jensen, yamato och schlageryra

2009-02-28

jag är en människa vid mina ord, även om det ibland tar lång tid för mig att verkligen genomföra vad jag sagt och lovat. men jag brukar i alla fall se till att hålla mig till det jag sagt. i augusti fyllde ted 18 år, och jag lovade honom att vi skulle äta middag på jensen - och det skulle vara hans kväll, och jag skulle stå för notan. så gick månaderna och det hela sköts upp - men så i samband med fotoprojektet nu i veckan, som victor och ted deltagit i sa jag att nu kanske vi ska ta det där jensen besöket - det får ni som tack för hjälpen. så jag ringde och bokade bord och sen avnjöts trerätters på ett mysigt och smockat jensens.

så när vi satt där, och pillade i oss av läckerheterna så gick det ju inte att undkomma "hur kom det sig egentligen att vi blev så himla bra vänner?" för utan att jag tänkt på det särskilt mycket har vi blivit den ulimata trion och har sedan tidig sommar hängt ihop - tätt. midsommaraftons dimma, vem hade kunnat tro att den skulle mynna ut i evigt skolsken och att denna underbara vänskap skulle fortsätta att följa oss, vem hade kunnat tro det då ? det är lustigt hur jag kunnat acklimatisera mig så fort, så gott det går bli en av er. hur jag trots att jag egentligen är mycket olik er kunnat anpassa mig och bli som ni. hur jag trost att jag ibland är ganska så fin i kanten ändå kan skratta åt era grabbiga beteenden, och inte minst joina när det passar mig, hur jag förvånar er när jag liksom ni kan se till att bära mig riktigt grisigt åt. jag har inga gränser när det kommer till att vara tramsig och bäst av allt tycker jag om att hugga tillbaka. ni finns där för mig, om någon skulle bete sig dumt mot mig. men precis som ni finns där för mig, så finns jag där för er - o ingen bråkar med mig o mina 165 centimeter. jag är nog tuffare än somliga tror.

jag njuter i ett sälskap - jag trivs med att vara lilla jag, som har er på vars en sida om mig - men precis som att jag njuter av att vara liten och oskyldig, så hittar jag gärna på skit, och beter mig matcho - så som det händer att ni också gör. när jag tänker efter är vår trio, perfect match på alla sätt och vis, och er skulle jag nog inte ens mot en R8 och en 8C kunna byta bort. <3

m.

t & v

favorit i repris - ömhet, fisar och oc

2009-02-28

ted önskar - så detta får bli favorit i repris - från gamla bloggen.

ömhet , fisar och OC

söndag 31 augusti

jagade , det var så vi kände oss tillslut när de hade ringt o frågat efter oss vid upprepade tillfällen under kvällen. vi som hade sett fram emot en lugn kväll hemma. du & jag och OC. o tillslut blev vi lämnade ifred.
det kändes lite som att passa en lillebror , trots att jag inte har en sådan. först skulle du ha mat ,   o ja - jag ska vara ärlig , utan dig hade det inte blivit någon mat , du som alltid säger att du inte kan laga mat fick igång ugnen , som jag inte förstod mig på. när maten var klar o vi hade ätit cyklade vi i ilfart till konsum för att köpa godis till filmen. o jag vet inte , men av någon anledning känns det inte som en slump att det blev exakt 100 kr , så att vi slapp allt tjafs med växel o mög. det är vår , o endast vår tur. hem igen o puffa upp kuddar i sängen o lägga sig till rätta.    nästa bekymmer blev att välja avsnitt , men vi kom ganska snabbt överrens om att börja från början.   timmarna gick , o vi blev tröttare o tröttare. klockan blev mer o mer och jag hade bestämt mig för att passa tiden till sista bussen.   
fick sällskap av jackie o pelle en bit , hunden & pappa :D   men efter att ha stått o frusit på busshållplatsen 10 minuter förstod även jag att bussen redan hade gått , jag lunkade tillbaka.

vem hade någonsin kunnat tro att du o jag skulle bli så nära vänner ? inte jag , i alla fall inte då får ett par år sedan när vi träffades första gången på ledarkåren. vi kom bra överrens , såklart att vi gjorde , men det rann ganska snabbt ut i sanden , o vi träffades bara då och då. men så nu i sommar , liksom vi har typ hittat tillbaka till varann. gammal vänskap rostar aldrig , ellerhur ? eller vi tog allt till en annan nivå , allt med fester o mys i sommar , o sen med allt på cypern. vi har liksom nått ett annat stadium , där allt är tillåtet. jag vet ingen som fisar så äckligt som du , o ingen som gillar att rapa folk i huvet , o som dessutom aldrig tröttnar på det. jag vet inte heller någon som kan äta så mycket , o ändå hålla sig så smal. sist men klart inte minst så vet jag ingen som är så ärlig som du.   fy fasiken vad jag trivs - du är så bra. du förstår typ , eller du får mig i alla fall att känna det som att du förstår , o skulle du inte förstå är jag säker på att du skulle ge allt för försöka förstå.    jag älskar din humor , o jag älskar ditt sätt att se på saker , ditt sätt att tro att du klarar allt bäst själv , o att du liksom tar åt dig äran. du är galet kul , o jag älskar varje sekund vi umgås , du är verkligen en riktig vän och när saker är svårt , hojtar du något , kallar mig gumman , kliar mig på armen o sen är allt bra igen !    alltid vänner teddy ? :) <3   jag hoppas det i alla fall.. :$

m.

it's simply art - alfa romeo 8c competizione

2009-02-28

jag kan lika lite om bilar som, jaa - det finns inte ens någon bra liknelse - så himla värdelös är jag på bilar och motorer. men när jag ser en läcker bil, nog ser jag att den är läcker då. det spelar egentligen ingen roll vad det är för modell, men audi toppar mina listor - och en vacker dag kör jag deras R8 - så enkelt är det. men idag har jag vidgat mina vyer en aning och fått upp ögonen för en annan läckerhet - det sägs att bilar inte kan vara konst - men nog har alfa romeo lyckats. deras 8C Competizione, som endast existerar i 500 exemplar är ett konstverk, det måste ni hålla med om. från och med nu är jag påläst och tydligen så skiljer sig inte denna alfa modellen från någon annan av deras modeller. bilens hjärta är motorn, en 4,7-liters (4.691 cc) 90-graders V8 - tanken har varit att skapa en motor med extraordinära prestanda men samtidigt med körbarhet och smidighet för både stadsgator och landsväg. i mina öron klingar detta gott - och trots att topphastigheten inte matchar ferraris så är 290 inte fy skam. det sägs dessutom att för respektens skull toppar man inte ferraris hastigheter. exakt vad allt med hästkrafter innebär är jag inte riktigt säker på, men med en effekt på 450 hk - kan jag nog med lilltån räkna ut att detta är to much of a car för mig - men vad spelar det för jäkla roll, jag älskar den!

om man skulle jämföra bilvärlden med en människokropp, så är ferrari hjärnan, auston martin ansiktet - cadillac magen och alfa romeo hjärtat och själen - och alltså jag ber er bara, titta - den är ju för sjutton genialisk !

m.

alfa romeo 8c

02.45

2009-02-28

dagens djupaste -
lösryckt något omarbetat citat från konversation med mitt hjärta - "mitt intresse för sådant är lika med en burk ravioli..."

m.

festivalyra - med schlagerfeber

2009-02-28


När vi ska dansa i neon...på vår resa genom natten...men aldrig sviker jag mitt land - när vindarna viskar mitt namn...du ger mig bra vibrationer - varje gång du tar min hand i din...ont, det gör ont men det går...en evighet - en kort sekund...åh Maria - ja tänk om vi vetat - att en kvinna kunde väcka känslor så heta...jag ljuger så bra...för jag vill leva la dolce vita !

Give me your love - give me all of your love - I'm the one for you...like a star, like a hero - love will survive...but baby, I'm the worrying kind...

m.

today's a good day

2009-02-27

36/ 36 på prov i datakunskap, excel. eventuellt slutbetyg i datakunskap, mvg.
muntlig presentation på svenska - bokprat med maria, omdöme = mycket bra gjort. vad det nu betyder ?

dagen idag kan inte beskrivas annorlunda än att - det idag är en mycket bra dag. den kommer att avslutas med middag på jensen ikväll, med t och v - som tack för att de ställde upp och modella. just nu ska jag bara njuta av att himlen är blå och att solen skiner. veckan har susat förbi och för övrigt så har vår berlinresa dessutom beviljats. vilket betyder att vecka 19 = maj, då åker en busslast med 18/19 åringar till tyskland för att leva loppan - och insupa kultur - heja heja SPcool-coolare-coolast.

m.

- Hej ! Jag heter Ted, och det här är Victor - från Sweden Models

2009-02-27

en sista växel har lagts in för att hinna slutföra projektet i foto - "bildspel till musik" att endast använda låtens titel tycker jag är presentation nog - så jaa, put your hands together for: dressed for success.

m.

1 
2 3 4 5 6

när du vill ha oväntat besök

2009-02-26

jag tror det är zoegas- reklamerna som säger, "när du vill ha oväntat besök" - ska jag vara ärlig så förstår jag inte vad de menar riktigt. så jag har kommit på mitt eget koncept - jag glömmer saker hos kamrater så att det ska komma hit o lämna dem. typ som när jag glömde mina ipod- högtalare i victor's bil - för bara en minut sen ringde han och sa att han kommer förbi med dem = "när du vill ha oväntat besök"

ytterst långsökt, men ni får ursäkta mig - idag är jag sån bara !

m.

om gud har bröder, heter de karamellpojkarna

2009-02-26

alla kristna fundamentalister och andra måttligt religiösa där ute i vårt avlånga land. jag tror på en gud som är helig och varm, och som ger kampglöd och identitet - end of story.. just idag så känner jag starkt för att ifrågasätta kristen tro och bara göra något sånt där meningslöst uttalande som man bara kan göra once in a while när man pillat i sig för mycket sötsaker och blodsockernivån ligger och pendlar någonstans mellan alldeles för hög och skyhög. gud skapade karamellpojkarna till sin avbild och det är därför deras gröna karameller med lakritspulver i är himmelskgoda. teodicéproblemet existerar - men i en enda form, av så kallade karies. varför denna orättvisa värld ?

m.

ser jag ut som en purjolök - eller är det bara som det känns ?

2009-02-26

studie- och yrkesvägledarna på skolan är ilskna klimakterie kor hela bunten, som verkar tro att deras tid är så mycket dyrbarare än alla andras - så därför drar man sig alltid lite för ett besök i deras reservat. idag hade dock en utav dem avsatt cirkus 30 minuter för allmän högskole/ universitets- info och till vår stora förvåning hade samtliga studieplaner tryckts ut för att kontrolleras och vi fick faktiskt en ganska så övergripande bild av datum, tips på hemsidor att lusläsa när det nu så småningom börjar bli dags att söka till hösten.

mentalt känner jag mig som en purjolök - allting tar väldigt lång tid för mig och jag har inte riktigt kontakt med mina yttersta funderingar. olika viljor och olika idéer skulle pedagogiskt kunna beskrivas som blasten på en purjolök. högskola till hösten, eller inte högskola till hösten ? det är sannerligen, frågan.

m.

världen är på gång - och jag bara sover.

2009-02-26

kronprinsessan är förlovad med sin daniel, heath ledger fick sin oscar för bästa manliga biroll och fettisdagen svepte förbi fortare en kvickt, men vart var jag ?
svar: begravd i läxor och ångest. trots en veckas lov och uppvilning är jag åter lika trött. efter skolan, i lagom ordning till gamla mysiga gilmore girls- avsnitt vid fyra snåret faller jag i dvala, och sen snarkar jag en bit in på kvällningen, förbi middag och sen återstår bara plugg. igår var jag så himla hög på livet - men i stunder som dessa när sova tycks vara det enda jag förmår kan jag inte låta bli att tycka synd om mig själv. jag som håller på att leva, varför sover jag ?

veckan har i stora drag innehållit - foto, redigera foton, klippa ihop foton - skriva statusrapport till projektarbetet, förbereda tal i svenska samt analysera somalia från kolonialtiden - fram till det fortfarande pågående inbördeskriget...

att tillägga i denna fruktansvärda värld av virriga lärare, regn och måttlig energi vill jag bara säg att jag älskar min pojkvän !

m.

life is wonderful

2009-02-25

dåligt med uppdatering, i guess. minds been out for a while - liksom varit ur funktion - typ "det går inte att ansluta till servern"

det är lustigt hur livet har sina vändningar, hur allt kan förändras utan att man egentligen kan styra över det och hur man slungas mellan beslut. jag är nog lite utav en drömmare - men vad gör det, för att våga vinna måste man satsa och jag vill inget annat än leva för framtiden. ingenting ska få stoppa mig från göra det heller. naiv ? - jo, kanske. men för mig är kombinationen av att fånga dagen och att leva för framtiden det mest sunda. utan drömmar är vår frihet begränsad - men utan att fånga dagen, kommer vi susa genom livet utan att förstå att det faktiskt pågår. jag är mitt uppe i livet - men fortfarande har jag hela livet framför mig, med en sådan inställning behöver jag ingen manual för att leva - jag gör ju det redan !m.

Honey

2009-02-22

det gick en rätt schysst dansfilm på tv igår - honey. jag imponeras sällan över storyn i sådana filmer, drama - missförstådda människor, drama, lite kärlek, drama och slutligen är dansen befrielsen från allt lidande. men vad jag däremot älskar med filmer som den ovan nämnda är att musiken är officiellt den bästa, och danserna alltid lika snygga och fräcka. jag önskade verkligen att jag kunde dansa. jag är som bambi på hal is, och som så många förrut sagt "jag dansar aldrig nykter" så är detta något jag håller fast vi - för allas säkerhet. i alla fall så tänkte jag bjuda på finallåten från filmen igår - som jag haft på repeat hela dagen. jag älskar barnkören i refrängen och texten är rätt upplyftande - man blir liksom helt peppad, i believe i can.

m.


Singing That Melody

2009-02-22

söndagar spenderas bäst slötittandes på what ever som finns på tv för stunden. att zappa mellan kanalerna för att hinna se det sista av någon serie är underhållning nog. särskilt viktigt är det att inte göra någonting alls sista söndagen på ett lov, för framför sig har man åter igen vardag. dagen har inneburit ett evigt pendlande mellan soffa och säng - något kapitel asyl och en hel del städning. jag antar att det blev ett hyffsat lov trots all och samtidigt som jag fasar för solveckorna som ligger framför mig, vill jag bara få de avklarade.
veckan kommer att bjuda på fortsatt arbete inom fotoprojketet som i nu läget kommer att mynna ut i lite snygga modellfoton på victor och ted, bara jag kan få tillgång till studion på skolan - men det ska nog inte vara något problem. fortfarande skulle jag vilja fotografera graffitti i malmö, men det får bli plan B. nu ska min äckliga matta dammsugas och sen ska jag fortsätta läsa asyl. förhoppningen är att den ska bli klar ikväll - så att jag innan läggdags kan sätta tänderna i stieg larsson's - män som hatar kvinnor.

later !

m.

annorlunda frukost- underhållning

2009-02-22

ibland är mina föräldrar ytterst märkliga. är det inte möjligt att lyssna till fågelsång utomhus - får man göra det bästa av situationen och lyssna till en CD med inspelade fågelläten. så förmiddagens frukostunderhållning har innehållit fakta om samtliga svenska småfåglar - hur de låter, vart de flyttar på vintern och hur många kullar ungar de får på ett år. särskillt intressant var det ju att lyssna tll grönfinken - den är förövrigt den enda svenska småfågeln som kan klättra på en trädstamm med huvudet före. onödigt vetande del 26 - eeh, jaa typ !   men ljudet av kvittrande småfåglar driver inte bara mig till vansinne - ni skulle sett katterna. det känns ju fruktansvärt hånt men nog är det kul att se dem. båda sitter på helspänn, rätt som det är rycker det i dem - och då tar de sig ett språng fram och tillbaka så det river i parketten.

m.

vuxenpoäng, jag har mitt liv i pärmar

2009-02-21

en sak måste man veta om mig, och det är att jag inte slänger saker. inte förrän jag verkligen måste. när lådor. boxar och pärmar väller över av gammal skit - då slänger jag saker. jag kan fortfarande hitta påsar och små lådor innehållande kolapapper, formar från ischoklad, pärlor av udda antal - som en vacker dag kan komma till användning (tror jag). jag sparar på tidskrifter, brev, uppsatser - allt från utkast till betygsatta - alla uppgifter och hänvisningar vi fått i skolan, och massa annat småplock.

i alla fall så har jag samlat en del vuxenpoäng idag tycker jag - jag har samlat 2,5 år av mitt liv i pärmar. alla papper från gymnasiet har sats in bakom färggranna flikar så att jag, om jag skulle vilja kan ta en titt tillbaka och se vad jag åstadkommit under min gymnasiegång. fortfarande väller hela golvet av konfetti eftersom att underdelen till hålslaget mitt i allt göra-hålande fick för sig att lossna, och jag är fortfarande inte riktigt klar med pappers-insättningen, ska raska på nu - så att jag kan bli klar någon gång.

m.

när gamla intressen blir som nya

2009-02-21

på en hylla i mitt skrivbord står en gammal skokartong full med gamla penslar och oljefärg, några tuber akryl och en och annan kaka akvarell. den senaste tiden har kartongen bara stått och samlat damm, men nu när jag drog fram den slog det mig hur kul jag faktiskt tyckte att det var.

jag spenderar väldigt mycket tid framför datorn, och jag känner att ibland räcker det inte att vara kreativ och skapa i form utav text. alla mina försök att skriva noveller har den sista tiden bara slutat i att dokumenten åkt i papperskorgen. i veckan ska jag ta mig in till stan för att investera i lite nytt material och återigen ska jag försöka komma igång med målandet. en lite förhoppning är att jag ska våga mig på att ansöka till någon konstskola - sarah lawrence är fortfarande drömmen - men mer rimligt blir nog KKH, eller något i den stilen. givetvis är detta ett utav mina senare infall - men som jag skrev igår så är hela världen numera mitt smörgårdsbord.

m.

Raw Comedy del 3

2009-02-21

stand up har tagits till en annan nivå - sthlm live kan ta sig där solen aldrig skiner - för raw comedy is the new shit. jag älskar jakob ökvist, och kiss-och-bajs humor - BIG TIME !

raw comedy club del 3

m.

min tolkning till en lukas moodysson dikt

2009-02-20

förra året gick jag en kurs i bild, 150p - som sträckte sig över hela året. fyra timmar bild i veckan var en hel del och det gav mycket utrymme för keativitet och skapande. våren mynnade ut i en konstutställning på falsterbo konsthall efter att vi tolkat lukas moodysson. det är inte särskilt lätt att sätta bild till hans lustiga dikter - men tillslut kunde även jag bidra med en tavla och fortfarande är den min största stolthet. man ska inte leva på gamla meriter, men jag känner fortfarande att jag lyckades !

m.


the spaceman says, "everybody look down! it's all in your mind!"

2009-02-20

jag har så länge varit rädd för att växa upp av en enda anledning att jag är rädd för att fatta beslut angående min framtid som gör att jag begränsar mig. jag är rädd för att om jag bestämmer mig nu är risken större att jag blir missnöjd, och därför måste börja om på nytt. men att spendera dagen med någon som är lite äldre ger en faktiskt perspektiv. samtidigt som det kan vara bra att undersöka sina möjligheter, så vet jag nu att jag inte behöver bestämma mig, för jag har fortfarande så mycket tid kvar där jag kan prova mig fram. vad jag i alla fall ska se till att göra är att skaffa mig en gedigen utbildning som jag alltid kan falla tillbaka till oavsett vad som händer på vägen. man ska trivas och man ska vara passionerad över det man vill syssla med. det spelar ingen roll vilka förväntningar någon annan har på en, för det är fortfarande för min egen del jag ska arbeta. att mitt blivande yrke skall generera mycket pengar är kanske inte något jag behöver haka upp mig på just nu - nu är det nog desto viktigare att jag blir erfaren, och sätter upp rimliga mål för mig själv.

något som jag verkligen börjat att inse vikten av är att ingenting kommer gratis och därför bör jag inte stoppa huvudet i sanden. rädslan, det är kanske dags att försöka övervinna den - men på ett plan som gör att jag inte begränsar mig. det skadar ju aldrig att så ett frö för att se vad det hela kan leda till. från och med idag ska jag se hela världen som ett smörgårdsbord. jag ska vara öppen, men sålla bort sådant som inte intresserar mig. karriärvalet kommer att bygga mig och jag vill inte misslyckas - men samtidigt måste jag grunda mitt karriärval på vem jag så här långt insett att jag är. hittills ligger jag ganska bra till, jag vet att jag vill jobba med människor - jag vill inte sitta still och jag vill ha omväxlande arbetsuppgifter, jag vill hjälpa - men också skapa. jag vill kunna stå i fokus samtidigt som jag är en tygghet att kunna luta sig emot. jag utesluter inte yrken så som kurator och coach men helst av allt skulle jag vilja kunna bjuda mer på mig själv. tips på yrken som skulle kunna passa mig ? langa i så fall !

m.

overkill

2009-02-20

jag dissar matchande väskor i modellen med axelrem och värre blir det om det dessutom är reklamtryck på. tossigt !

m.

besviken men ekonomisk

2009-02-20

just in case stoppade jag solglasögonen i väskan ihopp om att de skulle komma till användning efter att traska gågatan upp och ner. men lång näsa för min del, när jag kom av bussen i malmö och insåg att här skulle solen inte titta fram. med öppet sinne gick jag loss på vårens nyheter och drog av och på plagg för att kanske hitta något. tre timmar senare var allt jag förmått att köpa ett par nya leggings. fanny skrattade gott åt mig när jag mötte upp henne för att fika. så mycket nytt - men så lite fint. modemedveten - vem ? jag ? - inte en chans, men jag är noga med det jag sätter på mig och jag måste trivas till 100% personligstil - i guess, men idag verkade jag ha glömt bort vad den innebär, för ingenting passade. lite besviken. ska i alla fall se till att kasta mina gamla leggings nu med stort hål i grenen när jag faktiskt har investerat i ett par nya. och till dig som tycker om mode och kläder, har du lust att bli "personal-shopper" till någon med begränsad ekonomi ? 

m.  

Ann Söderlund

2009-02-20jag är nog lite kär i ann söderlund, så är det bara. sjukt snygg och cool.

i'm off för fika och shopping

2009-02-20

påklädd och fixad, ska strax pinna iväg till bussen och göra malmö stad osäkert. har inte spenderat pengar på evigheter, och egentligen finns det ingen längtan efter att sätta sprätt på siffrorna på kontot, men längtar efter något nytt och fräscht i garderoben är överhängande. så ska se om jag hittar något kul idag. ska också träffa storasyster lundborg, behövligt. fanny, vår solstråle - finns ingen som jag beundrar så som henne! so long !

m.

i'm not a girl - not get a woman

2009-02-19

ni får ursäkta att jag citerar brittan. men jag är ganska tom för tillfället känner jag, och allt jag har att säga just nu är: people change.

m.


Sportlovsaktivitet del 3: Lunchen

2009-02-19

nu har jag nästan utnyttjat sportlovet till max. jag har lyckats att sova bort dagarna men ändå hunnit med att känna på att det faktiskt är sportlov. den sista aktiviteten är den där mamma har viktigast roll - idag bjuder hon på lunch på mimmas. nu när vi inte är små längre - jag och min bror, så är det svårt för mamma att komma på anledningar till att vara hemma - för tro det eller ej, nu klarar vi oss helt enkelt själva. men en dag den här veckan brukar mamma samla ihop lite flextid och utnyttja den på så vis att hon spenderar en heldag mysandes på vellinges, enda - men väldigt mysiga lunchresturang. det brukar bli en hel del utrymme för skvaller och prat, sådant som jag och mamma så ofta skulle behöva men som så sällan hinns med. i alla fall så är det mamma/dotter qualitytime idag och jag ska på stuts hoppa in i duschen, för det börjar dra ihop sig till lunch, trots att vi nästan precis åt frukost. ciao !

m.

min katt är vegeterian

2009-02-18

varje gång det plockas fram en burk konserverade majs, eller vi tinar ärtor eller böner i micron bli min katt helt galen. hon råmar upphetsat och rullar runt på golvet som en tiggande hundvalp. när hon tillslut får ta del av grönsakerna gluffsar hon ivrigt i sig som om hon aldrig sett mat förr. ibland undrar jag om hon verkligen är en katt..?

m.

Sportlovsaktivitet del 2: En god bok

2009-02-18

efter att ha brutit mig in i förrådet i princip och hoppat över diverse övervintrande blommor, trägdårdsslangar och annan bråte kunde jag konka ut en stol att placera på den snötäckta gräsmattan. med ett glas varmchoklad placerade jag mig så långt ifrån skuggor jag bara kunde och avnjöt flertalet kapitel i liza marklunds, asyl. solen stod på och efter ett tag blev det ganska varmt under filten. mitt stora misstag att ta på mig mina fräna blåmönstrade gummistövlar fick jag dock betala för ganska snart när dubbla sockor inte verkade att hjälpa. stelfrusen om tårna fick jag efter en timme packa in allt igen och lägga mig på soffan. nu är jag snart igenom halva boken, och faktiskt - jag hade glömt hur skönt det är att läsa. himlen är åter gråmulen och tunga vita flingor dalar mot marken igen. tro det eller ej, men jag misstycker inte - jag är så uppslukad av min bok att jag just för tillfället tar avstånd från allt annat. nog för att jag känner igen storyn, eftersom att jag sett filmen, men boken även denna gång är så mycket bättre - yeey !

m.

och en stukad fot på köpet

2009-02-18

jag berättade ju om gårdagen ganska så ingående, att jag klarade mig ifrån skador. vad jag dock glömde att berätta var att efter att skidorna plockats av och lämnats tillbaka så stod jag på öronen - halkade på en isfläck och drattade i marken - och detta har nu resulterat i en stukad fot. det gör inte jätteont, bara när jag går, står och vickar på den - kan inget annat än tycka att det är lite typiskt. så är inte jättesugen på att hitta på något skärskilt idag. antar att jag borde försöka ta mig ur morgonrocken ganska snart och halta ner för trappan och pilla i mig lite frukost. kanske kan den avnjutas i en solstol på altanen. fast då krävs det nog en hel del isolering i form utav filtar - det är fortfarande snö och kallt, men solen steker på. jag har ju dessutom lovat mig själv att jag ska försöka bli en bokmal, så jag överväger att föna håret, för att inom den snaraste framtiden pälsa på mig, sätte solbrillorna på näsan och försöka ta mig igenom asyl. låter inte lite gottigt va ?

m.

it's always better when we're together

2009-02-17

rasmus, it's all for you baby, 'cuz it's true - it's always better when we're together. jack johnson - better together

lillan.

Hestra - Småland

2009-02-17

Hestra

jag imponerades av det småländska höglandets utbud av bra backar, annars är jag en vallåsen, into the very bones - så visst var detta annat - och verkligen tillräckligt. men nästa säsong blir det skidort - jajemän !

Sportlovsaktivitet del 1: Skidor

2009-02-17

jag känner mig som om jag är på rymmen. lite spänt knatar jag ner för gatan - med en smockad rygga och frukosten i ena näven. drickyoghurten har fått ta plats i fickan på jackan och jag andas djupt för att vakna ytterliggare. minuterna innan 6 ser jag lycktorna på fredriks vita volvo 2 40, och han svänger ner på min gata. han ursäktar sig över förseningen och sen rusar han lite extra med bodil och pillar med fläckten som vägrar vilja göra vindrutan fri från imma.

vi plockar upp två morgonpigga tjejer på vellinge norra och styr sedan mot hörby. i hörby avgår bussen mot hestra, utanför gislaved klockan sju, pronto och vi anländer med marginal, för att vara exakt tio i 7. efter diverse upprop och inräkning packar vi in oss i bussen och sen är allt svart.. jag somnade innan vi kommit förbi rundellen i höör och sen vaknar jag av strålande solsken och vitpudrad smålandsskog.

efter drygt köande i skidshopen traskar vi iväg ut i backen med full mundering - skidglasögonen sitter på skallen och plötsligt känner jag mig ganska kaxig. som bambi på hal is försöker tre stycken ta sig ann bella. skidskolan är basic: ploga bella - ploga, tyngden på dalskidan (älskling) - skidorna ska se ut som en spets, ett V nerått i backen - en pil, ploga bella ! men bella är inte den som är den, och plötsligt har hon både åkt knapplift och kastat sig ner i en blå backe (observera att vi ovana tycker att en blå backe fortfarande är svårt) snön är luftig och jag kommer ganska snabbt in i tempot, kastar mig ner - sicksackar tjusigt ner för backen och lyckas att klara mig undan vurpor. vi finner ganska snabbt att även så här pass långt söderut finns det ett system med schyssta backar och ingen är missnöjd över utbudet av backar. efter diverse perser i sittliften är vi alla ganska snabbt inne i det - och trötta efter ett par timmars åkning pausar vi i slänten, stekandes i solen. det dukas fram alla möjliga godsaker och det hela blir mycket festligt.

efter lunch tar övermodet för bellas del över, och säkert är hon också trött efter allt skrikande från olika instruktörer. hon och mathilda försvinner iväg och jag är nu på egen hand. jag tar risker, åker i svårare backar, (en röd, skulle jag tippa på) och känner att en vecka i sälen med killarna hade varit rena barnleken. kylan biter i mina kinder, men vad gör det - man ska känna att man lever. två åk till och sen är dagen över. visst hann jag med någon vurpa också, men dessa skyller jag på dumdristighet och isfläckar.

så här efter ytterligare tre timmars bussresa och lite dans i lund kan jag nu pusta ut och känna mig stolt. jag är nog inte så förbannat värdelös på skidor som jag alltid säger. sportlovet känns plötsligt fullbordat - jag har hunnit med att vara aktiv, ätit tonfiskröra och druckit varmchoklad och än är det bara tisdag. nog skulle det kunna bli det bästa sportlovet på mycket länge och det känns inte mer än rätt, att jag avslutar min barndom med ett sportlov sjukare än någonsin. så jag tackar medverkande för dagens festligheter - sjukt kul har det varit !

m.

festlig skiddag i hestra

2009-02-17

fredrik säger: om jag inte hade vetat att detta var min termos, och att det var caffe latte i den, så skulle man kunna tro att det var varmchoklad.

maria säger: det är varmchoklad och det är min termos.

m.

jakob ökvist + jingelmannen = sant

2009-02-16

jag älskar vakna med the voice - och jag har sagt det förr, men säger det igen. mitt favorit moment är fredagarnas rapattacks. jingelmannen är bara så himla söt, och jakobs rhymes är bara så sjukt härliga. här kommer lite schyssta attacker som ni kan gotta er i !

m.


Raw Comedy del 3

2009-02-16

jakob ökvist

ikväll är det jakob ökvist's tur att inta scenen på raw comedy club. iiih, can't wait !

galaxhjälten nr 1

2009-02-16

jag vill bara passa på att hylla en kille som följt mig genom barndomen. en kille som räddat galaxen många gånger om och som gjort det med sådan charm att han förtjänar att kallas för tidernas coolaste galaxhjälte. jag hissar flaggan för ingen annan än kenny starfighter - yeey !

m.

kenny starfighter

imorgon blir det "skidor"

2009-02-16

ibland plingar mobilen och fredrik frågar om man är sugen på att åka skidor. jag är ju ingen skidåkare och det är väldigt sällan det inträffar att jag drar på mig tunga pjäxor som ger en cellskräck, för att spendera en dag mestadels på rumpan. men jag vägrar att låta det här lovet gå till spillo - något måste jag hitta på och när jag fick reda på att två fantastiska tjejer, bella och mathilda också valt att haka på kändes beslutet allt mer rätt. så tidigt tidigt imorgon, närmare bestämt 05.50 blir jag hämtad för att sen dra iväg över dan. eftersom att man är bosatt i södra skåne finns det inte så många ställen att välja på om man bara vill spendera några timmar i bilen - så jag antar att vi inte ska längre upp än i höjd med vallåsen. för vana är detta rena barnleken, men jag känner redan att morgondagen kommer bli tuff och jag räknar med flertalet vurpor. jag känner på mig att förmiddagen kommer att innebära skidor, och sen blir det nog varmchoklad och fika förresten - men i alla fall har jag tagit mig för något. ska i alla fall bli himla kul att spendera lite tid med mina gamla klasskompisar bella och mathilda - yeey !

m.

jag saknar luftkuddeland

2009-02-16

måndag, och jag vaknade klockan halv 7 av att hela huset var i full gång med vardagen. jag ignorerade tandborstning, spolningar på toa, kylskåpsdörrens öppnande och stängande i jakt på lunchmat - jag somnade om, och vaknade upp 3 timmar senare. nu sitter jag här och stirrar på en ännu vitare gata, än jag minns från gårdagen. jag antar att det har snöat ännu mer. tråkigt nog är himlen så där isigt grå och kylig så jag överväger inte ens att ta på mig mina vinterskor för en promenad - film och varmchoklad är med lockande.

fick en så söt kommentar igår av fanny, rasmus syster. hon hade kommenterat inlägget om att vägra släppa barndomen. och just när det är mitt sista sportlov vill jag inget annat än att vara ett barn mer än någonsin. sportlovet är ju det roligaste lovet, då kunde man besöka luftkuddeland på sandeplansskolan i höllviken. gympasalen var full med hoppborgar och såna där sumobrottardräkter och jag hoppade runt och brottades en hel dag - kom hem, och deckade i spagetti och köttfärssås eller vad det nu var vi fick till middag. hela sportlovsveckan var fylld med aktiviteter, och mamma hade dessutom tagit ledigt större delen av veckan för att kunna vara med oss. vi åt hennes underbara tonfiskröra på franskbrödbullar i pauserna mellan vågmaskinen på vanningen och hela veckan var bara fylld med lek och skratt.

nu däremot oroar jag mig över att lovet ska gå för fort, för att jag förmodligen kommer att sova bort det - för att jag behöver vilan för att orka resten av terminen - så därför sitter jag hellre kvar i pyjamas hela dagen än att ringa upp någon polare för att hitta på något. jag saknar verkligen att vara ett barn, ett riktigt barn - ett barn som inte lider av ständigtrötthet över att egentligen inte har gjort någoting, ett barn som tycker att snö är kul och inte bara kallt och äckligt, ett barn som hade varit ledset om dagen bara hade inneburit att sitta inomhus.. men just för idag tänker jag inte göra några större kraftansträngningar för att ta mig för något. just idag ska jag bara vara lite så där halvsunkig - antagligen inte ta mig ur pyjamasen och varva sängen med att fylla på tekoppen. men imorgon ska jag ringa till mormor och be om pannkakor.

m.

solkysst

2009-02-15

då har man åter en lite slingad, ljusare look. slingningen var ett äventyr - jag skippade hätta och folie och gjorde på mitt eget sätt - jag är hel nöjd. liksom sådär solkysst men inte blonderad - vårigt, i love !

missade tyvärr det där med före bild, men ni får nu en efter i alla fall - enjoy !

m.


att bli vuxen, men att vägra släppa barndomen

2009-02-15

jag undrar vem som har mest ångest över studenten, jag eller mina föräldrar. sista tiden har alla videoband med min barndom åkt fram och mamma och pappa sitter i soffan med näsdukar och gör notalgiska trippar tillbaka. jag hatar att påminnas om mitt förflutna av diverse anledningar och dessutom var jag en fruktansvärt ful bebis - så när en jollrande guldlock uppenbarar sig på teven kutar jag in på rummet och gömmer mig.

det går ju inte att undgå att jag faktiskt är på väg mot en utav de största förändringarna i mitt liv och emellan åt är jag inget annat än skräckslagen. barndomens trygga tillvaro är om cirkus 100 dagar över och trots att jag är 19 räknar jag mig som ett barn inom mycket. det är fortfarande tillåtet att krypa upp i mammas knä och be om kli på ryggen och mormor får gärna göra pannkakor i stora lass samtidigt som hon med sin milda men också tillrättavisande lärarstämma berättar om något som jag säkert redan vet, men bara för att jag fortfarande är ett barn och mormor är mormor är det okej att bli behandlad som att man ibland inte förstår.

igår provade jag något sånt där test om vilka egenskaper som beskriver mig bäst och vilka yrken som skulle passa mig bäst, och så var där en fråga om jag ägnade för lite tid åt lek - eller för lite tid åt allvar, jag klickade utan att blinka i alternativet med att jag leker för lite. det är okej att vara barn, tycker jag. det är okej att vara tramsig, barnslig och oregerlig - lite då och då. för att klara vardagens alla måsten, och allvarsamma procedurer måste man få leka av sig och vara ett barn utan gränser.

m.

i don't want to miss a thing

2009-02-15

lying close to you feeling your heart beating
and I'm wondering what you're dreaming
wondering if it's me you're seeing
then i kiss your eyes
and thank god we're together
i just want to stay with you in this moment forever
forever and ever

tack för blommor och underbara ord baby - jag älskar dig

m.

Boyfriend 5.0 to Husband 1.0

2009-02-14

Boyfriend 5.0 to Husband 1.0

Dear Tech Support,

Last year I upgraded from Boyfriend 5.0 to Husband 1.0 and noticed that the new program began making unexpected changes to the accounting modules, limiting access to flower and jewelry applications that had operated
flawlessly under Boyfriend 5.0. In addition, Husband 1.0 uninstalled many other valuable programs, such as Hot-sex 1.0 and Romance 9.9 but installed undesirable programs such as NFL 5.0 and NBA 3.0. Conversation 8.0 no longer runs and House Cleaning 2.6 simply crashes the system. I've tried running Nagging 5.3 to fix these problems, but there is none available.


Desperate Wife.


*** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

Dear Desperate Wife,

Keep in mind, Boyfriend 5.0 is an entertainment package, while Husband 1.0
is an operating system. Try to enter the command: C:/ I THOUGHT YOU LOVED ME and install Tears 6.2. Husband 1.0 should then automatically run the applications: Guilty 3.0 and Flowers 7.0. But remember, overuse can cause Husband 1.0 to default to Grumpy Silence 2.5, Happy hour 7.0 or Beer
6.1. Beer 6.1 is a very bad program that will create "Snoring Loudly" wave files. DO NOT install Mother InLaw 1.0 or reinstall another Boyfriend program. These are not supported applications and will crash Husband 1.0. In summary, Husband 1.0 is a great program, but it does have limited memory and cannot learn new applications quickly. Consider buying additional software to improve performance. I personally recommend Hot Food 3.0, Lingerie 5.3 and Keep-a-nice-body 10.1


Tech Support


en lagom lördagkväll

2009-02-14

kvällen kommar att spenderas hemma med mor och far skulle jag tro - slötittandes på melodifestivalens deltävling numero dos. måns zelmerlöw ska vara med ikväll, och om inte han och jennifer brown går vidare vet jag inte vart sverige är på väg. lillan med gluggen, amy dimond kommer ju säkerligen få en massa röster av sveriges alla mormödrar så då kommer hon göra markolioo sälskap i andra chansen. ska dessutom se till att blondera håret lite idag också, med lite schyssta våriga highlight - snyggt ! antar att det kommer före och efter pics !

i'm off för att fortsätta med mamma och pappas alla hjärtans dag middag, ignorera alla hjärtans dag - se det som att en dotter istället visar sin uppskattning till sina föräldrar genom att bjuda på god middag.

m.

ge mig mitt egna nuuu...

2009-02-14

for till lund idag, med di gammle. mamma skulle shoppa och jag hade bestämt träff med anders för att kika på hans lägenhet. blev ett kärt återseende, te- drickande och mycket prat om vad som sista tiden hänt. blev helt förälskad i anders hyffsat stora och mycket fräscha etta - helt så där perfekt med litet pentry och plats för matplats, och plugghörna. visserligen belägen en bit utanför centrum, men i lund cyklar ju alla. längtar tills jag har mitt egna lilla krypin - där jag kan fixa och dona, möblera och inreda. ett rum är visserligen inte så mycket att fixa med, men just att få ha sitt egna boende det är en dröm som ska uppfyllas ganska så snart hoppas jag. hej hopp bostadsköer här kommer jag!

m.

Alla Hjärtans Dag

2009-02-14

kan det bli bättre än att när man kommer hem så står det en vas med 12 långa, jättefina röda rosor på bordet - med ett kort från pojkvännen. jag ogillar alla hjärtans dag av en enda anledning att det ska inte kosta att visa kärlek - men visst blir man underbart glad när det dyker upp överraskningar som denna. guuu, vad jag älskar min pojkvän!

m.

fredagen den 13

2009-02-13

jag kommenterade ju lite snabbt innan att det idag är fredagen den trettonde. jag är vanligtvis inte vidskeplig och egentligen så brukar jag inte bli det den här dagen heller. men idag har jag måste jag säga varit ytterst försiktig, för min vanliga otur kan ju se till att smälla på rejält en dag som denna. egentligen är jag inte rädd för att springa och ramla eller att jag ska tappa saker, det gör jag så ofta ändå - men jag har lite så där udda tvång som att allt måste vara av jämna tal, särskilt sådant som är ätbart - så idag har jag varit väldigt noga med att räkna. kvällen kommer i stora dag bara att innebära skype med mitt hjärta, vaniljbullar. dessutom så titatde ted och victor förbi tidigare med min öl, så jag har ju inte kunnat hålla tassarna borta. nu är rasmus tillbaka på msn, så i'm off !

m.

vaniljbullar på gång

2009-02-13

jag har gått och varit lite småsugen på att baka hela dagen - längesen. så just nu håller jag på att baka mina legendariska vaniljbullar - som kanelbullar fast med vaniljgegga i mitten istället. så goda att de borde förbjudas. i alla fall så är degen i bunken nu, on it's way att jäsa. så later on blir det te och bulle - yeeey !

m.

inte en chans

2009-02-13

ibland när det inte finns så mycket att göra så sitter jag och letar runt lite för att kanske upptäckte något nytt sjärnskott, eller någon gammal schysst dänga i musikvärlden. men så när jag satt och klicka runt lite på nrj's hemsida hittade jag följande låt: Lorentz & M. Sakarias - Mayhem. typ det värsta jag vart med om på länge. man hör deras små sköra, målbrottsröster genom hela låten och den är typ bara kaos. ledsen killar, det spelar ingen roll att ni är från söder, era mixtapes går inte hem - inte här i alla fall.

m.

<3

2009-02-13
powerwalk i solsken

2009-02-13

ni vet ju hur jag har längtat efter solen, och idag är det så där härligt soligt & glittrigt ute. snö är okej, när solen står på för då kan man faktiskt överväga att gå ut. så efter lunch klädde jag på mig ordentligt - och begav mig ut för en timmes powerwalk, verkligen uppfriskande. min stegräknare är på vift., men jag ska be att få låna mammas och om det är sånt här väder imorgon också ska jag se hur lång min runda är. jag fick dessutom också tillfälle att knäppa lite mysiga landskapsbilder, här följer resultatet - enjoy !

m.


lov, det vill jag lova !

2009-02-13

mamma gjorde storkok av grönkålssoppa igår - det ger mig ett lunchalternativ idag; grönkålssoppa. men den var svingod så jag klagar inte. toppa med lite krasse, och pumpafrön så blir det ju en lyxlunch.

förresten så har erica stuckit till saalbach nu - inte det minsta avundssjuk eftersom att skidor inte är min grej. jag ramlar bara ner från liften, slår mig för att jag inte kan hålla kontrollen och krockar med folk på väg ner för backen när det enda jag kan är att åka störtlopp. men någon måste ju vara sämst på det liksom. i alla fall kommer jag sakna henne och las cichas gupas: mini och jenny. inget festande med dom på lovet, men emy är hemma så jag är glad. imorgon ska vi fira alla <3 dag, på vårt eget lilla sätt - men innan dess en tripp till anders i lund för att kika på hans lägenhet och jag ska få hjälpa till att inreda, kul ! nu är det quality time con mig själv och katten som förövrigt väckte mig vid 10 med ryggmassage(hon hoppar upp på min rygg, och trampar intensivt)    så adios, for now guapos.

m.

The Kooks vs Lily Allen

2009-02-13

fredag den trettoende, jag funderar på att stanna inne för säkerhets skull. men solen strålar och joggingskorna står redo att användas. det blir nog ingen joggingtur, inte när det är isbana överallt. det hade varit att utmana ödet en aning. men för att knyta an till rubriken, jag kan verkligen inte bestämma mig: orginal eller cover. båda versionerna av låten är så underbara. det var längesen jag kände så här över en låt.. ni vet så där, att man liksom blir helt krypig i kroppen för att den är så himla bra, och man kan inget annat än lyssna på den om och om igen. så ja, ska fortsätt att analysera låtarna över lite lunch. förresten, suckers - tengo vacaciones escolares, och jag har sovit bort min första dag. helnöjd !

m.

Lily Allen - Naive live lounge

2009-02-12


jag är ju såå efter - men stört skön är hon, lily allen.

student- menyn

2009-02-12

menyn till studenten är nu så gott som spikad - och nyckelorden är: bufé, somrigt, "garden- party" och italienskinspirerat. aningen suspeckt kanske ? jag tror i alla fall att det kan bli riktigt lyckat.

m.

ett "du blir vad du äter"- avsnitt senare

2009-02-12

jag får alltid ångest efter att ha tittat på "du blir vad du äter" och jag antar att många utav oss har onyttiga perioder, och vanor som vi egentligen helst av allt skulle vilja bli kvitt. jag känner mig som om jag hade gett upp, när jag försöker skylla dåliga vanor på stress i skolan. jag antar att det bara är mig själv jag lurar när jag kommer med ursäkter till varför träningen på sista tiden inte varit prio ett. i alla fall fick jag ny energi efter att ha sett veckans avsnitt. dessutom så har jag nu en veckas lov framför mig och faktiskt joggingskorna ska plockas fram. det heter ju inte sportlov för ingenting. morgondagen skall inte sovas bort, utan jag ska börja dagen med en rejäl promenad och försöka bryta min självömkan- beteende, i längde är det bara jag själv som får lida.

m.

Lily Allen

2009-02-12

Lily Allen

supersnygga, jättegryma lily allen !jultomten är nog hindu !

2009-02-12

vänner´, jag vill inte skrämma er - men något håller på att hända. jag drömmer så himla konstigt - kanske beror det på teet, kanske inte. i alla fall så vaknade jag skräckslagen. min dröm bestod utav att jag hade börjat läsa en ny kurs, en idrottskurs. jag var ensam - och alla verkade satsa på att mobba ut mig, så när jag och en brud stod och passade till varann över ett volleyboll- nät, passade hon över bollen så oschysst hon bara kunde. vad hon dock inte verkade ha räknat med är att min bollkänsla är rätt hyffsad och ganska snabbt började jag utmana henne, och sen var det hon som fick hoppa högt för att kunna plocka mina passningar. lektionen fortsatte och nu utmanade några killar mig på fotboll, de började dribbla och ganska så snabbt var jag avfintad från alla håll och kanter. läraren blåste av, och det var nu dags för samling. vi delade gympasalen med en klass småttingar och vi skulle nu byta aktivitet med dem. 

nu kommer vi till det sjukaste. jag har en tendens att bli röd i huvudet efter ytterst lite ansträngning, så killarna plockade fram sina kamror och började fota mitt röda ansikte, överjobbigt. efter en stund tröttnade dem och då var det dags att lyssna på vår lärare, som i allra högsta grad inte såg ut att vara någon vanlig lärare. han hade slitna jeans, ölmage och vitt långt skägg. han såg ut att vara någon blandning mellan en uteliggare och jultomten. i alla fall var han hindu, så resten av lektionen skulle innebära en genomgång, eller ceremoni för att hedra de hinduistiska gudarna. gympaläraren hade en fet katt som smög omkring bland eleverna och plötsligt dök han upp och ville in i sin bur, läraren fortsatte efter att ha låst in katten och då började han prata om Raa solguden. Plötsligt hivade han ner byxorna och tatuerat på det allra heligaste kunde samtliga skåda Raa - solguden. jag gick i taket, kunde inte acceptera att undervisningen skulle tillåta att han liksom blotta sig - så jag flyttade på mig och satte mig längst bak. plötsligt befann vi hos vid ett mycket högtildligt sammanhang och vi skulle strö blommor i vatten, teckna oss i ansiktet med konstiga geggor - och efter att jag i princip gjort fel på alla momenten vaknade jag helt förvirrad.

ibland önskar jag att jag kunde tyda mina egna drömmar - det är sjukt vad det undermedvetna kan koka ihop, verkligen !

m.

misstänkt hampa- te som är punktligt kissframkallande

2009-02-11

jag är nu en vetenskaplig rapport rikare, men bäst av allt - en läxa fattigare. den här veckan har varit extrem, men samtidigt har jag haft bra diciplin på mig själv, så att jag nu slipper sitta uppe till gryningen och ändå sakna delar i min rapport. jag är stolt att jag lyckats, för en gångs skull - att disponera min tid och inte skjuta upp allt till sista kvällen. jag har liksom ganska så lätt betat av grejer och nu är jag fri. jag funderar på att lägga mig i sängen på en gång, när jag egentligen skulle kunna vara uppe en stund till när jag nu för ovanlighetens skull ha sovmorgon imorgon(torsdag), som egentligen brukar vara min tidigaste dag. överväger att gå ner, brygga en kopp te, och slökolla något på tv. men det där kvällsteet jag dricker gör mig kissnödig exakt klockan halv 3 och får mig att drömma konstigt, så jag ska nog sluta dricka det. hahah, tänk så visar det sig att friggs kvällste innehåller någon konstig hampa sort som ännu inte klassats som narkotika och så har jag varje kväll, de senaste veckorna drogat mig själv till sömns. det skulle ju i och för sig förklara drömmar så som att jag blir ovänn med min pojkvän över tablettaskar, rider på hästar som varit inlåsta i konstiga korridorer där folk roar sig med att spika upp hyllor längs väggarna för att inte nudda mark. om jag får en psykos för att jag druckit te, så ska friggs-kvällste-tillverkare ha mer än en spark i baken...! nog med flummiga tankar. imorgon är det tångvalla som gäller, och kanske borde jag ta en titt på vad jag ska säga - bara för att friska upp minnet. men näe, det blir nog en kopp te i alla fall - mysandes loss i flannel pyjamasen. om jag är beroende av hampate är det mammas fel, det var hon som introducera det för mig. well, godnatt gott folk!

m.

Cats That Look Like Hitler

2009-02-11

jag vill inte hänga ut någon på min blogg, men alltså katinka i min klass - hon är den roligaste människan jag känner och det finns ingen som kan överdramatisera eller återberätta så som hon, men sen är hon också världens sjukaste ibland. datorkunskapen fick idag en jävlar i det kul start och vem fick inte mig att bryta ut i sjukaste asgarvet om inte fröken roos. det var så illa att jag inte kunde andas, och stolen satt jag nätt o jämt kvar på. hennes tajming är kanske inte den bästa, eftersom att det tog lite tid att lugna ner sig och alla satt och väntade på prov, så mitt snyftande och snörvlande efter mitt gapskrattande kan man väl säga störde en aning. katinka visade i alla fall världens bästa hemsida, se här.. ibland kan jag inte låta bli att fråga mig själv var alla dessa sjuka människor finns, som hittar på sådana saker - men kul är det i alla fall och jag skrev prov idag med ett leende på läpparna.

SLUTSATS: I <3 Kitlers

m.

give it up for, Nicke !

2009-02-11

Nicke Nyfiken

stört skön kille som jag känt sen jag var i tre- års åldern.
hittat på mycket kul och lärorikt tillsammans!

funderar seriöst på att sätta en liten nicke nyfiken- tatuering bakom örat, en mycket liten sådan - såklart!

plastpåsar på fötterna is the way to get through the slaskiga vintervädret

2009-02-11

man tar vad man har, och nu får ni inte tro att jag är så fattig att jag inte har råd med skor utan istället knyter två fräna ica- påsar runt tossingarna, riktigt så illa är det inte. men hur mycket jag än inpregnerar mina stövlar så vill de inte stå emot väta. jag har provat med allt: fet skokräm, inpregnering av diverse fabrikat men inget verkar hjälpa. bloody syntetmaterial. jag har till och med sprejat sulorna eftersom att jag fått för mig att tackvare att de är så tunna är det därför jag inte kan hålla mig torr om fötterna. men så när jag möttes av snökaoset imorse insåg jag att om ingen drastisk åtgärd vidtogs skulle min dag komma att bli blöt och kall. så jag stoppade fötterna i två lagom stora fryspåsar, och nu när jag för 1, 5 timme sen kom hem var fötterna torra så som jag hoppats på. i nuläget är det inte läge att lämna tillbaka skorna eftersom att jag dels haft dom ganska länge, samt att de inte släppte in vatten förrut och dessutom är ganska slitna, så ja - plastpåsar är från och med nu lösningen på mitt problem. påhittig, i love !

m.

tackvare en hårig polare

2009-02-11

jag vet en kille, han är hårig som fan, gillar bananer och hänger med en lång snubbe i gul kostym. när jag var lite var den här killen min favorit och nu drygt 15 år senare inbillar jag mig att det kanske är klassiskbetingning, i det här fallet att höra hans berättelse varje kväll innan läggdags som gjort att jag också är så stört nyfiken.

i alla fall så skulle jag komma till att min vän, lajnus - idag i skolan, konkade runt på vad som såg ut att vara en mycket antik gammal portfölj i modellen med lås. han vägrade att låsa upp den, och inte kunde han erkänna vad han hade i den. så jag och mitt nyfikna jag har enda sen lunch vritit på oss ihopp om att linus kanske kanske kunde berätta om innehållet. han är dock envis som en gammal get, så jag kommer nog aldrig få reda på hans hemlighet. vi lever i ett modernt samhälle, och jag vet inte vad jag skulle gjort utan möjligheten att kunna sms'a - så om linus är en man vid sina ord kommer det ett sms later on med en bekännelse över vad han idag gick runt och släpade på. hoppas hoppas!

m.

träna på lovet, kanske ?

2009-02-11

du vet att det är dags att börja träna igen...
..när du får kramp i armen av att prata i mobiltelefon!
från centrum - bort till min gamla skola, det är en promenad på några hundra meter. för att komma hem är detta en möjlig väg att gå, den närmsta om man stuckit inom ica för att handla. vad som dock förpestar denna "möjliga väg" är att den till största delen består utav en jättelång smygbacke. så när fredrik ringde utanför ica, hoppades jag på att samtalet skulle bli så kort som möjligt eftersom att jag visste vad som väntade mig - men som vanligt babblar vi på om skolan, "what's new" och allting annat. jag misstänker dock att han upptäckt mitt anfådda tillstånd och därför ursäktade han sig, och önskade mig lycka till med mina vidare projekt - så som att skriva klart uppsatsen och sedan hålla lov. han förbjöd mig dessutom från att plugga på lovet, och jag tänker faktiskt lyda hans order där. efter imorgon är det nog med studier för ett tag. i need rest !

m.

vanligt februari- väder i skåne i guess :/

2009-02-10skåne snöar bort ! :/

tisdag's- mys

2009-02-10

man blir ju tvungen att göra det bästa av situationen. it's freakin' cold, så då passar jag på att mysa i halsduken rasmus köpt till mig. förövrigt är vi överrens om att fira alla hjärtans dag en hela annan dag - eftersom att alla fucking hjärtans dag ändå bara är en skitdag, HA ! jag behöver ingen speciell dag för att älska rasmus, jag älskar honom varje dag !

m.
Och Vinnaren Är...

2009-02-10

Och Vinnaren Är...

Veronica Maggios senste är hemma - Och Vinnaren Är..
grymt soft skiva att njuta till i snöyran !


vänner och varmchoklad

2009-02-10

hur håller man tisdag bättre än att pälsa på sig med tjock tröja, och extra strumpor - drickandes varmchoklad medans världens bästa vänner avsnitt rullar på (när monica & chandler friar) så himla romantiskt att allt jag kunde göra var att gråta en skvätt. snön yrar utanför- och jag blir kall om öronen bara av att titta ut. mer varmchoklad och mer plugg, välkommen till min tisdags' eftermiddag och kväll!

m.

Raw comedy

2009-02-10

innebar kvällen igår plugg? - joo, det får jag nog erkänna men efter kvällens avsnitt av raw. kanal 5 har börjar sända en ny efter 10 underhålling, och förra måndagen var första gången de svenska tv- sofforna kunde skratta sig hesa till rå stand up. förra måndagen smiskade magnus betnér den svenska tv-publiken och han var som vanligt rapp i käftet och fullkomligt helgalen. men så när jag mot mitt samvete slog på tvn igår och insåg att just i samma sekund som jag satt där så pågick det andra avsnittet kunde jag ju inte bara slå av tvn. özz nujen skämtade på om invandrare och nog för att jag gillar den snubben i vanliga fall, men igår var han verkligen klockren. kvällens höjdpunkt var dock allas vår älskade johan glans, och bara för att han var bäst igår och bara för att ni alltid är bäst bjuder jag på ett alldeles färskt klipp från gårdagens program - enjoy !

m.


johan glans <3


en (parantes)

2009-02-09

vips ur toma intet började följande eka i mitt huvud, it's in your mind, it's in your heart, it's in your soul. på den där förvisso grötiga, men charmiga (tycker jag i alla fall) skottska dialekt fortsätter orden svepa i mitt inre. hur kom jag ens att tänka på det nu ? verklighetsflykt, i guess..  well, peace out a todos, el ordenador will be switched off - that's for sure.

m.

#?-%&

2009-02-09

summan av kardemumman (till det förra inlägget) skulle egentligen vara att skolan just nu är snuskigt stressig. det finns så mycket att göra att jag blir helt snurrig i bollen och då resulterar mina blogginlägg, i sådana som mitt tidigare. way to much snack om sånt som egentligen inte är så viktigt.. men snurriga tankar kan ju bara bero på en enda sak; en snurrig vardag, och just nu tar skolan kål på mig. de sista två veckorna har inneburit tokmycket läxor, så jag blir helt matt. men nu ska jag sluta fly verkligheten, jag ska fortsätta, eller för att vara ärlig påbörja mina studier i internationella relationer. resultatet av att jag somnade efter skolan blir att jag kommer vara vaken till 1-2, då kan jag lika gärna laga en kopp te, och läsa på ordentligt istället för att titta på kriminal serierna på tv, som jag förmodligen kommer slå på i vilket fall som, för att jag älskar dem.

criminal minds i mitt hjärta - derek är typ den snyggaste kriminalteknikern i hela kosmos och jag vill bara smeka hans glansiga gässa och skita i FN-kunskap och perspektiv.. hahah, ytterligare ett flummigt inlägg - men jag vill verkligen inte plugga !

ajöss !

m.

bla bla bla bla bla bla blaaaa !

2009-02-09

fakta delen på min vetenskapliga rapport är nu helt klar, det innebär att morgondagen kommer att innehålla analysskrivande av massakern på himmelska fridens torg, justeringar på min argumenterade text i svenska gällande dunindustrin, samt excel- studerande med pappa. MVG på provet kommer att resultera i ett MVG i betyget - så alltså lägger jag inte ribban längre än på ett MVG ! resten av kvällen kommer att innehålla internationella relationer studier, mestadels FN-kunskap, ett och annat perspektiv kan nog också dyka upp, samt lite säkerhetspolitik. är ni klipska nog går det nog att dra några snabba slutsatser och förstå vilken linje jag läser: korrekt - samhälle/samhälle. förutom att våra lärare för tillfället är dumma i huvudet så trivs jag mycket bra, trots att det ibland känns som att jag sakta men säkert gräver min egen grav. i alla fall, så inbillar jag mig ibland att jag inte är ett samhälls freak, därför att jag mycket hellre skulle vilja vara något coolare, men att stå i täten och ledda debatter är sådant som egentligen förgyller min vardag och jag kan ruska liv i en ytterst obetydligt och mycket liten diskussion och få den att antingen bli världens viktigaste pryl eller ett samhällsproblem som borde bannas från planetens yta. kort sagt är jag fylld med egenskaper som nog egentligen skulle kunna innebära en karriär inom antingen politik eller media, tror jag ? ibland kan jag identifiera mig med sådana människor som kan anses ytterst onödiga, men som egentligen är å så viktiga. minns ni behrang miri ? samhällsdebattören, jag kände connection med honom - hans käft går också i ett. (ibland kan det innebära ett 20tal rader- ja, jag räknade - för att kunna inse var skon egentligen klämmer, att jag pratar fruuuuuktansvärt mycket, men det är man ju också oftast för stolt för att erkänna) kanske ska jag se till att bli samhällsdebattör, men samtidigt vill jag skriva. någon som skulle kunna avsätta lite tid för personlig coachning här ? jag känner att min framtid håller på att brytas till sina minsta beståndsdelar utan att jag riktigt kan kontrollera det - vad ska jag göra med mitt liv ?

m.

hiss och diss

2009-02-09

diss
1) spottloskor - såg en äldre herre idag när jag traskade hem från skolan - först hörde jag det harklande ljudet, sen upptäckte jag honom i fjärran och så såg jag honon skjuta iväg en loska - så vidrigt !
2) onödiga avlivningar av djur - kändiselitens chiwawor (chiuauor ?) avlivas på löpandeband för att nu anses de inte vara moderna assocearer längre - det inte inte bara brist på moral, utan brist på respekt och frågan är om dessa människor har samveten över huvudtaget.
3) målbrottet - okej, det är inget våra killar kan hjälpa, det ligger i deras natur att rösten ska gå lite upp och ner, men förtusan grabbar - ni behöver väl inte springa över skolgården skrikandes och jaga varann - det är så jobbigt att lyssna på !

hiss
1) spontan- fikor - som idag, när hälften av lektionen gick åt till att dricka en kopp te, och smaska i sig en kanelbulle - på en lektion som ändå slutade med att charlie introducerade turbanen för klassen, samt skämde ut katinka genom att plocka kondomer ur hennes väska.
2) svaller - det är hur viktigt som helst att försöka hålla sig uppdaterad när det gäller gamla umgängen, vem har hookat med vem, vem gör det - och vad hände då..?! timmar av senaste nytt, typ vem som fuskade på provet är örongodis !
3) kärlek som vara förevigt - det vill säga att bli tillsammans och aldrig bryta, kärlek som är på riktigt, som är ömsesidig och som håller - som är spontan, men som bygger på rutiner. kärlek som känns, trots att den ofta är förgiven. kärlek som varar tills döden.
 
m.

dagens i-landsproblem del 3 ?

2009-02-09

det fanns typ en ynka hasselnöt kvar i müslipåsen och jag hade koll på den när den damp ner i skålen med lätt a-fil , men efter det är det pretty much blankt. hela frukosten satt jag och vänta på den - ungefär som på julafton när man desperat letar efter mandeln. efter att sista skeden slevats in insåg jag att den blott bara var en dröm numera och att jag aldrig fick njuta av den. jag hoppas att dagen fortsätter bättre i alla fall , för den fick minst sagt värsta tänkbara starten , suck !

m.

hon tipsar

2009-02-09

bästaste medicinen mot illamående - ett stort glas vatten - med sjukligt mycket is !

m.

day & age

2009-02-08

day & age

i'm in love - även detta kanon album finns nu hemma.
the killers - day & age

för sent för edelweiss

2009-02-08


för sent för edelweiss

håkans senaste, är hemma och vet ni - jag ska ge honom en chans.
för sent för edelweiss

min vän erica, hon som kallas för ic's med grodan i örat..

2009-02-08

..hon får mig att le.

Erica säger:

du gillar håkan väl?

Erica säger:

lite åtminstone?

Erica skickar:


mariaohlin, säger:

sådär

Erica säger:

okej, men här sjunger han om en maria

Erica säger:

maria säger 'om stockholm brinner, åker vi dit! för där rör dom på fötterna svänger på höfterna från modkatterna till punkarna.. vi kunde ha den bästa tiden i våra liv, jag tror inte vi lever så länge till'

Erica säger:

huuur fint?

mariaohlin, säger:

hahaha , fan av sött !

Erica säger:

fast det är nästan finare i början då går det såhär

Erica säger:

maria säger 'jag ska gå ut& dansa varje kväll, jag ska gå ut i gatljuset. &dj'n gör så han& jag kan flyga hela tiden'

m.


be yourself- det är mycket roligare att läsa då

2009-02-08

ni vet kenzas som slåss i bloggtoppen med blondinbella, katrin zytomierska och allt vad dem heter - söta lilla kenzas som bloggar om mode, shopping, tokio hotel och hunden armani. det går liksom inte att tycka illa om henne trots att man ibland stör sig på att hon verkar leva något slags låtsas liv - där hon egentligen utnyttjas av företag för att hennes blogg är så stor. hon har stört sköna drag och är verkligen hur snygg som helst, men ibland frågar jag mig själv om hon inte ledsnar på att vara en reklampelare ! till en början fann jag hennes blogg underhållande men nu vart det ett tag sen jag besökte den senast. oftast brukar jag bara läsa vännernas bloggar. även om man är en del av deras liv liksom, så är det roligare att se hur de utvecklas inom skrivandet och vad de väljer att rapportera om, istället för att på alla miljontals bloggar som finns försöka hålla sig uppdaterad. bloggvärlden har blivit en industri, en plats för företag att locka kunsumenter och även om jag ibland diggar kenzas liv, där hennes blogg bedrivs som en reklamsajt för alla möjliga återförsäljare att etablera sig så saknar jag ändå det frispråkiga och personliga, där folk uttrycker sig om annat än kläder och make up. jag är ganska duktig på att tipsa om sköna produkter också, men samtidigt bedriver jag blogg av en enda anledning att utvecklas. jag älskar att skriva - att sätta samman ord, i kobinationer till att locka. jag hoppas att min blogg kan förmedla det även om jag ibland fastnar i träsket och lägger upp bilder på det senaste från topp designers. tanken med den här sidan är inte att bli framgångsrik och inte ens att försöka bli det - mestadels skriver jag för min egen del - för att bearbeta och bli bättre. det finns redan för många copys överallt av kenzas, blondinbella med flera och istället för att försöka vara som dem, sätt din egna persoliga prägel på din sida - det blir roligare att läsa då !

har du tid så klicka in på följande:
Erica Lowe
Gry Andersson
Emilia Svensson
Sofia Gunnarsson

delar av rasmus umgänge i USA bloggar också - och tjejerna där skriver både underhållande och intressant så där är jag även trogen..
Johanna och Kicki
Hanna

m.

just like I imagine

2009-02-09

itunes sufflar mellan låtar innehållande memory. du skrämde mig igår, riktigt skrämde du mig - men du vet det finns inget som vi inte kan ta oss igenom. kärlek på distans är verkligen en prövning, men när vi den 27 maj kan omfamna varandra igen - kan vi också vara övertygade om att vi kommer kunna ta oss igenom allt efter det här. det hjälper faktiskt att minnas, att tänka på sånt som verkligen gjort oss glada och sånt som vi gått igenom tillsammans. som när jag typ andra eller tredje gången träffade dig och spillde ärtor all over you, och allt blev så himla pinsamt. vem hade kunnat veta att vi ett drygt halvår senare skulle vara ett par - eller när vi fick kasta oss in i bilen för att komma undan alla myggor, då när vi satt och åt glass vid kiosken bara ett par dagar innan du skulle åka - och så klumpigt det var att försöka kramas och pussas i din bil. jag kan fortfarande komma ihåg hur klumpig jag kände mig, och hur besvärligt det var. det går inte en sekund utan att jag tänker på dig, och jag önskar att du verkligen kunde komma hem - men tillsammans löser vi detta - för vi är oslagbara, du är perfekt och jag älskar dig.

lillan.

Hope - My Greatest Memory

2009-02-08
i can picture you here with me..

Raska på !

2009-02-08

gårdagens feberknäpp, är lika borta som snöyret som dansade i skenet av gatlycktorna sent igårkväll - men det halsonda och en nysig näsa är tydligen här för att stanna. huset är just nu tomt, och jag myser i varenda liten del av kroppen. några barn utanför lirar bandy på en uppfart, i vad jag kan tänka mig är ett ganska så behagligt väder. solen försöker att leta sig igenom tunga moln, som förvisso inte är gråa - men fortfarande envisa. längtan efter grönska, sol och värme är fullständig och tänk sen när man kan vandra mellan skolbyggnaderna barbent och utan vinterjackor. februari-mars, då är vädret som lynnigast och ena dagen kan man sitta på café i solbrillor och kavla upp byxebenen, men lika fort vänder det - och då måste man ta fram vinterkläderna igen. raska på, som alfons pappa säger - raska på ! jag vill ha vår, värme, glass, tunna jackor, glada människor och picknick ute - RASKA PÅ !

m.

me final call for tonight

2009-02-08

jag älskar dig rasmus ludborg, <3

lillan.

en fröjd för ögat

2009-02-08

har ni sett marc jacob's vår/ sommar kollektion av skor - om inte KOOOLLLLAAA NUUUU !

m.

numera på önskelistan

2009-02-08

att sitta och prata med älsklings rasmus nattetid ger väldigt mycket utrymme för studentpresents sökande, denna  kommer att sättas på önskelistan. jag är verkligen jättekär i denna ringen från thomas sabo. se och njut !

m.

Tyra Banks

2007-02-07

tyra banks

kan hon, kan väl vem som -
ovanligt att se henne såhär, bilden är kanske inte jätteglamurös
- eftersom att hon inte är så fixad som vi är vana vid - men jag tycker fortfarande att hon är bland de vackraste människorna på jorden, HA !

sanningens ögonblick

2009-02-07

varför börjar man alltid kallsvettas, blir illamående och får känslan av att rummet krymper när måttbandet åker fram ? jag blir sådan i alla fall. all denna ständiga jämförelse, med alla andra - och besvikelsen över att inte vara just  den där speciella storleken. jag har alltid försökt intala mig själv att jag är snygg no matter what - att jag kan vara vilken storlek som helst, men skräcken över att "bli lite större" kan få mig att börja räkna vad som ligger på tallriken. jag har alltid försökt att hålla mig utanför debatten - och visst är det viktigaste att man är nöjd med sig själv, men jag vill ändå inte vara tjock. det är som att tillslut så kommer alla tjejer proppas med tanken och sen står man där vid spegeln och nyper sig i vad man tror är vägen till fettma när det egentligen är sådant som hör verkligheten till. vem har bestämt att normen ska vara pinnsmal när normen inte egentligen är pinnsmal ? varför är modevärlden fylld med anorektiska tjejer när konsumenterna mestdels är kurviga och friska ? anorexia är ett fenomen som människan skapat själva, ett problem som vi skulle klara oss bra utan - en sjukdom som bygger på skaparnas sjuka ideal. det är fruktansvärt att man kunnat skapa en värld som inte är frisk, men som ändå många är villiga att följa blint. jag skräms av det ! att jag resonera så som jag själv gör; att jag egentligen borde vara smalare när jag ser ut som de flesta. detta visar bara på att även jag förvillats av modeskaparnas fruktansvärda propaganda..
  och hur vi än gör, så kommer vi aldrig kunna bryta detta mönster - vi kommer alltid att jämföra oss med alla andra så länge modevärlden inte kan inse att de sätter orimliga krav på mänskligheten. vi kommer aldrig kunna bryta denna onda cirkel så länge reklamen säger att vi ska vara nollor allihopa - och faktum är att trots att det bedrivits kampanjer för att modevärlden ska bli kurvigare kommer detta aldrig gå igenom och bli ett vinnande koncept - för när man ser en kurvig modell som skiljer sig ur mängden som inte är pinnsmal visst resonerar man att hon inte hör hemma där, hon är tjock. jag säger det igen, hur kan något som är frisk anses sjukt, när det "normala" egentligen är det som är det sjukta ?!

m.


min blivande balklänning

2009-02-07

med en jättedålig bild - och ett färgprov som förmodligen inte stämmer ska jag försöka visa hur det var tänkt, modellen är i alla fall spikad - dock utan bolero'n och inget i midjan - utan simpel och elegant. vad tycks ?

m.

:D


som Askungen på sin bal vill ja´ va

2009-02-07

jag älskar min mamma, hon är det bästa som finns - men ibland ryker vi ihop och då sprutar tårarna, det flyger saker i huset och allt är allmänt kaotiskt - och hur man än gör, och verkligen anstränger sig så lyckas man ändå inte att undvika dessa stunder. men min mamma är den människan i världen som känner mig bäst, som vet hur jag tänker, som vet hur jag reagerar på saker - och som egentligen vet hur jag överhuvudtaget fungerar. ibland känns det som att hon känner mig bättre än vad jag själv gör ibland - och det visade hon prov på idag igen, när vi var på jakt efter tyg i stan..

mamma har en vision om att hon ska sy min balklänning och dagen idag har inneburit runder i stan sökandes efter det perfekta mönstret och det perfekta tyget. efter diverse insvepningar på stoff och stil var jag redo att ge upp - inget var min färg och jag är ytterst kräsen när det gäller siden, och silke och det måste matcha perfekt annars blir jag illamående. men mamma var inte den som var beredd att ge upp, vi åkte vidare och efter att ha lusläst diverse vouge- kataloger fann vi den, en perfekt fotsidig halterneck, och ett jättevackert mintgrönt/ turkost sidentyg. jag är frälst och nu håller jag tummarna för att mamma kan slutföra sitt uppdrag. enligt expediten i affären ansåg hon mamma ha alla skills för att kunna sy klänningen åt mig och jag tror henne - mamma visade nyligen upp en hel rad med blåsor som hon haft vid olika tillställingar så min klänning kommer bli perfekt. lite solbränna på det, fixade naglar och en tjusig håruppsättning och jag kommer vara drop dead gorgeous - iiih, exciting !

m.

jag ska ha...

2009-02-07

Audi R8

audi R8

Range Rover Sport Limited

range rover sport

kreativt ?

2009-02-06

cupcakes


m.

för jag ska ta studenten - fy fan vad jag är bra !

2009-02-06

minns ni mitt studentklännings- speckulerande för en tid sedan ? nu har jag letat lite till, och hittat denna jättesöta "one shoulder" klänningen. verkligen snygg - liksom unik, fast ändå diskret och enkel. den kommer att skrivas upp på listan i alla fall..

One Shoulder Dress 699SEK, Lipsy

One Shoulder Dress 699SEK, Lipsy @ Nelly.com


m.

stuck @ nordstrom

2009-02-06


 


See by Chloé Bow Front Dress & Reversible Crop Jacket3.1 Phillip Lim Embellished Muscle Tee & Swing Skirt with Double Breasted Blazer

Nordstrom

The Honorary Title

2009-02-06

The Honorary Title


points underneath - stuck at sea - cats in heat - far more och så vidare...

even before sunrise

2009-02-06

har ni sett videon till michael jackson's thriller ? om jag säger zombies, vet ni vilka jag pratar om då ? i alla fall så känner jag mig sådan just nu, inte levande men heller inte riktigt död. idag är det projektarbete som gäller toda dia, och Bangladesh i fokus håller till i ljunghusen med workshop's och föreläsningar. med två rostemacker i magen och ett glas vatten (min aptit så här dags är inte att leka med ;P)  ska jag alldeles strax bege mig iväg. jag har nog aldrig varit fixad o klar så här tidigt någonsin - och även om det är jobbigt så kan jag inte låta bli att mysa runt i huset, pilla med lite av var - när det fortfarande är alldeles tyst.

m.

Nigel Barker

2009-02-05

han är ett geni, nigel barker. inte bara snygg och sexig - utan verkligen ett geni, han vet hur han ska ta fram det vackra i människor. en fotograf som antagligen mest syns i modesammanhang, men fortfarande genialisk när det gäller att behärksa kameran.

m.

nigel

hundfolk vs kattmänniskor

2009-02-05

hört idag på väg hem från skolan: två äldre kvinnor står och samtalar, båda har varsen liten dammtuss i koppel
- jaa, nu har vi fått lägga sånt där nät över dammen, så att inte katterna ska äta upp fiskarna. de sitter där o lurar.
visst är det väldigt mycket katter i området ?
- jo, det kryllar av dem.
- tänk att man inte ska få ha sina grejer ifred.

kunde inte låta bli att fnittra när jag hörde detta mycket märkliga samtal. det lät ungefär som att de beskrev grannarna's 8-åriga tvillingpar - två pojkar som inte gör något annat än hittar på busstreck. någonstans kändes det som att de båda kvinnorna hade lyckats gå hemifrån utan sina hjärnor. det ligger ju inte alls i kattens natur att den ska jaga (känn sarkasmen) - den är född med en instinkt att samla mat - och fisk är ju bland det bästa. oavsett om det är en huskatt eller inte vet jag ändå inte hur man skulle kunna dressera en katt till att låta bli att jaga - det vore ju som att förbjuda mankind att tjäna pengar. så om man nu ska ha en damm i trädgården får man väl för i hellsike skylla sig själv om det inte finns några firrar kvar, när man dessutom vet att det finns katter i området.

är det bara jag eller finns det liksom en skör gräns mellan hundfolk och kattmänniskor, som gör att med ganska så små maginaler om denna beträds så brister det och det blir ett jäkla liv. jag är en kattmänniska, jag älskar katter och har själv två stycken. jag ogillar inte hundar, men om jag ska fortsätta ha husdjur är chansen stor att det fortsätter att vara katt. i alla fall så känns det som att det finns en spänning mellan hund- och kattmänniskor och dessa ser ofta till att ogilla varandra. det är ganska kul ändå hur människor ser till att placera sig i kategorier efter smak och tycke - men tur är väl det, för om alla hade varit varann lika hade jag nog byggt mig en månraket och flytt den här planeten. men någon måtta får det väl ändå vara, inte ska det behöva bli osämja bland folk - det är ju bara ytterst löjligt !

m.

jag gratulerar oss till 6 månader

2009-02-05

<3

det är ganska dåligt med bra bilder på oss - men jag lägger upp min favorit.
nyår 08/09


benjamin button's otroliga liv

2009-02-05

det blev hastigt och lustigt en bio med emy igår. mamma ringde och hade råkat få tag på två gratisbiljetter med utgångsdatum - gårdagen. så det stod mellan att plugga vidare på religion/ fortsätta skriva på bildanalyserna eller snabbt slänga på sig lite kläder boka en bio och mysa kvällen lång, svaret är nog ganska självklart. känner man mig rätt, vart det inte benjamin button som fick vänta igår utan istället vår vän jesus krist. med religionsboken i en handen och en kopp grön passion i andra slog jag mig ner på espressohouse och inväntade emy. det blev tyvärr den senare bion för vår del, men igår var det inga problem. benjamin button's otroliga liv är en höjdar rulle. man har ju hört allas kommentarer om den, och mina förväntningar var ju minst sagt höga - men sannolikheten att man skulle bli besviken där efter 2 timmar och 46 minuter var typ en på miljonen. jag hatar filmer där man vet slutet. men upplägget i den här filmen trots att man vet slutet är genialiskt och man tappar inte intresset för en sekund. brad pitt gör nog en av sina bästa roller och man kan inget annat än älska honom. ingenting består - det är bekräftat, och så smått börjar jag inse att man inte borde ta livet för givet. filmen får högsta betyg enligt mig. jag kände vibbarna av the notebook, men kanske har jag fel. i alla fall tyckter jag att både the notebook och benjamin button's otroliga liv visar villkorslös kärlek på bästa sätt...

m.

hahah <3

2009-02-03

hahah <3

en annan som förmodligen också mått bättre - men man tar ju bara studenten en gång ! <3

i love it !

2009-02-03

Dagen efter Valborg

några som blev kvar i parken efter valborg
jag & bror - första maj i Lund

vi vill byta båt !!!

2009-02-03

Stockholm

en visit till linda i stockholm sommaren -07
där blev det åka båt med alexis och grabbarna
saknar flicksen linda och sofie !

Behrang Miri

2009-02-03

Behrang Miri

mångfald är integritet, integritet är kunskap, kunskap är möten, möten är vänskap

2009-02-03

han är malmös ansikte utåt - en självlärd rapare, lika så skådespelare och manusförfattare. han har tagit några få kurser i pedagogik - hade MVG i Svenska A och B på gymnasiet till skilland från många andra i sin klass. själv kallar han sig för invandrade.

behrang miri, malmöprofilen har ikväll besökt vår lilla bubbla Vellinge. jag måste erkänna att jag först var skeptisk till honom. han pratar om att han är världens bästa kompis, och allas kompis - han får en att snubbla över malmöslang och till en början fick jag känslan av att han var ute efter sympati. men så efter att verkligen ha gett honom en chans insåg jag att han är vad Vellinge behöver. han pratar utifrån sin egna erfaranheter och berör på ett sätt som egentligen inte kan beskrivas - det måste upplevas. han är en samhällsdebattör, och inte en sådan för mycket. vi lever i ett segregerat land där fördomarna är vad vi utgår ifrån. den finns en rädsla hos människor för vad som är okänt och istället för att släppa varann in på tar vi avstånd och klyftorna i vårt mångkulturella Sverige växer. behrang tar oss till det okända, han visar att det finns gemensamma nämnare inte bara inom matematiken. oavsett vilket ursprung vi har så är vi mycket lika trots allt - vi måste bara inse det och hitta våra minsta gemensamma nämnare: sport, musik, historia och så vidare.
  han tar oss på en resa genom en debatt många nog helst av allt undviker. men istället för att gömma sig bakom en fasad av okunskap väcker han liv i vad som behövs väckas till liv. om du tror att det är stor skillnad på falafel och pyttipanna så har du egentligen ingen aning - och om du tror att svenskarna är de enda i världen som firar valborgsmässoafton så vet du inte speciellt mycket. behrang är inget annat än en inspirationskälla och den här kontakten ska jag värna om.

ikväll var verkligen klockrent och det är fan ingen raket !

m.

du dudu du duuuh

2009-02-03

fick reda på idag vad det nya projektet i fotokursen är - vi ska göra en bildserie till en låt. sjukt kul uppgift. just nu känner jag för att använda paul simon's låten jag tipsade om igår, men är inte helt säker. den känns helt rätt på nåvis och jag vet exakt hur jag ska göra också. enda nackdelen är att jag inte för tillfället befinner mig på jamaica och jag känner inga snygga mörkhyade människor som dejtar... :/

m.

it's a broken hallelujah

2009-02-03

jag borde sluta missbruka serier innehållande inget annat än intriger. såg precis ett avsnitt av one tree hill -luke super ner sig för att lindsey har ringt och berättat att hon träffat en annan. peyton som fortfarande har känslor för luke ser till så att han kommer hem efter han deckat på tric - väl hemma hos luke, säger han att han hatar henne och att hon har förstört hans liv. jag vet, det är bara påhitt alltihopa. men jag blir helt tom i kroppen. jag förmodar att jag borde sluta se på sådant - men för en stund, kan man liksom tycka synd om någon annan - kanske till och med gotta sig i att någon annan har det eländigt, allt för att slippa ta itu med sina egna problem...

m.

ett smart hjärta !

2009-02-03

minns ni mitt alla hjärtans dag projekt ? sitter just nu i skolan och har fotografiskbild och tittade igenom mina bilder - tänkte lägga upp lite av bilderna som jag tog, då när jag höll på med kortet- enjoy !

m.

<3

<3

<3

– Det är helvetet på jorden, säger veterinären Johan Beck Friis.

2009-02-02

ni har väl hängt med angående dagens rubriker i samtliga tidningar ? dags att ställa krav på våra återförsäljare av produkter innehållande dun. dunindustrin sköts på sämsta tänkbara sätt, och gässen plockas levende. jag äcklas och kommer tills nya lagar stiftas att bojkotta dunindustrin. jag sover visserligen med ett varmt och skönt duntäcke - men detta kommer aldrig att ersättas med ett nytt duntäcke. vart har folks samveten gått och gömt sig. det är inet försvarbart, men många konsumenter är nog inte medvetna om hur tillverkningen av många varor går till - men det får det från och med nu bli ändring på !    bojkotta dunindustrin nuuuuu !

m.

If you'll be my bodyguard - I can be your long lost pal

2009-02-02

solnedgång - kall öl - bruna ben - grillat och paul simon's - jag känner sommaren i hela kroppen.

m.

@ Lund

eller varför inte picknick i en park med en anka ?

så där stod han, alldeles grön i ansiktet med en försvunnen unge och en utan skor och strumpor...

2009-02-02

jag har varnat er, men jag gör det igen till alla känsliga läsare - detta inlägg kan innehålla spår av kräk - bara så ni vet !

fredagar på lågstadiet innebar alltid fredagssamling, innehållande sång och lek. för att vara ärlig minns jag inte särskilt. men just den där fredagen kommer jag ihåg för den har verkligen satt sina spår. ni vet hur kräksjukan i omgångar slår till bland småbarn - jaa, detta är inget undantagsfall. alla ungar satt i en stor ring mitt på golvet. till lunch samma dag hade det ätits grönsakssoppa och jag kan fortfarande så här i efterhand komma ihåg morotstärningarna - jag ser dem när jag blundar ! en kille snett framför mig började se lite blek ut - men innan någon hann reagera böjde han sig framått i ringen och en kaskad av grönsakssoppa vällde in i ringen. ett hysteriskt äcklande susade över barnen och fredagssamlingen fick ett plötsligt slut.

senare samma dag skulle mamma hämtas på sturup efter ett besök någonstans med jobbet. välkomstkomittén satt bältade i baksätet = jag och min tvillingbror johan.
johan har oavsett vart vi åker, hur långt tid det än tar alltid en vana att ta av sig skorna - inget undantag och även den här gången dras karborrbanden loss och gympadojjorna avlägsnas. från vellinge är det drygt 40 minuters bilfärd till sturup, flygplatsen, men den här gången skulle det komma att ta ännu lite längre tid.
efter att ha färdats i vår ljusbruna ford taunus cirka halvvägs börjar min bor klaga över ont i magen och plötsligt, utan att pappa hinner stanna fyller han sina skor till bredden.. också med mototstärningar. min far har alltid varit den stenhårda typen, men om det finns något som kan få hans ögon att vattnas så är det just kräk. hastigt och lustigt med nervevade rutor stannar pappa bilen vid första bästa hus - rusar in och haffar en gubbe. där får han hjälp dels med att ge min tjutande bror ett glas vatten och även städa ur den värsta sörjan i bilen. jag kan fortfarande se min klökandes pappa vanka fram och tillbaka ner i diket vid vägen. så efter att ha städat ur bilen fortsätter färden och väl framme på sturup börjar jag klaga på illamående.   jag rusar iväg - så där stod han, alldeles grön i ansiktet med en försvunnen unge och en utan skor och strumpor när mamma så småningom kom gående från ankomsthallen. färden hem sen var ingen fröjd och vad jag minns så sålde vi bilen ganska så snabbt efter den här händelsen...

m.

ett wienerbröd each day - will keep the cold away ?

2009-02-02

hit och dit rapporteras det om snökaos. det ligger några ynkliga drivor här o var - men marken är ju långt ifrån täckt med vitt. i alla fall så har den här kylan verkligen negativ effekt på mig. det var fortfarande ljust ute när jag slocknade i sängen efter skolan. det är rätt lustigt hur man känner i kroppen när det är vinter - det är som att den går ner på energisparläge och man liksom blir trött och hängig i ett par månader. i alla fall så fick jag ytterst lite gjort på svenskan idag - trots att skriva är mitt favorit ämne. jag och emma parkerade oss i caféet och tryckte i oss vars ett wienerbröd och vars en kopp rykande coccos- te, allt för att försöka hålla värmen - wienerbrödet hade kanske inte behövts, men jag intalade mig själv att det är måndag och då behövs allt sånt. till svar fick jag av rosie, vår svensklärare - det mycket intelligenta svaret: sånt behövs tisdag, onsdag, torsdag och resten av veckan med - och nog har hon rätt. så där satt vi och pratade om allt annat än skolarbete - eller egentligen inte - vår fika toppades med ämnet "kräk" och där satt vi och utbytte våra värsta kräkerfarenheter med markus, anton och max - det gav sannerligen oss ett par skratt trots att vi nog mest var äcklade. så till alla känsliga läsare, nästa inlägg kommer att handla om en kräkupplevelse, men trots att den innehåller sjukt äckliga detaljer så är det ändå en mycket rolig historia - så jag måste dela med mig !

m.

sundseleverna tycks ha skolkat från klasserna i uppförande !

2009-02-02

jag har inte närvarat de senaste gångerna sundsgymnasiet räknat ner tilsammans till studenten. men skvallret går ganska snabbt på skolan och samtliga deltagare som festat järnet på shakespear har verkat nöjda. men så idag, var det möte för alla treor som ville närvara. möte angående den senaste festligheten. sundseleverna went all crazy och spydde tydligen ner hela den lokala puben. jag har också gjort mycket dumheter i alkoholiserat tillstånd - men man får ju för fan se till att sköta sig, särskilt när det handlar om ett arrangemang som är för allmänheten. man går väl inte och lägger en pizza hemma i sin egen soffa - då gör man det inte ute heller. när det gäller festerna som arrangerats för årets studenter så har jag bara en sak att säg: bra jobbat carolina och nathalie - det krävs att folk tar ansvar och det gör ni verkligen. men till alla andra som inte verkar kunna sköta sig - ransaka er själva, guuud !

m.

så avslutade vi 2009-01-31

2009-02-01

how you party is how we pre-party !

Eminem Feat Dr. Dre & 50 Cent - Crack A Bottle
Savage Ft. Akon - Let Me See Ya' Hips Swing
Group 1 Crew - Forgive Me
Tevin Campbell - Eye To Eye
Tevin Campbell - Stand Out

m.

tårtstöld, fel sjal och runda hälar

2009-02-01

det är alltid något speciellt när man träffar vicky. hennes effekt på mig - alltså jag älskar den. världen blir liksom problemfri och man bara njuter av att vara i hennes sällskap. kanske beror det på att vi nästan alltid är alkoholpåverkade när vi spenderar tid med varann, men i alla fall de roligaste festerna är dem där viktoria olsson finns på plats. igår firades tvillingarna och jag hade min lilla svarta, grabbarna var stiliga i kavajbyxor, västar och röda slipsar.
  förfest blev det hos svärmor med victor och ted, spelandes ölspel och dansandes runt i vardagsrummet. lagom runda om hälarna drog vi vidare och där blev det livat. stämningen är alltid på topp i viktorias gäng och det kändes som att komma hem när hennes tjejliga skrek och vrålade när jag visade mig i dörren. maria ohlin, madeline jönsson !  kvällen fortsatte och alla hade kul. jag passade på att ta ett besök till killarnas skönhetssalong och är fick jag en grön nagel- matchade ju mina röda fint, eller inte. så mitt i allt när det var som roligast - gick larmet, och teddan hade lagt en pizza på uppfarten. så ganska så med det samma samlade vi ihop oss för att kial hem och dejta våra kuddar. men ni som känner ted, ni vet ju att när det vaknas sötsaker, godis, kakor och tårtor då glömmer han allting annat. hur det än gick till så gapskrattandes rusa vi ur huset med en hel tårta i handen och tre skedar. ted kom på den genialiska idén att vi skulle gå in och försöka få med oss en till - och jag behövde gå tillbaka för att hämta en kvarglömd halsduk - så vi gick tillbaka, kom in i köket - sträckte oss efter en tårta med banan - och jag säger, jag ska bara låna den här. påväg ut sliter jag åt mig en sjal, som jag så här dagen efter inser inte är min - och nu måste jag försöka få tag på min bangladesh sjal på annat sätt. i alla fall traskade vi hemåt inatten gluffsandes på tårta, skrattandes och lyckliga för att vi är världens bästa gäng. lagom fnittriga deckade vi välbehållna hemma. för tillfället är jag en pedofil och victor har fått 25 hundvalpar - men det är sånt som jag inte orkar gå in på nu.     nu är det studier som gäller, (vi får väl se) och så ska jag fortsätta vara bakfull. hoppas er helg också varit angenäm vänner !

m.

cypern 08

finns det en bättre viktoria än den viktorian man kan se till höger här, jag har svårt att tro det !

vinterdeppiga skit sverige

2009-02-01

det är deprimerande att bo i sverige, särskilt när man har en pojkvän i amerika som jämt o ständigt klagar över hur lökigt det börjar bli. själv har jag huvudvärk efter att ha gått från bussen, kylan är verkligen bitande. jag blir galen när jag tänker på det, det är den förste februari idag och egentligen så borde det spricka upp, lätta - bli varmare o grönare. men här i norden, i sverige kommer den riktigt vinterkylan inte förrän efter jul. det är aldrig snö till jul, utan den kommer nu istället - pretty much meningslöst ! så jaa, än går det inte att stoppa undan tjocka jackor och rejäla skor - de får vara framme ett tag till. jag hoppas i alla fall att den här våren knallar på rätt bra så att studenten kan komma så att man sen kan dra sig mot varmare breddgrader och stanna där.  

m.

RSS 2.0