man bara MÅSTE älska min mamma

2010-02-24

mamma säger: svansmanick, men mamma menar: mobilt bredband.

hysteriskt asgrav i typ 5 minuter !

m.

torsdag

2010-02-25

jag måste erkänna att dagen har varit väldigt produktiv. jag var som tidigare nämnt uppe med tuppen för att titta på hockey & när matchen var slut var det knappast lönt att somna om. jag åt frukost och började sedan att baka bröd.

klockan tickade sakta men säkert mot tidig eftermiddag och då hade jag en tid hos vårdcentralen. in snabbt där & skriva på ett papper och få ett recept på en kortisonsalva.

efter besöket hos doktorn skyndade jag till amanda och väl där ställde vi genast till med bak av kladdmuffins. efter det landade vi trötta i soffan och fixade sen med hår.

pappa och jag gjorde sen byn; apoteket, systemet och ica. till middag bestämde pappa ärtsoppa - ingen favorit, men man lär sig att tycka om det. denne åts på äkta svenskt vis med varm punsch och sen plättar till efterrätt.

jag vet inte hur jag lyckades med det blev massor av smet & så småningom också massor med plättar. nu sitter jag här & häckar - för trött för att göra något. ska svara på några mejl och sen sätta mig och pilla ihop ett armband.

mamma är ledig imorgon, så då blir det lunch på mimmas med henne innan jag gör en vända i stan. måste, (höhö) in på hm och sen får vi se om jag åker en vända inom fanny & linus.

nu verkar det som att mamma vill ha hjälp med facebook-chatten. jaja, jag kommer !

m.

swedbanks kundtjänst, tummen upp

2010-02-25

jag älskar människor som älskar sina jobba, eller som åtminstone älskar att hjälpa människor på sina jobb. med tanke på att killen på swedbanks kundtjänst jobbar med att hjälpa förvirrade människor som jag, anar jag att han trivs ganska bra med det eftersom att han gjorde det jäkligt bra.

vi lyckades inte gå till botten med mitt problem, men han ska ringa upp mig senare idag. för en person som jag som är helt tappad när det gäller inställningar med datorer var han den mest pedagogiska, sansade och mest hjälpsamma person jag pratat med. jag tror att det finns hopp för mig & min dator !

m.

sports = world peace

2010-02-25

sverige har precis spelat klart mot slovakien i kvartsfinalen i hockey. jag har vart uppe sen klockan sex och tittat. lite olikt mig. jag antar att jag mer & mer hjärntvättas av min pojkvän. fast hockey är något som intresserar mig mer och mer.

sverige är utslagna mot slovakerna, med 3-4 & jag som inte är särskillt insatt tycker ändå att det känns riktigt hårt. 14 skott mot över 30 ? jag förstår inte vad som hände. visst har det känts som att sverige hade så himla mycket mer att ge ?

en annan sak som jag tänker på så här i os-sammanhang det är relationerna till varann, världens länder. i sportssammanhang blir världens länder jättenationalistiska men aldrig så att det blir bråk. i alla fall händer det väldigt sällan, kanske bara i hockey.

vi kanske alltid ska sporta, för alla tycks hålla sams. hemma i tvsoffan får man det intrycket i alla fall. stämningen är god, det är tävling men folk intresserar sig för varandra, berömmer varandra och ser upp till varandra. jag tänker särskilt på det som kanadas general manager sa om svenskarna; att sverige har många bra spelare, som spelar lugnt & sansat och att de dessutom utgör ett av de bästa lagen i världen.

trots att alla vill vinna är det på planen kampen avgörs och inte utanför & det tycker jag gör alla till sympatiska vinnare !

m.

TÄVLING !

2010-02-24

jag tänkte att jag skulle ha en liten gissningstävling - och nej, det är inte gissa bajset ! sånt trams får ni hålla för er själva.

kvällen har jag tillbringat med nålar på golvet, en bråkig symaskin och spolar som inte vill bli spolade med tråd. resultatet blev; se bilden.

saken ska ges till min svägerska och hennes karl; svartskallen aka lajne aka linus. den förste som gissar rätt lovar jag att sy en likadan till - kanske i annat tyg dock. jag hoppas i alla fall att denna kreation i mycket smakfullt tyg (ironisk till max) ska falla fanny & linus i smaken. puss till er mina gurkor !

så ta en titt, låt fantasin flöda och gissa ! skriv en kommentar, så ser vi vem som är först ut att gissa rätt. heja heja !


hey mama !

2010-02-24

här sitter jag i världens bästa t & myser.
urban outfitters kom till malmö, för jag släpper inte iväg min älskling till usa igen !
kellogg's - leading the way to a great day !

jag tänkte använda dessa i sommar. sjukt tunga 3D-glajjor från filmen avatar. höhö


lilla landet lagom har gjort det igen

2010-02-24

har ni kikat in på startsidan på blogg.se ? upptäckte den här videon & ett argt inlägg. jag dog av skratt när jag började läsa kommentarerna. arga tjejer reagerade på att flickorna måste ha uppfostrats dåligt av sina föräldrar, att de dansade som strippor och att de mer eller mindre gjort skit för sig redan som 7åringar med att se ut så. jag brast ut i hysteriskt gapskratt.

det är okej att brudar som beyonce och j.lo skakar rumpan och ormar sig offentligt men inte tjejer som antagligen har dessa som förebilder ? att deras dans skulle anspela på sex, give me a break ! är det ingen som kan se att flickorna är talangfulla ? de har säkert de bästa föräldrarna i världen som kan se vilka kvaliteter de har. jag är säker på att ingen av dem kommer sluta på något sjaskig bardisk vickandes på rumpan för att betala sina barns collegeutbildningar. alla tre kommer sluta som proffsdansöser.

att skaka på rumpan, och gå ner i spagat har blivit en dansform som vilken annan som helst. jag tycker det är lika mycket en konsform som att ligga & krypa på golvet till något klassiskt stycke som i moderndans.

lilla landet lagom har gjort det igen. vi har lyft på moralvimpeln och satt ner en fot, men what for ? att röra på sin kropp i dans, i syfte att underhålla tycker jag är en helt annan sak än att röra på sin kropp för att tjäna pengar. uppenbarligen så älskar tjejerna att göra det dem gör. om det är någon som blir upphetsad av detta så får ni faktiskt hålla det för er själva, äckel ! tjejerna har talang så låt dem dansa !


over and out, m.


moderna museet

2010-02-24

det är sportlov denna vecka. inte för mig. jag är för gammal. jag tänker dock inte på det när dagarna bara går. jag har liksom ingen koll på veckorna alls längre. fastän dagarna just nu bara är en nerförsbacke känns det som att de glider ur händerna på mig. jag gör inte så mycket och det gör mig frustredad.

jo, jag skriver, pysslar och laddar batterierna för att kunna kick ass på onsdag när det ska provjobbas, men ändå. idag ska jag träffa min jobbcoach och inom ankaret för att planera, men annars har min dag varit så passiv och slö. vintern gör mig deppig och jag gör allt för att stanna inne med datorn i knät och en rykande kopp te i handen.

jag kom i alla fall på något som jag ska göra imorgon eller på fredag. jag ska åka till moderna museet i malmö. det är nyöppnat sen i höstas tror jag & jag har fortfarande inte gjort något första besök där än. just nu pågår inget som jag verkligen verkligen vill se, men att glida genom ljusa rum klädda med konst från golv till tak gör mig glad. när jag ser vad andra gjort får jag en spark i baken. det blir liksom som terapi. jag älskar det. jag får tänka, och njuta !

m.

season 4. episode 2

2010-02-24

har precis avnjutit en angenäm frukost till ett av mina favorit avsnitt av satc.

stanford: my god, she's fashion road kill.

carrie: stop, fucking taking my picture.
i had a choice. i could slink off the runway and let my inner model die of shame, or i could pick myself up, flaws and all, and finish. and that's just what i did. because when real people fall down in life, they get right back up and keep on walking.

jag gråter till det avsnittet varje gång. visst är satc-serien späckad med sådant som väldigt få människor kommer att uppnå. men trots att jag aldrig kommer strutta längs 5th och ha min egen kolumn i the NY times, så talar serien till alla oss kvinnor oavsett ålder. stereotypt tycker många & jag håller med, men bortom juvelprydda guldtrosor från dolce & gabbana, lyxiga bostäder på manhattan och "rätta" umgängeskretsar så finns det så mycket sanning. jag förtrollas av tjejernas liv tackvare deras relationer, kläder och arbeten, men jag lyssnar lika mycket på det som sägs. kanske är det naivt att ta varje ord på allvar, men visst kan man känna igen sig i det carrie säger - vi tjejer ! tankarna hon tänker, visst har vi tänkt dem tusen gånger ? jag försöker att påminna mig själv att mitt liv är lika mycket glamour som hennes, egentligen. för om vi gör det vi verkligen vill & känner för, då har vi verkligen lyckats & vad kan vara mer glamoröst än att lyckas ?

m.

chaite

2010-02-23

hur många av er dricker chaite ? på indiska betyder chai just te. det vanliga chai-teet som går att dricka på många caféer runt om i västvärlden är en teblandning som heter chai masala, som består av atromatiska kryddor och örter. ofta dricks chaiteet med varm skummad mjölk - chai latte.

jag har inte varit något större fan av chai, till idag. av svärmor fick jag, till födelsedagen, två fantastiska tesorter från tehuset shiva & den ena var ett jättegott chaite. blandningen är verkligen påkostad och smakerna är så otroligt bra kombinerade.

någon fick mig att prova espresso house chailatte för ganska länge sen, och sen dess har jag varit skadad. jag vet inte exakt hur de gör chailatten på eh, men jag kan tänka mig att de blandar ut det där vidriga pulvret i varm mjölk, eller varmt vatten. det är blaskigt, fruktansvärt sött och smakar bara tokmycket kanel.

idag provade jag att göra min egen. varm mjölk och sen teblandingen som jag har. vilken skillnad ! plöstligt gillar jag smaken. jag är en van tedrickare & dricker helt utan socker. min variant passade mig så mycket bättre. det är ofta så att man dövar smaker med socker, och jag förstår inte riktigt varför !

m.
rosett i håret


2010-02-23

vem har lust att hjälpa mig ? jag har verkligen lust att prova. riktigt coolt !


armband omgång I

2010-02-23

här kommer armbanden jag pratat om. fortfarande är bilderna inte i toppkvalitet. men ni ser i alla fall hur de kan tänkas se ut. bakgrunden är en stenbänk i vinterskrud som står utanför vårt hus. jag tyckte att den gråmelerade ytan var fräck i kontrast till färgerna på armbanden. snön fick fungera som en inramning. vad tycker ni ?

svärmor, har jag inte rätt när jag säger att detta helt klart skulle passa dig ?
svarta och turkosa seedbeads i glas, turkosa korallnuggets med små & stor pärlor i vitt. berlock i silver med inskriptionen; live

radbands inspirerat armband som mamma lagt beslag på.
svarta glaspärlor kombinerat med röda plastpärlor
korsberlock i silver

fanny här är det - mitt första armband.
it's all yours.
läderrem flätat i silverkedja. dekorerat med glaspärlor och saltvattenpärlor i olika storlekar. dödskalleberlock i silver och berlock med inskriptionen courage, också i silver.

somrigt och flickigt armband i rosa och vitt
glaspärlor i vitt kombinerat med plastpärlor i rosa.
silverberlock med inskriptionen; loveär du sugen ? lämna en kommentar.
finns det önskemål om utseende, storlek eller något annat så är jag lyhörd.
annars kommer det kontinuerligt läggas upp bilder på smycken här & är du intresserad, skriv !


tisdagsgöra

2010-02-23

nu ska jag försöka få tankarna på andra banor. ska kila ner och bjuda mig själv på en oslagbar frukost. om det blir jobb i eftermiddag är tveksamt. 1 dm nysnö - visst är vi tacksamma ? förhoppningsvis går bussarna som de ska - jag vill jobba till varje pris ! idag ska jag också vara huslig med att tvätta & städa mitt rum. eftermiddagen ska tillbringas med planering. helgen om två veckor är lägerhelg med konfirmanderna. vet ni vart man kan köpa öronproppar ?! apoteket va ?

m.

:/

2010-02-23

ni minns väl att vår katt försvann tidigt i höstas ? jag kan fortfarande inte släppa det. kanske för att det var jag som passade huset & katterna medan mamma & pappa var i australien. ångest ? jo, tack !

jag drömde om henne i natt och jag hittade henne på en strand efter att jag jagat efter ett rådjur och dennes unge. plötsligt låg hon bara där & hon andades. jag tog av hennes halsbandet och sen bar jag den tunga kroppen mot vårt hus. en bra bit, vi bor inte på stranden.

hennes andetag var ojämna och plötsligt kände jag hur något kröp innanför tröjan på mig. jag vaknade med ett ryck. fortfarande är jag inte helt säker på vad det var som kröp, men säkert något äckligt.

jag saknar min katt ! i helgen gjorde pappa min barndom offentlig med att ha VHS-visning av diverse pinsamheter som jag lyckats med under årens lopp. jag skrattade & skämdes. rasmus skrattade & skämdes han också (tror jag). i alla fall var videosekvenserna laddade med bilder på fnattis som unge - jag grät !

särskilt när vintern brakar loss som aldrig förr där ute tänker jag på henne. hennes randiga lilla kropp med gräddig nos ligger nog där någonstans och fryser. det värsta är, fortfarande, att vi aldrig fick säga hej då !

det lilla djuret som finns kvar. trots en kass njure håller hon sig vid liv. kanske för att vi har ett krampaktigt fast tag om henne. vad är en lill-matte utan sin katt ?

wiwawawoo

2010-02-22

gjorde mig själv en tjänst idag. jag drog till solariet. hur skönt ? jätteskönt ! lite knäppt var det dock att hela världen försökte söka mig under samma 20 minuter. mamma ringde twice, jobbet en gång och sen ett 0411 nummer som jag blev jättenyfiken på att ringa upp.

när jag kom hem slog jag numret till 888, röstbrevlådan och vad fanns där ? jo, ett meddelande. 0411 uppmanade mig att ringa upp. today i took a visit to happyland, and i'm not coming back ! yepp, ystad saltsjöbad har hört av sig och nästa vecka ska det provjobbas. hur glad ? jätteglad !

jag och rasmus har inom det närmsta något mycket fantastiskt att undersöka. jobb lika med pengar. med pengar finns det möjlighet att skaffa sig vad ? just det. egen lya !  jag älskar att säga det, så ja: wiwawawoo !

m.

uppochner

2010-02-22

jag lyckades vända upp och ner på skrivbordet på datorn nyss. visste ni att det finns en sådan funktion ? jag hade ingen aning. fick panik - på riktigt ! var tvungen till att ta två djupa andetag & sen tänka logiskt. crtl + alt + pil upp = wiwawawoo !

m.

armbanden !

2010-02-22

jag hade en förhoppning om att kunna lägga upp lite bilder på mina egen tillverkade armband, men det gick inte så bra. kameran på mobilen gjorde inte dem rättvisa och min gamla kamera verkar inte vilja starta. ni får vänta tills jag kommer över en bättre kamera eller så funkar det kanske bättre i dagsljus - ska prova imorgon igen. hittills har tre tillverkats: ett randbands inspirerat, men ledsen. det är mamma redan speckulant på. ett rockigt med en döskalle och pärlor i svart, vitt och rött. ägare av detta kommer fanny lundborg bli. det sista är sött, i vitt och rosa med en liten love-berlock. om jag hade varit mer en jordgubbsdoftande tuggummiflicka hade det utan tvekan fått pryda min handled. imorgon ska jag göra fler - å, jag älskar att tillverka !

m.

handmade

2010-02-20

jag har startat en liten smyckesverkstad i rasmus säng. två stycken armband är än så länge helt klara, men håller just nu på med ett tredje. å, det är så himla kul. jag börjar dock inse hur dyrt det kan bli i längden, det går åt sjukt mycket material. jag har redan fått beställa mer. jag har redan en kund: fanny ! jag tror att de som jag just nu håller på med kan passa henne. mycket kedjor, svart och med en döskalle på !

m.

lördagen

2010-02-20

jag måste tillkännage en sak ! ja, jag & rasmus hamnade framför melodifestivalen igår - det sista i alla fall. vad händer med den musiktävlingen ? visst är det så varje år att pausunderhållningen är höjdpunkten. de blåa gubbarna igår var sjukt grymma och lite obehagliga, men helt klart kvällens stora final !

med på spisen poppade popcorn, marabou apelsinkrokant, gott & blanadt och en flaska julmust hade vi laddat upp. så fort schalgerskräpet var över fortsatte vi vår mysiga lördagkväll framför ...along came polly. hur söt film ?

ovanvåningen at mi casa är under uppbyggnad och mamma & pappa har införskaffat vars en relax-fåtölj. det är aningen pensionärsvarning på möblemanget, men trots att de har många år kvar innan de gjort sitt i arbetslivet, så har mina älskade föräldrar ändå gjort sig förtjänta av bekväma möbler att lata sig i.

gårdagen blev en riktig tv-lördag. för när filmen var slut då fortsatte vi att titta på os. jag som vanligtvis brukar ha en ganska så inte positiv inställning till femtioelva olika varianter av skidsport satt som klistrad framför dumburken. jag hejade och skrek på johan olsson och marcus hellner att de skulle kämpa och att de skulle anstränga sig lite till.

tycker inte ni att det är coolt att sverige, lilla landet lagom, redan knipit så många medaljer som vi gjort ? imorgonbitti blir det att titta på hockey - heja tre kronor ! lite biten av os är jag, och jag skyller bara på rasmus !

m.

jag är en gör-det-själv-kvinna

2010-02-19

jag ska inte göra mig dummare än vad jag är, men jag lyckades byta en glödlampa i min rislampa helt själv nyss ! kanske är det ingen större bragd att skruva i en glödlampa - det klarar ju till & med 100 norrmän. det fina i den här historien är dock att jag lyckades lösa gåtan om vilken glödlampa som skulle sättas i lampan. det finns massor med olika, 20 watt, 40 och 60 watt och säkert ett par till. en del är genomskinliga andra inte. formerna varierar också. att rätt lampa mer eller mindre ramlade i skallen på mig när jag öppnade skåpet får ses om en liten bonus - det krävdes ändå lite vridande & vändande på asken innan jag kunde fatta beslutet: ja, det är rätt lampa !

m.

fredag !

2010-02-19

jag och rasmus ska ikväll åka till lund för att hitta på handboll. jag är jättejättedålig på handboll och har ingen som helst vetskap om spelets regler mer än att flest mål vinner. i alla fall ska vi titta på lugi och om jag inte har helt fel för mig är det en ganska så framgångsrik klubb så jag håller tummarna för dem.

nu ska jag baka kladdmuffins och sen dra på mig jacka och skor för att sticka hem till rasmus. sam har tydligen tjatat om mig sen han kom hem, mer eller mindre. förhoppningsvis hinner jag träffa honom, men man vet aldrig. lille samsito !

om inget annat, god fredag vänner !
live it up !

m.


ingen respekt för fotgängare

2010-02-19

det finns så många miffon ute i världen. tråkigt men sant. jag minns inte i vilken ålder man började med NO på grundskolan, men ganska tidigt fick man lära sig att snö och is smällter. vattnet har ju olika faser. fasen efter ha varit fruset är ? - just det, flytande ! detta tycks våra kära avgasutspottande bilister inte vara medvetna om.

i vellinge är det ganska många plusgrader och vattnet står ganska högt på vissa vägar och ändå kör bilisterna nära trottoarerna, där vattnet gärna samlas. och de håller inga rekommenderade 30 km/h ! jag blev sur och inte bara det, utan dyngsur på väg hem när en i.d.i.o.t kom körandes i minst 50 (?) och blötte ner hela mig på ena sidan med brunt äckligt smälltvatten - kul ? eh, näe inte precis.

om man nu ska köra fort, kan man inte göra det & ända tänka på hur nära man ligger trottoaren. det är inte första gången det händer och jag är så trött på att det enda som behövs för att undvika denna onödighet är en liten eftertanke. är det för mycket begärt ?

m.

jag säger mitt

2010-02-19

ni får hålla utkik. sprang ihop med en kille från tv4 nyheterna i byn och han ville intervjua mig angående sossarnas nya lagförslag. jag tyckte att det lät ganska vettigt. visst måste vi arbeta tillsammans för ett mer integrerat samhälle ? kommuner som inte vill ta emot flyktingar tycker jag absolut ska vara tvunga att bidra på andra sätt. en rik kommun som vellinge kommun har dessutom råd med det. att kalla det böter tycker jag dock är vilseledande.

m.

18/2

2010-02-18

jag & rasmus ville inte stöka ner i köket när världens söatste [babbuschka] städade hos dem. vi drog till bella donna i höllviken & åt pizza. då: mums, nu: ont i magen. ajajaj. jag ska baka bröd medan karlen ligger på sofflocket och tittar på OS - rättvis fördelning i det här hushållet - jajadå !

gaspannan har brakat sönder här hemma, igen ! inget ovanligt alls ! men jag fasar för en kylig natt, tur att vi är två inatt då !

m.

one orange a day, keeps the love dr away

2010-02-18

jag & rasmus har nått nya höjder i vår relation. han har sett mig äta en apelsin utan att göra slut. jag inte bara tror, jag vet - han är the one.

han får helt enkelt leva med att jag får ticks av att äta apelsin. fast jag tror att han blev lite road också. så där lagom charmigt mitt i frukosten !

m.

boooooooost !

2010-02-18

jag sa ju att ni inte skulle få se röken av mig mer igår! jag är dessutom hos rasmus & då känner man sig lite isolerad utan sin egen dator. han har tagit en paus i sitt uppsatsskrivande & kollar på reprisen av sveriges hockeymatch som spelades inatt (?) så jag passar på att blogga nu medan hans dator är ledig.

för tillfället är saker och ting en nerförsbacke. intervjun gick fantastiskt bra & jag får besked inom det närmsta. det är svårt att säga hur bra det gick, men jag kände att min insats var 100procentig och jag varken ångrar eller tycker att jag missade att säga något. mitt självförtroende fick sig en rejäl boost igår & det är just nu tillräckligt, även om ett jobb på ysb skulle vara världens möjlighet.

efter besöket i ystad stack jag med fanny, hem till henne & linus. linus var på jobbet så vi tillbringade ett par härliga timmar med att göra det som vi gör bäst: prata ! jag vet inte vad jag skulle gjort utan henne. jag hade så klart klarat mig, men fanny är en perfekt, några år äldre, tjej som man kan ventillera allt med. och när hennes lillebror får sår i öronen av att lyssna på mig, ja då finns hon där !

kvällen igår tillbringade jag med konfirmander & jag överdriver inte när jag säger att det efter vår träff ringde och surrade i mitt huvud något fruktansvärt. våra små 14åringar är hur kul som helst att ha att göra med & de bjuder på sig själva. jag är för det mesta glad när jag kommer därifrån, men igår var ljudnivån bara så hög att jag hade svårt att somna för att det tjöt i öronen. inte riktigt meningen ?

jag ska fortsätta att hålla torsdag nu, ska bara få iväg några mejl först !
so long babies,

m.


you'll kick ass today

2010-02-17

just snyggt. jag gick & la mig kl 10 igår med förhoppningen att kunna slockna så fort jag la huvudet på kudden. yeah right ? låg & vred & vände på mig i en hel evighet. andades tungt och försökte att inte tänka på dagens äventyr.

snöat har det gjort inatt. jag har bett till gud att skånetrafiken ska vara i tid. om inte, då dör jag ! drömde skitskumt inatt, om jobbintervju & att allting gick fel. jag har läst någonstans att i drömmarnas värld är allting tvärtom än i verkligheten. vi kan ju hoppas att jag får med mig alla mina papper, slipper bli utskäld av en kyrkomusiker och dessutom kan komma undan att rita gravida grisar med småbarn - det är i alla fall vad jag har fått stå ut med inatt !

nu ska jag smälla i mig en major frukost så att jag står mig hela dagen. fattar inte när jag ska hinna äta idag. mer på agendan står jobb ikväll och efter det hem till rasmus. me like. så ni lär inte se röken av mig idag !

vaknade by the way till; small town girl - världens bästa låt ? ja, det kan vara så ! i min mobil kan man dessutom lägga till en lite anteckning till alarmet (high tech) jag skrev igår innan jag aktiverade alarmet: you'll kick ass today & fyfan vad jag ska kicka ass idag !

puss på er & snöa inte bort,

m.

woho !

2010-02-16

jag skrämde livet ur mina föräldrar igår när jag plötsligt började skrika och slängde mig på golvet i vardagsrummet och rullade några varv på mattan. de förstod ingenting ! var det skratt eller gråt ? så här är det; jag ska på intervju imorgon, för drömjobbet !!!! hur lycklig ? obeskrivligt lycklig !

m.

som en snöflinga i en snöstorm

2010-02-15

det mullrar mysko från taket. jag tror det är plusgrader ute och snö som töar och glider ner. jag hoppar i alla fall högt när det smäller till.

a love song for bobby long laddar på tvshack. jag ska virvla genom huset med skurmedel och dammsugare någon timme & sen ramla i en renbäddad säng för lite filmmys.

ikväll blir det också en tur till amanda. jag ska lära henne att göra lasange. har förresten sökt ett drömjobb, så nu får vi hoppas att henriks coaching ger resultat.

vintern vägrar ge med sig. ute dalar flingorna tungt mot den redan vita gatan. jag sa till rasmus igår att jag inte riktigt känner igen mig själv. är det förresten någon som känner igen sig själv så här års ? jag känner mig tung, tråkig och sliten. i veckan blir det nog en tur till solariet i byn för 20 minuters uppladdning. - jag är ett vrak utan sol & värme.

såg ni mig i tidningen igår ? det var en del som hade uppmärksammat reportaget om vellinge bostäders nya ungdomslägenheter & därför också sett en liten bild på mig. min bror har skrivit kontrakt på en sådan & flyttar i månadsskiftet. jag är super avis. det är mer radhus än lägenheter & helt perfekta som första bostad.

fortfarande finns det en längtan att komma till stockholm, men den är inte alls lika tilltagande. när man plötsligt drar och sliter i det som redan är stadigt och gör en frivolt finns det risk för att man landar på samma ställe och slår rot ännu djupare. jag ser mig inte som en vellingebo för evigt, aldrig i livet. jag börjar bara fundera över om det kanske inte är rätt skönt att bo nära "hemma" ändå.

mina vänner och familj har fått en helt annan roll i mitt liv nu när jag plötsligt ska ta steget ut i vuxenlivet på riktigt & jag är inte helt säker på att jag vill lämna dem. att jag dessutom börjat tänka om gällande karriär och vidareutbildning har också gjort att behovet efter att komma iväg liksom svalnat. är det fel ? gör jag det bara enkelt för mig ?

mitt största dilemma just nu är att jag är rädd för att fatta beslut. jag är rädd för att fatta beslut, de kan ju vara fel. jag känner dock att så länge jag bor hemma & tjänar pengar orsakar jag ingen större skada. jag måste bara komma på ett sätt att tjäna pengar. ni får hjälpa mig att hålla tummarna !

m.

you, me and dupree

2010-02-15

tvshack räddar mig från oinspirerande dagar. såg nyss klart you, me and dupree. för första gången någonsin blev jag arg på owen wilson och satt i sängen med datorn i knät och skrek på honom. jag har alltid älskat honom och fattar inte vad folk säger när de dissar hans utseende. hans näsa är konstig, so what ? han är den charmigaste skådespelaren jag vet & då är en krokig och bubblig näsa bara en detalj som får mig att tycka ännu mer om honom.

filmen var bra - faktiskt ! kate hudson och matt dillon är by the way också typ hetast i hollywood. jag kunde dock inte sluta reta mig på att dupree var ett sånt ass. såklart fixade han biffen i slutet och alla levde lyckliga i alla sina dagar. ändå var han ett riktigt miffo som bara var i vägen & jag blev bara så arg på att han inte kunde förstå att han var orsaken till alla bekymmer.

hade jag haft en bästa vän som flyttade in hos mig & min kille och helt plötsligt bara tar över medan jag sliter rumpan av mig hos svärfar för att vara alla till lags, hade jag också kunnat gå i luften över detaljer. visst måste man lära sig att prioritera & att karriären inte är allt. men det är inte okej att behöva ta skiten när ens bästa vän beter sig som ett barn och dessutom håller på att ta över ens familj.

kanske borde jag inte ta det så himla seriöst, men jag tål inte att bli överkörd av någon. ingen trampar på mig, okej ? och jag trampar inte på andra. respekt, ett litet ord som jag vet att jag borde värdera högre, men som jag ändå försöker att tänka på. familj, kärlek och vänner är det viktigaste i världen - men ingen förtjänar att bli tagen för givet. tänk på det, jag med & du med !

m.


nå ?

2010-02-14

det behövdes lite färg, va ?

m.

no digas que has olvidado

2010-02-14

- säger inte att du har glömt.
jag saknar spanskan, kanske tid att ta upp den ?
förresten - låten får mig att tänka på medelhav, fruktiga drinkar och svettiga partynätter
ge mig sommar !


alla hjärtans dag

2010-02-14

vad tycker ni om alla hjärtans dag ? jag tycker inte om alla hjärtans dag. jag behöver inte en speciell dag att visa mina nära & kära hur mycket jag älskar dem. trots att jag ibland är kass på det, försöker jag ändå göra det varje dag, på ett eller annat sätt !

nog för att det är frustrerande att det finns människor som tjänar pengar på min kärlek idag, så kan jag ändå inte helt och hållet bortse från vilken dag det är idag. jag hittade i alla fall ett sätt att fira dagen på, som jag kunde göra med ett leende på läpparna och inte med en ekande plånbok.

vissa söndagar tillbringar vi i kyrkan med konfirmanderna. idag var en sådan söndag. gudstjänsten var dessutom för stora och små, så kyrkan var full med barn. mellan psalmerna flög små kottar runt med färgglada sjalar och spred kärlek. jag dog lite på insidan - så himla underbara.

församlingen fick tillsammans klä ett träd med hjärtan; ett för en man älskar & ett för en som man måste bli bättre på att älska. för visst är det så att man inte kan tycka om alla, men man kan göra ett försök i alla fall.

christine (prästen) värmde oss med ord som: vi går tillsammans på kärlekens väg, & vi är aldrig ensamma. - sånt som är så himla skönt att höra !

kristofers lilla astrid värmde mitt hjärta med sitt runda lilla ansikte och efter glada sånger och varma ord fikade vi fastlagsbullar och pyntade björkris, allihopa i församlingshemmet.

nu ska jag höra av mig rasmus och fråga om han inte kan tänkas sig en spontanbio bara därför att. det behöver ju inte vara en alla hjärtans dag dejt, det kan bara vara en eftermiddag/kväll i mörkret, han & jag, för att det är mysigt !

m.

söndag, igen

2010-02-14

jag vet inte vad som hände riktigt. men igår var jag så där levande död. all heder åt cider; så himla gott, lättdrucket och man blir så där lagom rolig. men när man vaknar dagen efter, torr i munnen och önskar att man inte hade druckit den där sista, är det där sockersöta inte lika populärt.

christofer bjöd på fantastisk stämning och det bästa av allt var att jag fick träffa människor som jag hört så himla mycket om, men förut aldrig träffat. visst är det kul att träffa nya människor ?

gårdagen tillbringade jag och rasmus med fett, socker och film. pizza, lösgodis och batman begins; så stavar vi till bakislördag. som alltid är hans sällskap en fröjd och jag önskar att alla dagar kunde vara så. imorgon är det måndag och då är det åter till vardagen. helt okej ändå, jag har lite att stå i, i veckan. & visst går det fort till det är helg igen ?! tacksamt ? ohja !

m.

shine on !

2010-02-12

shine on-listan står och skrålar på hanterbart hög ljudnivå. ska hoppa in i duschen och sen kladda lite make-up i facet & dra till amanda ! jeansprovning for shizzel my nizzel. sen bussen mot sydligare breddgrader, nämligen höllviken & där blir det thaimiddag på nyöppnat place med lundborgs' och ljungbergs'. jag & älsklingen drar sen på 20års partaj för christofer i malmoe. maxad fredag och jag är hur taggad som helst.

minns ni skorna ? de är hemma nu, och de sitter som gjutna ! woho ! sa jag att det är en maxad fredag ? around the world lala lala la ! nu hinner jag inte sitta här och latja mer - i'm off ! ha det freakin' awesome ikväll ni också bubbles !

pusspusspusspuss,

m.

fräscha naglar. hur gör man ?

2010-02-11

jag har jättemjuka naglar, särskilt när jag får lite längd på dem. när jag var yngre klippte jag ner dem så jag hade ont i flera dagar men nu har jag lärt mig att fila ner dem är effektivare och blir dessutom snyggare.

trots mjuka naglar älskar jag att ha lite längd på dem. det är snyggt om man sköter dem och jag försöker göra det nu. att lägga ut dyra pengar på att bygga nagler har jag faktiskt aldrig unnat mig och funderar inte på att göra det inom det närmsta heller.

jag vet inte om det är sant, men jag tror att man kan se på sådant som hår och naglar hur kroppen mår. i så fall mår min kropp mycket bra just nu, för mina naglar till och med utan lack ser riktigt fräscha ut. för det mesta lackar jag dem franskt. det finns olika varianter men toppen brukar vara vit.

jag har provat många olika märken när det gäller nagellack för att få en perfekt fransklackning. ett tag satt jag med 4 olika nagellack för att få ett fint resultat, nu använder jag ett.

isadora har ett lack som heter 06 french rose french manicure i serien perfect nail polish. jag klyddar inte längre med olika under- och topplacker. isadoras lätt transparanta vita lack duger fint.

jag börjar med att rengöra nageln och det gör jag med tvål och vatten. därefter använder jag en remover med olja som ska återfetta. därefter målar jag hela nageln en gång & låter det torka. därefter målar jag toppen, alltså det som jag vill ska vara vitare. när det har torkat målar jag hela nageln en gång till - klart !

m.

blåbärslycka

2010-02-11

jag hade problem att komma ur sängen idag. klockan ringer normalt halv 8, sen ligger jag och tar det lugnt till 8. idag väcktes jag klockan 7 av mamma som gick och sjöng i huset för full hals. försökte dämpa skönsången med att ligga med huvudet under kuddarna. när mamma & pappa sen åkte till jobbet lyckades jag somna om, och resultatet av det blev att jag inte kom upp förrän nio.

nu ska jag strax fixa frukost. ska dricka en hel balja kobbs ekologiska blåbärste och pilla i mig en macka. sen in i duschen och efter det ska jag springa ner till vår postservice på ica och hämta ut paket. mina pärlor har kommit och dessutom en goodie bag från hm, med diverse fynd.

i eftermiddag ska jag träffa amanda och hoppas även på en tur till min älskling. fanny och linus kommer dit ikväll och jag vill bara krama dem länge länge. de flyttar förmodlingen om en månad till svedala. på beskrivningen låter lägenheten fantastisk. jag vill också flytta !

m.


jag <3 kilklackar

2010-02-10

nu förbjuder jag vädret från att bli varken varmare eller kallare. en snäll tjej som jag hittade på bloggshoppen säljer sina jättesnygga weekday skor till mig. när jag var på jakt efter dem, var de slut och jag kände det som ett hål i hjärtat. nu ska hon strax till posten och skicka dem till mig & jag är verkligen gladare än gladast ! så, hoppas att vädret kan vara lite vintrigt så att jag kan få hinna springa några vänder i dem. mums !


att-göra-idag

2010-02-10

jag sitter här med mina att-göra-idag-listor. det är ett mycket bra sätt att ha koll på vad dagen ska komma till att innehålla. på agendan står det nu att jag ska baka kärleksmums-fiffirutor-snoddas (kärt barn har många namn). så med P3 i bakgrunden ska jag nu ta itu med att vispa, blanda och kladda !

m.

desperate to be a housewife

2010-02-09

jag tog tag i mitt liv så fort jag kom ur pyjamasen. förhoppningsvis kan jag bada i pärlor och berlocker inom ett par dagar. är ni lika spända som jag ? tycker det ska bli så himla kul. jag som dessutom älskar hantverk och att vara kreativ. jag tror tveklöst att jag kommer sova med wirar och avbitare fram över.

nu står två härliga fiberbröd i ugnen. jag och pappa fick styra med radar på ica idag för att hitta allt. det var nästan så att samtliga av kungsöronens mjölsorter vältes ner i korgen - men ska det bakas fiberrikt så ska det & då ska man ha allt från grovt grahamsmjöl, till vetegroddar och rågkli.

det bästa av allt är att jag aldrig går efter receptet. fuck det ! jag ska alltid lägga till och ändra ! så mitt bröd är med valnötter och linfrön istället för soltorkade tomater. jag missade dock att läsa 1 liter filmjölk, så när jag stod där med 3 dl gräddfil fick jag kladda i 7 dl turkisk yoghurt. hoppas det blir bra i alla fall !

jag ska ta mig en nattmacka och dricka en kopp blåbärste som är nyinköpt. det smakar kort med blåbär men är ekologiskt så jag dricker med välbehag. måste försöka få tag på ludde...jag undrar om jag får främmat till frukost eller hur det blir.

imorgon ska jag hinna med tvätt, städ, bak och jobb. hemmafru-fixet is going strong & vet ni ? jag älskar det !

m.

tillverkning av smycken på gång

2010-02-09

det var verkligen inte så här jag skulle tillbringa min dag; framför datorn, i pyjamas & beställa hem pärlor och annat kul för att kunna tillverka smycken, nu blev det dock så.

jag kanske kan starta en liten business är på bloggen - vill ni det ? jag tänker mig att jag ska tillverka pärlarmband med berlocker och inspirerande ord.

just nu har jag beställt hem material i stearling silver, glaspärlor i färgerna; vitt, svart, blått och lilla. berlockerna är i silver och det kommer att finnas diverse sådana.

ni kan väl hålla er uppdaterade om ni skulle vilja köpa armband av mig. jag ska faktiskt försöka tillverka några till pojkvänner och killkompisar också. jag hoppas i alla fall att min baby skulle vilja ha ett.

har ni önskemål eller tips - bring it on !

nu ska jag ta tag i dagens göromål och det är illakvickt !

hej så länge, puss !

m.

gotte

2010-02-08

har tillbringat dagen med min fina vän amanda. jag är så glad att hon är tillbaka i mitt liv ! det är verkligen underbart att ha en människa i sitt liv som man kan prata med om allt. jag har flera sådana, men amanda är ändå något alldeles extra.

hon fick dessutom assistans i köket. vi kladdade ihop kladdmuffins som blev fantastiska. till middag klyftade jag potatis och sen gluffsade vi i oss ungsbakade sådana till fläskfilé & bea.

imorgon börjar lite allvar med att ta itu med sådant som måste tas itu med. jag är vuxen nu & då duger det inte att samla saker på hög. jag ska dessutom jobba & det är jag tacksam för. 

veckan ska jag sen se till att fylla med kvalitetstid med pojkvännen, CV-fix, jobbsök, städ, tvätt och bak. på onsdag får jag förhoppningsvis också sällskap till frukost. ludde kommer förbi en sväng innan han ska jobba. trevligt.

nu ska jag fimpa den här låten och borsta tänderna så att jag kan komma i säng. just nu sjunger livet på en refräng i dur och jag kommer somna med ett leende på läpparna. vad skönt det ska bli imorgon att vakna utan huvudvärk !

puss och godnatt !

m.


she's back on track

2010-02-08

jag mår så otroligt bra ! förra veckan kände jag mig som deg - jag var så otroligt bortkommen och vilsen. ett tag trodde jag faktiskt att jag skulle dyka under, men nu sitter jag här med ny luft i lungorna.

träffade min coach för första gången idag. jag har fått hopp om framtiden. han tror på mig & han har fått mig att börja tro på mig själv. för första gången i mitt liv kände jag mig 100%-igt trygg att prata om mina egna kvaliteter.

jag har aldrig varit den som kunnat skryta om mig själv, men för den delen är jag inte blyg. jag pratar ofta om mig själv och jag försöker ofta visa vilka kvaliteter jag besitter. jag är kanske inte tillräckligt medveten om hur jag för mig bland folk, men trots att jag är självsäker står jag fast vid att jag sällan skryter.

idag var jag i alla fall stolt. min insats var 100%-ig ! jag var ärlig och inte minst mot mig själv (något som jag insett att jag sällan är när jag resonerar om karriär och mål i livet) jag pratade från hjärtat och jag kände mig upprymd och lättad efteråt.

på fredag är det dags igen & jag ser fram emot att få komma på möte med henrik igen. han är som jag, dock av det motsatta könet, äldre och bredare. i alla fall klickade vi otroligt bra & jag vet att jag kommer att ha nytta av träffarna med honom. eftersom att han hjälpt mig att höja mitt självförtroende...redan ringde jag till my academy idag & uttryckte mitt missnöje angående lönen som inte betalats ut.

she's coming back & se upp för nu väller hon fram som en ångande vält. jag har på nytt fått inspiration och jag känner mig attraktiv - nu ska jag bara visa världen att jag är det också. tror ni på mig ? jag tror på mig - det är väl härligt ?

m.

I DIE

2010-02-07


199 ynka kr, om jag fick dessa imorgon då skulle jag gråta och skratta & hoppa & dansa & sjunga & må hur bra som helst. jag vågar dock inte beställa utan att ha provat dem, men jag måste nog. i värsta fall får mina fötter forma sig efter skorna. jag ska bo i dessa i vår & i sommar ! <3


hur planerar du att se ut i vår ?

2010-02-07

jag hade tänkt klä mig såhär.
fast i andra skor !!!!
hm, jag älskar hm !


lördag som lördagar är mest

2010-02-06

vad gör ni troll ? karlen står i duschen och jag får underhålla mig med diverse så länge. vi hade precis en brottningsmatch och jag gick förlorande ur tvisten med hans blod på min läpp. han är verkligen knäpp - försöker mata mig med sitt eget blod ? fick till på köpet ett nytt smeknamn; gamnacken, bara för att jag satt butter i sängen och inte hade den kanske mest vackra hållningen.

lördagen är som lördagar är mest; lugn & skön. ikväll ska vi äta ute på någon ny restaurang nere i down town höllviken. spännande. jag gillar att äta ute ! jag blir inspirerad för att en vacker dag ha min egen lilla bistro någonstans i en mysig stad, gärna söder om...verona, italy eller så ?

igår went jag & amanda bananas, så nu är man blondare. lite high-lightad och fräsch. dock fick jag en hjärtattack när färgen hade suttit i 40 min & amanda skriker: hahah, du är vithårig. hon är ett enormt stöd i svåra stunder. mitt liv passerade i revy samtidigt som det svartnade för mig. guldblond, ja - platina, nej ! så fort färgen kom ur håret blev jag dock väldigt nöjd. jag är fräsch !

ikväll blir det kanske även en tur till fanny och linus. de blir föräldrar om sådär 10 veckor. i alla fall om lilla ella tänker ploppa ut som beräknat. jag är lite avundsjuk ! inte på bebisgrejen att ha en sten i magen i 9 månader som växer och växer och inte på blöjor och bajs heller, men visst är barn typ det bästa som finns ? på avstånd i alla fall. när de är snälla och inte gnäller & snorar, utan när de ligger där helt bulliga & rosiga om kinderna. jag är i alla fall bergsäker på att fanny kommer bli världens bästa mamma & linus världens bästa pappa ! ella, kom ut - vi längtar efter dig !

förresten, melodifestival ikväll ? jag avböjer. blä för schlager !

m.

lite rockiga bilder från spa

2010-02-05

två morgonrockar i en dubbelsäng med sänghimmel

mysigt, eller hur ?

en morgonrock som äter lunch ! mmm, pastasallad

en suddig morgonrock i omklädningsrummet.
färgkombinationen brunt & turkost - är inte den det finaste som finns ?
mitt drömbadrum ska bestå av cederträ & turkos mosiak & det ska lukta kaffe & vanilj !


och slutligen två rockar som njuter i relaxen med ett grått hav i fjärran


tack för presenten älskling !


om igår, på ystad saltsjöbad

2010-02-05

jag berättade ju igår att jag skulle berätta något för er. när jag nu tänker efter så är det kanske inte så mycket saftiga detaljer. jag och rasmus var ju på ystad saltsjöbad igår för att njuta av en klassisk spadag.

hur mysigt är det inte att tullta runt i morgonrock & tofflor en hel dag ? jag älskar det. spa'et har en poolavdelning med simbassäng, bubbelpool och bastu. där finns också en relaxavdelning med utsikt över stranden. min favoritplats på spa'et var haremsavdelningen, med jättestora dubbelsängar som var bäddade i blanka tyger där man kunde ligga & äta torkad frukt, nötter och dricka vatten medan man tittade ut.

dagen tillbringade vi i blöt, kan man väl säga. ystad saltsjöbad, vad jag vet, är ett fint och omtalat spa med priser där efter. jag hade kunnat spendera en hel förmögenhet på att bli vacker, men faktiskt så gjorde miljöerna i sig att man blev lugn som en filbunke. att strosa omkring på anläggningen och sen äta en god lunch bestående av pastasallad för att sen ramla i poolen igen var fullt tillräckligt.

jag och rasmus har dock ett presentkort kvar, detta innehåller en övernattning med 3rättersmiddag samt en klassisk spadag. då ska jag unna mig en behandling. jordaniens guld kanske ? en lerinpackning med lera från döda havet. rasmus mamma tyckte i alla fall att den var fantastisk och i mina öron låter det ganska mysigt att ligga i gegga för att sen återuppstå och vara mjuk och peelad enda in i märgen.

förmiddagen tyckte jag nog om bäst. jag simmade 100 längder (1km) i poolen, medan solen letade sig in genom fönsterpartierna och kastade sina omtänksamma strålar på mig. eftermiddagen blev mer rastlös. visst var det skönt att ligga i blöt och njuta av harmonisk musik, medan den man älskar finns  precis intill. dumma som vi var hade vi glömt att ta med vars en bok och har man inget att göra mer än att bada kan det bli ganska långtråkigt att cirkulera mellan poolerna & bastun.

vi funderar på att boka in nästa visit i mars och jag längtar redan. förhoppningsvis ligger inte snön tjock & då ska jag dra med rasmus på en promenad på stranden. allt sådant är mycket lättare när man bor där. en strandpromenad var lockande, dock inte i tofflor & morgonrock. så om ni får tillfälle, ta en tur till ystad saltsjöbad. priserna är överkomliga, egentligen och att strosa runt i vit frotté är terapi bara i sig !

m.

1, 5 år - 18 månader - 548 dagar - 13152 timmar - 789120 minuter - 47347200 sekunder

2010-02-05nyår 2009

nyår 2010

jag & rasmus firar 1,5 års dag idag.
egentligen hängder inget särskilt vi hade det mysigt igår i ystad, men jag tyckte ändå att det kunde vara värt att påpeka det. särskilt eftersom att jag är världens lyckligaste & dessutom upplever det där pirret mer & mer för varje dag. jag förstår inte när & om det ska ta slut, det där pirret ?! varje dag känns som första dagen jag träffade honom. det är liksom som jag ständigt är berusad. det bästa som finns är att bara titta på honom. han uppskattar dock inte det på samma sätt - han tycker att jag glor. jag ignorerar honom & fortsätter att titta. det är helt otroligt hur en människa kan vara så vacker. det drar på smilebanden så fort jag tänker på honom ! han är min värld, och jag ska inte leva en dag utan honom !


stay tuned

2010-02-04

god afton små bärfisar !

jag vet inte riktigt vart jag befunnit mig den sista tiden. jag tror jag svävar någonstans mellan levande och död. jag kämpar för att komma tillbaka, men samtidigt som det inte riktigt vill sig är det ganska skönt att bara ligga där och dra sig. har ni också såna dagar ?

jag har en del att berätta. tro det eller ej. ibland har jag mina stunder & då skiner jag som en liten vårlök, höhö. jag vet dock inte om jag orkar ta itu med mitt berättande ikväll. orkar ni hålla er till imorgon ? du vet väl minst lika väl som jag att sova det måste man & sova det ska man.

can't wait till imorgon då jag ska få dela med mig av en del juicy- detaljer till er. jag bjussar på en liten spoiler alert i alla fall... baby & jag var i ystad idag. jag är len som en bebisrumpa. mer kul is coming up. du får helt enkelt vänta och se.

god natt, talk to you imorgon !

m.

ööööeeeh !

2010-02-03

skämtar dem ? idas sommarvisa på P3 ! det är nästan ironiskt. det senaste jag hörde var någon som frågade om det stämde att vintervädret skulle hålla i sig till april - om det gör det, då drar jag ! jag vet inte var, men jag drar !!!!!

m.

create your own rainbow

2010-02-02

jag demolerade presentfatet jag fick av rasmus mamma & kaj. jag kunde inte hålla mig från att plocka ut två olika sorters te, hallon- & vaniljskorpor samt världens sötaste tekopp. nu dricker jag anaberry-te ur den & äter blåbärspaj. äter blåbärspajen med turkisk lättyoghurt som jag smaksatt med citron & vaniljpulver. fräscht & somrigt, precis det jag längtar efter !

m.

den är så fin med en liten ängel i glada färger.
texten lyder: create your own rainbow & vet ni ?
det passar faktiskt ! varje gång jag tittar på koppen blir jag motiverad till att ta itu med mitt projekt på riktigt. wiii !


facebookgrupper ? jag hatar dem !

2010-02-02

jag hatar facebookgrupper ! jag verkligen hatar facebookgrupper ! vad ska det vara bra för liksom ? det finns facebookgrupper för allt & det är som om folk samlar på facebookgrupper för att verka coola.

ärligt, man framstår inte som bättre för att man blivit ett fan, eller gått med i "spara på vatten, duscha tillsammans". det går inte att bygga en image med hjälp av att samla facebookgrupper. det allra värsta är nog facebookgrupper som skulle kunna vara bra, men som fungerar i 5 minuter och sen uppdateras dem inte.

jag tror dessutom att det är väldigt få som verkligen håller koll och bevakar sina facebookgrupper. jag ställer mig ofta frågan varför folk gått med i grupper som de säkert inte besöker. någon som har ett bra svar ? känns lönt att gå med i gruppen då, eller ?!

förr gick jag med i facebookgrupper för att jag...ja, det bara blev så. nu vågar jag inte gå ur för att jag är ledsen att göra någon annan ledsen. tro det eller ej, men tänk så tar någon illa upp för att jag inte vill vara med i gruppen längre.

något som jag är mindre stolt över är att jag själv är admin till en facebookgrupp. efter cypernresan 2008 skapade jag gruppen "vi som inte bottnade i poolen på cypern". är det okej att tycka att sin egen grupp är okej eftersom att man kan motivera dennes existens ? - ja, det är det ! ingen kan gå med i min grupp eftersom att ingen vet vad den handlar om. jag & ida var de enda i vårt sällskap som inte bottnade i poolen på cypern, på vårt hotell. om det var värt en facebookgrupp kan man ju i och för sig fråga sig, men nu finns den och jag & ida kan i alla fall påminnas om den & skratta över hur det var då sommaren 2008...HA !

jag funderade kvickt på om det skulle vara värt att skapa en facebookgrupp för: kan inte bara alla dra ut & köra riktigt jävla klimatomsmart så snön smällter ? bring me some global uppvärmning - jag hatar vinter ! fast jag avböjde snabbt. om jag gör en sådan grupp kommer jag få äta upp allt det jag precis sagt flera gånger om & det vill jag inte. man blir inte hungrig av att göra ingenting. tihi.

nu, paj
puss !

m.


xxx

2010-02-02

jag dissade köttfärsgrantäng. man blir inte hungrig av att göra ingenting. rörde ihop lite ägg & kladdade i lite keso. på rostat trekornsbröd med pepparrot & kallrökt skinka blev det riktigt mumsigt.

vet ni ? det snöar ! jag dunkar snart huvudet i väggen så less jag är på allt vad vinter, blåst och drivor heter. rasmus fick stanna hos sig. ändå tur, nu är bussarna också inställda. en pojkvän i höllviken är trots allt mycket bättre än en pojkvän fast i en snödriva någonstans på en småväg.

ska tillbringa kvällen med att baka smulpaj på frysta blåbär. hur gott kan det bli egentligen ? men blåbärspaj är den enda lilla glimt av sommaren som går att suga i sig här hemma så jag tar chansen. fast, man blir inte hungrig av att göra ingenting...får helt enkelt mata mina förkylda föräldrar med den istället.

m.


jag håller mig inomhus

2010-02-02

jag hoppar ur jeansen & i ett par otroligt fula joggingbyxor. idag ramlar det in en ny soffa hos oss & då ska golvet vara nymoppat. snön is killing me ! har någon glömt stänga av en strömbrytare eller vad är det som är fel ? seriöst...jag kliar mig på knoppen & undrar om inte något allvarligt har hänt. (och säg inte global uppvärmning !!!! - jag tror inte på sån smörja längre) snöstorm nummer tre & än är det inte mars. skåningar tål inte stränga vintrar - vi är inte gjorda för sånt här väder...baaah !

m.

karriärstänk...

2010-02-01

det känns som att jag måste börja dra i lite trådar. om jag känner mig själv rätt så skulle det faktiskt passa mig helt perfekt. tänk att få bestämma allt helt själv, göra sin grej och utveckla något som man verkligen brinner för. i alla fall är det hela inte genomförbart på ett bra tag, och jag har minst sagt saker att ta itu med om jag ska kunna få det här lilla fröet att blomma. på något sätt känns det ändå mer rätt än på mycket länge. i'll do it !

m.

den 1:e februari

2010-02-01

 

jag börjar dagen med två låtar som den senaste tiden flitigt strilat ur mina högtalare. tyska kan nog rent av vara det fulaste språket ever, men jag älskar låten & försöker bortse från texten. tänk att det faktiskt är den första februari idag. har ni också märkt att vi går mot ljusare tider ? övernice !


RSS 2.0