host-host

2010-03-31

preppar halsen med bafucin och en balja med grönt te. jag vet inte hur eller varför, men halsen verkar inte vilja som jag vill. okej, att det var ganska blåsigt och kallt ute igår när jag var ute och sprang, men halsont och hosta är väl lite att ta i ? hur som haver tänker jag inte ge upp - jag har ingen feber så visst ska det tränas pilates idag med. har egentligen planer på att träffa fanny, men jag ska höra hur hon vill ha det - om hon vill ses, när hon har cirkus två veckor kvar av sina graviditet. jag tror inte att jag kan ha det på mitt samvete, om hon skulle bli förkyld och hostig. jag ska strax hoppa i duschen & sen iväg för att jobba ett par timmar. ändå lagom.

ha det så bra idag, talk to you later.

m.


and if you want me to be real deep - i'll hook you up with some poetry

2010-03-30

det gjorde min dag, när de på ica hade en hel korg grön kiwi för bara 9.90, så jag firade med brämhults smoothie och sesamkakor till middag.

jag ska strax doppa huvudet i kuddhavet och göra ett djupdyk bland böljande drömmar. imorgon väntar några timmars jobb och sen förhoppningsvis en dejt med gucke !

jag har fått nytt liv och fantastisk glöd. jag känner mig inspirerad och upprymd. ingen jobbångest ska någonsin få komma åt mig igen, i alla fall inte just nu. jag ska gå & lägga mig medan humöret är gott - då vaknar jag förhoppningsvis upp till solsken och fågelsång imorgon.

sov så gott stora & små. jag ska fånga lite sömniga korn när john blund åker i retur.

puss,

m.


i'm going slightly mad

2010-03-30

jag gjorde slag i saken och sökte lite kurser till hösten. plugg är inte prioriterat just nu, men jag måste komma för mig att göra något- annars kommer jag att gå bananas och bli knäpp på riktigt.

spanska är väl visionen, men jag passade på att söka psykologi, italienska och kriminologi också. helst av allt skulle jag vilja undvika typ malmö & lund- det känns så jäkla ambitiöst på något vis. rasmus lär ju hoppa höjder när han får reda på att jag sökt två kurser i kristanstad. dags att leta lägenhet norr över ? tveksamt. fast helsingborg skulle ju faktiskt kunna funka och jag gillar helsingborg- förutom deras fotbollslag !

i eftermiddag ska jag jobba, men innan dess ska jag springa & träna pilates. jag ska ringa ett gäng samtal och sen hoppas jag på att kunna dricka en kaffe i solen. jag måste bara få fråga en sak...behöver jag göra en visit på st lars, snarast om jag får ångest av att vara jag ? kanske är det inte så mycket mig, jag får ångest på, utan mer på min situation. jag vet att det inte hjälper att sitta hemma & bada i självömkan, men jag har ramlat i en ravin & glömt livlinan hemma. nedrans !

jag har bestämt mig för att göra i alla fall något vettigt av dagen. det kanske är läge att börja dra upp rullgardinen, eller vad säger ni vänner ? den här spellistan; vad ska vi göra med henry ? ska få fortsätta uppmuntra mig. idag är idag, & egentligen behöver jag inte tänka på imorgon förrän jag fått idag att fungera, right ?

m.

nyhet ?

2010-03-30

att läsa dagens rubriker på aftonbladets hemsida är alltid en fröjd. jag kunde inte låta bli att fnittra när jag läste artikeln om att ricky martin äntligen kommit ut. han har äntligen lämnat dubbelspelet bakom sig. vem är förvånad ? inte jag ! ricky martin har alltid varit gay i mina ögon.

m.

work it 'til there ain't no work left to do

2010-03-29

jag är som en hypridbil på tomgång - jag tuffar på i jämn takt &jag är varken bättre eller sämre. även solen har sina fläckar. men, vackrast är nog blåsippor ändå ! jag vann över dålig energi och kort med motivation. jag slutade att känna efter och gjorde det som jag vet i längden känns bäst. trots en dag med hjärnspöken och läcka i tårkanalerna mår jag nu betydligt bättre. jag börjar inse en sak. jag är besatt av mitt midjemått och av hollywoodglans, men kan de så kan nog fanken jag med ! ikväll röstar jag på en ny säsong av top model och frukt i stora lass. detta är ingen knepig period, detta är follow the yellow brick road-the healthy way. ett försök till fredagsunderhållning a la kanal 5 mood ? jag skulle gärna se the wizard of oz style på ett gäng kändisar worka sina abs iform i en musikal. more is more, och jag kan när jag vill; spruta idéer !

m.

ibland är det inte mycket som behövs...

2010-03-29

...för att allt bara ska rasa & man frågar sig vad som egentligen är meningen. jag äter upp mig själv inifrån och ut. idag är ingen bra dag och jag vänder andra kinden till. jag drar täcket över huvudet och längtar efter vinden i mitt hår och fart fart fart igen. som plåster på såren ska jag fortsätta blunda till den här, den här, den här och den här låten.

m.

måndagstorka

2010-03-29

i fredags gjorde jag stan med två gånger lundborg. vi avnjöt en fika i solen på stortorget, och café mäster hans. jag har sagt det förr, men säger det igen...detta café är ett hak gärna för de som innehar en lite äldre ålder, men trots det trivs jag som fisken i vattnet. konditori ? ja, fast lyxigare...mycket lyxigare.

kvällen tillbringades i vårt andra hem i svedala, hos fanny & linus. det blev grillat, och fredagsmys med gotte, let's dance & världens bästa sällskap.

lördagen blev spännade, då jag tillsammans med några andra planerat en babyshower för fanny. den blev jättelyckad och jag hade lagat bufémat till ett helt kompani. jag blir bara mer och mer säker på att catering är min grej. maten gjorde succé och alla kunde mätta & glada förgylla fannys dag.

gårdagen, söndag var ingen vanlig dag. det var rasmus födelsedag. vi gav oss själva en spontan sovmorgon och sov längre än på mycket länge. dagen tillbringade vi med tentaplugg. ja, det stämmer vi pluggade till hans tenta. jag trodde aldrig att jag skulle kunna hjälpa honom att plugga till en tenta, men så blev det när hans anteckningar skulle skrivas på post it- lappar. kvällen stavades laxmacka, wallenbergare, kaffe & tårta. presentöppning, parlamentet och soffhäng.

imorse vaknade jag av fönsterputsaren som dök upp vid åtta. lagom spännande. rasmus skrattade åt mig när jag inte själv uppfattade att min väckarklocka ringde - jag trodde det var radion. nu sitter vi på vars ett håll, han med sitt & jag med mitt. mitt känns dock mindre innehållsrikt. jag ska försöka komma ur pyjamasen och i träningskläder. av en eller annan anledning är det kort med energi en måndag som denna, men jag ska göra mitt bästa för att komma till skott. o'hej - o'hå !

talk to you later,
m.

catch you on...

2010-03-26



catch u on the sunny side babycakes.
jag är inte riktigt säker på vad jag menar..,
men om ni ser till att ha en sjukhelsikes jäkla bra dag idag så är jag nöjd.
glöm inte att pussa era loved ones i pannan, i feel a bit thankful idag.
så, ja... kärlek, fred och förståelse y'all !


F to the RIDAY !

2010-03-26

jag ska strax sätta på mig jeansjacka (lite väl modigt kanske, men jag måste) och tygskor och sen blir det stan med två gånger lundborg. det är ingen vanlig dag på söndag, utan det är rasmus födelsedag. han blir gammal skrutt och fyller 22.

gjorde tidernas miss tidigare imorse. lyckades ta mig in på hm's hemsida, trots att jag förbjudit mig själv. vips så hade jag klickat hem ett gäng godbitar. skorna jag suktat efter är slut, men jag ska ligga på så jäkla hårt för att få tag i ett par ! måste måste måste måste haaaa !

i eftermiddag blir det jobbcoaching och när jag kommer hem efter det ska jag springa och träna pilates. jag ser faktiskt fram emot det - vädret är så nice. vem vet, jag kan kanske träna pilates på terrassen ? over kill ? might be, men schteker solen, så schteker solen !

m.


torsdagstankar

2010-03-25

vilket väder det har varit idag, alltså ! jag ska nog på allvar hänga in vinterkappan och klä mig lite mindre lökigt om det fortsätter så här. termometern på datorn säger 11 grader, men det är ju i malmö & jag är i vellinge. jag tippar på 12-13 minst. solen har schtekt idag som om solen aldrig schteckt förut !

jag kastade om lite i dagens schema, så har nyligen avslutat min work out. jag hade glömt hur skönt det faktiskt är att träna. löpningen känns fortfarande aningen tuff med pilatesen är verkligen min grej. jag ligger dessutom kvar extra länge på mattan och stretchar, bara för att de är så himla skönt att sträcka ut alla äckligt stela muskler.

thanks to kexchoklad igår bestraffade jag mig själv med 100 sit ups idag. jag är inte säker på att jag kommer ur sängen imorgon. hör jag inte av mig, så vet ni var ni kan hitta mig ! kvällen ligger till mitt förfogande. jag funderar på att sätta mig ute & beskåda solens pågående nedgång och njuta av friskluft, men jag är lika sugen på att bunkra upp med kiwihalvor och ha cougar town maraton i pyjamas. det kan kanske bli båda ?

inte att förglömma, jag längtar efter min man - abstinens, that's for shizzle !

m.

favoritblogg ?

2010-03-25

har ni någon favoritblogg ? detta är min !

m.

så här tränar jag, hur tränar du ?

2010-03-25

jag ska strax stega ut i solen och springa min dagliga runda och sen rulla ut mattan i vardagsrummet för att träna pilates. jag måste bara vila magen lite så att min nyttiga frukost inte tar sig en tur upp igen. jag har gjort egen müsli och den är bara hur nyttig som helst. den innehåller: dinkelflingor, fiberberikade havregryn, torkade tranbär, krossade och hela linfrön samt hasselnötter. jag börjar komma in i nyttiga vanor igen och det är hemskt skönt.

mitt GI-tvång i höstas satte sina spår och jag känner mig nyttigare, mer hälsosam och mer medveten om vad som är bra & inte bra för min kropp. jag har väl egentligen inga problem med att hålla vikten eftersom att jag alltid motionerat, men nu när mitt intresse för träning, den senaste tiden, varit svalt kan jag inte låta bli att knipa mig själv på alla möjliga konstiga ställen där jag tycker att det hänger. kroppsfixering ? ja, men det är väl inte så konstig när man i hela sitt liv alltid varit igång och känt sig vältränad.

jag vill bara meddela er alla att detta inte är någon bantningskur & ingen behöver oroa sig för mig ! jag försöker bara komma i form för att motion är så himla viktigt. att röra på sig måste man göra och jag tänker inte förstöra för mig själv genom att bli seg och helt utan kondition. det är ju vetenskapligt bevisat på alla plan att man mår bättre om man motionerar.

för dig som också kommit i banor där träningen inte längre är prio ett tycker jag att du ska göra som jag gjort. läs ! ja, läs om allt som har med mat och motion att göra. intressera dig för sådant som rör din kropp. ta reda på vad som är bra mat för just dig. att vara engagerad när det gäller mat och motion gör det roligare att vara duktig. när du vet vad som händer med din kropp kommer det att vara roligare att träna samtidigt som du ser resultat.

trots att jag bara varit igång en vecka med min work-out bestående av löpning och pilates känner jag redan att jag är piggare och mer motiverad. jag kan fortfarande tycka att det är jobbigt att bege sig ut om det är blöt, eller blåsigt, men då tänker jag bara på hur skönt det är efteråt och då får jag ny motivation. man behöver faktiskt inte träna så mycket varje dag för att se och känna resultat.

min träning tar alltifrån 40 minuter till en timme. så här i början tycker jag det är ganska lagom. jag vet att jag skulle kunna pressa mig själv att hålla på längre, men jag tycker det är bättre att köra lite snällare i början. jag blir mer motiverad när jag känner att jag orkar och kan ge 100, än när jag ligger och småfiser på 50%.

de flesta människor har en ganska bra grundkondition, tror jag. det gäller bara att hitta ett träningssätt som passar ens förmågor. min kropp brukar vara ganska bra på att komma ihåg hur bra kondition jag haft. de första gångerna jag ger mig ut och springer är en mardröm, men om jag pushar mig själv på slutet med en rush eller att springa lite längre än jag hade tänkt kommer min kropp ihåg det nästa dag & då orkar jag lite till. det låter märkligt, men så är det. ju mer jag presterar fastän jag är trött, desto mer orkar jag nästa dag.

det kanske viktigaste av allt. det ska vara kul att träna ! jag gör aldrig saker som jag inte tycker är kul. jag tycker om att promenera, men jag tycker mycket bättre om att springa - det ger mig mer energi, därför springer jag. jag tycker det är fint med en platt mage, därför lägger jag väldigt mycket fokus på magträning när jag styrketränar. pilates har blivit min räddning för där tränar man magen på många olika sätt. det går dessutom att bygga på ett pilatespass så att man kan träna; rygg, rumpa och armar också.

en annan viktig del är platsen man väljer för sin träning. jag får betala min träning själv nu när jag är vuxen. det är inte mer än rätt. jag har ansvar för min egen kropp. jag tycker dock att det är tråkigt att gå till ett gym, dels för att jag tycker det är dyrt och jag blir inte motiverad av att vara sämre än alla andra. i grund och botten är jag en tävlingsmänniska, men i nuläget när jag inte är i så bra form tycker jag att det är viktigt att bara tävla mot mig själv. om jag kan vinna över mig själv blir jag mer motiverad. logiskt, eller hur ?

jag har därför valt att träna hemma. det ger kanske inte lika bra resultat som om man är på plats i ett gym eller i någon annan motionsanläggning, men det blir verkligen vad man gör det till. löpningen sker utomhus - så klart ! redan innan jag ger mig ut vet jag var jag ska springa, det gör träningen organiserad och jag känner att jag har koll.

om jag ska försöka sammanfatta det här så tycker jag att träning ska vara följande:
  • roligt
  • prestationshöjande (det vill säga - att om jag tränar, ska jag träna så att jag orkar lite mer nästa gång)
  • motiverande (detta hänger dock ihop med att det ska vara roligt)
  • effektivt (effektivt blir det när du tränar på rätt sätt för att du har kunskaper om din kropp & din träning)
  • rutinmässigt (att träna spontant är väl bra, men om du tränar regelbundet kommer du känna dig duktigare och mer motiverad samtidigt som du kommer att se resultat)
LYCKA TILL !

m.

MFF - ÖSK

2010-03-24

innan mökret bäddade in malmö stadion igår så var himlen härligt blå och solen bjöd på en vacker nedgång i eldiga nyanser, precis så som det ska vara. jag var så himla spänd på hela tillställningen, inte minst för att malmö ff firar 100 år i år.

inför hemmapremiären gick snacket om att det skulle bjudas på ett specktakulärt tifo som kostat över 200 000 kr - det dyraste i svensk historia. när hemmafansen reste sig för att stämma in i mff-hymnen strålade en myskänsla genom min kropp och jag höll nästan på att fälla en tår när nästan 10 000 ljusblå och vita faner vajade i vinden. stadion var prydd med namn från gamla tider och och över ståplatsläktaren & klacken seglade en gigantisk vit banderoll.

gårdagen var riktigt mäktig och jag hade nästan glömt hur underbart det egentligen är med fotbollsäsong. när malmö efter bara några minuters spel dessutom tog ledningen genom nummer 24 agon mehmeti kändes allt fulländat och bättre blev det...agon utökade med 2-0 efter ca 30 minuters spel och i andra halvlek kom det tredje och sista målet.

örebro hängde stundom med och emellanåt spelade malmö slarvigt och petigt. lyckligtvis tog de kommandot tidigt i matchen och bjöd på snabba och minst sagt tjusiga spelvändningar. hemmalaget spelade fotboll över all förväntan och jag tror ingen hade räknat med att det skulle gå så bar som det faktiskt gjorde. men, vi är malmö för gamla tider - vi är malmö för nya dar...så det är kanske nu det vänder. fortsätter himmelskblått att spela med den här viljan kommer jag garanterat att gå på fler matcher ! '

m.




MALMÖ

2010-03-23


forza malmö - heja di blåe !


se hit !

2010-03-23

killar, se hit ! gör som min rasmus och klä er i ljusa chinos, en cool tisha (kanske med MJ på) och en härlig jeansskjorta som ni har uppknäppt till. när värmen sen ligger stadigt över 10 grader, snöra då också på er vita converse. snyggt va ?

han inspirerar mig så mycket, min pojk. jag älskar verkligen kläder, men hur jag än anstränger mig är jag så dålig på det. istället tipsar jag om looken som rasmus själv kombinerat och som jag tycker att han klär så jäkla bra i. den är vårig till max. bilden nedan är en variant på det som han har.

förresten, varför är det mycket lättare att hitta snygga killkläder ? när jag om ett par veckor ska go nuts i butikerna på riktigt efter vårens läckerbitar kommer jag bli alldeles insnöad och knäpp för att jag inte hittar något, eller så hittar jag allt. vilka är vårens måsten tjejer ? hjälp mig !

m.


trots att himlen är genomgrå så andas jag vår !

2010-03-23

det spelar liksom ingen roll att det än går att skymta små enstaka snöhögar av det som för ett par veckor sedan orsakade stor förödelse. jag lägger mycket hellre märke till alla snödroppar och vintergäck som stuckit sina yrvakna huvuden ur jorden.

när jag tittar ut och möts av ett virrvarr av fortfarande dova färger i brunt och grått, blundar jag och drar ett djupt andetag och försöker minnas känslan från i fjol när gräset fortfarande var grönt och träden blommade i skira färger. jag skrattar gott när jag ser ett litet barn tulta ut genom ytterdörren i stövlar och klumpig overall, men snart är det bara ett minne blott.

snart kan vi andas vår. om vi bara skrapar lite på ytan kommer snart världen uppenbara sig i knopp och så småningom också slå ut. ny energi kommer att spridas och glädje, värme och kärlek kommer att spira. solen och allt det gröna är bara ett stenkast iväg.

att andas vår ger hopp och längtan. jag tycker egentligen att mitt liv lunkar på i normal ton och jag mer än trivs med tillvaron, trots det får jag också känna att våren förkunnar om allt det där nya som också är till för mig, trots att jag redan har det bra. jag tror att våren ger många en skjuts att faktiskt ta tag i ting - den innebär något nytt. jag behöver inte det, inte i år och istället ska jag passa på att njuta extra av det jag har. istället för att fokusera på att uppnå perfektion och röra om i min tillvaro, ska jag njuta och visa tacksamhet för hur bra jag mår och hur bra jag har det. våren ska få vara min skjuts för att istället visa uppskattning.

nu sprack plötsligt himlen upp och bortom det grå finns en ny dag, med nya möjligheter. jag ska ta en joggingrunda och visa världen hur tacksam jag är för friska ben. det är en ganska bra melodi, eller hur ? ta hand om dig, du också !

m.

malmö - örebro

2010-03-23

premiär för malmö ff hemma på swedbank arena idag och jag ska vara där. himmelskblått spelar mot örebro och så klart hoppas vi på vinst. jag hoppas på att det torkar upp och att himlen spricker och blir ljusblå - riktigt fotbollsväder. vi får väl se...

m.

pysseldag med gucke

2010-03-23

jag och fanny hade pysseldag igår. vi gjorde först stan och plöjde genom panduros hyllor och lådor. jag hann även med en vända till pärlgrossisten. nu är mina pärlor färgkodade i en låda och mitt pysslande känns plötsligt jätteseriöst. jag tror dessutom att jag börjar hitta min stil när det gäller att tillverka armband.

fanny klippte, klistrade och glittrade ihop en jättesöt prinsesstavla till sin lilla knodd som beräknas ploppa ut om så där 20 dagar eller något. vi längtar efter henne; ella maria evy samevall.

när jag kommer över en kamera ska jag visa er lite armband som jag gjort och som givetvis finns tillgängliga för försäljning. just nu är jag väldigt förtjust i pärlor (äkta, salt och sötvatten, samt glas) i diverse kolörter. dessa kombinerar jag i olika nyanser med berlocker. ni ska inom det närmsta få lite smakprover, så håll utkik !

m.

godmorgon

2010-03-23

är ni uppe små troll ? jag är, och har varit vaken sen halv sju. rasmus har skyndat till jobbet och vi hann avverka en kvick frukost. av en eller annan anledning har jag huvudvärk, men så lätt tänker jag inte ge mig. jag ska sitta och gosa framför vakna ! med the voice till klockan nio och sen ska jag ta tag i dagens projekt.

m.

<3

2010-03-21

if love is a labour, i'll slave til the end.


jag sammanfattar helgen;

2010-03-21

fredag: jobbsök - jogging&pialtes - middag at lundborgs - bärs hos ted

lördag: långfrukost - lördagshäng - malmö - svedala

söndag: söndagsbullar - hemmakvälls godis till lunch - ted - skräckis - pyjamas party på egen hand

det har varit en bra helg, innehållande diverse. jag ska passa på att fortsätta njuta av stillheten - jag är ensam hemma just nu. sticker den ena handen i exotic snacks-påsen & den andra i hemmakvälls-påsen och ibland båda på samma gång. hjärnan spökar & jag får ångest när jag egentligen vart så duktig i veckan och faktiskt tränat. imorgon blir det andra bullar & jag ska börja dagen med ett pass. efter det ska jag möta upp med guckeliis i stan och sen ska vi till svedala för att pyssla. karln hänger med sina klasskompisar i eslöv just nu och dricker öl och kollar fotboll. jag hoppas att de är snälla mot honom. han är bara en liten spoling i jämförelse. om man skulle ta och göra något vettigt av eftermiddagen. lite me-time-only. jag överväger jogging och pilates och efter det bubbelbad & ansiktsmask. ja, så blir det !

m.

we could wake for ever

2010-03-21


fredag, i said !

2010-03-19

hey babycakes !

jag har varit vaken sen klockan halv 8, mer eller mindre. jag och karln tog det lugnt hela morgonen och nu ska jag ta tag i dagens bestyr. jag ska göra en visit söder om. idag blir det äventyr i trelleborg & jag hoppas på goda nyheter sen längre fram.

jag vet inte hur det är möjligt, men jag vaknade typ sjungandes på den här låten. jag måste haft låten i huvudet redan igårkväll för det var verkligen det första som ploppa upp i huvudet imorse bortsett från att jag var tvungen att krama min gosse.

det känns som att regnet hänger i luften, men jag är ändå sugen på att gå i vita tygskor idag. i stan igår med bästa vännen blev det en tisha, ett par jeans och tygskorna. förlåt, men jag tycker faktiskt att tygskor för 99 spänn är en förbrukningsvara. jag lider kanske av extrema besvär, men när jag har haft ett par vita tygskor hela våren och hela sommaren vill jag bara kasta dem sen och köpa ett par nya fräscha till nästa säsong. jag brukar vara ganska duktig på att smutsa ner vita tygskor med diverse trevligheter...

spotify ska få fortsätta förgylla min förmiddag med musica och spellistan dagen till ära heter: i see your face drop ! nu ska jag skynda in i duschen och fräscha till mig. när jag kommer hem sen blir det jogging och pilates - yeey !

m.

daliy

2010-03-18

lunch ? ja, det hade suttit fint så här efter min dagliga workout. jag ska i och för sig inte ropa hej förrän jag kommit över ån, men jag har tänkt mig att träningen ska ske dagligen. den tar ungefär 40 minuter. jag springer en runda på 20 min, stretchar i 10 min och tränar pilates i 10 min.

jag är totalt ur form så detta är verkligen högpresterat av mig. redan idag kunde jag känna att gårdagens runda gjorde susen. jag höll ett lite högre tempo och kunde spurta lite längre på slutet när jag sprang, dels för att höja konditionen ytterligare till imorgon men också för att jag hade mer ork kvar på slutet.

när det gäller pilatesen så är den fortfarande ganska svår. idag brände det mer i magmusklerna men jag förmodar att det endast har att göra med att jag idag gjorde mer rätt. igår kände jag mig bara lost och klumpig, men idag såg jag nog lite mer smidig ut.

solen är och hälsar på. jag trodde aldrig att dimman skulle lätta. det är fortfarande disigt men man måste definitivt bära solglasögon om man ska gå på stan senare. me likey.

till lunch ska jag äta fullkornspasta med home made tomatsås med kikärtor och så ska jag strimla morötter riktigt tunnt och doppa i youhurt och sweetchili. jag vet inte exakt varför, men när det gäller grönsaker äter jag dessa mycjet hellre finhackade och fint strimlade. det är så myckey godare på något vis.

i ordning ska jag göra mig nu, och äta !

m.

riktigt bra är det nog inte

2010-03-18

jag vet inte om det blir en helt bra dag idag. jag vaknade med ett ryck efter en riktigt otäck mardröm. egentligen så började det hela mycket bra. jag var vinnare av so you think you can dance - hur det nu gick till ? men plötsligt var livet inte längre en dans och jag kedjades och kastades in i ett rum där 4 redan utsvultna kroppar låg på golvet med filtar över sig. en ruggigt stor man knuffade in mig i ett hörn och plötsligt kröp en massa kaniner och råttor fram och började tugga på mig. jag skrek !

när jag loggade in mig på mejlen nu på morgonen hade ysb skrivit och meddelat att jag inte fick jobbet. samtidigt som jag är besviken är jag ganska likgiltig och tycker mest att de får skylla sig själva. jag ska verkligen ta tag i det här jobbsökandet nu och hitta ett på rimligt avstånd. ystad, även om ett jobb på ysb hade vart en dröm, känns lite overkill. jag och rasmus hade typ blivit tvugna att flytta dit.

jag ska träffa bästa vännen idag. i eftermiddag blir det en tripp in till malmö och vi hade hoppats på fint väder, men icke. dimman ligger tjock. jag hoppas verkligen att det kan klarna upp, för jag är så sugen på en kaffe i solen. det känns redan som en tröst att jag ska få tillbringa lite tid med min bästa vän, jag har saknat henne ! hon är nyligen hemkommen från en skidresa så hon har nog en hel del att berätta.

nu ska jag strax springa till min jobbcoach och sen hem för att snöra på joggingsskor & efter det pilates i vardagsrummet. jag ska by the way titta efter en riktig pilatesmatte i stan idag för jag måste ha något vettigt att ligga på.

ha en bra dag,
m.


come on, work it !

2010-03-17

pilates, i'm in love. videon jag hittade på youtube är verkligen lagom. den varar i 10 min och man känner verkligen efteråt att man ansträngt sig. jag kände mig dock jätteklumpig när jag låg där och sträckte, böjde och andades in och ut medan magen brände. det är sjukt svårt, men jag hoppas att jag efter ett par gånger ska komma bättre in i det och faktiskt se lite smidigare ut än ett sjöleon med damp. 10 minuters pilates varje dag nu, beach 10 - here i come.

m.

detaljer över en färdigrätt

2010-03-17

jag måste sluta vara så bortskämd och gnälla över detaljer när mina kära föräldrar alltid ställer upp för mig. de vet vad jag tycker om och de bryr sig, ändå finns det alltid detaljer att påpeka. why, oh why ?

jag med nelåtande ton: pappa, tack för att du köpt viktväktar mat till mig.
pappa: det fanns ingen annan med lax och mozarella, så det fick bli den.

hur gulligt liksom ? och så tog jag det hela som en pik när pappa verkligen ansträngt sig !

vad blir läxan på detta barn ? jo, ikväll kramar vi våra föräldrar twice och säger till dem hur mycket vi verkligen uppskattar dem.

m.

pilates

2010-03-17

ångan är uppe. jag susat genom huset som en vind med dammsugare och mopp i ett par timmar. jag uppfyllde en dröm i badrummet idag. jag har alltid velat ta duschen och bara spruta ner hela badrummet så att all skit i fogarna bara kan försvinna, and today - i did it. not much of a deal tycker ni kanske, men fy fasiken vad fräscht det blev. förut har jag liksom inte vågat. jag har typ trott att det inte är bra, men badrummet är ju ett våtutrymme så det borde fungera att göra så. fick lite panik när det stod en cm vatten på golvet, men det rann tillsult undan.

har precis valt en pilates workout på youtube. när jag kommer in efter en joggingtur ska jag worka mina abs till max. jag är ingen som ränner på gymmet och har fortfarande inte hittat någon sport eller liknande som jag kan tänka mig att börja träna, förutom simning. jag ska bara ta mig för att köpa det där svindyra kortet så att jag kan gå dit. bonnies pilates workout total body verkar ganska effektiv så detta ska provas. nu är det total make over som gäller. gosh, jag ska vara snygg i bikini i år. yiha !

m.

GANT 10

2010-03-17

hur många är vi som har dreglat över gants fräscha vårplagg ?
nyckelorden är: pastell, syditaliensk glamor och come sail away.
kort sagt allt och lite till.
jag är kär i en klänning, kappan till vänster och ett par jättesöta ballerinor a la seglar modellen.


SPA

2010-03-17

känner jag mig utvilad ? ja - nej - kanske, three-in-one blir svaret. ystad var bäst måndag till tisdag. tjockt med människor dock, men så går det när de har erbjudande och de mest överkomliga priserna i världen.

bästa överraskningen var helt klart havsutsikten. jag väckte min baby med solskensstrålar i facet klockan 7 tisdagmorgon. han grymtade och vände på sig, och sen sov vi till kvart i 8. jag var dock tvungen. hemma går solen upp över en fucking kulle, så att se solen dansa in över östersjön - det var givet !

middagen i måndagskväll var superb, allt utom huvudrätten. jag gillade den gravade laxen, men gravad torsk ? ryggbiff och någon liten fyrkant gjord på potatis och kronärtskocka kittlade riktigt ljuvligt på tungan. hallonfromage till dessert. vi samlade vuxen poäng och drack en vinmeny. jag gillade den sydtyska rieslingen, men det röda vinet från syd afrika smakade torrt gräs, elefanbajs och brun/röd jord.

unnade mig en spa-massage med en uppfriskande citrusolja. jag kände mig dock inte så uppfriskad, utan mer utpumpad och omtöcknad. rasmus skrattade åt mig när jag stapplade in i bassängavdelningen med frottémärken i pannan och nyvaken uppsyn. fatta så skönt, och idag känner jag mig faktiskt uppfriskad & som en ny människa. igår var jag bara trött.

solen schtekte sina schtekigaste strålar igår på förmiddagen. jag vippade in mig själv i badrocken och la mig ute på en solstol. hur nice ? eh, ja - jag instämmer till max. svinnice ! det drog lite om tårna, men ändå, känslan av att kunna ligga ute i mars utan jacka och dubbla sockar: oslagbar !

kvällen stavade jag jobb och sprödbakad torsk och sen deckade jag efter cougar town & christine !

m.

ysb here i come

2010-03-15

jag och rasmus ska checka in på ystad saltsjöbad om 1,5 timme. födelsedagspresenter som varar långt efter födelsedagen är det bästa !

först ska jag slänga mig på sängen, sen ta en titt ut genom fönstret. sen röstar jag för en kaffe i solen & efter det ska vi gå loss i spa't.

ikväll ätes det middag och drickes vin, hoppas jag på. kvällen bjuder kanske även på en drink i loungen och jag har bestämt mig för att gosa framför brasan om denne är tänd, vilket jag tror.

imorgon vaknar vi till frukostbufé och sen står spa't åter till vårt förfogande. hur nice ? jag hör er inte ! hur nice ? just det !

puss,
m.

hey blue eyes !

2010-03-12

- time together isn't ever quite enough.
- when you and i are alone, i’ve never felt so at home
- what will it take to make or break this hint of love?
- we need time, only time
- when we're apart, whatever are you thinking of?
- if this is what i call home, why does it feel so alone?
- so tell me darling, do you wish we'd fall in love?
- all the time, all the time


å, vilken underbar daaaag

2010-03-12

innan jag somnade med rasmus igår vid min sida, tittade jag på zodiac. orkade dock inte se hela, så jag satte datorn i viloläge för att kunna fortsätta se slutet idag.

klockan tre vaknade jag med ett ryck av att ett ljusblått sken fyllde mitt lilla rum. av en eller annan anledning hade datorn vaknat ur viloläge och startat.

jag var måttligt irriterad när den inte ville stänga av sig utan uppdatera sju olika uppdateringar. som om det inte var nog med det fick jag en sömnig sur utskällning av min karl som sömndrucket undrade vad som stod på.

bättre blev det när jag svettigt vaknade nära nära honom. jag slår vad om att vi skulle kunna sova våra nätter tillsammans på en luftmadrass. att min säng är 120 bred spelar liksom ingen roll - vi sover ändå bara på halva.

ska hoppa i lite vettiga kläder strax och kladda lite make-up i facet, för att sen möta upp med världens bästa fanny i stan. vi ska gå loss i köket hemma i svedala och fixa lite käk inför morgondagens festligheter. matmoran she's back on track & kanske är det dags att starta cateringfirma ? jag vet att jag skulle älska det i alla fall !

ska sätta igång en schysst spellista och sen ska jag dansa mig i ordning. jag är omåttligt glad idag, why is that ? kanske för att jag har den bästa pojkvännen i världen, och de bästa föräldrarna i världen och för att jag ständigt är omgiven av vänner & bekanta som jag älskar. jag tror att det kan stämma väldigt bra !

puss på er idag smultron,
m.

made with love

2010-03-11

så här glad är jag idag...

...och armbandet har jag gjort själv !

 


i can see clearly now

2010-03-11

i skrivandes stund står ett gäng muffins i ugnen, och inte vilka muffins som helst. jag fick nys om ett recept på kladdkaka med vit choklad och nu har jag gjort kladdmuffins av smeten. eftersom att jag utgått lite från mina egna kunskaper och inte efter receptet 100%-igt får vi se hur det blir, men jag hoppas att de ska bli fantastiska och jag är inte helt utan förhoppning !

all for you-spelistan ljuder på spotify och jag är på riktigt gott humör. ska planera läxläsning och sen ta itu med resten av dagens göromål. listan som imorse var ganska lång har redan kortats en bit. jag är effektiv till tusen. förhoppningsvis får jag träffa lusen ikväll och världens bästa blivande föräldrar - woho. sa jag att jag är på bra humör ?

m.

organisering är nyckeln till framgång

2010-03-11

jag sitter i köket och myser. uppstigning kvart i 8. började med att ladda tvättmaskinen med en omgång svart och sen började jag plocka med diverse. den sista räkningen är betald, pärmen är uppdaterad, rummet undanplockat och sängen bäddad.

nu sitter jag med min "att-göra-idag-lista" på ena sidan om datorn och frukosten på andra. upptäckte att frukosten idag mest har bestått av vätska, hm okej. te, proviva & juice. en bulle och lite yoghurt. tjatade era föräldrar också på er när ni var små att ni inte skulle dricka er mätta ? jag har fortfarande inte lärt mig. reser jag mig nu kommer jag bli sjösjuk, det känns som det slår svallvågor i magen på mig.

jag är inte kontorstypen alls, men idag känner jag mig lite så. när man är mellan jobb (höhö) blir det ett heltidsarbete att hitta det där jobbet. jag ska ringa ystad saltsjöbad i eftermiddag & hoppas så klart på ett kul besked. i alla fall så på uppdrag av min jobbcoach ska jag skriva en handlingsplan för hur mina dagar till jag hittar ett jobb ska komma att se ut.

även om jag håller på att spricka av rastlöshet så tycker jag att det är ganska kul att undersöka möjligheter. det finns ett jobb till mig där ute där någon vill ha mig lika mycket som jag vill ha dem. vi kommer dock aldrig finna varandra om jag sitter på ändan hemma i vellinge och hoppas på att  det ska dimpa ner i brevlådan.

att springa hos henrik en, två gånger i veckan har faktiskt varit som terapi för mig. i cirkus en timme finns han för mig, och bara mig. vi pratar om min framtid och jag får alla chanser i världen att bolla idéer med honom för att jag så småningom ska kunna klättra på karriärsstegen. jag är tacksam.

visst är det mindre bra att ha en period i sitt liv där man inte gör så mycket & särskilt precis i början av sin karriär. men hur ska man kunna veta vad man vill när man aldrig fått chansen att stanna upp & tänka efter ? jag hade kunnat extraknäcka i all evighet, men då hade jag antagligen varit för upptagen för att kunna tänka på framtiden. sån är jag. jag behöver lugn och ro för att kunna bearbeta all den massa av tankar som finns innanför min skalle.

jag börjar bli mer på det klara med vad jag vill och det är skönt. jag får hela tiden, tackvare henrik tips och råd för att kunna nå dit. genom att prata om mina svagheter respektive styrkor har jag allt mer fått idéer på hur jag ska nå mitt mål. jag har fått insikter om mig själv och jag har börjat förstå hur jag själv fungerar.

jag är en kontrollmänniska, mångt om mycket. jag vill ha dte på mitt sätt och jag vill göra det i min ordning. när jag blir stressad blir jag lat. oftast är jag bra på att handskas med stressen, jag tar ett djupt andetag, skriver ner på en lapp vad jag ska göra och sen börjar jag i den ände som jag tycker känns bäst. när jag är oorganiserad i mitt huvud och när saker är röriga runt mig då får jag inte ett skit gjort.

för att inte bli passiv försöker jag se till så att saker och ting är i ordning. jag städar tillexempel och plockar undan runt omkring mig. jag organiserar i min dator, i mina pärmar, i mina lådor, i min garderob och till och med i badrumsskåpet.

ibland är jag bättre på att hålla ordningen, ibland mindre bra. för att undvika att hjärnan får frispel tar jag mig tiden att organisera. jag försöker dessutom att fylla dagarna med sådant som jag tycker är värdefullt som motiverar mig att hitta det där jobbet. jag bakar och lagar mat, jag tittar på lägenheter för mig och pojkvännen, jag gör armband och jag träffar människor.

med hjälp av handlingsplanen som jag ska skriva idag ska jag hitta en struktur i mitt jobbsökande. det är typ världens bästa idé. jag ska genom att skriva ner det, få ordning på hur jag på bästa möjliga sätt ska hitta mitt drömjobb. jag är inget annat än förväntasfull. bara för att jag varit oorganiserad i mitt jobbsökande har jag inte riktigt fått gjort så mycket som jag hade hoppats på, men från och med idag blir det andra bullar. snart är jag också hårt arbetande på väg uppåt i min karriär - jag längtar !

m.

confusion is the best form of communication - it's left to be unexplained

2010-03-10


life & death

2010-03-10

lyckades komma från jobbet i vettig tid ikväll. verkligen skönt ! jag har omöjligt för att sova när jag är helt uppe i varv, så att kunna koppla av en timme & sen ändå komma i säng i vettig tid - det är så tacksamt.

det var en tunn skara kids ikväll, trots det var ljudnivån som den brukar. jag har blivit bättre på att stänga av när jag faktsikt måste för att orka.

vi hade besök från en begravningsbyrå ikväll & med det sagt var temat givetvis döden. kidsen hade skrivit frågor & jag blev verkligen imponerad över deras engagemang. men visst är det så, att det som är lite tabu att prata om, det är man extra nyfiken på ?!

när jag tänker på döden och på det som jag hoppas ska finnas efteråt blir jag alldeles konstig. jag tror att jag har sagt det för. jag får ungefär samma obehagskänsla som när man tillträder något som inte får tillträdas. det är som om en högre makt viskar i mig att när min tid är inne då får jag svaren & innan dess bör jag undvika att fördjupa mig. ungefär som att svaren är för stora för att en levande människa ska kunna handskas med dem.

livet - döden. visst är orden vackra ? jag kan inte låta bli att tycka att döden är vacker - åtminstone ibland. när den kommer i rätt tid. för var kan vara vackrare än när en människa belönas med frihet & evig vila när denne gjort sin mening i livet ?

mina tankar var ikväll hos två väldigt betydelsefulla människor i mitt liv. linus förlorade nyligen sin mamma, fanny sin svärmor och deras ofödda dotter förlorade sin farmor. i sådana situationer är döden aldrig vacker mer än när den tar slut på en långt lidande. trots sorg & saknad, som jag tror att många känner efter denna förlust, kan jag inte låta bli att se ljuset i en lång och mörk tunnel. om mindre än 40 dagar (förhoppningsvis) föds ett nytt liv till denna värld.

ett nytt liv ska få fylla delar av det tomrum som en förlorad dotter, syster, mamma, farmor/ mormor och vän lämnat efter sig. i en annan människas saknad ska detta barn fylla så många människor med glädje och hopp. ella, fattar du hur älskar du är redan ? kom ut lilla knodd, vi längtar efter dig !

nu fick jag en tår i ögat. tänk att ett ännu ofött barn kan fylla en med så mycket värme & kärlek. jag är en stolt morbrors flickvän.

<3, m.




bloggdesign; it is on !

2010-03-10

woho, jag är bäst ! jag fick dit den. snyggt ? nu ska jag fortsätta mecka med amandas blogg. jag kommer drömma om kod- och stilmallar i natt, that's for shizzle !

m.

ja, jag behöver DIN hjälp !

2010-03-10

bloggen fick sig en vårstädning. jag gillade den där slingan med kul gubbar ett tag, men nu mår jag bara illa av att titta på den. en ung twiggy fick ta plats överst istället och det är väl inte helt fel ? jag är dock inte helt klar, och inte heller helt nöjd. jag skulle vilja ha en liten presentation (se bilden nedan) till vänster ovanför alla inlägg, kategorier, arkiv och länkar. hur jag än gör vägrar den att dyka upp där, suck. vet du hur man gör ? i så fall, snälla hjälp mig !



lights out

2010-03-09

vad var det som hände ? jag har inte diktat sen jag var 13 bast & försökte rimma på älskar & hatar. kärleken tar en med på de mest fantastiska resor man kan tänka sig. jag är ett rullande klot av känslor ikväll. se upp så jag inte krossar er med min verbala rörelse.

nu ska jag göra ett armband och sen vagga min kropp i dvala. imorgon vaknar vi till friska tag, det är en ny dag ! jag bär bud om stor glädje, en glädje för hela folket... att jag i denna stund gör ett utdrag ur julevangeliet fick mig plötsligt att må illa - jag är inte frisk !

i say it out loud;
i vote for world peas my sisters n brizzles.

godernatt,

m.

the word is on your lips

2010-03-09

den rinner bara i de finaste av källor och värmer ett kallt hjärta; den värmer ditt & den värmer mitt.

likt blommor så fager & skör, varsamt har jag plockat dig

fjärilens lätta vingslag blir plötsligt en storm, och sen landar vi lugnt och stilla i en lagun av armar & ben.

jag älskar dig. i sann kärlek leker vi.

som en kärleksgåva får du himlen och havet, omslut mig på alla sidor.

du är en dröm och jag ska aldrig vakna.

jupiter tar ett gjädjens skutt runt solen.

jag viskar; jag älskar dig. i sann kärlek leker vi.

love, m.





solglajjor, vilka ?

2010-03-09

jag vet vad jag ska lägga pengar på i vår/sommar. ett par schyssta solglasögon ! jag har säsong efter säsong kört budgetvarianten och fyndat utomlands eller på hm, glitter eller liknade för att jag inte kunnat bestämma mig för någon modell. jag har ett par wayfarers-kopior som jag älskar. jag har satt en personlig prägel på dem, men längtar nu efter ett par riktiga solglasögon.

raybans a la wayfarers modellen; klassiskt å så snyggt på näsan. men vart man än vänder sig apar alla designers efter. wayfarers är ungefär som converse. de var poppis när våra föräldrar var småttingar och bara för att någon har startat en trend där det förslagsvis gamla ska uppkomma i ny tappning och bara för att vintage är det nya it, så måste alla pryda sina näsor och fötter med detta. jag är trött på wayfarer även om jag suktar efter ett par bruna leopard. förmodligen kommer det dessutom att inhandlas ett par vita converse till sommaren också. suck !

klickade in mig på den perfekta sajten för solglasögongsshopping och har börjat sortera bland märkena. jag vet inte vad jag är för kind of girl. kanske en ysl, dkny eller varför inte en marc by marc jacobs. jag älskar i och för sig michael kors annars, så kan kanske hitta något där.

tråkigt nog är många som bill lundborg säger; snabba, eller så är det tokmycket 50tal och alldeles för flugiga för min smak. vi ska inte snacka om alla raybans kopior. jag letar mer efter de där stilrena dragen och har hittat ett gäng som jag ska fundera på. ni kan ju säga ert, respons är så tacksamt !

marc by marc jacobs
mmj 129/s dark havana/ brown
kostar 1114 kr

yves saint laurent
ysl 6251/s havana gold/ brown grey shaded
kostar 2057 kr

michael kors
mks 415 havana/ brown
kostar 1671 kr

dkny
dy 4047 havana/ brown
kostar 908 kr

 

kul att jag lyckades fastna för typ samma modell och typ samma färg.
mina favvisar är i alla fall paret från marc by marc jacobs, vad tycker ni ?


tisdagssunk

2010-03-09

jag sitter fortfarande i min pyjamas och det planerar jag att göra tills det är dags för att ta en dusch. jag gillar att sunka loss till man är så sunkig att sunket till och med är beredd att lämna en. raskt in i duschen och plötsligt står man högt i kurs.

jag och rasmus hade en lugn morgon. han fick ligga och dra sig medan jag bakade foccacia. hur gott ? typ så gott att jag tänker äta mackor till lunch och till middag ! efter en fräsch frukost tog vi det lugnt innan han var tvungen att skynda hem till sin organisationsbok.

jag fattar inte vart vi får allt ifrån, men vi ägnade morgonen åt att söka igenom spotify efter omogna låttittlar och den som fick oss att skratta mest var: en bajs om dagen. jag nynnar; en bajs om dagen, det är bra för magen.

som alla andra par har vi också smeknamn på varann och idag började vi tokigt nog att diskutera smeknamn av fågelkaraktär. rasmus tycker att om jag var en fågel, då skulle jag vara en skata och jag tycker att om rasmus var en fågel, då skulle han vara en trana.

varför jag blev en skata det vet jag inte riktigt. han tyckte typ att skatan hoppar roligt och att det i så fall skulle vara likt mig. jag tyckte att tranan passade rasmus för att dennes dans passar in på ralle. tokig charmör som rör sig lite fumligt tycker jag också kan stämma till viss del.

avslutade nyss ett samtal med svägerskan, den bästa dessutom. vi brainstormade inför festligheter och flyttstädning. nu ska jag plocka fram pärlor, tänger och diverse annat och sen ska jag bygga armband. yeey !

puss & kram på er,
m.



S to the UN

2010-03-08

i år tror jag att jag ska knycka en hörna av mammas köksträdgård och odla morötter, rädisor och kanske en & annan tomat. jag vet inte varför, men när solen omsluter en med sin varma trygga famn då spritter det i min kropp som om jag var en liten kalv. jag vill bara gå bananas inne & ute. min idé om att gå loss i köksträdgården känns ganska lagom ändå - vad kan vara bättre än egenodlat ?

nu är himlen blå & jag ska försöka lura ut rasmus på en promenix i solen. de senaste dagarna har varit fantastiska. himlen är klarblå och sen när solen kryper ner i sin säck blir skyn plötsligt eldigt vacker. om bara temperaturen kunde vara sådär 20-23 grader istället, då vet jag att älsklingen inte skulle banga en glass vid kiosken & en promenad på piren.

hur har er dag varit ?

m.



world peas

2010-03-08

den påbörjades igår och avslutades imorse.
world peas fighting for world peace.

kan ni se den på p-huset annas vägg ?


graffiti soul

2010-03-07

graffiti är mitt senaste påfund. jag ska skaffa mig ett plank och några burkar färg och sen ska jag tagga mina budskap så att världen kan se. hemma i rasmus soffa har jag kvällen till ära suttit med en stor pappskiva och målat små äror som hoppar efter wu tang inspirerad world peace. dagen idag har varit sååå inspirerande. nu får jag bara höra att jag är en nörd så ska hoppa iväg till sängen och kittla min trolle till döds. godkväll vänner & bekanta & alla ni andra små ärtor out there.

i vote for world peas !

m.

it takes time to love

2010-03-04

whaddup ? slänger iväg några schyssta låttips så här i kvällningen. min kropp spirar av vårkänslor och jag njöt till max när brillorna satt placerade på näsan och jag gick och värmde mitt face under en lång promenadas. hur efterlängtad är inte solen ? ska snart åka med min prins till vårt andra hem, fanny & lajnes casa. deras nya lya är så nice. lite missplacerad borta i svedala, i meen, det blir inga spontankvällar med gotte och hämtmat bara så där om vi skulle få lust, eller jo det kan det nog bli !  fast jag tror att svedala är the place to be, och om det dyker upp den flottaste av dem flottaste 2orna i todo el mundo då är jag inte sen med att packa flyttlådorna.

 


varje dag är sannerligen ett äventyr

2010-02-04

ja, jag lever. men att döma av mina svullna ögon, ömma fötter och en ganska så tilltygad hållning så vippar jag nog nästan över till att vara just det där; död.

på sju timmar fick jag lära mig att restaurangbranschen inte är en dans på rosor. rättare sagt det tog mig snarare sju minuter att upptäcka det. som restaurangbesökare är man väldigt mån om att maten ska komma så fort som möjligt utan klydd, men bakom kullissera är det en helt annan värld. när gästerna visar no mercy är min enda uppgift att ändå bara raska på och inget annat.

jag tror att jag klarade mig bra, för att vara helt utan erfarenhet. jag tappade inga tallrikar, spillde inte på gästerna och snubblade inte på något eländig mattkant med all dricka - så jag tror att jag skötte mig bra !

mitt största dilemma var att lära mig menyn utantill. nu när jag typ har vaknat kan jag den såklart utantill. fisken hette fjällröding och inte rödspätta, spättröding, fjällfilé och allt annat tokigt som jag råkade säga. sorben var gjord på björnbär och inte skogsbär. fast björnbär växer ju i skogen så jag kanske kan få en halvt rätt ?

timmarna bara rusade förbi och jag försökte vara som en svamp och bara suga åt mig av allt som det finns att lära sig. jag har alltid fascinerats över hur servitriserna lyckas hålla isär gästernas beställningar, vem som ska ha vad, vilket bord maten ska till och så vidare. det hela är mycket enkelt. varje bord har en siffra och där finns ett logiskt system sedan sköter datorn resten.

jag vet inte om jag var allmänt feg, men jag ville inte chansa och släpa ysb's rykte i leran, så när jag kunde höll jag mig i bakgrunden med disk och avdukning. att bära tallrikar och servera är typ det svåraste som finns, men jag ska lära mig !

när jag ganska så plötsligt fick avbryta min arbetsdag kunde jag bara drömma om att äventyret var slut. jag sprang den sista biten till tåget, men såg tåghelvetet sakta rulla från perrongen. jag satte mig ner på stationen för att förbereda mig för några timmars bänksömn. ja, det var det sista.

klockan var närmre 12 så jag ville inte ringa varken rasmus eller mamma & pappa eftersom att restiden från vellinge är cirkus en timme och jag visste att de hade lagt sig. jag skickade i alla fall sms för att göra dem mindre oroliga, trodde jag. mamma kastade sig på luren och sa att de skulle komma på en gång. jag började stortjuta för att jag var så himla trött men också såklart glad över att slippa spendera natten på en station i minusgrader.

slutet gott, allting gott för jag kom hem tillslut och ramlade tungt med huvudet på kudden. nu skriker magen efter mat så jag ska glufsa i mig ett berg av frukost. mums !

m.

i'm walking in sunshine

2010-02-03

idag vinner solen över det grå och det är så himla härligt. det blåa valvet smyckas av små dunvita puffiga moln och plötsligt fick jag lust att ta på mig solglasögon och jeansjacka för att sätta mig på swedbank arena och kolla fotboll.

istället gör jag nytta och släpper in våren i vår boning. vårstädning is going strong. det gör inte mig något alls faktiskt att stå med skurmedel upp till armbågarna medan våren slår utan utanför. jag får min dos av sol och frisk luft när jag i eftermiddag ska bege mig till ystad för jobb. hur spännade ? jättespännade !

om en liten stund ska jag ringa på en lägenhet i helsingborg och det bästa är att den inte finns än. nybygge for shizzle my nizzle. det är i lite fel ände av skåne, jag vet - men det är så värt att ringa på den !

ska släpa fram mopp och hink in a minute för att skrubba det sista slaskiga fotavtrycken från parketten. jag känner på mig: det är nu det vänder ! åh, vilken underbar dag !

många solblekta kyssar till er från mig,
m.


jag ser tillbaka in i dimman

2010-03-02

åh sköna mars är här, men vintern den är seg. ett tag trodde jag att solen bara var blott en dröm när den plötsligt slogs ut av tunga snöiga skyar. men så plötsligt var den tillbaka för att bjuda på en magnifik solnedgång över hustaken med en orange och eldig kant.

jag lider i skrivandes stund av nackont, en mullrande och bubblande mage som dessutom erbjuder ett dovt illamående. som topping på det hela har jag frusit och svettats om vart annat. min plan är att täppa till allt detta med sömn, och riktigt mycket sådan. imorgon ska det provjobbas på ystad saltsjöbad och jag ska dit !

jag vet inte om detta är kroppens sätt att rensa ut helgens följetång och på något sätt göra det till historia en gång för alla. åtminstone är det en helg som borde gå till historien för den var top noch. tre stockholmare a la lyxmodellen - i meen, de har allt !

vi åt och framför allt drack för att sedan dansa oss bort i nätterna. det var längesen jag gjorde en tvådagars, men det var hur kul som helst. samtliga mådde som de förtjänade när stockholmsfavoriterna lastade in sig på sturup för att flyga hem igen.

jag och rasmus har återhämtat oss bäst vi kunnat & det har varit välbehövligt, lugnt & skönt. nu ska jag strax landa i sängen igen. lägga något varmt om nacken och glo på något trams som kan få vagga mig till sömns. imorgon blir det upp i ottan för att tagga inför jobb och köra några racervarv med dammsugaren.

på återseende, stora & små.

eder m.


RSS 2.0