vad är en sommarkänsla ?

2011-06-30

vad är en sommarkänsla ? jag går alltid och är sådär lycklig på sommaren, men vad är det som fyller oss med så mycket lycka ? nu sitter säkert någon där hemma, viftar med sitt långa pekfinger, och säger; det har med en massa kemiska processer i kroppen att göra. till er säger jag; fuck u ! när det är sommar behövs det inte någon naturlig förklaring. jag bryr mig inte. jag vill bara njuta och låta känslan virvla i kroppen- utan slut. den här låten kan bidra till att förklara en del av hur jag känner det. man vill aldrig att det ska ta slut.

m.

skönhetstips

2011-06-30

att jag skulle dela med mig av skönhetstips det trodde ni aldrig va ? mitt bästa, när det är sommar och tempen pendlar mellan 25 och 30 sträcket. DRICK ! nyckelordet är H20 och gärna med citron i. jag har en kanna i kylen alltid, som jag så fort jag hällt upp ett glas, fyller på med nytt. jag vet inte exakt hur brutalt många liter man svettas ut, men tro mig, man gör det ! citron- och citrus i övrigt detoxar extra i det redan renande vattnet. det kanske mest värdefulla ändå, det blir roligare att dricka NÖDVÄNDIGT vatten om det smakar något. så till alla; ha alltiden en liten pet- flaska i väskan och gärna två om du ska ner på playan !

simma lugnt,

m.

semesterfin

2011-06-30


förstå hur lyxigt detta är. jag kan inte/ får inte ha målade eller byggda naglar. miljö och hälsa skulle sätta 11- kaffet i vrångstrupen om de kom in på Märtas och såg att vi jobbar så här. jag passar på nu när det är semester. jag känner mig så fin hela tiden, lite annan skillnad än när man är i vardagslunken med jobb. då står det "sunkig- sparka mig gärna i röven också" med stora bokstäver på ryggen på mig. nu är jag fri från smink och min lilla uniform. det är bara jag och sol-bad-sol-bad-sol-bad-sol-bad. och allting annat jag inte hinner göra när jag inte har semester.


Bebis på stranden 2011

2011-06-30

luffar ella chillar i sin ride. <3


jag ska måla hela världen lilla mamma

2011-06-30


Midsommarafton

2011-06-30

jordgubbsfrossa. bubbel. taxi-limo. dans. hjärnskning. rosé. dans. somna på bussen hem.


semesterrapport

2011-06-30

halvvägs in i den första av tre semesterveckor. jag njuter. jag vet att jag inte ska tänka på att jag måste tillbaka, men det är svårt att låta bli. jag vet att plötsligt så måste jag. semestern går så fort- det är det värsta. jag försöker därför fylla dagarna med meningsfulla saker. sådant som får mig att må som bäst. då slipper jag skruva på mig i höst och ångra att jag aldrig vilade.

so far har jag hunnit med;

måndag: våffellunch i höllviken hos en fin vän. dan tillbringade vi på stranden. vi bubblade över av skratt. jag älskar den här människan. hon får mig full av sådant som jag trodde jag hade blivit för gammal för, i måttliga mängder. kvällen avnjöt jag och rasmus på limhamnsfältet med markus och tarzan. det blev picknick och skitsnack tills knotten tog över.

tisdag: jag började med att försova mig, men var på en kvart barnvaktsklar hos lundborg/samevall några gator bort. jag och ella busade på stan, missade bussen, köpte jordgubbar, tog bussen till höllviken och gick hem till venessa. där lekte vi i trädgården innan vi drog ner på stranden och bokstavligttalat dök i sanden. kvällen blev lugn hemma hos min prins.

onsdag: älsklings rasmus och jag satte klockan tidigt och passade tåget till eslöv. jag unnade mig 1 timmes nagelbygge- första någonsin. ovant, men dödligt snyggt. hem igen och vi gjorde ärenden. köpte 10kg foder till katten, laddade upp med nya leksaker för att hon inte ska dö av tristess. vi lyxade också till det och köpte ett eget litet skithus till milo. just nu gör hon sina behov i en box med filter så att vi både slipper se och känna det hon lämnar efter sig. kvällen avrundade jag, fanny, jessie och emma med det svettigaste IW-passet jag någonsin varit på. sjukt skönt efteråt !

torsdag: vaknade i tid. det har blivit en god vana. det gillas. satte genast igång att städa min garderob. jag lider av besvärlig seperationsångest när det gäller mina kläder. jag har aldrig något att ta på mig, ändå svämmar min klädstång och garderob över. när jag fattar beslutet att rensa kan jag aldrig slänga något. det sitter förmycket minnen i kläder. nu skiter jag dock i att det gnager i mig. det är lika bra att göra någon annan en tjänst- skänka till välgörenhet- göra någon annan glad och varm. hemma ligger det bara i drivor och jag skulle ändå aldrig få för mig att ta på mig vissa saker, annat passar kanske inte ens. såhär, när jag nu är färdig är jag lättad. det känns som att en sten lyft från mitt bröst. iövrigt så är det köpstopp som gäller för mig. jag har så mycket kläder, och man kan faktiskt använda en klänning mer än en gång !

dagen ska fortsätta i latenhetens tecken. jag ska cykla ner till stranden, njuta av vädret. om det blir en ledig tid på IW-passet i eftermiddag hittar ni mig där, annars ska jag torghandla grönsaker och träffa isa idag ! lagom mycket måsten !

m.

GLAD MIDSOMMAR

2011-06-24


no fear

2011-06-23


true story

2011-06-23


vino

2011-06-23

igår hade vi vinutbildning på jobbet. där satt vi sex tjejer på rad och smuttade, snurrade, gurglade och försökte pricka rätt. det är svårt. finns det liksom något rätt och fel ? allting handlar ju om dina egna upplevelser och vad som väcks i dig genom doft och smak. en viss druva, producerad på en specifik plats, eller genom särskilda tekniker ger såklart karaktärer- som kan vara mer eller mindre lättare eller svårare att urskilja, men vad jag tycker är gott och smakar fläder, tycker kanske grannen bara upplevs som strävt och surt.

jag har så länge jag kan minnas varit nyfiken och väldigt känslig för dofter och smaker. ibland kommer jag på mig själv med att sitta och dofta som en vädrande hund, för att det finns någonting mystiskt där. doftsinnet skulle jag aldrig kunna leva utan. det värsta som finns är att vara förkyld och inte kunna känna uttryck i det man äter och dricker. jag förknippar i stort sätt allting med dofter. särskilt hur platser eller människor dofter. det är faktiskt lättare att minnas känslan av hur det doftade än hur det såg ut.

vid mitt favoritställe i riva vid gardasjön, italien, finns en fantastisk olivlund som vi vid flertalet gånger passerat igenom på väg ner mot huvudgatan och också till stranden. när jag tänker tillbaka på hur det är att gå där är dofterna det första som slår mig. kanske har klockan 12- brisen precis fått det att susa i de jättegamla olivträden och solmogna aprikoser sprider en sötma i luften. den varma junisolen har dessutom fått den röda jorden varm och full av dofter. det är kryddigt och sött på samma gång. vem vi mötte på vägen eller om det hördes något i bakgrunden är suddigt, det är dofterna jag minns och som kan få mig att längta dit.

jag kände lite liknande vibbar igår när vi satt och smakade viner från framförallt frankrike och italien. genom hur man upplever smak och doft går det att föreställa sig platser. det är som en visuell smakresa utan någon egentligen destination. det som berör mina sinnen kan bara ge mig uttryck för hur jag sedan ska föreställa mig saker. det mest fantastiska är att vad jag känner behöver inte alls beröra någon annan på samma sätt. en vinupplevelse kan alltså helt och hållet vara unik.

det hela är i alla fall tillräckligt intressant för att jag vill fördjupa mig mer i det. jag skulle vilja vara riktigt duktig- kunna upptäcka det där spektakulära och uppskatta viner på ett sånt där vuxet och moget sätt. övning ger färdighet, ekar det i mig och nog är det så alltid. kan man någonsin bli fullärd när det gäller någonting sådant som berör våra sinnen ? man måste börja någonstans och jag tänker börja med att dricka vin. jag ska tillåta mig själv att smaka, uppleva och minnas. sen behöver jag bara 50 000 tusen så att jag kan skaffa mig en utbildning också. jag är verkligen sugen på en sommelierutbildning !

m.

refugees united

2011-06-21


den 27 smäller det !

2011-06-20

194,8 - det är fint som snus ! och faktum är, det har inte känts som det.

m.

se upp !

2011-06-20

vi hör er ! folk har faktiskt sina fönster öppna när det är sommar. vad är problemet med snytpapper ? sluta langa snorloskor från tårna när ni glider förbi nere på trottoaren. nästa gång kommer den uppifrån och då är det ni som uppgivet sliter er hår.

what up !

m.

en midsommarnattsdröm

2011-06-20

sista veckan innan semestern. tråkigt nog kostar det mig midsommarhelgen. rasmus drar till stockholm på onsdag och sen vidare till nyköping. jag är lämnad till mitt öde. jag vet varken ut eller in. funderar på att bojkotta hela skiten ! dra täcket över huvudet och djupt sova bort att det är årets bästa dag för kalasfylla.

känns ändå rätt skönt att undvika det, när jag tänker efter. jag bli så ful när jag dricker. visa't går varmt och rösten är alltid hes dagen efter. jag brottas fortfarande med en hy som gått bärsärk i mitt face efter studenteriet förra veckan. egentligen har jag ingenting att klaga på jag slutar kl tre på fredag, men det är 10 timmars jobb dagen efter som gnager.

å andra sidan. jag har två härliga semesterveckor för mina fötter, så en dagen efter- svettig vid kaffemaskinen borde jag väl klara av ? what to do ? fast jag vet inte ens vad som händer. jag har nog en hel rada alternativ om jag bara tar mig i kragen. just nu känner jag mig bara hopplös. vill ingenting.

m.

"You want some respect? Go out there and get it for yourself "

2011-06-17

“What you call love was invented by guys like me to sell nylons.”

"That's life... one minute you're on top of the world, the next minute some secretary is running you over with a lawnmower."

"Remember Don…when God closes a door, he opens a dress."

"You shouldn't be kissing boys. Boys kiss you."

"I'm Peggy Olson. And I want to smoke some marijuana."

“I’m not a solution to your problem. I’m another problem.”

"I don't know what it is about you, but I feel like myself when I'm with you. But the way I always wanted to feel, because I'm in love with you Megan, and I think I have been for a while."


tre saker..,

2011-06-17

,..jag är beroende av just nu;

färsk frukt
äggröra
citronvatten

standardfrukost hur mycket jag än försovit mig.

äggröra på två ägg, en skvätt mjölk- stekes på spisen, hög värme.
fruktsallad innehållande färska jordgubbar, peruguanskpersika och vattenmelon.
knäckebrödsmackor gånger 2 om magen fortfarande ekar tomt.
citronvatten i så pass stora mängder att förmiddagen går åt till att kissss...sssaaa.

m.

the perfect shoe

2011-06-15

den perfekta skon är bara en illusion. det är därför vi kvinnor aldrig får nog att av skaffa fler. ungefär som att välja och vraka bland männen. undantagen exiterar, men det är få. thank god- det är fantastiskt att vara den mest lyckligt lottade flickan i världen. höhö !

och andra sidan kan min tur i kärlek ha gjort att jag har mindre tur i sko- kärlek. jag får aldrig nog. alltid är det någon som skaver, och jag tröttnar så fort. måste därför skaffa nya hela tiden ! why, oh why ? när jag dessutom faller pladaskt är där alltid något som står emellan mig och my true love. just nu suktar jag efter två skönheter. kan inte bestämma mig vem som är zues nog att troget pryda mina sommarfötter.

dessvärre är båda slutsålda i min storlek.
värdelöst, när man är så kär som jag !
from africa to malaga

2011-06-15

detta är mitt soundtrack just nu. den passar oavsett sinnesstämning. när jag är glad. när jag är ledsen. när jag är arg. när jag trivs. när jag mår bra. när jag är trött, och så vidare !

m.

HA !

2011-06-14

befinner mig just nu utomhus på vår lilla med väldisponerade balkong. sjukt värt när sommarmånaderna infaller. skickade ut en liten invite och snart är både isa och nicole på intåg. det blåser en aning men i övrigt står solen på, när den inte går i moln.

jag har vart så desperat efter uppmärksamhet idag. känt mig så sjukt kass och värdelös. ful och oattraktiv. då finns dom där, vänner och familj. förgyller ens vardag med glädje och välbehag. det spelar liksom ingen roll hur man känner sig, i deras ögon är man ändå bra- hoppas jag !

nu ska jag försöka att göra en kväll att minnas av det som faktiskt är kvar av den här dagen. sirenerna ljuder över stan och stundom svischar en och annan bil förbi prydd med flaxande gul/blå ballonger och med en liten student/-ska i. jag bli varm i hjärtat. minns den egna dagen med oändligt mycket kärlek. det går inte en sekund utan att jag tänker på det i såna här tider. den bästa klassen- tack för tre fantastiska år, jag aldrig glömmer.

tisdagssentimental ? är det sådan jag gått och blivit. jag ska nog inte vara ensam mer idag. sitter bara och gnager på sådant som varit. jag har hela livet framför mig och världen ligger för mina fötter. jag ska bara släppa min gard, ge livet en chans att ta mig vart jag än hamnar. det är inte lätt, inte när allting är så inrutat, och egentligen perfekt. dagar som dessa vill jag bara krypa ur mitt skinn, men vad finns det för mening med det egentligen ? det är också, när jag går på för full maskin med allt speckulerande som jag faktiskt blir klok på vem jag är och vad jag vill.

när jag tänker tillbaka på min förmiddagsdeprition som höll på att kosta mig idag inser jag plötlsigt. jag kommer aldrig att hamna där. jag är för rastlös för det. självömkan behöver jag ett par timmar; högst ! sen är jag i full fart igen. lev livet, stå inte utanför och se på. minnas det kan vi göra när vi är 100 år.

ska fixa fram lite gott att avsnjuta i kvällssolen med mina tjejer nu. fett värt ! vart du än är nu ångest är du hjärtligt välkommen tillbaken så att jag kan fortsätta sparka dig i röven som jag alltid gör. maria 1 - ångest 0. HA !

m.

Never argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

2011-06-14

sommaren är här. studenterna är mestadels förbi. terminen för, mer eller mindre, samtliga är slut. det är sommarlov- om man inte har ett 40 timmar i veckan jobb, vill säga. jag har fått mitt sommarschema och det ser bra ut. jag har gått och vart inställd på en mardrömmssommar, och nog blir det så allt, men det finns ändå utrymme för vila.

om två veckor, knappt, langar jag mina två av tre semesterveckor. det diskuteras just nu en eventuell stockholmsresa. jag vet varken bu eller bä. jag är så dålig på att planera sånt här. jag älskar struktur, men faktum är att jag får ångest av att tänka på att jag måste planera min ledighet. och gör jag det inte, så får jag ångest av det- ett tu tre så har två veckor gått utan att jag gjort ingenting !

här sitter jag och är gnällig på min lediga dag. jag är lite ur form känner jag. egentligen hade jag och fanny planerat in träning innan lunch, men jag vaknade med ont i halsen. jag har känt att det varit något sådant på gång, men gjort som jag alltid gör när jag jobbar, låtsas som ingenting. jag har blivit bra på det. det värsta är att det går bara ut över en själv när man sen får tid för sig själv.

jag hatar att bli lovordad. jag hatar att bli köpt med falska förhoppningar. dyrt och heligt erbjuds guld och gröna skogar, sen snubblar jag alltid på mållinjen. det är över nu. jag har bestämt mig. det är en plan, den är inte snygg och jag tror inte att det blir bättre till en början, men jag är trött på att vara någons legoknekt. jag tror att jag blivit bitter för att jag vart mitt i allt för länge, liksom känt mig viktig och nu när det tydligt visar sig att jag bara är en i mängden då vill man bara spy på allt. snacka om att köpa grisen i säcken och det värsta av allt är att jag just nu känner mig så jävla dum. fooled by the game- så jävla lättköpt !

idag ska jag bada i självömkan, för det är det jag gör. sen är det bara att skaka det av sig, bita i det sura äpplet och gå vidare. det kommer göra ont. jag kommer att få bita mig i tungan, men när det här är över, då kommer känslan av välbehag infinna sig fortare än illa kvickt. ingen förtjänar att vara någons dörrmatta, ingen ! så vet ni vad vi gör nu ? vi njuter av att vi själva inte är såna, värnar om det som är viktigt; respekt. behandlar alla så som de förtjänar att bli behandlade och när det sen är över, då kan vi stå där på håll och le. så länge fortsätter jag att låtsas som att allt är som det ska. gud vad jag måste lägga band på mig nu. svälja det bittra som kryper längre och längre upp i mig. till min tröst, det blir sommaren ut.

m.

destination unknown..,

2011-06-05..,strand hotellet i tylösand.

quattro stagioni

2011-06-03

bilden har ingenting med överskriften att göra egentligen.
det kändes bara som en bra idé.


roadtrippin'

2011-06-03

nu drar vi på roadtrip till okänd ort. det blir hela skaran ohlin och såklart rasmus och anna. jag är så taggad. det ska bli årets finaste helg och jag är nyinsmord för att bättra på brännan. jag vet inte vart vi ska, men det känns som att det kvittar. nu känns allting hur bra som helst. vi kan hamna i en mygginvaderad skog med lera upp till öronen och jag kommer ändå ha roligt ! jag är dock lite mer inställd på spa eller något åt det hållet. i alla fall ska det delas glädje den här helgen och en sak ska ni veta, jag tänker fan inte ligga i skuggan ! ha det så bra- för bra, det kommer vi ha upphöjt till "så långt man kan räkna till"

SKÅL !

m.

världens bästa tisdag !

2011-06-01

jag hade världens bästa lediga dag i tisdags. jag vaknade till strålande solsken kl 7 och satte så fort jag kunde fart med tvätt och städning för att kunna ge mig ut i solen. sommaren har verkligen anlänt for real nu. något annat är å andra sidan uteslutet i juni. sommaren är så efterlängtad, och det tror jag inte att jag är ensam om att känna !

jag cyklade i alla fall ner till ribbersborgs strand, la mig till rätta på en handduk och solade i några timmar. avskildhet efterfrågades, men någon avskildhet fick jag inte dessvärre. samtliga malmös mellanstadieklasser verkade ha idrottsdag på fältet och emellanåt kände jag mig verligen utstirrad. jag kan verkligen inte förstå följande ekvation... om man tar skolbarn till en strand, då finns där människor klädda i bikini. som om det vore någon nyhet liksom ? det är sådär kul med en massa snorungar som glor på en när man bygger på brännan.

mätt på sol cyklade jag vidare för att ta en fika med fanny när hemmet. st. knuts torg kommer vara it om några år. vinny's sportsbar den lokala puben med bland annat pizzeria, har sin charm, men om man kunde höja ribban några snäpp då skulle det verkligen kunna bli exlusivt. några mysiga boutiqer, en vin källare med hemlagad italiensk husmanskost och några kaféer med öga för det där lilla extra. vips, så har vi ett nytt ställa att hänga på. jag tror inte att det kan bli en lilla torg hype, och det är väl inte meningen heller, men bara man kan röja undan GB-glass parasollerna och isolera den där känslav av mys, tror jag att vi har en winner. stadsplanerare maria, spot on !

efter mysig fika med fanny och ella såklart, knatade jag ner på gymmet. körde stenhårt på löpbandet. jag och rasmus slog sedan våra kloka hjärnor ihop och körde ut till IKEA Svågertorp. Vi är nu ett utehusmöblemang rikare. Trots en liten balkong och att bordet nästan inte fick plats laddar jag ändå för många långa frukostar där i solen. Jag ska bara komma på exakt hur det ska se ut, sen ska jag bara sitta där och mysa under semestern !

(följande inlägg vart sparat bland mina utkast och jag tyckte ändå att det var på sin rätta plats att skriva klart och publicera, men tisdag var trots allt världsbäst !)

m.

första juni

2011-06-01

nu är det sommar !


RSS 2.0