man, i'm loving this peace man !

2009-11-30

den obekväma sanningen equals sunk. med den här låtens härliga gung ska jag pinna till bussen & sen är det rasmus lundborg för hela slanten ! natti natti.


måndagstankar

2009-11-30

det pratades om att dricka öl efter skolan idag. halv tio imorse var jag sjukt taggad, lagom till middag ville jag bara hem & sova. resten av klassen verkade inte heller särskilt ölsugna så vi gick våra skilda vägar. på lördag blir det dock andra bullar med klassfest på debaser. förar gör vi hos fröken amanda. ska bli muy bien. drinkar & sen slår vi klackarna i taket. jag älskar att det är måndag idag, ändå styr vi redan planerna mot helg. denna veckan lär ändå bli tjill.

väl hemma ramlade jag i sängen ganska så direkt. mysigt. värmde en balja med glögg och pillade i mig lite pepparkakor. himym har gått på sen jag kom hem & gud vad jag älskar new york-gänget. vet ni, jag drömmer om en jul i storstaden. tänk julen i new york !! den måste vara överväldigande, fantastisk och helt helt helt underbar. jag hatar egentligen att julen har blivit så sjukt kommersiell med shopping i fokus - jag vill ha traditioner. men en vit stad, med människor med mycket kläder, isbana, christmas carols och 100-tusentals lycktor - kan mysfaktorn vara högre ?

imorgon är vi lediga. jag funderar på att göra ingenting, sen slog det mig att jag har den där intervjun. spännande. efter den funderar jag på att åka hem baka massor med gula fina lussekatter, men jag fårse ifall tiden räcker. skulle helst av allt vilja vara med rasmus eftersom att det var evigheter sen vi hade en dag tillsammans sådär mitt i veckan.

jag vet inte om det snöade idag. men det har i alla fall varit riktigt kallt. jag fick känslan av att det kanske kunde vara snö, eller snöblandat (det räcker för mig - något annat kan vi drömma om här i skåneland). dropparna som seglade genom luften idag var inte alls så tunga som de varit resten av november. önsketänkande från min sida att det skulle vara något annat, but still. i'm dreaming of a white christmas.

har kikat efter julklappar idag. mest på internet. det är verkligen trist att köpa klapparna online, men i stan kan jag inte bestämma mig. det finns så mycket. någon dag ska jag ta en runda bara för att det är mysigt.

funderar på att sola någon dag denna veckan. för att få lite energi, inte för att bli så himla brun. den perioden hade jag för ett år sedan när jag solade flera gånger i veckan. shit, vad man la pengar på att vara pepparkaksbrun & egentligen var det ingen snygg bränna heller - helt sådär orange/gul...haha nej, nu skulle jag kunna tänka mig att göra det för att bli varm, få lite ny energi och locka fram lite fräknar.

om inget annat så hörs vi.
m.

blinka lilla stjärna där...,

2009-11-29

blinka lilla stjärna där,
hur jag undrar var du är!
fjärran lockar du min syn
likt en diamant i skyn.
blinka lilla stjärna där,
hur jag undrar var du är!

första advent och el clasico

2009-11-29

försnack till el clasico står på i bakgrunden. många intressanta intervjuer med sexiga fotbolls hunkar - milajk. till och med jag, som egentligen la fotbollsskorna på hyllan för länge sen har koll. fc barcelona vs. real madrid. avsprak om en dryg timme - jag ska titta !

första advent har firats ordentligt med kyrkbesök i förmiddags. första advent burkar vara ett av tillfällena som jag masar mig till kyrkan - bara för att det är så himla mysigt med julsånger och tända ljus. i år befann jag mig där även av jobbsyfte, för att hålla konfirmander i öronen, det gick bra !

trädgården är pyntad med ljusslingor och stakarna står glittriga i fönstren. snart blir det middag och jag är så hungrig att jag tror att jag dör snart. rasmus är också på väg hit, så det blir fotbollskväll med honom. ska förrsten se om jag inte kan rota fram en flaska glögg någonstans, är så sugen.

hoppas att ni också får en härlig första adventskväll med mycket fotboll !

m.

ÄNTLIGEN !

2009-11-29

loggboksreflektion, den slutliga - check
hemtenta - check

jag är så sjukt lättad at the moment. ska bara glassa hela kvällen & inte tänka på skolan alls. jag är äntligen färdig och det känns som en ryggsäck på 50 kg lyfts från mina axlar. nu blir det förvisso att ladda om till nästa inlämning som är examensarbetet, men det är i januari så jag ska njuta lite av frihet och framförallt FRITID !

m.

stockholmsresan är bokad

2009-11-28

igår bokade jag och pojken resan till sthlm. även om det inte är något glamoröst resmål med sol & värme så ska det bli så jäkla skönt att komma iväg någon annanstans. dessutom kommer det bli superroligt. det kan ju inte bli bättre än att fira nyåret i huvudstaden ! jag längtar !

m.

lördag & familjemys

2009-11-28

har laddat upp med vatten & en påse nötmix med tranbär. nu är det tentaplugg för hela slanten.

dagen har spenderats med föräldrarna. mamma & pappa plockade upp mig hos ralle, sen gick vi en rask promenad i kungsparken. gamlingarna höll nästan på att gå ifrån mig. min kondition är verkligen under all kritik. sen tog vi en tur till entré som var lagom besökt. inga jättelika mängder shoppinglystna. så man slapp köer & vassa armbågar.

det mesta som inhandlades blir julklappar. jag kommer få svårt att glömma allt fint. fortfarande är jag så kräsen så jag låter inte mamma överaska mig - jag ska ha valt det själv.

efter en sen knäckebrödslunch är det nu dags att ta tag i skolarbetet. ju bättre jag jobbar på nu de närmsta timmarna, desto mer fritid har jag ikväll & imorgon.

nu i eftermiddag & ikväll ska det första julpyntet plockas fram i form av ljusstakar & stjärnor. det är så mysigt. i nästa vecka kommer jag inte kunna hålla mig från julbak. men från och med i morgon får jag lov att börja julstöka, det har jag lovat mig själv. can't wait. för det är verkligen det bästa som finns.

förresten, på tisdag stundar jobbintervju. inget fancy jobb - men det ska i alla fall bli kul att få gå på intervju igen. håll tummarna !

på återseende,
m.

det är aldrig försent att ändra på saker...,

2009-11-27

sitter i rasmus säng. han följer tennismatchen med söderling, och jag får roa mig med annat så länge. vi har haft världens mysigaste soffkväll, ikväll. jag var sugen på film så även min make. vi enades om slumdog millionaire & till den inhandlades en påse gotter, välförtjänt.

så här efter filmen vet jag inte riktigt hur jag ska känna. ni har sett filmen va ? om inte, gör det ! den har fått massor med utmärkelser och berör enda in i märjen.

jamal är uppvuxen i slummen i mumbai, indien. han & hans bror blir ganska tidigt föräldralösa & deras liv som gatubarn tar fart. det blir en kamp om överlevnad. parallellt som jamal berättar historien om sitt liv får man följa hans väg i den indiska versionen av "vem vill bli miljonär?"

filmen är en stark skildring av gatubarnens liv runt om i indien, samtidigt som en komplicerad kärlekshistoria fortgår. jamals berättelse är unik i den bemärkelsen att han som fattig, slumpojke får vara med i frågesportsprogrammet, men ut över det är det en intensiv och spännade historia som hela tiden håller en uppmärksam. den innehåller allt, och man kan räkna med både skratt & gråt.

det var faktiskt längesen jag såg en så bra film. kanske är det för att jag med egna ögon sett slummen, inte i indien men i bangladesh, grannlandet, som dessutom är fattigare, som jag känner mig otroligt upprörd på världen. tänk vad pengar kan göra med människor ! just nu känner jag bara en oerhörd frustration av att jag kan göra allt det som jag gör, medan barn på andra sidan jorden kämpar för sina liv. jag måste göra något & jag ska göra något - vänta ni bara !

fortsättning följer,
m.

can you meet me half way, right at the boarderline ? - that's where i'm gonna wait, for you

2009-11-27

jag lovade er en resumé från gårdagen när jag svävade mellan nervsammanbrott och självmord. jag överdriver verkligen inte, i så fall bara lite. min kylskåpspoesi ville inte som jag ville, inte helelr vår skrivare och klister, vad fan är det ?

en vända till mammas jobb, mycket klisterkladd, svordomar, tålamod och hysteri senare, kunde jag efter 7 timmar lägga min alterbativa gestaltning åt sidan. igårkväll visste jag inte riktigt vad jag skulle känna. det var på seminariet idag som jag fick belöning för all möda när jag fick min lärare stum.

hon vred & vände på min lilla ask & tittade på mina magneter och kunde liksom inte säga något. jag har bara lett hela dagen trots att jag har mer jobb som hänger över mig. jag älskar det, när belöningen efter mycket slit kommer, då kan jag leva på den känslan i veckor.

just nu tycks saker bara vända. på 20 minuter har jag svarat på en av 3 frågor till hemtentan & tidigare idag fick jag ett samtal om en jobbintervju. what up ? i'm guessing the man up there is watching over me, eller något åt det hållet.

snart är det middag & efter det bär det av hem till min baby. jag har inte träffat honom sen i söndags ? it's killing me. men till dess ska jag fortsätta att lyssna på black eyed peas fenomenala platta The E.N.D - The Energy Never Dies, the awesomeness is complete. the grow is on. till dig, som i fredagskvällen inte uppnåt samma lyckostadie som jag, tipsar jag särskilt om låt 3, 5 & 14.

m.

godmorgon zombieland

2009-11-27

6 timmars sömn inatt. jag känner mig delvis som en zombie. satt uppe & läste uppsatser till kl 1 igår. jag förespråkar minst 8 timmars sömn & inatt blev det brist på den varan. ska kila iväg till bussen kl 10 för en timmes seminariu, sen hade jag tänkt åka hem & decka. men nu ska jag äta en stadig frukost & läsa några uppsatser till. när jag kommer hem berättar jag om mitt äventyr med poesin igår !

m.

life's a symphony; i dur & i moll

2009-11-26

jag tror det började i måndags kväll. det tog en stund innan jag insåg vad det var. det var som om jag befann mig i trans. jag kunde inte rikigt göra något åt det. helt harmonisk & passiv satt jag bara där & tonerna liksom seglade genom högtalarna och jag befann mig någonstans mellan levande & död.

japp - jag lyssnar på klassisk musik. sen i måndags gör jag det. förut har klassiskmusik frambringat panikångestattacker. jag skojar inte ! jag blev typ hysterisk av att lyssna på det. det var som om tonerna kröp under skinner på mig och jag fick liksom krypningar i armar & ben. inte det där mysbehaget utan jag went bananas & höll för öronen.

jag vet inte om det är stressen, eller vad det är som gör att jag vid flera tillfällen spotify'at klassiska stycken. först var det liksom en ball grej. höhö - jätteball ! & det känns fortfarande "ballt", men faktiskt - det är behagligt. det inspirerar på något märkligt sätt... bizert - habanera är med som soundtrack i UPP. jag gillar't !

m.


just let it out...somewhere

2009-11-26

mitt psykbryt behöver dämpas. jag gör det som jag trivs bäst med; jag skriver. pappa kommer in hem förrän om en halvtimme, och utan honom kommer skrivarhaveriet bara sluta i mer haveri. jag har inte råd att köpa en ny skrivare och en ny fönsterruta. räkna till 10 kan ni glömma. det enda som hjälper förutom att svära & skrika det är att ventillera - agera hysteriskt & ventillera. just nu har jag ingen att ventillera till. och det är kanske tur ? rasmus fick förvisso lyssna på min stressade ton ett par minuter, men det är inte tillräckligt. jag är proffs på att ställa till det så här för mig själv. jag litar fullständigt på att saker ska fungera, för det ska dem väl ? sen skjuter jag på saker till i sista stund & när oanade saker som detta, som förmodligen går att lösa - snabbt & lätt, men det vill jag inte tro på nu, då vänder jag upp & ner på hela världen. fast nu börjar jag lugna mig. det är faktiskt inte så illa. pappa kan säkert fixa det. det hade varit värre om datorn hade kraschat då hade jag definitivt hoppat från turning turso & då hade jag inte hoppats på att överleva. what's left of me ? jo, massor. men inga aggressioner. å, jag älskar att detta fungerar ! nu ska jag läsa loggboksreflektioner för hela slanten. redovisningen imorgon innebär nämligen opponering. jag har typ 11 uppsatser att läsa. suxs.

m.

insane in the membrane

2009-11-26

jag sitter med hjärtat i halsgropen. den alternativa gestaltningen är på gång nu & givetvis ska skrivaren klydda när jag behöver den som mest. det finns inte ord som kan beskriva min frustration, min ilska & all den stress som jag bara känner väller ur mig. om jag inte får en hjärnblödning nu, då överlever jag nog ett hopp från turning turso också !

m.

jag bleknar bort i vinterdisets snålblåst & undrar om inte högskolelärarna har andra saker att göra, än att pressa oss till bristningsgränsen...jag kommer gå in i väggen lagom till jul !

2009-11-26

livet knallar på i vanlig ordning - nästan lite för bra. hösten har övergått i vinter, eller jag tror det i alla fall. åtminstone är det mörkare längre om morgnarna & det blir mörkt tidigt om eftermiddagarna. även om kylan inte bitit sig tag så känns novembermörkret vintrigt.

skolan är som den alltid är så här års. man överöses med uppgifter & det förväntas att man ska, disciplinerat spendera varje vaket tillstånd på sin kammare, engagerad i diverse fördjupningar. jag gör så gott jag kan.

förmiddagen har tillbringats i ett grupprum tillsammans med ett gäng gedigna studenter. seminarium är faktiskt mitt favoritmoment under veckorna. jag samlar mod i början på veckan & sen i slutet under 1,5 timme får jag bubbla över & delge mina föreställningar. dessutom är det skönt att kunna luta sig tillbaka & ta till sig vad andra fått för uppfattningar under veckan - man kan ju faktiskt ha missförstått saker & då är det himla bra att man kan hjälpas åt.

idag återstår tentaplugg, tentaplugg, tentaplugg och igen tentaplugg. ni kanske kliar er på skalpen & undrar vad fan hon svamlar om, hon som sa att de inte skulle ha några tentor ? men nu är det så att vi har en hemtenta som ska skrivas. det faller mig bättre i smaken, faktiskt - men det är ingen barnlek vill jag lova. jag sitter fast mellan knepiga begrepp och fattar inte riktigt hur jag ska komma loss. gårdagens lilla diskurs tillsammans med tre fina damer var till stor hjälp.

på väg hem idag, fick jag en glimt av solen. jag drog några djupa andetag, så nu känns det som att jag har fyllt mitt inre med energi så att jag, i alla fall idag, kan skriva så knapparna glöder.

förutom tentaplugget, så kommer dagens huvudgöromål att vara den alternativa gestaltningen som jag nämnt för er. min kylskåpspoesi. jag ska klistra min uppsats på magnetplattor och klippa, klippa, klippa & klippa. jag har dessutom en vision om att tillverka en lite ask av ett kollage som jag gjort av bilder från bagdad - kan bli intressant.

nu ska jag äta resterna av en mycket märklig pastarätt med kyckling som jag hittade i frysen. observera att pastan är av fullkorn - inget vetetjafs här inte ! såsen verkar vara gjord på taco-salsa & turkiskyoghurt. det har skrutit sig så härligt i mikron. jag funderar på att skrapa resterna i soptunnan & göra en fräsch smoothie istället. men egentligen är jag mätt så den kan kanske passa som mellanmål lite senare ?!

nu har jag inte tid med er längre, och ni har säkert inte tid med mig heller.
på återseende !

m.

jultraditioner

2009-11-24

några lite längre ner på granngatan har satt upp all sin julbelysning, som varje år får deras hus att likna en sprakande karamell. har man ingen självinsikt alls ? det är vad jag frågar mig ! jag menar, en slinga i ett träd, eller en fin liten ren utan för entrén - det kan väl vara okej, men inte här, inte !

jag vet inte om det har tillkommit något nytt i år, annars brukar de hitta på något nytt gräsligt till varje år. men även om jag stör mig så otroligt på grannskapets förfärliga smak när det gäller julbelysning, så sväljer jag det. för det är ingen riktig jul om deras belysning inte är det första jag ser när jag rullar upp gardinen på morgonen, och det sista jag ser när jag rullar ner den.

den där jullängtan som jag pratade om i helgen - den är här nu. den växer & frodas mer för varje dag. jag älskar det. julen är en tid av traditioner. jag skiter egentligen i vad traditionerna innebär, jag gör samma sak varje år - och när man blivit vuxen, som nu, då värderar man det högre än något annat. jag ska njuta i år, jag ska njuta så in i hoppsan ! jag ska ta vara på tiden med nära & göra, för det är vad julen handlar om, för mig. & såklart att det ska finns 2x2 trillingnötspraliner i aladinasken ! har ni röstat ?

m.

adventure is out there

2009-11-24

den är för oss, alla kattmänniskor...hundar är dumma djur, ellerhur ?
UPP är årets söta pixar animering. särskilt effektfull är den i 3D.
storyn är obotligt blödig & man känner inget annat än sympati för herr fredriksson.
humorn ligger på en sådan nivå att den lämpar sig för så väl stora som små.
förvisso såg vi den på svenska, men jag kan tänka mig att humorn ligger ännu en nivå över om man ser den på engelska. det blir aldrig som man tänkt sig - that's how life goes, när ska vi fatta det ?
jag tror att jag har hittat mig en ny favorit, trots att jag har enormt stor förkärlek till disneys gamla ståtliga & pampiga filmer med sockersöta prinsessor, vackra prinsar & räliga odjur.
UPP - årets animering utan tvekan, se den !


vamos a estocolmo ! jalla jalla

2009-11-24

jag har kollat flygbiljetter, till huvustaden. det kanske är så att vi ska fira nyåret där. vet ni ? det är faktiskt billigare att flygga än att åka tåg. vi sparar över tusen spänn på att flyga istället. är inte det lite sjukt ? jag som förespråkar tåg, för att jag hatar att flyga - men om det nu ska vara så förbannat dyrt med tågbiljetter så står jag hellre ut med att hyperventillera i en timme !

hoppas hoppas, att det blir stockholm stockholm !!!!!!

m.

tentaplugg

2009-11-24

imorgon ska jag & några klasskompisar inta orkanenbiblioteket, där blir det tentaplugg. jag har i eftermiddag, så gott jag kunnat koncentrera mig, gjort mindmaps och uppdaterat mig från mina föreläsningsanteckningar.

egentligen så fattar jag inte varför jag skriver anteckningar på lektionerna, & egentligen så förstår jag inte vad lärarnas minnesanteckningar, som man så frenetiskt försöker kludda ner i sitt block, ska vara till ? det är inte mycket av det jag skrivit som jag förstår. okej - utan mina anteckningar hade jag suttit ganska så illa till, det hade nog varit ännu rörigare än vad det är nu - men jag tycker fortfarande att jag har ganska så lite koll på vad som ska göras. jag hoppas att tjejernas stöd imorgon kan vara till hjälp, men det tvekar jag inte en sekund på.

nu ramla mamma & pappa hem. de har tagit take away med sig hem. jag har beställt kycklingspett med jordnötssås för att pizzorna på bruschetta inte längre existerar. efter middag ska jag landa med mina kompendier & sen blir det till att lösa så ögonen blör.

imorgon innan jag ska möta upp med tjejerna ska jag kila en rund på stan. jag måste ha nya skor. det är liksom hål i sulan på mina favorit boots. jag har den senaste veckan kilat runt i allt från gummistövlar till keeps. jag känner att jag har riktigt dåligt med skor. har jag tur kanske det kan bli två par, ett par höga & ett par låga. äsch, det återstår att se !

hej sålänge !

m.


just do it

2009-11-24

en månad kvar till julafton !? vart tar tiden vägen ? den här hösten har bara svept förbi - insane.

det blev en kort skoldag idag. jag klagar inte, jag bara påpekar att den för ovanlighetens skull var kort & det var hemskt skönt.

imose hade jag en såndär mardrömsmorgon som lika gärna kunde ha slutat med en bruten fot och två utslagna framtänder, men det gjorde den inte. jag sprang ifrån mobilen & missade bussen.

morgonen resulterade i en lång promenad, till en annan hållplats och sen fick jag låna en mobil i skolan så att jag kunde komma i kontakt med rasmus, som jag skulle träffa efter skolan.

efter skolan blev det en mysig tur hem till svärmor kim. det har flyttat in en mjuk och grå fyrbentvän hos dem. världens sötaste kattunge, sudden.

nu ska jag ta tag i skolarbetet. det blev en alldeles för lång paus & jag förstår inte hur jag ska orka ta tag i plugget bara, men jag biter ihop - det är allt som går att göra.

m.


måndagsångest

2009-11-23

pappa har åkt till karlstad. han har under hösten pluggat in några högskole/universitetspoäng i säkerhet som tydligen är viktiga för hans nya jobb. verkar ganska skumt, och dessutom lite knasigt att han ska till och från karlstad över ett dygn - men så ligger det till.

i alla fall så är det girls only. bara jag, mamma och katten. vi är för trötta allihopa för att göra något särskilt, men det blev i alla fall en middag som fasan hade gett fingret. mamma mötte upp mig med bilen vid bussen & sen åkte vi för att handla. efter att ha lullat runt i mataffären landade vi tillslut vid frysdiskarna. pappa sitter nog uppe i mellansverige & tror att vi står vid spisen hela kvällen för att laga något; lyxigt och avancerat med mycket grönsaker, men han skulle bara veta.

i korgen slängde vi ner varsen felix fullkornspaj, varsen brämhults smoothie. inga större konstigheter. till det fick det bli sallad gjord på sallad, tomater, morötter & kiwi. väldigt enkelt, ganska oambitiöst men fortfarande relativt nyttigt - pappa hade strejkat.

jag ska strax landa i sängen för att plugga lite. sämsta stället, i know - för jag kommer somna. energin bara sipprar ur mig som om jag hade punktering. jag tänkte att jag kanske kunde muta mig själv med tranbär & mörkchoklad. det kryper i kroppen, så obehagligt utmattad är jag - jag vet inte ens varför.

förresten, så fick jag mitt paket från panduro idag. det kändes bra, då kan jag få klart uppgiften i tid. jag säger bara: usch, fy, bläe, urk och baaah på den här veckan. jag känner mig som om jag ska lösas upp, men det finns inte tid för det. tentan skriver sig inte själv. jag njuter i alla fall av att jag var disciplinerad förra veckan ! nog tjatat !

see you, when i see you,
m.

min helg i bilder

2009-11-22


#&%?

2009-11-22

jag blir så arg. tidigt imorse anlade någon en brand vid transistboendet i hököpinge. även om det bara var i en lövhög en bit från byggnaden, så är det någon som uttrycker en stark åsikt om att flyktinpojkarna inte bör vara där. polisen har patrullerat under morgonen och sökt efter gärningsmän.

under dagen kommer diverse aktioner äga rum i vellinge. sd gästar bland annat torget i vellinge & jag hoppas att det inte blir som sist, när ett gäng skinnskallar stod med en svensk flagga och en massa gubbar & kärringar stod och skrek fasansfulla saker om flyktingar & invandrare.

jag tror att jag, mamma & pappa ska åka ner till centrum sen och bara visa vårt stöd. det är omöjligt att försöka delta i den här soppan, men jag tycker absolut att man ska visa vilken sida man står på.

detta är bara ett antagande, men jag får inte riktigt ihop det... man är rädd för brottslighet och förstörelse med invandrare i kommunen, och ändå var det någon som försökte bränna ner vandrarhemmet i hököpinge. ingen har gripits för dådet ännu, men jag är nog inte ensam om att tro och ana att det är någon från kommunen.

det är sorgligt hur många reagerat i den här kommunen. jag förstår inte hur man kan uttrycka sådan fientlighet. vi är så snabba med att döma folk efter deras bakgrund att vi helt glömmer bort att alla inte är likadana. många i kommunen oroar sig för ökad brottslighet & kriminallitet - man är så snabb med att måla fan på väggen & hänga ut invandrare som "the bad-guys". jag tycker också att ivandringspolitiken har många fel & brister. som många säger, känns det som att sverige tar sig vatten över huvudet. man är ett fritt och välkomnade land, men man tänker inte riktigt på hur man ska hantera konsekvenserna.

bara för att invandringsfrågan väcker en hel del arbete, tycker inte jag att det ger kommuner som vellinge rätt att ta avstånd. det finns ett ansvar & jag tror att om alla kunde ta sitt ansvar & bidra så skulle det inte finnas en så stor fientlighet mot invandrare. genom är skräpa regler för hur invandrare ska integreras i det svenska samhället kan vi slippa att stadsdelar som rosengård uppstår. genom att visa förståelse, respekt men också genom att ställa krav, det är då vi visar att det svenska samhället inte är en lekplats oavsett var ifrån man kommer.

fick vi inte lära oss redan på dagis om respekt & solidatritet ? allvarligt talat så finns det en hel del stolpskott i det här landet som skulle behöva börja om på nytt. varför kan vi inte bara sluta leta fel hos varandra och istället se till varandras kvaliteter ? sverige är redan ett mångkulturellt land, och om vi nu kan göra plats för kebab i våra hjärtan, så kan vi väl lika gärna göra plats i våra hjärtan för de som tog hit kebaben. ömsesidig respekt - glöm inte det !

m.


jag gillar lördagar

2009-11-21

ni får hålla er till tåls. gårdagen & dagens äventyr kräver mer än en fjuttig beskrivning i ord. jag vill visa er allt mysigt och fint - men bilderna ligger på pappas kamera & jag lär inte få tillgång till dem förrän senare eller imorgon. ni får helt enkelt lugnare er.

kort & gott kan jag säg att jag just nu har en gnutta julstämning som pyr i min kropp, som inom en vecka kommer ha utvecklats till hysteri, så akta er bara ! jag vill också säg att jag älskar min familj & det finns inget som är så bra som när stämningen är god och vi lever i symbios med varandra - då trivs jag så otroligt bra.

snart kommer mormor & morfar - då ska det ätas middag. sen ska jag krypa ner under täcket, hålla lördag med allt vad det innbär. robinson karibien står på kvällens agenda & sen ska jag ladda batterierna till imorgon då det blir plugg & några timmars jobb.

allt gott mina vänner,

m.

gör om, gör rätt !

2009-11-21

vad hände igår ? varför skickade ni hem reza ? hon är fantastisk. en strålande stjärna och hon har genomgått en fantastisk utveckling till skillnad från tove som bara glider genom idol för att hon är så jävla söt ! blärk !

m.

jag har en svart skjorta

2009-11-20

minns ni honom ?
juanes.
jag undrar ofta var artister tar vägen.
jag menar, ena stunden är de jätteaktiva & nästa undrar man om de inte råkat ut för något allvarligt. ni får inte under några som helst omständigheter tro att jag jag gillar spansk-smörsång. vanligtvis gör jag inte det i alla fall. men idag är juanes smöriga toner terapi, bara för att jag har så oändligt mycket överskottsenergi. jag sitter och diggar till gamla 'hits' & minns den gamla goda tiden när man var 14 bast. japp, det stämmer ! han släppte la camisa negra -04, sjukt ! det känns som om det var igår.

 


vad är det för en dag ?

2009-11-20

är det en vanlig dag ? nej, det är ingen vanlig dag - för det är mammas födelsedag ! HURRA HURRA HURRA ! törs dock inte väcka henne. hon ville ha sovmorgon till 10 och det ska hon få. men jag har inte tid att unna mig sådana faciliteter, jag måste studera.

inatt drömde jag räligt om kräldjur. skorpioner och slemmiga ormar. vi skulle ha fest och hela huset var fullt av giftiga sattyg. för att inte bränna sig om fötterna kilade vi runt med blå aloe vera gel på fotsulorna, varför liksom ? kunde vi inte bara haft skor ?

sista scenen innan jag vaknade med ett ryck - då slingrade en orm sig över köksgolvet, och mamma höll på att trampa på den. jag tror att den var snäll för det åt på en bit saltgurka.

vet ni ? solen skiner. ja, det är sant ! det är helt underbart väder ute. inget soldis, där fukten hänger i luften, utan himlen är blå och klar. det blir bergis kallt idag - men jag föredrar kalla klara dagar framför disiga, fuktiga och blöta dagar.

john fick lämna paradise hotel igår. inofficiellt hatar jag jackie. hon är en backstabbing kukhäxa (det var anders som introducera detta ultimata ord för mig) jag vet inte riktigt vad jag tycker nu. det känns som att jackie kör sitt eget lilla race & att hon hellre offentliggör sig själv på det allra mest grisigaste sättet hon kan, än att spela tillsammans med dem andra. om stefan hade fått åka hem, då hade det blivit intriger mellan paren. nu är det jackie som för eller senare kommer få åka hem för att de andra tjejerna kommer hata henne för att pilla på deras killar. jag vill se pakter, girlfights och intriger - nu kommer det bli alla mot en. mindre kul.

egentligen så fattar jag inte varför jag tittar. jag vill inte vara generell här, men jag tror många tjejer och för den delen även killar, hemma i tv-sofforna verkar njuta av att gotta sig i andras olyckor. det är ju därför vi har realitys shows och skvallerpress. jag gillar det, med handen på hjärtat. det är kul. fast lika mycket handlar det om bekräftelse, töntigt nog. man känner sig ganska bra på alla sätt och vis när man ser tjejerna & killarna på hotellet. sjukt billiga, dramatiska och allmänt korkade. det finns verkligen människor som kan ställa upp på vad som, bara för att få visa upp sig i tv. sannolikheten att de skulle vinna den där halva miljonen är ju minimal.

nu ska jag ta tag i dagens göromål. min hjärna fungerar bäst på morgonen. den är förvisso full av tankar, men jag är så pass klar i skallen att jag orkar reda ut dem. så om jag ska få gjort något idag, blir det nu !

över och ut, just nu i alla fall !

m.

torsdags-perfection

2009-11-19

jag är så jävla mätt. gi-tänket is still going strong här hemma, men till efterrätt idag friterade pappa camembert på min begäran så imorgon måste jag gå en lång powerwalk som jag inte ska sluta som världens tjockaste kvinna.

loggboksreflektionen är nästan klar, i alla fall utkastat - det kommer behöva mycket finslip men jag är nöjd med mig själv om jag kan få det klart denna veckan så kan jag fokusera på hemtentan nästa vecka.

fanny och linus tog reda på könet på lilla knodden igår. jag vet, trots att jag inte ville veta. pratade med fina fanny innan och när hon frågade om jag ville veta kunde jag inget annat än att säga ja. jag sa att jag bara ville veta om jag hade rätt och vet ni ?! det hade jag.

ska dricka isvatten nu för jag håller på att törsta ihjäl sen ska jag lägga mig tillrätta i sängen och invänta paradise hotel. hallå, gick det klockan 8 igår ? för jag hann bara se slutet halv 9 ? ska uppdatera mig på tv6 play nu så man vet vad som är på g. jag kommer få äta upp det här, mitt reality show's-begär. på lördag börjar robinson karibien - måste ses. det är ju paolo roberto som hostar, och det kan inte bli annat än tufft.

mamma kräver sovmorgon imorgon på sin födelsedag, så jag ska passa på att jobba undan lite till skolan under morgonen och sen är planen att jag efter lunch ska kunna hålla födelsedagsfirande och låta bli att tänka på skola. förövrigt har fanny's skola julutställning på lördag - ingvar strandh's blomsterskola - mamma blev supersugen på att sticka dit på lördag innan bion. det ska bli jättekul att få se lite av vad fanny gör under sin floristutbildning, hon är grym på sånt fix och trix. på söndag ska det jobbas någon timme - annars ska jag bara se till att ha världens bästa helg.

vi ses,
m.


everything's new and it's all 'cause of you

2009-11-19

trots att jag var uppe i tid idag känns det som att hela dagen bara susat förbi. jag kan inte riktigt förstå vart den tagit vägen. efter besöket hos frisören unnade jag mig själv att sova middag. nu är jag sådär trött och seg. jag har i alla fått läst en hel del och det känns bra. måste dock sätta fart med skrivandet och det tänkte jag göra nu, efter en kopp av något varmt. ena halvan av mig säger varmchoklad, det har jag inte druckit på evigheter - men mikro-choklad får alltid sånt där äckligt skinn på ytan och jag orkar inte att stå och röra i en kastrull och göra riktig. det blir nog gröntte med honung istället. the 88's sjunger på spotify, det gillas.

klart slut - varulvstjut,

m.


nyklippt

2009-11-19


här har ni en förebild på "manen",


och här är en efter.

jag skämdes nästan när jag satt hos cecilia. hon drog i mitt långa risiga hår och påpekade hur viktigt det är att klippa sig med jämna mellanrum. sen skrattade vi lite åt min utväxt. jag tror att det är dags för den chokladbruna looken eller att slinga det ljust igen. mitt tråkiga, mörkare vinterhår är på väg tillbaka och det gillas inte. jag älskar verkligen det där solblekta och somriga. så om jag inte drastiskt förändrar mitt yttre med lite choklad i kaluffsen, så blir det nog till att highlighta det. cecilia rådde mig; för att få ordning på min man ska jag med jämna mellanrum göra inpackningar och även använda någon produkt mot frissigt hår. jag har tydligen torrt hår, och det är antagligen därför mitt hår torkar mycket fortfarande än till exempel rasmus, trots att hans hår är mycket kortare. mitt hår skriker efter fukt. jag är nöjd med resultatet. tråkigt, mesigt och inte alls impulsklippt som det annars brukar bli. det är mer tillfräschat och det gillas.

semesterminnen i en påse bönor

2009-11-18

vaknade vid halv 9, fixade frukost till mig och älsklingen - sen bums in i duschen. rasmus åkte till sig för att plugga och jag åkte till biblioteket här i vellinge. kröp upp i en skön fåtölj och dök sen ner i litteraturen till hemtenta och loggboksreflektionen. min plan är att först skriva loggboksreflektionen, och sen fixa hemtentan.

fick läst mer än jag hade räknat med så traskade hemåt i rusket. det är typ värsta orkanvindarna ute. nu unnar jag mig lite kvalitetstid i köket. ska laga tomatsås med bönor från italien. hittade nämligen en påse med värsta bönmixen som vi måste köpt under någon semester. det är lyx, tycker jag. att man kan ta semestern med hem. nu är det inte så att vi tillbringar alla vara semestrar med att jaga påsar med bönmix, jag menar bara att det finns en semesterhistoria bakom påsen med böner och det är lyxigt att kunna plocka fram påsen och minnas när och var påsen inhandlades.

efter jag har lagat tomatsås ska jag krypa upp i soffan och försöka skriva de första orden på loggboksreflektionen. jag känner mig märkligt disciplinerad. till skillnad från gymnasietiden har man inte råd att kugga på ett enda moment och jag tror att det är den pressen som ligger och pyr i mig.

nu ska jag vara en redi husmora och ställa mig vid spisen,
vi hörs gulllisar !

m.

whatcha say

2009-11-17


you're like a book of poetry

2009-11-17

gick en presentrunda på stan efter skolan. hittade en fin spetstopp till mamma och sen lite annat smått och gott. förövrigt överraskades jag av att hm fortfarande hade en massa jimmy choo grejer kvar. jag har kikat lite på zebra heelsen, men vet inte om jag vill lägga pengar på ett par skor som jag antagligen inte kommer kunna gå i. inga av klädesplaggen var heller särskilt tilltalande. det enda jag i nuläget skulle kunna tänka mig är armbandet, och halsbandet av sammansatta kedjor. riktigt tuffa.

ikväll är jag on my own om inte rasmus kommer hit och äter middag med mig. dagen har spenderats med näsan i litteratur, och planering inför uppsatsskrivningar & det lär fortsätta ikväll. imorgon måste jag till biblioteket - det finns inget annat. ska jag fixa detta är det 110% fokus som gäller. jag funderar på att kila till bibblan i vellinge, ta böckerna med mig och åka till orkanen-biblioteket på malmö högskola & sitta i en soffa med utsikten ut över havet som inspiration. utsikten där är hissnande.

även om jag inte har förlåtit kanye sen mtv-awards, så kan jag inte hålla mig ifrån hans musik. ikväll går den här låten om, om, om och om igen !

m.

tisdagsfrukost

2009-11-17

frukost. världens bästa mål mat. jag älskar frukost och kan nästan alltid äta hur mycket frukost som helst. idag sitter jag och gråter ner i vaniljyoghurten med torkade aprikoser, hasselnötter och linfrön, men inte för att det är äckligt eller så, utan för att jag har pepparrot på knäckemackorna och det är så jäkla starkt. jag får en chock varje gång jag tar en tugga - det svider till och med i näsan, men det är sjukt gott.

idag blir det en snabbis till skola, sen ska jag ränna på stan och hitta något fint till min lilla mamma som fyller år på fredag. vi ska äta tapas på mosaik och på lördag ska vi gå på matinén av UPP. 3D dessutom - mamma har önskat, hon är så gullig !

nä ni, mer frukost & vakna! med the voice

hasta luego,
m.

i made my baby brownies

2009-11-16

en dag förra veckan var jag en rar flickvän och bakade brownies med hasselnötter & chokladkross till min baby. sen la jag dom i en fin ask. jag tror han blev glad !


beslutsångest

2009-11-16

lugg, eller inte lugg ?


klippning på torsdag - it is on

2009-11-16

vet ni ? eftersom att jag varit så oinspiredad på hårfronten latley så har mamma bokat klipptid. ytterligare en fördel med att bo hemma som jag kommer sakna när det bär av hemifrån. nu biter jag dock ner naglerna till max av ångest för hur frisseringen bör gå till. jag was thinking bus = lugg + uppklippt, men det känns så 90talet. mitt hår är visserligen jätteslitet eftersom att jag inte unnat mig en klippning på evigheter. jag minns faktiskt inte sist jag klippte mig. läskigt ? min gamla haitcut håller än och det uppklippta håret gör att allt liksom är slitet på ett eller annat sätt. något drastiskt måste ske, och det suger för jag vill ha långt hår. jag får trösta mig med att håret växer mer när de slitna topparna är avlägsnade, i alla fall sägs det att det är så. jag kommer inte få någon snilleblixt till torsdag, så snälla kom med tips. jag vill liksom inte impulsklippa mohawk bara för att...

m.

jag tror bestämt att jag kör en ur sunes sommar: rudolf-bokar-charterresa-reaktion: "TRETTIOFEM TUSEN"

2009-11-16

malmö högskola lever återigen upp till sitt alias som malmö lekskola. i skrivandes stund känner jag mig utblottad och rent av bestulen. i ett projekt till skolan behöver jag lite hobbymaterial i form av magnetplattor. vi är nämligen ombedda att göra en alternativ gestaltning av en uppsats och jag ska klippa min uppsats på 1800 ord i bitar och göra kylskåpspoesi. smart va ? anledningen till att jag känner mig bestulen beror på att jag under eftermiddag beställt magnetplattor för 300 spänn. jag har inte jättemycket förtroende för pandurohobby - de har bra material men är så extremt dyra med allting. jag hade en förhoppning att via google klicka mig vidare till något billigt hobbylager somewhere over the rainbow, men alla deras priser var exklusive moms och man fick inte handla under 300 spänn, ni kan ju gissa att jag tappade hakan när dessutom postförskott och frakt skulle plusas på. jag dissade slöjd-detaljer och knappade åter in på panduros hemsida. mindre kul utgift. jag hade gärna fyndat lite scrap-booking grejer när jag ändå var ingång - men när 6 st magnetplattor kostar mig 260 spänn fick det faktiskt vara bra. jag tänker inte rita mina julklappar i år igen ! jag är i alla fall jätteinspirerad av min idé att göra kylskåpsmagneter av min text - det var så även maggan. hon svarade rent av; brilliantissimo ! jag måste ta tag i ett bamse-häfte litteratur. jag tror pluggplatsen får bli sängen ikväll. jag har en stel nacke & början till halsont. skulle inte det där vaccinet rädda mig från flunsan ?

om inget annat så på återseende vänner,

m.

too cool for school

2009-11-16

too cool for school. just nu känns det så. det ser kallt & blöt ut ute och jag orkar inte gå till bussen. snabba vändningar här, igår berömde jag mig själv för att jag är en så duktig student & idag är jag mindre inspirerad. äsch, jag ska strax bege mig iväg - men det känns lite hårt när det är en timme kvar av vakna! med the voice och sängen ser så inbjudande ut. när jag kommer hem i eftermiddag är den one down, one to go - skoldagar av den här veckan, vad finns det att ogilla med det egentligen.

upp upp & iväg,

m.


learn the hard way

2009-11-15

shit pommes, jag laddar för psykbryt & ångestattacker till max. snart vänder glidarplugget och blir allvar igen. jag har gått om tid på mig innan deadlines och inlämningar men det gäller att jag disponerar tiden väl. hemtenta, och loggboksrefektioner - inga jätteuppgifter, men fortfarande är det högskolan och inget gymnasietempo som gäller. jag har påverkats mer än jag någonsin kunnat föreställa mig av att vara en högskolestudent. det är verkligen ingen barnlek och man måste till varje pris hålla ångan uppe. jag är i alla fall stolt över mig själv som orkade ta tag i skolan direkt efter studenten. inget kommer gratis. det är bara att fortsätta kämpa, det är slutsatser som jag utan några större analyser kommit fram till under hösten.

nu ska jag krypa ner i bingen och se första avsnittet av paradise hotel - boring ! i know. men jag älskar drama och korkade tjejer och killar med läderhud som njuter av att ljuga och utnyttja varandra. drama på tv, det är sånt som får mig att skratta högt. jag kan inet förstå hur de kan vara så jäkla dumma - så jag måste se det. ska du också kolla fanny ?

nighty,

m.

i väntan på domedagen

2009-11-15

vaccination klarades av igår. jag kom lindringt undan när det gäller biverkningar. en öm arm, och muskelvärk under kvällen & natten - men annars har jag faktiskt mått prima. har känt mig allmänt trött och hängig idag, men annars är jag fullt fungerande.

åkte med rasmus, för att hålla handen, när det var hans tur idag. tuffingen skulle inte under några som helst omständigheter sitta och vila den kvarten som vaccinationspersonalen rådde alla till att göra. onödigt tyckte han, gnällig var jag som tar sådant på största allvar när jag inte själv riktigt vet hur jag ska bära mig åt.

tydligen så ger bara vaccinet ett 90%igt skydd - men det ska nog mycket till och en förbenad otur om man ska drabbas utav svinis trots att man vaccinerat sig. reklamen på spotify har i alla fall satt sina spår i min hjärna och jag kan inget annat än att ta allt som har med influensan att göra på största allvar. hela tiden ekar argumentet om att trots att man är frisk som en nötkärna (eller som ted tycker: ärthjärna) så kan man faktiskt ha oturen att drabbas hårt.

när jag och rasmus stod i kön på strandbaden i väntan på ralles spruta så slog det mig... hela det här spektaklet känns som om det var på film. tycker inte ni också det ? jorden tampas med en ny epidemi av en influensa som faktiskt dödar folk. vart den nya influensan kommer ifrån vet man inte riktigt - men den är ett hot mot mänskligheten. till och från tycks människor drabbas av panik och regeringar ser till att vaccinera så många som möjligt.

jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva känslan, men det känns som att vi kontrolleras så otroligt hårt. vi slås hela tiden av vågor av samvetskval att vi är dåliga medborgare om vi inte vaccinerar oss. jag har bestämt mig för att inte vara ett optimalt välfärdspretto som motsätter mig alla de fina privilegier som jag faktiskt blir erbjuden. jag är tacksam för att det finns möjligheter för mig att skydda mig, sådant som många andra bara kan drömma om. men i alla fall så känns hela den här hypen som om den lika gärna kunde vara tagen ur en sifi-film.

alla fiktiva filmer om världens undergång känns inte så jäkla långt borta ändå. jag vet inte om det är jag som är otroligt lättpåverkad som skräms av en influensavaccinering, men just nu känns det som att klimathot, sjukgomdepedemier och dessutom en ekonomiskkris faktiskt skulle kunna leda till en undergång... är jag dramatisk ?

m.

from paris to berlin, and every disco i get in, my heart is pumping for LOVE

2009-11-13

jag har ett fruktansvärt ressug som bara väller ur min kropp denna afton. idolutröstningen pågår för fullt i bakgrunden, men jag bryr mig faktiskt inte. jag tittar efter resor !

det har talats om en eventuell tågluff i europa några veckor i sommar. om det bara vara en impulsgrej som kom upp på fyllan vet jag inte - men jag kan inte riktigt släppa det.

pengafrågan är väl mitt största bekymmer, men jag hoppas på att hitta jobb till våren och då ska jag spara. inte bara för en eventuell resa, utan även för en eventuell flytt.

just nu har jag tittat efter priser på interrail global pass & det finns ett 30 dagars pass för knappt 5000 kr. jag vet dock inte hur långt man kommer på 30 dagar. man vill ju såklart hinna med så mycket som möjligt, men det är ju inte så kul att bara sitta på tåg i 4 veckor.

jag har en idé, den lyder; amsterdam - berlin - prag - salzburg, eller wien - rom, och milano - barcelona - paris - london, liverpool och glasgow - köpenhamn - malmö. hinner man det ?

m.

lättsamt sällskap förgyller min fredags kväll

2009-11-13

försökte mig på en liten photoshot med katten. hon var måttligt engagerad. nu ligger hon utslagen på mitt skrivbord, här brevid. min söta lilla vän. stämningen är god. vi chillar the beach boys och söttman från värmeljusen i fönstret genomsyrar luften. jag blir snart hög !

mamma fick en beställning med sig till affären. jag bara måste ha nacho-chips och guacamole. till middag äter vi räkwok. hoppas det öppnas en flarre vitt också, jag är sjukt sugen på att fredagsmysa riktigt ordentligt.

till er alla, från oss båda önskas en riktig trivsam fredag !


på egna ben

2009-11-13

lillebror fick tillträde till sin lägenhet idag. han flyttar alltså hemifrån i helgen. det känns konstigt att rummet intill inte ska vara någons längre. fast jag njuter till max. egot växer i mig och jag tänker på alla schyssta fördelar det medför; mer garderobsutrymmen, aldrig mer någon som skriker och för oväsen och aldrig mer ett rum som man ständigt måste stänga dörren om för att dölja stöket. jag tror verkligen att det är bäst så här. nu kan han få mogna i sin egen takt, lillebror.

m.

det är dags för fredagsmys

2009-11-13

fredagen den 13e idag. någon mer än jag som lagt märke till detta datum ? förutom vädret, kan jag inte påstå att jag haft någon större otur idag, men vädret är i och för sig såhär äckligt varje dag så det beror säkert inte på dagens datum.

jag fattar inte vart den här veckan tagit vägen. när man inte har skola vaje dag känns inte veckorna så långa och jag är faktiskt mer ledig än i skolan. men även om jag har många lata dagar försöker jag att fylla dagarna med saker att göra - mer eller mindre meningsfulla. idag sov jag & rasmus förvisso till 10, men efter att han åkt hem satte jag igång att städa. jag överraskningsstäda nedanvåningen till mor & far.

jag var en snabb vända i skolan på ett seminarium. det gäller verkligen att ta vara på den lediga tiden nu. från och med nästa vecka börjar finalen av den här delkursen samt att examensarbetet för den här kursen snart ska påbörjas. helt plötsligt fick jag jättemycket ångest - jag känner mig inte alls förberedd för en massa finals.

imorgon ska jag upp i ottan för att vara först på vårdscentralen. jag ska nämligen ta den där sprutan som jag fasat för i veckor. jag som var så himla anti har blivit totalt omvänd. jag oroar mig delvsi för biverkningar men jag har klokt nog insett att eventuellt 2-3 dagars feber & värk är mer hanterbart och acceptabelt än 3 veckors dryg sjukdom.

ikväll ska jag mysa ner mig i soffan och se ännu en omgång av idol. idag kan mariette, calle eller tove få åka hem - gärna alla tre. då har jag alla mina favoriter kvar, det vill säga: reza, eddie och erik. imorgon, om jag inte drabbas av otäcka biverkningar efter sprutan åker jag med familjen lundborg till köpenhamn för födelsedagsmys för pappa bill !

nu ska jag kila ner & se så ytterdörren är låst - måste försäkra mig om att jag är säker här hemma, är nämligen ensam. sen ska jag krypa ner under täcket och avnjuta en kopp te innan mamma & pappa kommer hem och lagar fredagsmiddag. jag har bara en sak och säg; it is on !

alla är vi små !

2009-11-11

det är andra gången på typ två veckor som lilla vellinge är på tapeten. först uttrycker sig rektorn på den kommunala gymnasieskolan sig så ruttet man bara kan göra & nu är det värsta kalabaliken över 30 flykting barn.

jag känner en otrolig sympati med de barn som kommit till detta fullkomliga oväder av motsättningar. detta är verkligen inte vad de behöver. de behöver trygghet, omtanke och stöd. jag tycker att vellinge har resurser att ge dessa barn detta - men det tycker tydligen inte politikerna i kommunen.

om det beror på bristande moral, egoism eller allmänt ovett det kan vi bitcha om i decennier. men en sak är då säker, barnen behöver ett tillfälligt uppehälle och vandrarhemmet i hököpinge hade varit en perfekt provisorisk bostad. vilka som tänker betala för kalaset det ger jag blanka fan i, men jag tycker gott att vellinge skulle kunna bidra. finns det ett ord som heter moraliskt ansvar ?om inte; då myntar jag det begreppet nu !

det har kanske inte sköts så snyggt. huxflux ska 30 ungar bo i "idyllen" hököpinge. befolkningen på plats tycks ha exploderat och har hotat med både det ena och det andra - men ändå tycker jag att man skulle kunna se till någon annan än sin egen fördel. 30 flyktingbarn, säkert trötta, kanske till och med apatiska, oroliga, skrämda och ensamma. kan ingen förbarma sig över dessa ?

jag kommer precis från konfirmandläsningen med v.ingelstadaskidsen. jag är bergis på att mina 17 st konfirmander kan orsaka mer skada i lilla hököpinge under en kväll än vad dessa 30 st barn någonsin kan lyckas med. det känns inte särskilt troligt att det skulle snöra på sig skorna, slänga baseballracket över axeln och driva genom hököpinges gator för att förgöra och förstöra när det nyligen fått fly från sina egna hemländer.

jag ber faktiskt till en barmhärtig gud att invånarna i vellinge ska ta dessa vilsna barn under sitt beskydd. varför skulle det inte kunna vara din bror ? jag hatar detta giriga, envisa och fullkomligt befängda sätt att bedriva politik på - att hänsynslöst straffa folk som redan straffats tillräckligt. var har du ditt hjärta ?

m.

tisdagslyxxxxx

2009-11-10

är inte första säsongen av HIMYM typ det bästa världen skådat ? jag blir helt varm i hela kroppen, det är så bra ! spännande, kärleksfullt, roligt och underhållande in evey single way.

jag är helt torr i hela munnen, har ätit för mycket 89% choklad. förresten, fick ett jättesött mail i inboxen på facebook. en darling i estocolmo behövde råd, för att hon funderar på att skaffa katt. jag gav henne allt jag har.

fnattis är ju gone for ever. det går inte en dag utan att jag tänker på henne. eftersom att man inte fick ta förväl av henne är det svårt att gå vidare. jag har ändå lagt fram som förslag att vi ska skaffa en liten en till, så att kattis kan få sällskap. katter är ju det mysigaste som finns !

m.

...

2009-11-10

mamma & pappa är hos mormor & morfar. jag var svettig efter städningen och orkade inte att följa med. jag tar alla chanser jag kan att vara själv i huset. givetvis håller jag mig där uppe, för att jag är mörkrädd.

till middag blir det ingen middag, jag går direkt på desserten och äter en bamseskål med fruktsallad bestående av: mango, kiwi, hallon, äpple, russin, banan och clementin. min GI-diet funkar prima, eller den har inte riktigt fått den effekten jag ville...jag är fortfarande sötsugen hela tiden, men jag behöver inte äta lika ofta.

frukosten bestod av fiberberikad havregrynsgröt med frukt och på den har jag stått mig hela dagen, nästan. jag åt lite kål/paprika/gurksallad, bulgur med tomatsås innan - men jag kunde knappt äta för jag var fortfarande så mätt efter frukosten. fibrerna får verkligen mättnadskänslan att vara i evighet.

nu fruktsallad och några avsnitt HIMYM, det har jag gjort mig förtjänt av.

m.

what happend ? i guess i grew up.

2009-11-10

hola a todos !

äntligen klar med städningen. kan ni fatta - jag har städat i 6 timmar, ganska så exakt. nu brinner vanilj- och äpple& kanel-ljus i fönstret. här är så himla fint och iordning. jag tror aldrig att jag har haft det så här fint.

jag har en liten vind längs ena väggen i mitt rum, en stödbensvind. i två omgångar har jag städat ur den. första gången var för ett par veckor sedan, och nu gjorde jag färdig det idag. vet ni vad jag hitade ? mina barbiedockor ! jag tittade till dem, men sen la jag ner dem i lådan igen. barbiedockorna och lite annat är sådant som ska sparas - allt annat har jag slängt. trots att jag fyllde en svart sopsäck med gamla kläder sist jag var i stödbensvinden och rota, kunde jag fylla en till idag. helt galet vad grejer där har legat.

idag när jag var igång och städade som värst så insåg jag en grej. det här rummet, mitt rum - det är inte mitt rum längre. alltså, det kommer ju alltid att vara mitt tonårsrum (eftersom att vi flyttade hit när jag var 12), men nu känns det mer som att detta bara är mitt rum tillsvidare.

jag ska ganska snart lägga de här blåa tapeterna bakom mig. det är faktiskt lite sorgligt. för jag hade lika gärna kunnat skjuta på städningen, eller nöja mig med att dra ett varv med dammsugaren - men det gjorde jag inte. jag stod faktiskt och plockade ner saker i flyttlådor, skrev på lådorna och ställde undan.

jag blev så himla nostalgisk när jag hittade en massa gamla leksaker och saker som jag har gjort i skolan. jag slängde en del, jag menar - vem har glädje av en träskål som jag fullkomligt designat sönder med en såndär brännare ? nej, den åkte i soporna, men gamla skolböcker, teckningar och liknande - det ska jag spara. mest för mammas skull - hon gillar sånt. jag vet inte om det skulle kunna bli en fin present till hennes födelsedag. jag vet att hon börjar bli lite nojig för att vi ska ut i världen och stå på egna ben och då skulle hon kanske bli glad av något som jag gjort själv, av allt som jag dessutom gjort själv genom åren. nej, fy. detta låter som att jag ska ta förväl - så är det ju inte. jag har bara blivit vuxen !

m.

städa städa varje tisdag (?)

2009-11-10

jag fick värsta rycket. jag ska städa. ja, oj vad jag ska städa. jag antar att det är vad min dag kommer gå till idag. för en sak är säkert, när jag väl städra - då städar jag noga. så vi lär inte ses på ett par timmar.

jag har någon konstig magisk energi idag, men den ska jag passa på att utnyttja. förresten har jag sökt en massa jobb idag. håll tummarna för att någon hör av sig !

hasta luego !

m.

you've got to pump it up

2009-11-09

jag satt nöjd med en skål fruktsallad och hånade tjockisarna i biggest looser på deras första invägning. jag får ångest av feta människor, jag tycker som fru anka; att tjocka människor är själviska och min största mardröm är att bli orubblig, pustande och fet.

jag är tacksam för att jag slipper en knasig ämnesomsättning, verkligen tacksam. och jag skulle säkert inte vara lika kaxig om jag hade det tuffare att hålla koll på min vikt. men det finns faktiskt gränser. att äta sig så fet så att man inte kan ta sig från sängen, då kan det inte vara annat än självförvållat.

just nu går jag igenom en period i mitt liv där jag inte kan gå förbi en spegel utan att knipa mig själv på magen, höfterna eller något liknande. det kanske är töntigt att kalla det min storhetstid, men jag saknar tiden då jag var vältrimmad. men nu, nu är det färdigt med snack och ingen verkstad. på torsdag efter skolan ska jag kila om gymmet vid skolan och kolla vad som gäller för medlemskap.

just nu är träning lockande, men jag vet hur jag kommer vara om några veckor. jag kommer tappa lusten och inte alls vara motiverad om jag inte hittar tid för att göra träningen till en del av det vardagliga. jag ska därför satsa på att i anslutning till skolan spendera tid på gymmet. det låter väl smart ? förövrigt hade det varit kul med sällskap, är du sugen - säg till !

nu ska jag fortsätta titta på fotbollsgalan med baby, och minnas alla glada, fina fotbollsminnen jag har.

m.

inget mer 'overthinking'

2009-11-09

man mår mycket bättre av att tänka positivt, därför ska jag inte låta dagens fail påverka mig alls. jag ska sluta vara så bitter över saker. jag ska ta saker som de kommer och skita i att vara sådär negativ och overthinking.

det gör mig ingenting att jag fick sitta 1 timme i väntrummet hos tandläkaren när själva tandläkarbesöket tog mindre än 10 min. det var värt väntan, jag har ju inga hål !

nu blir det lunch och eftersom att jag är i nyttighetssvängen och det dessutom är kallt, regnigt och ruggigt ute ska jag koka ihop en tomatsoppa. tomater har jättelågt GI, så även lök. gott !

m.

i love the smell of breakfast (?) in the morning; it smells like victory

2009-11-09

HIMYM, och GI-frukost - it's on...!

m.

prinsessan - död ?

2009-11-09

godmorgon. ingen skola idag. jag har en jättedum tandläkartid och ska jag flänga fram och tillbaka till och från skolan gånger två, kommer min dag bestå av halva föreläsningar och bussresor. jag satsar på en dag hemma istället med lite catch-up-reading.

vet ni ? jag drömde heltokigt inatt. jag drömde att prinsessan madeleine skulle byta livsstil. no more parties & ingen shopping. istället skulle hon viga sitt liv åt kamphundar. jag vet inte riktigt om det var via media vi kunde följa henne, men jag antar det. i alla fall hade hon fått kontakt med en "mannen som kunde tala med hästar"-kille, fast som kunde prata med kamphundar. men så en dag kunde alla läsa i tidningarna att prinsessan hittats mördad i en skog. tuggad på ! crazy.

varför drömmer jag sånt här ?

m.

farsdag

2009-11-08

hur firar ni farsdag ? här hemma är det dagen på året då pappa verkligen får agera diktator. det är liksom hans enda egna dag, eftersom att han delar födelsedag med mig & brorsan. ja, okej - vi delar födelsedag med honom, men ändå, vi har tagit över helt enkelt.

på fars-dag får pappa göra precis som han vill. i matväg brukar det innebära rejält med kött & någon fet krämig bea-sås, gott vin och bara familjen samlad runt bordet. mamma passar på att använda farsdag för att fylla pappas gaderob med nya plagg. alla andra dagar om året vägrar han prova nya kläder, men en dag som den här blir han illa tvungen.

jag har alltid så svårt att hitta på presenter, men idag fick han en ram till tavlan som jag målade på gymnasiet. den har stått ihoprullad i ett hörn i vardagsrummet i månader. och där kommer den ju inte till sin rätt. nu hänger den i en jättefin mörkbrun ram i köket så att vi kan vila ögonen på den morgon, middag och kväll. jag har aldrig varit så nöjd med något i hela mitt liv som när jag var färdig med den. den är ett mästerverk. tihi.

resten av dagen kommer vara sådär småseg. det är liksom pappas dag och därför kan man inte bege sig iväg. missta mig inte, jag tycker om att hänga med mina päron, men i måttliga mängder. just nu lyssnar de på bok i köket och dricker kaffe. inget av det får mig att jubla. jag ska istället avnjuta några avsnitt HIMYM @ tvshack - det är mer my cup of coffee.

later on,

m.

...things to do...

2009-11-07

flickorna mötte upp mig i stan, sen åkte vi till svågertorp & ikea. först åt vi sen lunch. det är faktiskt lite lustigt, men man kan i princip sköta alla sina inköp ute i svågertorp nu. man kan verkligen hitta allt där. svågertorp har vuxit och blivit som en egen civilisation. förutom diverse affärer, finns där i ena änden ett hus med bara snabbmatsställen. jag som börjat tänka nyttigt fick göra det bästa jag kunde och åt en pastasallad med parma & mozarella. jag bad faktiskt att få salladen utan pasta, men det gick inte.

efter maten åkte vi till ikea. alltså jag var helt överväldigad. så stort ! jag gillade gamla ikea, det var så mysigt på något sätt. det nya var också fint, men allt kändes så himla hypat. jag fick lite ångest över alla grejer, det tog liksom aldrig slut. lokalen var ju givetvis också jättemodern. ikea-konceptet är schysst. jag gillar att man kan gå runt och inspireras och att man sen själv kan gå och plocka det man vill ha. men här fick jag inte riktigt grepp om situationen, då det krylla av saker & människor. jag hoppas att ikea-vågen snart går över så att man kan åka dit och strosa som jag älska att göra innan, nu var det bara omöjligt.

det blev inte alls några stora mängder kassar, bara en ram som jag var på jakt efter. ska fixa med den nu, och slå in den - för det ska nämligen bli pappas present till imorgon. ni har väl inte glömt fars-dag ? sen ska jag tillbaka till stan och hem till fanny och linus om det inte blir för sent. lördagshäng, jag älskar det - man kan bara vara. kvällen till ära dunkar jag akon. den här går på repeat !

m.

Ah, I say Oogum, Oogum, Boogum, Boogum, Boogum

2009-11-07

det är dåligt med variation på hårfronten, men flätan räddar mig från alla dessa dåliga hårdagar jag har haft lately. dessutom är det många år sedan jag kunde ha håret i en enda lång & tjock fläta så jag passar på att ta igen lite tid med mina gamle vän.

strax ska jag knata till bussen för att möta upp med ett gäng tjusiga brudar. fanny, jag, tn och alice ska gästa IKEA och jag kan bara tänka mig hur det kommer sluta. kassar, kassar, kassar och åter kassar. tänker extra på min baby idag som börjat dagen med tenta. han är grym ! ska fortsätta plocka ihop mina grejer till den här låten. stört skön.

förresten, åt en dundefrukost som matchar mitt nya GI-tänk. vanilgyoghurt med fruktsallad & müsli för mer fibrer och en GI-bulle. björns konditori gör världens godaste, men det känns udda att äta bröd som inte är så sött. det gör man ju alltid annars. well i'm walking down the healty road now...! talk to you later babies !


ännu ett idol-avsked

2009-11-06

jag visste det... rabih sjöng sin sista refräng i idol ikväll - trist, men väntat. vi har förstått att han inte förstår noter, och tonarter. hans röst har stundom fascinerat och imponerat - men nu var det enough !

m.


ta hand om dig

2009-11-06

GI-metoden, funkar den ? sitter just nu och läser om den. jag funderar på om det nog inte skulle vara värt att prova. jag måste börja träna och det är väl egentligen där jag borde börja, men jag måste hitta en effektiv metod för att få bukt med mitt ständiga sockersug.

hela GI-metoden är egentligen sjukt invecklad och det finns så himla mycket man måste tänka på. nyttiga livsmedel som frukt och grönsaker kan faktiskt också ha ett högt GI. men GI-metoden i korthet går ut på att man vid varje måltid ska hålla en jämn blodsockernivå. glykemiskt index (GI) är ett mått på hur blodsockernivån påverkas över tiden av en bestämd mängd livsmedel, alltså ett sätt att klassificera hur olika livsmedel påverkar blodsockersvaret. snabba kolhydrater är det som påverkar blodsockernivån - eftersom att kroppen producerar mer insulin för att ta hand om sockret. resultatet av det är att om blodsockernivån sjunker snabbt, det är då man blir sötsugen.

jag tänker mig att GI-bra mat i kombination med motion ska få mig att inte ständigt tänka på lördagsgodis. det är väl okej att vara sugen ibland - men att jag kan karamellkungens utbud på ica i huvudet och gärna fyller en påse till bredden, det är inte okej. godis plus allting annat, typ vitt bröd, pasta, potatis och ris som jag älskar, måste helt enkelt förtäras mindre om jag inte ska sluta som en fetknopp med tandlossning.

jag har bestämt mig ! jag ska äta nyttigare - och för det måste jag tänka nyttigare. det är så viktigt att ta hand om sig, så nu ska jag verkligen göra det också ! jag ska börja mitt nya tänk med att sova gott.

sov gott ni också !

m.

time to shape up ? jag tror det !

2009-11-05

ska kila ner och kränga en rejäl frukost så jag står mig enda till i eftermiddag. får nog preppa väskan med en massa frukt, för jag vet inte riktigt när jag ska hinna äta lunch idag. drömde så konstigt inatt. jag spelade fotbollsmatch med herr-laget ? ted var med & sen skulle vi cykla hem. när jag hoppar på cykeln ramlar jag framstupa och skrapar mina knän. min gamla tränare kommer fram till mig med min spelarlicens och en påse med mina gamla grejer. en plånbok med typ femhundra spänn i, en ask med massa småsaker och så mitt legg. ???? jag tror jag saknar fotbollen. jag saknar att vara i form. jag måste sluta klaga på att jag är otränad och faktiskt göra något åt det. det är sjukt att jag blir anfådd av att springa i trappan här hemma, när jag för drygt 1 år sedan var sjukt vältränad och sprang milen hur lätt som helst. dags att ta tag i sig själv kanske ? definitivt.

ha det så bra idag alla !

rasmus, älskling, du är bäst - jag älskar dig, <3

 


FECK YOU!

2009-11-04

det har visst snöat här idag. det har jag inte märkt. men det var nog då jag satt inlåst i en filmsal med almost famous att njuta av. supernice film om kärlek, karriär och rock'n'roll.

just nu vräker regnet ner. trist. jag hoppas att det torkar upp till imorgon, så man slipper bli blöt & kall om fötterna. jag tror faktiskt att jag ska planera outfitten redan ikväll. gummistövlar & stickadtröja, ja så får det bli.

jag och rasmus har vår dag imorgon. vi får se hur mycket "firande" vi hinner med. han ska plugga inför tenta & jag har skola samt planeringsmöte på agendan.

nu ska jag hoppa i säng med margareta melin's artikel: fly eller fäkta. kvinnliga journalisters överlevnadstaktiker. exciting. sort of.

förövrigt är världens mest onödigaste sak tandsten. what's up with that ? jag fuskar med tandtråden, får tandsten som resulterar i tjat från tandläkaren. måste bli noggrannare, det är mina tänder !!

det var nog allt.

m.

the anwser my friend is blowing in the wind

2009-11-04

what's up with att blåsa orkan ? det här var inte vad jag önskade mig. det spelar ingen roll hur mycket man än hoppas -vädret gör som vädret vill.

jag har precis hoppat ner i morgontofflor och en gigantisk mormor-stickad kofta. har fortfarande mössan på, ihop om att få upp värmen. det känns som att huvudet ska sprängas bort efter att ha varit ute i kylan.

rasmus är på gång hit snart. deras kök är total demolerat, eller rättare sagt det existerar inte något kök där längre, inte heller någon fungerande tvättstuga eller något vardagsrum. han har därför varit middagsgäst här i veckan. vilket är mysigt, då kan jag få rå om honom extra.

min lediga dag imorgon gick upp i rök inom loppet av ett par sekunder. måste till skolan och förbereda en uppgift inför seminariet på fredag. känns sådär kul. men men. sen ramlar jag iväg på planeringsmöte typ hela eftermiddagen.

nu ska jag sätta igång och skriva om dåtida journalister. kul ? måttligt.

so long.

m.

follow the yellow brick road

2009-11-03

jag har fortfarande inte besökt det nya IKEA. vad händer ? jag älskar IKEA ! det är i och för sig bra att jag drar på det för jag blir alltid ruinerad efter ett besök där. planerar i alla fall att ta mig dit inom en snar framtid. hemarkivet måste ju, som jag sa igår, förnyas med lite schyssta attiraljer.

fastnade i alla fall på deras hemsida idag. dumt gjort. nu sitter jag med en lång inköpslista som inte riktigt fungerar ihop med min budget. mer och mer för varje dag slås jag av flytta hemifrån längtan. pärmen med viktiga papper, som jag gjorde i ordning igår, fick till och med en flytta hemifrån-flik. jag längtar. mest av allt skulle jag vilja ha något eget som jag kan få renovera. något slitet och charmigt ställe som man kan få göra om helt efter eget huvud. hur det nu än blir till hösten så lär jag och rasmus få nöja oss med en studentlya eller möjligen en 2:hands bostad.

har ägnat dagen åt karriärs tänk. vad håller jag på med ? jag är 19 bast. hur kan jag veta vad jag vill jobba med i resten av mitt liv ? skrivandet är mitt kall, jag kan känna det - men vad hade jag tänkt att jag skulle skriva om ?

ibland ser jag mig själv bland klena hönor och beniga getter i en dammig by i bangla. ibland ser jag mig skjutsa barnen till fotbollsträningar i en gigantisk range rover med en dyr väska på passagrarsätet. ibland ser jag mig i kaoset på en stor tidningsredaktion och ibland i ett stort kontor med besöksstolar, och en guldskyld på dörren med signaturen rådgivare.

hur mycket jag än velat fram och tillbaka finns det i alla fall en återkommande aspekt i mitt framtidsfilosoferande. jag vill hjälpa till, och jag vill träffa människor. höstens högskolestudier har verkligen satt griller i huvudet på mig; gör jag rätt ? om jag inte fortsätter att kämpa kommer jag aldrig få svar på den frågan. högskoleplugg is still going strong !

jag undrar bara en enkel liten sak. varför kan det inte bara vara enkelt att välja sina vägar i livet ? tänk så mycket tid vi faktiskt spenderar med att fundera på saker. det är givetvis skönt att kunna välja, men ibland får jag bara spel på att vara en velare - en som aldrig kan bestämma sig. det är ju inga små beslut jag står inför. jag tror i alla fall att jag gör en sak rätt. jag tänker på stockholmsflytten. här i bubblan vellinge finns det inte tillräckligt med space för mig att fundera ut vad jag vill med mitt liv, så komma bort det måste jag verkligen göra !

m.

var befinner jag mig om 25 år ?
frågan ställer jag till er.
vem är jag, vad blir jag ?


kalla kårar-moment

2009-11-03

jag har blivit lite för paranoid och nojig för mitt eget bästa, tror jag. det knackade på dörren nyss. ingen där. konstigt ? eller jag tittade bara ut genom det lilla fönstret, men man kan se om det står någon vid dörren där. inga fötter syntes. hmm ? jag vågade i alla fall inte öppna. när jag är ensam hemma och det är mörkt. håller jag mig där uppe så mycket som jag kan. jag tycker det är jätteotäckt att folk kan se mig. tänk om en livsfarlig mördare skulle gå omkring i vårt område med ett snipergevär...då skulle ju jag vara ett jättelätt och oskyddat byte. det är liksom fönster på hela nedanvåningen. jag är faktiskt lite rädd ! hoppas mamma och pappa kommer hem snart !

m.

det tar sig

2009-11-03

det tar sig. lite vädergnäll och man får nästan som man vill. det är mindre grått idag och inget regn. kylan biter i en så det känns som någon sticker tusen nålar i kroppen på en, men ändå är det friskt. precis så som jag ville. imorgon skiner kanske solen, eller så slås södra skåne av den första snön. jag hoppas på det förstnämnda. snö är underbart, men om det börjar snöa redan då kommer jag få julstämning. jag älskar julen. ljus, dofter och värme. men julen är som bäst när den är efterlängtat och koncentrerad.

vellingeblomman kör sin tomteby tidigare & tidigare för varje år - snart kan vi sjunga tomtarnas julnatt och köpa kulörta lampor redan till första maj. nej, lagom är bäst. veckan innan första advent, då får den gärna krypa inpå. bara jag slipper tänka på julmat, julsånger och sådant nu - då har jag inget att se fram emot sen. jag har i och för sig redan druckit mitt första glas julmust. det borde räknas som tjuvstart, men jag har bara frestat mig själv en aning så längtan den finns där.

innan kunde jag längta till julen redan i juni/juli. vi kunde sitta vid medelhavet med vars en paraplydrink & plötsligt bröt mamma ut i asgarv när hon hörde mig sjunga santa lucia, eller jag såg mamma kyssa tomten. nästa ryck kunde jag få i augusti/september  och ställa till med lussekattsbak. julen är det bästa som finns, men nu vill jag bara tänka på den en gång om året !

m.


organisera mera

2009-11-02

har du koll på dina grejer ? jag menar, har du viktiga saker i en pärm ? sorterar du papper, räkningar och information var för sig ?

jag är stundtals en mycket förvirrad människa. ibland har jag inte riktigt koll på saker och ting i min omgivning. jag beskriver mig själv som ordningsam, men från en annan individs perspektiv skulle det lika gärna kunde beskrivas som kaos. jag föredrar benämningen organiserat kaos, i så fall.

det finns stunder då jag blir stressad och nojig över stök. jag blir då istället manisk och ställer saker i bokstavsordning, skrubbar tills det skiner och jag kan spegla mig.

jag tycker inte att jag är slarvig, men jag skulle mycket hellre vilja vara ordentlig och ha stenkoll jämt. jag skulle verkligen vilja slippa att någon gång ibland drabbas av den där paniken när man inte hittar det man söker för att man glömt vart man lagt det.

jag skyller på att rummet är litet. att jag inte riktigt behöver inse allvaret ännu. men allt eftersom tiden går dyker det upp saker som faktiskt behöver tas om hand. det har den senaste tiden ploppat upp räkningar som jag behöver ha koll på. jag måste vara noga med bankpapper och jag måste se till att spara kvitton från större inköp.

men efter dagens insats idag, ska jag se till så att det där kontrollbehovet stannar. det är verkligen skönt att ha koll på saker och ting. man behöver liksom inte oroa sig för att något ska försvinna, eller att man glömmer bort det.

just nu är pärmen för viktiga papper ganska så provisorisk. jag känner att jag inom en snar framtid bör skaffa mig lite vettigare instrument för en bra arkivering.

man känner sig minst sagt harmonisk när alla klumpar i magen är borta. då kan man liksom tänka på annat. så gör det du också, städa ur dina lådor och håll koll på dina papper om du inte redan har det. att fungera strukturerat och organiserat är väldigt nyttigt. tänk sen när du har femtioelva räkningar att hålla reda på - då behöver man rutin, så lika bra att skaffa sig det redan nu !

m.

höstjämmer

2009-11-02

ni har inte regnat bort va ? jag fattar inte riktigt vart rusket kom ifrån, men nu smattrar regnet mot takfönstret som aldrig förr. jag har krupit upp i soffan för att ta itu med lite läsning, sådant som bara måste göras. jag verkligen hatar den här mellanperioden under höst/vinterhalvåret när det bara är grått och eländigt. varför kan det inte bara vara soligt eller möjligtvis snöigt och friskt i luften ? det är verkligen ingen hitt när det plaskar i skorna efter en kort promenad. jag kan inte låta bli att känna mig nere, tom och tröstlös när det gråa nästan kväver en. mer friskt höst/vinter väder tack !

m.

den som väntar på något gott..,

2009-11-01

hur spenderas en riktigt bra söndag om inte i säng med film, en gosig kille och något sött att äta ? dagen idag har varit en sån där bakis dag - fastän jag inte borde vara bakis, när man får lov att stanna i sängen hela dagen.

innan jag ska lägga huvudet på kudden ska jag se sistan på djävulen bär prada. helt okej tjejfilm som är sådär lagom sövande.

imorgon är det skola igen = föreläsningar och långa sådana. jag biter ihop. förövrigt händer det lite av varje den kommande veckan. planeringsmöte, plugg och födelsedagsfirande till helgen och det ska varvas med tvätt och städning, samt det bästa av allt - kvalitetstid med världens bästa kille.

känner just nu att det hade varit kul med lite inspirerande inlägg. men det kommer. jag känner att jag har en massa jag skulle vilja skriva om, men inte ikväll. ni får hålla er.

sov gott,

m.


trick or treat ?

2009-11-01

första november idag. tänka sig ! månaderna bara flyger iväg. snart glittrar det av ljusbågar i fönstren och vi kan räkna dagarna till då julen står för snöig port. om det nu blir snö vill säga...

är det bara jag, eller var inte allahelgona natten extra ruggig igår ? när jag stod och väntade på bussen för att bege mig in till stan för middag på mongolian bbq med mamma och pappa, så kom det en obehags känsla krypandes längs ryggraden. gatlycktorna lyste starkare än någonsin i den kålsvarta kvällen och skuggorna svepte kring mig likt vålnader.

det var minst sagt stämning i kvällen igår. stan var full av maskeradklara partysugna galningar. mamma och jag fick värsta idén & snart kan det komma att bli en riktig brakfest hemma med maskeradtema.

efter god middag mötte älsklingen upp hos vid bussen & vi åkte hem för att tillbringa kvällen, som så ofta, segandes och degandes framför tv'n. päronen roade sig med, en för dem, alldeles fantastiskt uppfinning; spotify. mamma kunde inte bara förstå att hon i ett galleri av musik kunde återuppleva hela sin barndom - det var fantastiskt.

jag fastnade framför en demonfilm och med det kunde jag somna och känna att jag hade fått min dos av halloween. allahelgona har liksom glömts bort och ersatts av halloween, men ändå kan jag inte riktigt ta det till mig. jag är dålig på att dra igång något själv, och utan riktigt engagemang blir liksom hela skrämmas & utklädningsprylen lite b. många andra verkade dock ta det på allvar och igår fick jag se ett livslevande twister-spel, ambitiöst !

m.

RSS 2.0