semester part 2

2011-07-30

igår hade jag och fanny en sån där efterlängtad tjejkväll. vi lagade tacos, kurade upp i soffan, tittade på film och snackade skit- för det är precis just det vi gör allra bäst. kvällens film blev burlesque och trots att handlingen var förutsägbar som tusan- njöt jag tillfullo. underhållande till max !

idag har vi inte hunnit med mycket. vi är i princip nyligen uppstigna. efter våffelfrukost och tvätt sov vi middag som varat till nu. vi ska beställa hem pizza och krypa upp i soffan. ingenting känner jag för idag. vädret är höstlikt och jag blir så deprimerad då.

imorgon åker vi med fanny, linus och ella till småland. det blir några dagars stughäng för oss. linus ska fiska har han tänkt. jag ska få med mig fanny på powerwalkar i skogen. det blir en tur till växjö. ella ska vi leka med och bada med. rasmus ska få grilla. jag hoppas dessutom på en kanottur om vädret tillåter. kvällarna ska vi säkert tillbringa med myggen- drickandes vin eller liknande. jag längtar så. vårt sommarhus är frihet och avkoppling och det känner jag att jag behöver på riktigt. komma bort från allt. bli klok på vad jag ska göra med saker och ting nu i den snaraste av framtid.

m.

what doesn't kill you..,

2011-07-29

den värsta känslan som finns är när något står en upp i halsen. det blir till en ständig oro som sakta men säkert bryter ner en till minsta beståndsdel. jag har alltid försökt leva med inställningen att det bara är att bita ihop. när jag har ramlat, så har jag rest mig igen- borstat dammet från knäna och ännu stoltare mött sanningen i ögonen. det finns liksom ingenting som är värre än att förlora om man vet att man aldrig fick en ärlig chans. än värre är det att inse att någon annat vunnit på din bekostnad- och allt du gjorde vara att stå där och se på medan det hände. kanske är det svårt att ta sig därifrån, kanske för att det kan komma att innebära många uppoffringar, men någonstans är man som individ den enda riktiga och sanna kritikern till sitt eget kött och blod. ingen ska någonsin få dig att känna att hon eller han äger vem du är och det du gör. så till allihopa där ute. what doesn't kill you only make you stronger- men låt aldrig någon köra över dig och gå därifrån utan ånger !

m.

David Garrett

2011-07-28

är han inte lite lik den underbare kurt cobain all mixed up with a little bit of johnny depp/ jack sparrow ?


tjugosex/sju/tvåtusenelva

2011-07-26

jag är mör. det blev nämligen ett pass IW idag med. på fredag kör jag och gucke spinning MEDEL (!!!). oh fy fan ! IW-medel är OKEJ. kanske för att jag gillar det, och för att det är motion för hela kroppen. det handlar lika mycket om andning och hållning som kondition och styrka. dessutom är förbränningen optimal. pulshöjare och med listiga små intervaller för både det ena och det andra. det är sjukt allsidigt. jag tror till och med att jag inom en snar framtid kan flasha med en lättare tvättbräda om denna goda vana gör sig hemmastadd i mitt liv. skönt att jag kommer på detta nu, när badsäsongen snart är slut. fast det är klart, jag och fanny tränar ju till vårruset 2012. fatta så i god form jag lär vara. det ska vara mitt mål. bäst av 100. kan jag klara det ? måste man vara elit, eller kan det funka för en lekman ?

jag och rasmus har hållit oss inne idag trots solsken. jag hade lite smått ångest där ett tag. lyckades få med mig karln ner på möllan i alla fall. vi handlade en påse grönsaker och cyklade efter det några ärenden. han leker med sitt nu. rasmus ärende var nämligen att hämta hem sin ipad. det kanske viktigaste av allt. vi tillbringade ju förmiddagen på ikea. vi är nu gardinägare till 3 av fyra fönster. vi äger dessutom en gigantiskt (jämfört med vårt gamla) brun/svart bord och 6 matchande stolar till. jag är så tillfreds. vår lägenhet är så fin just nu. det känns äntligen som ett hem; vårt hem ! vi har bitvis brörjat byta ut det som är ihopplock från fina föräldrar och så vidare. jag lovar att visa bilder när vi är färdigpillade. inte förrän perfektion uppnås ska ni få se, men vi är på god väg. det vill jag lova !

m.

wuuuuhuuuu

2011-07-25

jag älskar IW, men jag hatar när någon sätter igång ett "wuuuuhuuuu" i andra änden av salen. jag blir så fuktansvärt störd och frustrerad. det är ingen syjunta ! det är riktigt töntigt, faktiskt. så suckers, gör vad ni är där för att göra.

m.

"If one man can show so much hate, think how much love we all can show together!"

2011-07-25


where there is love there is life. and there should be love everywhere.

2011-07-24

det är fortfarande för omfattande för att överhuvudtaget greppa om. kommer vi någonsin förstå varför ? vad händer med vår vackra värld ? vem gör något sådant ?
när oskyldigt blod spills, då är jag inte säker på om rättvisa faktiskt existerar. vad blir ett rimligt straff för detta nu då ? kanske är världens bemötande med så mycket ilska och förtvivlan just nu, på något vis en bra början...frågan är dock om han/dom  själva någonsin kommer att förstå ?

åtminstone är jag med resten av världen och skänker en tanke.
vila i frid.


bulls eye

2011-07-21

samtal mellan me, myself and i och en anonym arbetsgivare;

mm&i: vet du vad du skulle behöva ? jag tänker det, men säger det inte...(en hörapparat)
anonym arbetsgivare: en ansiktsoperation ?

m.

every night in my dreams..,

2011-07-21

följande trudelutt är något av det vackraste jag vet. men det finns heller ingen låt i världen som framkallar så mycket ångest som denna. jag vill aldrig förlora dig rasmus ! jag vill aldrig förlora dig som jag älskar så. jag vill aldrig förlora någon som jag älskar !

you're here and there is nothing i fear !

m.

hjärnspöken

2011-07-21

det sägs att man aldrig drömmer samma dröm mer än en gång. jag har i alla fall ett återkommande scenario som gång på gång spelar mitt undermedvetna lustiga spratt.

i verkliga livet letar jag efter frukostskålar. ni vet; små skålar tillräckligt stora för en skål yoghurt eller fil och müsli. vart jag än vänder mig tycks inga riktigt bra. jag vill nämligen att de ska gå ihop med porslinet vi redan har.

i drömmarnas land ser jag mig själv utifrån. jag går omkring och letar efter de perfekta skålarna men hittar ingenting som faller mig i smaken. anitingen så är de för vida, för djupa, för stora eller för små. vid vissa tillfällen tror jag mig ha funnit vad jag letat efter, men så kan det vara detaljer som gör mig tveksam.

det värsta av allt är att det i dessa scenarion dyker upp människor som jag verkligen inte vill träffa. släktingar, vänskaper som gått i stöpet, föredetta flammor och märkliga gestalter som bringar riktigt mycket obehag.

vad betyder det här ? jag vill bara hitta de där jäkla skålarna så att det här otäcka drömmandet kan få ett slut.

m.

embrace life and live as if there's no tomorrow

2011-07-21

langar något som bitvis kan jämföras med en väl utbredd och påkostad hotellfrukost. fil och müsli, äggröra, croissant och färsk frukt. resultatet av att jag inte ätit på 19 timmar.

restaurangbranchens största mörka baksida är helt klart måltiderna. jag tror att jag nämnt det tidigare. det finns varken ro, tillfälle eller aptit att äta när andra gör det. jag har redan gått ner två kilo på att jobba i två veckor.

det är ingen hälsosam viktnedgång. sötsuget infinner sig ständigt som en surrande irriterande mygga. jag försöker att hitta genvägar. om jag äter en mandelskorpa och dricker 0,5 l citronvatten kl 16 efter att ha sprungit konstant sen 11- kan det väl inte fördärva min kosthållning ? (som förtillfället inte är någon direkt kosthållning.)

jag har diagnostiserat mig själv. och jag kallar det ballong-/bubbel-/oro-/pruttmage. när jag är stressad/ oroar mig för saker spelar det ingen roll vad jag äter. min mage lever sitt eget liv och it ain't pretty. jag kan gå från platt och fin till ölmage på 1 minut.

att ägna dagarna åt att försöka räkna kalorier och dylikt gör min mage mer ont än nytta. jag älskar att infinna mig i stadiet av hälosamt välbefinnande. min definition: när kombination av kost, sömn, träning, jobb och familj lever i den mest harmoniska av symbioser. då kan det helt enkelt kvitta om jag med, kniven mot strupen, slaviskt följer något matprogram. jag kan äta vad jag vill och jag slipper oroa mig oönskad viktuppgång eller en svullen buk. jag antar att det borde vara det här alla strävar efter, jag har dock insett att det faktiskt inte är så långt borta.

en varierad kost och en hälsosam inställning till mat får min mage att må som bäst. tex, att utesluta kolhydrater och socker- det gjorde mig betydligt piggare och jag orkade att gå halvmilspromenader på morrnarna. nackdelen i slutändan blev att min mage inte pallade att bearbeta den kosten det innebar. jag reducerade mina portioner rejält men gick ändå och hade ont i magen och mådde då och då riktigt illa. jag har aldrig varit ett fan av att känna mig riktigt mätt. för mig blev det helt enkelt besvärligt att hålla reda på hur mycket jag skulle äta.

idag försöker jag leva allsidigt. jag ser utifrån situationer. en stadig frukost på ägg och fil berikad med bakterier, te och en smörgås med fullkorn och gott pålägg. gör att jag håller mig mätt länge. till lunch försöker jag utesluta sådant som gör mig tung och trött. fisk eller en enkel grekisk sallad med oliver och fetaost fungerar allra bäst. till kvällsmat äter jag det som jag och rasmus lagat tillsammans, men i mängder som helt och hållet passar situationen.

hela den här kostkarusellen gör mig precis lika åksjuk som jag blev av tekopparna i folkets park 1996. det krävs att man har fullbordad disciplin på sig själv och dietist- koll om man ska få ut någonting av det. jag har helt enkelt inte glöden för det.

någonstans tror jag ändå att vi innerst inne har en relativt klar bild av vad som är nyttigt och mindre nyttigt. jag försöker ge den karaktären spelrum så ofta det går. det kan till exempel innebära: det är nyttigare att använda sig av färska grönsaker och olivolja än findus frysta wokmix och margarin. jag låter mig gärna inspireras av metoder, men har nog kommit fram till att mitt liv kommer att bli så mycket mer bekymmersfritt om jag bara kan stå fast vid att äta allsidigt och motinera grundligt är en mycket hälsosammare metod. att tvinga sig in i, om jag får säga det själv, onaturliga vanor som att bara äta vissa typer av livsmedel, det fungerar inte för mig.

min mamma sa allt det här när jag fick för mig att prova lchf. först nu, kan jag se det från hennes perspektiv. det är kanske bättre trots allt. att se det hela som en bank av in- och utegående recurser. fast istället när kalorier rullar in och slår i taket, är det bara att kämpa på ytterligare och göra sig av med det överflödiga. jag är ju bra på att spendera ! så en hemmakväll med gotteskålen i knäet innebär ju helt enkelt att det enda riktiga alternativet är att springa lite till nästa tillfälle på gymmet eller jobbet.

ikväll ska jag i alla fall träna IW på friskis och svettis och jag är sjukt taggad. det känns lite som att mitt sinne för motion växer tillbaka. jag älskade ju att träna förut. den här känslan ska jag omfamna, ta vara på och utnyttja. för visst är det så; ingenting är så skönt som när man svettats en timme på träningen och knappt kan känna sin egen kropp ?!

m.


put your hearts in the air

2011-07-15

katastrofsvält i etiopien. barn dör medan landets ledare krigar.
och även om saade sjunger om något helt annat i sin låt, tycker jag ändå att den passar. jag blir så kärleksfull av att sjunga; put your hearts in the air. och är det inte det vi måste göra nu ? vi måste ge upp oss själva för en stund, sprida kärlek och värme i luften. ge stöd ! skynda och hjälp röda korset, rädda barnen, läkar utan gränser osv. det ska jag göra !


true hate lovin'

2011-07-15

ett, två och tre !

m.

You’ve got that smile, That only heaven can make

2011-07-15


back to basics

2011-07-15

jag har återgått till det normala. jag är tillbaka bakom disken på märtas. det känns bättre än på länge. ibland är det skönt att få vila tankarna på annat. det kan räcka som nytändning och plötsligt ser man saker på ett helt nytt sätt.

två ganska långa dagar, i onsdags 14 timmar och igår 12 timmar, har satt sina spår på min semestervana kropp. jag har fortfarande inte kommit ur sängen idag. vädret är ingen höjdare, så då känns det okej att kunna bädda ner sig och bara varva ner.

ikväll vankas eventuellt jobb och det gör mig ingenting. jag tycker om kvällsservering som omväxling. man behöver inte höja tempot från max till ULTRAmax hela tiden. man får gjort saker på ett helt annat sätt. det går liksom att pilla med småsaker samtidigt som man serverar gästerna.

ted gör mig kanske sällskap senare. då blir det eventuellt en fika. den grisen sticker snart på semester till bulgarien. jag njuter dock av att jag lyckades pricka in, vad som just nu verkar vara, sommaren två enda solveckor. hoppas det vänder. jag har ju en semestervecka kvar !

om man ska försöka att göra någonting av idag. på återseende,

m.


the pacifier

2011-07-08

jag är uppe, pigg (?) och alert för att vara barnvakt idag. tvätten har jag redan hunnit att dra igång och snart ska jag ner i tvättstugan igen för att snabbt bara hänga upp det. efter det knatar jag hem till samevall/lundborg för att ta hand om trollet ella. stackarn håller på att få kindtänder så jag laddar för bajsblöjor och humör. lite orolig är jag. mitt hjärta blöder när ella är ledsen. jag hoppas att jag ska kunna ge henne tillräckligt med annat att tänka på, så att hon kan slippa tänka på tänderna. vädret är inte fantastiskt, men jag tror att vi ger oss ut i parken och leker !

hej så long,

m.

holiday !

2011-07-06

jag har inte tid att vara aktiv här. jag njuter av ledigheten. igår kom jag och venessa hem efter ett par dagar i åhus. jag älskar nog åhus som sommarstad mer än näset. det borde vara omöjligt, men inte då. det är fantastiskt vackert längs strandpromenaden och hamnen är amazing !

venessa har en hel drös kusiner som spelar fotboll, så vi har de senaste dagarna varit aktiva supporters under åhus beach soccer- turnering. nästa år ska jag anmäla ett eget lag, lätt ! beach soccer kan nog vara det roligaste ! utöver strandhäng njöt vi av campinglugnet. jag har kanske inte sovit som en pinsessa, men kul har jag haft.

falsterbo horse show har kickat igång så resten av semestern blir det party-yyyy ! oslagbart roligt är det att dansa bort nätterna nere på falsterbo strandbad. dagarna ska jag tillbringa på stranden och bättra på min redan ganska solbrända hud. solen är otroligt stark just nu, det är nästan läskigt. jag är dålig på att använda solskydd, men nu måste jag ! jag vill inte börja fjälla så fort jag står på märtas igen, så nu solar vi safe. benen ska dock få sig en omgång sololja ! idag blir det båt-åk med tarzan och mackan- underbart !

på återseende, simma lugnt !

m.

RSS 2.0