ny stad, ny skola, ny klass - jag är jag !

2009-08-31

som en ringaren i notredam krökt tant stapplade man fram till entrén på malmö högskola. människors intensiva sorl om nya studier & ny stad surrade i öronen så att man håll på att bryta ihop. kroppen darrade som ett asplöv i en orkan & för en stund visualiserade man sig till en helt annan dimension. kacklet var öronbedövande, irriterande & meningslöst - jag var nervös så att jag höll på att skita ner mig.

efter att ha åkt hiss med 4 blivande klasskamrater, som jag i och för sig i den stunden var helt ovetande om, passade jag på att slinka ut ur hissen så fort den nått plan 3. jag försvann med bestämda steg mot ett gömställe för att krypa ihop i en vrå med nummer två av stieg larssons tre. en instinktiv tanke sköljde över mig; ingen stör en nörd !

plötsligt började folk plocka med sina pinnaler. väskor, block & hela fadderullan. nu är det dags. jag satte mig längst fram - det ger väl ändå ett helt okej intryck av intresse & engagemang ? jag som aldrig använder mina brillor pillade genast upp dem och började omsorgsfullt putsa glasen. ett snille måste ju med stolthet bära sitt attribut. snack, vad håller jag på med & vad fan gör jag här ?

läraren, hohojaja - vilken dam alltså. som klippt & skuren ur en artikel i hemmets journal. jag står för det jag säger, & därför tänker jag också vara så fräck att kalla henne tant. men vilken kvinna. hade jag vart närmre 40 årsåldern & av motsatt genus hade jag ringt om en lunchdejt. för även om margareta inte faller mig i smaken klädmässigt så var hon en jävel på att fånga min uppmärksamhet & det händer sällan. jag syftar givetvis på studiesammanhang - ni kan vara lugna vänner ! när det gäller lärare finns det bara en som lyckats imponera på mig - och denne är the one and only paul holm. inte bara för att vi delade samma intresse, då, malmö ff - utan för att han satte mvg på mig i samtliga SO'ämnen. skämt å sido - han var en fena på att få mig att tänka outside the box, och jag ångrar inga dispyter som under högstadieåren uppstod med jämna mellanrum för att tämja mig, tonårs- lejonet som åt lärare till morgon, middag och kväll. men för att återkomma till damen i kåldolmefärgad filtkjol så tror jag bestämt att hon är paul holm's överman - med råge.

jag som skulle uppföra mig lugnt & sansat och med låg profil blev som förbytt. uppropet skedde under städade former och jag lät bli att kasta suddigummin på någon eller något. sånt som gärna förekommer i trängda situationer, eller ? med spetsade öron lyssnade jag efter bekanta namn, och där... rebecka grube. 1-0 till knullrufsen i randigt. jag & rasmus hade sovit var för sig under natten, så för att förklara min tämligen grova beskrivning av dagens frisering så hade jag faktiskt fönat håret. men rebecka grube var ett mycket bekant namn och jag sken som en sol över att faktiskt känna en kotte i klassen som nog allt får beskrivas som ett gäng original.

men så inte förrän efter lunch vaknade vilddjuret i mitt inre. högskolans första övning bestod i att associera, och det vill jag lova är en förmåga jag besitter utan att blinka. plötsligt stod jag framme vid tavlan med en tjej som snackade typ småländska. orden regnade ur min mun & jag kunde inte låta bli att känna mig aningen stolt när jag trots rödtonade kinder förklarade mina funderingar kring begreppen kontroll & religion. fönsterrutorna skramlade och argumenten smattrade som skott från en kulspruta. vem ville inte göra sin röst hörd liksom ? nådde vi någon slutsats, sällan - men jag hade begått min livs största misstag, minus miss. jag hade övervunnit rädslan över att faktiskt vara mig själv första dan. är det liksom lönt att sitta inne med en massa funderingar inför ett gäng helt okända typer som för eller senare kommer inse att jag inte är någon boknörd, utan en vanlig sällskaplig själ i jakten på framtiden.

sammanfattningsvis var första dagen inte en pinne i röven, inte ens kändes den som en tandpetare en liten bit upp. inte irriterande & obekväm som jag hade utgått ifrån. jag var nervös, ja till & med så nervös att jag ville kräkas i min egen väskan - men det släppte när jag kunde låta mig själv vara jag. jag är bekväm, försiktig och iakttagande men bekväm.

jag är numera student vid malmö högskola på program MKV, på K3. det låter så förbannat fint så vibratorn får ligga kvar i lådan. jag skoja ! jag är tillbaka, tillbaka för att stanna. ångesten & oron över besvärliga tankar så som: jag tror jag vet vad jag vill, men det vet jag inte, har spolats ner i toaletten som två döa guldfiskar. jag är åter på banan & denna terminen är 110 % fokus, och lika mycket jävlarenama - till våren ses vi på jmk, men innan dess ska jag visa vart skåpet ska stå.

över och ut !

m.

hon blev röd som en tomat, HA !

2009-08-30

måste berätta en sjuk sak !

i förrgår när jag och rasmus kom hem från jobbet så hade jag fått en lapp från posten, ett så kallat "rek". när något som är extra viktigt skickas ut så skickas det även ut ett rek till mottagaren för att försäkra sig om att brevet kommer fram, då mottgaren personligen måste bege sig till postservicen för att hämta ut brevet. jag hade alltså fått ett sånt där rek och åkte därför ner till byn för att hämta ut mitt brev. väl i kassan till postservicen när jag ska visa leg tror kassörskan inte att det är jag när jag ger henne mitt pass. hon säger att det inte är likt. nog för att jag har mörkare hår & sjukt fula ögonbryn på bilden - men visst fan är det jag. jag blev givetvis tokig eftersom att jag aldrig någonsin hela mitt liv blivit nekad något när jag visat min eget pass. efter mycket tjat och många försök av övertalning fick jag kärringen att rodna och ursäkta sig: "vi måste bara dubbelkolla" så fick jag mitt satans brev, en dosa från swedbank - något besviken, jadå ! sen lunkade jag ut i bilen igen och svor ilsket över tanta- lantan som måste trott att hon var lite viktigare. liksom inte ens på banken har de reagerat på min passbild. jävla kassa- tant alltså !

m.

morgondagen bringar skräck och förväntan

2009-08-30

hösten står för dörren. riktigt oväntat ! det liksom känns i hela kroppen att vädret har tagit en annan skepnad. stundom kastar solen sina varma strålar på en, men lika ofta skakas man om av rejält kyliga vindar som påminner att det är dags för tjockare kläder & bättre skor.

imorgon börjar skolan & jag påbörjar då också min första termin av högskolestudier. jag har det där "ny i klassen"- pirret i magen och fasar lite för morgondagens upprop. vad ska man säg ? hur ska man va ? vem är där ? någon jag känner ?

mer än 10 veckors trygghet är nu förbi. jag får nu räkna med studier, extraknäck, vardag och schemalagt umgänge med pojkvännen. när man under 3 månaders tid spenderat varje vaket och inte vaket tillstånd tillsammans känns det ovant att bädda i sängen för att vara ensam. men lyckligt vis är han alltid på behändigt avstånd, inte längre på andra sidan jorden. i höstrusket kommer hans närhet att behövas !

men hur gör man då, när man pluggar på högskola ? trots att jag lusläst brevet som ansvarige Margareta Melin skickade ut i mitten på sommaren så går det inte att känna någon form utav lugn. trots att jag är högst medveten om kursens innehåll känner jag mig som en kamel i en höstack, det vill säga TOTALT MISSPLACERAD. plötsligt känner jag mig oduglig och inte alls till mods med höstens planer. är jag säker på vad jag vill ? i djungeln av beslut har jag kanske förhastat mig ? jaja, det återstår att se. imorgon är jag nog klokare på min situation, är jag en högskole student eller är jag inte ?

så med en intensiv skräck, och förväntan ska jag nu under kvällen förbereda mig inför vad som komma skall. det hela kan sluta på två sätt - och jag oroar mig egentligen inte får något av dessa senarion. jag ska bara se till att vara hel & ren, och vara mig själv. vilket jag brukar vara bra på. bortsett från just denna stund då jag faktiskt har målarfärg i örat !

m.

Hurra Hurra Hurra !

2009-08-29

förlåt elmo !
bästa vännen fyller 19 idag & det ska firas med öl ute nästa helg. me like.

mökke längesen man träffa elmo & jack sparrow - me kind of längtar !


"Hälften av mig vill springa härifrån och den andra hälften känner ett oerhört välbehag."

2009-08-29

när man sitter & läser ernst kirchstiger citat på facebook en lördagkväll då har man slut på vettiga tidsfördriv. men det förvånar mig faktiskt hur klips denne man egentligen är, & hur mysig & filosofisk han är. jag har fattat ett beslut, ernst måste dö ! min kärlek till honom består mer av någon form utav hatkärlek. han är för mysig för att tyckas illa om, men vilken normal karl säger: "Jag är en såndär... en honungskille" men det värsta är nog ändå: "Jag har mött libbstickor som tittat mig i ögonen."

m.

The E.N.D

2009-08-29

black eyed peas - the e.n.d ( the energy never dies), riktigt-dunder-jäkla-schysst skiva.

m.

den årliga kräftskivan på kastanjegatan

2009-08-29

vi är ett mycket sammansvetsat grannskap. varje år arrangeras det en kräftskiva för samtliga på kastanjegatan, och den som orkar släpa med sig trädgårdsmöblerna och något gott att ha på tallriken & i glasen är mer än välkommen. i år är det familjen ohlin som hostar med tält, musikanläggning och värmelampor.
jag tror att den äldre generationen kommit in i andra andningen, för det snapsas hej vilt - man orkar inte hålla jämna steg med dem, alls... jag är trött & hatar plankor. jag ska inte måla en planka i hela mitt liv efter 4 dagars projekt !

m.

working nine to 5

2009-08-27

jag tror bestämt att det finns rätt och fel för hur man ska måla plankor !

m.

i gotta feeling

2009-08-26
vi vet, att ni vet att ni älskar oss

2009-08-26

vi är ett gäng gapiga, fnittriga, grova i munnen, hysteriska och spontana människor. men vi vet, att ni vet att ni älskar oss ! den ultimata kvartetten, som om vi inte roar oss på någon annans bekostad, roar oss med att skratta åt varandra. samtliga av oss vet att livet inte är en dans på rosor, men varför inte göra det bästa av situationen ? put your hands together for:

rasmus "ragge" lundborg
maria "agge" ohlin
fanny "björnen" lundborg
linus "lingon" samevall

m.

landskrona- bois på sommarläger

2009-08-26


linus återkommande vits har de senaste dagarna varit:
angående svar/vita- kor
"titta, landskrona- bois på sommarläger"

on the road

2009-08-26

vi njuter av livet medan vi kan och än är det ingen som måste sitta med näsan i tung litteratur eller slita från 9 till 5 på något jobb. men nästa vecka börjar allvaret och därför tog vi; jag, rasmus, fanny och linus, tillfället i akt att tillbringa ledigheten i en bil med färdriktning "uppåt i landet" för att dels med armbågar och svordomar slåss med alla andra på gekås/ullared, och sen slutligen landa i lugnet i den djupaste smålandsskog.

det är alltid ett äventyr att tillbringa tid med syskonen lundborg & linus. man vet inte riktigt vad som ska hända - men man kan alltid räkna med kärlek, drama och otaliga skratt !

i och med fanny & linus flytt (som jag alltid tycks tjata om - men som jag tycker är så himla fantastisk) så innebar trippen till ullared till största del att det skulle inhandlas diverse husgeråd. jag som aldrig varit på gekås/ullared var överväldigas av vilka mängder varor som fanns på detta gigantiska varuhus. ännumer imponerad blev jag över den gigantiska by som i anslutning till gekås uppstått. det fanns till och med ett motel och en camping bara ett stenkast från varuhuset.

och som alla andra gånger efter flertalet spenderade timmar i ett köpcenter så blir det alltid dyrare än man tänkts sig. men just i det ögonblicket fanns det inte utrymme för att hänga läpp. vi lastade in i kofferten för att sen beordra gps'en om att vägleda oss till tingsryd.

efter en felkörning rakt igenom växjö, några fanny snarkningar och 4 pizzor senare parkerade vi turbo x'en på uppfarten vid familjen linqvist - ohlin - olssons-släkttorp, dit även kusin sara och hennes make hittat. pizzorna slukades och därefter bestämde vi oss för en skogstur.

jag som sen 5 månaders ålder varit bekant med släktens stuga hade vissa svårigheter att hitta i skogen. tillslut fick vi kasta in handduken när skymningen blev påtaglig och linus dessutom var rädd för viltsvin. istället myste vi i trädgården för att slutligen bege oss inåt för att tända en brasa och spela sällskapsspel.

en vinst senare, för rasmus och min del, var det dags att krypa till kojs och jag tror att samtliga somnade på ett ögonblick efter många timmars äventyr och god, frisk och hälsosam skogsluft.

rätt och slätt har vi haft två kanondagar som visserligen innehållit mycket bilåkning - men som toppats med många goda skratt i glada vänners sällskap. ni är bäst a todos !

m.

spontan roadtrip

2009-08-24

imorgon bär det av på en liten roadtrip. vår första destination blir ullared, därefter styr vi mot tingsryd för att hälsa på sara och jocke. hemkomst beräknas till onsdag. bara för att vi ska ha så jävla kul & inte ni ! Ha !

m.

honey i washed the kids

2009-08-24

mamma har äntligen plockat fram lush- tvålen "honey i washed the kids", som jag köpte i skottland i höstas. det var första gången jag besökte en lush- butik, när vi i ett julpyntat glasgow traskade in i vad som måste vara butikernas butik när det gäller hud- och hårvård. allt är vegetabiliskt och innehåller stora mängder frukt och grönsaker att det nästan måste vara möjligt att äta grejerna. just nu luktar hela huset honung och jag känner så väl igen doften från när jag stod där i affären, precis innan stängning, och med omsorg valde vilken doft mamma skulle få. efter lite reserch vet jag nu att lush's produkter också är 100% inte djurtestade. det var ganska intressant att läsa deras policy - för visst stämmer det ?: "Att stoppa djurförsök är något vi ”brinner” för .Vi har arbetat emot detta i många år och gått i fronten med kampanjer för att undvika grymma, onödiga tester. Vi tror inte att det på något sätt går att försvara djurtester av kosmetik eller någon av dess ingredienser. Det enda sättet att testa om de är ofarliga för människor är att testa dem på människor. Så det är vad vi gör..."

inom det närmsta blir det en tripp till löddeköpinge för att köpa något gottgörande får kropp och knopp - yeehaa !

m.

alla älskar spansk fotboll

2009-08-24

fotbollen blir alltmer ett avslutat kapitel i mitt liv, vilket är synd. jag tycker egentligen att det är ganska kul fortfarande. mitt största problem är inte att jag inte älskar sporten, utan det är motivationen och inställningen till att faktiskt snöra på sig skorna och springa några rundor på planen som tryter. men fortfarande så finns det stunder då jag mer än något annat uppskattar sporten och verkligen saknar den. ett sådant moment hade jag igår, innan jag somnade, när fc barcelona spelade den andra finalen i super cupen mot atletico bilbao.

fc barcelona måste vara ett av lagen i världen som spelar den vackraste fotbollen som går att beskåda. det är mekaniskt men ändå så otroligt ledigt och spontant. det alla fotbollstränare ständigt tjatar om är att det är bollen som ska göra jobbet, och det vill jag verkligen lova - mellan barcelonas spelare flyger bollen som en flipperkula och sällan är det mer än 1,2 tillslag innan bollen får en ny adress. det är så otroligt spännade och tillfredsställande och se sådan fotboll. riktigt kul var det också att zlatan spelade fram till messi som gjorde 1-0.

m.

Tyson Ritter

2009-08-24sångaren i all american rejects. vilken hunk, & vilken röst !
fanny, visst är han snygg !?

the all american rejects

2009-08-24

har ni hört gives you hell- låten på nrj ? visst är det inte alls någon låt man väntar sig att nrj spelar. men detta är absolut ingen kritik, mer sånt tack ! videon är rätt kul också ! det bästa är nog att de dricker grön tuborg, vilka hjältar alltså !

m.

back to school

2009-08-22

om nio dagar påbörjar jag mitt 13 år i skolan. känns sådär - med tanke på hur illa man mått stundtals de två senaste åren. fast som jag säger till alla, så är det bra att fortsätta om man faktiskt tycker att skolan är okej. har man dessutom det rätta "tempot" uppe är det verkligen idé att fortsätta.

känner jag mig själv rätt skulle ett uppehåll innebära att jag om någon månad kommer att få uppleva min första "the botten is nådd" och min livsstil skulle i princip gå ut på att gå plus-minus-noll - något som jag helst av allt skulle vilja undvika. jag ser inget behag i att vara på vippen till att inte få saker och ting att gå ihop. visst har nudelsoppa och betalningspåminnelser sin charm, man får känna att man lever. men sån är inte riktigt jag...längre. jag har lärt mig en läxa en gång för alla och jag behöver struktur i mitt liv - en vardag helt enkelt. flippa ut får jag göra när jag har råd.

hm, det är i alla fall nio dagar kvar till skolstart - insane !

m.

renamed

2009-08-21

jag kallas just nu för agge.
och detta har de senaste dagarna varit topic numero uno att skratta åt. vem det kom ifrån, eller hur det kom till det vet jag inte - men i sällskapet av en kär pojkvän, en underbar svägerska och en tossig men fantastisk linus så har det nynnats "agge - bagge, vår pilska lilla spagge"

love you too guys !

m.

updates

2009-08-21

trots att jag inte är så jätteattraherad av malmö festivalen så har flertalet kvällar spenderats där. vädret den senaste veckan har varit otroligt och att strosa runt i solen har känts riktigt exotiskt.

fanny och linus är nu installerade i sin nya lägenhet, en fantastisk tvåa på nobelvägen. soffan där är fruktansvärt skön så sängen där hemma har varit aningen övergiven.

igår fick jag en förfrågan om att vara hårmodell för linus syster katja som ska göra en portfolio. håret ska färgas, sättas upp och jag ska eventuellt fråga henne om hon kan frissera luggen på mig. jag tänker mig brunt, katja tänker sig brunt men med ljusa highlights - vi får se hur det slutar.

underbara hannapanna från landskrona hade vägarna förbi och vi hoppade till the sounds igår. maja är världens snyggaste och hennes attityd är inte att leka med. kind of a showoff och aningen diva- aktig, men jag gillar det. the sounds nya sounds är lite twisted och tyvärr inte så likt det gamla materialet - men det nya ska definitivt undersökas.

idag är det sånt där efterlängtat regn- rusk, och trots att dagen passerat förbi i ett ganska så kvickt tempo, känns det som tillvaron verkligen segar sig fram. jag tippar på filmmys med gottis & såntdär. ska fråga mannen vad han tycker, men han brukar inte vara sen med att instämma. jag har längtat efter en sån här dag med att göra ingenting.

m.


varför har golfarna dubblar par strumpor ?

2009-08-20

...ifall de skulle få hole in one !!

första gången ute på driving rangen och jag lyckades med att slå sönder rasmus driver. jag antar att det inte är någon större bedrift men trots alla missar, konstiga svingar, kramp i fingrar OCH tår så hade jag riktigt kul. moderatbandy är underskattat, och att jag tillbringat de två senaste dagarna med att antingen praktisera golf, eller bara följa med som poängifyllare chockerar mig faktiskt en aning. jag är åter på det klara med att man inte ska uttrycka några åsikter om något man inte har provat - men efter dagens första lektion kan jag säg att jag inte längre tycker att glof är drygt, snarare rofyllt, spännande och tävlingsinriktat.

m.

the lugg

2009-08-16


snart är det dags att frissera sig på allvar, och jag är sjukt sugen på att klippa lugg igen. fast så länge det är sommar är "kråkboet" aka "bollen" ett måste - så jag väntar nog till hösten kommer...

det ordnar sig

2009-08-16

jag tror jag börjar få ordning på vätsebalansen nu, och det känns lugnade så att man inte dukar under när jag nu snart ska dra ett varv med dammsugaren.

snart är rasmus hemma igen - längtar !

m.

Han är Gud !

2009-08-16

det har nu officiellt skett en konvertering. oavsett vad jag har lärt mig, alltid fått höra eller försökt leva efter är allt det nu bortbytt mot vad jag tycker är det häftigaste någonsin. att byta religion är kanske något som bör ske med stor aktning och mycket eftertanke - men jag är efter gårdagens uppenbarelse helt säkert på att jag tror mer på en highfive & en falafel.

timbuktu spelade sin årliga malmö- konsert igår - något som de senaste åren inte varit så mycket att hänga granen. timbuktu är ett signum för malmöstad - en legend för alla oavsett hudfärg, ursprung eller ekonomisksituation. men till skillnad från tidigare år gjorde timbuktu igår en riktig höjdar- spelning.

att stå i människorhavet på malmö stortorg och skrika "vi drar till malmö" är inte bara ett bevis på evig vänskap utan också ett bevis för hur något gemensamt kan förena en så splittrad stad. kanske blir malmö en allt mer segregerad stad & kanske är det så att fördomarna är något vi klär på oss tillsammans med strumpor och byxor på morgonen - men timbuktu vet exakt hur han ska förinta den fientligheten.

oavsett tro, är samtliga religioner överrens om ett visst antal regler eller budord. men jag fattar inte varför man behöver krångla till det så förbannat. istället gör jag allt för att hålla med timbuktu; det ordnar sig. kärlek och respekt, på det kommer vi långt.

en som verkligen fattat detta budskap, det är pappa bill lundborg. han har verkligen förstått timbuktus budskap. jag citerar: "det ordnar sig, ta lite mat"      för i mina öron är det precis samma sak som: highfive & en falafel

m.

click, click, click, click camera

2009-08-14


dagens upptäckt

2009-08-14

bishop allen, superskön indie rock kvartett från usa.

- click, click, click, click
- dimmer
- the lion & the tea cup
- middle management
- dirt on your new shoes

m.

nick and norah's infinite playlist

2009-08-14

rasmus har tjatat och tjatat och tjatat - eller kanske inte riktigt. men i alla fall vid flertalet tillfällen påpekat att jag måste se; nick and norah's infinite playlist, för att jag verkligen kommer att gilla den.

i teorin verkar denna film som världens skämt. storyn är så cheesy att man får rysningar & michael cera, i rollen som nick, är så otroligt mesig att man dör ! men vem hade rätt ? rasmus såklart !  jag älskade filmen. den var något utav det roligaste jag sett på mycket länge. skådespelarinsatserna, nja - var väl sådär. storyn, å så klyschig - men filmen var så otroligt klockren att jag stundtals frågade mig själv om alltihopa inte bara var ett skämt. det är sällan man ser en kärlekshistoria som är så fylld med humor som denna film faktiskt är.

det bästa var nog egentligen att man kände igen sig så väl. kanske har jag inte jagat mitt favorit band genom new york, och kanske äger min pappa inte en av världens mest kända inspelnings- studios. inte heller har jag åkt deckad i en van med tre bögar och trott att jag blivit kidnappad och våldtagen. men hur ofta har man inte vart den som fått lite för mycket, eller längtat efter en flottig nattmacka, eller inte minst bara stött på den massa kräk.

kanske har man inte en aning om vad som händer där i fyllan och villan - och särskilt trist är det att man inte kommer ihåg allt dagen efter. men jag är säker på att en utekväll med gänget kan innehålla lika mycket humor och sjuka upptåg som den här filmen bjöd på. att släppa kontrollen över sig själv & låta alkoholen styra är ett farligt äventyr - men håll med om att det är jävligt kul att inte riktigt veta vad som händer, eller vart du ska hamna ?

m.


jag ventilerar

2009-08-14

allt är precis som det ska vara. rasmus sitter på tåget - destination stockholm, och jag saknar honom, men jag har varit med om värre saker. vi har nått ett stadium i vår relation där det är dags att vara självständiga. det är bra att vara ifrån varandra - för det är okej att sakna varann. och när man sen träffas igen, då är allt mycket roligare. - jag fattar bara inte att jag varit så trög med att förstå det.

nu sitter jag & dricker isvatten, i pyjamasen som åkte på så fort jag kom innan för dörren. egentligen skulle jag vilja ligga på gräsmattan & steka lite - men det är faktiskt kallt i luften. istället ska jag fortsätta sippa på mitt isvatten och istället dra igång tredje säsongen av SATC. jag är sååå efter !

ikväll väntar det egentligen festligheter i limhamn, men jag tror bestämt att jag behöver tid för mig själv & familjen. även om vickys tema låter sjukt kul med antingen svart, eller vitt så orkar jag inte putsa till mig, och vara fin. nej, istället ska jag tvinga mamma & pappa att göra grillspett ikväll & sen ska jag nog vara med på deras vinare. efter det blir det en tidig kväll då morgondagen kommer innebära musik- quiz, eventuellt fanny & linus flytt samt veronica maggio på stortorget. jag vet att jag sa att jag hatar malmö festivalen, men jag hatar inte veronica maggio. så jag får stå ut med trängsel, matos och starköl i ett plastglas. jag har i alla fall trevligt sällskap; ted & mamma. vilken höjdarkväll, tihi !

m.


 

jag hatar malmö festivalen

2009-08-13

till helgen invigs malmö festivalen. tingeltangel, flottiga stånd med exotisk mat och mängder av musikaliska- och kulturella evenemang ska skaka sveriges tredje största stad.

JAG HATAR MALMÖ FESTIVALEN ! jag hatar trängseln, människorna, dofterna, maten, musiken, allt krims- krams och hur kommunaltrafiken under en hel vecka är helt upp&ner vänd.

dock har jag en mor som sjunger i kör och därmed tvingar med mig på musik- quiz nu på lördag. nån som ska med ?

m.

genialiskt

2009-08-13

hur smart är inte chatten på facebook ?

m.

?

2009-08-12

formsvacka, är det så det heter ?

m.

en gång...

2009-08-12

...hade jag sovit för lite, för att magen gick på högvarv, för att jag spelat fotboll och därmed ätit en sen middag. jag var arg som ett bi för jobbintervjun blev inställd, för att arbetsgivarens unge brutit armen. bättre blev det inte av att jmk, stockholms universitet har stinkiga regler - så jag grät, och slog sönder min mobil.

m.

gottya !

2009-08-12

hatar inte du också när de klipper ihop lösrycka repliker från tv- program till en gottig preview - som när man sen ser programmet inte alls stämmer ? riktigt nasty är det när man väntar sig drama, och det sen händer nada. schisst liksom ?!

m.

...

2009-08-11

vilken oerhört meningsfull dag det har varit. jag längtar lite efter att skolan ska börja så att man slipper vara sådär rastlöst och lättretlig.

förresten så tycker jag faktiskt att mantaftig är ett ord, antar att det har samma innebörd som manhaftig så egentligen spelar det nog ingen roll - men tycker jag så tycker jag & då ska jag få tycka !

fotbollskonster har aldrig varit min starka sida och det blev med all säkerhet offentligt idag. att ställa sig på bollen med båda fötterna är inget att rekommendera, inte om man vill slippa två skrapade armbågar...

godnatt !

m.

jobbintervju

2009-08-11

då var man igång igen med att söka jobb, inget som är sådär jättekul om det inte ger resultat snabbt och gärna direkt. om jag för ovanlighetens skull har tur eller om jag faktiskt har skrivit ett bra CV, det vet jag inte. men imorgon ska jag på anställningsintervju för en tjänst som målarledare för aktiv ungdom. jag hade väl inte riktigt tänkt mig en karriär som barnledare, men om man får kladda, klippa och klistra i mängder då är jag med.

m.

perfect harmony, or what ?

2009-08-09

idag är spotify = bob marley & jimmy cliff. det är gung, det är sommar och det - det är nice !

m.

insektsinvasion

2009-08-09

är det inte blomsterflugor eller humlor som svärmar i mängder, så är det nyckelpigor. just nu tampas malmö, och framför allt västra hamnen med en kollosal nyckelpigeinvasion.

i fredags skulle familjen, plus rasmus & fru egelborg äta middag på pim's krog nere i västra hamnen. kvällen var sådär härligt varm och ljumm och allt vi ville var att sitta ute och se solen gå ner över öresund. väl framme fick vi ändra vår plan för det gick verkligen inte att sitta ute. låg inte de små odjuren i pölar på marken så hade de intaget möblemanget så att det var omöjligt att sitta ner. istället avnjöt vi diverse läckerheter i hettan där inne - tradigt, men skönt. bara tanken av att råka tugga i sig några nyckelpigor får mig att rysa...

m.

kräftpremiär

2009-08-09

augusti månad är inledd & igår var det kräftpremiär. tackvare middag på översten, kronprinsen, fick jag bara ner en ynka när det sen vankades kräftskiva @ lundborgs. men å så god den var. följande helger kommer förmodligen spenderas med kräftspad upp till öronen. det är ju så augusti brukar se ut - men det, det är nice !

m.

ett år

2009-08-05

rasmus& jag firar vår ett års dag idag. det känns så konstigt. tänk att det har gått ett helt år sen vi tog det underbara beslutet att vara varandras. kvällen ska firas på gränden i stan, men innan dess ska jag nog hinna med en överraskning. jag hoppas att det tydligt framgår att jag inte behöver en särskild dag för att älska dig, jag älskar dig varje dag - men ändå känns allting lite mer speciellt idag. du är mitt allt, och vi ska alltid ha varann !


unknown, that's for sure !

2009-08-04

hur många håller med om att boy- banden faktiskt var den gruppkonstellationen som präglade 90-talet ? hur många kan vi inte per kommando rapa upp ? backstreet boys, westlife, boyzone, n'sync, blue, hanson & så vidare. hur många svenska det finns att fylla ut litsan med är jag inte så säker på, men josefin crafoords blogg är alltid en insperationskälla. på en tämligen vild gårdsfest poserar hon med en  för mig helt okänd tobias kagelind - som hör och häpna, varit en del i trion consoul - ett svenskt boy- band. & egentligen finns det inget särskilt specktakulärt över det här, upptäckten är förvånansvärt ointressant - men ändå !

på youtube går det inte att hitta några större mängder material och deras cover på eye of the tiger, förkunnar om en relativt kort karriär prestationsmässigt. men inte helt oväntat har videon karaktär & framkallar absoluta fnitterattacker. att sverige, genom tiderna, inte spottat fram boy- bands är för mig inte något mysterium. men trots ironin, lever spektaklet, consoul, garanterat upp till kriterierna för att vara ett pojkband: de består av en grupp, det vill säga fler än två, av en yngre publik framstår de säkert som sockersöta, musikmaterialet är lättlyssnat och med en hel del spröda gossröst- solon. movsen tycks vara deras starkare sida. trots ett ganska fattigt koncept har de nog satt tonårshjärtan i brand.

då allt detta är mina egna speckulationer, fortsätter jag med glädje att dissikera vad jag under eftermiddagen upptäckt. jag har formulerat en hypotes över varför jag tror att consoul inte blev ett band med visioner att erövra pop- världen och den lyder som följer: att consoul för en 90talare är ett helt okänt kapitel, kan ju bara betyda en sak - fiasko. vad som då lett till detta nederlag tror jag bara beror på en enda sak: att framgången fick ett tidigt slut innan den hann blomstra måste ha berott på den självklara miss att använda redan existerande material - eye of the tiger, pojkar ? give me a break !!!!

m.

poom poom poom

2009-08-04

jag minns bara henne som f- någonting. & det enda jag kan komma ihåg av de skrälliga låtar & texter hon gjort, och som under min barndom dök upp då & då är; " bränn behå'n ". men så i förmiddags satt rasmus med tidernas breflabb och lyssnade på den låt som jag så länge sök. kvinnan med förorts- attityd, turban och yoyoyo är givetvis feven, och låten är; 10 budord. minns ni ?

m.

arrivederci maranello

2009-08-04


har ni sett den nya reklamen för audi r8, v10 5.2 FSI ? inte ? då har ni missat något. tyvärr hittade jag inte den fullständiga versionen som går på tv här i Sverige. men jag tror att ni fattar grejen ändå. maranello är staden där ferrari har sin produktion. reklamen som just nu går på tv avslutas med arriviederci, så kaaaxigt !
fast r8' an är ju en skönthet & förtjänar en kaxig promoting.

bullmonster & bokmalar

2009-08-03

mord i sinnet varvas med några kapitel stieg larsson. både jag & rasmus har tagit tag i våra liv & böckerna ska avslutas. just nu är vädret skit. det gynnar oss visserligen. näsorna är fortfarande lite lätt röda sen båtturen i lördags, helt enkelt ett jädra bra svepskäl till att bara ligga inne och gotta sig i gåtor, om vädret skulle vända. på faten ligger kanel- och vaniljbullar i mängder & i glasen finns bob mixx jordgubb, smultron kiwi.

m.

1 augusti

2009-08-01

ungefär en månad kvar till skolan börjar & det "firades" med en dag i Dragør med familjen lundborg/ jägerman, och arnold med hydroliften. gammeldansk för di gamle, väl kylda carlsberg's & gigantiska [ smörrebrö ] eller panerad rödspätta med remouladsås - så danskt det kan bli !

m.

RSS 2.0