväll och natt tillsammans på evigheter, och en sista stund kan jag få känna mig trygg i din närvaro - du är det bästa jag har. kommer förbjuda dig från att läsa detta innan du åker - vill inte göra detta värre än vad det redan är - men detta är tuffare än sist. jag vet att du klarar dig, att du har vänner och en bostad - men för mig är det något annat - jag känner dig på ett helt annat sätt, så djupare än förra gången du lämnade oss. peyton, the one and only (från o med imorgon kommer mitt one three hill missbrukande börja igen) från oth säger alltid: people always leave och så känns det ikväll - som att allt mörkt är på väg att äta upp mig och jag är på väg att förlora det käraste jag har. men jag är inte den som är den, jag ska vara stark - för du får mig att känna mig sådan - du får mig att kämpa och stå ut med att tillvaron ibland är betungande, och varje sekund är värd att ta sig igenom för du är den jag älskar, och alltid kommer att älska - no matter what !

lycka till baby, hoppas du får en underbar vår i santa barbara - jag ska spara och kämpa för att vi ska få ett påsklov tillsammans ! alltid du o jag ralle

lillan.

Alla Hjärtans Dag Kort

2009-01-20

nu har jag börjat mecka med alla hjärtans dag kortet, fint ?

m.
alla <3-dag

det är ingen vanlig dag, för det är min födelsedag !

2009-01-19

det är min dag idag, och inte bara det - det är brors, och pappas dag idag också. den här helgen har inneburit inget annat än kalas, och fest. hela lördagen spenderades hos rasmus där huset fylldes med vänner till familjen - det käkades kalasmat och dracks. jag övertalades till att följa med in till stan - och först blev det lite förfest hos fanny's kompis tn - och sen stack vi vidare till hb. kvällen blev kul, och vi fick uppleva alltifrån race med taxibilar till ett svettigt dansgolv. när det gäller mina tidigare erfarenheter av hb, så kan jag inte påstå att de har varit särskilt överväldigande - men det blir verkligen vad man gör det till och nöjd var man när man tillslut kom hem på morgonkvisten.

gårdagen, då hade familjen ohlin huset fullt. jag hade bestämt menyn och lagade lika så all mat. det blev bufé med allt från ungsbakad lax till pastasallad, och olivbröd. känner verkligen för att dela med mig av mina recept - för allt blev verkligen lyckat. blev väckning tidigt idag för att gratulera pappa - och jag börjar ju egentligen inte förrän 10, så kan mysa runt i min illrosa morgonrock ett tag till. fick härlig duschgel och lotion igår av emy, så det blir nog en härlig lååång dusch innan plugget med. annars ska jag bara se till att ha världens bästa födelsedag. mellanåldern nitton, ganska meningslös - men faktiskt jag har en känsla av att detta kan bli en riktigt bra dag ändå - har ju min älskling hemma !

m.

vad finns det egentligen att fira ? :/

2009-01-17

till en början, grattis kära kusin - först av släktens kussar att nå den meningslösa mellanåldern nitton - jag önskar dig en trevlig födelsedag.

gårdagen började med tågresa, och sen kämpa-kämpa i kristianstad, på grund av liten muskelmassa och fel teknik, så kunde pliktverket inte fatta något beslut angånde min eventuella framtid inom lumpen - för att tala klarspråk, jag klarade inte styrkeprovet och jag har fått order om att träna ett par månader och sen är jag välkommen tillbaka för ett nytt försök. i alla fall så gick mönstringen ganska så smidigt till och jag var innan jag kom dit oroad att jag skulle behöva vara fast i kristianstad i ett dygn typ - men jag var hemma i lagom tid för att fixa till mig för kvällens planer. det blev fondue- middag på elyse med rasmus mamma + familj. om ett gott skratt förlänger livet, då har jag nog precis sett till att bli odödlig. vickie är ett litet specktakel - o alla hennes kommentarer kan få en att bryta ut i asgarv även på en fullsatt resturang. efter god middag med trevligt sällskap, åkte jag o rasmus hem till mig. där blev det romantiskt men trångt bad i badkaret och smuttandes på champagne - bubbel upphöjt till två. jag kan inte fatta att detta underbara snart är över och att det sen kommer dröja innan jag får uppleva det igen. men inget som hänt den senaste månaden har jag ångrat och vi har verkligen sett till att utnyttja varje sekund och vart i varandras närhet typ hela tiden. jag älskar dig !

m.

mönstring imorgon !

2009-01-15

imorgon tar jag tåget till kristianstad tidigt tidigt för att gå på mönstring. jag är just nu grymt nervös. men jag har bestämt mig att imorgon ger jag järnet och sen får vi se. lumpen är kanske inte något för mig, men det vet jag inte förrän imorgon. till dess ska rihanna få hjälpa mig att tämja mina never. imorgon blir det nog inget bloggande - men jag är ju som sagt på statligt uppdrag och gör mitt yttersta för det svenska försvaret - i'm gone kick my own ass tomorrow !

m.

In Nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti

2009-01-15

jag blir så förvirrad. är helt besatt av rhianna's video till rehab, och låten är ju verkligen kanon. har fått för mig att rihanna har en tatuering snett under sitt vänstra bröst som liksom går runt, syns på sidan och sen en liten bit bak på ryggen, för det ser verkligen ut så i videon. men när man sedan söker på rihannas tattoos - existerar inte någon sådan - förövrigt är alla hennes utsmyckningar jättesnygga, se här. är sjukt sugen på en tattoo själv, och har länge vart säker på vilket motiv, eller rättare sagt vilken text jag ska ha - men placeringen är ännu oklar och det har den vart de senaste två åren. men mer o mer börjar jag fastna för placeringen där på sidan, som jag nu inbillar mig att rihanna har (se bilden nedan).

om det nu blir en tatuering blir det följande text - och den har inget med boondock saints att göra.
In Nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti

m.

rihanna
det ser verkligen ut som att det är en tatuering, eller så är det bara en konstig skugga !

Grattis, kommer sakna dig !

2009-01-15

snart är det fotboll i luften igen. ett intresse som med åren avtagit - men som egentligen är den enda sport jag verkligen kommer att framför allt förstå samt uppskatta. SvFF har offentliggjort förslaget till årets kick off av allsvenskan. eventuellt kommer denna äga rum den 5 april och kommer att avslutas i november. i år hoppas vi på ett ljusblått år. visserligen blir det ett sådant utan Ola Toivonen, som nu ska spela i PSV Eindhoven, men med all rätt. Ola kom inte riktig till sin rätt under förra säsongen och det är verkligen på tiden att han får visa vad han går för i en storklubb utomlands. vad som bör sägas angående Ola's insats i malmö under förra året är att den alltid var viljestark - men oftast missförstådd. i alla fall från läktaren kunde den uppfattas som sådan - och att Ola spelar, och tänker fotboll på ett annat sätt än de andra kamraterna i die blåe är enligt mig fakta. Ola kommer glänsa borta i holland och han har verkligen gjort sig förtjänt av den här chansen - Grattis Toivis !

m.

Ola

ta en titt !

2009-01-15

christofer aka prod 3Sexti - kika på hans myspace, han lägger upp schyssta egenproducerade beat's lite då, och då. verkligen duktig !

m.

It Takes A Lot To Laugh, It Takes A Train To Cry

2009-01-15

när det gäller fotokursen som jag just nu försöker ta mig igenom - så alltså det är verkligen svårare än jag någonsin kunnat ana och jag måste överskattat mina förmågor en aning när jag intalade mig själv om att jag faktiskt är en duktig fotograf - i alla fall så är det en bild som jag är speciellt nöjd med, men det är också den enda - visserligen är den lite omarbetad i photoshop, men det får ni leva med.

m.

malmö central

malmö central - en dag i jakt på rusning

uppmaning till samtliga vellingebor !

2009-01-15

ställ bilen, cykla eller gå istället ! imorse var min marsch till skolan plågsam, äcklig, oroväckande och nästintill så den kvävde mig. runt åtta snåret är alla vellingebor på väg till sina jobb och allas hetsiga bilkörande medför att luften blir omöjlig att andas. vad jag då kom att tänka på är hur är då luften i större städer om luften är så bedrövlig i en liten håla som vellinge, som egentligen är belägen långt utanför fabriker, och stadspuls - man hade ju hoppats att luften skulle vara bättre och inte påverkas så mycket - antalet invånare har ju de senaste åren ökat men än är vi en liten kommun, väl ? i alla fall luktade och smakade luften konstigt imorse och jag mådde illa hela min 20 minuters promenad till plugget. så av hälsoskäl uppmanar jag samtliga vellingebor att ställa kärran hemma, och istället ta hojjen ! tack på förhand, orolig astmatiker.

m.

och så var det, det där med namn

2009-01-15

på vägen hem fick jag mig sannerligen ett gott skratt. jag vet inte hur ni reagerar på namn, men jag är sån att jag får bilder av hur vissa människor är bara genom att höra deras namn. man associerar till olika saker, och namnen har ibland olika styrkor. egentligen är det inte så konstigt att man förknippar namn med saker, speciellt inte eftersom att det går mode i namn - det finns ingen i min ålder som heter exempelvis gunnar, eller leif - därför ger dessa associationer till äldre män, då äldre herrar i vår omgivning ofta heter sådant. men vad jag vill komma till är att när jag gick där, i hopp om att huvudvärken skulle lätta så i en trädgård på andra sidan kom en yngre kvinna ut från sitt hus, pratandes i telefon - samtidigt som hon kallade på sin lilla jycke. hunden var i storlek med en 1-liters mjölkförpackning, dock aningen kaxigare. den lilla råttan (uppmärksam som du förmodligen är, inser du kanske att hundar inte är my cop of tea) kutade omkring innanför staketet och uppförde sig något irriterande och djurets försök att verka hotfull var inte direkt gynnsamma. hundens försök att skälla liknade mest pip och var i allra högsta grad plågsamma och störande - i alla fall så fick matte nog, och började skälla på sin hund. hon ropade på honom - och här kommer vi till poängen. hunden, 1-liters-hunden hade de döpt till buster, hela effekten av att ett sådant litet djur heter något sådant farligt blir bara rolig och inte speciellt effektiv. hade jag mött en blodtörstig buster i den storleken hade jag fimpat honom som en cigarett och fortsatt med vad jag nu än var på väg att göra. men det är ju bara jag !

m.

efterfrågar struktur

2009-01-15

jag behöver struktur. jag behöver rutiner och ramar - annars kollapsar min vardag och jag blir omotiverad, rastlös och lat. ungefär som idag - håltimmar kan verkligen suga musten & entusiasmen ur en, och det är fruktasnvärt irriterande. det är jobbigt att veta att man egentligen har tusen saker att göra, men att koncentrationen tagit semester och ingenting blir gjort. finns det kvällskurser i att bli motiverad ? omg, skriv upp mig - för det här börjar bli löjligt, jag deckandes överallt för ingenting - orkandes yttepytte ! blöööeh !

m.

produktiv, som aldrig förr

2009-01-15

det där med photoshop börjar allt mer klarna och idag har jag pillat med det här. uppgiften som vi just nu jobbar med är att göra alla hjärtans dag kort - och jag har testat lite olika tekniker innan jag slutligen ska bestämma mig för hur kortet skall se ut. i alla fall fick det bli ett experiment på mig o rasmus !

m.

rasmus & maria

vi vågade oss till lödde

2009-01-14

gårdagen tog ut sin rätt verkade det som, de flesta verkade att må som de förtjäna och det var minst sagt svaga styrkor som pallrat sig till skolan idag. trots noll alkoholintag igår, och all tid imorse så lyckades jag ändå ställa till det för mig, o missa veckans projektmöte. det var svårt att gömma sig för vår handledare, men jag gjorde så gott jag kunde. datakunskapen "ställdes in" eller blev frivillig efter att prins påbörjat sin londonresa - detta resulterade i att jag tog en tidig buss ner till höllviken för att träffa rasmus. i väntan på victor blev det mys och deeptalk - vilket innbär att maria i evigheter pladdrar på om vad som sista tiden gjort livet allmänt betungande och rasmus nickar instämmande och ger lite smickrande reflexioner då & då. när så småning om victor kommit hem, samlade vi ihop oss för att åka till anna i lödde. där gästa vi henne på jobbet och jag provade jeans. jag hatar att prova jeans. det finns tusen modeller, en djungel av storlekar och jag mår dåligt av att ens försöka avgöra vilken storlek jag är. men när man har med proffs att göra är en snurr allt som krävs och sen förgyller de ens tillvaro med att berätta att man är en 26:a ! jag är överlycklig - nu ska jag hålla detta - inte bli större om varken lår eller rumpa !  för sanningen är ju den att jeansstorlekar kan i högsta grad få ens värld att rasa samman.

m.

dietdjungeln !

2009-01-13

jag blir helt messed up på att tänka på alla dieter, och alla miljoner hälsotips som finns. alla sätt att äta och träna sig så himla snygg o smal. jag vet att det förmodligen inte kommer fungera att typ enbart leva på smoothies, i mean de är liksom fettsnåla - men sen är det, det där med sockret. tonnes of tillsatt socker, o man blir ju bara illamående när man egentligen tänker på det. fruktiga smoothies, med low fat yoghurt, vilket egentligen borde vara bra för dig - men givetvis inte ! äta allsidigt o träna varierat, that's probobly the way to success ! förövrigt berättade rasmus idag om hans tjejpolare i cali - johanna som hittade på en diet: broccoli och blåbär, it totally hade kunnat fungera - at least för mig. broccoli är typ guds gåva till mankind och blåbär är ju bara amazingly gott - dessutom är levande föda the way to eat , så det ska definitivt beprövas !

m.

syns det ?

2009-01-13

förutom att upptäcka världens godaste kesoröra, så gjorde jag även en annan ganska så anmärkningsväd upptäckt idag. i rihannas video - rehab, sitter hon på motorhuven i sin assexig, gröna 50tals bikini, eller åtminstonde det ser ut att vara en sådan där bikini med hög midja från ett helt annat årtionde. iklädd svart skinnset dyker så småningom justin timberlake upp - och hon åmar sig på motorhuven o klänger på honom, o sjunger att han är hennes disease. hela vägen genom videon är hon bara otroligt sexig och han skitsnygg - men till skillnad från andra musikvideos så håller de faktiskt tassarna ifrån varandra. vad detta beror på är väl egentligen ganska givet, de är båda framgångsrika artister, båda med sällskap så vitt jag vet (celebrities now a days byter partners lika ofta som jag byter underkläder) så det vore ju skandalöst om de i hennes video - gjorde något annat än peta lite på varann. summan av kardemumman är då att det egentligen är knasigt att man kan reagera på en sådan sak. att det intima - om man får säga så, sköts lite mer diskret och inte "dunk dunk", som egentligen tycks vara normen i musikvideos i dagsläget. långa ben, bara rumpor och guys and their whoes. så bara för att det handlar om två kändisar så måste saker o ting censureras.
   vad denna diskussionen skulle leda till är jag inte helt säker på - jag skriver bara för o se om min blogg uppdateras. har publicerat flera inlägg - men de tycks inte komma upp - eeey, what's wrong ? buuuhu!

m.

en tysk, en dansk och en bellman

2009-01-13

hur vi än lyckades komma in på det - så fick det i alla fall oss att skratta gott. " bellman fes, bellman fes ! " hederliga, kul, gamla bellman historier som alltid lyckas få den där bellman att framstå som ett riktigt klantarsel och som alltid ska vara värst. är jag ointilligent och allmänt oallmännbildad - men varför just bellman ?

m.

dagens upptäckt

2009-01-13

mosad avokado + keso = sant

m.

jag smakar min egen medicin

2009-01-13

ibland tvivlar jag på medicinens under, inte för att mediciner inte fungerar utan för att jag är otroligt misstänksam och avskyr att stoppa i mig en massa piller i onödan. ibland är det oundvikligt, och då finns det ingen annan utväg - men egentligen anser jag att kroppen läker sig bäst själv istället för att man ska stoppa i sig en massa kemikalier. så för att bota den här huvudvärken tänkte jag att en uppfriskande, fräsch smoothie nog kunde göra susen - idag dricker jag en mango-rakt igenom !

du behöver:
frusen mango alternativt färsk mango
2 dl skånemejeriers vaniljyoghurt 0,5 %
1 dl proviva mango

mixa allt - och servera i ett högt glas.
den frusna mangon får konsistensen att likna sån där slush-ice, så först är den ganska tjock, sen blir den tunnare och tunnare - tina mangon innan ni mixar den om ni vill undvika detta. lycka till !

m.

tidsfördriv

2009-01-13

jag kan inte det där med migrän egentligen. smärtan är koncentrerad till halva huvudet, man mår illa och det känns som att det ena ögat håller på att avlägsna sig från sitt hål i skallen. egentligen vore det nog bättre att ligga kvar i sängen o bara vila - men det är så tråkigt, så givetvis slås datorn, och tvn på. jag kan tänka mig att jag borde försöka låta ögonen anstränga sig så lite som möjligt - men lite pillerknaprande senare känns det en aning bättre och utan att avlida kan jag spendera lite tid på bloggen. skolan har öppethus ikväll så ganska snart måste jag göra mig iordning för att dra dit och hjälpa till. föredrag om bangladesh - entusiasmen sprudlar och jag är verkligen så taggad - NOT !     usch, jag o rasmus såg borat igår - och jag har tydligen smittats av hans "NOT"-skämt. förövrigt är det världens mest fruktansvärda film - och den är inte kul någonstans. den är hysterisk, sjuk och äcklig. borats & azamats brottningsmatch vill jag aldrig återuppleva - mår illa av att bara ens tänka på det ! USCH ! 

m.  

countdown

2009-01-13

nedräkning pågår - oavsett vart man vänder sig på skolan så pratas det om studenten och hur kort tid det egentligen är kvar. redan de första dagarna i höstas var hela skolan i full gång, inspark skulle arrangeras, tröjor skulle beställas och ganska så snabbt var det bara 250 dagar kvar - detta firades på shakespear nere i höllviken. en kväll med skolans treor sjungandes, och hurrandes för att vi snart är fria. ikväll är det dags för party igen, då tiden bara flyger iväg och det nu bara är 150 dagar kvar. kvällens tema kommer att vara afterski som en en himla kul idé - tråkigt nog ska jag inte deltaga eftersom att någon måste hålla ställningarna på öppethus, samt så vaknade jag imorse med mitt första migränanfall så ikväll blir det ingen alkohol, ingen dans och inget firande med alla andra. ska bosätta migi sängen med en kudde över huvudet.

men till alla er som kommer vara på shake ikväll, ha det kanon - o fira ordentligt för det är ju faktiskt 50 dagar tills nästa tillfälle !

m.

Vakna !

2009-01-12

äntligen är de tillbaka, tramsiga, omogna, hysteriskt roliga vakna med the voice- gänget, Paul Haukka, Jakob Öqvist, Josefin Crafoord. livet är fullt av rutiner för att vardagen skall fungera - min morgonrutin innehåller minst en timme av dessa skoningslöst roliga människor. nog för att de har mycket skit för sig också, o man kan ju fråga sig om inte det mesta är påmålat skådespeleri där hela redaktionen skall framställas som puckad - men oavsett om redaktör, kjell eriksson byter tröja så fort han är ur sändning, eller inte så är det ett härligt gäng, och jag kan inte låta bli att frossa i allt skvaller och fjant som de varje morgon bjuder på.

favoritmomentet är jakobs rapattacks o här kommer mitt favoritklipp - enjoy !

m.

jag älskar hur du..

2009-01-11

jag älskar hur du stoppar fingrarna i armhålorna på mig o våldsamt kittlar mig tills jag skriker högt o ber om nåd.
jag älskar hur du pussar mig på pannan o viskar att du älskar mig.
jag älskar hur du utan att tänka lägger av en sur fis och skriker "safe"
jag älskar hur du får mig att skratta bara genom att titta på mig.
jag älskar hur du mitt under en kyss kan ge mig en slaskig dask med tungan och slicka mig i huvet.
jag älskar hur vi inte kan låta bli att kleta tandkräm på varann när det innan läggdags är dags att borsta bissingarna.
jag älskar hur du väcker mig och hur du som en liten hund med kall nos sniffar mig i örat tills jag viker mig av skratt.
jag älskar hur du kom in i mitt liv och skickade min värld i sin egna omloppsbana runt solen.
jag älskar hur du tröstar mig och hur du får mig att må bra igen efter att allt för en stund varit upp och ner
jag älskar hur du kommer se detta imorgon o fatta precis vad jag menar - för du är bara min !

...jag kan hålla på i evigheter. det finns så mycket som jag älskar med dig, som jag älskar med oss. du är underbar rasmus !

m.

årets andra första !

2009-01-11

observera att jag i inlägget innan detta nämnde smoothie. ett kärt återseende allihopa ! they're back , söta-fruktiga-"nyttiga"-smoothies som ska få förgylla våra dagar nu hela våren.

kvällen bjöd på en klassiker med ny touch - give it up for funky banana-mango

du behöver
1 banan
1,5 dl skånemejerier vaniljyoghurt 0,5 %
knappt 1 dl proviva mango
frusen mango i bitar

mixa allt - o häll i ett högt glas med sugrör - njut !

m.

en funky banana-mango smoothie, och way to kladdig kladdkaka

2009-01-11

aa , så har söndagskvällen spenderats. proppandes o mysandes med min favorit pojkvän in bed watching a lot like love. det slog mig precis att vi lite smått liknar emily och oliver - spontana, lite desperata och i alla väder charmiga med alla våra små detaljer - som att du gärna öppnar munnen när du tagit en tugga och visar det gäggiga innehållet för att upplysa mig om att du, jaa alltså egentligen vet jag inte vad du vill upplysa mig om - men nog är det äckligt, likaväl skrattar jag varje gång tills jag får ont i magen och kyssar dig gärna mitt på ! mitt i allt hysteriskt kittlande vs bitande, och killepussande skickar jag iväg mitt apliknande asgarv och skakar lite sådär smått i kroppen - som sagt vi är charmiga som få. jag älskar att vara så där upp över öronen kär ! jag älskar dig din snopp-korv !

m.

julgransplundring

2009-01-11

nu har den där risiga granen stått o barrat av sig tillräckligt, idag åker den ut ! i år finns det en ny strategi för att undvika att hela huset pyntas med torra gröna barr - jag o pappa friserar granen med en häcksaxs och monterar sedan ner skräpet rakt ner i en svart sopsäck. familjen ohlin kan aldrig nöja sig med en gran - så därför finns det två hemma hos oss. dubbel så mycket jobb när skiten sen ska ut. bruna nakna skelett stoppas i säckar och istället ligger barren i drivor på golvet. resten av dagen kommer att innebära fortsatt städning och smaskandes på julgransgodis så som gammal choklad och pepparmintskäppar. lite belöning efter allt slit, trots allt.

m.

this year i wish for..

2009-01-09

jag brukar aldrig skriva önskelista inför födelsedagen - men i år är det hög prioritet på ett par vita converse - därför vill jag också förtydliga detta ! btw, i'm nineteen in 9 days - nineteen must be the most unnecessary year ever, except for sixteen - those are the years inbetween - kind of crappy ones !

m.

converse

mer godis..

2009-01-10

här kommer några favoriter från urban outfitters också, när jag ändå är igång..

m.

urban outfitters
 
urban outfitters
 
urban outfitters

godis från AA

2009-01-10

nackdelen med att bo i närheten av en stor stad, men inte tillräckligt stor, är att internationella butikskedjor så som bland annat american apparel och urban outfitters inte existerar här. istället får man drömma sig bort bland high waist kjolar, och svepande klänningar hemifrån istället. mitt mål är att hushålla med mina finanser nu så att jag kan åka till rasmus i påsk. detta ligger just nu och pyr på önskelistan:

m.
 
american apparel
 
american apparel
 
american apparel
 
american apparel

Kenakort-T, ge mig !

2009-01-10

jag har haft turen att slippa herpes, och sår som sätter sig på läpparna - istället har jag straffats med att efter varje förkylning få blåsor i munnen. jag har aldrig förr tagit mig tiden att ta reda på vad dessa blåsor är, och vad de beror på - nu vet jag att de heter afte och att det inte finns någon kännedom om varför dessa "förkylningsblåsor" dyker upp - mer än att de har med virus att göra. jag är verkligen glad över att slippa herpes eftersom att detta är en sjukdom som smittar, och dessutom ser den inte jättetrevlig ut. men att ha blåsor i munnen är inte heller någon fröjd och för mig kan det innebära att jag ibland inte kan äta eftersom att allt är så ömt och irriterat. just nu har jag en som sitter på insidan av överläppen och ni ska veta att det gör sjukt ont att borsta tänderna, pussas och äta - det gör så ont att jag får tandvärk. imorgon skickar jag mamma till jourapoteket så får hon handla Kenakort-T, som tydligen ska lindra.   oo, enda anledningen till att jag skriver detta är för att jag just nu känner mig ynklig och hjälplös - så tyck lite synd om mig är ni snälla !

.m

R.I.P Jett Travolta

2009-01-10

jett travolta, son till john travolta och kelly preston dog den 2/1, 16 år gammal av vad man tror sig ha varit ett epilepsianfall. givetvis uppmärksammas den plötsliga döden extremt i media eftersom att det handlar om kändisar - men oavsett är det en enorm tragedi att en så pass ung människa berövas livet. smärtan att förlora ett barn - den måste vara den värsta. man kan inte rå över sjukdomar - en del drabbas, tyvärr. när jag tänker på john's och kelly's förlust kan jag inte heller låta bli att tänka på alla de barn som mördats i gaza. att beröva någon livet är den mest onödiga handling någonsin och att bomba slumpmässiga mål endast för att skada, jag förstår inte poängen. politiska angäelägenheter ska inte behöva beröra civili så pass att de kommer till skada. jag hoppas att detta blodbad får ett slut snart - lite frid, och fred i vår värld hade inte skadat alltså !

m.

bröllopsdrömmar

2009-01-10

alla flickor har någon gång fantiserat om sitt drömbröllop, så är det bara. hur klänningen ska se ut, vem som står vid altaret och väntar, hur dekorationerna ska vara - vilken färg tärnornas klänningar ska ha och vilken musik som ska spelas.  jag har aldrig slutat fundera. med jämna mellanrum slås jag av tanken att mitt bröllop kommer gå till historien som något ut över det vanliga och det troligen också mest perfekta. jag älskar att leka med tanken, och blir nästan hysterisk när jag fantiserar om alla exklusiva delar som kommer pussla ihop mitt bröllop till det vackraste. men så när jag är som mest omsluten av siden, tyll och sött doftande blommor inser jag att jag aldrig kommer kunna bestämma mig - lika gärna som jag vill ha ett traditionellt bröllop - med kyrka, dramatiskt vacker klassisk vit klänning, så får jag också visioner om att mitt bröllop ska vara annorlunda och personligt. jag kan inte låta bli att tycka att påkostade-stora-vackra-all inclusive-bröllop är fantastiska men lika gärna vill jag ha det där bröllopet där bröllopsmarschen byts ut till Eddie Van Halen's theme från filmen Top Gun, och att ceramonin utspelas under barhimmel, någonstans där det är soligt och där utsikten gärna är utöver något exotiskt hav. men oavsett hur det slutar, om det så blir ett enkelt med bara de närmsta bjudna så vill jag bara gifta mig med någon som verkligen älskar mig och som jag älskar, och som kan dela min vardag och allt vad det innebär och inte tyngs av att jag är som jag är - för känslan av att kunna vara sig själv är bara den mest fabtastiska, även om kärleken ibland kan få en helt förbytt.

den dagen ligger ännu långt fram i tiden - tills dess ska jag fortsätta frossa i bröllopsklänningar från Vera Wang - det hade varit fantastiskt att få bära en av hennes kreationer hon är ett geni. se själv !

m.

vera wang de luxe
 
vera wang

- ' det var en fin arena i alla fall '

2009-01-10

en sportanläggning i världsklass - det är så man pratar om malmö arena. senast jag var där vart det nedsläckt och svårt att lägga märke till detaljer, dessutom befann vi oss endast i en tredjedel av arenan om ens det. igår däremot fick jag sett hela arenan och den första tanken som ploppade upp i huvudet var: wow - påkostat, men stackars percy. det är egentligen otroligt att ett lag som malmö får lov att spela i en sådan anläggning när de spelar så jäkla uselt. de öppnade första perioden med att spela förvånansvärt bra, och jag o rasmus tittade på varann och i oss fanns en gnutta hopp om att detta kanske trots allt kunde bli en kul match att titta på. 1.28 in i första perioden får västerås en utvisning och strax därefter petar de in första målet. otursamt- slarvigt, kan man säga så ? pucken stutsar och liksom glider förbi målvakten som totalmissar och det står 0-1 till västerås. irriterade fans på läktarn skriker och hetsigt hejar de på hemmalaget, kvitteringen kommer tillslut - en snabb vändning och söderberg petar in 1-1. back on track, sista minuterna i andra perioden spelar malmö riktigt bra - för bra för att vara sant, såklart ! tredje perioden rullar igång. med mindre än fem minuter kvar får västerås en ny chans och denna sitter. malmös tränare plockar i slutminutrarna ut sin målvakt - i helt fel situation och västerås kan iskallt lägga in 1-3. jag säger som rasmus: det var en fin arena i alla fall.

m.

ishockey

2009-01-09

ska på min första hockeymatch på malmö arena ikväll - ska bli himla spännande. sist jag var där sjöng jag mig hes till ABBA-hits, så ikväll blir det antagligen lite annan stämning. förövrigt tippar jag förlust till hemmalaget redhawks - något annat hade varit galet !

m.

1, 2, 3..

2009-01-09

första, andra, tredje - SÅLD för 51 kr  till damen i det korta håret. erica har dragit till sthlm - tidigt imorse begav hon sig till tåget för att spendera helgen i sveriges vackraste stad, förutom malmö då. den egentliga anledning till att jag berättar det här är för att jag fet-diggar sättet hon fick tag på sin tågbiljett..! tradera, en aktionssajt lägger beslag på biljetter till vissa av sj's avgångar och annonserar sen ut dessa från 1kr - som man sen kan lägga bud på - vilket egentligen är den mest genialiska idén någonsin. detta leder dels till att fattiga studenter som vi kan se oss om vi vårt avlånga land, samtidigt som sj kan fylla sina tåg. funderar starkt på att ta en trip till linda över en helg kanske, om man nu ändå kan komma så billigt undan. hade vart tjockt-nice !

m.

to fill your podd with says sunds..

2009-01-09

på min skola är det ganska tydligt om vad som är inne, och definitivt inte inne. till och med vår rektor när han någon gång ibland visar sig påpekar vilka trender som han under året uppmärksammat. skolans elever är smakfulla och, verkligen många har schysst stil - sanningen är egentligen den att de flesta påminner om varandra eftersom att klädstilarna är lika oavsett om man rör sig från samhällarnas territorium eller om man kommer in på naturarnas mark och så vidare. en trend som hållit i sig länge är den med stövlar - inte gummistövlar eller så, utan då boots/ridstövel/klack eller inte klack modellen. alla tjejer på skolan mer eller mindre äger säkerligen ett par stövlar. nu har jag givetvis inte sett varje par på skolan - men alla tycks dessutom vara unika med sitt val av stövel - ändå härligt. sen är det, det där med musik. jag minns Billie The Vision-vågen - alla var på konserten, alla såg dem på malmöfestivalen och alla kunde historierna om pablo. den senaste vågen som slagit över sundsgymnasiet är nog när det börjades spela the Wombats. jag är aldrig oförsiktig när det gäller ny musik och mina öron njuter av det mesta - men alltså denna glada - hoppiga indierock är omöjlig att undvika och verkligen lätt att gunga med till - så bara för att jag känner för att förgylla din dag idag slänger jag ut lite schyssta klipp från youtube - så du kan lyssna !     enjoy !

m.fashiontoast de cali

2009-01-09

på Erica's blogg länkar hon till en tjej i usa som modebloggar. jag har inte speciellt länge varit anhängare av hennes blogg, men numera går det inte att låta bli. det är inte egentligen frosseriet av platåskor, märkesväskor och roliga både vintage och nya plagg som lockar utan alla härliga bilder i vackra miljöer som med jämna mellanrum dyker upp. som jag har förstått det är det hennes kille som fotar och han är verkligen en mästare på att verkligen 'catch the moment' - kolla själv: Rumi

m.

engelska c - inte engelska c - engelska c - inte egenlska c...

2009-01-08

det hade vart kul att utveckla det där med att kunna prata engelska - lära sig lite nya användbara ord, så jag slipper låna ifrån svenelskan. men så var det det där med undervisandelärare. hur gör man när läraren som håller kursen är den mest opedagogiska människan i hela världen, som har byxorna i armhålorna och allting annat sånt där som går en på nerverna. dessutom, är jag good enough ?

måste typ bestämma mig nuuuuu !    AAAAHHHHH

m.

det ska kännas att man lever

2009-01-08

jag njuter av hårda träningspass och det bästa som finns är att pressa sig till det yttersta - när illamåendet kommer , då finns det lika mycket till att ge. men jollovets latande, och mattryckande har gjort att muskelmassan minskat - och detta är rejält. just nu känner jag inte mina ben - och försöker jag stå på dem så viker de sig. jag är nöjd med dagens insats - konditionen finns där men värre blev det när det var dags för innebandyspel - benen gav vika upprepade gånger och min väg mot målet var minst sagt snubblande framåt. jag fasar för att ta mig ur sängen imorgon - om det ens kommer att gå ! 

m.

<3

2009-01-07

skratta, kittlas, vara nära, pussas, kramas, dricka te och prata natten lång !   guuuuu' hur ska allt gå utan dig ralleballe ?

m.

ralle<3

lugn, det är bara en... grill !

2009-01-07

i sällskap med victor, rasmus och ted åts det middag i höllviken igår. så när vi satt där o smaskade på lite av varje så ger jag ifrån mig tidernas tjut. ett öronbedövande skrik - ganska så snabbt inser jag att det var familjen lundborg's grill ute på terrassen som skrämt mig och inget annat. 

givetvis skulle rasmus skoja till det och fråga om jag blev skrämd av min egen spegelbild i köksfönstret och till svar på det fick victor sin kyckligfilé marinerad i ekologisk mellanmjölk - mums ! 

well, screw you - jag kan inte hjälpa att jag är lättskrämd, men i största allmänhet så är faktiskt fönster fruktansvärt obehagliga ! 

m.   

in sweden we call it 'kaloribomb'

2009-01-07

härligt lunchrecept som fick mätta mig efter promenaden. hade ju såklart turen att det låg färdigbakad potatis i kylen - men har man inte sån tur får man nog redan efter frukost börja förbereda för den här lunchen.

du behöver:
bakpotatis
färsk persilja
vitlökssmör
pepparotsvisp
riven ost
ev. salt och peppar.

eftersom att jag körde en variant av detta recept idag är det lite förvirrat - men jag tror att jag skriver orginalreceptet after all.

vira in bakpotatisen i folie och baka den i ugnen - detta tar lite olika tid beroende på storlek men räkna ett par timmar. när potatisen är färdig delar man den på hälften. gröp därefter ur halvorna och lägg potatis-"urgröpet" i en skål. rör ner vitlökssmör, pepparrotsvisp, hackad persilja och krydda eventuellt med salt och peppar. mosa potatisen och låt allt bli en gegga som sedan läggs tillbaka ner i halvorna som gröptes ur. strö riven ost över och gratinera i ugnen tills osten fått färg.
passar perfekt att äta bara, eller som tillbehör till grillat kött. lycka till !

m.

i've got soul - but i'm not a soldier

2009-01-07

det finns en liten kulle drygt 500 meter från där jag bor, en gammal gravkulle skulle jag kunna tänka mig - från så där tidig bronsålder som förkunnar att det redan då bodde gedigna bönder på vellinges slätter, eller vad fan vet jag - jag är ingen arkeolog ! i alla fall så är det en lagom promenad dit , om man går det som en runda. runt bostadsområdet - tvärs över den lilla grönängen och sen upp till kullen - vidare ut mot storavägen och sen mer eller mindre raka vägen tillbaka hem. 
det var längsen jag var där senast. jag tror det var då när filip lekte jurassic park ute på stycket o gömde sig i det höga vetet o plötsligt så skrek han till som en förbannad skräcködla och drog ner mig som om jag var något stackars litet rådjur som sett sina sista dagar i livet. på sommarn är det riktigt härligt att sitta där uppe och titta ut över lilla vellinge, jaa faktiskt man ser riktigt långt därifrån. utsikten är väl inte sensationell men trots sina blyga 5 m över havet är det en mäktig känsla när man står där uppe på toppen och snålblåsten viner en i öronen som om man hade tinnitus.

med kylan bitandes tag i mina kinder och lurarna i öronen stod jag och blundade i solen, gungade med i killers låten, all these things i've done. på nytt kändes det som att vara på toppen av ionas högsta punkt - bara jag och vinden i mitt hår. det är en befrielse att få njuta så här. jag har egentligen ingenting att oroa mig för - och ibland önskar jag att det fanns ett reglage som jag kunde skruva ner så att jag kunde slippa vara så paranoid ibland. promenaden blev idag någon form utav egenterapi - lite "me-only, quality time", behövligt kände jag. jag samlar kraft, drar några djupa andetag, så djupa att den kalla luften får det att tåras i ögonen - det känns i varenda litet ben - detta är en ny start trots allt, en ny start som jag så länge behövt och trott att jag gett mig in på - men inte förrän nu känns det - och faktiskt, den känslan räcker och blir över.

m.

iona 08

Iona 2008var hälsad kära vårsol !

2009-01-07

snön har pudrat gatorna lite lätt vita inatt. till imorgon bör jag ha skrivit klart ett tal i svenska, samt avslutat min del till projektets powerpoint - men innan jag fördjupar mig i kunskapens värld måste jag ta en promenad i solen annars kommer jag inte få någonting gjort. det gråa vintervädret har jagats bort av något som skulle kunna jämföras med en härlig vårdag - bortsett från att temperaturen ligger runt noll. i alla fall är himlen klarblå och jag måste ut o andas lite innan jag får spel.   adios !

m.

början på slutet ?

2009-01-07

idag handlade det inte om att ligga kvar i sängen och "morrna" sig, utan njuta av den sista jullovsmorgonen/förmiddagen. imorgon är det tillbaka till verkligheten som gäller och jag kan redan känna i kroppen hur jobbigt det kommer att bli, när klockan imorgon ringer redan halv 7. men det är inte bara rutiner, stress och vardag som gör att det känns motigt - det är dessutom gymnasiets sista termin, vilket känns härligt men också otroligt sorgligt och faktiskt till och med en aning otryggt. oavsett om jag vill eller inte så måste jag imorgon bege mig till skolan, men efter den 4 juni finns det inget som styr mig längre, och den tanken är lika skrämmande som den är lockande. vad ska jag göra med mitt liv ? ´

m.  

vi hoppas på en kioskvältare

2009-01-06

is everything about to change or what ? ishockey har aldrig varit min grej - men på sista tiden har intresset vart ovanligt stort, jag har liksom sett fler matcher på en vecka, än jag sett på ett helt år förrut. inser ni vilken omställning detta är ? jag har dessutom valt att blogga om hockey - shit pommes. vad är det som händer ? och på fredag, då ska jag o rasmus bege oss till malmö arena och supporta malmö redhawks när de spelar mot västerås. mina förväntningar över den här matchen är inte så stora - mifs resultat den här säsongen har inte varit speciellt kioskvältande (btw- så älskar jag det uttrycket) så jaa, vi får väl se om jag somnar innan första perioden är avslutad, eller om jag kan se till att hålla mig vaken.

m.

är det så ni vill ha det ?

2009-01-06

om jag lyckades hålla mig vaken till matchen ?  - erm, svar nej ! det gick ganska bra fram tills strax efter 12, sen slog tröttheten till kvickare än kvickt. rasmus däremot höll sig vid liv och kunde nu på morgonen berätta om skandalmatchen. tillförmån för alla trötta svenskar visade svt en repris av matchen nu på morgonen och jag kunde med egna ögon se hur finalen avgjordes. kanada gick även i år, segrande ur turneringen - men inte på rättvisa villkor. det är målen som räknas, men ibland önska man att det fanns en möjlighet att ge minuspoäng. intresset dog ganska snabbt ut, och jag såg nte hela matchen - långt ifrån, men de små blickar jag fick av matchen var att kanada spelade mer psykiskt än fysiskt. hela tiden uppenbarade sig fula knep för att få svenskarna irriterade. o alltså det vet ju alla att svenskar har kort stubin. resultatet för småkronorna blev i alla fall en andra placering, men i mina ögon kan vi räkna oss som vinnare - för när det gäller att spela hårt, men schysst så ligger vi steget före. att tillägga, kanadensare är enögda apor som tycks leva för en enda sak - ishockey, och det vore grymt att ta denna lycka ifrån dem. därför får vi ha överseende med deras beteende. nej, jag är inte en dålig förlorare - det är bara fakta, hela nationen verkar engagera sig i laget och det är ju minst sagt patetiskt att låta en sport ha så stort inflytande - vi svenskar har åtminstonde en massa annat utöver bra hockeylag som vi kan skryta med, så det så !

m.

en nostaglitrip back in the past

2009-01-05

länkar till min gamla blogg; här , som jag "råkade" klicka in på. ibland är det svårt att låta det förgångna vara , allt som hände - liksom hur ska man kunna låta bli att tänka på det ? minnen, <3

m.

dagens i-landsproblem

2009-01-05

dagens i-landsproblem är: jeans som "blöder" i tvätten så att det blir fläckar på alla andra kläder.
sen är det ganska jobbigt med nya frottehanddukar som fäller så att man är helt "hårig" efter man torkat sig.

m.

Josie's on a vacation far away

2009-01-05

The Outfield = 80tals pop/rock som får nackhåren att resa sig. man kan ju inget annat han älska tony lewis gälla stämma i låten your love: ..i don't wanna lose your love tonight.

m.

it's all about thee och lussekameler

2009-01-05

ibland är det bara mer tydligt att du passar mig så jäkla perfekt - att du förgyller min tillvaro är väl så här långt inte okänt. konsten att mysa - den kan du. hur avslutar man en heldag bättre än att dricka te och äta kamelinspirerade lussebullar ? ord kan inte beskriva denna lycka. 

m.

rasmus 


from A to the motherfucking Z, homeboy !

2009-01-05

nu gör jag precis så som jag sa att jag inte skulle göra: blogga om mitt vardaliga liv, som är fyllt med så lite äventyr som det bara tycks vara möjligt. åsikter från en plats på jorden som ibland kan ses som den mest onödiga någonsin. vellinge, vad är det liksom? onödigtvetande del 10 - det är ungeför det som min vardag innebär. jag vill inte direkt påstå att mitt liv är meningslöst, för det är det inte. jag är den mest meningsfulla människa som någonsin satt sin fot på denna jord - men oftast känns det som att jag rapporterar om en massa nonsens, men vad spelar det för roll egentligen - så länge jag har möjligheten att uttrycka mig själv så är jag helnöjd. o alltså, du har bara dig själv att skylla om du nu bestämmer dig för att stanna kvar ! o angående mitt mattema - well, det gick väl bra i början, nu är det mest pannkaka. men innan jag kan ändra massa i min layout på bloggen måste jag komma i kontakt med maja som verkar ha gått under jorden eller något, åtminstonde befinner hon sig inte vid sin dator och då är det bara jobbigt att försöka ta kontakt med henne- hold on, just a little while longer - en ny layout är på väg !

m.


JVM

2009-01-05

jag visste inte ens att det fanns ett jr lag i ishockey. visst kunde jag tänka mig att det nog skulle existera, i o med att det finns U21 lag i fotboll och så vidare. roligt är det ju i alla fall att vara unga hjältar i småkronorna tagit sig till final i junior-vm, precis som i fjol. inatt spelar de mot kanada borta på kanadensiskmark. jag har en vision att jag på ett eller annat sätt ska hålla mig vaken och se matchen, nu när det för en gångs skull är möjligt att titta på sport hemma i vellinge, eftersom att de visar matchen på en kanal som man faktiskt har. jag såg de sista 20 minutrarna ifrån semifinalen och facinerades över vilken hockey grabbarna lirade. dribblingar, dragningar och skott långt utifrån. jag är inget proffs på hockey och fattar egentligen inte ett skvatt när domaren dömer iceing osv. men så pass bra koll har jag att jag kan se när det som sker är vackert, välgjort och framför allt väl framfört. jag plockade fram mitt sportsliga sinne och drog en snabb parallell mellan tre kronors grabbar och småkronornas än unga småpojkar i jämförelse och alltså jrhockey är ju så mycket trevligare att titta på. inte för att juniorerna är i ålder med mig själv utan för att det inte är så himla mycket taktik bakom det som sker. det är på något sätt råare, hårdare, snabbare och mer känsla i det som händer mellan kalvarna - om man får säga så. vissa av dem är redan NHL spelare och det förvånar mig inte, men tillsammans spelar de den sjukaste hockeyn jag någonsin sett och för stunden vill jag bara se mer & mer.

m.

femte augusti tvåtusenåtta

2009-01-05

ibland måste man chansa, och ibland är chansningen bara given och det finns liksom inga argument för att man skulle låta bli att chansa. att ge sig in i ett långdistansförhållande är väl jaa, ett våghalsigt spel som man inte riktigt vet hur det skall sluta. men fem månader senare kan man vara säker på att det är ett beslut man aldrig kommer att ångra.

ibland känns det som att kärleken liksom är för given. den finns oftast runt om oss hela tiden och vi behöver kanske inte anstränga oss särskilt mycket för att vi ska hitta den, bli uppvaktade och räknade med. vi liksom mer eller mindre räknar med att människor runt om oss ska vara kärleksfulla, bjuda till och vara allt det vi förväntar oss. på 100 tals mils avstånd är det ganska svårt att visa sin uppskattning till någon annan, men samtidigt är det en enorm trygghet att veta att den på andra sidan går igenom samma sak. månader av längtan kan man inte direkt kalla räkmacka och lika ofta som man är lycklig över att ha någon, så är man olycklig för att man inte får vara med den man har. men så kommer belöningen efter all den besvärliga längtan som gjort en alldeles tung i kroppen - då släpper allt som om man hade varit fastkedjad och man liksom svävar på moln. att få träffa den man så länge längtat efter är en befrielse och känslan att äntligen få vara i sin älskades armar igen är en känsla som inte går att beskriva - den måste upplevas.

m.

detta har hänt:

rr bb nn

nn nn nn

alternativa energikällor

2009-01-03

i brist på annat denna lördagkväll har jag engagerat mig i några kamraters projektarbete genom att svara på deras enkät angående möjligheten att självförsörja hushåll med elektricitet genom att placera vindkraft på hustak. ganska smart egentligen, fast egentligen vet jag inte om det är effektivt nog - möjligen hemma hos oss, för här blåser det alltid ! 
 
inte för att jag brukar filosofiera över alternativa energikällor, men ibland dyker tanken upp. särskilt när man tittat på filmer så som day after tomorrow, som visserligen är vad amerika gör bäst - spotta ut propaganda i spelfilmer med massa snyggingar i. men faktiskt, hysterin angående jordens avvikande beteende påminner en allt oftare, och faktiskt - vi borde kanske förbereda oss på något stort och fruktansvärt för sannolikheten att det inte skulle hända är ju lika stor som att det skulle kunna hända. det har vi ju sett besvis på tidigare - tsunamin, orkaner och nu också jordbävningar på ställen som i ystad ! mankind rår inte över jordens alla makter, det är kanske tillfälle att inse det nu, HALLÅ ?  

m.

årets första..

2009-01-03

...bad !  jag skojar faktiskt inte !
jag känner en kille - han heter victor, han är out of his mind sprått språngande galen ! fast det går ju dock inte att sluta beundra denne unge tokiga man och hans fixa idéer. det lustiga är egentligen inte att vi åkte hela vägen till ystad för att köpa ett badlakan, för att sen stanna vid diverse badstränder för att sen hamna i höllviken, vid piren innan han kunde tänka sig att hoppa i - det lustiga är att victor vanligtvis inte badar, han är en fegis-badkruka upphöjt till 10 000 - men just idag, när luften bjuder på endast ett par grader tar han av sig allt utom fillingarna för att försäkra sig om att det ännu är stört kallt att hoppa i plurret !

like i said - out of his mind spritt språngande galen !

m.


vvvv

highway no 9

2009-01-03

har ni någonsin åkt kustvägen från höllviken till ystad ? alltså det har jag, typ så där 936 gånger och jag kan inte sluta förundras över hur allt kan se så där likadant ut. först är det ganska vackert, havet som liksom bjuder in till äventyr och frihet och alla dessa strandängar som håller en på behagligt avstånd från lagom klippiga avsatser mot det vitskummande brusande vattnet. med jämna mellanrum dyker det upp en liten ort som man på mindre än 2 minuter passerat - oftast har dessa "genomfarts-orter" lustiga namn så som; böste, beddeinge och svarte.
  
kanske beror det på årstiden, men de flesta husen man åker förbi är hårt tuktade med tråkiga fasader och allmänt vildvuxna trädgårdar. husens tråkiga utseende kan säkert bero på kustklimatet med hård vind och så vidare. jag kan inte låta bli att tänka att dessa små byar och orter liksom glömts bort av resten av världen. kontakten med dem är ganska så diskret och det är inte ofta som man kör om en buss här. på sommaren är det säkert guldläge att bo så nära havet och, då myllrar nog också vägarna av turister, men resten av året då - jag blir deprimerad bara av tanken att bo så där off, och utan någon större kontakt med civilisationen.

m.

kom så drar vi till Göteborg

2009-01-03

gissa tre gånger om vi kom iväg till småland ? - näe, inte den här gången heller. men i sällskap med bröderna lundborg lyder det sällan idétorka. istället lades det fram som förslag att vi skulle roadtrippa upp till göteborg. eftersom att jag alltid har veto - röstades förslager ned, och kvällen spenderades klistrad framför tvn med en gigantisk gottepåse, tittandes på harold and kumar, the escape from guantanamo bay - sjuuukt rolig, särskilt när man är i sällskap med endast pågar. deras perversa humor liksom smittade av sig och även jag kunde skratta åt snoppar som gav en usama bin laden associationer.

m.

fördelen med lov

2009-01-02

jag har fortfarande inte vant mig. jag skriver fel hela tiden, att byta ut 8an mot en 9a ska väl inte vara så förbaskat svårt ? trots det har jag upprepade gånger fått justera min lilla miss. inte för att det är hela världen. med tanke på att man i 365 dagar skrivit 2008 är det ju inte jättekonstigt att det är lite knepigt att komma ihåg att det ska vara något annat.

nu har det mesta av lovet rusat förbi - det har verkligen gått hur fort som helst. dagarna har i ett naffs bara stuckit iväg och kvar är nu knappt en vecka. samtidgt som jag har hunnit med en massa, känns det som att större delen av det här lovet har gått åt till att sova. det blev ingen sen kväll för mig o rasmus igår alls, och ändå var vi inte uppe förrän strax innan 12 idag. sömn är eftertraktat, det måste jag erkänna - jag sover gärna bort mina dagar, för jag vet vad som väntar sen. en vårtermin som kommer vara fullspäckad med alla möjliga utmaningar som kommer att bli kenpiga att ta sig igenom. det mina vänner är bara fakta.

de kommande dagarna försöker jag o grabbarna nu planera, blir det småland eller inte ?
två nätter i familjens pärla hade varit så underbart eftersom att den förra trippen inte blev av. vi får väl se om mamma o pappa vågar ge mig nykeln !

m.


Nyårsmiddag a la Maria

2009-01-02

menyn för nyårsafton löd följande

skagenrör på toast,   hemmagjord dessutom.
parmaskinka inlindad kycklingfilé med färskpasta, svamp och timjan- sås och givetvis sallad.
vaniljglass med varma hallon. (som vi visserligen inte orkade äta)

victor brukar vanligtvis vara kocken i huset när det skall ätas middag hos lundborg's, men så fick jag hedersuppdraget att rå om båda gossarna och lagade kalasmat :) inte att förglömma, rasmus skalar räkor som ingen annan !

m.

Hej 2009

2009-01-01

för visst pratar man om att det nya året innebär en ny start ?! men jag vill inte börja om, jag vill att det nya året ska fortsätta som det gamla slutade. mitt i myllret av människor som jag älskar, i glädjen och skratten, i frustrationen och ivern vill jag vara kvar. för då är allt som det ska vara. en blandninng av allt det där, alla de ingredienser som gör livet så fruktansvärt fullbordat och värt att leva. we've been trough it all, the good and the bad - och så skall visan fortsätta. upp och ner, hit och dit - samma rundor, men genom att utnyttja varje stund till max, kan vi nog också se till att sätta vår prägel och slutligen göra allt till något unikt och minnesvärt.     sjutton vad jag började det här året med att vara djup ! kanske blir det en ny start i alla fall. jag vet inte riktigt än om jag gillar det, men det återstår att se.       förövrigt ska jag fortsätta min bakis torsdag - med att glo på film med mitt hjärta och försöka tänka så lite som möjligt på att jag faktiskt har en del skoluppgifter att göra. men det behöver ni ju inte berätta för någon.

när jag har tid, om jag orkar - idag eller förmodligen en annan dag tänkte jag bjuda på gårdagens meny - som blev en succé. nyårsmiddag i all sin prakt - ska det vara, så ska det vara ordentligt.

tills dess att vi ses igen -
god fortsättning och god början på det nya året !

m.

RSS 2.0