NYTT !

2010-08-31

jag älskar den.
finns att köpa på stylebytyra.se
129 riksdaler & värd vart enda öre.
kommer att användas flitigt.
funkar på så väl pekfinger och fuckyou-finger som fuckyou-finger och ringfinger.
varför tvekar du ?
KÖP !


eh, visste du att vi ska rösta den 19 september ? JAG HADE NOLL KOLL !

2010-31-08

egentligen satte jag mig ner för att ta tag i sådant som jag inte hinner göra när jag jobbar. ringa till andra som jobbar, uppdatera mig nyhetsmässigt och nu även på enklaste sätt; sätta mig in i att det faktiskt är val i år. jag tänkte; "vem äe jag?" och "vad tycker jag?" jag kom fram till att det inte vara ett effektivt sätt att försöka reda upp mina resonemang och egna värderingar.

förut var jag politisk, men mest för att jag inte ville vara som alla andra. jag undersökte, (ungefär som att försöka göra tonårsrevolt), hur det skulle vara att tycka precis tvärtemot vad många nadra tycker i den här kommunen. (jag är hemma i vellinge nu) jag engagerade mig i SSU, läste på och gick aldrig ner på knä utan en fight.

idag är det annorlunda. jag tycker fortfarande att det är viktigt, men om sanningen ska fram är jag för lat för att orka bry mig. jag har hittat annat som intresserar mig och jag vill lägga min tid på annat när jag är ledig. jag försöker hitta anledningar till att orka bry mig, ändå händer det ingenting.

om jag hade varit mer insatt hade det kanske haft en annan innebörd, just nu känner jag bara att det är för tungt för att tas itu med och då kan de som har intresse för det föra min talan. jag antar att det är ett handlande på gott och ont. jag kan inte bestämma mig för om jag tycker att det är bättre att låta människor som är mer insatta vara de som tar ansvar, när det egentligen lika mycket handlar om ett misslyckande från deras sida att de inte engagerar alla. jag har givetvis ett eget ansvar att undersöka möjligheter och försöka ta reda på min egen ståndpunkt, men som första gångsväljare till ett rikdagsval borde det ligga mycket fokus på att hitta oss, vi som inte vet och därför inte bryr oss. jag är inte svår, jag är egentligen bara lat och behöver en morot stor nog att jaga efter och om intresset var större för oss skulle jag nog med hull och håg svälja det ena partiprogrammat efter det andra.

så hur tänker jag göra ? - jag tänker fortsätta använda valkompassernas tester tills jag tycker att jag tycker rätt. att försöka läsa valprogram känns som en djungel, men jag vet i alla fall att miljö, invandring och pengar är mina stora frågetecken och som i stora drag kan sammanfatta huruvida min framtid kan komma att se ut, så här bör det kanske ges tillfälle för lite undersökning. att inte rösta alls går fetbort, men att blankrösta är mycket mer värt än att rösta bara för att rösta. just nu känns det i alla fall som att jag varken är blå eller röd och det gör mig varm i själen för att jag hatar att vara antingen eller ! kanske blir det jag och maud olofsson ?

m.

reflektera och filosofera

2010-08-31

jag har så fruktansvärt dålig koll på dagar, veckor och månader. det känns som mina dagar i sin helhet går ut på att vakna, gå till jobbet och sen komma hem för att lägga sig. jag gillar det, men det gäller att verkligen hitta tid för sig själv och för sina nära och kära.

nu när sommaren sakta men säkert sjunger på sista refrängen kan jag inte låta bli att saknat skolan lite. förra hösten var jag helt på det klara med att jag ville fortsätta studera och nu denna hösten är jag bergsäker att heltidsjobba är min grej. jag har dock insett att barn- och ungdomens glada dagar är förbi, och att jag nu verkligen banar min väg längs vuxenlivets slingrande stig.

livet känns turbulent, men på ett helt annat sätt. jag vaknar ibland kallsvettig om nätterna upp ur konstiga drömmar där jag får små glimtar ur vuxenlivet. ja, jag har faktiskt drömt att jag legat i förlossning och att jag suttit i förhandlingar hos banken om huslån. det är inte det att jag är rädd. faktum är att det finns ingenting jag ser fram emot mer, men det känns som att nu går allting bara så fort.

när man var liten kunde man uppfatta att tiden kunde gå långsammare. nu skenar tiden iväg mest hela tiden så att jag ibland måste nypa mig själv i armen för att hinna stanna upp och tänka. jag älskar att jag är vuxen. jag älskar att jag och rasmus ska flytta till lägenhet nummer två. jag älskar att jag har ett jobb som innebär helttid och en skaplig månadslön. jag älskar att hälsa på hos mamma och pappa, mormor och morfar och bli behandlad och sedd för ett vuxet barn och barnbarn. det finns ingenting jag trivs med som att vara den som bestämmer själv. ibland blir jag bara orolig att jag vet för lite för att klara av det.

jag har vänner som arbetar minst lika mycket som jag och jag beundrar hur de klarar av att vara sociala och hängivna sina familjer och vänner trots att arbete tycks ta upp all deras vakna tid. jag lovade mig själv någon gång under tonåren att aldrig bli en 9 till 5- människa och vad hände ? nu jobbar jag 9 till 7. jag beundrar alla som klarar av att kombinera arbete med familjeliv. jag är fortfarande i ett stadie där jag försöker hitta rutiner. det är svårt, -grymt svårt faktiskt, att vara alla till lags. och egentligen borde jag inte klaga. jag har en pojkvän som förstår, en familj som stöttar och vänner som säger: vi tar det när du har tid. det är mitt eget samvete jag brottas med.

så här sitter jag, på min lediga dag och reflekterar över hur svårt det är när jag inte är ledig. ute skiner solen och jag har suttit och läst veckorevyn på björns bageri nere i centrum med en god kopp kaffe i ena näven. det kanske inte är så svårt trots allt att hitta tid för sig själv. det kanske kommer spontant. för egentligen, vad kan vara mer avkopplande än att göra precis just det som faller en in ? tillvaron känns, som jag sa, turbulent men jag trivs. jag försöker att hitta stunder att bara vara, för att inte bara bli en arbetsdyrkande osocial pms-dryg orkan. ibland känns det nämligen hopplöst att inte kunna vara så fri och utan måsten som man var när man var barn och jag är rädd för att glömma hur viktigt det är att ta vara på livet, kärleken, familj och vänskaper. jag vill inte vakna en dag och fråga mig själv vart livet tog vägen. fast, egentligen, det borde vara mitt minsta orosmoment. frågan är nog hur jag ska hinna med allting som jag drömmer om, -jag som drömmer om att göra allt.

m.


payback time

2010-08-26

det bästa med att vara ledig idag och inneboende hos päronen är; ingen frukost- utan pappa kommer direkt med lunch. om jag bara kunde förstå hur bortskämd jag är, skulle världen nog bli lite bättre. hey, det är dags att sluta ställa krav på sin omgivning och istället tid för att omfamna, njuta och ge tillbaka; dubbelt upp !

m.

black -the american way

2010-08-25

successivt börjar mina färdigheter för det där med kaffekonst att arta sig- sakta men säkert. och det slog mig idag, när jag och en kund pratade om det, it's all about; fingertoppskänsla.

hösten kommer att innehålla två dagars barristautbildning och det finns inget mer som jag ser framemot just nu. jo: (!)
-flytten
-en eventuell spontansemester, inte så långt iväg. jag behöver det !
-och julen

i alla fall tänker jag mig att jag ska göra ett besök på biblioteket imorgon. jag har nämligen tänkt mig att jag ska fördjupa mig i kaffehistoriken: uppifrån och ner, innifrån och ut. jag vill lära mig allt !

jag tror aldrig att man blir mogen nog för att dricka kaffe. kanske för att jag fortfarande känner mig omogen, men jag känner bara att det finns så otroligt mycket att lära sig att det egentligen bara är fantasin som sätter gränser. det finns fler sätt att uppleva kaffe på än det finns människor på jorden. varje kopp är unik och därför tror jag att det inte går att bli mogen i sitt kaffedrickande ! jag kan ha fel. en sak har jag dock upptäckt och det är att mina smaklökar har vuxit ikapp mig.

det kanske har med mitt jobb att göra, men nu kan jag uppskatta en kopp kaffe på ett helt annat sätt än vad jag har gjort förut. jag kan skymta nyanser, möjligtvis urskilja dofter och smaker och jag har definitivt, för en tid, hittat mitt sätt att dricka kaffe. jag dricker det: dubbel espresso med hett vatten (americano) och lite varm, men inte skummad mjölk. jag inbillar mig att jag genom detta meck kan få ut allt det som min hjärna ännu kan uppfatta om kaffe. jag börjar bli sådär dryg- men kaffe, det är som vara riktigt kär, det är passion !

m.


p to the ondus

2010-08-25

vi gjorde malmöfestivalen i lördags. jag hatar egentligen malmöfestivalen ! jag får ingen festivalkänsla alls, allting är bara kaos. det luktar mat, piss och sprit överallt -i en salig blandning. jag blir stressad, yr och illamående. trots växlande väderlek och att jag hade bestämde mig för att gå in med noll förväntningar blev det med hjälp av en flaska jordgubbsbubbel en skaplig afton.

maskinen och familjen fick stå för kulturen, pressbyrån för det matkulinariska och umgänget från back home för sällskapet. jag bottnade i folkhavet och det med häpnad -egentligen ville man inte stå still. herbert afasi munkhammar, den ena halvan maskinen (eller kanske den andra ?) fick en att rodna när han spottade i micken. hur kan en, annars så inte, läcker människa helt plötsligt framstå som om han vore skänkt från ovan ? strålkastarljus is magic. no worries. jag är fortfarande en one man woman, men ärligt talat...jag fick rysningar av att titta på honom !

m.


sushi-nam nam

2010-08-25

min sushi-upplevelse igår, almost brought me to tears. sushi-nama i höllviken kan ha den bästa sushin i världen ? och hur kan jag säga detta brutalt ärliga utan att ens ha besökt japan ? -I JUST KNOW. förresten, pilgrimsmussla; slemmigt, men mättande och j****r vad det är gott som sushi.

m.

just snyggt

2010-08-22

började skriva ett arg, men väldigt intressant inlägg. givetvis, när jag inte bloggat på evigheter, så fick datorn sig ett tuppjuck och gav upp. allting försvann, jag återkommer imorgon för nu är det sängen som gäller.

i övrigt är vi utflyttade från lägenheten och bor nu lite i höllviken och lite i vellinge. jag kommer bli bortskämd med att ha cirka 15 minuters promenad till jobbet. den kommande månaden kommer att bli skön !

m.


[ SKULT ]

2010-08-17

tack sherri på [ SKULT ] för bästa tänkbara service. det var min dyraste klippning någonsin, men värd vart enda öre. massagestolarna i salongen är förövrigt to good to be true, eller ? 45 välbehövliga minuter som jag kommer att leva länge på. jag längtar till håret är slitet igen, för jag har hittat en frisör jag verkligen vill komma tillbaka till ! angående frisyr finns det inte så mycket att berätta. jag är fortfarande långhårig men fräsch. jag blev dessutom positivt överraskad när sherri sa att mitt hår såg friskt ut. själv har jag tyckt att mitt hår sett ut som ett kråkbo. och jag tänker lyda ett gott råd, och låta bli färgning och slingning. min guldton ska jag vara rädd om !

m.

17 augusti

2010-08-17

jag och rasmus bjöd mina föräldrar på middag igår. det är sällan som jag har två dagar ledigt nu för tiden, så jag kände redan från början att det var dags för något extra. jag planerade för tre-rätters och sen gick jag och rasmus och handlade.

allt från kräftstjärtar till lemoncurd plockades ner i kundkorgen. och precis som jag spoilade igår blev det lyxig skagenröra på italienskt lantbröd till förrätt, färskpasta med lax och grönsaker och en mumsig avokadokräm till huvudrätt och till efterrätt blandade jag vispgrädde, hallon, digestivekex, märtas- maräng och lemoncurd i martiniglas.

mamma hade rätt, när hon för några år sen sa att hon trodde att jag skulle bli en sån riktig bjuda hem, och bjuda fint tjej, när jag flyttat hemifrån. jag vet inte varför, men jag älskar det. jag älskar att ge till mina nära och kära. jag älskar att unna dem saker och att se till så att de mår bra. jag hoppas verkligen att ni mådde bra igår, mamma och pappa ?! rasmus och jag var så mätta att vi inte kunde röra oss på hela kvällen. -ni också eller ?

det kanske bästa av allt är att vi har rester till idag. ja, av allting ! jag ser redan fram emot det, men innan dess har jag saker att at itu med. det blir först klippning om cirkus en halvtimme, sen att ta hand om den sista tvätten (jag har vart igång med tvätt sedan kl 8) och sen ska jag ner till jobbet för att gå på möte. karriärskvinnan is on fire !

m.


från botten till toppen

2010-08-17

trots humörssvängningar och en grymt dålig start igår, fick jag tillslut dagen att ordna upp sig. det blev en spontantur till entré där jag ville frossa i lyx för det yttre. -jag vill bara fylla min garderob med allting fint till hösten, men gör verkligen allt för att hålla i pengarna. trots att min bankkonto känns fetare än någonsin (jag överraskar mig själv hela tiden, det är ju ändå slutet på månaden och jag har pangar kvar, vad har hänt ?) börjar jag bli bättre på att inte sprida pengar omkring mig som jag har gjort innan. jag tänker på allt fint jag kommer kunna köpa till nya lyan om det finns pengar kvar, så ja...spara spara spara !

fast det är som att jag inte kan gå i affärer utan att köpa någonting och det gick inte igår heller. jag traskade in på yves rocher, som förövrigt blivit ett bra substitut till the body shop. jag satte tänderna i en parfym och ett läppbalsam. jag kom dessutom hem med en liten goodie-bag för att jag ställde upp på att bli medlem i deras club- så värt ! jag bokade dessutom en tid för klippning, -inte på yves rocher utan på SKULT ! det är den dyraste klippningen jag någonsin unnat mig, men jag känner att det behövs. 450:- spänn känns kanske inte som något överpris men jag har vart bortskämd med en mamma som betalt för att jag själv vart så himla snål när det gällt mitt eget hår. jag hatar att klippa mig för att jag oftast bara klipper topparna, och därför tycker jag att 300 kr kan man ha roligare för. idag blir det dock ändring på det. jag ska sitta i frisörsstolen och bara njuta ! hoppas bara att man får valuta för pengarna !

m.


middagsbjudning

2010-08-16

älskade mamma och pappa kommer och äter middag hos oss ikväll - jag tänker ställa till med tre-rätters !

-skagenröra ?
-färskpasta med något fräscht ?
-maränger, jordgubbar och lemoncurd ?

m.

baaaah !

2010-08-16

vi har börjat packa igen. jag började packa för att jag är arg- jag är arg för det mesta just nu. varför vet jag inte ! jag är bara arg. arg på mig själv, arg på allt jag gör, arg på att jag är arg, arg på hur jag ser ut. arg på hur allting är (och det fattar jag inte egentligen, saker och ting är ju faktiskt bra !) jag hatar pms så sjukt mycket- pms förstör mitt liv !

m.

lön för mödan

2010-08-15

det blir min sjätte arbetsdag idag denna veckan, och ärligt talat hade jag svårt att ta mig upp imorse. vädret är genomgrått, men det regnar inte så att ta sig till jobbet blir lätt som en plätt.

min timanställning känns plötsligt så värd. jag antar att jag, om jag hade haft fast, hade haft en motsvarande lön- typ betalt à 40 timmar i veckan, men nu känns det verkligen som att jag får vad jag jobbat för. denna veckan har jag jobbar dryga 48 timmar (inkl idag) på 6 dagar- och hade jag jobbat med fast lön hade jag kanske ändå bara fått lön för 40. eller jag vet faktiskt inte hur det funkar ? 8 timmar kanske jag hade fått igen som ledighet, eller ?

jag känner mig i alla fall nöjd, för jag vet, att den 27:e kommer det synas att jag jobbat som ett djur denna veckan och det är nice ! i eftermiddag ska jag skriva en önskelista på saker till nya lägenheten och jag tänker dela den med er. stay tuned.

m.


SCHKÅÅÅL !

2010-08-15

igår, efter jobbet när jag skulle åka hem, verkade det som att vädret ville göra uppror- på riktigt. himlen verkligen öppnade sig och det bara vräkte ner. jag var genomvåt trots paraply och allt jag ville var bara att komma hem.

när bussen tillslut dök upp fick man sig en smärre chock. en hel, typ pensionärförening hade packat sig på bussen och dessutom var de packade- allihopa !

hela gänget satt och drack henken trocken ur småflaskor och med sugrör. personligen tyckte jag att det var ganska ball ! jag menar, det måste ju vara typ så det ser ut när vi unga festar till det; högljudda och viftandes med flaskor. och att äldre kan festa, det visste jag redan, men att göra det enhetligt sådär kändes bara festligt.

det som jag dock tyckte var ganska pinsamt var att de verkligen ville utmärka sig. en av herrarna skulle verkligen visa vem som var tuppen i hönshuset. han sprang i gången med sin flaska, viftade till resten och hojtade; SCHKÅÅÅL ! det var som om 40-talet plötsligt drabbas av akut ålderskris och därför behövde bekräfta att de fortfarande kan - de kunde...vara fjortisar alltså !

m.nedräkning till inflytt -it's on

2010-08-12

vår blivande lägenhet går i vitt och brunt om jag minns 100procentigt. köket ligger i en "smatt" och matvrån (som det heter hemma hos mormor och morfar) ligger liksom utanför köket. trots ett valv i väggen intill vardagsrummet och en halvvägg är jag rädd att det ska bli lite mökt där jag förmodar att vi tänker ha matbord.

jag hatar egentligen fondväggar i cappuccino, latte, äggskal och choklad- jag tycker att det är opersonligt. jag tycker bättre om vita väggar där man kan vara personlig med tillhörigheter; hyllor, tavlor etc. dock tror jag att det kan bli riktigt fint. jag ska spara varje krona nu så att vi kan köpa lite nya fina möbler att inreda vårt slott med.

jag har fyra fantastiska trekantiga höganäs tallrikar som jag fått ärva- helt oanvända, det gillas. jag är i svängen att köpa fler. det skulle nämligen vara kul att utöka samlingen. hittills har jag två duvblå och två ljusgrå, jag funderar på två gröna och två ljusblå. jag tänker mig att det skulle kunna vara coolt ihop med det bruna och att köra udda sådär, inte alla i samma färg, är verkligen min grej !

givetvis kommer det sluta med att jag köper upp ett helt lager om jag inte hejdar mig, mest för att det är snyggt ! tror dock att jag ska göra en visit på ikea och gå all in bland deras serviser. jag kan kanske hitta assietter och skålar att kombinera höganäs tallrikarna med. åh, jag älskar sånt här, att planera och sätta ihop !

jag räknar dagarna till inflyttning- BIG time !

m.

förresten, en paintritad bild över vårt palats. be open minded, plz.

jag laddar med tusen frågor

2010-08-12

idag fick jag leka restaurangchef för första gången. jag kände mig cool. på tisdag äger mitt första affärsmöte rum och jag har laddat med tusen frågor. det jobbiga är; jag är redan såld på idén !

m.

jag hatar myggor

2010-08-12

ibland undrar jag vad rasmus egentligen tycker om mig. jag tror nog att han grubblar över om jag inte, trots allt, har någon bokstavskombination. som igår:

jag hatar myggor mer än någonting annat. jag får gigantiska myggbett som jag kliar sönder, det blir ärr och sen känner jag mig ful.

igår nät vi skulle sova hoppade jag till med tidernas ryck- jag hade hört en mygga. ett litet litet litet surr i ena örat och jag var klarvaken. jag bad rasmus tända och sen tittade jag mig om i rummet ihop om att se "den jäveln"- INGENTING.

jag blev givetvis arg och muttrade att jag aldrig skulle kunna somna nu och rasmus såg ganska uppgiven ut. jag tog min mobil och låg i cirka en kvart och lös med den in i väggen. det kliade och stack över hela kroppen och jag kände mig som en buffé, uppdukad för inkräktaren att sätta tänderna (?) i.

tillslut tröttnade jag och rullade in mig i täcket som en koldolme i hopp om att få lite sömn. det tog lite tid för jag låg hela tiden och lyssnade, men odjuret hade liksom försvunnit. ännu har jag inte upptäckt några myggbett, men jag har säkert fått en hel drös. sa jag att jag hatar myggor ?

m.

ett självömkansinlägg senare..,

2010-08-11

ett självömkansinlägg senare tycks allt ha löst sig- ändå så jäkla sjukt ! igår på jobbet när jag var, i mitt kanske mest oglamorösa tillstånd, avtorkandes en massa teburkar, kommer två kändisar in genom dörren på märtas: rasmus och markus. rasmus hade ett så där lite lurigt smile på läpparna och jag kunde inte riktigt läsa vad det betydde. killarna beställde kaffe och sen berättade rasmus det fantastiska att vi har fått tag i en ny lya. ni läste rätt. ett förstahandskontrakt på en trea vid s:t knutstorg. jag är så sjukt lycklig. och det kanske bästa av allt, jag fick allt som jag ville, för vi måste flytta hem till våra föräldrar en månad också. inflyttning sker förste oktober. jag har fått mitt liv tillbaka, jag är så lycklig !

m.

ge mig mitt liv tillbaka !

2010-07-10

just nu är saker och ting bara en enda oändligt lång väntan, ja och jobb...i och för sig. men det känns som att man bara går och väntar och ingenting kan göra. veckorna går och ingenting händer. allt det här lägenhetstjatet gör mig så less. ibland känner jag bara för att flytta hem till mamma och pappa igen- det hade vart mycket enklare då. samtidigt är det hemifrån jag vill bo. åh, kan det inte bara lossna ? jag behöver få lite lugn och ro i kroppen. just nu känner jag bara nervositet och ångest. tackvare långa och många arbetsdagar är jag dessutom som en urvriden trasa när jag kommer hem om kvällarna. ge mig mitt liv tillbaka !

m.

sneakpeek

2010-08-06

jag vet inte hur mycket jag får lov att spoila, men jag kommer att bli personalchef på märtas i höst. som grädde på moset kommer två barrista utbildningar att bokas in. jag vittrar framgång och jag tänker skylta med det för hela världen, detta är vad jag vill och förhoppningsvis står jag snart på tröskeln till mitt eget. i övrigt har jag den bästa chefen i världen. "maria, om du kommer om någon månad och säger; "johannes, jag vill gå vidare. jag slutar på märtas", så förstår jag det ! du är som gjord för detta."

m.

sopbilen är ändå nice

2010-08-06

jag och rasmus har upptäckt att sopbilen kommer på vår gata, mer eller mindre, varje dag. jag vet inte om man ska tycka att det är lyxigt eller inte. ofta så vaknar jag till dunsar och en brummande surrande bil nere på gatan och det kan vara väldigt irriterande, samtidigt är det skönt att veta att vi aldrig kommer vara tvugna att vada i sopor här i vår lilla trappuppgång för att det faktiskt finns folk som tar hand om dem, ganska så direkt dessutom. jag antar att man får koppla bort ljudet och njuta av bekvämligheten och vara tacksam. yepp, så får det bli !

m.

5/8

2010-08-05

jag och rasmus firade vår två- årsdag med att stressa till kl 18 bion. inception är förövrigt THE MOVIE. sen blev det flottig middag på TIGF- me likey av den enkla anledningen att vi unnade oss något, och det var big time. kvalitet på hög nivå. jag kunde verkligen koppla bort jobb och så vidare. det var me and my baby böjda över buffalo wings, mozarella sticks och quesadillas. inte särskilt romantiskt kanske, men precis så oglamoröst och avslappnat som jag kände för. det känns som kärlek på hög nivå, jag kan alltid vara mig själv.
i love you, rasmus lundborg.hösttrenderna

2010-08-04

jag har ägnat min lediga dag till att varva tvättstugan med schtek. jag gillar att kombinera nytta med nöje. förresten så köpte jag veckorevyn för någon vecka sedan, men kom bara igenom halva och sen har den bara legat och dammat. idag fick den följa med mig ut i solen !

jag är en sån människa, att när jag väl köper en tidning så måste jag läsa allt och kolla extremt noga på alla bilder. jag måste syna varje plagg och detalj tills att det inte finns något kvar att syna, därför tar det också lite tid för mig att läsa en tidning. men, imorgon släpps det nya numret och jag ska ila till närmsta butik och införskaffa detta. jag börjar faktiskt tycka om veckorevyn. veckorevyn passar mig, veckorevyn är liksom lagom. det är inte bara shopping och kändisar, uta jag blir inspirerad till att lyckas...med allt, mer eller mindre.

jag har inte riktigt fått tid till att smälta vad som tycks bli höstens trender, men som med allting annat i modevärlden är det hela vanor. och en trend, tror jag personligen, att man kan lära sig att tycka om bara man omgetts tillräckligt av den. -det låter tråkigt, men sån är jag. är det inte bättre att göra sin egen grej av en trend, än att kasta sig hals över huvud in i något och likna den som sitter bredvid på bussen.

när det gäller trender i övrigt, trodde jag tillexempel aldrig att jag skulle falla för pälstrenden men i vintras köpte jag en ljusbrun fantastisk päls som jag hoppas håller i höst också. (den behöver bara kemtvättas efter en lite incident i en hummorlimo då min födelsedag firades). enligt VR kommer i alla fall, päls, fläckar, skinn och sammet vara höstens stora hitar, så jag ska försöka vänja vid mig vid den tanken ! jag har i alla fall en tanke på att jag nog ska kunna hitta någon läcker skinnväst, ett par ankelboots och möjligtvis ett par sammetstajts eller liknande att stoppa i garderoben. fast jag har inte riktigt övertygat mig själv ännu, men det är långt till höst, eller hur ?

m.Allez Ola Olé

2010-08-04

det är omöjligt att hitta jessy matador, och eurovision- bidraget på spotify, men jag hittade denna versionen och den får duga. den är lite mer stressig, men fortfarande skön. jag är ändå ganska bra på att förutspå framtiden. jag visste att vi skulle dansa till den i sommar !

m.

jag bara undrar

2010-08-03

på morgonen till jobbet är jag som en zombie. på bussen sitter jag gärna ensam och bara iakttar, liksom studerar människor i farten. det finns liksom inte energi att göra något annat och jag lyssnar mycket hellre på surret från staden som nyss vaknat än stirrig musik.

i alla fall så har jag ofta kommit på mig själv med att undra varför människor pratar i telefon på morgonen. om man är sambo, då har man väl antagligen sagt allting till sin sambo innan man gick hemifrån, eller? och om man inte är sambo och snackar med, säg en vän eller väninna. -jag kan förstå att man rings efter jobb eller skola för att berätta hur dagen varit, men hur kan man ha så himla mycket att prata om när man nästan precis vaknat ? det kan ju inte ha hänt särskilt mycket...eller kan det det ?

är det bara mitt livs som är så händelselöst på morgonen ?

m.

dags att omprioritera ?

2010-08-03

det rubbar hela min värlsordning att bussen avgår två minuter tidigare än "vanligt" från ellstorp. det är ändå sjukt märkligt; på morgonen kan två minuter vara en hel ocean av tid. så istället för att äta en lugn frukost, fick jag kasta i mig maten. för att blogga, läsa bloggar och facebook- är ett måste !

m.

explore life

2010-08-02

min plan är att jag en vacker dag ska kunna arkitektrita mitt drömhus. är inte det allas dröm egentligen ? inte att rita mitt drömhus givetvis, men att rita sitt drömhus...

givetvis bör huset komma med en stor tomt, för jag ska plantera engelska rosor all over min trädgård och ha ett litet lusthus mitt i en djungel av lavendel, stockrosor, tomatplantor och ett jättestort äppleträd. man ska liksom, på sensommaren, bara kunna luta sig ut genom fönstret och plocka ett äpple.

eftersom att jag inte kan välja mellan inglasad och sån där klassisk "amerikansk" veranda med en gungstol på håller jag det öppet. i alla fall drömmer jag om en balkong på andra våningen och den ska givetvis ha utgång från sovrummet. jag vill kunna sitta där och äta frukost i pyjamas och titta ut över min lilla slottsträdgård.

åh, jag kan inte låta bli att längta efter allt det, men det är också skönt att veta att det inte lär hända på många år. för innan dess vill jag fortsätta utforska livet och världen. jag vill prova på att bo utomlands, jag vill roadtrippa genom usa, jag vill åka till sydamerika och bo i djungeln och såklart ska jag åka tillbaka till bangladesh !

m.seglaren

2010-08-02

monty och spagge-agges köttfärssås is going strong här hemma på värnhemsgatan. jag myser, så här efter en normal arbetsdag. 9-16.30 - gillas.

m.

greece

2010-08-01

vad påminner soundet er om ? jag får greklands- vibbar. havet, grillade läckerheter och zorba bland borden på en uteservering. btw, var det den här låten som jag hade skrivit om på lappen som jag hittade i fickan. denna får mig verkligen att ta mig igenom långa dagar på jobbet. i'm lovin it.

m.

oinspirerat

2010-08-01

jaha, nu var det augusti också. månaderna bara försvinner ! jag hoppas dock inte att sommaren tänker ta slut nu. det är mycket svalare om dagarna och solen tycks inte längre vara vår bästa vän. jag gillar mulna dagar på sommaren när man kan göra ingenting, men varför behöver det vara så när man är ledig ?

kl 3 blir det lägenhetsvisning på per albin hanssons väg- håll tummarna ! i eftermiddag beger vi oss till svedala för middag med lilla familjen samevall/ lundborg. det ska bli mysigt, det var längesen vi myste med fanny, linus och ella. jag undrar om linus tänker slänga något på grillen, eller om fanny rör ihop sin fantastiska tacopaj.

nu borde jag egentligen ställa mig i duschen, men det är så skönt att sitta i soffan och göra ingenting. och särskilt skönt är det också att veta att jag har en lugn vecka franför mig- åtminstonde lugnare. just nu är det maraton på tv, och jag blir trött och svettig av att titta på löparna. jag borde skaffa ett gymkort ! jag borde verkligen det.

ganska oinspirerat inlägg, men vi hörs när jag har något vettigt on my mind !

ciao,

m.

RSS 2.0