and so the girl fell in love with lök

2011-03-31

lök har tagit en naturlig plats i mitt liv. det känns bra. antioxidanter for shizzle. nyttigt och bra. rödlök på korsan och tvärsan. gärna  dessutom rå- det är ändå det godaste !

m.

live laugh love

2011-03-30

livet är och förblir vad man gör det till. jag kan inte låta bli att längta efter mer. snart är det sommar och då kommer den där äventyrliga känslan tillbaka. saker och ting känns, just nu, alldeles för inrutade. jag behöver mer ! om sanningen ska fram; jag drömmer för mycket, fantiserar och tänker för mycket. jag önskar att livet vore som på film. glamouröst och bekymmserfritt. jag önskar att dagarna kunde utspela sig i glädje och ständigt solsken. plötsligt känns jamaica inte så långt borta ändå. varför är jag så här; ut-och-in ?

m.

myror

2011-03-30

jag har myror i armar och ben. kan inte sitta still. vet inte vad jag vill. allting är just nu en salig röra av tankar och funderingar. att peppa sig själv; du är bra och vacker. du kan om du bara vill. du är värd allt du önskar dig, bara kämpa. går just nu skit. jag är matt. matt i huvud och i kropp. tar sikte på helgen. jag ska vila, och ha kul. försöka reda ut en del oklara frågetecken. komma på ett och annat. kanske bli kvitt en hel del ångest. komma tillbaka i goda vanor. promenader har uteblivit denna veckan. jag är så trött. trött på allt. trött på att vara jag, och osäker. jag borde skärpa mig. jag ska skärpa mig. jag ska bara kämpa mig igenom några dagars arbete till...

m.

ooooops !

2011-03-29

livin' the dream...eller nej, bara allmänt stirrig/okoncentrerad/ofokuserad. jag återkommer så fort jag samlat mig !

m.

have a little bit of faith

2011-03-25

med tron på dig själv kan du göra underverk. det är inte det samma som att drabbas utav hybris. du är den du vill vara. stark och vacker som en knopp som gjort allt för att bryta genom jorden. du är redo att slå ut om du bara törs. have a little bit of faith.., du kan bli allt du vill- ingenting kan stoppa dig !

m.

ola rapace

2011-03-25jag firar fredag med att njuta av god frukost och gott att titta på. ola rapace ploppade upp i rutan. finns det någon svensk skådis som är snyggare ? ola rapace borde sälja upp-och-hoppa-älskling- väckarklockeappar. tänk att kunna vakna till olas rostiga röst; godmorgon älskling ?! jag skulle gå och lägga mig jämt och ständigt för att få sätta klockan och bli väckt. mums.

m.

förfrågan

2011-03-24

jag har en fråga, eller en liten förfrågan snarare. om du sitter inne på en omgång sköna låtar att promenera till. sådana man lätt kan svänga häftigt med armarna till utan att det känns fånigt. sådana som man vill öka lite till för att man blir så jävla taggad.., lägg dem i en lista på spotify och länka till mig. jag behöver tillskott känner jag. jag vill inte behöva tänka på att jag måste byta låt för att den som jag redan lyssnar på inte ger mig någonting. ledande; tempo, power, glatt och gåshud. går det ihop ?!

m.

gottekväll

2011-03-24

gottekväll; tacos och jordgubbar. gottesällskap; victor och venessa. jag är omgiven av så fina människor. människor som får mig att skratta. människor som får mig att må bra ! fast det bästa av allt, jag har min lilla familj att komma hem till. alltid liv i luckan ! jag älskar er. ni är det som får gårdagen att kännas värdefull, det som får idag att kännas meningsfullt och det som får en att längta till imorgon ! föralltid och förevigt !

m.

aida bajgoric

2011-03-23som att hitta hem, är jag tillbaka och läser aida bajgoric's blogg. det var ett tag sen, men i vår känns det helt rätt. för dig som vill fly verkligheten in bland glamour och inspiration att förgylla vardagen med. hon är så personlig och egen i sin stil. jag kan inget annat än att tala varmt om denna succé- kvinna ! varsågod !

m.

en ängel

2011-03-23

jag älskar möten som man aldrig trodde skulle leda någon vart. möten med människor som man kanske aldrig får träffa igen, men som just, där och då, kan få mer betydelse är du någonsin kunnat ana. det kanske mest fantastiska är att du dessutom inför mötet hade fördomar och förväntningar som inte alls överrensstämde med hur det i slutändan blev. i måndags hade jag ett sådant moment. det var fantastiskt. hon var en kvinna, i väntan på pensionen, reda att möta och förverkliga de drömmar och mål som hon så länge haft utan möjlighet att nå dem. jag fick, utan att riktigt förstå det, en mentor. någon att se upp till. det är så härligt att kunna prata av sig, utan förpliktelser. bara sitta och i lugn och ro låta samtalet pågå. en del människor är födda att bara förstå, utan att kanske riktigt förstå. jag skulle vilja kalla dessa för änglar. de liksom utmärker sig som godheten själv. jag hoppas att jag får möjlighet att träffa denna kvinna igen. jag blev så inspirerad !

m.

nya rutiner

2011-03-23

klockan ringde sex. jag var i mina gula nike 10 över. nu är jag färdig för idag med motion. det känns så värt ! pigg som en lärka och inte det minsta sent ute till jobbet. sitter och äter en välförtjänt grötfrukost. malmö är underbart innan rusning. förutom några morgonpigga hundägare var det jag och ett gäng gräsänder, ett svanpar och några andra fula fåglar vid kanalen som njöt av morgonen. detta ska jag göra till en vana, en god vana !

m.

5km i city

2011-03-22

jag tycker det är jättesvårt med promenadstråk i malmö om man bor i city som vi. jag är van vid slätten. det finns inget bättre än att promenera mellan rapsfälten, på små landsvägar hemma i vellinge, på sommaren. havet är också ett fantastiskt sällskap, så att ta sig ner på näset och gå vid vattnet är också en favorit. i sådana miljöer behöver jag inte musik i öronen, då räcker det att lyssna till naturen. jag vill helst inte bli störd. jag vill bara känna den friska luften i lungorna, känna dofterna och lyssna till fåglarnas kvitter.

idag valde jag att ta sikte på det vatten som finns här i centrala malmö; kanalen. det låter kanske inte så exotiskt och man blir knappast sugen på att hoppa i, men vatten får mig att varva ner. för att isolera mig från citypulsen pluggade jag in lurarna och maxxade några riktiga högtempo- låtar. det blev härligt. jag lyckades komma ifrån den allra värsta alfaten. jag är riktigt nöjd med mitt val av promenadstråk. egentligen skulle jag vilja ta mig ut till västra hamnen, eller ner på ribban för att gå längs havet, men finns det ett tidsschema är den här sträckan hållbar. jag funderar på att gå upp en timme tidigare varje morgonen och gå den här sträckan innan jobbet. det är faktiskt skönt när man väl kommer ut och den är precis lagom lång; 5km.jag är vrålhungrig.

2011-03-22

jag sitter just nu med en bamse-frukost. jag är tvungen att hejda mig själv för att inte bara vräka i mig. ont i magen känns ganska onödigt. startade dagen med PW i 45 minuter genom soliga malmö. svettig och mör i benen blev det en omgång styrkepass. avslutningsvis blev lägenheten också vårstädad. rycker in på jobbet strax innan lunch. vet ännu inte hur länge, men faktum är efter förra veckans ganska lama jobbinsats så känner jag mig motiverad att ta tjuren vid hornen igen. att ställa iordning uteserveringen lär väl ske denna veckan och jag tror att jag ska börja så smått idag. han den skalliga meterologen på tv4 har utlovat sol och omkring 12 grader denna veckan- jag ser därför inget bekymmer med att kratta löv och skura bord. frisk luft, mmhm !

m.

helgen

2011-03-20

jag skäms en aning. jag har inte vart ute i solen det minsta denna helgen. vi har slappat, och oj som vi har slappat. jag vet inte, men att bara ge sig ut och gå i sin ensamhet motiverar mig inte. jag måste liksom ha ett mål att gå till. förvisso skulle jag behöva kompleteringshandla några saker på willys, men då tar jag nog cykeln. det blir i alla fall en liten utflykt.

fanny, linus och ella gästar nu i eftermiddag. jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på, men ella vill kanske ut i friskaluften ? kvällen ska tillbringas i precis samma lugna anda som igårkväll och i fredags. jag behövde bara vara. jag har nästan känt mig lite folkskygg. jag har liksom inte gjort någon större ansträngning för att ta mig för att göra något heller. det har varit skönt. jag tror jag behöver vilan.

igår och idag har vi illa (?) nog suttit bänkade i soffan. om inte med någon film, så med serier eller annat mindre meningsfullt. det känns som att man borde ta vara på vädret, men även en sån sak kan jag bli stressad av. måsten, som om solen bara lyser denna helgen liksom ? att ta saker i sin egen takt och att göra sådant som man just för stunden vill, det får mig att varva ner.

fikan med sanna i fredags mynnade ut i att bli lite brain-storming angående vad vi vill med våra liv. jag tycker om sanna så mycket för det. hon är så motiverad, stundom velig, men motiverad. hon har sin lilla plan. jag har funderat denna helgen på vad jag vill. vart jag vill komma. jag skulle behöva sätta mig ner, göra en översikt på kanske 5 år. försöka reda ut vad jag skulle vilja hinna med. det där med att välja utbildning och välja yrke det kommer kanske allt eftersom man blivit klar med allting annat. det finns ju en del saker jag skulle kunna checka av. andra blir jag bara hysterisk över att tänka på. sånt som att spara pengar och att ta körkort. det finns så mycket annat jag skulle vilja göra istället.

jag har funderat på en sak ett tag nu. kanske skulle man läsa en kvällskurs eller engagera sig idiellt. skulle inte det kunna tillföra lite mer glädje i vardagen ? jag skulle vilja fördjupa mig och lära mig förstå människans inre. beteendevetenskap lockar, så även att läsa filosofi och mer psykologi. det var mina favoritämnen på gymnasiet, förutom svenskan. jag vet att jag inte skulle vilja läsa något sådant på universitetet. jag vill inte vara tvungen att tenta i något som jag dels tror är väldigt svårt och dessutom mångt om mycket; flumigt ! jag skulle utan någon som helst tvekan tappa motivationen. därför inbillar jag mig att ta tag i det här på egenhand. först av allt skulle jag vilja förbereda här hemma. fixa iordning med en mysig läshörna för att det hela ska kännas mer naturligt. sen skulle jag vilja bena ut för vad det finns för teorier och hur vetenskapen spelat roll i att förstå hur människan fungerar tankemässigt. olika mentala stadier intresserar mig särskilt mycket. varför blir man psykiskt instabli ? vilka faktorer spelar roll och hur har utvecklingen egentligen sett ut när det gäller behandlingsmetoder ? det finns så oändligt många frågor. jag tror att läsa mycket skulle hjälpa mig massor och att slippa pressen från skolan. jag ska spinna vidare på det här. det kanske kan leda till någonting eller inte.

stanley kubrick's film the shining, baserad på stephan king romanen med samma namn, har varit dagens djupdyk bland knäpphet. jag blir nyfiken, inte bara på galna människor, utan också på hur man kan tycka att galenskapen är så intressant. vem drabbar den och varför ?

nu blir det lunch. jag återkommer med mer sånt här "bla bla bla"

m.


bojkott av halvfabrikat, yesbox !

2011-03-19

jag skulle bara vilja höja ett varningensfinger för halvfabrikat, men det vet ni säkert redan. dyrt och mängden socker/E-ämnen/konserveringsmedel osv. är skrämmande. jag gjorde våfflor till frukost. jag trodde att det skulle vara en liter socker i smeten, men inte ens en gnutta skulle det vara enligt receptet. jag fick en shock ! våfflor som jag alltid tyckt vart så sött. i allafall, som lördagsfrukost fungerade en våffla, med tinade bär ackompanjerat av en skål havregrynsgröt, hur bra som helst. lyxigt utan att vara det sämsta jag ätit ! att dessutom göra egen våffelsmet var typ det enklaste jag gjort ! mer såndant.

m.

because i'm worth it

2011-03-19

fair and square. jag börjar inte komma ifrån lchf-tänket, det är nog snarare så att äta hälsosamt börjar inta en mer självklar roll i min kost och mina vanor. jag tänker inte så mycket på det längre. det är skönt att slippa räkna. på måndag har det gått fyra veckor. då blir det ny vägning och mätning. jag vet inte riktigt vad jag har att vänta mig. jag känner mig fastare, men framför allt piggare.

de två första veckorna var jag extra hängiven min metod. jag la hela min själ i att komma in i det "rätta tänket". jag läste på och framför allt höll jag koll. de senaste två veckorna har inte alls känts så strikta. jag har haft minst lika bra koll på vad jag stoppat i mig, men jag har unnat mig saker på ett annat sätt. det känns både bra och dåligt.

på ett sätt känns det som ett misslyckande att jag inte ens klarade fyra veckor utan socker. det har nämligen inträffat ett par gånger under den här perioden att jag ätit glass, godis, bröd, druckit läsk och så vidare. besviken ? delvis. mest av allt känner jag mig stolt. jag har nämligen tagit mig igenom fikor och myskvällar utan att frossa i mig av allting. jag har ätit lite grann och sen hejdat mig själv och det har fungerat. är det inte så det ska vara ?

att belöna sig själv med något gott har skett kontrollerat istället för helt okontrollerat som förut. det kunde liksom sluta med att jag mådde så dåligt för att jag hade ätit så mycket under en och samma kväll att jag flera dagar efter själva frossandet fortfarande kunna känna hur dåligt jag mådde på insidan.

hela den är lchf-snurran har delvis inneburit mycket uppmärksamhet, bra och dålig sådan. folk har liksom frågat varför. jag har gärna velat berätta, men stundom känt dum. jag gör inte detta för att andra ska tycka att jag försöker vara märkvärdig, utan för att jag vill bli bättre på att lyssna på min kropps signaler. jag har så många gånger känt mig ur balans, men att plötsligt blir mer medveten har gjort det roligare att äta och allting har blivit mer harmoniskt.

varje måltid känns på något sätt mer värdefull än förut. jag tycker det är roligare att stå i köket. jag vill storhandla och planera. det bästa av allt är nog att jag känner mig bättre på insidan utan att jag egentligen behövt förändra särskilt mycket. jag känner mig inte heller dum om jag unnar mig någon godsak. jag känner snarare att det är roligt, för att jag kan äta med det där sunda förnuftet som jag förut saknat.

så fort familjen samevall/lundborg flyttat till malmö i april. drar jag och fanny igång med riktig träning. jag tycker att det ska bli kul. jag är hungrig och taggad på att komma iform. nu är det inget snack utan verkstad, inte denna gången. i sommar kommer jag ha en platt mage och en fast rumpa. jag kommer stråla för det är jag värd ! och tills dess fortsätter jag att tänka på kolhydrater och mängden socker i den dagliga kosten. mitt bästa råd är dock att äta allsidigt och varierat för att det passar för det mesta både kropp och plånka !

m.


detta går ut till er som skulle göra allt för att vara i 'mina' skor, eller att överhuvudtaget ha ett par skor !

2011-05-17

vilket väder vi har.! men jag försöker se det hela med en gnutta optimism ändå. vi ska helt enkelt vara glada att vi har väder. lite regn/hagel/blåst om vart annat är inte ens en piss i nilen jämfört med tsunamis och jordbävningar.

det är så lätt att ifrågasätta och klaga över det som, runt husknuten, inte går ens väg. jag ska försöka bli bättre på att sätta mig in i andra och andras scenarion, tänka lite mer på andra och glädjas över det som jag faktiskt har.

carpe diem, oavsett väderlek liksom ! dags att vara tacksam och göra något för någon annan. skänka pengar gör jag så gärna- men det måste finnas något mer, något större ? jag vill verkligen att det hjälper !

m.

fult

2011-03-17

jag hatar kändisar som definierar sig själv som kändisar i mediesammanhang. har inte kändisskapet stigit dom lite över huvudet då ? var ödmjuk, tack !

m.

how you party- is how we pre-party !

2011-03-16

jag fick ett plötsligt sug efter att arrangera partaj med tema. mexicanskt kanske.., med piñata och allt ! eller varför inte spanskafton med salsa och sangria ? jag skulle behöva en parnet in crime med att reda ut det här. i mean, välorganiserad hemmafest slår allt. och jag har faktiskt alltid velat gå loss på en stackars godisfylld gris- or whatever i taket. dags att pitscha det hela för min sambo ? ja, jag tror det !

m.

knock-out

2011-03-16

det blåser så fruktansvärt här på slätten. vårvädret gör tappra försök att ta över, men än är jag inte övertygad. baskemej, det är ishavsvindar som bryter sig igenom vad man än har som lager på lager. fruktansvärt, sa jag det ? idag fick jag brottas med en mini jättestickig julgranslikande växt som gång på gång gjorde smitningsförsök över uteserveringen på jobb. det knockade mig över näsan så att det fortfarande svider ! annars då ? jag har haft en prima dag med kladdkakbak och brainstormin för i sommar. jag har så mycket idéer. och med det sagt vill jag bara avsluta med en skön liten avstickare "bestefar, dedde skall blive den beste sommern i hele vhores live.!"

m.

tisdag igen !

2011-03-15

jag blev erbjuden ledigt idag och det tackar man ju sällan nej till. nobbade soffan och mad men för häng i svedala med fanny och ella. jag köpte med mig fika och passade dessutom på att lchf-slarva genom att äta lasange-lunch. jag har inte gett upp, jag har bara tappat aningen motivation. dock viktigt att tillägga; jag fuskar inte varje dag.

en god eller eventuell dålig vana har tagit plats i mitt liv; rödvin. nu lät jag nästan som en alkis, men faktum är att det finns ingen godare än att smutta på ett glas rött när man står i köket och lagar mat. jag har dock varit noga med att dosera det ljuva röda till strax under ett halvt glas och inte varje dag. som idag, det passde liksom så väl med hela atmosfären jag kände i köket när jag lagade italiensk- inspirerat, så då behöver jag inte dricka rödvin imorgon. hur bra/ dåligt är det egentligen ? och vad ska man dricka för rödvin om det ska vara sådär super-duper-bra som en del påstår ?!

imorgon är jag tillbaka på jobbet och precis som alltid efter ett litet avbrott är jag förväntansfull. imorgon vet jag vad som står på schemat och det blir bakning. jag gjorde en planering i söndags och har i stort sätt bakning framför mig resten av dagarna denna veckan också. det är roligt, men recepten sitter som fastlimmade i hjärnbalken. det kan vara läga för lite nya recpet ?

i övrigt blev det willys- shopping idag. jag älskar att storhandla. jag älskar att ha ett välfyllt kylskåp. jag älskar att planera och gå och klämma och välja ut bästa varan. jag älskar att kunna se nya möjligheter och få idéer, men idag var det trögt. vi kom i stort sätt ingen vart med veckans måltider. det kändes aningen krystat. på slutet lossnade det förvisso och jag tror att det blir bra i slutändan. dagens middag med färskost, svamp, bacon och massor av persilja smakade hur bra som helst, men till nästa gång vet jag vad jag ska göra annorlunda. det har jag fått från min far. aldrig riktigt nöjd med grund idéen, utan ofta ska krävs det den där ohlinska touchen.

dagens miss idag var; färskost och jag tänkte automatiskt på philadelphiaost. om man efterfrågar krämighet så höjer jag tummen för philadelphia, men enligt min smak blev det lite too much. jag tänker till nästa gång prova kesella eller eventuellt vispgrädde och en gnutta vatten. för receptet ska helst klart provas igen, det är en keeper !

nu, ett avsnitt mad men. sen bingen.
nattigo som min älskade mormor skulle sagt.

m.


hjälp !

2011-03-14

nytvättat gillar jag mitt hår. då ser det inte så slitet ut.
tips på hårvårdsprodukter som kan rädda mina toppar och få bort frisset ?
jag vill inte klippa av mig mitt rapunzel-hår !


välkommen till service- branschen och så var det där med att längta till sommaren

2011-03-14

när normala människor jobbar, då kan jag vara ledig. när normala människor vill vara lediga, då måste jag jobba. det är så servicebranschen rullar. jag är kluven. mest av allt älskar jag det, stundom kräks jag på det.

jag menar, det är tämligen frustrerande att stanna inne sina lediga dagar i enda och sträckse meningslösa serier, endast för att vädret inte tillåter något annat. och när det väl är väder värt att ta del av, ligger alla svenssons på playa del falsterbo-solkust och gottar sig, och när magen kurrar måste jag springa mig svettig mellan kassa, kaffemaskin och diskrum. anyhow, that's life.

även om jag mer än gärna också hade tillbringat vår så kallade "högsäsong" på en vit sandstrand mellan världsvana parasollägare, fläkandes, med sina baden-baden stolar, så gillar jag ändå trycket. jag gillar att vara det där leendet som turisterna, förhoppningsvis, minns från sin semester. därför är det inte hela världen att jag inte har samma möjlighet att ta del av sommaren på samma sätt som många andra jag känner.

jag ser fram emot sommar '11' något fruktansvärt. inte minst för att jag, mestadels av sommaren, kommer att få slita som ett djur, och göra det som jag faktiskt trivs så bra med. men det kommer också innebära mina första egenbestämda och välförtjänta semester. ja, jag behöver inte vara igång hela sommaren med jobb, och det känns så härligt. förhoppningsvis har jag valt sommarens tre mest solsäkra veckor att vara ledig, och om inte, tänker jag ta en sista-minuten anywhere in the world sista veckan för att åtminstone få lite solkyssta kinder.

jag har nog sagt det någon gång förut att jag gillar hösten för att den förkunnar om någon slags förnyelse och förhoppning om att något ska bli bättre. allting börjar liksom om på hösten, mer eller mindre. sommaren då, vad innebär den ?

jag blir alltid kär på sommaren. det behöver inte alltid innebära i en person. nu är jag ju redan kär i den mest underbara, men ni vet... känslan och pirret av nykläckta och flygsugna fjärilar sprider sig i magen. man vill varken stanna eller sitta still för länge på samma ställe. livet är som en dans, och varje kväll solen går ner, vet man att det snart gryr en ny dag, lika underbar som den som just försvunnit ner bakom horisontens ridå. det tar liksom aldrig slut. allting är så meningsfullt utan att egentligen inneha någon särskild mening. det är bara härligt att vara vid liv.

så inte minst, för att det idag har varit aprilväder, trots att det bara är mars, kan jag inte låta bli att längta lite extra. längta till soliga dagar som bli ljumma kvällar. dagarna med vännerna som varvas med intensiva dagar på jobbet. det ska bli så underbart att få känna solens värme igen. kom igen ! be för en solsäker sommar, det behövs efter den här vintern. eller hur ?

m.


morgonstund har gröt i munn

2011-03-12

målande rubrik. avsnjuter en grötfrukost. bästa sättet att ladda att det är jobbhelg igen. jag hade ju ett lite längre avbrott förra helgen, men visst är det inte samma sak, oavsett om man har en extra dag, att vara ledig när man är sjuk ? jag gjorde allt jag kunde för att kunna koppla av, och visst var det härligt med en riktig vårig helg med mycket fika och promenerande i solen. det är verkligen synd att klaga.

nu är det i alla fall 9timmars arbetsdag som gäller. mina ögon springer redan i kors. vi åt middag hos svåger- victor igår i hans schyssta nya egna lya. gott, mysigt och trevligt sällskap. ella höll låda. skrek och gormade, sen busade vi och hon gömde sig för elaka grisen. mitt hjärta smälter när hon ler med sin risgryns- tandrad.

ikväll flyr jag och bästis- teddyboi till skräckisarnas förlorade värld. vi ska plåga oss igenom paranormal activity 2, äta take-out och dricka vin. det blir sleep-over och en helkväll. en sak har jag lärt mig- man vet sannerligen vem som är ens riktiga i vänner. and the rest of it är historia.

nu hinner jag inte mer. måste rusa. på återseende. jag återkommer ikväll, om jag känner mig själv rätt.
god helg !

m.

"Draper? Who knows anything about that guy? No one’s ever lifted that rock. He could be Batman for all we know."

2011-03-09

jag skulle kunna gå upp kl fyra varje morgon för att lägga håret i spolar bara för att ha perfekt hår, som dom, just one day.
jag skulle kunna kedjeröka ett helt paket KENT eller LUCKY STRIKE bara för att kunna blåsa ut röken lika sensuellt som dom.
jag skulle kunna gå tillbaka till att skriva saker och ting på en skrivmaskin bara få jobba i samma kontorsatmosfär som dom.
jag skulle till och med kunna gå upp 5 kg i vikt för att ha perfekt midja, strutiga bröst och långa ben, bara för att se ut som dom. (fast det skulle antagligen inte räcka med att gå upp 5kg, thanks a lot bone structure


jag byter hillbilly logic för kurver och 60tal

2011-03-08

jag är inte så duktig på serier. ibland följer jag slaviskt, och sen tröttnar jag. det måste liksom vara lättsamt och underhållande utan att bli enformigt och förutsägbart. jag har dock lyckats betat av det som finns tillgängligt av både cougar town och how i met your mother. bästa ! nu tänker jag slunga mig tillbaka i tiden. mad men ska bli min nya värld att fly till. hoppas nu att det är lika bra som alla säger.fettisdagen

2011-03-08

jag hade ingen aning om att det var fettisdagen idag. folk har ju alla redan krängt semlor i över en månad ?! what's the deal. funderar i och för sig på att bjuda ut rasmus när han kommer från gymmet. bara för att ! det ska finnas ett litet kafé, precis runt hörnet...emriks -något, hade väl kunnat vara mysigt ? så här i solkenet.

bestämde mig för att stanna i sängen hela dagen. bästa beslutet någonsin. det var inte svårare än att 1+1 blir två. jag har varit ledig idag och utan planer. det blev cougar town maraton i sängen från 8.00 till 12. satte därefter fart med att städa. undanplock, damma, torka av, dammsuga och moppa. jag har bästa känslan i kroppen- känslan av ro och avkoppling.

jag har precis avslutat mitt mag-/styrkepass. borde ta den här så kallade "träningen" till en högre nivå, men jag behöver någon och något som driver på mig. jag märker redan resultat och förändring, det mesta i rätt riktning, och det är roligt, men mitt lilla styrkepass känns ändå inte tillräckligt. dock försöker jag alltid att utmana mig själv och köra några mer än jag orkar.

det bästa vore att ha någon att ut och gå med, eller någon att ha flåsandes i nacken på gymmet. det skulle göra mig så sjukt motiverad. är det desperat att lägga ut en kontaktannons ? det skulle hända ännu mer om jag bara la in en högre växel. plötsligt kom jag på hur mycket jag saknar lagsporter. det är lätt att tävla mot sig själv, men man blir minst lika tvungen att tävla mot sina lagkamrater för att hålla uppe laget. i det stora hela är det den gemensamma kraftansträngningen som räknas, men alla vet att alla måste vara bäst och det gör en så sjukt pepp ! innebandy á la korpen anyone ?

behöver dricka vatten- alla sit ups fick mig illamående. mmm, känslan av att ha ansträngt sig. den och blodsmak efter ett konditionspass från helvetet. jag kan inte låta bli att tycka om det. jag saknar verkligen att vara iform.

över och ut,
m.


och ingenting är trasigt så länge det går att laga med silvertjep..,

2011-03-06

vilken kalashelg. gott sällskap. god mat. härliga tillskott i garderoben. nöje i överflöd. precis så som jag önskade att det skulle vara. då kan jag koppla av.

imorgon är det måndag och då tar vi nya tag. nya tag med jobbet. nya tag med att äta som innan jag blev sjuk. nya tag med motion. fokus !

det är lätt att vara kaxig och skylta med saker och ting så fort man gjort något bra, men att erkänna sina fel och brister är man inte lika givmild med att göra.

jag tänker inte sitta här peka ut saker som jag gjort. jag gör saker på mitt sätt och jag gör saker för mig och ingen annan. huvudsak är att jag mår bra. det handlar om att leva, inte att begränsa sig så att folk kan skratta åt det som är ens dåliga karaktär.

jag mår bra och det tänker jag fortsätta att göra, oavsett vad det må innebära ! det är aldrig fel med förändringar och att prova nya saker, bara det inte begränsar vem man verkligen är. och ingenting är trasigt så länge det går att laga med silvertjep- i mitt fall innebär det; undantag finns till för att göras, men det ger också anledning att try even harder.

m.

life ain't worth givin' up, inte på något !

2011-03-05

life ain't worth givin' up, inte på något...inte ens på fiberhusk. jag hade fått klara direktiv. fiberhusk; krossat psyllium, kostbibrer endast, i pincip och sorteras bland andra glutenfria varor. letade som ett djur och ingen konsumpersonal hittade jag heller. men ibland hjälper det att plocka på sig det andra och inte stirra sig blind på saker man aldrig sett förut. i detta fallet, ramlade fiberhusken nästan över mig. så nu blir det pannkaksfrukost- the LCHF-way. enligt alla recept på bloggar runt om i cyberspace ska detta smaka ruggigt likt "riktiga" pannkakor, så ingen press fiberhusk, ingen press ! skulle detta smaka bajs, ja...då har jag laddat upp med älskad keso och färska hallon och jordgubbar. lets go brunch y'all !

m.

, men när det väl tar stopp- då tar det så in i helvete stopp.

2011-03-04

min kropp har lagt in veto, den orkar inte mer. men det här känns lite extremt. uppsvullen och förstoppad, feber och muskelvärk. ja, man ska veta att man lever, i guess.

förhoppningsvis är jag inte tillbaka på jobbet förrän på måndag, och det ger ju gott om utrymme för att vila och återhämta sig. vila har varit en bristvara på sista tiden. både fysiskt och mentalt.

igår orkade jag inte mer än två timmar på jobbet, åkte hem och sov i ett sträck till rasmus kom hem vid 5tiden. förutom en ekande tom mage som väckt mig vid ett par tillfällen och med bultande smärtor påpekat att det borde vara dags för frukost snart, har jag faktiskt sovit gott inatt. nästan tolv timmar lyckades jag skrapa ihop.

aptiten och jag är inte så bra vänner just nu. kanske mest för att det som finns i kylen är turkisk yoghurt, ägg, tonfisk, majonäs, brieost och annat som bara skriker LCHF. igår lyckades jag få i mig en ½ bärsmoothie till frukost, resten av bärsmoothien på eftermiddagen och en varm macka med ost och tomat till kvällsmat.

jag ger inte upp fetto-kosten, men just nu behöver jag bli frisk. att äta vad jag vill borde ju också fungera som en avstressare ? hittills har jag sträckt mig till rostat bröd, det är egentligen det enda jag vill äta. just nu ligger en rostad macka med ägg och tittar storögt på mig. jag brukar sällan ha dålig aptit, inte ens när jag är sjuk, men just nu verkar ingenting fungera. helst av allt skulle jag vilja leva på luft och te med honung.

en sak har jag lärt mig. man kan pressa sin kropp till det yttersta och lite till, men när det väl tar stopp- då tar det så in i helvete stopp. och allt det som man fasat för det kommer att drabba en och gärna med det dubbla. jag tror att jag är ganska duktig på att uthärda, låta saker och ting rinna av mig som vatten på en gås, men när min kropp inte orkar mer- då syns det i stort sätt på allt jag gör. det finns liksom ingen låga kvar. stress är fan inte okej. det finns såklart den positiva stressen, som tillxempel gör att det är kul att jobba, men på lång sikt- jag tror inte att människan är bygd för att gå med ständig värk både på in- och utsida. inte heller är det så lätt att koppla av när kropp och knopp går på högvarv.

jag ska denna helgen, se till att omge mig av människor som betyder allt för mig. ta en och annan promenad och vara försiktig med att oroa mig över saker som jag faktiskt inte behöver oroa mig för. återhämtning och uppladdning är det som står på agendan och inget annat ska få störa !

m.

sjuk eller sjukt ?

2011-03-03

antingen så är det sjukdom på intåg eller så klarar min kropp inte av riktigt stark mat två dagar i rad. illamående, uppsvullen och ont i lederna. försöker bottna med en bärsmoothie, men mejeriprodukter är inte optimalt mot en sårig mage har jag för mig. helst av allt skulle jag vilja äta en torr rostad macka och sen gå och lägga mig. nejdå, åter till gruvan, åter till gruvan !

m.

ulrik munther for president

2011-03-02

coolaste 17åringen gästade vakna! med the voice. vilken inspiration till kids med dåligt självförtroende säger jag bara. jag hoppas han fortsätter vara sådär charmig och med fötterna på jorden så att kändis- biten inte stiger honom över huvudet. i alla fall så är hans cover på gaga's "born this way" grym ! gillar dessutom hans egen låt; boys dont cry. jag får sån fruktansvärd komma-bort-längtan. svepa genom någon världsdel i en gul taxi. spegla tillvaron genom en polaroidkamera och äta kvällsmat on the raod aka chips på en bensinmack. i wanna be on the go !

m.

I get by with a little help from my friends - John Lennon

2011-03-01

har jag sagt att jag älskar tisdagar ? jag visste inte riktigt hur den här skulle bli med tanke på gårdagens tillstånd. men dagen började bra för alla utom någon stackars granne som jag lyckades sno morgonens tvättid ifrån. pinsamt. jag vet inte riktigt om det är något försvar; men jag trodde att det var den 29e februari idag.

emma dök upp och vi gjorde konsum. jag presenterade henne för lchf och vi krängde frukost.
tonfiskröra och avokado
turk på burk, bär och nötter
latte á la bryggkaffe varianten, men med såklart skummad mjölk

efter mysigt snickesnack och diverse skoprov gav vi oss ner på stan. plöjde igenom både monki och hm. jag är nu tre toppar och ett par leggings rikare. vilken guldgruva hm trend är. jag älskar't !

imorgon är jag tillbaka på jobbet och för att inte somna med huvudet i någon kaffesump imorgon eftermiddag, tänkte jag dyka i bingen nu istället. skönt ska det bli. det har nämligen hunnits med både måsten och nöjen idag och sånna dagar är goa !

hej på er !
m.

middagstips

2011-03-01

fyra portioner

4x normalstora kycklingbröst
1x rödlök
1x burk kokosmjölk
1x matlagningsgrädde
2x tsk röd curry

fräs lök i olja. stek sedan kycklingen halvfärdig. tillsätt 2x tsk röd curry och rör runt. tillsätt en burk kokosmjölk och 250 ml matlagningsgrädde. eventuellt redning för att få såsen tjockare.

jag åt blomkålsmos till och rasmus basmatiris. blomkålsmos kan jag rekommendera varmt. godare och hemskt mycket nyttigare än potatismos. dock ska jag prova att vispa sönder den väl kokta blomkålen istället för att mixa med mixerstav. det lär bli fluffigare !

m.

RSS 2.0