my best friend is sunshine

2011-05-31

jag står i startblocken för en dag på stranden. imorgon är det den första juni och första dagen på årets första sommarmånad. jag kan inte vänta dock, särskilt inte när det är 18 grader ute och jag är ledig idag och inte imorgon !

tvätten är nästan avklarad och lägenheten nystädad. jag såg till att komma upp i tid för att kunna ta vara på dagen. det är ju på tisdagar alla måsten utförs och då gäller det att komma igång i tid.

min nya bikini ska invigas och jag funderar på att kanske ta ett dopp på stranden också om det nu är så varmt och skönt som jag hoppas på. tänkte först att jag skulle plocka med mig datorn ut, men vad finns det för mening med det. jag ska nog bara ha med mig en god bok.

dags att kicka igång den här dagen. woop woop !

m.

godmorgon världen

2011-05-27


starta dagen med en lite foto- session, eftersom att jag är på så himla bra humör. trött, men på gott humör. ingenting kan stoppa mig nu.


thunder and lightning

2011-05-26

jag känner mig som ett åskmoln redo att bjuda på ett spektakulärt skådespel av blixtar och dunder. jag vet inte vad det är. jag har helt enkelt fått nog !

m.

working 9-five +3h

2011-05-26

jag kom inte upp på någon powerwalk imorse, och det här är ingen dålig ursäkt. jag ville helt enkelt inte. är rädd för att jag, om jag kör non-stop, kommer att langa en ny omgång av vårsnuva. det är nämligen så att halsen spelar mig ett spratt igen. jag orkar inte bli sjuk igen- så det så !

imorse insåg jag att imorgon är det fredag som brukar innebära ledighet, åtminstone varann helg. inte denna dock- trots jobbehelg förra veckan. något som det ska bli mindre av denna helgen är alkohol. istället satsar jag på mer vila, mer mys med familjen, mer morgonpromenader, mer god mat och ompyssling. det är jag förtjänt av. 194 timmar skapade jag ihop på jobbet denna månaden.

m.

indoor walking

2011-05-24

just det, jag tränar indoorwalking med fanny en gång i veckan nu. vi har hittills kört två gånger tillsammans. fanny är grym, mer van och flitigt aktiv två gånger i veckan. jag har bestämt mig för att följa med tisdagar, och varann fredag. indoor walking är typ det bästa som har hänt mig i träningsväg. jag är så taggad, fokuserad och ger verkligen allt. bertil- berra som leder vårt pass är dessutom överbra på att peppa en tills man nästan spyr.

"ni vet varför ni är här"
"kom igen nu då och SVETTTTAS"
"det är inte mitt medel, inte grannes utan ditt medel som gäller"

det funkar verkligen ihop med min filosofi; jag kör allt vad jag orkar och när det känns som att jag ska dö; då kör jag 5 minuter till.

m.

min iphone lever sitt eget liv

2011-05-24

jag skrev förra veckan om att min iphone försökte begå självmord, men ångrade sig i sista sekunden. jag var så glad att den dessutom var intakt när jag plockade upp den från marken. imorgon är det dock jag som åker med den till sjukan aka max, i alla fall... efter träningen i fredags gled den ur fickan och jag möts nu varje gång det plingar i den, av ett krossat glas.

jag har tagit kontakt med försäkringsbolaget vi har och är plötsligt evigt tacksam över den drulleförsäkring som försäljaren lyckades övertala mig till att köpa. nu betalar jag inte mer än 1200 för självrisken. bytet av glas kommer kosta 1500, men trygg hansa betalar ut mellanskillnaden. jag har dessutom fått välja reparatör helt själv då firman de sammarbetar med finns i göteborg. jag är positivt överraskad. någon gång ska man ha lite flyt, även jag !

m.

this is why women started to wear pants; det gick inte att cykla i långklänning 1600-whatever och det går inte 2011 heller. where is the revolution ?

2011-05-24

jag har fått köpa snygga myskläder, för att det är de enda kläderna jag har på mig förutom märtas uniformen just nu. i min lila och koralliga outfit känner jag mig lustigt nog lite fin. det är den enda egentliga omväxling jag har i veckorna när det bara är jobb annars.

jag passar dock på att försöka klä upp mig lite på tisdagar. använda sådant som annars bara ligger i garderoben. jag försöker att lägga en hel del omtanke och kreativitet bakom det jag klär på mig. jag upptäckte dock att det hela spårade ur idag när jag klädde mig i långklänning. jag skulle nämligen iväg och handla, iväg på cykel ! sjukt genomtänkt.

långklänning kommer nog, i alla fall i min garderob, att bli ett nyckelplagg. jag älskar det redan. det är svalt, och jag som hatar mina ben kan liksom gömma mig därunder och ändå njuta av sommaren barbent. det är dock inte optimalt att bära långklänning av den vidare modellen om man ska ta sig runt på cykel. jag höll dels på att braka omkull utan matvaror på styret, och att ta sig hem var ett jävla projekt, men också inne på willys fick jag in klänningen i hjulen på kundvagnen flera gånger.

fotsidigt är somrigt, men inte alltid så praktiskt- glöm inte det !

m.

something new

2011-05-24

jag tampas med mig själv just nu. jag har egentligen så mycket jag vill skriva, men finner varken ro eller tid. idag är min första lediga dag på 7 arbetsdagar, och efter idag väntar sju nya arbetsdagar innan jag återfår vila och ro. jag kämpar på, försöker njuta när det ges tillfälle, men mest är jag trött. trött på mitt jobb, trött på mig själv, trött på att saker och ting aldrig blev sådär som man såg det framför sig. jag känner mig bitvis deppig. det känns som att det är fel årstid för det ?! men att aldrig riktigt kunna varva ner utan att gå med en ständig klump i magen- det kan väl få vem som att sitta på nålar ? det sista jag ville det här året var att bli ett vrak, nu känns det som att jag slagit i botten både en och två gånger. fast jag har aldrig varit en quiter förut, så varför bli det nu ? det är skönt att låta tankar rinna ut i fingrarna, få se det svart på vitt. jag har så mycket jag vill göra, bli bättre på, och om man är medveten om sina fel och brister, är inte det en bra början till förändring ?

m.

änglavakt

2011-05-19

jag tappade min iphone idag när sprang i trapporna längs kanalen under min PW. den hoppade ur min ficka, bara sådär. jag trodde verkligen att den skulle hamna i vattnet, jag fick panik ! vad skulle jag gjort ? nog för att jag har drulleförsäkring, men att se sin telefon sakta men säkert sjunka mot botten i äckligt bajsvatten hade lätt kunnat få mig att börja gråta ! jag är sjukt tacksam, den hade änglavakt. skärmen höll, det var bara skalet som blev lite skavt. jag har ändå funderat på att köpa ett nytt. vad hittar man fina skal att klicka hem ?

m.

you go girls

2011-05-18varför slutade jag med morgonpromenader ? det är så skönt. jag är så jäkla trött när jag först kommer ut, men sen tar det max 10 minuter/ dryga första kilometern, sen går det av sig själv.

en eloge till alla andra hurtiga ladies ute i spåret idag. på 5km mötte jag 6-7 tjejer och en kille. det gör mig sjukt motiverad ska ni veta. fasen vad skönt det är att röra på sig, och jag älskar att jag tillhör den klicken morgonpigga som går upp kl 6 för att motionera. beach 11 !

jag har kommit på det optimala. jag kör morgonpromme till min sommar 11- spellista. det är sjukt peppande att motionera till det som jag tränar inför. det är mycket roligare att svänga med armar och pinna på i ett jäkla tempo för att jag vet att jag kommer att ha glädje av det hela sommaren.

rundar av morgonen med mycket vätska och grötfrukost. idag blir det heldag på jobbet. jag är på sjukt bra humör idag. ingenting kan stoppa mig nu.

m.

ingenting blev nyttigt trots allt

2011-05-17

jag har ägnat dagen åt inget särskilt. lunchdejten med kajsa ställdes in och i samband med det gick luften bara ur mig. jag fick lust till ingenting. jag till och med sköt på städningen tills det att det inte fanns någon återvändo.

trots brist på aktiviteter idag har jag ändå fått gjort en del. storstädning av lägenheten var verkligen nödvändigt. det är tråkigt när man är mitt i allt torkande, dammsugande och moppande, men när man är färdig- vilken befriande känsla.

när jag ändå hade ångan oppe, stack jag ner på gymmet. först körde jag järnet på löpbandet i en timme, och efter det hakade jag på styrketräning med rasmus.

jag ska sätta ihop ett schema för hur träningen ska se ut. denna veckan ut kör jag dock på 5 km PW/ dag- antingen på gymmet eller ute och på fredag blir det premiär för indoor walking.

m.

absolut jeffrey campbell hits


2011-05-17

vintern och höstens denmark shoe är och förblir en favorit och delar helt klart första platsen med lita- modellen

jag har mina 399kr rip off på denna sko, men skulle göra allt för mitt eget exemplar av just den här konjaks tonen.

"klossig" kilklack- går det att ha förmånga såna här par skor ?

mer kilklack åt folket.

sist men inte minst; somrigt värre med öppen tå !

 


ELLE BELLE BII

2011-05-17

två helt olika typer av skor.
jag blir kanske tvungen att spara till båda.
friis & company.


white is the new black

2011-05-17

jag ska planera in en köpenhamns- visit med min vän sanna inom snar framtid. jag är på jakt efter danska märket obcejt. det går att hitta online, men jag vet faktiskt inte vilka andra eventuella återförsäljare det kan finnas i den här stan. å andra sidan vet jag inte om det finns några på andra sidan sundet heller, men det känns som om det vore mer sannolikt att trilla över en lite boutiqe på ströget än här hemma i malmoe.

jag har snöat (höhö) in på vitt. vita byxor, vita toppar, vita klänningar, vita skor och vita väskor. inte enbart vitt, men beiget, nude, creme och äggskal. egentligen har det aldrig varit min grej. jag vill inte behöva titta två gånger när jag ska sätta mig för att inte bli skitig i baken. i sommar känns det dock rätt. jag vill vara dressad från topp till tå i vita skira plagg.

m.acne- 11


D&G SS11

2011-05-17

jag föll handlöst över en liten shortsdress i senaste bubbleroom magazine.
designers; señor dolce and señor gabbana.
bildkavalkad från milano fashion week.
visst känns det som att herrerna handplockat änglar from heaven, one by one ?!


en lista

2011-05-16


Dagens humör: vaknade på fel sida - rullade över på rätt sida - rullade tillbaka - rullade på rätt sida igen - rullade tillbaka på fel - rullade rätt - rullade fel - rullade rätt..,
Dagens borde: alltid ett borde...och idag skulle det ha varit: KARAKTÄR !
Dagens frisyr: nytvättat som blev skitig in no time, därför stram hög flätad hästsvans.
Dagens smink: fräscht, med bästa make up store concealern, solpuder och maskara.
Dagens klädsel: jag bytte snabbt om från märtas uniform till flanell, så fort jag kom hem.
Dagens favoritlåt
: den här, fast den här har hängt med ett par dagar och då kan jag inte låta bli att lyssna på den här också.
Dagens planer:
hur ska man hinna annat när man haft en heldag på jobbet. jag hann förvisso morgonpromme, och det är jag stolt över !
Dagens vill ha:
nya garderob !
Dagens längtan: sol & bad,
det var så längesen.
Dagens beroende:
coca cola light.
Dagens tråkigaste:
det för bli att jag i stort sett planerat morgondagens måste such as städning. booring !
Helgens bästa:
helgen nu eller helgen då ? helgen som passerat; kära återseende från förr. helgen som kommer; homecoming för gry. yeeeey !
Helgens mest efterlängtade:
helgen som passerat alltså ? ledighet, no doubt !
Helgens pinsammaste:
för en gångs skull vart det inte jag som var pinsammast, men jag nämner inga namn !
Dagens motto:
en riktig sunkig gammal rulle går på tv; så dagens motto får bli: think fast. look alive. die hard.

åter motionär

2011-05-16

klockan ringde 6. -jag stängde av alarmet och drog täcket över huvudet. jag låg kvar i tio minuter, sen fick jag myror i benen. jag fick på mig mina nya easy tone- skor, helt oanvända, och begav mig ut på en morgonpromenad. i början vart det ganska ovant, men sen gick det av sig själv. dock undrar jag; ska det verkligen bränna i fotsulorna med easy tone- dojjorna ? jag antar att mina fötter inte riktigt vet hur de ska bära sig åt, och att det är ovant med runda sulor. jag är inte helt övertygad än om konceptet håller, men det känns verkligen mer i benen. förhoppningsvis ska mina nya pjuks hjälpa mig till ett fast ass.

snart ska jag diska undan och knata till bussen. det blir jobb 9-19, inte helt fel. imorgon är jag ledig igen och det känns skönt att åter få tillbaka sin tisdag. det ska städas och röjas och sen ska jag träffa kajsa. träning ska prioriteras denna veckan, men jag ska ändå ta det lugnt. jag funderar på att gå morgonpromme hela veckan och följa med fanny på indoor walking på fredag, vila helgen, och sen köra igång på gymmet nästa vecka. jag är inte helt kvitt snor och slem, därför känns det dumt att pressa sig. jag har inte tid att vara sjuk.

från och med idag tänkte jag dessutom köra igång lite sommar- deff. grötfrukost - quinoalunch - ägg/annan proteinmiddag. kolhydrater blir det åtminstone max morgon och lunch. grötfrukost med nötter och äpple fyller verkligen sin funktion, och jag mår bra av det, men att äta pasta till lunch och middag gör mig fett sötsugen på kvällen. helgen har vart ganska brutal med mackor morgon-middag-kväll. nu är det måndag och det är en perfekt dag för lite nya rutiner !

m.

the non calories way

2011-05-14

jag tampas med en ny last. hon/han/den/det heter cola light ! jag har aldrig vart förtjust i coca cola innan. men nu, om jag blir sugen på läsk (det ska tilläggas att det händer väldigt sällan) faller jag alltid handlöst över en flaska med silvrig ettikett.

marias vs. red fellas

2011-05-14

jag och rasmus gick lite småsultna förbi red fellas och längtade efter varsen ABC-macka. dödligt goda, men här både smakar det och kostar. lunch på fast food- ställe för typ 100spänn känns sjukt onödigt.
istället gjorde vi våra egna:

dijondressing the ohlin way
gott ciabatta bröd
italiensk salladsmix
tomat
avokado
grillad kyckling
bacon
gurka
rödlök

det är verkligen roligt, att på alla sätt och vis, göra det själv !


rainy day

2011-05-14

regnet står som spön i backen. det är riktigt tråkigt att det ska regna när man är ledig, men samtidigt ger det utrymme för vila, och det behöver jag ! vi låg kvar i sängen till halv 12 idag. det har jag inte gjort på väldigt länge, tagit en sovmorgon som i stort sett bara går ut på att somna om hela tiden. det är skönt, men ger en myror i kroppen tillslut.

när klockan hade passerat två och jag fortfarande inte kommit ur pyjamasen fick jag ångest. skyndade ner på stan efter välsmakande scones- frukost. det blev inköp av nödvändigheter som kattmat och mjölk. sjukt fantasilöst, men jag måste verkligen få in i min hjärna att det går att gå i butiker utan att köpa. köpte i och för sig en ny parfym på yves rocker. älskar deras fruktiga dofter. ibland tycker jag att vanliga parfymer doftar så kemiskt. ibland är de liksom helt onaturliga i kombinationerna och så starka att jag får ont i huvudet. jag har istället kört yves rockers kokos doft- sjukt god, men nu byter jag till persika ett tag.

kvällen är ännu ovis. tanken är att vi först ska på releasefest för arcane willows debut EP och att det sen blir hemmafest a la trädgårdsmodellen med tält och grillning. som läget är nu, ärjag dock inte övertygad. hemmafest INOMHUS klingar skönare i mina öron, eller en go rulle med diverse läckerheter i skålar och glas. om det bara kunde lätta och bli bätter väder, då slås automatiskt on- knappen på och inställningen blir mer positiv. det bråkar åtminstone vara så annars.

m.

fredag den 13

2011-05-13

ikväll får ni höra mer ifrån mig. tills dess ska jag ta mig igenom min sjunde arbetsdag som snorunge. jag visste att det skulle komma för eller senare. vårvärme, tji fick vi som tog av oss alldeles för tidigt. idag är första dagen som jag kunde känna smaken på den mellanlagrade prästosten. kanske ett tecken på att det ändå håller på att släppa ? jag vet inte, men det återstår att se. jag har helgen fri och ska njuta av sol, vänner och kärlek. på återseende.

var rädda om er idag !

m.

rollin' den här fredagen

2011-05-06

jag känner mig som en klump jäst deg. lite små lökig sådär. smet ner i tvättstugan imorse, innan det ens är okej. körde två maskiner tvätt för att jag hade ångest över att det under nästa vecka inte kommer att finnas några rena kläder annars. så nu har jag rena jobb- blusar !

resten av morgon/ förmiddagen har jag legat i soffan och sträcksett glamourama2. jag har helt också hållet kommit ifrån det där med serier. jag har fortfarande några avsnitt mad men kvar att se. det kanske är lika bra att hålla lite på dem ? så att jag inte får abstinens, menar jag.

nu ska jag göra mig iordning för en tur på stan. det blir inget roligt alls. in på stadium och lösa ut 500 spänn som de stal från mig i tisdags, shoppa på apoteket och in på systemet. det blir kanske en tur på hansa också, mest för att det kliar i fingrarna och jag vill ha nya kläder.

ikväll är jag på egen hand om inte ted vill gästa. rasmus spelar nämligen spökboll i kiristianstad. världens mest underskattade spel. jag älskar spökboll !

m.

who is gonna save the world tonight ?

2011-05-06

jag sitter, otåligt och väntar på att de ska lägga upp SHM's senaste på spotify; save the world tonight. den är så jävla skön, något att klicka hem på itunes kanske ? sommaren är säkrad ! så många nätter jag ska svepa över golvet till den här. genialiskt !

m.

fast five

2011-05-05

sanna ville gå på bio, jag var inte sen med att nappa.
vi hade ingen riktig aning.
no strings attached
water for elephants
fast and the furious 5

det var hugget som stucket, men jag la ändå min röst på fast and the furious.
jag älskar't !
jag är ingen action- fantast egentligen.
det ska vara lättsamt och roligt.
skräckfilm fyller sin funktion, men helst av allt vill jag kunna ligga dubbel om jag går på bio, eller tittar på film.
undantagsvis då för brain o'conner, mia och dominic toretto.
mitt hjärta klappar !
jag har sett samtliga filmer.
den idag vart dock bäst !
det finns inget som är så pulshöjande som fet musik, snygga bilar och berg av muskler.
jag satt som på nålar. kunde inte få nog.
jag blir retad här hemma, men det skiter jag i.
sjukt bra torsdagsfilm !

nu kör vi, jag ska ta körkort !


starstruck

2011-05-04det finns så mycket vackra kvinnor runt omkring en. ja, alla är ju vackra på sitt sätt, men en del kan man inte låta bli att fascineras över och inspireras av. min absoluta favoritkvinna är, förutom mamma, petra tungården. jag läser om henne jämt, följer det hon gör. nu kommer denna fantastiska människa till malmö om två veckor för att i butik presentera sitt smink som hon lanserat ihop med kicks och duwop. jag har såklart klickat hem hennes godispåse för sommaren och bara längtar tills jag får se henne på riktigt. när jag behöver glamour i mitt liv, då läser jag hennes blogg. det kanske bästa av allt; det finns ingen som ändå är så skör och känslig mitt i allt det där och vilket jävlar-enamma hon har den kvinnan. coooolast !

m.

om sanningen ska fram..,

2011-05-04

..,får gärna bli årets sommarplåga. jag gillar't ! sjukt pepp. http://www.youtube.com/watch?v=ywbL7QQl97Y

m.


3 maj

2011-05-03

nu ligger jag och rasmus i varsen soffa, medtagna efter dagens bestyr. vi behåller den gamla soffan tills vidare. jag gillar att det är lite mer möblerat här nu. kanske går det att klä om båda i matchande tyg ?

jag och jenny trotsade växlande molnighet och satt ute på lunchen. det dracks dessutom vars ett glas vino. väl vald dryck till sallad respektive räkmacka. gissa vilken min var ?

efter lunchen gick vi bananas inne på stadium. 2500.- slutade kalaset på, men nu är jag ett par easytone- dojjor, en snygg nike-dress och en turkos sport-BH rikare ! det finns ingenting i världen som kan få mig att inte gå till gymmet nu. det är bara att köra !

eftermiddag/kväll har vi sysslat med soff- omflytt, veckohandling och nu även storkok av lasagne. bildregn utlovas !

m.

lookbook

2011-05-03

MICHAEL T., 22 year old model/designer/skater from MOLDOVA
jag kör allt så länge jag orkar, och sen när jag håller på att dö, kör jag 5minuter till.

2011-05-03

jag kände mig som en geléklump i ett hamsterhjul på gymmet. fyfan, vad otränad min kropp är. så är i efterhand är jag trött, men mest tom- på ett skönt sätt. nu är det gjort och jag gav allt. jag ville ge upp efter en kvart, men jag var faktiskt på gymmet i mer än en timme.

det är kanske lite tafatt såhär i början, men jag har faktiskt varit där och jag är stolt. jag som alltid har varit aktiv och dessutom alltid velat vara bäst jämt, med allt- känner det som en befrielse att faktiskt ha kommit igång igen. nu ska det inte få rinna ut i sanden.

cross'en är både svårare och jobbigare än jag kunnat föreställa mig. jag hade svårt att hålla ett jämt tempo, därför tänkte jag; jag kör allt så länge jag orkar, och sen när jag håller på att dö, kör jag 5minuter till. det är kanske inte så man ska göra, men tills jag fått rytm, fått upp flåset och känner mig bekväm bland alla maskiner- tänker jag köra sådär. det var faktiskt första gången jag såg många av de där apparaterna, så om jag såg rolig ut; fine då bjuder jag på det, jag är åtminstone där !

en timme till lunch med jennan och vi har ingen frukt hemma. jag är så hungrig och sjukt sugen på räksallad.

m.

socker detox

2011-05-03

nu får det vara nock ! jag nallar en liten kaka då och då. pillar i mig en chokladbit. dricker coca cola, fastän jag egentligen inte tycker att det är gott. blir sugen på glass och annat onödigt. vad är det som händer ? sen jag kickade igång lchf-light har jag lyckats reducera mitt småätande förvånansvärt mycket, tills för ett par veckor sedan.

jag är tillbaka på brödfronten, för att jag INTE KAN leva utan det, men annan stärkelsemat har liksom naturligt fallit bort. dock har påsk och en och annan ledig dag lyckats förpesta tillvaron med alldeles för mycket "unnande". jag skäms inte när det står gotter på bordet !

nu är det dags att ta tag i det där. jag är för det mesta en allt eller inget person. börjar jag tänja på gränserna då är det kort. om godis tillåts på helgerna är fredag alltid helg. slutar jag då tidigare en dag blir det naturligt med en svullstig fika. har jag då fikat på en onsdag kan jag lika görna sätta i mig en massa gott på en måndag också. det är förbannat surt, för när man väl börjat- kan man inte sluta.

vickan tar studenten om mindre än 40 dagar. hon har vart duktig och hållit sig borta från sötsaker så länge jag känt henne- typ ett år. hur grymt ? på sin student ska hon släppa på tyglarna och äta av sin egen tårta. major- belöning och fett rätt dag. jag ska köra det som mål nu. inget socker på 40 dagar, bara gymmet och bra mat. frukt räknas som bra mat. lchf-light men med återhållsamhet på frukt vart en pärs !

är ni med mig ? jag pallar inte kolla på mina lår längre !
nu kör vi...igen !

m.

fullt upp

2011-05-03

jag kikstartade dagen med triss i knäckemackor. ska strax dra fram dammsugare och mopp och sen ska lyan få sig en helkörare. ikväll kommer en nygammal soffa att trilla in här. vi vet inte vad vi ska göra med vår gamla ?! efter städning ska jag ner på gymmet. nu ska det köras stenhård kondition två-tre gånger i veckan. jag ska slimma min oslimmade kropp på cross'en och langa sit ups tills jag spyr. lunch/eftermiddag spenderar jag i lund med sötaste jennan som jag inte träffat på evigheter. väl valda aktiviteter så här på min lediga tisdag.

m.

första maj

2011-05-01

bästa valborgn med bästa ted.
jag som hade lovat mig själv en lugn afton ramlade i säng kl 4.
det fick man sota för på jobbet idag, men man lever bara en gång.
jag trodde faktiskt inte det !
det blir aldrig som man tänkt sig, men omgiven av härliga människor brukar det bli bra.
och vet ni ? det blev bananas !
hemma-rave.


RSS 2.0