vinterbonad

2009-10-30

stickad tröja - leopard leggings - päls - boots


?

2009-10-30

jag har tänkt på en sak. varför är balsamflaskorna mindre än schampoflaskorna ? då tar de ju inte slut samtidigt !

m.

skärpning

2009-10-30

jag är så jävla pinsam. det var väckning sju idag - för rasmus och victor skulle lämna en bil på service. jag åkte hem och höll mig vaken, det var liksom inte lönt att gå och lägga sig.

sist ni hörde av mig satt jag vid köksbordet och väntade på lunchen som stod i mikron. jag kom iväg som jag skulle till bussen. väl på bussen kände jag hur tunga ögonlocken blev och jag hann nog inte mer än att åka ur den lilla rondellen 50 meter från hållplatsen innan jag total-decka. vaknade gjorde jag sen på centralstationen av att tre killar står och glor på mig, och undrar om de ska väcka mig. enormt jävla pinsamt.

med tanke på hur aktiv jag är i sömnen annars, jag både skriker, skrattar och gråter, så hoppas jag att jag inte skämde ut mig mer. på nästa buss fastnade jag i ett säte när det var min tur att gå av bussen, och fullkomligt snubblar ur bussen.

seminariet gick som jag trodde, bra. just nu känner jag bara för att stanna i sängen och aldrig mer gå ut. känner mig verkligen safe här hemma efter dagens äventyr. kvällen är fortfarande oklar - men just nu lutar det åt idol och middag med familjen. hela familjen faktiskt och det är minst sagt en evighet sen.

m.

panta rei

2009-10-30

datorn ska strax packas ner. idag blir det bildredovisning i skolan. jag känner mig faktiskt förberedd. jag vet exakt vad jag ska säg. jag kommer till och med dra en parallell med en gregisk filosof. kommer aldrig glömma heraklitos från tors lektioner i trean ! panta rei !

lunchen står i mikron. får se hur mycket jag hinner pilla i mig innan jag måste knata till bussen. ska försöka hinna köpa ett jojo-kort idag innan jag ska möta upp med mamma för att åka med katten till veterinären...igen.

ikväll är det klassfest. pubrunda på möllan. just nu tryter festhumöret - men det hinner nog vända. måste förövrigt visa gårdagens fynd. en stickad lång svart tröja och en t som jag tryckte själv med king of pop på. den fick i och för sig rasmus. men det kommer en bild, jag lovar !

alles gut alla !

m.

2009-10-29

2009-10-29

har landat nyduschad i rasmus säng. vilken dag ! jag har inte gjort något särskilt betungade, utan dagen har endast bestått i trevligheter.

först åt vi lunch hos rasmus mamma. kycklingkebab-tallrik med pommes. jag hade glömt hur gott det faktiskt smakar. kycklingkebab, min räddning. jag gillar konceptet med grönsaker och grillat kött och massa slabbig sås i ett bröd, eller på tallrik med pommes - men jag avskyr verkligen kebabkött. äckliga fettdrypande köttstrimlor med gummikonsistens, blä !

efter lunch stack jag in i city för att möta upp med lite klasskompisar. till en uppgift i skolan valde vi att dokumentera modeprojektet flippat som malmöstad hostar nu i veckan. gry, är en av de inblandade. hon var verkligen proffsig idag när hon for runt med bricka runt halsen och fixa & dona. jag tror hon ska bli min inspirationskälla - hon har så jäkla många järn i elden så till och med jag blir stressad, men allt verkar så kul. jag slår vad "på min heder som adelsman" att den kvinnan kommer att lyckas med allt hon någonsin önskar.

när vi hade plåtat färdigt så mötte jag upp med hanna för en mysig kvällsfika. vi hamnade på espressohouse och där pimplade jag te och tryckte i mig en jättelik vaniljsnäcka. jag gillar att umgås med hanna. det händer inte så ofta, men jag tycker verkligen om att ventillera saker med henne. det är egentligen rasmus kompis från usa, men nu verkar det mer som att jag har lagt beslag på henne. vi har lite samma intressen och drömmar, och därför känns det särskilt kul att träffas för att prata. 

nu ska jag dyka i säng för att titta på film med rasmus. imorgon är det skola igen - men bara en timme.

natti natti,

m.

en bild från idag
tidningsställ i flippat-huset
perspektiv: färg och form



babyinspirerad-header

2009-10-27


det verkar vara omöjligt att få tag i bästa fröken lundborg, för att skicka den här till henne. lägger upp den här så ser hon den kanske här istället ?! vad tycker du fanny ?

en vacker dag blir jag 4-kantig

2009-10-27

är det overkill att ha tv.nu som en gadget på skrivbordet ? jag tycker det är så jävla smart ! jag valde mellan feed-rubriker & tv-tablån. jag älskar mitt val !

m.

cupcakes

2009-10-27

jag tänkte baka riktiga cupcakes någon dag. alltså ni vet, inte bara torra, tråkiga och vanliga muffins, utan cupcakes med frosting och hela kittet. jag älskar verkligen cupcakes i olika varianter. men jag tror jag får hålla mig till att baka två olika sorter. jag tänker mig vaniljmuffins med chokladfrosting, och chokladmuffins med vaniljfrosting. hade varit underbart om man kunde baka en hel regnbåge med cupcakes. förövrigt känns det lite overkill att baka femtioelva sorter, vem ska äta alla liksom ? man bli ganska mätt på en. vi får se när jag har tid. till helgen kanske. hade i alla fall varit awsome - och gott !

m.


årets julklapp ?

2009-10-27

jag har aldrig provat guitar hero. jag tycker det verkar för svårt. men i år lanseras dj hero, som bygger på samma princip, att i takt, trycka på färgglada knappar för att samla poäng. till skillnad från en stränglös gitarr använder man vad som ska se ut som en skrivspelare. konsolen ansluter man till sitt xbox, och därefter kan man välja bland 100 låtar. den nya spelkonsolen har förutspåtts till att bli årets julklapp och vem vet. för oss som inte känner oss hemma med en gura i handen, och som mycket hellre släpper loss till schyssta dance-låtar, blir kanske dj hero räddningen !? jag äger inget xbox, så där ligger mitt problem. men jag ska definitivt introducera detta för rasmus - så är det kanske jag som "scratchar" loss i mellandagarna ?

m.


kryss i taket

2009-10-27

jag har betalt min första räkning idag. no more hjälp av mamma & pappa. nu kan jag sköta allt själv utan att behöva ränna till pressbyrån för att betala saker. jag har äntligen lyckats skrämma liv i internetbanken och det är så smart alltihopa att jag blir yr. vilken överblick man får, och dessutom allt är bara några enstaka klick iväg.

nu när jag har ordentlig koll på var mina pengar befinner sig, ska jag bli bättre på att spara. det behövs. inga mer onödiga köp. jag behöver faktiskt inte mer saker, eller jag måste intala mig själv det. hittade förvisso ett par skitsnygga paljettleggings idag som inte verkar alls så omtåliga som de förra jag köpte & lämnade tillbaka. men vet ni, det blir inget sånt. inte förrän jag verkligen är värd det ! baaah !

m.



jag är städmanisk - akta !

2009-10-27

är ledig idag. det verkar som resten av delkursen kommer se ut som den gjort hittills, det vill säga ledig tisdag & torsdag och med en kort dag på fredagar. jätteskönt verkligen.

men bara för att jag är ledig tänker jag inte ligga på latsidan. vaknade som vanligt & sen låg jag och halvsov till VAKNA med the Voice till nio. flög upp ur sängen så fort tv-shop satte igång och då pillade jag i mig lite frukost, och sen har jag varit igång och städat sen dess. det rör sig i och för sig bara om en knapp timme, men i kroppen känns det som att jag har städat i tre. mamma bad mig gå över huset och nu är pedant knappen på on. allt, och jag menar verkligen allt ska torskas av, skuras och rengöras. jag räknar med ett projekt på några timmar - men det brukar löna sig att mani-städa huset.

är så otroligt trött på radiokanler som din gata, rix fm och nrj. de spelar bara skräp, och aldrig något som faller mig i smaken. istället, av en ren slump faktiskt, har jag hittat en dansk radiokanal - nova fm. så sjukt blandat faktiskt; nytt mixat med singer songwriter och gamla godingar. just nu ylar jag med i; the sex is on fire... men det enda som är on fire här hemma det är dammvippa, dammsugare och mopp.

åter till dagens sysslor.

m.

nu kan jag bli en vandrande datanörd

2009-10-26

gissa vad jag gör ?! jag sitter i sängen med datorn. det känns så lyxigt. det har jag bara kunnat göra hos pojken. ännu är nya datorn inte full med allt roligt, utan jag har lite att pilla med. men ögonen känns tunga, så det är nog dags att landa på kudden snart.

imorgon ska jag springa ärenden & fika med underbara amanda, som jag sprungit på lite här och var sista tiden, men som jag slutade umgås med innan gymnasiet av någon konstig anledning. det ska bli himla mysigt. hinner jag, blir det kanske att träffa rasmus en stund också. han har förresten namnsdag idag. fina baby !

godnatt.

m.

så här ligger det till

2009-10-25

ja, jag lever ! även om det, de senaste dagarna, har verkat som jag gått upp i rök. den sista tiden har varit mycket märklig. dagarna har varvats med tung trötthet och jättelika glädjerus. emellanåt har det känts som om jag svävat bland molnen, och ibland har jag bara landat hårt på golvet, med huvudet före.

helgen har varit till belåtenhet. jag har spenderat varje vaket och inte vaket tillstånd med rasmus. jag värdesätter verkligen helgerna med honom. det har i och för sig varit en lyxig helg, den började redan i onsdagskväll. så vi har i princip bott på varann. det kommer kännas märkligt att krypa ner i sängen själv ikväll.

jag har de senaste nätterna brottats med kallsvettiga och otäcka mardrömmar. de har inneburit allt från begravning till mordförsök. jag tror att kroppen och mitt undermedvetna bearbetar den sista tidens turbulens och därför kämpar jag för mitt liv i sömnen.

vet ni. det står den ny laptop på bordet bredvid sängen. den är min. min egna. nya. fina. som jag ska vara så otroligt rädd om. jag är glad. den är ännu inte proppad med roligheter, utan den kommer förmodligen inte anslutas till internet förrän i veckan - så tills vidare får jag stå ut med min surrande stationära. det gör inget - för jag är glad.

kvällen lär förövrigt innehålla undanplock. rummet ser förjävligt ut. sen ska jag läsa några kapitel (?) ur a social history of the media. den är intressant, mycket intresseant faktiskt. men tung. ringa mitt hjärta ska jag också hinna med att göra. men jag vågar inte just nu, för jag vet inte om fotbollen är slut. liverpool spelar mot man united. om jag kunde skulle jag knäcka varje ben i cristiano ronaldos kropp. usch, för honom !

snart vaknas det härlig thai-mat här hemma. jag ska sätta igång att städa så jag att jag kan äta middag med gott samvete och så att jag sen kan krasch-landa mjukt i sängen med allehanda trevligheter kvällen har att erbjuda. ses.

m.

vad gör du på din fritid ? jag sover !

2009-10-20

har preppat mig med frukostsocker, ändå känns huvudet som en klump betong. det kliar i ögonen, som om det var grus i dem. kroppen vill bara ramla ner i sängen och slockna. fattar inte riktigt vad som är fel. nog för att jag brukar vara trött på kvällarna, men detta är extremt.

förresten hittade jag rätt i lund, efter ett panikslaget samtal till pappa. jag bara gick och gick och gick. men det visade sig att jag varit på rätt spår hela tiden. jag hade bara gått förbi huset ett antal gånger.

hade dagen till ära mina cowboyboots, inköpta i lund, på mig i lund idag. dåligt beslut. riktiga cowboyboots ska inte vandras i, då får man ont i fötterna. men annars är de najs.

hittade på ett nytt smoothierecept idag. banan + ananas (färsk såklart) + vaniljyoghurt 0.5% + honung. vi hade inga kokosflingor - annars skulle det blivit min egna version på redfellas piña colada, som verkligen är gudomlig !

nu blir det väl snart middag om jag kan hålla mig vaken - tveksamt. funderar på att hoppa i min pyjamas och läsa några kapitel steig larsson. sakta men säkert tar jag mig igenom trean. måste ju få veta hur det slutar.

imorgon blir vanlig lång skoldag. jag taggar. tretimmars föreläsningar med den galna professorn & sen ska jag jaga kids hela kvällen. fick i alla fall mitt lönebesked för denna månaden idag. PENGAR PÅ KONTOT, PENGAR PÅ KONTOT !

m.


pälsväst - skjorta - leggings
cowboyboots


tra la laa - lilla molntuss !

2009-10-20

visst är det så otroligt skönt när man somnar så fort man lagt huvudet på kudden ? det gjorde jag igår ! jag tillät mig själv att ha lite sovmorgon idag. till halv nio ungefär. kanske inte är så mycket att hurra över - men om man slappar till 11 mitt i veckan då är dygnsrytmen förstörd. i alla fall känner jag mig utvilad och det är väl egentligen det som är meningen ?

har ägnat morgonen åt att beställa kurslitteratur. det ger sig faktiskt att leta runt. för denna gången hittade jag tre av fyra böcker billigare på lycknis.com, vilket jag inte gjorde första gången. den fjärde och sista boken som inte verkar vara jätteakut ligger på bevakning på adlibris.se. trots att jag tyckte att jag kom billigt undan landa kalaset på 786 spänn. holy cow ! det är inte rättvist att böcker man läser once ska kosta skjortan.

nu ska jag strax krypa tillbaka i sängen med frukostbricka. sängen har blivit mitt standardställe att äta frukost på. det är så mysigt att ligga där. bussen går halv 12. för vi ska ju till kulturen i lund idag. mina basgruppsvänner har inte hört av sig, förutom en som skulle sticka tidigare. jag hoppas verkligen att jag kan möta upp med någon på stationen, för annars kommer jag gå vilse.

funderar förövrigt på att höra av mig till anders. men han är säkert i skolan, annars hade det varit nice med en fika. den som lever få se !

nu smoothie, och avokadomos på havremacka ! healthy or what ? talk to you later !

m.

countdown inledd

2009-10-19

har haft en mysig kväll med mitt hjärta. han har förvisso åkt hem och ligger säkert och sover nu. han har en tidig dag imorgon tyvärr. jag lagade middag ikväll och bjöd på kycklinggryta med mango-chutney och ris. smarrigt. sen dök vi i bingen och där blev det slötittande på både 2½ men och CSI.

jag ska alldeles strax tvätta av mig skolstanken och dagens make-up, och braka i säng. läsa några kapitel ur en god bok och därefter hälsa john blund välkommen. imorgon väntar kulturen i lund, och en a till ö utställning. vad nu det kan innebära. jag oroar mig en aning för mitt dramariskt dåliga lokalsinne. jag har försökt plugga in eniro-kartan i huvudet. morgondagens riktmärken är domkyrkan och sen vänster. haha. jag kan redan känna panikångesten över att inte känna igen mig och dessutom vara 20 minuter sen.

förresten. nedräkningen är inledd. jag har idag tre månader kvar till 20 årsdagen. det är förvisso ett kvartal. men inser ni hur snabbt tiden kommer gå. nu är det snart alla helgona, sen vips så är det första advent och då kan man nästan räkna dagarna till jul på sina tio fingrar. med det sagt står nyår för dörren, och då kan jag nästan känna doften av systembolaget en tidig morgon. usch, vad rälig jag låter. men det är faktsikt lite en princip sak att man ska hänga på låset till bolaget på sin 20 årsdag.

jag vet inte riktigt hur snacket går här hemma, eftersom jag delar födelsedag med min bror och även far. men eventuellt vankas det festligheter. jag vill det i alla fall. 18 årsfesten var inte så mycket att hänga i granen så nu tänker jag mig något högtidligt. god mat, god dricka - alla jag älskar & behöver, och sen slår vi klackarna i taket och rumlar länge länge. känner jag mig rätt kommer jag i slutet på veckan sitta med block och penna och tänka ut buffémat och gästlistan - det är sån jag är bara !

well, end of story. den enda storyn jag behöver höra nu är...zzzzZzz.

loves you all,
m.

SVININFLUENSAN STRIKES BACK

2009-10-19

jag var på släktkalas igår. tillställningar då det äts alldeles för mycket sött & samtliga medlemmar av klanen skryter om det senaste. skämt och sido, det är trevligt - men pressat. man sitter där med sin tårtbit med extra vaniljkräm och hallon, och kan inte riktigt hitta samtalsämnen att fylla kvällen med. det blir mest, "jaha", "nämen" och "vad trevligt"

olsson-änden av släkten har nyligen bosatt sig i en nybyggd gård mitt ute i ingenstans. det tar inte mer än 10 minuter att köra dit och vi kan nästan se deras hus från vårt. ändå känns det som att de har dragit sig från civilisationen och beträtt en helt annan del av kommunen, som för mig är ganska okänd.

trevlig, stor och fräsch villa/gård med stall med bostad för den egna hästen samt en inackordering. delar av huset är fortfarande inte klart. så äldsta kusinerna bo fortfarande i byggdamm och travar med golv. men snart kan även de vakna upp i nyinredda rum.

kvällens topic blev konstigt nog svininfluensan. med en mor och moster i sjukvården har konversationerna en tendens att slut i detaljbeskrivningar av slabbiga sår, brutna armar eller annat smaskigt. igår gick diskussionerna främst kring huruvida man bör, inte bör vaccinera sig mot svininfluensan. uppfattningen om hur viktig vaccinationen är var minst sagt delad.

mamma vägrar låta mig slippa sprutan, som tydligen har en del biverkningar. igår var jag fast besluten om att vägra - idag är jag velig. tydligen är det ungdomar som är mest utsatta förutom redan sjuka & svaga. om man överför dödsantalet av ungdomar i australien på sveriges befolkning så är det 150 ungdomar som kommer att dö av svininfluensan i år. man vill ju helst inte vara en av dem !

jag måste, även om jag skulle fatta beslutet att inte ta sprutan, berömma det system som landstingen arrangerat för att på bästa möjliga sätt vaccinera så många som möjligt. tydligen så behöver 70% vaccineras för att viruset ska dö ut. jag tror att det är en bit kvar, men med ett effektivt vaccinationssystem och om vaccinet inte fortsätter att ta slut så kan det nog hinnas med en hel del.

trots bra statistik och chansen att få slippa många veckors tung sjukdom så är jag ändå skeptisk. den här hysterin som brutit ut kring svininfluensan är för mig galen & upptrissad. varje år kommer en ny influensa och den tar kål på folk oavsett. även om nu denna versionen verkar vara aningen mer aggressiv så tror jag nog att namnet är det som skrämmer.

hur jag än vrider och vänder på myntet så blir det oavsett ett i-landsproblem. väljer jag att vaccinera mig roffar jag åt mig av förmånerna av att vara en västvärldsbo och tar jag det inte är jag en bortskämd västvärldsbrat som gnäller på bieffekter, och därför avstår en fantastisk förmån, medan andra bara kan drömma om mina privilegier och därmed kanske dör.

om mamma får bestämma har jag en öm arm i två dygn men slipper tre veckors sjukdom och en eventuell tidig död. jag är nog lite propagerad av min hypade släkt. men morbror sa en sak: man vaccinerar sig inte bara för sin egen skull, utan också för sina medmänniskor. blir inte jag sjuk, är sannolikheten att någon annan skulle bli det också mindre.

jag tror det är klubbat: jag ska ta svininfluensevaccinet, du med !!!!

m.

huvudsak(ligen) fest !

2009-10-18

hade en kalaskväll igår. charlie & fredrik ska snart bege sig iväg på äventyr - så det var kombinerad födelsedags- och avskedsfest. kvällen till ära skulle samtliga gäster bära hatt. trevligt initiativ. som vanligt vid tillställningar som denna drack folk sig (o)drägliga. gott sällskap och trevligheter i glasen. dessutom innehöll kvällen diverse hattprovningar. min favorit var en tant-hatt som tarzan dragit med sig hemifrån. min lisebergs kreation med propeller var också uppskattad. rasmus intog rollen som strandraggare. han fick tyvärr (eller det hoppas jag) gå ensam hem. för tackvare jobb kilade jag hem redan vid 12. någon klok, säkert vuxen, har slagit i mig att man ska åka när det är som roligast - och faktiskt. det är mycket roligare att somna med ett leende på läpparna än med huvudet hängande över toasitskanten, eller ? kort och gott...kvällen var angenäm. mer sånt, tack !

m.

tarzan - kommunist kräk som drack lite förmycket rysk vodka igår. men han är go ändå !

strandraggarn. som borde gått i ide, men han taggar säkert för beach 2010.

daniel och jag. tråkigt nog framhäver hatten mina köttbulledrag. observera ett mäkta runt huvud. mindre snyggt !


will me, thrill me - you can never kill me

2009-10-17

eddie razaz - they don't care about us
något av det bästa i idol hittills. var kom den energin ifrån ?


igår blev det fredagsmys

2009-10-17

bloggen har stått orörd de senaste dagarna & det finns en anledning till det. familjen har skakats av en smärre kris, that's all.

okoncentration och en helt messed up mind fick mig att stanna hemma igår. det innebär att tentan kommer att få göras längre fram. men det finns en orsak till allt.

gårdagen var lugn. så lugn har den inte varit på mycket länge. det känns som om oron släppt och jag kan äntligen slappna av.

jag och pappa lagade middag tillsammans igår; pasta-sås med fläskfilé, kantareller & parmesan. verkligen en 10 poäng'are. jag hade rört ihop en härlig efterrätt med äpple, honung och kanel. den gjorde succé !

rasmus & jag gosade ner oss i sängen och jag fick honom att faktiskt titta på idol. michael jackson-temat var nog det som fick honom att ge med sig. men han verkade inte alltför uttråkad så jag kunde passa på att njuta.

thank god för att camilla fick åka hem. asta la vista baby ! du kan åka till skara på studs. bert karlsson kan nog få användning av dina upptempo-växlingar. i idol, där passar du inte i alla fall ! hårda ord, men sant.

rabih, alltså vilken kille. när han sjunger blir jag fnittrig - men det är mest för att jag inte kan bestämma mig om huruvida hans röst är fin eller inte. han berörde i alla fall igår & jag fick gåshud till och med i hårbottnen.

det var en hel del som verkligen överaskade igår. både på gott och ont. eddie sprudlade av energi och han var grym igår. erik gjorde bra ifrån sig som vanligt. men vad hände med tove ? har hon fått en släng av hybris eller vad ?

ska jag lista mina favoriter hittills, lyder listan följande:
- erik
- reza/ tove
- eddie/ rabih

näste man att lämna idol tror jag blir nicklas. jag hoppas det i alla fall. han är töntig och alla fjortistjejer runt om i svreige - ge er ! han njuter av stå i rampljuset och inte av er. han är hög på uppmärksamheten & när hans solskensdagar är över kommer ni inse hur vanlig, grå och töntig han är !!!!!

m.

and the nightmares came over me again

2009-10-15

plötsligt tar livet en vändning. man vet varken bu eller bä. någon som varit så nära blir plötsligt ens värsta mardröm. vad hände ? vad var det som fick fel ? kommer du någonsin att förändras ? om det är så du vill ha det, är det så du ska få det. det är inte okej, du är inte okej !

m.

onsdagsjobb

2009-10-14

här sitter jag och rullar tummarna & pillar mig i naveln. kanske inte samtidigt. jag menar - hur skulle det se ut ? klumpigt !

är alldeles för uppe i varv för att kunna krypa ner under täcket. har tillbringat kvällen i ett församlingshem med en hop galna 14-15åringar.

jag måste bara undra en sak. när man ramlar in i puberteten, för det gör man ju nästan. en dag står den plötsligt för dörren och så står man där med två myggbett och ett pizza-face man helst av allt skulle vilja gömma i en ICA papperskasse. men åter till min undran. måste man som nybliven tonåring bete sig som ett hysteriskt psykbarn ?

jag antar att jag varit där själv. man har ingen uppfattning alls som sin omgivning - utan man bryr sig i princip bara om sig själv. kanske slänger man ett öga på någon söt, hes och finnig pojke där öron och fötter inte riktigt hunnit växa ikapp. men förutom det handlar det mesta om "jag-jag-jag-jag".

ni kan ju lista ut med lilltån att stämningen blir ganska så hysterisk när nästan 20 kids ska vara sådär. man vill helst av allt låsa in dem i bårhuset och kasta nyckeln. men samtidigt gläds man åt deras många och förnuftiga tankar. ibland blir man bara sådär orubbligt mållös när någon slänger ur sig tidernas one-liner som är så där äckligt smart eller djup. man börjar undra om det nog inte är en själv som är tappad bakom en vagn...

jag har inte riktigt funderat. men kanske borde jag göra det. pedagog, skulle det vara kul ?

m.

kort is kort

2009-10-13

panngubben har varit här igen. vilket gång i ordningen det är, det minns jag inte riktigt - men på snart 7 år har panngubben besökt oss i alla fall nästan två gånger om året.

idag var jag cirkus 15 minuter från en kalldusch. ni kanske tycker att jag hann undan med god marginal - men jag är ganska nöjd eftersom att jag gått och sunkat i pyjamasen hela dagen och lika gärna kunde stått i duschen en kvart senare.

förövrigt upplyste panngubben oss om att det stod och läckte gas. det var ju ganska skönt att veta. här har vi gått ovetandes sen förra gången han var här, då han eller hans kollega glömt att skruva åt en ventil. jag säger bara en sak: hantverkare.

jag har ätit extra fluffig potatismos. det känns som att jag ska explodera. verkligen mätt. hade planer på att dricka smoothie till antingen desperata hemmafruar eller mythbusters. jag tror det får vara.

imorgon är det tillbaka till verkligheten - sen direkt till jobbet efter skolan. snabba ryck. jag funderar på att ramla i säng och höra av mig till baby.

delvis produktiv dag. men jag kommer få sitta hela torsdagen med nick crossley och sociala rörelser. sådär kul - men som man bäddar får man ligga och jag är en sista-minuten-student, och det tror jag aldrig kommer att förändras. jag har i alla fall börjat, det kan ju vara lugnande.

ska ner och plocka ut morgondagens lunch, tomat, ost och rödlökpaj. egengjord. gott.

över och ut !
m.


jag har tröttnat på att vara likadan

2009-10-13

som lars fast med två x kromosomer. man kan inget annat än att bli glad. och förresten, rasmus ! jag vet vem jag är när jag är hos dig.

melissa horn & mediehistoria och kommunikationsmodeller, ballerinakex och smoothies, jag tror jag klarar mig !

m.

expresståget livet har redan lämnat perrongen - skynda dig

2009-10-12

jag har upptäckt en sak. en upptäckt som jag gjort bara under de senaste året. tiden går så fort, inte bara när man har roligt.

tiden bara seglar förbi och man hinner inte riktigt med. på bästa sändningstid passerar tillvaron, likt en kotte tappar fästet från en tall. plötsligt dunsar man i marken och fattar inte riktigt vad som hänt.

livet är en sällsam gåta. jag har slutat fråga mig vad meningen är. så fort tanken nuddar mig kryper ett obehag genom kroppen & jag känner mig som om jag beträtt en obehörig tomt. det är liksom för stort att ens försöka greppa om det och faktiskt finns det bättre saker att göra än att fundera över livet; att leva det !

när man är 14 år och tror att man inte längre är ett barn, det är då man verkligen har bevisat för alla att man fortfarande är det. nu förstår jag att jag inte är ett barn, för att det är nu jag mest av allt vill vara ett. jag har insett det fina med att vara ett oskyldigt, formbart och kraftfullt barn.

det finns stunder när man saknar tryggheten i att alltid vara under beskydd, det finns stunder när man saknar tryggheten i att vara naiv utan ursäkt och det finns stunder när man saknar tryggheten i att bara kunna göra precis vad som faller en in.

jag har längtat så efter vuxenlivet. jag har längtat så efter att bli tagen på allvar. jag har längtat så efter att få gå mina egna vägar. men jag har inte längtat efter att leva livet som i en vågskål. tillvaron ter sig minst sagt ostadig och det är inte alltid man vet vart man befinner sig. balansen är det harmoniska, men ofta vägar skålarna över.

att leva på gränsen har för mig varit meningen med allt. även om jag inte sökt mig särskilt långt iväg under min tid här, så har beslut fattats efter att faktiskt våga vara annorlunda. jag har liksom inte brytt mig vad folk försökt råda mig till, utan jag har velat gå mina egna vägar.

men så när tonåringen lämnat sin bostad landar man. kanske med en duns, eller så gör man en stilfull och smidig landning. som en ostadig kalv på sitt första grönbete lämnas man åt sitt öde. den första tiden är avgörande. ramlar man och inte reser sig får man ligga kvar till någon hittar en, om någon hittar en. men då kan det också vara försent. eller så provar man sig fram med försiktighet och lär sig sina möjligheter, förmågor och även sina begränsningar.

men så oavsett om man skyndar sig ut i livet utan att tänka efter, eller om man försiktigt balanserar på den ostadiga hängbro som skiljer en från fall, kommer man att möta motgångar. man kommer inse att ingenting är lätt vunnet om det ska vinnas med hedern i behåll. man kommer inse glädjen med de minsta ting. för att varje nytt moment är ett slag och kräver det yttersta av en.

livet oavsett med eller motgångar är för värdefullt för att slösas bort. livet pågår nu ! när vi är barn tänker vi inte, för att livet är en lek. men när allvaret tar fart kommer vi inse att inte ens de tunga och tradiga stunderna är för evigt.

jag har satt mig på expresståget livet. jag lever det nu. jag kanske inte behöver förstå varje stopp, och jag behöver kanske inte stanna vid varje utsiktspost. men för att jag ska hinna med måste jag hitta de stunder som gör mitt liv till just mitt liv. jag måste ta tillvara på sådant som jag tycker mitt liv ska präglas av.

det finns inte tid att analysera varje fel och snedsteg. skaka det av dig och fortsätt - sluta halta genom livet ! livet är för dyrbart för att upplevas med kryckor. oavsett om vi är här mer än en gång - så gör du i alla fall bara detta en gång. tiden går fort, inte bara när man har roligt. det ar jag insett nu, men än är det inte försent.

m.


look for yourself

2009-10-11


snodd bild på en älskad vän.
gry med pojkvän.
jag vill bara visa hur jävla snyggt det kan vara - särskilt när man har kropp som grytan.
guuuwr, så jävla fin hon är, min bangla-darling !


R E S P E C T

2009-10-11

find out what it means to me...efter fotboll och födelsedagsfirande igår var vi ett gäng som drog till puben. det blev som det alltid blir. ni vet; ölprovning, chilinötter, kära återseenden och diskussioner av alla dess slag.

hur vi än hamnade där så var det heta ämnet igår - jeans. huruvida de ska sitta högt eller lågt, på tjejer. när jag lämnade det mesta av trotsåldern bakom mig, då när det inte längre var gulligt med lite tonårsrevolt - fick så även lowcut-jeansen läggas till handlingarna. det var som om midjetrenden just swept me off my feet, no more buttcrack showin' off ! vilken lättnad, sa jag. medan andra överhuvudtaget inte kan förstå trenden.

jag är ingen jeansmänniska egentligen. ett par schyssta åtsittande stuprör är verkligen to die for till fest. men annars har jag hellre leggings eller strumpbyxor i kombination av något oversizat. i vilket fall som var jag verkligen nedröstad igår. och ? om jag vill ha höga jeans och slippa muffinsmidjan är det väl mitt val, eller ?

jag menar, är det inte lite optimistiskt att trycka ner sig i en size skinny, när formerna verkligen revolterar och bara vill rymma över linningen ?! i mina ögon är det lite förmycket av det goda & dessutom så 90tal. 2000tals-modet är, enligt mig, feminint, vågat, klassiskt men samtidigt casual, och där kan man verkligen snacka om att visa former. jag förstår inte riktigt poängen med att framhäva valpfettet a la muffins när det en bit längre upp finns något ännu vackrare att visa - midjan !

jag är inte den som är den. folk får vara och klä sig precis som de vill. jag kommer fortsätta att ha höga jeans - för jag gillar det. och skulle det händelsevis vara så att inte du gillar det - well, synd ! då får du helt enkelt kolla åt ett annat håll...!

m.


little miss muffin



just shake it off

2009-10-11

haha, vilket jävla nederlag. aningen otippat. men jag gör som jag alltid gör; gråter en skvätt, svär och laddar om bössan. but still...,

m.

konvicted music

2009-10-10

jag antar att det är akon's pryl liksom, att börja vaje låt med konvicted och sen presentera sig och vem han gör låten med. det var kanske lite coolt i början - men nu känns det bara löjligt. konvicted, ja vadå ? alla vet att han suttit inne, och det är väl fan ingen hederstitel att vara dömd ? fast det är ingen tvekan om att han gjort många bra låtar & det kan väl få väga upp en del...

m.

Who gon’ run this town tonight ?

2009-10-10


vaknade till den här låten imorse. eller i alla fall när man ville ligga kvar och dra sig, drog baby igång denna. sjukt bra, så nu går den på repeat. bror verkar bakis som fan, så då passar jag på att njuta av att jag antagligen irriterar honom som bara attan med att spela den om och om och om ! tjockt-nice  !


bootsen jag får drömma om

2009-10-09

Jaela Leather Shoe SEK 2800, Whyred - NELLY.COM

jag hittade skorna. från whyred. finns att köpa på nelly. kostar 2800 kr, skor som jag aldrig lär ha råd med. inte nu i alla fall. det är lite deppigt, för de är så sjukt snygga, eller hur ?


you better shape up

2009-10-08

minne som en guldfisk va're ja ! hittade ett par jätteschyssta boots från whyred - men jag kommer inte ihåg var. de finns inte på hemsidan nämligen. dagens i-landsproblem i guess...fast det retar mig faktiskt. tok-snygga !

jag har faktiskt tagit mig i kragen & fått gjort en hel del idag. men långt ifrån så mycket som jag borde. jag vet inte själv hur jag hamnade där. men jag inser att ganska mycket av min dag har spenderats i telefon med swedbank. jag kan inte få den där förbenade internetbanken att fungera & inte kärringarna hos swedbanks kundtjänst heller.

nu ska jag städa badrummet - wiho. sen ta ett långt & härligt bad. jag förtjänar det antagligen inte. men om jag inte tvättar håret typ idag, helst nu, kommer min familj begära restraining order, that's for sure.

från oss alla, till er alla
en riktigt trevlig torsdag !

jag undrar förstås vem oss alla är ?! jag var inte riktigt beredd på det där själv, men kanske jag & mitt alterego ragata ? höhö !

m.



to be, or not to be - prepared

2009-10-08

i guess baby, i'm the worrying kind...

det där jävla seminariet hänger över mig som en tidsinställd bomb. ett felsteg och jag kommer snubbla över fel tråd och sluta som blandfärs på väggarna i mitt rum. jag tror inte att den där blodröda geggan kommer gå mot det dovblåa så det är bäst att jag skärper mig.

hela den här högskoleprylen känns plötsligt som en vallgrav full med hungriga krockodiler - alltså verkligen. jag har känt mig lugn som en filbunke sen vi startade. det har liksom inte varit några större utmaningar. men så plötsligt får man en stekpanna i skallen & inser allvaret.

jag är arg på mig själv för att jag inte börjat ännu. men innan jag kan finna studiero i kroppen så måste jag organisera min tillvaro. sådant som har lega ogjort har jag plötsligt gjort och flertalet korgar tvätt har fått åka in och ut från tvättmaskinen. för om jag gör sådant som längre fram skulle kunna fungera som avstickare, kan jag inte ursäkta mig, för det är redan gjort ! smart, huh ?

luften är krispig ute. men det är sådär mulet och tråkigt ute. det gör faktiskt ont att kika ut. alltså kan jag inte få något ryck att bli hälsosam och dra på powerwalk i fyra timmar. det enda riktigt som distraherar mig nu - det är att jag är så omöjlig & patetisk och fortfarande sitter kvar här. nog med jämmer - nu ska jag bestiga mount everest av kurslitteratur & förbereda mig för att inte hamna i nästa veckas rävsax.

wish me good luck amigos.
love you'll

m.




smell you later

2009-10-07

rasmus filippa k kofta hänger på ryggstödet på min stol. jag inser att jag har haft den mer än honom, sen han kom hem i maj. stickad. svart. stor & gosig. nackdelen med den, där den hänger, är att den fyller hela mitt lilla rum med hans doft - jag håller på att bli galen. det kommer liksom små doftpustar som får mig att helt balla ur. han luktar så gott ! 

jag kom att tänka på en sak. om utsidan ger insidan en chans. vad gör då doften ? den är pretty much avgörande. det spelar ingen roll hur snygg & trevlig någon är - luktar denne inte gott då får den gå, eller hur ? jag vet inte om det bara är bs - men jag tror att man attraheras mer av doften än av något annat. för visst har du också känt hjärtat ta det där extra skuttet när du känner en doft som får näsborrarna att fladdra ?!

det finns en hel djungel av dofter därute. det är liksom omöjligt att hitta den där särskilda och individuella. när det gäller parfymer har jag flera favoriter. men mitt signum bland dofterna får nog bli flower by kenzo. det var av en ren slump jag kom i kontakt med den doften. den är sensuell, mogen och mystisk. jag avskyr sockersöta dofter - jag blir i princip spyfärdig. flower by kenzo, har en intensiv ganska söt ton, men det är något i doften som jag inte riktigt kan förklara som gör den så otroligt speciell. min första tanke när jag fick lukta på den var att den luktade modellera och fortfarande associerar jag till knallblå geggamoja när jag parfymerar mig - men den är min doft liksom.

processen & framställningen av parfym är faktiskt intressant. det är inte bara väldoftande vätska, utan i en flaska döljer sig en hel vetenskap. visste ni till exempel att en parfym har tre noter - ungefär som tre stadier; toppnot, mellannot & basnot. basnoten känner man efter ca 30 minuter efter att parfymen applicerats på kroppen. de olika noterna förklarar också varför man uppfattar att parfymen doftar olika beroende på hur länge man haft den på sig.

jag är en parfym-missbrukare tror jag. jag känner mig inte riktigt bekväm om jag inte luktar något särskilt. det sägs ju att var och en av oss har vår alldeles egna doft & att den ska vara mycket mer förförisk & sensuell än något kemiskt framställt på flaska för dryga 400 spänn. jag är inte ens säker på vad min naturliga doft är. men hur jag än känner mig med eller utan parfym så har jag lärt mig att det faktiskt är viktigt att vila sig från det där konstgjorda. den största skräcken är ju att man ska lukta illa - men jag tror inte det är någon fara.

i alla fall har jag lärt mig att uppskatta det där naturliga & egna. det finns stunder då inte den dyraste channelparfymen i världen kan vara med och tävla och det är bland annat doften när man vaknar bredvid sin kille på morgonen, bebis och så som det luktar i mormors garderob.

jag har hela min uppväxt fått höra vilken parfymnäsa jag har - hur jag i princip har luktat mig fram genom livet. jag har vägrat gå på toaletter, vägrat äta mat och vägrat sova i sängar där jag inte kunnat komma överrens med märkliga dofter. så om det är något jag litar på så är det min näsa. jag må vara lite märklig - men om ior litar på sin svans så kan väl jag få lita på min näsa ?

m.


terapi

2009-10-07

är det normalt att sakna bloggen efter knappt en dag ? detta är min terapi - då borde jag väl inte lägga av ? lägga av ska jag göra när bloggen känns som ett tvång & då den får mig att känna mig stressad. om jag slutar blogga, då slutar jag ventilera. det är väl inte bra ?

kom hem från malmö vid halv 6 tiden. då hade dagen i stora drag bestått av skola med diverse frågetecken, fika på mäster hans & jobbintervju. jaa, jag har inte sagt något. tyckte inte att det var så much of a deal. men nu är det verkligen en big deal om jag ska bli dealer. höhö - riktigt död vits.

var i alla fall på intervju för en tjänst som black jack dealer på en bar i malmö. som vanligt ger jag mitt yttersta & är mig själv enda ut i hårtopparna. jag tror jag gjorde intryck, eller jag hoppas det. de ringer & meddelar senast på måndag om jag får gå på kurs. mindre tid åt skolan - jippi, men mer pengar om jag får jobbet.

jag är ledig imorgon. för dagen har jag gjort upp ett schema. struktur är vad jag efterfrågar & struktur är vad jag ska få. tänker ränna diverse ärenden, sen ska jag plugga. jag funderar på om det är idé att göra upp ett schema för studierna också. det känns lite overkill - men jag vet vad jag behöver för att fungera.

pappa steker hamburgare - ni vet såna frysta, platta som man ska ha smälltost & dressing på. jag vägrar ! ska koka ihop något eget. jag får ont i magen av så mycket fett.

jag förtjänar inte det egentligen - men ikväll ska jag bara slappa & tänka så lite jag kan på plugg. jag tänker att om jag vilar mig ikväll har jag desto mer energi imorgon. jag vet bara att jag kommer låsa mig, och få panik om jag ska försöka plugga när jag redan är mos i hjärnan. ikväll får den åka på semester - men imorgon är det allvar ! jag har inte råd att slarva, vara odisciplinerad och barnslig. just nu är livet hårt - men jag gör detta för min egen skull, jag säkrar min framtid & jag är duktig som gör detta nu ! peppapeppataggatagga !

m.

över och ut

2009-10-06

det är färdiglekt nu. tiden räcker inte till för allt som jag vill. jag måste fokusera. ska man lyckas, då behövs det en bättre inställning till utmaningarna än den jag har nu. jag har inte gett mig in i något för att misslyckas. tills vidare får ni ha det så bra. jag är en högskolestudent begravd i uppgifter & kurslitteratur. shit, det här trodde jag aldrig. mah - jävla skola alltså !       adios amigos - bloggen tar en break !

yours truly m.

tillökning

2009-10-06

grattis fanny & linus som väntar på en liten knodd. så underbart kul ! ser fram emot många gosiga stunder med en liten kille/ eller tjej. kan redan känna babydoften. mysigt ! älskling ska bli morbror <3

m.

som gissa bajset fast ändå inte...

2009-10-06

- svensken är bäst på att hålla den
- den är outhärdligt lång
- ibland fnittrar man, för att den är så fruktansvärt patetisk
- den överröstas ofta av havsbrus och måsskrik

...jag pratar självklart om hisstystnanden !

m.

+/-

2009-09-10

jag tror det är dags för en dagens bästa/ dagens sämsta. det är nämligen så att dagen har i stora drag genomsyrats av dålig energi. så för att inte helt bryta ihop måste jag matcha dagens tre sämsta med tre bra saker.

det var verkligen längesen jag hade en sån här dag där allt bara känns otroligt tufft, jobbigt och meningslöst. men jag är inte den som ger upp. jag kanske är trött, men en natt med god sömn ska få mig att känna mig som ny. jag hoppas inte det är en liten flunsa som knackar på min dörr - jag känner mig verkligen så matt ! men jag har varken råd, tid eller lust att vara sjuk. blöhe !

dagens sämsta

1. en försvunnen katt
2. danska
3. kurslitteratur

dagens bästa
1. sol
2. familj-pojkvän-vänner
3. kanelbullar i frysen


m.

flickan som lekte med elden...

2009-10-06

...var över all förväntan. den var mycket bättre än jag trodde, men inte alls i klass med den första filmen. skådespelarinsatserna kändes en aning tafatta & inte alls så intensiva som de var i män som hatar kvinnor. det var dessutom mer som skilde sig från boken denna gången - men helt klart inte någon besvikelse. jag satt på helspänn hela tiden. det är skickligt att kunna göra 2 timmar film av en bok på över 600 sidor. stieg larsson böckerna är verkligen fulla med detaljer men filmerna har fått med mycket av det viktigaste & jag håller med om att de verkligen kan vara material för hollywood. jag hoppas verkligen att man snart får se noomi rapace i us and the a - det hade varit coolt.

förövrigt var det en mysig biokväll på tu man hand med älsklingen. vi var ensamma i salongen med en hel drös 50plusare. gulligt. mikki bjöd på största lådan popcorn - som en surprice, bara sådär - också gulligt. väntar med glädje på film nummer tre, men först måste jag plöja igenom sista boken - hittills är den muy bien !

m.

måndagsmys med ralle

2009-10-05

14 månadersdag & bio - flickan som lekte med elden, mysigt !

m.

trippen till tippen

2009-10-05

rasmus körde släpet till återvinningsstationen - jag hängde med som bärhjälp. jag får alltid så dåligt samvete när jag är där. man slavar lite med vad som är brännbart. man ser mellan fingrarna att allt kanske inte är trä, plats, papper och så vidare - man orkar inte bry sig riktigt.

jag skäms lika mycket varje gång jag ser containern med brännbart. den är alltid överfull med massa skrot. faktum är att det egentligen inte är återvinning när man dumpar ett släp med "skit" på tippen. trädgårdsavfall är väl sin sak - men allting annat. mycket av det som hamnar i containrarna är sådant som man tröttnat på & det lättaste sättet att bli av med det, är genom att dumpa det där. knäppt !

jag tror jag skulle må illa av att stå där en hel dag & se hur många lass med skräp som dumpas. det är liksom alltid folk på tippen. jag fattar inte var folk hittar alla saker de slänger. och om vi nu ändå bara slänger saker - lönt att köpa det i första taget...!

m.


söndag & kanelbullensdag

2009-10-05

hade en jättemysig söndag. först en runda i stan. victor skulle byta en skjorta. skuggshuggar varianten a la polo ralph lauren. verkligen tjusig. efter att ha gått & känts sig sunkig i stan packade vi in oss i bilen & åkte hem till fanny & linus. där ställde vi till med bak. vanilj- och kanelbullar blev det, i mängder. men det är ju bara kanelbullens dag en gång om året !

m.

det blir aldrig som man tänkt sig

2009-10-05

helgen får 10 poäng, trots att den inte blev som jag hade tänkt mig. ingen fotografering & ingen utekväll så som jag hade tänkt mig. men den blev som sagt lyckad i alla fall.

fotograferingen är flyttad till nästa helg om vädret tillåter. någon utekväll med klubbande blir det nog inte på ett tag ingen. jag är i alla fall inte särskilt taggad.

trots tidernas oväder höll sig det glada gänget lika glatt som vanligt. vi åt en smaskig middag hos kim&kaj. när vi kom till stan & skulle ta oss in på buddha gick kvällen från toppen till botten på ett par minuter. vakterna hade nekat ett gäng tjejer som inte fyllt 18 och då kände vi oss hyffsat lugna trots 20 års gränsen. jag visade mitt legg och kom in utan problem, men när victor visade sitt fick han klart för sig att det var 20 och han var inte välkommen.

med alkohol i blodet tror man att man äger världen & då är minsta lilla motstånd ett slag under bältet. vi flög i luften - jag hade ju precis blivit insläppt ?! en av vakterna försvarade sin kollega med att han hade sett fel på en siffra. trogligt. allting är så sjukt utstuderat. unga tjejer, drar äldre killar. unga tjejer är villiga & billiga, då köper äldre killar mer drinkar i baren. uuääeh ! som tur har jag inget emot att ramla i säng i tid !

m.

how you party, is how we pre-party !

2009-10-03

hey babies ! ikväll är det fest. födelsedagsfirande för lille tittor, i förskott. efter det utgång. jag är så taggisch. längesen sist. faktum är att jag har haft smaken av söta drinkar i munnen sen i torsdagskväll. basen har dunkat i min kropp och jag har varit danssugen så att jag nästan inte kunnat stå ut.

hanna gästar & jag har redan plockat ihop kvällens outfit. vart det bär av är vi inte överens om ännu - men jag lovar att det kommer bli superb.

el photoshot blev inställd idag på grund av vädret. aningen besviken - men man rår inte över vädrets makter. det kommer fler fina höstdagar & egentligen är det bara bra om träden hinner inta en ännu gulare ton.

just nu har vi bara en halv katt. efter gårdagens veterinärbesök skulle man nästan kunna säga så. vår lille kämpe kattis brottades med sköterskorna igår, fast besluten om att slippa blodprovet. jag kunde inte se på när det lilla djuret skrek och den ena sköterskan höll i henne så hårt, att det såg ut som hennes lilla kropp skulle brytas på hälften.

lappen. ja, jag menar det verkligen ! den lappen, är uppe. nu kan allmänheten se att vi efterlyser en familjemedlem. jag börjar så smått bli knäpp av fnattis försvinnande. utan att riktigt kunna sätta fingret på det - börjar jag pussla ihop hennes sista timmar. när såg jag henne sist - och vad har sen hänt ? jag målar upp diverse scenarios där hon kidnappas eller rent av skadas med mening. gosefnattis har legat i min säng hela veckan. det har hon inte fått göra på många år. det känns så märkligt att något som funnits hos en, plötsligt bara är borta.

nu ska jag måla naglarna & sen ligger kvällen för mina fötter. det är regnigt - vågar man ta öppna klackar i alla fall ? ha en briljant afton, för det ska jag ha !

m.


höstfika; äppelscones och te

2009-10-02

rasmus kommer snart. han har haft sin första tenta idag. jag har gjort fika; äppelscones. kunde inte låta bli att smaka en bit. de är supersmaskiga. & mycket av receptet är mitt eget påhitt. prova själv:

6 scones

3 dl vetemjöl
1 dl fiberberikad havregryn
1 dl solroskärnor
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 tsk kanel (minst)
75 g smör
1 ägg
1 rivet äpple

blanda samman de torra ingredienserna. rör därefter ner ägget & smöret. blanda och tillsett det rivna äpplet. forma sex "bullar" - grädda i 200grader i ca 10-12 minuter. lycka till !

m.

VAKNA! med the Voice

2009-10-02

såg ni Vakna! med the Voice imorse ? komikern pablo francisco gästade Vakna-gänget. hysterisk kille - men så jävla rolig. han kör tydligen sverige turné nu. om man hade vetat hade man ju försökt få tag på biljetter till någon show nära. när han kör preview-man eller arnold schwarzenegger, i die ! hilarious. se själv; här & här.

m.



sean kingston - tomorrow

2009-10-02

sean kingston är snubben som när sol & värme känns i luften droppar de där beach-låtarna som håller hela sommaren. jag har aldrig varit särskilt förtjust - men när take you there kom var den standard på alla fester oavsett klimat. jag minns alla gånger man gungat och skrikit sig hes till: we can go to the tropics, sip pina coladas - shorty i could take you there... om det beror på bristande intresse från min sida, det vet jag inte. men när jag försöker minnas sommarens dängor kan jag inte minnas en enda med kingston. nu i september släppte han en ny platta. tomorrow. de senaste dagarna har jag verkligen lyssnat sönder låtarna. det är somrigt, lite europop & inte så värst reggae som det har varit innan - men å så bra !

1. magical
2. face drop
3. fire burning

m.

i love you @ chicy fashion shop

2009-10-02

jag blev väldigt förtjust i det här lilla miraklet. det finns att köpa här. men ett i-love-you-halsband är väl sällan något man köper till sig själv. mamma fyller år snart ! jag kanske kan köpa det till henne istället & låna det ibland ?


stay black

2009-10-01

har ni sett höstens kreationer från weekday; sunday sun, mtwfss, cheap monday ? allt är så jävla snyggt & genomtänkt. jag vet inte riktigt hur jag ska få ekonomin att gå ihop - jag är kär. mycket tyg ! i like.



i was thinking...

2009-10-01

jag är en vän av hösten. efter en underbar sommar, med massor av fina dagar. då är hösten, när den kommer med friska vindar och ruskiga kvällar, på något märkligt sätt efterlängtad. hösten sjunger om värme, kärlek och möjlighet till en nystart. jag börjar mycket hellre om när hösten nalkas än mitt i vinterdeppet efter nyår. man är liksom utvilad och fräsch efter sommaren och då finns det energi och styrka att ta tag i saker och ting. i år innebär hösten förvisso en nystart. jag är ju högskolestudent. men till skillnad från förra hösten känner jag mig bekväm & van i situationen som någons flickvän.

sommaren är lekfull, avslappnad men med ett högt tempo. i höst känner jag mig liksom mer rofull, lugn och stadig. jag gillar det. det känns som att jag för varje dag som går känner mig ytterligare bekväm i mina skor som nyvuxen.

bror droppade precis nyheten om att bli sambo med markus. nej, han är inte gay. han tror bara att han är mogen för att flytta hemifrån. det tror inte jag. han & markus kommer stå ut med varann i en vecka ! fast jag känner mig mer än redo, så måste jag återkomma till att jag tänker skynda långsamt. inte bara för att det är billigt & bra att stannar hemma så länge man kan, som student. jag vill bara känna att jag rotar mig på rätt ställe, med rätt mål och förväntningar. det går i och för sig inte en dag utan att jag ser mig själv fixande i en luftig 2a eller 3a med rasmus. jag drömmer om porslin, gardiner, cappuccino-fondväggar och slipade gamla pinnstolar i vit transparent lasur.

idag är det den första oktober, 2009. detta är första dagen på resten av mitt liv. det må vara klyschigt men från och med idag, ska jag se varje dag som en gåva. jag ska fortsätta att längta till livet tar en ny vändning med eget boende & att vara sambo. men jag ska fortsätta att vara tacksam över vad jag har i nuet. för det är inte så tokigt när mamma & pappa kallar: maaaaaaaat !

m.

saturday's gonna be a good good nite

2009-10-01

jag minns inte sist vi hade en helkväll ute. ni vet för-förfest, förfest, fest/utgång & nattamat downtown innan man slutligen deckar i en taxi & i princip får bäras i säng för att fötterna svullnat och kilats fast i klackarna.

eftersom att jag firar långhelg - tillbaka i skolan på tisdag. så taggar jag redan för lördagens festligheter. birthday party för vigge hos kim & kaj, sen utgång.

jag står i valet eller kvalet, men jag ska nog dricka flirtinis. drar lite smått i plaggen i garderoben. hittade en siden/spets kreation jag typ aldrig använt - kanske kan funka med svart & päls...? well, we'll see. hanna joinar också - awsome !

m.


vet ni...

2009-10-01

...hur jag vet att det är höst ? på väg hem från skolan fick jag en kastanj i huvudet !

m.

RSS 2.0