vad tjänar det till att lägga hela sin själ i någonting om man inte tänker vinna ?

2011-10-13

tre av fyra träningspass avklarade denna veckan. jag är så stolt över mig själv. det är jag som tagit kommandot över min kropp, äntligen !

sötsuget finns där fortfarande, och gärna kvällstid- men jag försöker lära mig att inte lyssna till det. det är faktiskt jag som bestämmer över min kropp. den ska inte kunna säga till mig vad jag ska och inte ska göra.

det är en befriande känsla att komma ut när morgonen fortfarande är gryning och andas den friska och lätta luften och sen veta att när jag är färdig med morgonens pass, väntar en hel dag på mig och jag kan njuta av den på alla sätt och vis.

nu har jag precis ätit en stor, men mättande och nyttig frukost. havregrynsgröt- den är standard, men jag börjar tröttna på knäckebrödsmackor så idag slängde jag ihop äggröra också. ibland undrar jag hur det kan få plats så mycket mat i min mage ?!

jag älskar mitt nya jag. jag har skinn på näsan, känner mig befriad och hälsosam. jag har kommit in i en period där jag har höga förväntningar på mig själv. till skillnad från många andra gånger är jag nu motiverad till att faktiskt se vad som kommer att hända. jag är inspirerad till att lägga ribban högt och hålla ett högt tempo.

-vad tjänar det till att lägga hela sin själ i någonting om man inte tänker vinna ?

m.


in shape- now or never

2011-10-11
Jag har precis knåpat ihop mitt träningsschema för de kommande två veckorna. Det kommer att bli tidiga morrnar, men faktum är att jag är som effektivast i ottan. 

v. 41

Måndag: - 
Tisdag: IW Medel
Onsdag: IW Medel
Torsdag: IW Medel
Fredag: Gymmet 1h - styrketräning
Lördag: -
Söndag: -

v. 42

Måndag: Yoga 
Tisdag: Gymmet 1h - styrketräning
Onsdag: IW Medel
Torsdag: IW Medel
Fredag Kombipass CirkelgymIW
Lördag: - 
Söndag: -

ALL IN ! 
Just nu är jag bara så sjukt taggad på att komma iform. Jag SKA HA platt mage och snygg rumpa. Ikväll är det IW med Berra- bästa instruktören på F&S. Jag ska ladda med havregrynsgröt och promenad ! Jag undrar lite hur mina IW-pass på onsdag och torsdag kommer att gå. Start 07.30 respektive 06.45. Hur gör man då ? Laddar med carbs kvällen innan ? Jag tror jag måste höra av mig till en viss Joppi i Sthlm. 

I övrigt hoppas jag på att kunna klämma in lite fler styrketräningspass. Jag måste bara ha ett fett upplägg. Jag funderar på att boka tid med en PT bara för att få genomgång av maskinerna på gymmet och goda råd angående optimal träning för mig. Om ingen annan är sugen på att lägga upp ett pass till mig vill säga ? 

Nu när hösten snart slår om och blir 20 minus och snöstorm vet ni var ni hittar mig, i svettiga träningslokaler. Eyes on the price. Topp 100 Vårruset 2012. Måste lägga in en högre växel bums !
m.fortsättning följer;

2011-10-06

ja till;

långsamma kolhydrater och mycket fiber, frukt, protein och bra fett.

nej till; stärkelsemat, onödigt socker och dåliga fetter.

funderar på att dra igång en detox. fasta och sen gå all in med citrusfrukter och vätska. lägga nikotin och alkohol på hyllan för ett slag. dock har jag kommit in i värsta träningssvängen igen och njuter när armarna på walkern vevar. jag får ta en funderare helt enkelt. jag är rädd att en detox får hela min mentala balans i rubbning och att jag i stort sett bara kommer ligga orörlig i sängen, utan ork.

stay tuned !

m.


1955-2011

2011-10-06världen sörjen just nu en revolutionär.
rip


förlåt mig !

2011-09-05

the hardest part of moving on...
...is letting go.

m.

Axels tivoli

2011-10-05

Jag hörde ett väldans liv från loftgången. Någon bankade på en dörr. Röster diskuterade och plötsligt ringde det på hos mig. När jag öppnade, stod två uniformklädda poliser där på andra sidan. Allt jag förmådde mig att säg var, "Ojdå".

Oavsett om man är foglig som ett lamm eller hittar på hyss värre än Emil i Lönneberga, himself, så får polisen alltid mig att känna mig fruktansvärt liten. Respekt ? Nej, det vet jag inte. Många gånger har jag liksom tappat förtroendet för polisväsendet- tyckt att det ofta tummat lite för mycket på sina plikter. På både gott och ont.

Vi förde ingen lång dialog, utan jag fyllde endast i på sådant som jag hade en aning om. Mest oroade jag mig över deras visit. I detta faller hade polisen ingenting med mig att göra. Anledningen till deras plötsliga visit berodde på misstankar om ett eventuellt dödsfall eller möjligtvis försvinnande. Jag kunde inte riktigt sätta fingret på känslan som for genom min kropp. En kall kåre, kanske ?

Ett dödsfall. Ja, sånt händer ju. Tanken slog mig genast. Livet är som ett kringresande tivoli. Det har alltid sina höjdpunkter. Man lever hela tiden på gränsen av att vara fullkomligt frälst av den kittlande känslan i magen när det plötsligt vänder och blir en skräckupplevelse.

Kärleken slår loopar som en berg-och-dalbana. Lustiga huset påminner dig om självkänslan som tar dig på en långresa där du står öga mot öga med alla dina fel och brister, som du sannerligen överdrivit. Farfarsbilar förkunnar om de dagar i livet då du bara kan luta dig tillbaka och låta någon annan styra. Men det gäller att vara på sin vakt; för mycket av det goda- rosa moln utav sockervadd och en alldeles för munter inställning bland chokladhjul och enarmade banditer, står man lätt ensam kvar med magont och ångest- precis som en tur i spökhuset. Vi upplever stötar, men inte värre än att vi kan handskas med dem. Radiobilarna känns inte värre än våra vardagsbekymmer. Och där på toppen av allting, när vi har som roligast, blir det en hisnande resa i pariserhjulet. Tänk att vi fick uppleva allt det här ? Livet. Det fanns där hela tiden, under våra fötter.

Så frågan är; när det sedan är dags att packa ihop och resa vidare. Gjorde vi rätt som köpte ett åkband eller är vi nöjda trots att vi bara hade biljetter till en del ? Ingen annan kan svara för din tivoliupplevelse genom livet. Vi kan åtminstone trösta oss med att vi som oftast är tillsammans- i stort och i smått. Det viktigaste av allt, tycker jag är, att hålla ihop. Man vill inte vara den som gick miste om någonting för att man var vilse. Livet ter sig så märkligt ibland, men man är aldrig mer ensam ön man gör sig. När karusellerna sedan gått för att sova då vill man känna ro och kanske längta till nästa säsong, men mest av allt spela upp highlightarna för sig själv och aldrig glömma den där kittlande känslan i magen som övervinner det mesta.

Have fun you kids,

m.


RSS 2.0