what's the time ? en skagen denmark !

2009-04-30

hade en urmysig dag med mormor i stan, och jakten på klocka gav resultat och vi kunde kamma hem en riktigt tjusig en. eftersom att jag inte äger någon vardagsklocka så var detta målet. jag är på min studentdag ägare av en alldeles egen skagen denmark klocka, och det är min första riktiga klocka bortsett från karborrbandsklockorna som ALLA hade under mitten av 90talet ! jag med minimala handleder kan inte ha något vräkigt och stort, och det får dessutom inte var en massa strass och glitter på. nej, klockan måste sannerligen vara nätt, och inte alls synas. men som sagt så hitatde vi en beauty som snyggt kommer pryda min arm i sommar och långt därefter. men nu är det bäst att jag glömmer bort den - den är ju trots allt present !

m.


SNYGGGGG !

2009-04-29


carolina gynning har en killer body - verkligen to die for, ellerhur ?
förundras verkligen över hur hon mognat, hur hon gått från storbystad blåst bimbo - till att faktiskt kunna bli en förebild för unga tjejer. alla kan vi fastna i destruktiva beteenden, och bete oss som vi fått hjärnan utsugen - men sen gäller det ju att vända det också, och jag tycker faktiskt att fröken gynning har gjort det. numera är hon smakfull, och hon har bevisat att det inte bara är sågspån som existerar på insidan !

..bara jag får sola!

2009-04-29

redan igår hade jag bestämt vad dagen idag skulle komma att innehålla. eftersom att jag hade fått nys som att det idag skulle bli dunder-kanon-väder, kan ni ju lista ut med lille vickevire att jag kommer ligga som en strandad val i solen - inoljad och verkligen pressa för att se ännu snyggare ut i student, och balklänning.

allt vad klockutprovning med mormor heter har skjutits fram en dag - och imorgon ska jag ränna i butiker för att hitta den perfekta klockan att smycka min vänstra handled med. idag är det jag, min solstol och en flaska sololja som gäller. ja, jag är beroende av att vara brun. därför tar jag också varje chans till att njuta i gasset. om jag slutar med dropp och cellgifter, det skiter jag i - hudcancer skrämmer inte mig. inte just nu i alla fall - jag ska vara brun till studenten - så enkelt är det !

har i alla fall fått flytta runt i trädgården för att hitta den där perfekta platsen där det inte blåser. alltanen funkade inte tillslut, så nu befinner jag mig på den lilla gräsmattan - men snart blir det nog skugga där så då blir det till att sätta sig på framsidan. det är verkligen ett helt projekt det där med att fixa brännan - men som sagt, jag är beroende. laaaame !

m.

flygblad

2009-04-29

läxhjälp åt älsklingen !

 

jag tycker om homecoming gifts !

2009-04-28

har man inte världens bästa mamma ? fick en ny perfym - yves saint laurent, young sexy lovely och nu är även skodilemmat till student löst. bruna kilklackar med öppen tå - verkligen svårt att beskriva. men det kommer förmodligen en bild. älskar hur hon förbjöd mig från att ha annat än vitt - och sen kommer hon hem med bruna skor. verkligen glad att ha mamsen, o pappsen hemma igen !

m.

your fat friend her nickname is minivan

2009-04-28

jag skäms, jag har ätit två muffins - STORA sådana. imorgon blir det morgon- powerwalk, så att man blir fab igen.

m.

ledig !

2009-04-28

tisdagkväll, och jag är helt utmattad. tänk att det är möjligt att vara helt utpumpad när man bara gått två halvdagar i skolan. jag förstår inte hur det är möjligt. är i alla fall ledig nu, och kommer inte att vara tillbaka på skolan förrän fredag nästa vecka - hur skönt är inte det liksom ? på måndag åker klassen fyra dagar till berlin, it's gonna be legen..wait for it..dary. 25 förvirrade, festgalna gymnasister i en stad fylld av billig öl, skumma uteställen, second hand- shopping, caféer och så vidare. jag tror som sagt att den här resan kommer att bli legendarisk och jag laddar redan för fyra fullproppade dagar.

m.

today was a good day

2009-04-28

idag har jag..

..städat hela huset, med start klockan 8.00.
..lyssnat på en projketredovisning
..suttit i tuggummi
..skramlat på ICA
..blivit skriken på av sura, och snåla tanter
..dansat moonwalk- inspirerad dans på ICA
..träffat helge - väldigt mycket "yeey" på det eftersom att det var år och dar sen sist
..sovit eftermiddag
..läst
..lagat tikka masala

det där med att sätta sig i tuggummi kändes bara så typiskt mig, och jag skrek tillbaka på tanterna, det vill jag lova! nu är det tvtvtvtvtv, sen mysa med mamma o pappa som kommer hem idag efter en tripp till lake garda - italien. bilden är förövrigt snodd från fröken gry. hoppas ni haft en angenäm tisdag, det har jag.

m.


min vän bengt..som busringer!

2009-04-27

bengt magnusson från vem vill bli miljonär ringde nyss - och jag har vunnit 20.000 - FETT
ibland undrar jag om fröken katinka roos verkligen inte har något liv alls - eller om det bara är som det verkar ?!

nu psykologi - sen sova, och sms med älskling - sen morgon, och städa, för att överraska mamma o pappa - sen skola, sen skramla, sen hem och decka !

m.

hårdare klimat, redan på dagis

2009-04-27

varför är vi människor så dömande, oavsett ålder ? det är lustigt hur vi har uppfattningar, och tankar som egentligen inte är särskilt sunda. men våra hjärnor är så fruktansvärt proppade med sådant som tycks vara normer, att allt det som avviker därför måste påpekas. dessutom tycks de yngre genartionerna växa upp med en allt hårdare verklighet. det är läskigt hur barn, jaa - till och med dagisbarn, utan hänsyn till andra slänger ur sig sådant som minst sagt är oförskämt och respektlöst.

i alla fall så när jag gick hem från skolan, blev jag omkörd av två killar på cykel. den ena av dem var storleken större - inte fet, men aningen överviktig. de stannade en bit längre fram, på cykelbanan - men fortsatte strax att trampa iväg. när de var i höjd med dagiset, och jag var tätt bakom dem - hörde jag något riktigt sjukt. en av ungarna bakom staketet hojtade "hej tjockis". jag var helt chockad - hade jag hört rätt ? oprovocerat börjar en unge på 4-5 år skrika tjockis, och kompisarna var inte långt efter med att haka på. ett gäng på 5 dagisungar sprang i karavan längs staketet och alla ropade "hej tjockis" de båda killarna på cykel stannade, och därefter började dispyten.

killarna på cykel var betydligt äldre, och jag när jag såhär i efterhand tänker på hela situationen förstår jag inte hur dagisungarna ens vågade att säga något sådant. aningen skamsen tänker jag på händelsen, och skäms för att jag tänkt liknande tankar om killen på cykel. man kan tycka, det är min uppfattning - men det är inte okej att såra någon annan. det finns en hel vetenskap om hur ohälsosamt det är med övervikt, men jag vet inte vilka orsaker som ligger till grund för killens utseende, hur kan jag då vara så snabb med att döma ?

jag är fortfarande chockad över hur småttningar bara kunde häva ur sig en kommentar på det sättet. men jag förstår också att klimatet på dagis och i skolor blir allt tuffare. mobbing och utfrysning, av diverse skäl sker hela tiden. vi tycks inte kunna bekämpa den, och det skrämmer mig. är vi människor så trångsynta och hjärntvättade att vi inte länge kan se det fina i varje individ ? har samhället istället kategoriserats, och vi stämplas allt tidigare till att ses som särskilda typer och inte för de vi verkligen är ?

samtidigt som jag känner mig så fruktansvärt skamsen för att jag tyckte som dagisungarna så ville jag bara kasta mig över stängslet och ge dem varsett kokt stryk. jag antar att skillanden är att jag vet vad som är rätt, och fel - men jag förbannar mig över att dagisbarnen lär sig skillnande på bekostnad av någon annan. jag antar nämligen att det en dag kommer att smälla tillbaka och de kommer att få lära sig skillanden mellan tanke och handling, men som sagt - då har det förmodligen hunnits med att såra en hel rad med människor - och det suger !

m.

en månad älskling, EN MÅNAD

2009-04-27


om en månad, den 27 maj
då kommer rasmus hem. han landar någon gång på morgonen, och frågan är om jag kommer stå ut med att vara i plugget. antar att jag kommer vara helt speedad. vill bara pussa o krama min baby, och aldrig släppa taget om honom. på söndag firar vi dessutom 9 månader - jag förstår inte att tiden gått så fort. jag har aldrig varit såhär lycklig. alltid du o jag fina rasmus lundborg. jag älskar dig !

jag skulle kunna skrämma livet ur en död, at the moment

2009-04-26

duschad, av-makad, klädd i illrosa badrock och röd handduksturban - du ska vara glad att du inte se mig just nu. ska krypa till kojs vilken sekund som helst - så trött ! har haft den bästa helgen på väldigt väldigt länge. 

imorgon projektredovisningar, tisdag lika så - annars LEDIG !

puss på alla goa!

m.   

jag älskar helg

2009-04-26

jag sammanfattar helgen som "less is more", dit räknas dock inte timmarna i solen. i alla fall så hade jag en underbar dag med rasmus familj igår. först konfirmationsfirande för frida, därefter härligt partaj med vickys sköna kompisar. mysfrukost, då hela gänget (- den viktigaste av dem alla, min R!)  var samlade idag och därefter har jag bara glassat i solen.

mamma och pappa ringde från norra italien för en stund sedan. jag fick rapport om 17 grader och regn, då klingar 22 grader och friska - men ljumma vindar bättre i mina öron. snart kommer killarna och då bjuder jag på middag - därefter kommer kvällen att innehålla wipeout, och söndags party med filip och fredrik. jag skall dessutom se till att memorera projektredovisningen så att man kan göra en dunder presentation imorgon tillsammans med las chicas gupas, erica y gry.

nu ska jag blanda olivolja, vitlök och persilja - för jag tänker göra vitlöksbröd till grabbsen. matmor, she's back & hon göder sina bästa vänner värre än någonsin.

ta det lugnt i solen amigos!

m.

hetaste ass'en - SVÄÄR !

2009-04-24

vart man inte sååå frän idag i sin pokémon-keps med pikachu från -97 ? jag diggar den stadigt. rayban- kopior, much grande jeansjacka o älsklings kepsen. så festligt !

m.

me and the previewman tonite

2009-04-24

jag har underhållning hela kvällen - tack tinkywinky !


HAHAHAHAH !

2009-04-24

jag skämde ut mig rejält i caféet idag. jag och katinka, en skön bitch i klassen satt och tjilla lite youtube. skulle visa världens sjukaste klipp som just nu cirkulerar på rnb- drottningen beyonce. så satt vi där och ansträngde oss för att höra ur de sjukt maxade högtalarna - och när stjärnan sätter igång och sjunger så falskt att alla daggmaskar i jordens inre kryper djupare ner, bröt vi ihop av asgarv och mitt hysteriska - gapflabbande ekade över hela sundsgymnasiet så att fönsterrutorna skallra - eller ja typ ! i alla fall så är klippet klockrent, och den son of a bitchen som pillat ihop detta - tack du, för att du förlänger mitt liv - jag kan inte få nog av det !

m.


text numero dos

2009-04-24

text nummer två är ute. ni som läser bloggen har sett den förr - men nu med en ännu vassare touch. KOLLA ALLA KOMMENTARER !   jag är överglad och solbränd!

m.

all by myself

2009-04-23

jag är verkligen all by myself och jag hatar det. ingen mamma, ingen pappa, och ingen bror. hur ska jag lyckas somna i den här tystnaden. antar att jag är en sällskapssjuk människa - ensamlivet är verkligen ingenting för mig. skulle såååå behöva ha en rasmus att krypa ner i sängen med nu. en som bara med en pannpuss och en klapp på kinden kunde få läskiga skuggor och äcklig tystnad att bara försvinna direkt. just nu står han i kö på apoteket, eller så sitter han möjligtvis på cykeln på väg hem för att göra mig lugn igen - but still, jag hatar att vara ensam!

m.

mmm= maria matmor

2009-04-23

t, och v's matmor - yeah, that's me ya'll ! idag bjöd jag på tandorilax med kokt ris.

du behöver:
laxfiléer (när ted och victor kommer får man räkna minst 1,5 per man. annars är 1 filé per man ganska lagom)
½+ påse santa maria tandorimix
3 dl creme fraiche

blanda kryddorna med creme fraichen.
bred smeten över laxen och ungsbaka i 200 grader ca 15 min.
servera med kokt ris.

sjuuuuukt gott !

m.

studentmössan, smoothie och sol

2009-04-23

jag hämtade min studentmössa idag! countdown 42 dagar - fatta! dagen har annars sett lugn ut. hade bara historia sen stack jag och elmo hem till mig och sola oss i trädgården och sörpla smoothies. jag älskar hur människan som jag umgås minst med förtillfället fortfarande förstår mig bäst. förövrigt verkar det som att t och v kommer på middagsmys sen. nu ska jag fortsätta med att göra ingenting - gå några extra gånger förbi hallspegln och beskåda brännan - jag älskar mitt pigment!

m.

torsdag

2009-04-23

snart är ännu en vecka avklarad. jag tittar ut och skådar en klarblå himmel - SMHI verkar veta vad dem pratar om för en gångsskull. längtar verkligen till helgen - för då ska timmarna spenderas i solen och jag ska bara njuta. men innan det går att fira helg ska torsdagen passera, och jag ska strax pinna till plugget. historia till 12.30 - sen hem igen. jag gillar mitt schema!

lyckades precis få näsblod om ni vill veta - lyckat !

well, i'm off - ha en underbar dag i solen.
hasta luego amigos

m.

De är klara & redo att skickas ut !

2009-04-22
är de inte fina - mina egen designade inbjudningskort ?

min framtid just nu - yeey !

2009-04-22

jag och erica satt igår intensivt och bläddrade igenom vara kalendrar. jag blev nästintill mörkrädd när jag insåg hur jäkla lite det faktiskt är kvar. även om vi just nu har en hel del att göra med småprojekt i nästan alla ämnen, så känner jag mig ändå inte stessad. tre år på gymnsiet har verkligen sett till att ge en rutin, och faktum är att jag är glad att det finns saker att göra. annars skulle jag utan tvekan sväva iväg och då vet man aldrig vart man kan hamna. i alla fall så kommer de närmsta veckorna se ut såhär:

vecka 17 (denna vecka) vanlig vecka
vecka 18 måndag-tisdag - projektredovisningar, resten av veckan ledigt
vecka 19 måndag-torsdag - berlin, fredag - vanlig
vecka 20 vanlig vecka
vecka 21 måndag-onsdag - vanligt, ledig från och med torsdag
vecka 22 onsdag - rasmus kommer hem, annars vanlig vecka, lördag - bal
vecka 23 STUDENTVECKA !

FATTA, det är snart slut! jag är helt upprymd och full av glädje - för jag sta ta studenten, FYFAN VAD JAG ÄR BRA !

m.


she's only happy in the sun!

2009-04-22

jag har fått så mycket härliga kommentarer att jag blivit solbränd - jag älskar det. minns hur hela förra våren gick åt till att grilla sig i solarium ett par gånger i veckan. nu är hela läderkärrings- konceptet borta, i'm going for the natural look! något besviken har man varit idag då vädret är mulet - men jag deppar inte eftersom att SMHI lovat riktigt bra väder till helgen. det kanske kan bli grillparty till helgen då ?

m.

<3

2009-04-21

"the rest of my life can't compare to this night"

rrrrrrrr <3

m.

Waris Dirie

2009-04-20

dryga 20 sidor av en blomma i afrikas öken och jag är fast. waris dirie måste utan någon som helst tvekan vara en av de vackraste kvinnorna i världen !

m.


today is where your book begins, the rest is still unwritten

2009-04-20

todays ups'
- torkade tranbär
- rasmus pepptalk
- sol, som gjort att jag är lite lätt röd i ansiktet
- den här gamla dängan, hittade även denna - en asmysig acoustisk version.

todays downs'
- panik, och ångest attacker
- utebliven motion
- att det varit tvättmåndag

m.

måndags' tune

2009-04-20


stanna hos mig, nagelfan !

2009-04-20

klämde ett finger innan. jag kommer dö om nageln blir blå och ramlar av !

m.

jag sa, full av skit !

2009-04-20

jag blir så matt. bloggvärlden är verkligen full av skit, men samtidigt en oerhört värdefull insperationskälla. ofta är det kul läsning - men ibland hittar man sånt som är riktigt smörjigt och drygt, dessutom blir man bara trött på hopplösa fjortistjejer som gör tappra försök till att likna blogguniversums veteraner. "dagens outfitt", "senaste..bla bla bla" osv. 

att människor nowadays kan göra karriär bara genom att sitt bakom en låda med tangenter är verkligen otroligt. vad är det egentligen som gör att dessa överdrivet personliga och opersonliga personer blir så förbannat intressanta ? men vem är jag att se ner på människor som har fler besökare än jag ? jag är nöjd med mitt liv som det är, jag trivs bättre med att dela med mig i måttliga mängder och jag tror inte att jag är den som viker ut mig till max här - det är kanske det som gör att besökstatistiken håller sig låg. men hur som haver så är det härligt att kunna dela med sig, men ännu häligare att inte vara totalt utblottad för allmänheten. det är rätt kul hur vi vanliga dödliga, icke offentliga tackvare facebook, bloggar och twitter blir mer och mer offentliga. undrar om man ångrar sig när man är trettio ? då är det kanske inte lika kul med posebilder i spegeln och detaljbeskrivningar av varenda utekväll..

m.

Söndag

2009-04-19

studentklänning - check
löstuttar - check

efter att ha flängt runt i stan en hel dag var det vad mor och jag lyckades åstadkomma. okej, jag fick med mig hem en söt liten bolero också - eftersom att mamma tjatar om att det kanske blir kallt. vad som nu återstår innan hela studentoutfitten är komplett, det är ett par snygga skor. sen skall det även inhandlas ett par skor till balen och en kuvertväska. än ser jag inget ljus i tunneln, för det kändes som att vi finakamma hela stan idag, och utan resultat. men än ger jag inte upp. resten av dagen har spenderats i solstol både hos fru egelborg och hemma på en stekig uteplats.

nu finns det ingen annan utväg - jag måste skriva det sista på historian - blööh !

m.

Lördag

2009-04-18

mamma och pappa sitter där nere med torbjörn och susanne. pappa och torbjörn var klasskamrater på grundskolan, och det är 38 år sedan de träffade varann senast. fantastiskt hur de lyckats hitta varann efter så många år.

lördagen har varit så där härligt lugn med middagsbjudning och trots att det är ganska tråkigt, så är jag ganska nöjd med att spendera kvällen hemma. lördag, det vet vi ju alla vad det innebär: ROBINSON ! det verkar äntligen som stackarna i träsket ska få flytta. detta tycker jag är på tiden ! det har varit jobbigt att se hur desperata dem varit. robinson är fortfarande aningen overkill, och jag gillade det bättre när det gick på ettan. då var det inte så mycket intriger och man fokuserade på tävlingen, och inte som nu, när man verkligen går in för att göra det så jävligt för deltagarna som möjligt. dessutom har man verkligen handplockat de största ägghuvena i landet - så det hela är en eländig soppa, utan dess like. exempelvis christian från lag magkal - han är den löjligaste människan i världen och jag hoppas att han sitter hemma och skäms när han ser sig själv i rutan. är så förbannat trött på den människan, och jag tycker att han har en enda funktion i programmet och det är att se till så att det uppstår intriger, intriger som robinson klarar sig bra utan. han tror att han är så himla duktig - och han ylar värst när de vinner en tävling. detta är bara stört löjligt för oftast är hans insatser utan betydelse.

jag antar att programmet inte skulle vara det samma utan lag parangang - det vill säga träsklaget, som nu visserligen ska flytta. men där finns också en person som de senaste gångerna visat en hel del dramatiska sidor, och det är erik billing. erik billing, en lärare från malmö. han är otroligt duktig på att uttrycka sig - men enligt mig är han lika full av skit som klagshamns reningsverk (där alla vellingebors bajskorvar hamnar, tror jag) han representerar en annan del än normen, får man nog säga - men hans rebellaktiga attityd tycker jag inte hör hemma på en robinson ö. han är så mån om att hålla sig utanför konflikter att han inte förstår att han skapar sina egna. han snackar skit om alla, men tassar sen på tå för samtliga. han likt christian skall nog anses tillföra en hel del som ska vara bra för tittarsiffrorna, men jag är nog inte ensam om att tycka att de där två är ytterst löjliga.

nu ska jag se klart en läskig film om en snubbe som är fast i en telefonkiosk. sen blir den en tidig kväll för imorgon blir det inför-studenten-shopping med mamma, men även en vända till fina fanny !

m.

what a day !

2009-04-17

till en början: prov i filosofi, det gick väl helt okej. hade dock svårt att fokusera eftersom att jag satt o väntade på en viss persons harklingar, men som aldrig kom. aningen förvånad. därefter blev det till att skriva det sista på projektrapporten som nu är klar och inlämnad. det känns som att 10 kilo lättat från mina axlar. känslan är befriande. det hela firades med två promenader som sammanlagt blev en sträcka av 1,8 mil. jag är fett stolt, och utmattad !

Zzzz !

m.

och så var det det där med barnuppfostran..

2009-04-17

jag uppmärksammade en liten incident när jag traskade hem i det fina vädret. trots att jag är alldeles för ung för att ens tänka på det här, kunde jag inte låta bli att speckluera över vad jag precis hade fått se.

följande händelse utspelade sig på en uppfart utanför ett hus i det intilliggande villaområdet

två pojkar, båda i åldern 4-5 år uppskattningsvis, spelade någon form utav bandy på uppfarten. en man klev ur en bil och närmade sig pojkarna. troligtvis var mannen en bekant, möjligen en granne - men definitivt inte närmre besläktad med barnen. att döma av samtalet mellan mannen, och pojkarna uppenbarade sig i alla fall inga spår som kunde antyda att så var fallet, men mannen var utan tvekan bekant. han, i samma stund som han närmar sig barnen utbrister: "hej killar! visa mig ett hårt skott" en av pojkarna svarar: "ja, men då skjuter jag utanför - ut på gatan" mannen svarar tillmötesgående att då är han där och tar bollen. situationen leder slutligen till att pojken drömmer iväg ett skott, men missar. innan den bevakande mannen hunnit säga något har pojken gjort ett nytt försök. trots att skottet på ren svenska är minst sagt värdelöst så ser han ändå belåten ut. detta gör dock inte mannen, och utbrister: "det där var väl ingenting" 
 
  nu kommer vi till poängen. jag vet inte om den är en instinktiv rekation att tanken ens slår mig, men en kvinna skulle inte under några omständigheter utbrista att ett barn är värdelöst, särskilt inte när man försöker ha en konversation på en stimulerande nivå. samtidigt som jag motsätter mig mannens degraderade uttalande, så ifrågasätter jag också det moderliga och det sensibla, då en kvinna förmodligen hade sagt "gud, vad duktig du är", eller något i den stilen. för helt osannolikt är det inte att hon, trots att hon egentligen tycker något helt annat, ändå lyfter barnet till höjden och berömmer det. då är frågan, hur ska man uppfostra barnet ? ska man som mannen, mana barnet och ärligt men med kärlek tillkännage att barnets förra insats var synnerligen defekt, eller ska man som en kvinna troligtvis hade gjort ära barnets insats trots att den var värdelös och där med risker att barnet slutar som en självupptagen loser, utan någt som helst omdöme ? vad är egentligen rimligt; att illumineras om sina svagheter, eller att ständigt beskärmas för att sanningen mångt om mycket är hård och obekväm ?

jag vet fortfarande inte hur jag själv hade resonerat. för samtidigt som jag sympatiserar med den hårde mannen, hittar jag redan kvaliteter hos mig själv som hade beskyddat barnet. nu är kanske inte två stycken fyra-åringas insatser på en uppfart, en helt vanligt fredagseftermiddag något jättecentralt. men i andra sammanhang, hur är rimligt att agera ? är det okej att förolämpa för att stärka en annan människa, eller är det bättre att värna om någon så att man riskerar att skada ? jag vet fortfarande inte, men jag antar att det är sånt som växer med en stor mage, och det kommer jag vänta med ett bra tag till !

m.

tvillingarna ohlin, när vi fortfarande var små och söta - nu är vi bara och

2009-04-16


s t o r a s y s t e r

l i l l e b r o r

internetmissbrukare ?

2009-04-16

har suttit frustrerad, och oroad hemma för att internet inte fungerat. är man beroende om man får kallsvettningar och hinner tänka självmordstankar fem gånger om för att serven inte hittas ? jag antar det ! men just nu ligger jag efter med allting så panikångesten är ett faktum. trodde att jag skulle kunna bli klar med historiaarbetet utan det eviga msn- plingandet och bloggar som hit och dit distraherar, men icke. givetvis behövde jag internet för att kolla upp den sista källan. men nu ska det nog gå att få klart den där skiten !

peppar mig själv för en powerwalk i blåsten. den behövs och jag har utmanat mig själv att verkligen ta tag i det där med motionen igen. men hur avstressande det än är med en snabb promenad, är det svårt att hitta utrymma när både prov och inlämning samt en recension hänger över en. det bästa hade ju varit att ignorera bloggen, men hur gör man det ? så nu ska jag snöra på mig skorna, och med svängande armar pinna på - det finns ingen annan utväg.

later !

m.

vem är hon, vad gör hon - vart kommer hon ifrån ?

2009-04-15


sommaren -94, stolt ägare av en "börjes" barnvagn och sådär härligt oskuldsfull i blicken.
 

T to the imbuktu

2009-04-15

jag har klagat, kvidit, velat, fegat
förlorat matcher, spelat, segrat
skyndat långsamt, å passivt bakåt
för snabba steg e ja faktiskt bra på
har stulit, burit, ljugit, svurit
sagt dumma grejer säger finurligt
kört i 190 till i morgon bitti
puttat folk för att få nåt viktigt
dom små sakerna som bryter ner de trista
dom man missar på prioriteringslistan
allt e okej om ja bara får lov att njuta ut turen då och då den går

adjö!


fick lunch på mejlen idag

2009-04-15

då och då dyker det upp söta mejl från mamma - och idag kom bilden nedan tillsammans med texten: "snart är det lunch; hungrig? kanske en hot dog skulle smaka?"ska strax ta min feta röv och bege mig ut på en powerwalk, rensa skallen lite. för tillfället är jag fruktansvärt omotiverad, men känner sån äcklig ångest så måste göra något åt det innan jag blir helt galen. vad hände med allt det som jag tyckte om förut ?

m.

...

2009-04-15

"alla ledtrådar säger förändra dej nu, patetisk och ynklig fy fan vilken dag
- jag duschar men samvetet de sitter kvar" 

m.

go shorty, its your birthday !

2009-04-14

satt och klickade runt lite och så poff dök denna upp. erica nappade direkt, och på någon konstig vänster känns det som att den är precis vår humor, vår humor med stort V. vet inte hur många gånger jag har sett den idag, men den är lika kul varje gång. 

m.  

lifeline

2009-04-14


en kortklippt fröken lowe, en brun fröken ohlin & en macki hemma för sommaren

till attack, kämpa på - för vår färg är himmelsk blå !

2009-04-14

då var swedank stadion invigd. eftersom att jag var kass nog att stanna hemma kan jag inte uttala mig om några detajer. att döma av sebastians bilder, måste det hela varit en fest - fint omslutet av ett ljusblått hav och med en stämning som nog sänkte citytunneln ytterligare några meter mot jordens mitt. det pirrar lite härligt i kroppen när jag tänker på malmö fotbolls förening och vilket stöd hemmasupportrarna giver dem. våren, med fantastiskt fotbollsväder är här och faktum är att den blå himlen förkunnar om en fin säsong för di blåe. gårdagens resultat med 3-0 seger stärker ju detta ännu lite och i varje malmö hjärta brinner nytt hopp och ny glädje för laget. välkommen till vad jag tror kommer bli en rafflande ny omgång av allsvenskan !


m.


publicerad på ungdomar.se

2009-04-14

yeeey, min första text finns ute på ungdomar.se - läs den !

m.


jäääst !

2009-04-14

ursäkta om jag är lite för personlig. men guuuu, min mage har svällt upp som en ballong och jag är öm & känner mig som en jäst melon. kan meloner jäsa ? tror seriöst att jag lider av någon underlig åkomma i stil med stressad mage (=stressmage?) vet inte ens om det existerar någon sådan sjukdom.

men ofta framått eftermiddagen när jag inser hur mycket jag har kvar att göra under dagen jäser magen upp till dubbel storlek och jag blir öm och illamående. plötslig graviditet är en annan beskrivning - men det hela lägger sig lagom till kvällsmat och då känner jag mig pigg och kry igen ! mycket märkligt. det värsta som finns är dock som idag när magen svällde upp och jag hade hyffsat höga, rätt tajta jeans. ville seriöst knäppa upp knappen, men fick hålla mig tills pappa plockade upp mig när jag hade hunnit gå halva vägen hem. då "poff" gick knappen nästan upp av sig själv och jag kunde lägga mig dubbel i baksätet, hålla om min jättekula och andas ut...

m.


back to business

2009-04-14

jag har haft en lugn morgon, och än är den inte slut. känner verkligen hur allting börjar ordna upp sig.. nu ska jag inte säga för mycket, men det gör verkligen ingenting att vi förlorat en timme - i och med att det ljusnar fortare vill man ju gå upp. i alla fall var det så imorse. jag somnade lätt som en plätt igårkväll & idag var jag uppe i tid och kände mig rejält utvilad. tänkte snylta på brorsan och åka med honom eftersom att han ändå kör förbi skolan. blir aningen tidig, men jag satsar på att kunna ta en te & läsa lite bloggar eller kanske till och med skumma igenom filosofin. bäst att packa väskan nu, så jag inte blir sen. ha en bra dag idag !

m.

om eventuella studier och flytt..

2009-04-13

har ikväll roat mig med att kompletera min universitetsansökan, och det har egentligen inte skett några jättestora förändirngar mer än att jag lagt till några 30 poängskurser i media & kommunikation som finns i malmö & lund. om sthlmsdrömmen inte slår in måste jag ha en plan B.

kvällen har också innehållit lägenhetsletande. jag börjar inse hur svårt det är med lägenheter, eller egentligen så finns det lägenheter - men alla har inflyttningsdatum innan den här terminen är slut. jag som är en fattig gymnasiestudent utan jobb vet inte om jag kan sådär hipp som happ langa fram 2-3 hyror, för att sen inte ens vara säker på att jag kommer in till hösten. jag hoppas att det lossnar i sommar & att fler lägenheter dyker upp inför terminen, när intagningarna till uniersiteten är klara - för just nu ser det verkligen mörkt ut på flytta-hemifrån-fronten. en glädjande nyhet är i alla fall att en utav föreningarna som hyr ut studentlyor just nu håller på att bygga nya studenlägenheter, och i maj blir det möjligt att ställa sig i kö för en sådan - jag ska ligga på som en igel, det lovar jag !

m.

jag sammanfattar

2009-04-13

vilken helg, och vilket lov! termometern har i solen varit uppe och seglat på 20 grader - det är jag bergsäker på. blåsten har gått att undvika och flertalet timmar har avnjutits på filtar och trädäck. kvällarna har spenderats med vänner, öl och sommardängor. lovets soundtrack har utan tvekan varit den här, och nu är sommarlängtan extrem. med picknick och sena kvällar utan tunga jackor känns det som att sommaren faktiskt är inom räckhåll. det är okej att tiden går fort, för jag vet vad jag har framför mig. solglajjorna används flitigt och snart behövs inga extra koftor just in case. luften doftar grillat & det spelas brännboll och kubb hit och dit. är det bara jag, eller har sommaren varit extra saknad i år ?

om det här är resten av mitt liv, ska jag aldrig känna mig olycklig igen. jag har världens bästa pojkvän, underbara vänner, och en familj som jag älskar. 

m.  

för jag önska att jag kunde trolla

2009-04-13

(FL) anders säger:

haha dålig planering de marre

...jag bara nickar och instämmer. är fast med historia- och filosofiplugg idag (jag orkar inte ha det stressigt i veckan) men detta gör förövrigt att jag kommer missa premiärmatchen idag på nya swedbank stadion. jag som har pratat om detta i veckor !

m.


min släkt är värst !

2009-04-12

jag är nu redo för en omgång släkt. födelsedagsmiddag för morfar. ska ta med filosofin och spendera ett par timmar på en läig terass. det där med hela tjocka släkten, middagar och skvaller är inte riktigt min grej, men jag ställer upp för laget. saknar min respektive, antar att johan o sara har med sina ! rasmus kom hem !

m.

hello sunshine

2009-04-12

för man blir lissen när det är fint väder, och bästa vännerna ringer o frågar om man vill med o sola sig i v. hamnen, och det självklara svaret är "nej, jag måste plugga".

m.

going going gone

2009-04-11

Iona 2008
skottland - iona 2008
fotograf: linus bohman

nog för att det bara är två knappa månader kvar till student och frihet. ångesten väller ur mig, och kanske är längtan att få komma bort så oerhört tilltagande just nu för att jag fasar för livet i frihet - livet med nya rutiner och en egen vardag. men hade verkligen inte tackat nej till en tripp, vart som...

påskafton i solskenet

2009-04-11

jag fascineras fortfarande över hur vädret redan vid påsk kan vara så här underbart, fick dock klart för mig igår att påsken i år är mycket senare än till exempel i fjol. antar att det förklarar en hel del. i alla fall så har även dagen idag spenderats utomhus med picknick.

kvällen igår tillbringade jag med killarna i limhamn och en hel del burkar slots. killarna påstår att jag är ganska manlig, och det stämmer nog. men om jag är manlig, är de nog ganska kvinnliga. vi lyckades skrämma upp varandra ganska bra under gårdagen. ytterbelysningen tändes vid upprepade tillfällen och innan vi upptäckte att parasolen gjorde utslag på sensorn till belysningen hann vi tänka både det ena och det andra. kvällen slutade i alla fall med att vi gick och la oss efter att ha försökt se början på the holiday.

dagen idag har som sagt innehållit sol och picknick. sanna kom förbi och vi packade ihop en liten picknick- påse för att sätta oss i solen och njuta. med smoothie, mackor och jordgubbar myste vi loss och lyckades faktiskt komma undan vinden. näsan är mer täppt än någonsin och jag ska nog lägga mig och vila en stund. snart kommer mamma och pappa från konstrundan och då blir det påskmiddag. jag satsar på att kunna frossa i rökt lax och hovmästarsås - gott !

innan dagen är slut skall jag ha hunnit med att läsa filosofi och historia, vi får väl se hur det blir med den saken..

förövrigt, glad påsk på er !  

m.

en ovanligt laddad långfredag

2009-04-10

har spenderat större delen av dagen ute idag, och det känns i ansiktet. vårsolen är stark, och kinderna är härligt solkyssta. snart dröjer det nog inte länge förrän resten av kroppen också kan få lite färg. dagen inleddes med filosofiplugg på terrasen. har aldrig varit ute i så här god tid inför ett prov, men faktiskt - jag gillar det !

redo att fånga dagen begav jag mig först iväg för att träffa kajsa o co som hade arrangerat en picknick, med korvgrillning och fotbollssparkning. mötte därefter upp med killarna och sen blev det v. hamnen för hela slanten. med en latte i handen, och bästa vännernas sällskap avnjöts flertalet timmar i solen - inte fel !

kvällen är ovis - men jag tippar på en stadig hemmakväll med mor & far som förtillfället köttar årets melodifestivalen bidrag där nere, detta eftersom att samlingscd'n existerar i detta hushåll. aningen pinsamt, men folk födda -60, eller tidigare har ju lite andra vanor, så antar att det bara är för en att gilla läget. lite sugen på att knäcka en bärs, hoppa ner o skaka rumpan med mamma till disconnect me - marie serneholt.. nice !

i'm off ! hasta luego guapos !

m.

paramore - that's what you get

2009-04-09
öva öva öva ööövaaa !

2009-04-09


svart&vit - men med färgdetalj..

fotomontage av samma bild

lite ludd, och några oskarpa masker senare

2009-04-09

har i princip tappat rösten, och då var det ingen idé att vara med och skramla. istället läste jag filosofi i solen en stund, sen frös jag trots att det är en bra bit över 15 sträcket. har roat mig med att mecka i photoshop istället och har idag lyckats lära mig hur man får till "lomo-effekt" på sina bilder. insåg att jag bara har en elements version, så mycket av det som jag lärt mig i skolan går inte att göra hemma. det är kanske idé att önska sig en CS version av pappsen...?

m.

'niki' by michael kors

2009-04-09

tänkte berätta om min dagliga rutin; jag kollar mailen, går igenom mina favoritbloggar, kollar facebook. Numera kollar jag också om det finns några uppdateringar på ungdomar.se, det vill säga om någon läst vad jag skrivit och om något ska ändras, därefter klickar jag mig in på nordstroms och tar en titt på dessa underbara quarter strap sandalerna design by michael kors. jag älskar dem, men kommer nog få spendera resten av mitt liv med gipsade fötter om jag ska äventyra och ta dessa på mig. high heals av den dimensionen är inte riktigt min grej.

m.

 
 


- det är ingen gris, det är en björn

2009-04-09

trots 5 ynkliga timmars sömn är jag inte alls trött. trött är jag på hosta, och en röst som inte alls går att lita på. målbrottsröst, det blir ju kul när man idag tillsammans med erica, och gry ska stå ute o samla in pengar till bangladesh. vet inte om min falsett kommer vara särskilt övertygande, men jag kan kanske få lite sympatislantar när jag tar i och hostar sådär så det låter som jag håller på att kvävas - mindre trevligt ! men vad gör man inte för barnen i bangladesh ?!

jag räknar påsken på mitt eget lilla sätt. egentligen så inleds den med palmsöndagen, men för mig börjar påsken inte förrän på skärtorsdagen, det vill säga idag. om det så har varit påskpyntat i en vecka innan så är det alltid påsk för mig när det knackar på dörren och ungar i halvtaskiga kostymer kommer och tigger godis. hade som tradition när jag var liten att just idag se lotta på bråkmakargatan- filmen för att jag älskade när hon räddade påsken genom att hitta övergammalt julgodis att pynta trädgården med och sen hur hon i sin lilla hardräckt somnade under en buske - övergulligt ! vet inte om jag orkar tänka så mycket på det religiösa, till jul är det en annan sak - men påsken är mycket mysigare att fira om man kan slippa tänka på vad den egentligen handlar om. jag antar att min svenssonstatus steg till max där... i och med påsken är våren här på riktigt och allting är ljusare, grönare och till och med varmare så då orkar jag inte fokusera på att jesus dog, att han återuppstod även om det egentligen är en ganska så big deal.

m.


jag vill, men det går inte

2009-04-09

det värsta som finns är när det kryper sådär äckligt i kroppen och allt är obehagligt varmt och klibbigt. täcket ligger fel och minsta lilla rynka på lakanet gör det omöjligt att komma till ro. kuddarna är för knöliga och rummet surrar av märkliga ljud. skallen är ett enda virrvarr av tankar som är omöjliga att greppa om och allting är sådär förbannat irriterande. guuu, vad jag hatar när det inte går att sova - och värre blir det när man blir stressad för att man verkligen borde...

m.


photoshop, me like !

2009-04-08

photoshop har under en längre tid varit helt borttaget från datorn. jag fick ju för mig att jag skulle avinstallera ett program och lyckades avinstallera hela windows. det hela var egentligen ett misstag, men det resulterade i att alla windowsprogrammen försvann, samt allt annat som var installerat på datorn. idag efter x antal månader utan photoshop fick jag tillbaka det och med hjälp av moderskeppet har jag lekt loss. ännu finns inga småbarnsbilder på datorn men tänkte att det kunde vara nyttigt att prova de olika verktygen för fotomontage med tanke på att jag planerar att göra inbjudningskorten i PS. har i alla fall meckat ihop ett litet montage på mig och min älskade pojkvän, som jag faktiskt blev ganska nöjd med. det heter ju less is more, men jag tror inte att jag ännu förstått innebörden av det, så antar att mitt montage är lite overkill.. men what ever !

nu blir det axa müsli gold, favoriten med lots of torkad frukt. i know, man ska inte äta så nära inpå bedtime, men skiter jag i. jag kommer dö om jag inte får i mig lite müsli. axa's guld müsli är på en 1-10 skala 15 så nu fattar ni varför jag måste ha. hasselnötter, dadlar, russin, och torkad banan - som jag förvisso pillar bort.. det är om något lite mer, "mmm" i livet !

m.jag ska ta min boll och gå till fotbollsplan..

2009-04-08


det där med inbjudningskorten blir nog svårare än jag trodde. men ska nog kunna komma på något bra. det var i alla fall kul att sitta o bläddra i sin historia. vilken härlig barndom jag har haft !

på datorn hittade jag detta fotot från åshöjden cup 2004 - bara 5 år sedan - men det känns som mycket längre. grässäsongen har börjat igen nu, och det gör att man saknar fotbollen ytterligare. hade vart kul att sätta igång igen - men så säger jag varje vårsäsong och sen tröttnar jag.. det bästa hade varit att hitta ett lag som man verkligen kunde trivas i, och som kunde hjälpa en med motivationen. men i den här hålan ser det ganska mörkt ut på den fronten, tråkigt ! om det nu blir något med korpenlaget som några av killarna i klassen snackat om hade det varit sjukt kul - nog för att jag och sofie kommer att bli dödade..!

jag fortsätter att kämpa mig igenom feber och hosta

2009-04-08

ja, jag bara gnäller om min sjukdom hela tiden. förmodligen är det inte så illa som det låter, men jag kan inte låta bli att känna det förbannat lumpet att man ska bli sjuk igen, när det bara gått ett par dagar sen förra pärsen. febern är just nu kontrollerad, tackvare en omgång ipren. hostan är dock mitt största problem just nu. det känns som att hela bröstkorgen ska spricka när jag tar i och hela min "lilla" kropp skakar av attacker. nog med gnäll för en stund.

dagen har spenderats i sängen, vart annars liksom ? vaknade genomsvettig klockan halv 2, sjukt förvirrad - trodde nämligen att klockan var typ halv 6, PÅ MORGONEN ! mamma har varit hemma från jobbet idag med förhoppningen att sy på balklänningen, har ju gått mindre bra. men jag klandrar inte henne. känner för tillfället att mitt gnäll varit en bidragande faktor till varför symaskinen stått tyst idag. ska om en stund börja bläddra i fotoalbum för att hitta lite gulliga foton till studentinbjudningarna. hade tänkt mig något sött kollage - thank god för scannern ! men innan dess mer te !

såg precis i mitt itunes bibliotek att den mest spelade låten är forever med ben harper - så ni som inte lyssnat, gör det god damn it - den är så fin !

i'm off ! 
m.  

influensadust, omgång numero dos

2009-04-07

hosta & snuva är nu lika med feberfrossa och muskelvärk. precis vad jag önskat mig i påsklovspresent, ännu en omgång influensa. roar mig med att kolla CL - villarreal spelar mot arsenal. ser väl sådär ut för "the gunners".

sitter här med mitt hemmakolsyrade granatäpple- vatten och kvider över att varenda muskel gör ont. sjuk igen - det är ju just snyggt. en kul nyhet är i alla fall att fröken erica nu idag gjorde sin efterlängtade tattoo, take a look. den är verkligen hur snygg som helst. aning avundsjuk - men har kommit på en sak, tatueringar är snyggt på andra, inte på mig !

m.

tisdags- tune

2009-04-07


i've found my forever a home, rrrrrrr <3

just like a tree down by the water baby, I shall not move

2009-04-07ben harper
burn one down
flake (ft. jack johnson)
amen omen
in your eyes (acoustic)

090407

2009-04-07

vårvädret har lett till en hel del övermod, och att kila runt i shorts och linne har fått sitt pris. två dagars halsont har blivit till hosta och snuva. morgondagen kommer att bestå utav projektarbete, så idag blir det bara till att vara hemma och ta det lugnt. måste visserligen ner till posten och köpa ett kuvert - men det är väl ungefär vad min enrgi kommer att räcka till. filmtips, mannen utan ansikte.

m.

favorit- tune

2009-04-06


It's all about the first night and last,
some people say...
well I love you so much more tonight,
more than yesterday.

måndags- tune

2009-04-06


härlig vårdag i malmö

2009-04-06

haft en perfekt dag i solen. satt nyduschad i morgonrock & njöt en stund på terassen innan jag fixade mig för att ränna lite ärenden i vellinge. har idag lärt mig att det inte är mycket billigare att beställa hem skivor & filmer från tex cd.on. com, eftersom att det tillkommer en jäkla avgift när fakturan ska betalas. ganska så damn worthless att anstränga sig, eller snanare att inte anstränga sig. kunde säkert hittat filmen betydligt billigare i stan då, men what to do ?

efter att ha ränt på byn satte jag mig på bussen för en vända in till malmö city - där mötte jag söta sanna, och vi gick raka vägen till espressohouse för fika. beställde mitt älsklingste, grön passion - och vi knaprade i oss lite panini - gott. efter fikan startade jakten på att leta studentklänning. min härligt söta lilla dröm finns hos french connection - men inte i butik ! hittade dock en söt på solo, men den existerade bara i storlek M, mindre roligt. ska diskutera saken med mor ikväll - om jag ska beställa från nätet, eller fortsätta min jakt. sprang även på sötaste fanny i stan, med vänninor. det känns underbart att vara omtalad som "ralles tjej" - jag gillar det !

nu är det tepåfyllning ute på terassen - sen eventuellt lagar jag wok till mamma o pappa senare. ha en fortsatt bra måndag.

m.

hmm, ?

2009-04-05

sitter och pillar i mig lite non-stop och speckulerar över sådant som egentligen är för djupt för att talas om här. meningen med livet - även om den frågan skulla ha ett svar så är den inte värd att svaras på. vet vi meningen med livet, vad finns det då att leva för ? deppigt svar, i know - men det ligger ju en hel del sanning i det. istället har non-stop i-pillandet väckt frågor så som "hur sjutton kan det komma sig att jag faktiskt sitter här - varför liksom ?" och "sover jag ? tänk så vaknar jag och så är jag någon helt annan, någon helt annanstans ?" "är vi ensamma ?" efter filosofin i fredags slog det mig också att ett bord är kanske inte ett bord.. vad vi uppfattar som ett bord är kanske något helt annat, men vi har inte kommit på det bara. sega söndagar brukar resultera i att jag pratar, och tänker för mycket. well, ingen skada skedd hoppas jag ?!

m.

fotbollsfeber

2009-04-05

premiär för allsvenskan igår - och malmö spelade borta mot BK häcken - vinst med 0-1. SÅNT GILLAR VI ! den 13e är det premiär på hemmaplan och dessutom premiär på nya arenan, jag är där - är du ? ska bli kul att se swedbankarena och ännu roligare att se alla entusiastiska hemmasupportrar på norra läktaren. vårväder + allsvenskfotboll = sant

m.

remember the good old days

2009-04-05

minns ni hur det var när man var liten och räknade sina finanser i 50 öres tuggummin ?

m.

i can feel you near me, even though you're far away

2009-04-05

rasmus <3
rasmus är tillbaka i Santa Barbara - det betyder att det går att ringa honom ikväll.
ska bli skönt att kunna prata med honom igen. det verkar som de haft en bra resa i alla fall - med mycket kul saker på agendan. men idag är det inte bara rasmus- time för att han äntligen är hemma, utan vi har dessutom 8 månader tillsammans idag. så grattis till oss !

jag äkskar dig

fånga dagen

2009-04-05

fastnade framför en film igår, efter att robinson var slut. vid din sida, med bland annat julia roberts. jag o mamma hade en sån där perfekt mor och dotter kväll då vi kröp ner under filten och lät oss fullkomligt slukas av filmen, och givetvis slutade allt i tårar.

vid din sida är ett triangeldrama där relationer verkligen sätts på prov. luke och jackie är skilda, de har tillsammans två barn - anna och benjamin. jackie lever ensam, men luke har hittat en ny kvinna, hälften så gammal som han bor tillsammans med och som han så småningom också ska gifta om sig med. till en början har isabel, lukes nya det svårt att komma överrens med barnen och dessa tar avstånd från henne, och uppför sig minst sagt respektlöst. men barnen är oroliga att de ska förlora sin pappa som lägger mycket tid på jobbet som advokat. barnens svar på föräldrarnas skilsmässa är helt enkelt bara en försvarsmekanism, ett försökt att kanske få mamma o pappa att hitta tillbaka till varann. jackie upptäcker att hon drabbats av cancer, men håller detta hemligt för familjen. i takt med att hon blir ännu sjukare förbättras relationen mellan barnen och styvmodern - och tillslut får familjen reda på jackies hemlighet. för att jackie skall slippa vara ensam dels med sjukdomen, och dels med barnen bestäms det att alla ska fira jul tillsammans - och den komplicerade relationen mellan jackie och isabel ordnar upp sig då jackie inser att isabel kommer vara en god styvmor när hon inte längre finns.

det är tråkigt att döden, påriktigt inte är så vacker som den framställs i filmen - och det är synd att inte alla relationer kan sluta som här. men filmen var sådär gullig, sorglig men med en vacker upplösning att det inte gick att hålla tårarna inne. en perfekt mor och dotter film.

jag hatar döden, och tycker det är jobbigt att se sådant där människor har en begränsad tid kvar - men samtidigt ger den en perspektiv att vi alla en gång kommer att hamna där, vare sig vi vill eller ej. i alla fall så för en stund bli man medveten om att livet en gång ska ta slut. jag hatar att leva med den inställningen att jag ska dö, jag blir stressad - istället försöker jag ta vara påmin tid och utnyttja den till sådant som jag anser viktigt. man behöver kanske inte alltid leva som om det vore den sista dagen i ens liv, det räcker kanske med att ta vara på tiden. jag känner i alla fall att jag får mer ut av livet om jag kan få vara mig själv, istället för att stressa genom livet, och göra en massa saker dels för att man ska, men också för att livet en dag kan ta slut. framtiden är ovis - men jag gillar att känna det, då är det jag som har möjligheten att påverka den så att den blir så som jag vill... - så carpe diem, i den meningen att dagen är värd att fångas - men inte för att det är den sista, då blir vi bara stressade !

m.

trädgårdslördag

2009-04-04

vädret är helt underbart, därför har tiden spenderats utomhus. rotat med mamsen i rabatterna. har en blåsa på tummen nu, för att jag hjälpt henne klippa ner torra växter. åt förresten precis en gudomlig middag med grillad lax, romsås och ungsbakad potatis. rasmus är tillbaka i sb imorgon, efter turen till san diego som även innehöll en vända till la - längtar mucho ! kvällen ska spenderas hemma, för ikväll är det robinson.

m.

Ungdomar.se

2009-04-03

minns ni att jag sa att jag hade en sak på gång - well, nu är den här saken verklighet. april blir min provmånad som skibent för nöjessidan ungdomar.se. jag kommer att skriva om allt och ingenting, precis som jag gör här. men jag kan tänka mig att det kommer bli lite mer nöjesrapportering också. jag är jättetaggad, eftersom att jag får gratisbiljetter till olika events och konserter, biofilmer och andra nöjessaker. jag har längtat så länge efter att få vara reporter på riktigt, och nu kan det bli så... så alla ni, skapa en profil på ungdomar.se, och följ mig och mina rapporteringar.

m.

nu är det påsklov

2009-04-03

resonerade med kära erica idag om det var lite för extremt att plocka av sig allt och lägga sig på baksidan i bikini, och joo - det höll hon nog med om. men när jag kom hem, och öppnade altandörren insåg jag att jag inte skulle stå ut med att sitta där i något annat. solen gassar, och det är verkligen svettigt om man hittar den där perfekta fläcken, där det bara är sådär somrigt vindstilla och stekigt. ni får lov att kalla mig galen, men jag har idag solat nästan två timmar i bikini - vårsolen är inte nådig, så jag tar det lite lugnt. börjar känna att det hettar & sticker lite, så bäst att vara försiktig så att jag inte ikväll ser ut som en kräfta.

utan att jag ens har förstått det är det nu faktiskt påsklov. kvällen ska spenderas med goa vicky o hennes vänner, + t & v i limhamn där det ska festas natten lång. har fått låna tors boxningshandskar, så kommer vara så läcker i min boxing- outfit, med långt vitt linne, leggins, handskar o tandskydd. ska snart hoppa i duschen o börja göra mig redo för att åka med killarna till vicky för middag och pre-party. får se vad victor har kokat ihop- men jag hoppas på grillat, passar ju perfekt till kall öl. förresten så sa victor det så bra i början av veckan; livet leker - och visst gör det ! även om rasmus är borta 2 månader till, och jag saknar honom äckligt mycket så kan jag ändå tillåta mig att njuta över hur livet är. jag är inte ensam, jag är frisk, inte heller vinterdeprimerad och jag har bara bra saker framför mig- så livet leker verkligen !

ha en kanonkväll allihopa,
så ses vi i dimman !

m.

glass & bo01 ikväll

2009-04-02

efter ett avsnitt SATC, fick jag ny energi o kom i städtaget. rummet är nu vårstädat, det vill säga utvädrat, avdammat, avtorkat och väl dammsugat. det luktar fräscht - och jag är helt slut. ted kommer snart hit, då blir det middag sen en vända till bo01 för att äta årets första glass - en perfekt kväll vill säga !

förresten var hela jakob ökvist dramat igår bluff ! jakob var kvar i VAKNA! imorse, och jag kunde inte låta bli att känna mig lite skamsen och generad när jag insåg hur grundlurad jag blivit, trots att jag hade koll på vilken dag det var igår. äsch, ingen skada skedd, jag hinner nog ringa posten o hindra de från att skicka brevet till den tyske the voice chefen med rumpbilderna - skämt o sido, att ge jakob sparken för en rumpa hade varit att ta i, så jag är mycket glad att han ska vara kvar - yeey !

m.

sol, smoothie och sällskap

2009-04-02

våren är här, så också värmen - åtmistonde är det så pass varmt att det går att plocka av sig jackan, luta sig tillbaka med sol-glajjor på och bara njuta av att det steker. tog en impulstur med fröken lowe till stan idag. efter att ha bokat tid för tatuering för hennes del och köpt tandskydd till mig vandrade vi upp mot möllevången och satte oss vid arbetets ära - statyn på torget, med varsen smoothie. när jag satt där och lapade i mig av solen insåg jag att jag nog aldrig lagt märke till statyn förrut, eller jag har i alla fall aldrig funderat över vad den föreställer och varför den står där. jag har bara uppmärksammat att den titt som tätt är full med människor, som precis som jag gjorde idag passar på att utnyttja den trappliknande grunden för en stunds vila. så en stunds research senare vet jag nu att statyn är gjord av axel ebbe som föddes i samma lilla håla som jag spenderade större delen av min barndom i - det vill säga hököpinge. statyn skall symbolisera möllevångens arbetarhistoria, där arbetarrörelsen växta fram runt 1800talet. statyn symboliserar även att gemensamt arbete håller samhället uppe - och det kan jag inget annat än hålla med om.

m.

sånt gillar vi !

2009-04-01

och så damp det ner en present från mamsen till maria nu under kvällningen. gucci's perfym - rush. lite osäker på doften än så länge. tack mor !

m.

onsdagkväll; i goda vännens sällskap

2009-04-01

sitter med min banan- smoothie o myser i soffan - victor åkte nyss, och vi hade en sån där härlig get-together-kväll-mitt-i-veckan: middag, slötittning på tv, och bästis- prat, me like! ska duscha mig nu, fläta håret, och sen läsa om filmen die welle som vi tittade på, på psykologi i tisdags. sen ska det smsas med älsklingen, och sen också sovas. har en tidig dag imorgon, som tyvärr inte kommer att avslutas i smögen, men jag är glad ändå !

m.

utvandrarna

2009-04-01

skrev i måndags att jag skulle försöka ta mig igenom jan troells - utvandrarna, filmantiseringen av vilhelm mobergs roman och det gick ju som det gick. hur orimligt det än må låta så fick jag inte igång dvd'n. jag lovar att jag har något handikapp när det gäller teknikprylar för hur jag än ryckte i sladdar o tryckte på fjärrkontrollen så kunde jag inte lista ut hur jag skulle få ljud. men så efter att pappa svurit över alla sladdar som jag flyttat på lyckades skiten reda ut sig, och jag fick en genomgång över hur dvd'n funkar till min tv. så idag har jag genomlidit dryga 3 timmars film, om hur Karl-Oskar och Kristina, med alla sina femtioelva unga lyckades ta sig till amerika. kan nog inte hålla med min med historielärare att filmen är ruskigt bra - men visst är det en fascinerande film. så här i efterhand kan jag känna att man gör sig själv en tjänst att ta sig igenom 3 timmar film istället för att läsa mobergs roman - för om tempot är lika drygt som i filmen hade jag garanterat somnat av boken, läsa är ju redan tråkigt som det är. fick i alla fall en överblick för ur livet för många har varit, men det roligaste var att se hur väl återberättat allting är. 1850tals historia - filmat på 1970tal. det kändes verkligen som man befann sig under ett annat århundrad - storslagna segelskepp som tog passagerarna över atlanten, torkat kött, och salt sill - ångmaskiner som drev både tåg och båtar. det är svårt att uppfatta hur nära i tiden detta egentligen ligger, att sverige för inte så länge sen var extremt fattigt, så fattigt att folk flydde. idag är sverige ett utav de mest ekonomiskt trygga länderna i världen. filmen gav en trots allt perspektiv, så den var inte förgäves - vilket känns ganska skönt.

m.

WE <3 JAKOB

2009-04-01

mrs. lundborg saknar mr. lundborg

2009-04-01

mission beach - san diego
här befinner sig rasmus över spring break med sitt crew: hanna, johanna, leo & co.
san diego - california.
stranden med härliga vågor är mission beach, och där ska gänget surfa.
saknar honom otroligt mycket - och tummarna är helt utslitna av allt smsande.

AAARRRGGGGHH !

2009-04-01

idag är jag hemskt arg över två saker...

...linda rosing's dejting program avslutades igår - den rätte för rosing. jag avskyr denna människa mer än något annat - för att hon är så fruktansvärt patetisk. jag fattar inte hur man kan bli känd för att vara blåst och jöka live i tv, när det faktiskt finns människor som förtjänar det bättre för att de faktiskt anstränger sig. men människor får vara och se ut precis som de vill, det har jag alltid sagt. dock är det aningen skrattretande när de sen några år efter att ha hållt på att dumma sig sedan ångrar det - och sen försöker förändra hela den image som de blivit kända för. jag vet inte vilka fyskiska och psykiska aspekter som ligger till grund för rosings agerande, så jag antar att jag inte är rätt person att uttala mig om hennes liv, och varför det blivit som det blivit. men jag står för att jag tycker att hon är patetisk och löjlig. egentligen är hon kanske bara ett offer som hamnat i en ond cirkel av att ständigt få bekräftelse, men det finns ju hjälp att få - ett krossat självförtroende går att reparera, det krävs bara viljan och självrespekten att inse att man förtjänar bättre, att man inte är någon jäkla madrass och att det visst finns något under allt det där fejkade. linda rosing, kan nog precis som carolina gynning gjort, göra come back och faktiskt bli något, men att blotta sig i ett dejting program är kanske inte den rätta starten. för att kunna älska någon annan måste man älska sig själv, och jag är inte helt säker på att fröken rosing älskar sig själv så som hon egentligen skulle vilja.

i alla fall så blir jag arg på mig själv att jag slösar tid på att se sådant som jag egentligen anser oviktigt. det var givet redan från början att hugo skulle vinna barbies hjärta, men nog visste vi att sagan skulle ta slut redan innan den hann börja. rosing avslöjar i expressen idag att hon och hugo aldrig var tillsammans. en satsning på ett pogram, som ledde vart då ? INGENSTANS!

...nummer två som gjort mig ytterst förbannad idag är hela jakob ökvist specktaklet, angående att jakob ökvist under en sändning visade rumpan för den tyska koncernchefen med crew, samt den svenska the voice ledningen. jakob övist har vid flera tillfällen sen händelsen haft möten med både tyskarna och sin svenske chef, och komikerns framtid i the voice programet VAKNA! är minst sagt ovis. jakob gjorde imorse sin sista sändning tills vidare. killen har alltså fått kicken för att han visade baken. jag fattar inte hur detta är möjligt ? jakob tillsammas med sina kollegor är ju VAKNA! och inget kommer bli det samma utan jakob-happy face. visst finns det gränser, och ofta är det svårt att veta vart dessa går. alla delar inte denna humor, och tyska karlar i kavaj verkar inte göra det - men varför ? det hade vart värre om han langat fram sin banan, och flashat den för styrelsen, men att visa baken - har inte alla gjort det någon gång ? VAKNA! är humor på hög nivå, varje morgon händer det skit, och visst är en rumpchock lite otippat men det är fortfarande humor. kanske har inte nakna kroppsdelar plats i radio och tv, men vafan - jakobs rumpa måste höjt tittar-, och lyssnarantalet en hel del ? somliga säger osmakligt, jag säger att det är stake i jakob ökvist - han menade inget illa och förlåt tyskland om någon blivit trampad på tårna - MEN GE OSS VÅR JAKOB TILLBAKA !

m.

1/4 - din dumma sill

2009-04-01

april april din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill... skulle sitta fint med ett practical joke just nu. men jag är så himla dålig på sånt. hade varit riktigt kul att driva någon sådär till vansinne, men att busringa blir sällan kul - och jag kan inga andra kul skämt som ger sån där effekt som man vill. annat var det när man var barn - då trillade skämten över en, och man behövde inte anstränga sig särskilt för att lyckas förvirra mamma o pappa den första april. den klassiska "vrida om klockan" var en favorit. just i de läget var det kanon att ha en tvillingbror, för han var alltid med på att busa - och för en gångs skull kunde vi sammarbeta. det var nog det som avslöjade oss egentligen när vi på första aprils morgon hade hjälpts åt att duka fram frukost en timme förtidigt.

m.

RSS 2.0