hmm ?

2010-07-29

jag brukar skriva lappar till mig själv och stoppa i fickorna för att jag ska komma ihåg saker. det händer när jag är på jobb. idag kom jag hem med en lapp: ottmar L. jag tror att det var den där låten jag hörde på någons podd idag, som jag föll för och nu måste få tag på. but still...det är ju bra att man kommer ihåg VARFÖR man skriver lappar.

m.

all i can taste is this moment

2010-07-29

trots att livet just nu flyter och mestadels bjuder på fördelar, längtar jag mer än någonsin efter medelhavet. nästan varje år sen jag var 8 har familjen tillbringat någon semestervecka i södra europa och jag saknar det mer än någonsin. trots att det varit den kanske varmaste sommaren jag kan minnas finns det inget som slår medelhavshettan !

jag längtar efter olivträdsplantage, efter citronträd och den röd/bruna jorden. jag längtar efter färska grönsaker som mognat i solen, pizza och pasta. jag längtar efter turkost hav, varma nätter och surret från cikadorna i det brända gräset.

jag längtar efter lata dagar på stranden, efter den godaste glassen i världen och leende människor vart man än vänder. jag längtar efter äventyr, sevärdheter och att inte ha koll på klockan på flera dagar.

italien är säkert vackert i höst också, och jag hade gärna besökt rom i vår. jag tror nog ändå att jag ska spara mig till nästa sommar och ta en 4-5 veckor i södra italien. bo på vingård, sola mig och äta frukt direkt från träden. vem vet, utsikterna får nästa sommar kanske innebär att jag måste göra en kulinarisk smakresa till italien för att hämta inspiration till något eget. nu tar jag i alla fall hösten som den kommer, och jag ska berätta mer...när jag själv vet mer !

m.

nedförsbacke

2010-07-28

utsikterna för hösten ser lovande ut. dock står jag för ett dilemma...vad jag ska välja ? jag tänker dock fortsätta att njuta av nedförsbacken som gör att livet bara susar, just nu. ibland önskar jag dock att jag hann med lite annat om dagarna, men när man vaknar efter en omgång tuffa arbetsdagar då är ledigheten guld. förövrigt, sommaren 2010 -kan vara den bästa någonsin !

m.

lyssna till ditt hjärta

2010-07-25

vad hände med alla fame factory- produktionerna ? one hit wonders, or what ? i alla fall så blev jag varm i hjärtat när jag hittade friends på sporify. ni kommer väl ihåg tv-serien; friends på turné ? jag följde det slaviskt !

m.

en bonde i vår by...

2010-07-25

nu när insikten om att ett jobb faktiskt är lösningen på nästan alla problem fått sjunka in, -börjar jag också inse att det finns en hel del yrken som är mer beundransvärda än andra. det finns yrken som bär samhället och det finns yrken som underlättar för oss som är samhället. u with me ?

det äldsta yrket, och det kanske rent av viktigaste yrket i samhället, enligt mig, är lantbrukaryrket. sen urminnes tider har människan odlat för att överleva och fortfarande måste vi odla för att överleva. inte ens genom en industriell revolution och dagens it-revolution kan vi komma ifrån att för att vi ska kunna överleva, är det jorden som måste föda oss.

i vardagssammanhang är en bonde, stereotyp (?) en omedveten, obildad och kanske till och med lite efterbliven person. jag ska förklara:

-en bonde bor utanför "samhället", det vill säga -ute på bygden och är kanske därför också lite utanför samhället.
-en bonde använder ett språk som för många kanske upplevs som obildat och vårdslöst. jag talar givetvis helt utifrån min egna erfarenheter och många bönder som jag känner pratar med ibland brutalt bred, lite gammaldags, skånsk dialekt och svär mycket.
-en bonde prioriterar kanske inte alltid heller sitt utseende i sitt yrke och upplevs då kanske som hellre ute än inne. dock innehar en truckerkeps antagligen en bättre funktion än en ljus stråhatt med stort brätte och en overall eller byxor med hängslen fyller nog också en större funktion än beiga chinos och pikétröja.

stereotypt placeras yrken in efter vilken status de får och inte efter vilken funktion de har för samhället. jag har dock insett att lantbrukaryrket måste vara ett yrke som kräver maximal kompetens. det måste också vara ett område som ytterst svårt att kontrollera. -jag menar, vilka förutsättningar har egentligen bönder för att fullfölja sina yrken ? i vår del av världen har teknik en viktig roll, men i många andra delar av världen måste bönder helt lita på sitt omdöme för att fullfölja sitt arbete. jag tror också att bönder delar en helt fantastisk passion för sitt yrke. omsorgsfullt sköts saker och ting om för att föda samhället. tänk på det nästa gång du står och drar i matvarorna när du handlar !

m.the word is marble- icious

2010-07-24

i min ägo återfinns ingen kamera. en borde införskaffas snarast. istället har jag och fannos, bekvämt nog, samma smak när det gäller skor. därav lyckades jag få tag i en bild på det senaste tillskottet i min skosamling. jag ÄLSKAR dem !
och just det, det är högerskon som gäller !


lördag;

2010-07-24

jag ska försöka att hålla mig kortfattad...

100- årskalas, disney channel, lätta pengar, kim&kaj, grillat, vänner och tidig kväll ikväll.

-oj, det gick !

m.

igår blev det...

2010-07-24

...trädgårdshäng med det sötaste lilla "kollektivet" på södergatan i svedala. (ja, trots att det är ett hus med flera lägenheter, känns det mer som ett kollektiv när alla sitter och dricker och äter av vad alla plockat med, samt typ passar varandras ungar.)

...skoprovning med fannos. hon klickade också hem samma fantastiska marbles som jag gjorde och hon blev snyggare än vanligt. som grädde på moset kom jag hem med ett par härliga ballerinor med nitar som var för små, så jag beställde ett par likadana till henne i en annan storlek. jag och fannos kan ha den bästa smaken i världen.

...smakning av världens starkaste pepparfrukt som fanny och linus granne importerar från mexico. jag dog en liten stund, sen kände jag mig uppfriskad.

...en tidig taxi hem till min utslagna karl som låg raklång på soffan och knorrade. när han inte är hos mig saknar jag honom så hjärtat värker !

m.


periodmänniska, sån är jag !

2010-07-23

jag funderar ganska mycket på det där med dieter. man vill äta bra och man vill äta rätt, -jag vill det i alla fall ! samtidigt är det enformigt att hålla sig till någon särskild diet och jag blir ofta mer sugen på onyttigt när jag hela tiden tänker på att jag ska vara nyttig.

istället har jag en ny idé. jag ska bara äta sånt som jag tycker är gott. jag tror att jag har ganska bra matvanor egentligen, så det borde inte innebära något negativt. jag är en sucker för bröd oxh färsk frukt och grönsaker. och så här i sommarvärmen är grillat kanske det allra godaste och det är ju egenligen ganska nyttigt, fettsnålt i alla fall.

just nu frossar jag i galiamelon och surdegsbröd från jobbet. som sagt, jag är en periodmänniska och det tänker jag fortsätta att vara. det är härligt att bara äta sådant som man just för stunden inte kan få nog av. så, ja...jag beger mig därför mot svedala för att äta grillat. undrar om jag kan få festprissen med mig ?!

m.

jag vill inte skryta...men,

2010-07-21

burkar jag skryta ? handen på hjärtat ! gör jag det ? jag vill inte vara en sån. jag vet nog med mig om att jag gärna delar med mig av såndant som jag är stolt över, men det kan väl knappast vara något dåligt skryt ?

i alla fall trivs jag på min arbetsplats och det känns som att jag gör nytta där. även fast det är slitigt och jag ofta är trött när jag kommer hem, så känner jag att jag bidrar. därför känns det extra göttigt när chefen ringer efter man slutat och bekräftar det genom att säg; vi har lite gäster här och både de, och jag hälsar att du är fantastisk. hur mycket värmer inte det i hjärtat ?

m.


agata vs. agatha

2010-07-20

kvalitetsssurfing innan det blir filmtittning nu kl 9. jag och karln sitter här med varsen laptop. socialaste paret i världen, yepp that's us ! vi gick en snabbis till coop - rasmus behövde nödproviant till tåget imorgon. han åker till göreborg med några vänner från norr. jag kan inte haka, jag jobbar. i alla fall fick han inhandlat gifflar och en påse gott&blandat. jag högg en trepack tu'c - det godaste salta kexet i världen. jag behöver salt känner jag ! många timmar i solen nu under ledigheten - min näsa är härligt svidig. doesn't matter, det hör sommaren till. snart är solbrännan maxxad, jag behöver några dar till ledigt, sen är den; tummen upp. nu blir det i alla fall vår allas älskade agatha christie. vi har samma namn, dock stavar hon sitt mycket coolare. jag borde byta ! min stavning ser helt fattig och polsk ut, funderar seriöst på att säga upp det och gå all in på agge. jag älskar det där med smeknamn...men det tar vi en annan gång.

love,
m.

ella maria evy samevall

2010-07-20

jag har ju lovat att jag skulle visa allt det fantastiska som ordnades till ellas dop-dag. jag kan inte riktigt förstå varför jag och fanny inte kan förstå att vi är ämnade att göra detta. om jag ska vara helt ärlig är fanny nog den enda som jag skulle kunna tåla att ta kritik av. det är inte det att vi dissar varandras idéer, men genom att vara ärliga och kommentera varandras idéer och kanske lyfta varandra och ge tips (helt utan att gå varandra på nerverna) skulle jag vilja säg att vi JÄMT lyckas. fanny har öga för det estetiska och ja, det har väl jag också. vi båda jobbar gärna med händerna och tycker att färg och form kan vara bland det roligaste. jag föredrar dock att involvera stora mängder choklad, fluffiga kakor eller annat sött som är gott att stoppa i munnen, men även detta börjar fanny få upp ögonen för. hand upp ni som tycker att vi ska starta kondis !

 

och sen givetvis, det kanske mest fantastiska bakverket av dem alla !
ella maria evy samevall.


idag blir det ella-gos och svägis-mys

2010-07-20

solen den väntar på mig, och jag är redo att möta den. i en ny, enligt rasmus, "back-to-the-90s-bikini" ska jag ligga utslagen på gräsmattan på vår gård någon timme, innan jag beger mig till svedala för att ha en mysdag med fannos. min mamma kommer förmodligen med en stund för att träffa ella för första gången. jag har tjatat om hur perfekt det lilla livet är, så ja...morsan kommer få sig en chock när hon ser att det faktiskt stämmer. ella är lika med en godsak. en fluffig och mastig choklasmousse som man liksom inte kan få nog av. hon on top of the world det vackraste jag har sett och jag är så tacksam att jag är morbrors flickvän och därmed kan få gosa med henne whenever i like, i princip. men vad kan man förvänta sig när fanny och linus kan vara det snyggaste paret jorden. summan av kardemumman i det fallet kan inte bli annat än två tummar upp !

m.

dagens i-landsproblem

2010-07-19

varför är balsamflaskorna oftast mindre än schampoflaskorna ? jag får flippen på att de tar slut vid olika tillfällen ! dessutom, -jag med långt hår använder kanske en halv schampoflaska när jag använt en hel balsamflaska. OEKONOMISKT TILL MAXX !

m.

dream-team

2010-07-17

fanny sms'a; e du vaken ? puss
jag kom på mig själv med att svara det kanske mest korkade; ja, är du ?

jag älskar verkligen att ha en vän som ringer upp ungefär närsom, bara för att prata skit, snacka högklackat eller för att boka in en träff. fanny, min svägerska, vi har verkligen kommit varandra så nära - och jag trivs så hennes sällskap. om jag en gång statar mitt lilla kafé/ kondis skulle jag så gärna vilja att hon jobbade med mig. någon dag när jag har tid ska jag visa er våra skapelser från ellas dop. vi är det perfekta dream-teamet !

m.

jag vill inte

2010-07-15

det kändes som att komma hem. jag föll för allt ! kanske för att jag var så berusad av omgivningen och tanken på att allting faktiskt är ganska nytt. det kändes hemtrevligt och lyxigt -och i precis lagom doser.

ja, lägenhetsvisningarna idag var bra. jag vill komma bort från den här 1,5:an. jag vill komma undan fortare än illa kvickt. jag vill inte bli mer förälskad i stadens brummande och ettriga puls. jag vill inte bli mer kär i knarrande fiskbensparkett och i burspråk där solen önskar oss godnatt innan den kryper ner bakom hustaken. jag vill inte, jag vill inte...JAG VILL INTE !

m.

alkohol- sånt som bara kvinnor tål -SKÅL !

2010-07-15

jag dricker sällan starksprit. jag tycker dels inte att det är så gott, och det är mycket svårare att kontrollera sitt drickande om man häller i sig vodka, gin eller liknande. dock uppskattar jag verkligen drinkar, -i alla fall vissa. jag är ganska känslig förspritsmaken i drinkar och tycker nog att drinkar som är gjorda på typ vodka och tequila är godast för att den smaken kan man liksom döva med söt läsk ellerfruktiga juicer.

min absoluta favoritdrink är cosmopolitan, mest för att jag är en sucker för tranbär. jag älskar tranbär i allt; i choklad, i kakor, till frukost-yoggin, som snacks eller i glaset. dock har jag aldrig provat att äta färska tranbär, antagligen för att de är väldigt svåra att få tag på, men en vacker dag så !

i alla fall, så när vi var ute igår went jag bananas i baren och köpte drinkar. något som jag vet att mamma säger att jag ska hålla mig borta ifrån, men som är så gott -det är ju redbull vodka. jag är försiktig, eller hur kan man vara det egentligen ? jag försöker i alla fall bara dricka det någon gång då och då. man vet ju aldrig om hjärtat får sig en chock och sen är det slut liksom. en nykomling fick i alla fall bli vodka/ lime. jag fattar inte hur så mycket sprit kan smaka så lite sprit. som sagt är jag väldigt känslig och jag lyckas alltid känna lösningsmedelssmaken igenom, men icke så nicke. jag har druckit vodka/ lime någon enstaka gång innan, men nu vet jag att det är en keeper. fast jag ska fortsätta att inte dricka så mycket starksprit. det är bättre att dricka baccardi breezer och deras smak med tranbärs, -den är to die for !

m.

sommarregn

2010-07-15

jag kan vara en av de få som tycker att våt asfalt luktar sjukt äckligt. doften är verkligen sur och stickande och jag undviker att vara ute när det regnat på sommaren för att doften göt mig illamående.

nyss kom det en skur, och jag fick hålla för näsan när jag gick mellan tvättsugan och vårt hus. doften, jag klarar verkligen inte av den, men att känna små, ändå varma, stänk på ryggen var däremot uppfriskande. medelhavshettan har verkligen gjort att man längtat efter dagar inne, när regnet står som spön i backen utanför. -fast jag har inget emot om det torkar upp och blir solväder i eftermiddag. det hade också varit skönt !

m.

medelhavshetta

2010-07-12

35 grader på jobbet imorse när vi låste upp dörren. nej, det är inget skämt ! fuktig, varm luft bara välde ut genom dörren och jag kände mig som en rökdykare när jag brottades med den kvava luften. varje rörelse har varit en pärs idag. jag har svettats sönder. det känns liksom så där att vara helt ofräsch när man ska serva kunder mat. i alla fall har vi bett chefen om en fläkt och om inget händer tar jag med en själv. det är verkligen obehagligt att vara så varm i typ tio timmar.

förövrigt gör värmen mig förvirrad -och då menar jag mer än vanligt. kassan går som en dans, och mina mattelärare genom åren skulle vara stolta över mig som kan min huvudräkning så väl, men det är mycket annat som inte fungerar när kroppsvärmen passerat 100 grader celsius.

jag jobbar imorgon med och sen har jag två heldagar ledigt som jag ska tillbringa i horisontell ställning på stranden. jag ska inte röra mig mer än ner i och upp ur böljan den blå. ledighet när den är som mest förtjänt. jag hatar att jag klagar på värmen, nu när den äntligen är här. det är jobbigt bara att rinna bort på jobb, men å andra sidan...fy fanken vad skönt det är med värme när man inte är på märtas. och egentligen är det ganska sjukt - det är typ medelhavshetta !

det är synd bara att det skandinaviska tempot inte är tillämpningsbart på medelhavslunken. i mean, när det är sån här värme borde alla tillbringa förmiddagarna på stranden, sova mitt på dan och jobba på kvällarna. ja, ni vet sådär som det är söderut med siesta och nattliv när solen gått ner. det är synd att det inte funkar på svensson svensson som helst ska ha druckit åtta koppar kaffe när tidningen kommer kl 6. whaaaadup !?

m.

vm-final, whaat ?

2010-07-11

vm-finalen ekar genom kvällningen. glädjetjut och/ eller också förtvivlan stutsar mellan husväggarna. kommentatorsröster i stämmor tävlar med bullret från bilarna -trots kan jag inte vara mer ointresserad. vad hände ? jag brukade älska fotboll. fast det är klart, efter en 12 timmars arbetsdag då är man inte sugen på särskilt mycket ? förresten, vad har ni gjort idag medan jag svettades bort, typ årets varmaste dag tillsammans med vår flådiga kassaapparat och ångande espressomaskin ?

m.

just det, det är ju faktiskt sommar !

2010-07-08

 

 


torsdag och nu håller jag helg

2010-07-08

vi sover sista natten i vellinge inatt, sen hem till lägenheten. det känns fortfarande så overkligt att vi snart måsye flytta ut. jag är i alla fall glad att vi inte lagt ut mer pengar på den. nu önskar jag bara att det där telefonsamtalet som vi väntar på kan rädda oss ur den här sörjan.

imorgon åker jag och rasmus till svedala. ella ska döpas på lördag, så imorgon stundar förberedelser och nothing but. det ska bli så skönt att komma hem till fanny och linus. jag känner mig alltid så avslappnad där. bästa fanny ska tillaga tacopaj och sen ska vi sova på soffan. jag ser fram emot det så mycket. vi ska baka tårtor och bara ha det mysigt. alla dumma lägenhetstankar kan flyga och fara. INGET, ska få förstöra min ledighet.

mamma och pappa är förmodligen på båten från tyskland nu och sen ska de bara köra genom danmark. äntligen, är de snart hemma. det ska bli skönt. inte bara att lämna tillbaka hus och katter, utan att få hem dem och kunna prata med dem for real !

hm, det var någonting mer jag tänkte på, men det får vänta. just nu står det bara still i skallen. man är verkligen mos efter en arbetsdag på 10 timmar. tur att schemat just nu verkligen är chill. tillbaka på jobbet är jag på söndag ! skönt !

m.

snart bostadslös - fett ös !

2010-07-08

ett brev i brevlådan, och nu måste vi flytta. ett kontrakt är väl ett kontrakt ? jag känner mig hemlös. vi har 1, 5 månad på oss att hitta en ny lägenhet - det är ett skämt !

jag är slut efter gårdagens jobb. jag vaknade med huvudvärk. jag saknar mina föräldrar. det är falsterbo vecka och jag svettas vid en espressomaskin. jag vet att jag inte borde klaga, men just nu känns saker och ting ganska så konstigt. åh, vi som trivdes så !

m.

alltså...,

2010-07-06

m: jag vill se stanley cup- pokalen.
v: kom jag visar !
m. wooow !
t: får man ta på den ?
m, v: FÖR I HELVETE TED !

m.

Sessan & Oskar

2010-07-06

onekligen söta, men vilka odjur.


kattungar, inte bara gulliga och gosiga !

2010-07-06

att ha katter är säkert inte jämförbart med att ha småbarn. småbarn lär ju kräva enorma mängder mer tid, men jag kan meddela att katter också kräver ganska mycket. oskar och sessan, mamma och pappas katter som är typ fyra eller fem månader gamla är seriöst det värsta jag varit med om. jag älskar katter och har varit uppvuxen med katter. jag trivs otroligt bra tillsammans med katter och tänker mig själv att jag någon gång i livet kommer skaffa egna lurviga kisar att gosa med.

kattungar är busiga, det vet väl alla, men oskar och sessan är extremt busiga, tycker jag ! kanske beror det på, att de på nätterna, sover i ett eget rum och under dagarna också är instängda. jag tycker lite synd om dem, men det är enda lösningen. när vi är hemma måste vi passa dem konstant. det biter i allt, hoppar och klöser. om det skulle vara helt själva, med tillgång till hela huset skulle de kunna skada sig illa. så fort de små liven mognat och lugnat sig lite ska de få springa i hela huset, även när de är själva.

när de inte är busiga är de väldigt kelna och sånt gillar vi. de vill gosa hela tiden och ger sig inte i första taget. de ska hela tiden vara med och helst vill de ligga på en och med nos mot näsa typ. något som jag dock har tröttnat på är det ständiga hoppandet och med alla klorna utfällda. för bara en liten stund sen tog oskar ett jättehopp från golvet upp på ryggstödet på en stol som jag satt på. han fick inte riktigt grepp om stolen utan när han började glida satte han klorna i min rygg i ett desperat försök att hålla sig kvar. min stackars solbrända rygg dog av smärta.

sessan och jag har också gått igenom en liknande dust, men då var jag iklädd endast bikini och ja, hon satt verkligen fast i låret på mig. katter behöver sina klor, men jag hade bara önskat att de kunde tagga ner på klösandet och skona mig och rasmus från allt sånt. det ser fan ut som om vi mår dåligt och karvar i oss själva med rakblad. jag hoppas att de små liven tänker lugna sig snart - annars blir det kattpensionat nästa gång mamma och pappa åker iväg !

m.

jag är ledig !

2010-07-06

ett aningen mer hanterbart schema är det nu som gäller på jobb. jag började härligt nog denna veckan med två dagars ledigt. jag har sagt det förr, men säger det igen. ledighet är bäst när den är som mest förtjänt. jag vet inte vad resten av världen tycker, men jag känner i alla fall att jag har gjort mig förtjänt av ledighet. de senaste fyra veckorna har jag inte haft många dagar över till att göra annat. så igår orkade jag inte sitta inne och häcka framför någon dator, utan tog istället tag i mitt liv och tillbringade dagen i solen.

jag lever för mina vänner och min familj. det finna inga andra som gör livet mer värdefullt. jag uppskattar dem så himla mycket och därför kändes det så lyxigt att kunna träffa dem och verkligen ha en heldag tillsammans. igår-morse vaknade jag bredvid min underbara rasmus och det kändes som evigheter sen. vi bor ihop, men vi ses aldrig och sådant som att äta frukost tillsammans är mer dröm än verklighet när vi jobbar helt olika.

i alla fall så, packade vi ihop badkläder och drog ner till rasmus kompis tarzan och slängde oss i hans pool. misson- "att bli så solbränd du bara kan på två dagar" inleddes och jag solade mig så mycket jag bara orkade och kunde. victor och markus ramlade in mot eftermiddagen och då drog vi ut båten någon timme. mellanlandade gjorde vi sen hos svärfar för att sen dra vidare hem till mig för att göra vid oss. me + pågarna maxxade för utekväll nere i falsterbo då FHS dragit igång. sena till förfesten, som alltid, kom vi i alla fall tillslut neråt näset. strandbaden gästades av regntunga skyar och rätt så blöta blev vi. det gjorde inte oss så särskilt mycket, stämningen var ju god och därför var det bara att gå all in.

kvällen kändes så perfekt. jag och jenny hade pimplat flirtinis på förfesten och var sjukt taggade på att få skaka våra rumpor. jag träffade massor med folk som jag inte träffat sen studenten för drygt ett år sen och ja, allting var bara så Falsterbo Horse Show-aktigt. utan att överdriva kan jag säg att det är den roligaste veckan på året, när det kommer till festligheter. det är alltid mycket folk, bra musik och för det mesta bra väder.

idag mår man som man förtjänar. jag hade hoppats på att kunna svetta ut mina bakisångor på stranden, men vädret tycks ha andra planer för mig. jag funderar på att dra igång storstädning idag, med tvättning av diverse. jag och rasmus lär flytta hem till lägenheten nu i det närmsta. det ska bli skönt att komma hem till sitt eget, men det har vart riktigt bekvämt med att ha bott i hus -att kunna gå ut och in som man vill, att ha diskmaskin och att kunna sitta själv någonstans har verkligen vart grymt värdefullt. fast innan jag drar igång med dagens göromål ska jag bara lägga upp benen och luta mig tillbaka och titta på en avsnitt av någonting. jag är ledig !

m.


sommar-frukost

2010-07-01

det är redan juli. sommarmånaderna går så himla fort. det är fortfarande mycket kvar, men utan att kunna påverka det kommer det snart att vara grått, kallt och regnigt igen. jag brukar älska hösten när den kommer, men just nu finns det bara sommar för mig. jag vill aldrig att den ska ta slut. efter en fruktansvärd vinter är solen så jäkla värdefull och jag kan inte tänka mig något annat just nu.

just nu är det dessutom ganska varmt. okej, igår var det ganska mulet - men det är fortfarande varmt. jag blir ganska osugen på mat då. jag känner mig hungrig, men det har säkert att göra med att våra matvanor liksom går per automatik. man äter ju cirkus vart tredje timme bara för att, vare sig man är hungriga eller inte.

jag vaknade, i alla fall, imorse med tidernas hungerskänsla. efter att ha gjort mig iordning tog jag sikte på kylen. men så kom den där känslan av osugenhet (?) tillbaka. på sommaren hatar jag varm mat. förutom grillat och kokt nypotatis. min stora last är gräddfilssåser - kalla sådana såklart ! det värsta jag vet är dock gratänger eller liknande. jag måste äta lätt. det gör jag också gärna till frukost. så nu har jag precis lastat i mig en stor skål skivad persika och jordgubbar ! jag har svårt att tro att jag skulle stå mig hela dagen, men det är sommar och då får det hellre kurra lite i magen än att jag ska lasta i mig flottiga mackor och 10 liter yoghurt !

denna veckan är full av jobb. jag kommer inte ha en enda ledig dag. men nästa vecka börjar sommarschemat på märtas for real och jag kommer hinna med heldagar på stranden. jag är så glad ! ledighet, ledighet när den är som mest efterlängtad. woho !

m.

RSS 2.0