och så var det, det där med barn igen...

2009-05-29

tänk hur mycket man egentligen ljuger för barn. jo, faktum är att man gör det - eller jag gör det, och jag är säker på att jag inte är ensam. kvällen spenderades igår på en bilmatta med min nya vänskap sam. sam fyller 3 år imorgon och är ett knippe energi i allra högsta grad. han tar sig fram så gått han utan bokstaven "r", men vad spelar det för roll ? jäkor är precis lika gott som räkor, jag menar förbannade språkpoliser !

i alla fall så var gårdagen fylld med lek och stoj. den nya blixten bilen racade över kök, och vardagsrumsgolv långt efter bolibompa. är inte ens säker på att sam tittade på det, men så var i alla fall reglerna i vårt hushåll för sådär 16 år sen, att man skulle på med pyjamasen efter barnprogrammet. men reglerna är annorlunda hos farmor, det vill jag nog också minnas. men så när sam var uppe i leken som bäst, då var vi ju givetvis, förbannade vuxna, tvugna att stoppa leken för att det nog var dags för sängen trots allt. (läs klockan var 21.30 och maria aka lektant, ankmamma var svintrött)     det enda jag förmådde säga var: sam, bilarna är trött, så dom vill sova. på med pyjamasen nu du också.

vart jag vill komma är... till en treåring kan man säg vad som. det spelar inte riktigt något roll. antingen går budskapet in, och man kan stolt se sig som en vinnare i de å så ljuvliga samtalen, eller så tittar de bara storögt på en och fortsätter med sitt. i alla fall tar man till alla möjliga knep för att få barnet att förstå. usch, känner mig som en riktig lögnhals - bilar pratar ju inte, eller ?

m.

fri som en fågel

2009-05-29

idag:
- sovmorgon med älskade rasmus lundborg
- skola; gymnasiets sista prov
- ärenden med bröderna lundborg
- inköp av nya vita tygskor
- lek med lille sam, min nya kärlek (säg inget till ralle)

imorgon
- studentbal

m.

jag är hög på kärlek

2009-05-28

alla par har sina ups and downs. jag vet att du ibland bara velat slänga luren i örat på mig, och det finns gånger jag gått och lagt mig med en knut i magen för att jag inte vetat hur morgondagen skulle komma att se ut. igår när jag såg dig så insåg jag att alla de gånger som jag oroat mig har varit helt i onödan.

känner mig hög på livet för tillfället och hög på kärleken. jag undrar om jag egentligen sovit så mycket inatt, för det enda jag kunnat göra är och titta på dig. du låg verkligen där, så riktig, så fin och så min.

- 18 år och jag var så jävla säker på att jag skulle dö ensam. jag kände det på mig. jag hade slutat leta, slutat hoppas. jag satsade på att ha den bästa sommaren i mitt liv, men som en kanin ur en trollkarlshatt dök du bara upp. som med allt annat fantastiskt i mitt liv tar det roliga slut. du skulle plugga ett år i usa och jag blev ensam igen.. eller ?

det sista jag skrev till dig var att jag skulle vara din ett år senare. men hur som helst så gick det inte att ignorera alla de känslor som bubblade inom mig och vi beslutade att ge det hela ett försök. du i solskens-santa-barbara och jag hemma i vellinge. varje dag efter din avresa till usa var en plåga. jag tror aldrig förr att jag har spenderat så mycket tid med att fantisera om framtiden.

det blev jul och nyår, du kom hem. allt det som jag hade fantiserat om hela hösten blev verkligt och du behandlade mig som en prinsessa. vi dränkte våra bekymmer i kärlek och vi spenderade varje vaket och icke vaket tillstånd i varandras sällskap. det kändes som att vi alltid hade varit tillsammans. vi visste så mycket om varann, och ändå fanns det mer att ta reda på. men så kom dagen då du skulle resa tillbaka. jag var förstörd. jag stod i ytterdörren och såg din pappa lägga in din stora väska i bilen och allt jag kunde göra var att lova dig att jag inte skulle ge upp & det har jag aldrig gjort !

nu sitter jag är med en täppt näsa, jaa jag gråter. men av lycka! jag gråter för att jag har gått och burit på så mycket, kämpat, brottats, längtat och fantíserat. jag var rädd att saker och ting skulle förändras, att vi skulle växa ur varann som man gör med gamla skor. jag var rädd att det skulle kännas påklistrat och konstigt. men på något konstigt sätt känns det inte längre som vi varit ifrån varann i 4 månader. det känns som att vi varit ifrån varann en kort tid, och gång på gång överraskas jag av känslor som gör mig säker på att du är den rätta för mig.

du är inte bara kärlek rasmus lundborg - du är kärleken jag vet att jag kommer spendera resten livet med. du är kärleken som håller om mig som ingen annan kan. du är kärleken som tittar på mig med djupa hundögon och säger att du älskar mig - och jag är säker på att du menar det. du är kärleken som gör mig säker på att livet är värt att ta vara på. du är kärleken som jag önskar mig en framtid med, som jag vill växa med och som jag aldrig tänker lämna.

det är bäst att jag torkar tårarna för nu kommer du snart. jag ska titta på dig, och hålla om dig för det är just nu det enda jag vill och det bästa som finns. jag älskar dig av hela mitt hjärta. min värld, mitt allt!

din lillan.

torsdagens highlights

2009-05-28

- vaknade upp brevid rasmus
- mvg i religion b & psykologi b
- morotsstavar och youghurt/chilisås till lunch
- katinka krockade, och slog ner ett ställ med "cd-böcker" på statoil
- en vecka till studenten

m.

today's the day

2009-05-27

riktigt hur många timmars sömn jag fått inatt är ett mysterium. nattens aktiviteter har bestått av SATC, black jack på mobilen & några sidor filosofi. som ett barn innan julafton har jag legat o vridit och vänt mig. nu är det bara skolan ett par timmar, sen ska jag hem till min älskling. happy days.

m.

lite nice chokladigt ögongodis

2009-05-26


kanye west

will.i.am

ouff !

2009-05-26

vilken otroligt seg dag det har varit idag, och än är den inte slut. vädret är äckligt klibbigt, och himlen är sådär tråkigt grådisig. jag har försökt putsa lite här hemma, så gått jag kunnat. men så fort jag rör mig får jag kramper och känner mig svimfärdig. jag blir alltid så himla gnällig när jag är sjuk, och ibland känns det som att jag känner efter förmycket. men faktum är att när det värker i hela kroppen så står man inte ut med ett piss.

ellen degeneres - check
tyra show - check
oprah - check

i'm the master of talk-shows när jag är sjuk. och gissa vem som såg våra bästa år idag ?!

m.

sometimes love comes around, and it knocks you down

2009-05-26


imorgonimorgonimorgonimorgonimorgon

snart snart rasmus lundborg för hela slanten

2009-05-25

imorgon kan jag och älskling säg: vi ses imorgon. han åker till LA i eftermiddag för att sova en natt på radisson sas, därefter påbörjas hemresan. det suger att jag blivit sjuk. vill inte smitta ner honom lagom till bal & student. men ser ingen annan utväg - hur ska jag kunna hålla mig borta liksom när han äntligen äntligen är hemma - min snutte ! hoppas att jag blir frisk asap !

det är strålande solsken ute, och perfekt solväder - men fatta, jag orkar inte. det är så jävla illa ! ska gå och stoppa i mig en ny ipren känner att det är dags. suck.

m.

skönaste introt i världshistorien

2009-05-25


 Boston – Peace of Mind

it's more than a feeling, when i hear that old song they used to play

2009-05-25

jag har snöat in mig på 70 & 80tals rock. gärna gälla röster och mycket gitarrsolon: journey, boston, foreigner, styx, supertramp, electric light orchestra, yes, jethro tull, aerosmith, rainbow, survivor, the outfield, queen och så vidare.

m.

just snyggt

2009-05-25

jag kan inte riktigt definiera gårdagen. men den slutades i alla fall med rabarberpaj i padans underbara lägenhet vid värnhem med mikaela, ted, victor och jonathan. men så när söndagsfilmen började klockan nio började jag känna mig tjock i halsen, och sen tog det inte lång tid förrän jag började känna mig hängig och få värk i kroppen.

nu sitter jag här nyduschad för att jag inte stod ut med att känna mig äcklig. det var inte alls längesen jag var sjuk senast och nu har jag tydligen dragit på mig någon ny influensaliknande bacill. halsont, muskelvärk och feber - verkligen jätterolig. dessutom svänger febern upp och ner hela tiden, så ena stunden fryser jag och nästa svettas jag som i en bastu. fyfan vad jag känner mig ofräsch. så jävla dålig timing dessutom, två dagar innan rasmus kommer hem. oooooh !

m.

mmmm, we're back again like a hurricane

2009-05-24


inne i dimman var allt en "hurricane", kvällens återkommande. fjortistechno fo shizzle

sjung om studentens lyckliga dar´

2009-05-24

hela huset doftar laxlasagne, ciabatta och olivbröd. student- stöket är i full gång. det har känts så himla avlägset trots att det knappt är två veckor kvar. i alla fall så när mamma o pappa kom hem med IKEA-kassar fulla med glas, servetter, glasskålar och annat onödigt/ nödigt (thih) så fick jag det klart för mig. om 11 dagar står det två vita tält ute på gräsmattan - inspelningen när morfar spelar studentsången på flygeln kommer ljuda ur pappas nyinköpta musikanläggning och hela huset kommer krylla av människor som kommit för att fira mig. mitt liv tar officiellt en ny början den 4/6 och jag längtar så det kryper i hela kroppen. i alla fall så är det jag känner idag, och imorgon vaknar jag med ångest - hujedamej !

m.

balfrisyren

2009-05-23
jag var ju hos fanny och provade balfrisyr i torsdags - såhär hade vi tänkt oss.
allt kommer bli så himla bra - fanny är bäst !

taggataggatagga !!!!

2009-05-23


we're back again - like a hurricane !

how you party is how we pre-party !

2009-05-22


festligheter hos ic's ikväll !
jag ska dricka jordgubbsvin och njuta av att jag ännu är ung och inte behöver bry mig om morgondagen.

är det fredag så är det fredag

2009-05-22

@ dricker öl och äter nybakat ciabatta - är inte livet underbart ?

m.

...just like the memory and the wisdom of the water our souls were connected in so many ways

2009-05-22

för er som inte visste så har jag en tvillingbror. han är inte en "mini-me" och vi påminner inte ens lite om varann. ibland får jag dåligt samvete för att jag föddes först, och därmed gav honom hjärnskador för att han inte fick komma ut tillräckligt snabbt. faktum är att jag ofta undrar vad som gått fel - för stundtals han är så jävla missanpassad att man får ont i magen.

jag känner ingen annan som är så oansvarig som honom, ingen annan som har så hettsigt humör, och som ställer till med så mycket skit för sig själv. jag känner ingen annan som kan använda 15 svordomar på samma gång och ändå få det att bli en mening och inte bara ett hysteriskt gapande. jag känner inte heller någon som haft 7 bilar på sex månader och som är så sjukt jävla lat som min bror.

jag är medveten om de mognadsskillnader som existerar mellan tjejer & killar - men varför i helvete är det bara min bror av alla killar i samma ålder som beter sig som en femåring ? trots att jag hatar hans omogna och vårdslösa beteende så måste jag älska honom, han är ju min bror.

väx upp lillebror - ingen orkar med vad du ständigt utsätter dig själv, och alla andra för ! 

orolig syster.  

snart är du hemma ! <3

2009-05-21


det lär väl bli hustrumisshandel efter att rasmus upptäcker den här. men min älskade lilla mupp åker från santa barbara om tre dagar. därefter blir det en natt i LA - och sen många många timmar på planet till köpenhamn innan han slutligen landar 8.30. jag älskar dig, mitt allt !

twilight

2009-05-21


fyfan vad taylor lautner var hunkig idag när han var med i tyra show. jag måste läsa böckerna & checka in filmerna. har inte uppfattat twilight- hysterin förrän nu. men det är nog fanimej på tiden - verkar dö bra !

aningen nojig

2009-05-21

klockan är 9, och jag är redan uppe - på en ledig dag. vad händer med mig ? håller jag på riktigt på att förvandlas till en pensionär ? jag menar allting tyder på det: pappiljotter, upp i ottan och det ständiga fikasuget. ska i alla fall se om det är skönt på terrassen, då ska jag sätta mig o läsa emma p's uppsats; nazist Tyskland och jude hatet, hahahah ! opponeringen kommer att bli legen...wait for it...dary !

m.

bodyart, kanske ?

2009-05-20

ju mer jag tänker på det så är det precis just det där, cogito ergo sum, som jag borde tatuera på handleden ?!

m.

cogito ergo sum

2009-05-20

- jag tänker alltså finns jag.

är den nya designen för sockersöt, eller funkar den ?

m.

jag har så mycket fina vänner

2009-05-20

jag längtar efter att årsboken ska fyllas med hälsningar från nära & kära skolkamrater. just nu läser jag timothys hälsning om & om. du har en stor plats i mitt hjärta också !

m.


det är ingen fin min jag ligger inne med direkt - men jag skyller på omständigheterna. arsenal hade precis förlorat mot man united och jag dränkte mina sorger i sambuca.

creepy

2009-05-20

vem älskar inte att få höra att man är vacker ? alla, i guess. men när det kommer från läskiga avsändare i privata meddelande på communitys är creepy- faktorn hög ! jag måste vara medlem på ungdomar.se vare sig jag vill eller ej, eller om jag vill skriva vill säga. men det vill jag ju - så jag antar att jag får stå ut med märkliga människor

m.

förtidspensioner

2009-05-20

fick sällskap av elmo idag efter skolan. vi spenderade eftermiddagen i solen och hon rullade upp mitt hår. mamma sa att jag ser ut som mormor, och karamellpojkarna tycker att jag ser ut som en pensionär. mormor är ju pensionär, så de hade rätt de också ! det spänner så att jag har huvudvärk, men vad gör man inte för att se snygg ut. hur jag ska kunna sova ikväll är något man kan klia sig i huvudet över - men det ska nog gå.

idag citerar jag katinka som skrev följande i min årsbok: we may be lambs in the kitchen. but we are tigers in the bedroom(1)

(1) mitt stora feta grekiska bajs

m.

Sju kvar !

2009-05-20

med en banan, och en avokado i magen ska jag strax pinna till skolan.längtan efter sol måste ha uppfattats av högre makter för det ser ut att bli en riktigt fin dag idag. på religionen ska ämnet ondska behandlas och därefter ska jag sammanställa en powerpoint till redovisningen om västra hamnen. skolan blir en piece of cake idag, tror jag. kvällen ska spenderas upprullad. eller jaa, med upprullat hår. fanny ska testa balfrisyren imorgon och därför behöver jag ha lockar. efterlyser just nu någon som kan tänka sig att rulla upp mitt hår ?! jag insåg nämligen att jag antagligen inte kan göra det själv & bästa victor är det nog ingen idé att fråga. tihi. nu: borsta tänderna - sen: skola !

om en vecka är min själsfrände rasmus lundborg hemma. om jag är lycklig, OM JAG ÄR LYCKLIG !

m.

:/

2009-05-20

drömde jag eller skakades till velliinge av världens oväder inatt med åskoväder och skyfall ? i alla fall så är rullgardingen upprullad så om det inte varit busväder inatt har jag gått i sömnen - för jag minns mycket väl att jag rullade ner rullgardinen helt och hållet. oron är i alla fall extrem just nu. det regnar lite varje dag. varför ? det skulle vara just min otur om vi får trängas inomhus på studenten för att det just i år verkar bli monsunregn i det sydligaste av sverige. det får inte, det kan inte - jag vill ha solsken !

m.

mask och hans vrålåk

2009-05-19

minns ni familjen anderssons volvo ? ja, alltså sunes familjs volvo. den som pruttar, smäller och skramlar... max lilla sport alfa från -70 låter exakt likadant. jag älskar verkligen den tunga doften av bensin som sticker i näsan samtidigt som man brottas med en brandsläckare om benutrymmet på passagerarsidan.

m.


jag tror att det är en sån här liten sötnos, fast gråmetallick

porque estoy cansado...

2009-05-19

jag är slut. tisdagar är alltid så maffiga, trots att jag har sovmorgon till nästan halv 11 och egentligen bara går till tre. solen har gått i moln och det blåser, visserligen varmt - men jag tror att eftermiddagen ska spenderas inne med en smoothie och wallander - hämnden istället. måste se den pronto. recensionen till UM skulle vart påbörjad long time ago. men what to do när plugget i skolan sköljer över en som en tsunami.

m.

fri, tillslut !

2009-05-18

uppsatsen är klar och inskickad - yeey. nu ska jag roa mig med att kolla runt på twitter - jaa, jag var tvungen att bli medlem.

m.

...och jag blev så jävla rädd.

2009-05-18


trots att jag egentligen inte skulle så skippade jag historian och la mig för att sola i trädgården istället. efter ett tag insåg jag hur himla tråkigt det var att bara ligga där, så jag gick in för att sätta på radion. när jag kommer ner för trappan står ett gigantiskt lurvigt odjur i dörren ut till terrassen. mitt hjärta gör en dubbelvolt och jag hoppar två meter upp i luften, jag blev så jävla rädd. detta gigantiska odjur var inte mitt eget, utan grannens - en ful perserkatt. nästa gång jag ser det där fula obäket ska jag nacka honom och göra en pälskrage av honom ! är egentligen en riktig djurvän - men vafan varför skulle han skrämmas för ?

m.


ibland gäller det bara att muta sig själv

2009-05-18

fick åka veteran alfa romeo hem från skolan med max. jag ska försöka koncentrera mig nu, men det blir nog omöjligt. grannen spelar fjortistechno och solen gassar. jag vill bara ut och sola. det har ju inte vart varmt och vindstilla på evigheter - FAN ! nå ja, en analys senare kan jag ligga i solen och steka, det klingar faktiskt riktigt bra i mina öron, därför ska jag sätta fart. heja heja !

m.

måndagmorgon

2009-05-18

måndagmorgon, och jag sitter just nu och väntar på att min standardfrukost ska bli klar - en smoothie och två hårdkokta ägg. känner mig som en zombie trots att jag nästan sovit 8 timmar. för tillfället somnar jag med ångest och vaknar med ångest, stressen är verkligen exstrem. jag är bäst på att spara allting till sist och sen får man jobba som ett djur dagen innan inlämning. slutar i och för sig tidigt så då blir det till att åka hem och analysera stasi.

tv'n är på och VAKNA! med det voice är igång - jake ska idag klä sig i boratdräkt. tror faktiskt jag ska försöka äta innan.

ha en bra dag idag

m.

Always on my mind...

2009-05-17


mitt favoritbidrag igår framfördes av snygga Aysel och svenska Arash. Detta kanske kan bli en låt att stutsa runt till i sommar, älskar det där orientaliska beatet som verkligen är Arash's grej !
Always - Aysel ft. Arash

Alexander Rybak

2009-05-17


vilken liten gutt han är den där rybak. som en blanding av idol-kevin och jake gyllenhaal ? eller är jag helt ute och cyklar ?

schlagertankar dagen efter

2009-05-17

fastnade du också framför eurovision igår ? att se bidragen går väl an, men när det väl kommer till röstningen håller man sakta men säkert på att falla i djup dvala. för det första är alla de som framför rösterna så fruktansvärt fejkade. någon barnprogramshallåa som av en eller annan anledning fått uppdraget att sitta upp till långt in på natten och meddela hur landet tyckt till om några halvtaskiga låtar. dessutom är alla så äckligt trevliga och ska hälsa på värdlandets språk, och sen ska de på knaglig engelska rapportera siffror, alla anstränger sig till sitt ytterst förutom frankrike som givetvis säger allt på franska.

trots att jag avskyr eurovision (och jag är inte bitter för att malena kom typ sist) så fastnar jag likväl framför tv'n vart enda jäkla år. chockerande var det dock att tack vare det nya röstningssystemet så försvann kompisröstningarna - i alla fall nästan. andorra röstade på spanien - what to do liksom ? även om det skulle finnas en regel att andorra inte får rösta på spanien så skulle de göra det ändå. så är det bara.

den som följt eurovision hysterin den senaste tiden vet ju att norges bidrag fairytale med alexander rybak varit topptippat sen länge, och igår kunde europa se på när norge vann en jordskredsseger. den lille gutten dansade runt med sin fijol och var mest söt. bidraget klingade ju inte lika vackert som wa-wa-wa-wa-waaterlooo, men visst var han duktig.

men schlager är ju alltid schlager och jag vet inte riktigt hur europa skulle se ut om vi inte varje år hade den här påkostade tävlingen som mest är skit egentligen. det är ändå ganska trevligt och sitta hemma i soffan och känna stämningen, och se att alla kan vara vänner och göra något trevligt ihop, när man vet att det annars pågår så mycket skit i världen. fast en tanke som slår mig varje år är, har man inte redan skrivit alla melodier som går att skrivas och har inte love, baby, you and me och så vidare redan använts i alla möjliga kombinationer ? kan något musikaliskt underbarn svara på min fråga, om tonerna kan ta slut ? man tycker ju nämligen att man redan hört allting.

m.

heja heja malena !

2009-05-16she's a crazy opera-bitch, and she's swedish - yeeey !

ESC

2009-05-16

jag sitter just nu och pratar med rasmus med eurovision i bakgrunden. även om jag helst av allt skulle vilja bojkotta det, så går det inte ! inte när jag torterats med sveriges bidrag sen den svenska tävlingen blev klar. mamma och pappa älskar malena. så jag är ju tvungen att se hur det går för henne nu, denna gigantiska iskvinna. tycker att hon ser jättestor ut. lite som frihetsgudinnan fast i is. ganska snygg är hon, fastän hon ser helt galen ut när hon sjunger. i alla fall ska det bli intressant och se hur det kan gå för henne. gillar det nya konceptet att man inte får rösta på grannländerna, eller hur det nu var & att tv-tittarna också får vara med och bestämma. detta gör det mer intressant. heja, heja sverige !

m.

sommaren i toner

2009-05-16

jag förutspår sommarens plågor. men dessa mina vänner är riktigt sköna tracks att köra på beachen, på grillfesten eller medan cykel rullar ner mot kiosken för en mjukglass i solskenet. enjoy !

crossfire - on fire
kid cudi, crockers - day n nite
ciara, justin timberlake - love sexy magic (jason nevins sex club radio mix)
måns zelmerlöv - hope & glory (pj harmony remix)
flipsyde - when it was good
prome - svennebanan
cidinho & doca - rap das armas (lucana radio edit)
big ali, dollarman - hit that floor (snap! remix extended)
jordin sparks - one step at a time (jason nevins radio edit)

m.


..na..la..aaa..laaaa !

2009-05-16

visst är det så otroligt irriterande när man har en låt på huvet, och man kan melodin men man kan verkligen inte komma fram till hur texten går, eller vem som gjort den. man går där och nynnar och meckar ihop sin egen text med hjälp av några små strofer som man efter många om och men lyckats nynna sig fram till - men dessa behöver inte vara rätt. särskilt irriterande är det när man som jag lyckades med idag - helt utan tanke bara skriver in låtnamnet på spotify och hittar den där låten som man så länge varit ute efter. i alla fall var det rätt läskigt när jag hade lyssnat på halva låten och bara "men det här är ju den"    som det kan bli, som det kan bli.

förövrigt är spotify så jäkla underbart - fixade sommarspellistan i ett knapptryck. happy days !

m.

har du hört om skogen utan träd ?

2009-05-16

jag upptäckte när jag läste sofia's blogg att vår gemensamma filosofilärare kör samma koncept på alla sina lektioner. fast jag var för smart för att gå på det. 

T: Tänk er att ni är i en skog utan några träd...
M: Men Tor, då är det ju ingen skog - om det inte finns några träd
T: Nej, just det !
ALLA SKRATTAR !

filosofi är måttligt förvirrande. även den bäste kan lyckas att säga emot sig själv.

m.

...

2009-05-16

stuck with uppsats om Stasipolisen och vädret är skit. just nu vill jag bara gråta !

m.

somrig middag

2009-05-15

svensk nypotatis, rädisor, sockerärtor och grön sparris fick mätta min mage ikväll - gott !

m.

det gick undan idag för en gångs skull

2009-05-15

jag måste investera i en ny kamera, och i en ny mobiltelefon. i alla fall hade det vart mysigt att kunna dokumentera vändan till stan idag med mor. köpte dösnygga, lagom höga, champangefärgade skor till balklänningen och en liten söt väska. nu är allt klappat och klart. visserligen behövs det att min man kommer hem också, men sen kan vi svepa runt på strandbaden snygga som aldrig förr.

vädret i stan var inte alls blåsigt, som hemma och jag & mor kunde efter vår shoppingtur på 45 minuter pusta ut i gasset med varsen smoothie från redfellas juicebar. nytt favoritställe, tror jag bestämt.

nu mat - sen, vet inte !

adios.

m.

fredags' tune

2009-05-15
fredag, och jag njuter

2009-05-15

det är svinkallt ute trots att det är strålande solsken. jag låg en stund på mitt favvoställe för att lapa sol, och för att få lite färg och faktiskt - magen fick litegrann. nu ska jag strax titta till äggen som kokar på spisen, och sen blir det mer läsning om DDR i solen, och äggätning med örtsalt - gott !    one more reagge for the road ekar ut högtalarna - 20 dagar till studenten och 12 dagar tills jag är med älskling igen - livet är underbart !

m.

recension by me

2009-05-15

idag recenserar jag filmen, män som hatar kvinnor, på ungdomar.se - läs !

m.

it's true that we love one another

2009-05-14


jag och emy

typexempel för sydsvenskan - yepp, that's me

2009-05-14

jag och brorsan fick bli typexempel för sydsvenskans nya annonssatsning. mamma, och pappa fick välja bild - så man är väl inte helnöjd. kommer typ bli lokalkändis nu, vi kommer hänga på skolor, synas i tidningen och givetvis också på hemsidan. titta in här, och se hur det kan komma att se ut. under kategorin "studenten 7 juni" kan du välja annons "student med bild" där finns jag. klicka sedan på "välj" och där syns jag.

m.  

I very much would like to walk in sunshine

2009-05-14

jag gillar inte vädret för tillfället. måste dagarna vara kassa, och kvällarna fina ? jag har inget emot att se solen gå ner över lilla vellinge. man ser det ganska fint ifrån vårt badrumsfönster, fördelen med att bo på en höjd - om det ens kan anses som det. men det hade passat mig desto bättre om det var varmt och strålande solsken mitt på dagen istället - så att jag kan fortsätta att bli brun. jag hoppas på kalasväder i helgen, gör inte du också det ?

m.

hm ?

2009-05-14

hur mycket vuxenpoäng får man för att äta mörk choklad, och att faktiskt tycka om det ? hur mycket vuxenpoäng går man minus när man lyckats kladda ner sig själv, soffan och sitt vita linne under tiden man äter mörk choklad ?

m.

Sorstalansåg

2009-05-14

på väg hem från berlin gjorde vi ett stopp på sachsenhausen, ett utav de mindre koncentrationslägrena från andra världskriget. jag har varit på ett sådant tidigare, i frankrike men då var jag betydligt yngre. jag har minnen från när vi gick där mellan de återuppbyggda barackerna och stämningen var fruktansvärt tung och dramatisk. samma känsla fick jag när vi kom innanför murarna på sachsenhausen.

i fjärran kunde man höra fågelkvitter, men fortfarande var stämningen tryckt och obeskrivligt tung. det som fanns kvar av byggnaderna på sachsenhausen var egentligen bara antydningar till vad som funnits där innan. många av barackerna har man inte restaurerat utan istället finns grunderna kvar av de autentiska byggnaderna.

i alla fall så kändes det konstigt att vandra på samma grusgångar där 1000-tals utmäglade människor en gång gått, och känslan av att befinna sig i vad som varit ett krematorium där lika många fått sätta livet till var fasansfullt. det gick nästan att känna smärtan i murarna, och lyssnade man noga kunde man nästan höra människornas förtvivlade rop på hjälp. jag kan inte förstå att det funnits, och fortfarande finns det människor som är villiga att utrota andra människor för att man lever med en särskilt uppfattning.

som uppgift nu efter hemkomsten har vi sett filmen mannen utan öde, som baseras på nobilpristagaren imre kertész självbiografi om kampen för överlevnad i ett utav tyskarnas arbetsläger. så här efter att man sett den över två timmar långa beskrivningen av människors lidande i koncentrationsläger är man liksom helt tom inuti. många tankar och funderingar dyker upp efter att ha sett en sådan film, och jag känner en fruktansvärd smärta för alla de människors som utsattes för den fasansfulla tortyr som förekom i lägrena.

det ska inte spela någon roll hur man ser ut, vad man jobbar med, vad man tror på eller hur man talar. det avgör vilka vi är, men det avgör inte vårt värde. för det spelar faktiskt ingen roll vilka vi är, vi har ändå samma värde. trots att detta är basic och att detta är vad de flesta får lära sig på dagis, så verkar en del inte förstå det - och detta skrämmer mig. när ska folk förstå att vi är här tillsammans ?

m.


malmö prylmarknad fo' shizzle !

2009-05-13

idag gjorde jag en grej för första gången. jag såg en hund bajsa mitt på trottoaren. men det var egentligen inte det jag vill berätta, utan idag gjorde jag ett besök till malmö prylmarknad. i källaren på ett hus, en bit från möllevångstorget finns denna underjordiska marknad. man kan hitta allt, men för en billigare peng. just nu passer detta mig och min ansträngda ekonomi alldeles utmärkt.

dock fick jag armbåga mig fram bland alla fjortistjejer för att hitta just min färg på underlagskräm och solpuder. det fiffiga är att man på malmö prylmarknad kan köpa exakt samma grejer som i vilken annan butik, men man kan utan någon som helst tvekan dra av 100 spänn från priset, särskilt när det gäller smink. i alla fall var detta en ganska så intressant upptäckt, för dessa försäljare lär ju inte tjäna mindre pengar än jettarna på hm, åhlens eller kicks. dessutom var det skoj att se alla människor, med olika nationaliteter trängas vid borden för att se vad varje försäljare kunde erbjuda. det var lite som att komma utomlands för en stund. lukterna, språken och trängseln gav en känslan av att man lika gärna hade kunnat vara på en marknadsplats i turkiet, spanien eller var som.

m.

jag kan !

2009-05-13

jag ursäkter mig alltid, och säger att jag inte är tjejen som struttar runt i högklackat. det är delvis sant, i alla fall så struttar jag aldrig runt i höglackat - men detta är för att jag knappt äger några högklackade skor, och jag har äntligen kommit på varför ! jag har aldrig tillåtit mig själv att prova. jag har inte ens försökt. jag har bestämt mig för att jag inte kan gå i höga klackar och därför gör jag det aldrig. men egentligen har jag otroligt snygga ben, och ytterst snygga fötter - och alla 8 cm+ -klackar satt som jutna på mig, när jag sprang runt i stan som en skållad råtta och provande varenda par jag kunde hitta. från och med idag ska jag tillåta mig själv att vara snygg i klackar, och jag ska anstränga mig - för jag kan gå i höga skor, om jag vara vill, och det vill jag ! BAAH !

m.

???

2009-05-13

...och jag som trodde att det gick att upfatta norska. de båda kvinnorna på bussen talade något i stil med gregiska, och jag satt som ett frågetecken när jag följde deras intensiva diskussion. men hur kom jag fram till att det var norska då ? nej, det kan jag ju faktiskt inte vara helt säker på !

m.

you're all nuts

2009-05-13

idag på psykologin så fick vi testa om vi har några psykologiska störningar. på www.psykologtest.se/ kan man testa om man har inslag av någon psykiskstöring och jag gjorde testet för tvångstankar/OCD. egentligen är det inte så konstigt, för jag tror att vi alla har inslag av något som kan anses som knäppt eller rubbat. inte att vi är dumma i huvudet, utan att vi mer har minineuroser, eller har saker för oss som måste utföras för att vi ska fungera. det är ju dessa små detaljer som gör oss till vilka vi är. överdrivna störningar kan ju bli problematiska, men jag tror inte att de flesta ligger i riskzonen för detta.

när man gör psykologiska tester särskilt på internet, ska man ta allting med en nypa salt, eftersom att det där inte finns några nyanser. allting blir svart på vitt. resultatet av testet om jag har tvång blev ganska dramatiskt. skalen gick upp till 40 och jag hamnade på 21, som tydligt var i zonen för att vara styrd av tvång. jag vet med mig att jag har tvång och fixaidéer för mig, men inga som styr mig vardag - därför berörs jag inte. men tänkte ändå dela med mig av saker som jag tampas med då och då. dessa saker gör jag per automatik, och som skulle kunna anses som tvång:

- jag är besatt av jämna tal. jag plockar alltid lösgodis, frukt, köttbullar eller spikar m.m i jämt antal - annars blir ju någon ensam
- jag är oroar mig ofta för att jag ska drabbas av någon olycka, eller att någon i min omgivning ska göra det.
exempelvis när jag går i trappor - tänker jag alltid att jag ska snubbla och slå ut alla mina tänder.
- jag samlar på allting. jag har tillexempel burkar, och påsar med gamla kolapapper, servetter, drinkpynt, foton och tidningsurklipp som en vacker dag kan komma till användning... eller inte.
- jag har ett fruktansvärt kontrollbehov, och vill att allting ska vara perfekt. ni ska se projektpärmen i skolan. erica och gry kan intyga om vilken perfektionist jag är.

är du också knäpp ?

m.

Victoria's Secret

2009-05-12
sommaren närmar sig, och bikinidilemmat är åter ett faktum.
baby ska finkamma VS efter en snygg till mig och just nu väljer jag mellan dessa, vilken tycker ni att jag ska satsa på ?


Rör inte min post, FATTA !!

2009-05-12

får ni mycket post ? jag får aldrig post, men när jag väl får det har alltid någon annan öppnat den åt mig. detta gör mig så otroligt irriterad. precis som om det vore konstigt att jag faktiskt får post, som om jag inte var värd att någon skickat något till mig. exempelvis så idag låg där ett stort paket till mig i brevlådan - detta hade någon öppnat till mig när jag kom ner efter att ha legat deckad hela eftermiddagen. fördelen med att vara skribent på ungdomar.se är att jag får böcker, skivor och filmer hemskickat som jag ska recensera. givetvis hade någon familjemedlem slitit upp paketet för att undersöka dess innehåll. varför ? kan inte folk bara låta min post va ?!

m.

...färdig!

2009-05-12

go on, shake your tictacs !

jag är fullständigt utpumpad, done, färdig, out of use. har egentligen hur mycket plugga som helst som ligger över mig - men allt jag ser är sängen som kallar och några avsnitt the hills. jag hatar att vara förkyld. någon som vill komma med soppa ?

m.

måndag, inkl ångest

2009-05-11

försökte måla naglarna innan. gick ju inte alls. att det ska vara så förbannat svårt att fixa den där vita kanten, när man vill ha den där franska manikyr looken. satsade mellan nysningarna, men slutade med att jag stötte i en färdig nagel och sabbade allt jag redan hade gjort.

största delen av dagen har spenderats i sängen, med goda torkade tranbär och the hills. jag vet egentligen inte vad jag tycker, alla är så sjukt tjejiga. jag är ju inte sån - eller joo, men jag föddes liksom inte att strutta runt i höga klackar och designkläder.

victor kommer förmodligen förbi sen. mys med bästa vännen - någon mysig film eller så kan jag tänka. hade verkligen velat vara på 25-dagars med alla andra ikväll, men att klä upp sig, och dansa iväg natten hade resulterat i en kollaps för min del. känner inte riktigt att det är läge att äventyra hälsan 25 dagar innan studenten.

förövrigt ska jag träffa fanny i veckan, och prova balfrisyren. morfar kom förbi med mormors spolar innan, och jag har köpt läggningsvätska. jag kommer bli så fin - yeey !

nu vila, sen mecka med emmas studentkort - sen victor, och dum läxa !

m.

Sp3c <3

2009-05-11

idag firar vi 25 dagar till studenten. jag kan inte riktigt förstå att klassen snart inte ska gå tillsammans mer. det börjar verkligen märkas att vi är på sluttampen - särskilt när man tänker tillbaka på berlinresan. helt plötsligt blev alla sjukt sentimentala och alla blev bästisar utan att blinka. jag skulle vilja påstå att klass Sp3c har den bästa sammanhållningen på hela skolan, och jag kommer verkligen sakna allihopa. några större intriger har inte uppenbarat sig under de tre år som snart passerat, och jag kan med handen på hjärtat säga att jag aldrig förr har känt mig så välkommen någonsin, som när jag tog steget och blev en del av den här gymnasieklassen.

jag hatar avsked, och kommer antagligen tjuta som ett barn när det väl är dags och vi står där snygga och redo att ta steget ut i vuxenlivet. så jag har samlat ihop lite låtar, en till er var. antingen så är det en låt som gör så att jag påminns om er, eller så är det bara en låt som spelats i något sammanhang där vi båda varit tillsammans. jag älskar er klassen - ni är bäst ! lycka till med allting i framtiden, jag tror på er allihopa fina människor. <3

Emma J - Du & jag, vi blev liksom bästa vänner ganska snabbt. Vi har haft våra ups, and downs och nu är det inte riktigt som de där första månaderna av gymnasiet. Men du ska veta att det alltid går att ringa mig, om du så är 80, och du egentligen bara glömt var du lagt dina löständer. Denna låten är till dig, den påminner om alla sjuka grejer vi gjort. Ja, det var vi som klottrade på Ljungenskolan.

Markus - Du trodde att du skulle bli av med mig va ? Men så blev det inte, du och jag - Rosentorpare to the very bones, den här är till dig!

Ebba - Vår egen lilla Dancing Queen, lycka till med allt tjejen. Ditt fnitter får mitt hjärta att slå dubbelt.

Emy - Jag funderade vilken låt jag skulle välja till dig, men ganska snabbt insåg jag att det fick bli något som har med Cypern att göra. Du är den man verkligen kan lita på, som alltid finns där och jag kommer sakna dig otroligt mycket. Om du någonsin undrar vart du ska sova inatt, så har jag en säng som står tom!

Charlie - Det är okej att inte vara som alla andra, det har du verkligen fått mig att inse. Du är en sprallig påg, men med huvudet på spiken trots att du ibland yttrar dig om saker som inte alls hör till ämnet. Det starkaste minnet jag har av dig, var när du på en svensklektion satt och målade läpparna med idomin, samtidigt som du speglade dig i baksidan av din ipod, därför får du den här av mig. Men fortsätt att vara så som du är, du är awsome!

Anton - Mjukisen, trots den hårda fasaden. Du är toppen Anton, och jag önskar dig all lycka i armén.

Tove - Rositas lilla gullegris, eller ska jag säga tvärtom ? Tove har alltid koll på vår förvirrade extramamma så är det, och behövs det ringas efter Rosita är Tove inte sen med att anmäla sig. Låten som jag valt till dig passade eftersom att det är dina trasiga converse som jag syftar på. Lycka till med allt !

Anders - Den roligaste killen i hela världen. Minns särskilt alla gånger då jag och Sofie visade våra magar för att få dig att bli riktigt generad. Jag tror inte attj ag behöver säga mer än..sippin' long island ice tea...!

Carolina - Allt mer har jag insett att vi är sjukt lika. Att vi stundtals går varandra på nerverna är antagligen för att vi egentligen är envisa gamla getter båda två. Antagligen stämmer det här themet in på oss båda två, men kände att det inte kunde bli mer klockrent än såhär. Here you go bitch!

Max - Du kom in i gemenskapen lite senare, men vad spelar det för roll ? Vi tog emot dig med öppna armar ändå. Man ska inte sparka på den som redan ligger - men du ska veta att det var jäkligt gött när du tog över rollen som klassens bonde - därför får du den här av mig !

Johanna - Fröken Andersson, ja vad ska jag säga ? Tjejen som trots 12 års skola aldrig lärde sig att räcka upp handen i klassrummet. Du får ta låten som du vill - men jag menar verkligen inget illa. Jag tycker faktiskt att Barbie är sjukt snygg, och ibland önskade jag att jag var Ken.

Erica - Den heta tjejen som fick skolan att brinna upp, eller hur var det ? Tiden med dig har varit toppen, och jag hoppas att vi ses igen efter att du har gjort världen. Den här låten kommer alltid att påminna mig om dig, och varje midsommar kommer att firas med dig i tankarna.
 
André - Haha, jaa - vad säger man ? Låten talar för sig själv, och du kommer alltid att vara speciell för mig, men på gott och ont din skitstövel.

Eric - Hur vet man att det är Eric man pratar med ? Har han brun sörja i munnen, och svänger med håret, då kan du vara helt säker på att det är Eric du pratar med! Under en filosofilektion kunde Eric konstatera att filosofi är lika med mindfuck.

Gry - Grytan, Gruw - kärt barn har många namn. När jag är gammal och tänker tillbaka på gymnasiet tror jag att det är dig jag kommer att minnas bäst. Hur vi i Bangladesh gnällde över chili i äggen till frukost och hur vi skrattade i evigheter åt "shit-on-stick". Jag önskar dig all lycka, och fortsätt vara den där underbara sprudlande tjejen full av engagemang som du är. Den här låten är till dig!

Ludvig - Killen med sunda tankar och värderingar, men som vi alla irriterade oss på när han försökte fuska till proven på datakunskapen. Ludvig, eller borde jag säga Pungpress ? Låtvalet som jag gjort kändes ganska så givet, för när du har aktiverat vilken musik du lyssnar på, på msn - kan man räkna med att få se denna eller någon annan av Uggla. Men du ska veta att du alltid är välkommen att dricka Chardonnay i kartong på min balkong också.

Cecilia - Hon är alltid redo. Skepp o'hoj Cissi, lycka till i framtiden. Jag beundrar dig skall du veta.

Emil - Ingen har sett honom, men alla vet vem han är. Mannen, myten, legenden. Behöver jag någonsin politisk rådgivning vet jag vart jag ska vända mig, tills vidare - slå ingen polis ! Denna är till dig !

Per - En dag dök han bara upp, utan hår. Då hade killarna i klassen spenderat hålltimmen med att raka håret av honom. Jag är ganska säker på att Per förespråkar fred och försoning, därför tyckte jag att den här kunde passa.

Matilda - Hon hånglade med min bror under konfirmandtiden, sen var det ganska tyst om henne. Men så när vi började skolan, då stod hon där - vacker som en en sommardag. Kommer aldrig glömma när vi i mitt vardagsrum dansade iklädda sopsäckar och sjöng till "tippen, här vill vi stanna kvar". Trots att det egentligen är vårt klockrena soundtrack, har jag ett annat. Keep doing your thing, du är bäst !

Micki - Micki, vad har du i påsen ? Nu vet vi att det bara var bananer, men den där mystiska blicken fick oss att tro en massa annat. Denna är till dig !

Theresia - Lycka till med pållarna, och du får hälsa Sillen nästa gång du träffar henne.

Emma P - Jag hoppas jag kan bidra med ett litet leenden när du lyssnar till den här låten, för du klär mycket bättre i att vara glad.

Timothy - Det var kärlek vid första ögonkastet. Så många naturkunskaps lektioner med Håkan Prahl som jag har spenderat med att titta på dig. Jag visste inte riktigt vilken låt jag skulle välja - men det fick bli min favorit kärlekssång som du introducerade för mig. Tack ! Lycka till med allt timpen, och jag vill inte läsa någon dödsannons när vi är 27, kan du lova mig det ?

Caroline - Vad hände med att starta ett F90-lag i Höllviken, ingenting va ? Jag tar på mig en del av ansvaret. Men kanske kan vi köra tant-korpen när vi är 50 ? Då har vi båda kanske mer tid. Jag hade lite problem med att hitta ditt theme, men tillslut så. Sist vill jag bara säg, du är toppen och du förtjänar allt bra ! Lycka till !

Katinka - Tjejen som kan sjunga, snacka, måla och rimma. Skulle du någonsin fundera på att starta ett eventföretag så kan du ju hålla i allting själv, för du kan ju liksom allt. Kommer sakna när du smyger på mig bakifrån och daskar mig i ändan, eller när du drar en vits och viker dig dubbel av skratt medan alla andra tittar på dig som du fått ett slaganfall. I alla fall är du kul som fan, och jag uppskattar i alla fall din sjuka humor - den är typ som min, och därför blir din låt denna. Förresten, det var ett tag sen Bengt Magnusson ringde.

ni är bäst klassen, Sp3c - cool, coolare, coolast !

m.

efterlyser nummer till afrikansk medicinman !

2009-05-11

uppe med tuppen för att sjukanmäla mig. totalt tilltäpp i näsan, och sen kittlar det hysteriskt mycket så jag håller på att bli galen. tror jag skrev det igår med - men faktum är att gårdagens kittel är långt ifrån av att vara så irriterande som dagens kittel är. kände mig som en död räka när klockan ringde, rullade ihop mig som en liten boll och kände efter ytterligare. slutsatsen blev, näe jag pallar verkligen inte plugget. så nu ska jag vila fram till 12 - sen ska jag pinna till skolan i alla fall för att lämna kuvertet med balpengarna. är nästan mer sugen på att anlita en afrikansk medicinman för cashen istället - jag orkar inte vara sjuk. ajtooo - nu ska jag koka te, göra en macka och sen äte en bit mototskaka för att det är så otroligt synd om mig.

förresten upptäcktes en sak när jag provade balklänningen igår - den har blivit förstor. jag har krympt, alltså blivit smalare. så om jag äter en bit morotskaka till frukost ska ni hålla truten, för det är enbart för att fylla ut klänningen, eller det säger vi i alla fall.

håll er på avstånd idag !

m.

söndags updates - aaatjooo !

2009-05-10

det har blivit dåligt med bloggning idag. har legat deckad större delen av dagen. fick världens bästa present av mamma när jag kom hem från berlin - förkylning !  visst blir man glad ? känner mig som om jag är i en burk förtillfället, och näsan kittlar så jag håller på att bli tossig.

vädret har varit kanon idag - men jag har inte pallat att ligga inoljad i trädgården. börjar känna mig lite desperat, hoppas det blir toppenväder nu fram till studenten för jag är inte ens halvvägs för att nå den perfekta brännan. i värsta fall får jag fuska och grilla mig i en såndär kärringgrill.

nu ska jag strax prova balklänningen igen, för hundrade gången. men jag antar att det är så det måste bli om den ska sitta perfekt. åh, den är så fin - jag har världens bästa mamma, trots att hon ger mig dumma presenter ibland.

m.

linda cau

2009-05-10


sthlms visiten, augusti 2007
jag saknar linda cau
vänner kommer och går, så är det! dock känner jag mig som världens sämta förtillfället. vi som pratade varje dag och som visste allt om varann. det är inte så längre - men du har fortfarande hedersplatsen i mitt hjärta - för det finns ingen som jag beundrar så som du. du vet alltid vad du ska säg, och när du ska säg det. jag ser verkligen fram emot om det nu blir sthlm till hösten. då blir det full rulle med fröken cau. <3

i like 'em round..

2009-05-09

madagascar filmerna <3 maria. det finns inga filmer som är så klockrena som dessa. jag älskar the escape to africa, alla karakärerna är verkligen snäppet vassare, och musiken är så nice. denna låten, med will.i.am spelar just nu på högsta. victor's soundtrack, eller det var kanske inte så snällt ? i alla fall så när vigge sjunger loss till she loves me - skrattar jag så tårarna rinner. alla hans tolkningar av moto moto's sköna moves. i love it ! 

m.  

Så jävla skön snubbe !

2009-05-09


Jan x3

2009-05-09


Så se på mig...

2009-05-09

har varit på konfirmation, och det var så himla fint. satt nästan och grät när kicki & fanny sjöng "så se på mig". så nu sitter jag och diggar jan johansen för fullt.

fick ett glädjande besked när pappa hämtade upp mig. jag ska åka motorcykel på studenten, motorcykel med sidovagn. vem kommer ha det mest udda fordonet på hela sunds ? jag, antagligen - vem kommer kunna bräcka en honda goldwing från -75 ?

nu ska jag bara ta det lugnt - har konstig hjärtklappning och är helt darrig. vila, och läsa om stasi med jan johansen i bakgrunden - soft lördag !

m.


jordgubbsvin, fnitter och småstjärnorna

2009-05-09

jag hamnade hemma hos victor ikväll. jag och mitt jordgubbsvin hamnade där. jaa, alltså ted var ju också med. trion, som alltid. vi grillade och fastnade framför wild hogs. lite sömn, och mycket jordgubbsvin resulterade i fnitter för min del. ganska seg kväll, och vädret vände och blev riktigt ruskigt med skyfall. ville förgylla tillvaron med småstjärnorna contest, men den idén mynnade ganska snabbt ut till att bli blasé. bring it all back to you - det var liksom inte riktigt läge för det. jag saknar rasmus. jag vill att det ska sluta brinna. jag vill ha reda på om jag och rasmus kommit in på universitetet, och jag vill komma bort från det här råtthålet!

m.

berlin i bilder

2009-05-08


fotograf: fröken lowe - motiv: klassen leker tittut vid förintelsemonumentet i centrala berlin
fler berlin bilder finns hos erica.
tack underbara klassen för en underbar resa!

Svennebanan !

2009-05-08


campino, studentboken och mobilen i ett stadigt grepp

2009-05-08

minns ni campino ? de finns säkert i sverige fortfarande - men när erica på bussen hem från berlin langade upp en påse var det som om jag kastades tillbaka till rasterna på högstadiet när alla vallfärdade till ica för att köpa dessa ljuvliga karameller som smakar som youghurt. jag är just nu fast i något missbrukar stadie, och ska krypa ner i sängen med mina campinos, studentboken (årsboken, om man så vill) och där invänta updates angående läget där min baby befinner sig.

Santa Barbara's on fire!

2009-05-08

natten mellan onsdag och torsdag vaknade jag av att rasmus skickat sms. mitt tillstånd, vid den allt förtidiga timme kan nog definieras som något i stil med halvdöd, och jag var just i det ögonblicket inte särskilt mottaglig för information. jag skummade igenom texten, och uppfattade nog inte riktigt vad det hade stått, och inte förrän senare på dagen tog jag åter upp mobilen för att läsa sms'et ytterligare en gång. då bröt paniken ut och jag kan ju meddela att hemresan var en mardröm eftersom att jag endast kunde tänka på rasmus, förfärligt mycket rök och hettsiga lågor.

sen hemkosten har jag uppdaterat mig angående läget i santa barbara. tackvare hanna, och johanna och deras bloggar har jag lyckats följa den dramatiska vardag som de just nu lever i. otäcka färder genom stan omslutna av tung rök, och aska - evakueringar och skadade brandmän.

igår hade jag ett långt samtal med rasmus och läget var okej. han var fortfarande hemma, men den extrema hetten gör det omöjligt för dem att ha fönsterna stängda, och detta resulterar i att allting luktar rök. jag är orolig. särskilt eftersom att jag väcktes av rasmus som imorse skickade sms och berättade att nu även han blivit evakuerad. skogsbränder är ett vanligt fenomen i trakterna där han bor, och brandmännen är rutinerade. men detta verkar vara den mest extrema branden på mycket länge. igår berättade ralle att över 5 miljoner kvadratmeter brunnit upp.

det enda jag kan tänka på är den extrema panik som just nu måste råda på många ställen runt om i i santa barbara. hur människor ser sina hem gå upp i rök, och hur desperata barndmän försöker kontrollera bångstyriga lågor som dansar över staden. nu vill jag bara att rasmus ska komma hem. komma hem där han är säker, och så att jag kan ta hand om honom. jag älskar honom så, och allt detta är bara så himla otäckt.

m.

Berlin 4-7 maj

2009-05-07


på en mysig italiensk resturang första kvällen
micki, jag och emy


olympia stadion
mäktig stadio men som sannerligen förkunnade om natzityskland
 och all den propaganda som spreds, så också i sportssammanhang.


utsikten från riksdagshuset
tvtornet, berliner dom osv..


unter den linden - den gigantiska paradgatan genom östberlin (?)
"porten" är brandenburger tor


det hans även med ett besök till historiska museet
på bilden Churchill, Truman & Stalin - känt foto


och så här såg de flesta kvällarna ut - ein grosse bier bitte
denna kvällen spenderades på klassens favorit sportbar där det slutade med att jag dränkte sorgerna i sambuca efter jätteskrällen arsenal - man united.
denna kvällen fick jag även känna på det tunga nattlivet i berlin då det festades en bit från alexander plats på en klubb i ett stationshus - "matrix"
efter detta höll jag mig nykter!Hemma igen!

2009-05-07

för mig är tyskland ett grått och tråkigt land. ett land med en skamlig historia och där människor ytterst sällan visar ett leende. 4 berlindagar senare har jag lite mer kött på benen än så, och mycket av fördomarna som jag burit med mig har en gång för alla gått till graven - men jag är också erfarenheter rikare och inte alla dessa har varit till det positiva.

en klassresa är alltid en klassresa. det vill säga , det är alltid en resa omsluten av gemenskap och mångt om mycket delade intressen. det finns en närhet, men också en ovishet och en klassresa resluterar ofta i många nya relationer. relationer i den benämningen att du ofta får kontakt med redan existerande bekantskaper, men mer på djupet.

som många andra klassresor som arrangeras på gymnasienivå var även den här fylld av en hel del alkohol, lite sömn, skrattattacker men givetvis också drama. jag skulla kunna hålla på i timmar och i detalj beskriva vad jag tillsammans med mina underbara klasskamrater fått uppleva, men för det första är jag alldeles för trött och för det andra så skulle det ta, som jag sa alldeles för lång tid.

bilderna är inlagda och jag ska under kvällen bearbeta mina nya erfarenheter, skriva ner lite och påbörja min djupstudie angående den tyska underrättelsetjänsten stasi som härjade under 70/80 med sovjetunionen som storebror. jag är verkligen helt såld på föredetta östtysklands kontroll och besöket till stasi's högkvarter har fått mig att tänka i andra banor angående min karriär. nu ska jag knapra i mig några bitar ritter sport och invänta samtal med pojkvännen. för tillfället brinner santa barbara och hjärtat är i halsgropen, bara inget händer min baby.

en trött maria tackar för sig, och lovar att uppdatera er mer senare angående tysklandsturen.

m.

fjärilar i magen !

2009-05-03

... from Vellinge to Berlin, and every disco i get in my heart is pumping for love !           nana na na !

m.

Vamos a Berlin mañana !

2009-05-03

eftersom att jag inte pratar tyska, så fick överskriften bli på det enda språket förutom engelskan som jag kan hablo un poco av. väskan är nu nästan packad och pengarna växlade. trots att vi bara ska besöka ett grannland så är jag ändå förväntansfull. detta blir i princip det sista som händer med klassen och därför känns det ännu viktigare att allt blir som tänkt.

jag har de senaste dagarna fått agera sambandscentral, och jourtelefon så att mina kära förvirrade klasskamrater kunnat uppdatera sig angående resan, tider och anhalter. eftersom att våra lärare alltid är så fruktansvärt förberedda (med ironi) så har man fått klara det mesta själv. vi har fått avrese datum och tid (tur va?) och när vi förväntas vara åter i sköna sverige, allting däremellan är ganska luddigt. men sen den dagen då vi blev Spc har gymnasiet varit ett äventyr så jag förväntar mig inget annat när det gäller vår tysklandstripp. hör jag inte av mig mer innan, så får ni alla ha ett par sköna dagar. i'll be back i sverige torsdag eftermiddag/kväll - see you then!

adieu !

m.

Robinson- lördag!

2009-05-02

fler som såg robinson ikväll ? jag missade förra helgen - så var rädd att jag hade missat massor. men jag har hållit mig uppdaterad på nätet , så i'm back in the game.

skitstövlarna åker på löpandeband - wonderful. ni vet ju vad jag tycker om christian, och jag var nästan beredd på att resa mig med handen på hjärtat och vråla nationalsången, när linda på stranden, innan tävlingen skickade hem honom.

att den mannen har mage, (hahah) det vet vi. men att han har mage att bete sig så som han gjort. det rä ett spel, i know och alla medel är väl tillåtna. men han har sen den dagen han satte sin fot i den tävlingen värderat sina insatser högre än alla andras. han är den mest osympatiska människa jag någonsin hört talas om.

det är synd att killen är så himla insnöad att han inte ens kunde lämna tävlingen med lite stolthet utan istället bara vräkte ut sig inför alla som ett lass med grus i en sandlåda, och verkligen skämde ut sig till det maximala. att ansöka till ett äventyrsprogram med en summa prispengar med argumenten att man vill gå ner i vikt oh bli solbränd - då undrar jag om man egentligen har det så förbannat gott ställt. vanligt folk åker på semster, eller åker på fatcamp.

men är man en egenföretagare från jönköping som beter sig som en överlägsen jetsetare, och pratar som om man vore från lidingö - då har man nog inte heller alla indianerna i kanoten. killen föddes utan hjärna - det vill jag lova, så där har forskningen lite o bita i.

ni måste verkligen ta en titt på christians fenomenala uttalande - där han till och med brister ut i tårar för att han satt sin sista jävla potatis, och skyller på att han saknar sin vackra fru. haha, chrisse gubben - kan ju vara skoj att visa barnbarnen om några år, inte sant ?

m.

<3

2009-05-02

sitter och smaskar på en jordgubb/ananas smoothie. riktigt somrig & god. har snart lyssnat igenom alla versionerna av taylor swift - love story på spotify. jag älskar den - så söt. längtar efter min romeo, och vill bara att vi ska kunna fortsätta vår love story utan hela jävla atlanten mellan oss. marry me romeo ?

yours truly m.

Spotify!

2009-05-02

hon har skaffat sig Spotify & just nu dånar timbuktu ur högtalarna för hela slanten.

m.

en talang 2009, kanske ?

2009-05-02

mamma och pappa ska på 50års fest ikväll, och som alltid står morsan för underhållningen. hon har varje dag i över en vecka spexat runt här hemma i sjukhusrock och med ett betastöd gjort sin egen version av amy winehouse låt rehab. på bredaste skånska gastar hon "jag vill ente gå på rehab, nä nä nä" sen tar hon en klunk whiskey ur flaskan som hon har i fickan på rocken. för att tydliggöra detta så arbetar födelsedagsgrisen på rehab på plastikkirurgen - därför är detta så förbannat kul !

m.

...

2009-05-02

något jävla ägg busringde hem till oss inatt. jag blir så jävla arg på sånt. var hur trött som helst, och deckade klockan 10 - sen ska man behöva väckas för att dryga fjortisar luktat på korken till en vinflaska och ballat ur totalt. förövrigt hatar jag samtal på nätterna - tror alltid att någon har dött, eller att lillebror kört i diket och ligger i koma.

idag har jag vaknat på fel sida - så ja, varning !

m.

Baby, just say yes

2009-05-01

är jag patetisk och löjlig om jag tittar på den här musikvideon, och gråter ? för i så fall får jag vara det. jag saknar rasmus - så mycket att jag håller på att bli galen !

lillan.

she's fire burning

2009-05-01

bloggen fick en ny fräsch look, och jag diggar sean kingston's senaste - som jag tror blir sommarens plåga. inte mig emot, den är verkligen hur mycket grill- och ölfest med polarna som helst.

m.


ssschteeka !

2009-05-01

det är strålande solsken och jag ska lägga mig därute och sola en stund. jag börjar känna mig lite som den här mannen - men jag är i alla fall några kilon lättare.

puss på gumpen !

m.

bärs, blåsor och bula - VARNING FÖR VALBORG !

2009-05-01

igår firades valborgsmässoafton - eller som jag så fint valt att kalla denna "högtid", fjortisarnasafton. vart man än under denna dag i världen sig vänder så hör man hystriskt fnitter och känner doften av 2,25 cider. jag, när jag var sådär 13-14 år passade också på att ta mig en titt i mamma o pappas barskåp, och mitt mål var också denna kväll att få hångla på stranden med någon cool moppekille som just kommit i målbrottet. men de dagarna är förbi, i alla fall i den benämningen att supa sig full på 2,25 cider, för att sen bli hämtad av fältgruppen med en ajbaja- utskällning i bagaget.

för min del så spenderades gårdagen med killarna, v och t. då kvällen först bjöd på kinamat på lotus. därefter traskade vi hem till ted. jag barfota eftersom att mina 9 cm klackar hade fläkt upp mina tår så att jag blödde om fötterna. alla ni styltvana - håll flabben. för klackar är inte min grej. men jag gjorde en kraftansträngning eftersom att jag i mina nya klackar får otroligt snygga ben. att jag sedan stod ut i 1 timme och en kvart uppskattningsvis hör inte riktigt hit, tycker jag.

kvällen kom sen att fortsätta hos wallon's där snygga fröken mikaela wallon hade glada vänner på besök. timmarna gick, och vi var invirade i filtar för att inte förfrysa känsliga delar, så som tår och dylikt. när klockan närmade sig midnatt makade vi på vara stora rumpor och traskade iväg på fest. kvällen blev inte särskilt lång och vi gick därefter hem till lundborgs för att sova, jag i min älskade rasmus säng. 

men nu tror ni säkert att äventyret här går mot sitt slut - där har ni fel ! för en viktig detalj är att ted, som ville vara snäll och bära mig när fötterna inte längre var hela, lyckades med att tappa mig på vägen. så nu sitter jag här dagen efter med en fruktansvärd huvudvärk som faktiskt inte har med bakfylla att göra. ted som är en av mina bästa vänner, och som jag känner största förtroende för i vanliga fall, har i onyktert tillstånd förbrukat detta förtroende. han är inte längre betrodd att konka runt på mig i natten. att sätta sig på ett räcke med en nästan 60 kilos klump på ryggen är inte något av det smartaste han gjort - eftersom att vi blev baktunga då jag kom utanför räcket, och vi båda damp i backen. resultatet av denna händelse blev som jag sa huvudvärk, vi båda fick se stjärnor och jag har en jättebula i tinningen, samt gräsfläckar på min klänning. men som en god vän till mig brukar säga, (kanye west, känner honom mycket väl - underbar människa) "that that don't kill me - can only make me stronger". så med dessa väl valda ord tackar jag för mig, och önskar er alla en trevlig första maj. jag ska demonstrera för att det blir åldersgräns på valborg - och inte ens när man är 19 år det säkert att man är mogen för att rumla omkring denna natt. men god fortsättning på er mina vänner.

m.

RSS 2.0