dags att göra en inventering i ordförådet ? ut med det gamla och in med det nya !

2010-06-30

..."kan vara bland det bästa..." -är ett uttryck som jag missbrukar just nu. jag säger det gärna om sådant som är ätbart. och inser ni inte hur fel det blir när jag kan säga det till samma personer men om många olika saker ? men, ja...jag tänker inte på det. jag stör mig och på att jag, när jag samtalar med särskilt vuxna människor, och jag håller med, svarar jag alltid: precis och absolut. jag känner mig så jäkla tillgjord och korkad. det känns så "hon-tror-att-hon-vet-vad-hon-pratar-om,men-istället-för-att-nicka-och-se-glad-ut,fyller-hon-i-med-totalt-värdelösa-ändå-ganska-uttrycksfulla-ord-ihopp-om-att-låta-smart" ibland vill jag bara; save me from me !

m.

fördelarna med online-shopping

2010-06-30

jag fick en så kallad vip-inbjudan till nelly.com och deras sommar-rea. det är fan inte okej, per sms dessutom. jag klickade in så snabbt jag hade hunnit uppfatta koden. mitt intresse för kläder växer, men jag undviker svettiga provrum i största tänkbara utsträckning. istället tar jag en titt online, kärar ner mig och klickar hem. so far har jag inte gjort några bottennapp, utan jag har till och med lyckats blir väldigt nöjd upprepade gånger. jag vet inte, men det är ganska liksom behändigt att slippa stå där i ljuset av 1000 spotlights och se varje litet extra kilo, och sen inse att den där tröjan sitter verkligen för tajt. skamset lunkar man bort till plaggets plats och rycker åt sig en storlek större. att shoppa hemifrån vid datorn gör mig inspirerad. jag tittar, tänker och blir glad. när det sen trillar in en avi från posten per sms, kutar jag till uthämtningsstället -för att sen kuta hem och riva upp paketet. sen provar jag och snurrar hemma framför spegeln och känner mig mer än tillfredställd. jag kan fortfarande se alla extra kilon, men istället för att få ångest i butiken och bli ledsen, hoppar jag ur plagget och skickar tillbaka det som inte passar. jag sparar mig själv så mycket energi. ångesten blir liksom hanterbar när det bara är jag själv som kan rata och hata på egen hand !

m.

jag är trött

2010-06-29

jag dog när jag kom från jobbet. jag förstår inte hur man kan vara så trött bara ? det går liksom inte att göra något åt det heller. jag och rasmus slappar i soffan och mer eller mindre hoppas på att middagen ska laga sig själv. jag borde vara hungrig, men är det inte. hm ? ted och victor kommer hit senare och jag antar att det blir soffhäng med tv-titt !

m.

det kan vara den bästa frågan jag ställt i hela mitt liv !

2010-06-29

linus: marre, varför äter du inte smör ?

maria: det är äckligt !

linus: min flickvän gillar smör.

maria: linus, när din flickvän äter en chokladboll och hon hittar en smörklick i den, äter då hon runt smörklicken och sen äter den sist ?

linus: what the fuck ?

m.

jag vrider det mustigaste ur dagarna - det gäller att ta vara på ALLT

2010-06-29

jag passar på att ta vara på dagarna när jag jobbar "normala" tider, dvs 8-16. idag tog jag mig dock friheten att gå redan vid halv 3. att sitta inlåst bakom en dator och göra i princip ingenting kändes inte speciellt värt när solen skiner sina fantastiska strålar.

jag ringde min svåger och bokade honom för solning och skitsnack i trädgården - det blev det tillslut. jag pressade först rygg och sen mage flitigt mot gräset ihopp om att fånga lite sol och bli brun. och för att vara eftermiddagssol lyckades jag nog ganska bra. det känns så nu i alla fall.

fanny, linus och lilla ella kom från svedala för en spontan mysmiddag. jag lyckades, tror jag och alla blev mätta och belåtna. det gullades med smultronet och vi hade himla trevligt. jag hatar att vi ses så sällan. i lyan är vi utan bil och att ta sig kommunalt till svedala funkar, men görs väldigt sällan. jag tror inte ens att vi har åkt dit en enda gång kommunalt. åh, jag funderar seriöst på att titta på bostad närmre fanny och lajne. ni är bäst !

nu fotboll. YES, snart är VM slut. jag orkar inte vara så icke insatt och nu är det to late att engagera sig. hejar dock ganska så mycket på hm, äsch jag vet inte. spanien kanske ? fint språk, oftast snygga människor, god mat och man blir glad av att titta på deras flagga. att de antagligen spelar ganska bra fotboll känns överflödigt. höhö.

m.

om jag själv får välja

2010-06-29

efter eftermiddags dopp med soltork i tarzans trädgård igår, stack jag och rasmus inom märtas. jag älskar att komma in där och mötas av ett leende som man alltid gör när heman jobbar. han är världens bästa kollega. yovanny är inte så tokig han heller, eller jo tokig är han...men det är kul stämning i gänget när vi kränger mackor och det gillas.

igår kunde jag inte vara välja. smörgås eller ceasar ? vår ceasarsallad kan vara bland det godaste på den här jorden och jag fick bara sådan fruktansvärd beslutsångest eftersom att jag också älskar vårt grova surdegsbröd. förstår ni vart detta leder ? yes, jag la ceasarsalladen på mackan och fyfan vad gott det var. heman kollade på mig och skakade på huvudet, men jag fick som jag ville.

fråga gärna efter en maria special om ni tittar förbi på märtas. våga utmana menyn och gör din egen grej. höhö. jag har ätit mig igenom den menyn så många gånger känns det som, så ja...det var dax för en liten "think outside the box".

nu, jobb...men först fånga in två tussiga moln som gör repor i parketten när de flyger över golvet i full karriär. hoppas inte jag blir sen till jobbet ! baaaah.

m.

måndag

2010-06-28

är boende hemma i v-town en dryg vecka. di gamle har lämnat mig och rasmus i huset med två odjur. själva glassar de italien runt. lake garda - amalfi - roma. är det någon mer än jag som är avundsjuk ? fast, jag unnar dem det ! de blev ju snuvade på sin tripp i våras thanks to askmoln.

vädret är otroligt. jag fattar inte att det bara kan vara så hett och underbart i luften. det trista är dock att jag får titta ut på det vackra vädret för att jag bara jobbar. jag klagar inte - jag har ju ett jobb ! fast det är fortfarande lite jobbigt att höra om allas stranden planer, och se alla brunbrända kroppar och så vet man att man inte har en enda ledig dag denna veckan. suck.

sessan och oskar lever rövare och brottas överallt i princip. det ser lite läskigt ut när de gnager på varann och skickar ut alla klorna, men jag antar att det bara är lek. jag verkligen saknar husdjur, speciellt såna här små rackare med sjukt mycket personlighet och energi. jag är dock lite putt på sessan som hängde sig i min nya solklänning som jag hade på mig, och ja hon skickade alla klorna i benet på mig.

nu fotboll med lundborgs bröderna och sen ska jag nanna kudden inför jobb imorgon.
jag hoppas på någon timme i solen med efteråt !

m.

never argue with an idiot - he will drag you down to his level and beat you with experience

2010-06-27

om jag hade världens sjukaste dag på jobbet ? jag vet inte riktigt om det finns ord för alla känslor, men shit vad tårarna sprutade. jag har aldrig känt mig så överkörd någonsin. jag har i alla fall världens bästa arbetsgivare och jag tackar ödmjukast för allt stöd.

m.

veckan som kommer

2010-06-20

väskan står halvpackad mitt på golvet. jag blir trött bara jag tittar på den. att tvätta bakis från klockan åtta på morgonen tar verkligen musten ur en. jag kan i alla fall försäkra mig om att jag kommer somna tidigt ikväll, och det är ju verkligen positivt med tanke på vad veckan kommer att innebära.

halmstad känns plötsligt så exotiskt när inga andra resor planerats in denna sommaren. fast så mycket semester lär det ju inte bli ! jag gillar i och för sig att vara igång på läger typ en helg eller så, men nu ska vi vara iväg fyra dagar. det känns som att det kommer att bli grymt intensivt.

fotboll på tv ikväll igen. jag suckar, men inte så rasmus hör. han får bestämma -tv är överskattat. hade i och för sig kunnat tänka mig att se this is it ikväll, men pappa skulle spela in den till mig. ska nog duscha och lägga mig och läsa. jag kan inte fatta att jag faktiskt skrev det ! jag ? läsa ? det händer väldigt sällan, men det är väl på tiden att jag läser ut den där boken som ligger halvläst i bokhyllan. det är ändå ganska mysigt.

jag vet inte hur den blev, men jag provade att göra marmelad idag. lime/ kiwi. den ser riktigt giftig ut i färgen. jag tror dock att den blev bra och att den kommer att vara perfekt till ost. jag har inte vågat smaka än, men jag lovar att delge både resultat och recept.

oj, klockan tickar. bäst att få undan packning och dylikt så att jag kan dyka i säng.
vi höres,

m.


kan det inte bara vara över ?

2010-06-20

ockelbo-daniel skrev historia och gifte sig med kronprinsessan, klänningen var vacker och stockholms gator vart fulla med människor som ville titta på brudparet. ja, ja...och ? jag fick en skymt av klänningen, det var allt jag behövde. det är skönt att den här hysterin äntligen dragit förbi. eller nu ska det kanske skvallras från smekmånad och inflyttning i deras slott och så vidare ? bah ! jag säger som pappa: låt det svenska kungahuset finnas kvar, men låt det vara symboliskt. de kan väl arbeta som vanliga människor ? skulle det behövas klippas ett band eller två någonstans så visst, låt dem åka. för är det egenligen rimligt att kungligheterna ska vara så grymt förmögna ? och på vadå ? skattemedel ! jag är inte förtröden, det kanske låter så. jag tycker bara att traditionen känns ganska omodern. visst, kungahuset har en symbolisk roll för sverige och det är nog många som tycker att kungafamiljen är viktig. jag har bara svårt att förstå riktigt poängen med att ha så oänligt mycket tillgångar när det faktiskt finns människor i sverige som bor instuvade i råttbon. det känns som att det är minst lika omodernt, men så jäkla oprioriterat. tror ni ens att victoria och daniel kommer dricka hur glasen som "svenska folket" gav dem mer än typ en gång. och föresten -b to the ull shit ! svenska folket, who ? jag fick inte vara med och välja några fucking handblåsta glas för 300 000.

m.

inredning <3 dansk design = sant

2010-06-19

jag har hamnat i inredningsträsket ! hyllorna på märtas är fulla med porslin, burkar, fat, krukor och så vidare. -jag älskar det. jag har alltid tyckt att sådant är kul, men har jag haft svårt att riktigt sätta fingret på min stil. när jag kom till märtas första gången kändes det som att jag hade kommit hem.

min absoluta favorit stil när det gäller inredning är shabby chic - ni vet då där romantiskt i vitt och med volanger och krussiduller. och det kanske absolut finaste är gamla möbler som man försökt fixa, men där de fortfarande ser slitna ut och att sen kombinera det med spetstyger i gräddvitt och gammelrosa.

på märtas är allting shabby chic't, men i kombination med det romantiska gör havet inslag. jag älskar det ! det är så fint, och jag trivs verkligen i miljön. jag hade inte kunnat få en bättre arbetsplats. i alla fall så kommer jag på mig själv flera gånger per dag med att stå och fundera var jag hade satt den där krukan/ lycktan/ ljusstaken eller skålen om jag skulle haft den hemma hos mig.

jag kommer också på mig själv med att, som om det vore en självklarhet, att titta in hos IB Laursen, Bloomingville, och Affari -varifrån vi har mest produkter. jag kan scrolla på deras hemsidor i evigheter och drömma mig bort bland sidebord och gungstolar, krukor och skålar, kakfat och lycktor. jag vet precis hur jag vill ha det och det finns inget annat att säg än; dansk design <3

m.

helgens planer

2010-06-19

kors i taket - jag är ledig. jag har en hel ledig helg till mitt förfogande och inga svettiga timmar i kassan på världens bästa kafé. det kommer sluta med att jag åker ner imorgon en vända, men då i syfte att skämma bort mig själv över en kopp kaffe.

jag vet inte varför, men när jag ser fram emot många timmar i solen, mulnar det alltid på. det är i och för sig okej, för jag behöver skriva inköpslista och ränna på stan. jag åker inte till västkusten utan solkräm och myggmedel. jag har redan fjällat bort brännan jag införskaffade för några veckor sedan, då när jag satt i solen i västra hamnen. det gäller att sola smart om brännan ska hålla. myggbett, det har jag också redan drabbats av och jag ska verkligen undvika att få fler. jag ser ut som en prickigkorv kring anklarna och det kliar något fruktansvärt.

igår var vi hos fanny, linus och ella. jag är så kass, jag bara jobbar och jobbar så när jag väl är ledig är jag bara genomtrött och orkar ingenting. jag tog mig i kragen igår i alla fall och sov en stund direkt efter jobbet och sen höll jag ut ungefär till 11 igår.

fanny, som inte vart särskilt intresserad av matlagning förut, har blivit en fantastisk kock och igår bjöd hon på godaste tacopajen som jag utan tvekan kommer apa efter. slött glodde vi på fotboll. england var sämst !

städningen tog min älskade man hand om i veckan när han var hemma. jag kände mig så värdelös som inte ens märkte att han hade städat. jag skulle i alla fall vilja damma och våttorka, så blir vår koja ett palats. imorgon har jag tvättid på morgonen vilkets känns okej. för då kan jag tvätta och packa och sen har jag eftermiddagen ledig, då jag kan göra annat.

nu ska jag langa ett sms till min bästis och höra om hon är sugen på att hänga med mig ut på stan, om inte...blir det nog en racer- runda och sen hem för att gosa med rasmus. ikväll äter vi hos mamma och pappa och jag ser fram emot det mycket - jag saknar mina föräldrar !

m.


två jobb

2010-06-18

16 timmars arbetsdag igår, CHECK ! jag börjar egentligen nu ute i vellinge, men jag måste få ta det lugnt nu på morgonen. jag är darrig så trött jag är. belönar mig i alla fall med vaniljyoghurt och svenska jordgubbar. för två veckor sedan kostade en liter 55 spänn, men torgkillen i vellinge är världens bästa, så nu kan man köpa för 30 spänn. jag myser. jag har aldrig egentligen varit så här förtjust i jordgubbar. jag har ibland bara tyckt att de är överskattade, men nu...mmm. igår köpte jag två liter och ni kan tro att jag frossade.

angående att ha två jobb. jag hade aldrig kunnat föreställa mig hur stressigt det är mentalt. ja, jag är extremt trött alltid när jag är ledig, men det värsta är nog att hålla isär allting. dessutom är jobben totalt olika och därför måste jag, parallellt, vara på två sätt. som konfirmandledare måste jag vara. djup, pedagogisk, engagerad och administrativ. när det gäller kafé- jobbet måste jag vara effektiv, metodisk, lyhörd och ha många bollar i luften samtidigt. en sak är dock säker ! jag är tacksam. tänk att ha två jobb när så många kanske inte har något alls ! dessutom. hur kan detta inte vara till min fördel för vidare arbete ?

nu ska jag torka håret och komma i något annat än morgonrock. förmodligen jobbas det över i eftermiddag av den enkla anledningen att jag har massor med lägerplanering kvar att göra. dock kommer det att bli det bästa lägret jag någonsin arramgerat och jag är grymt taggad för halmstad. jag ber att det blir massor med sol !

m.

FAN-tastisk dag !

2010-06-15

trots att jag; möttes av regn i stan efter en hyffsat fin dag i vellinge och att post-service-killen vägrade ge mig min post då mitt pass tydligen hade passerat bäst före datumet och att jag gick fel när jag skulle hem och dessutom fick vänta en dryg timme hos polisen på: "tyvärr, för att skaffa en giltig legitimation måste du ha en giltlig legitimation" har min dag varit fantastisk. jag svor en lång stund, men nu har jag hämtat andan. rasmus får ta mycket skit när jag har mina downs, och jag älskar honom för att han är den mest tålmodiga jag känner. ikväll äter vi pastasallad med diverse. den ser så där rustik och lantlig ut med allt möjligt gott. i ugnen ligger en helstektkyckling som jag glaserat med honung. jag hoppas att min älskling ska bli mätt och belåten ! det förtjänar han när hans sambo vart ett åskmoln med pms idag.

m.

glass i stora lass

2010-06-14

jag åt årets första pinnglass idag. hur gott ? slog till och köpte allas vår älskade twister. sjukt underskattad glass och för 10 spänn blir jag alltid lika positivt överraskad.

m.

sofie

2010-06-14

min lilla kusin, sjutton år. she's gonna be something great -tveklöst.
oroar mig dock för hennes tre veckor i milano. fast hon är bäst, så det är säkert ingen fara !


plus-minus-noll

2010-06-14

melonbitar i müsli och toppingen på morotskaka kan vara bland det godaste i världen, dock inte kombinerat. fast man ska aldrig säga aldrig, it might be a success. jag menar, jag missbrukar ananas i yoghurt/choklad och liknande. det vore kanske inte helt fel med en knaprig yta av philadelphiaost, lime och florsocker istället?

jag kan inte bestämma mig om mitt jobb får mig att gå upp, eller ner i vikt. det känns som att det skulle kunna innebära en nedgång, men sen äter man en tugga cokladkaka och då går man upp allt och lite till igen.

som läget är nu, är min stora last i livet bröd. vad hände med att vara GI-smart ? det gick bra tills jag upptäckte vårt fantastiska surdegsbröd som, alltså...det är så gott, så gott, så gott ! blir man en surdeg om man bara äter surdeg. jag funderar på en ny diet...bara surdegsbröd och grönsaker och sen massor med vätska.

förresten börjar jag bli en sån där dryg wanna-be barrista, men jag vill bara säga det att jag går all in nu när det gäller espressomaskinen. vi börjar gilla varann, och summan av kardeumman tycks bli en hel del bra coffees alltså.

nu ska jag göra vid mig och bege mig till jobb nummer två som kommer att dominera de kommande tre veckorna. märtas, där finns jag på helgerna. heltid och mer därtill, jag börjar känna att min pojkvän är priotvå -och det är INTE OKEJ !

m.

mamma & pappa

2010-06-13

jag vet inte hur det är med er. jag har i alla fall en, tror jag, hälsosam relation med båda mina föräldrar. det känns som att jag äntligen vuxit upp och insett vad en förälder egentligen innebär, att de inte alls finns där för att ställa sig ivägen och förstöra ens liv.

jag vet inte om det beror på att jag fått lite distans till saker och ting sen jag flyttade hemifrån. jag antar att det har varit ganska avgörande. båda mina föräldrar är fantastiska människor och jag har nog ofta varit kass på att visa min uppskattning.

jag har alltid varit väldigt bestämd och jag har nog ofta varit mer naiv än jag velat erkänna. jag har alltid trott på min egen självständighet trots att jag ofta förlitat mig på mina föräldrar i många situationer när saker och ting varit för omfattande för att hantera på egen hand. nu när jag kan se vilka fantastiska föräldrar jag har, finns det episoder ur mitt liv som jag hade kunnat undvika, bara jag hade lyssnat på dem. jag står fast vid, att jag aldrig ångrar saker...men ja, saker hade kunnat se annorlunda ut om jag inte hade varit så förbaskat envis ibland.

någon som jag särskilt känner att jag kommit närmre är min mamma. jag saknar henne, jag saknar henne mest hela tiden. hur jag än burit mig åt har hon alltid funnits där. jag har kunnat skratta och gråta med henne om lvart annat. hon har klappat mig på kinden och peppat mig. nu är saker och ting mer ett projekt. jag måste ringa henne, och bestämma tid för att ses och inte förrän då kan jag berätta vad jag har på hjärtat. det är värt det, verkligen och ibland kan det nästan vara bättre att ha det så. relationen till mina föräldrar känns plötsligt så vuxen och mogen.

jag inser en sak. det är jag själv som har sjukt svårt att klippa navelsträngen, men är det så konstigt ?

m.

?

2010-06-13

är det någon mer än jag som känner sig jäkligt stött på försvarsmaktens reklamposts som förpestar stämningen vart man än rör sig ? visst får man dåligt samvete...man bara; "jo, men alltså...okej, eller...alltså...nej, det tycker jag inte/ ja...men det vill jag väl"

vem är försvarsmakten att ställa krav på hur jag, du eller våra grannar ska tycka ? jag tycker inte att försvarsmakten borde få ställa några som helst krav alls. förr skulle alla göra värnplikt, sen skulle alla göra värnplikten fast de inte ville och nu får inte alla göra värnplikten.

och hur som haver tycker jag dessutom att det är obehagligt att sverige propagerar för ett försvar så där när vi inte vart i krig på så många hundra år. värnplikten ska vara frivillig och jag röstar för yrkesmilitärer ! ingen ska få mig att känna dåligt samvete när jag kan värna om sverige på andra sätt.

m.

cool, coolare & coolast

2010-06-11

when the best people in the world come together, there is probably nothing more to say then: cool, coolare & coolast !

bilden gör kanske inte honom rättvis, men inget SPC utan charles !

motvilligt ställde vi upp oss som en förenad trupp. tv4- huset skymtar och intresset var väl måttligt efter några fulla dagar i stockholm.

kum ba yah...eller varför inte; hello, bangla...tell me how you dooo
the rest is only for the best

dream-team'et: johanna, charlie, maria, caroline och andré

jag tog ett break och drog till sydligare breddgrader med världens bästa emy och några stollar jag älskar mest i hela världen. jag blev kär och min andra halva flyttade till usa- but we still are, <3

vi drog till berlin...

...där träffade vi "the stoned brothers"...

...och cirkulerade motvilligt på sightseeing......det var kallt och blöt, men vi glömmer aldrig en vän...

...så ja, vi kramades en del.den största highlighten of them all under gymnasiets mustiga år, är nog den här donnan... e to the lmo. i love u.vi hann även med lite charter och camping. hur maxxat ?OCH NI KAN TRO ATT VI SJÖNG OM STUDENTENS LYCKLIGA DAR.
tveklöst en av de bästa dagarna i mitt liv och en av de mest smärtsamma !!!
we'll always be: cool, coolare & coolast

 

 


-

2010-06-11

don't take what you don't need, from me.

eenie meenie miney mo

2010-06-11

jag kanske får ångra det här, men jag tänkte lista de tre låtarna som jag tror blir sommarens plågor. än så länge tycker jag att alla tre är stört sköna och jag blir på sjukaste party- mood'et när jag hör dem. så mest för att jag sitter bitter i pyjamas och dissade allt vad alkohol heter, ska ni mina kära vänner få en dos av det som jag tror kan bidra till ett oförglömligt SOMMAR 2LAX10.

we no speak americano - yolanda be cool ft. dcup
natteravn - rasmus seebach
eenie meenie - sean kingston ft. justin bieber

m.

stuck on replay

2010-06-11

igår när karavanen med studentflak gick genom höllviken och jag stod i min lilla märtas- uniform och tittade på, kunde jag inte låta bli att känna den där jobbiga känslan. mitt liv är underbart...det är inte det -jag saknar bara gymnasiets trygghet och att ständigt vara omgiven av fantastiska människor. jag är fortfarande omgiven av fantastiska människor, men de banden som knyter samman en gymnasieklass kommer man nog aldrig få återuppleva. det är en trygghet i sig att vara omgiven av människor, likasinnade och jämnåriga som också befinner sig mitt i livets kanske starkaste orkan. man tumlas runt och ingenting verkar någon gång infatta någon som helst logik, -man bara är. nu är allting bara vägskäl, prestation och önskan om att verkligen lyckas. jag njuter av hur livet är nu, nu när saker och ting faktiskt börjar ordna upp sig. det är i och för sig mycket i det ny- utexaminerande skeedet som jag inte önskar ens min värsta fiende. när man sjunger om frihet och drömmer om livet, den är fantastisk...allt det andra kommer som en baksmälla som tar lång tid att bota och bena upp, och jag antar att det hör tiil, men ibland kan jag verkligen sakna struktur och att vara inbäddad i tonårens ljuva bubbla. barn, det ska man vara så länge man kan !

m.
vad saker får dig att göra..,

2010-06-09

jag dör lite på nya iphone fyra. det känns som att man inte borde spara, spara och spara...men jag tror att jag blir illa tvungen. love love love.

m.

aaaah work work

2010-06-07

vad händer ? jo, jag jobbar och om sanningen ska fram så hinner jag inte så mycket annat. det har vart ganska mycket så lately... och när jag inte jobbar är jag sambo och trött. förhoppningvis blir schemat mer lagom om ett par veckor och inte arbetsdagar á 10 tmmar, sju dagar i veckan. fast...vem är jag att klaga ? det går bra nu !

m.

.............det tar liksom aldrig slut

2010-06-03

jag blir alltid sån här av för mycket sol och för lite i magen. jag tänker så att huvudet dunkar och jag dyker ner i sådant som egentligen bara gör sig rättvist när man sitter en ljumm sommarnatt insvept i en filt och sippar rosévin med ett gäng vänner. sara, hanna, kicki och johanna...jag saknar DEN kvällen !

i alla fall så ÄLSKAR jag att tänka. jag älskar att vara så bortkommen man bara kan bli bland livets stora mysterium och jag blir så engagerad att jag bara vill släppa allt, sätta mig på en sten och titta ut över horisonten och bara fortsätta att tänka.

jag tror att jag har varit en stor och ståtlig grekisk tänkare i ett tidigare liv och att det som finns kvar i mig är rester från den tiden. dock måste jag ha gjort något fruktansvärt som återfötts till en enkel tjänare av den sanna världen, utan tillräckliga kunskaper för att behärska och bemästra det där fantastiska som bara en viss typ av människor lyckligtvis utrustats med. jag önskar att jag besatt den förmågan att tänka så som den forna tidens stora män.

men, nu stoppar jag för ikväll...imorgon väntar en hektisk dag. jag ska göra en studentbufé för ca 35 personer och långt ifrån hälften av arbetet är klart. jag har massor att stå i, så därför bör jag genast lägga locket på för ikväll och slumra i djupaste av dvalor så att jag imorgon kan vakna som ett energiknippe. yeeeeey !

på återseende...morgondagens skapelser kan vara bland det bästa jag har gjort, så stay tuned.

love y'all,
m.


jag är en eka..,

2010-06-03

i år är det inte jag som sjunger om studentens lyckliga dar´, men jag har en hel drös med vänner och bekanta som har gjort och kommer att göra det. jag önskar er alla all lycka i framtiden.

jag minns min studentdag som om den var igår. det finns inga ord som kan beskriva all den lycka som rusade genom kroppen trots kyla och regn. befrielse, längtan och äventyr kan nog svara för det mesta som glittrade i mina ögon. så här ett år senare kan jag knappt förstå att det gått ett helt år sen jag stod i vitt och svor på att aldrig göra annat än att följa mitt hjärta. har jag gjort det ? självklart ! trots att saker och ting inte blev som jag hade väntat mig känner jag mig säker på att jag nog ändå är på rätt spår.

jag hade en plan och en idé som i slutändan blev helt annorlunda, men jag är inte klar. jag står fortfarande i startgroparna av ett långt maraton och det är way to early att ropa hej, för jag har långt kvar över till andra sidan ån.

ibland känner jag mig som en eka. ja, faktiskt. en ensam eka, som ibland ligger tryggt förtöjd vid sin brygga, men så plötsligt en dag sliter man sig och beger sig ut på öppet vatten. ibland går korken ur botten och man vattensfylls, men så finns det någon där som öser och öser och så får man hjälp att ro och sen ligger man där igen, tryggt förtöjd vid sin kaj.

livet ter sig inte alltid efter manualen man så slaviskt hoppats på att följa. tvära kast tvingar en att tänka om. jag har lärt mig att det inte alltid behöver innebära att man måste göra om och göra rätt. jag utgår istället från situationens kärna; var är jag, vad gör jag, hur mår jag och sen tar jag sikte mot ett nytt mål.

för hur kan man i vuxenlivets begynnelse veta vad man vill göra som gammal ? det kan man inte veta, och jag tror inte ens att den bild man har målat upp för sig är det minsta till hjälp. jag drömmer och drömmarna får guida mig, men sen är erfarenheterna det enda som kan få mig på rätt spår.

determinismens ljuva vetenskap känns plötsligt så värdefull att nämna av den enkla anledning att jag nog tror att varje val vi gör är avgörande för hur saker och ting ska fortskrida. gud vad det där kändes självklart...men vad jag menar är att saker och ting är beroende av vart annat och de hänger ihop, som ringar på vattnet. våra val vi gjorde idag är baserade på det vi gjorde igår och därför är också morgondagen inte helt lämnat åt sitt öde. därför kan jag ha en idé- en idé som jag intalat mig själv är den rätta, men eftersom att saker och ting, likt pärlor på ett radband, bara händer ordnar sig saker och ting, trots att det inte riktigt kändes som att det blev som jag hade tänkt mig.

oj, vad djupt det blev. jag ville i alla fall bara berätta för er att det så här ett år efter min student, känns som att jag bara precis lossat ankar. jag har precis lämnat kajen och ännu kan jag se vänner och bekanta i land som vinkar åt mig. jag har precis gett mig av på ett äventyr som jag inte har en aning om hur det ska sluta. det enda jag kan vara säker på att det finns ett syfte även för mig och att jag är en viktig bricka i något som är för stort att förstå. vad jag ska se till att göra är att aldrig ångra något, utan istället ska jag fånga dagen.

livet är en fantastisk gåva och jag är så otroligt tacksam för den, trots att man ibland känner sig som ett stort hål, mitt i en gata, mitt i en stad i guatemala.

så från mig alla(mig och mina oändligt många tankar), till er alla...önskar jag en fantastisk sommar och ett nytt spännade år. ja, studenten kändes som en nystart...betydligt mer värdefull än nyår. undrar om jag tycker samma om ett år...det återstår att se. till dess hoppas jag att ni tänker stanna med mig.

mycket kärlek !
yours truly,

m.
sommar 20TIO

2010-06-02

jag älskar solen !

m.

RSS 2.0