i väntan

2010-12-30

tiden räcker inte till, och ändå sitter jag här och bara väntar. jag har aldrig vart särskilt bra på matte, så kanske är det inte så märkligt att mina ekvationer inte alltid går att lösa ut.

för om x är lika med stressrelaterad huvudvärk och y är lika med jag har tusen saker att göra, så kommer det oavsett bli förseningar i tidsschemat.

igår brottades jag med en barrande gran. det resulterade i att jag vaknade upp i en hög med barr. inte på golvet, utan i sängen -såklart !

det var kanske högst olämpligt, men jag har alltid drömt om att kasta iväg något i ren och skär ilska. igår fick det bli granen. ut genom ytterdörren och över räcket till loftgången, duns ner på gården. jag skrattade - rasmus var arg !

jag tror att jag har upprörda grannar. jag dammsög till efter 11. jag var så förbannad. granbarr överallt. jag tror inte att jag mäktar med samma procedur kommande år. i så fall tänker jag undersöka om det inte finns någon som kan komma och hämta skiten, klippa ner den, ta bråten med sig och dessutom städa boendet fritt från barr.

barr ? vad är problemet med barr ? de typ förökar sig, så fort de hamnar på golvet. riktigt meningslöst ! nu ska jag sluta vänta förresten, göra lite nytta !

återkommer med vidare information.
på återseende, god fortsättning

och så vidare !

m.

julen i kort

2010-12-26

julen har passerat fortare än illa kvickt. jag hann inte mer än precis ta itu med julbestyren innan det nu plötsligt är mellandagar. jag jobbade mig igenom lillejul och julafton men lyckades, tackvare lillejulsmiddag hos svärmor och julafton hos mina föräldrar, att komma i rätt sinnesstämning i alla fall.

julstämningen har faktiskt varit på topp, mer än vanligt. det gillas. det är kanske inte så tokigt trots allt att fira det hela kort och intensivt. igår och idag har tillbringats med goaste gänget. igår blev det middag och spel i svedala och idag mellandagsshopping igenom hela stan.

dagens skörd:

en skidjacka -som jag älskar.
vita skidbyxor -sitter till och med snyggt i ass'et. vem hade kunnat tro det ? min kropp är så icke alpin det bara går.
en uppsättning stavar.
underställ gånger 2.
koftor gånger 2.
schampo och balsam.
underkläder; tre BH:ar och två par trosor.

allt inom en budget av 5000 spänn. jag är helnöjd -det blev nämligen pengar över !

det behövs skrivas listor till cham. jag har lite ångest. skidkunskaperna är knappa, trots det inser jag att packningen bör bestå av diverse basgrejer för att det hela ska vara genomförbart. raggsockar tänkte jag. nähä, skidsockar ska det vara och tusen andra saker som jag bara mer eller mindre trott; att det löser sig. jag har sådär bra koll på läget.

fortsätter att skryta här. hushållet tilldelades en julskinka. present från svärfar. gott, men hur fan gör man ? ringde pappa och fick en överlevnadsguidening, typ. jag kände bara; oh no. efter 8 timmar+ stod den klar på diskbänken, grillierad och allt. vilken mästerkock jag är. satte bannemej klockan igårkväll för att komma upp i tid för att sätta skinkan i ungnen. godaste jag ätit, nästan. fast så är det väl med sådant man åstadkommit själv, som man är stolt över.

att tillägga, samtliga ur bekantskapskretsen är mer än välkomna på julskinkemiddag, när som. meddela innan bara, så att vi vet.

eder,
m.

sjung ut !

2010-12-21

det finns stunder när jag bara skulle vilja sjunga och dansa. stå i spetsen för en såndär triangel med människor som sjunger och dansar för att visa sin glädje. ett sådant " hannah montana- moment" hade jag på bussen hem. jag lyssnade på såndär riktig pepp festmusik. jag kunde knappt sista still. jag kunde känna pulsen i kroppen. jag vet inte vad det är riktigt, men jag känner mig ovanligt lycklig ! man kanske skulle ställa sig på stortorget i malmö, ta ton och invänta att människor med samma livsglädje ansluter och sen bara vissa livet KÄRLEK ? undrar vem som hinner först fram ? lokaltv eller personal från st lars ?

m.

julstämning

2010-12-21

back to reality. tillbaka till -14 (turerna är många, det kan säkert vara mer...) och 2 dm (?) snö. det är lätt att längta sig bort till sol och värme när det är sånt här istidsväder. jag älskar i och för sig vintern. den är romantisk. den förkunnar om trygghet på nå vis. inte som sommaren, - full av puls och galenskap. missförstå mig inte, jag tycker om sommaren med, men vintern erbjuder något alldeles extra, särskilt om man har en varm famn att vara trygg i.

vardagen är som vardagar är mest. det är mycket att göra, men jag misströstar inte. jag trivs mitt i allt. julen stundar och jag känner mig stundom stressad, men är inte det lite charmen också ? man jäktar och stressar in i det sista, men sen kommer slutligen dagar då det bara går att luta sig tillbaka, njuta och slappna av. det är stämning, glädje och gemenskap. jag tycker om att vara igång, nästan jobba mig svettig, bara för att kunna njuta när det väl finns utrymme för det.

granen står klädd, så jättemycket efter i julstöket är jag inte. det ska slås in lite klappar och eventuell inhandlas lite juligt att stoppa i kyl och frys. vi är ju bjudna på både det ena, och det andra hållet i jul så frågan är om man inte ska ta det lite lugnt med inköp av julmat. det är kanske skönt att kunna äta lite "vanlig" mat när man är hemma och landar mellan julborden ?

jag behövde mest få skriva av mig. skryta lite smått om att jag känner mig tillfreds med det mesta. jag älskar livet & jag älskar att befinna mig mitt i vad som känns som början på något fantastiskt. jag har så mycket jag vill uträtta, men jag känner mig inte jättestressad. jag är ung och allting ligger för mina fötter. jag behöver inte ha bråttom, även om ibland känner det som att jag måste skynda, skynda för att inte gå misste om saker.

nu tar vi det som det kommer. jag ska ta julen som den kommer. det finns inget bättre än att gå från den ena matkoman till den andra mitt ibland glitter och buller från julglada människor. passa på du också, att ta tillvara på stunder med nära & kära !

m.


i have a dream

2010-12-21

jag har en dröm. en dröm som egentligen inte är så långt borta. den kräver en startbudget och viss planering. jag skulle behöva lite ro i själen, tror jag. jag skulle behöva upptäcka och bli pånyttfödd någonstans bortom all tänkbar vardagsstress. jag skulle behöva värme och vänliga leende. entusiasm över livet. god mat och svalkande drycker. min dröm stavas; jamaica. jag har en liten tanke, men den kräver mer än bara spontanitet. varför är jag så jävla feg ?

m.


god söndag

2010-12-19

var tog den här helgen vägen ? skönt i och för sig att den försvann av bara farten. en jobbhelg vill man ju knappast att den ska vara långsam och efterhängsen.

imorgon får vi julgranen hemkörd. mamma och pappa har vart vänliga nog att köpa en till oss. här på torget 200 meter bort kostar en vanlig gran 300-350 spänn. jag tappade hakan när mamma sa att de betalt 200 eller vad det var. ser i alla fall fram emot att få pynta den imorgon.

jag har samlat pynt i fler veckor nu. såklart visar jag er hur det hela blir, men jag tror att den kommer bli perfekt. pyntet går i vitt, grått och silver. stilrent men ändå lite romantiskt sådär.

vem kan slå filip och fredrik finalen ljuder från dumburken. älsklingen och jag har haft en mysig och stilla kväll. skönt. jag har lite huvudvärk. egentligen skulle den här helgen innehållit både dejt med cecilia och emma och chrille, men det blev inget med varken det ena eller det andra, väder och vind och tatueringar kom emellan. sånt som händer, i guess.

jag öppnar själv på jobbet imorgon. det ska nog gå bra, jag kan ju rutinerna utan och innantill. ganska skönt ändå. ibland tycker jag synd om mina kollegor när jag drabbar de med mitt morgonhumör.

stackars er. det här kan väl knappast vara något att läsa ?

på återseende,

m.

jobba ? en lördag !

2010-12-18

då var det dags för jobbhelg igen, men mig går det ingen nöd på. ikväll kommer förhoppningsvis emma & chrille och imorgon hoppas jag på att eventuellt kunna pynta en gran.

gårdagen var så jäkla effektiv. åkte en vända till vellinge. hem och dumpa av lite saker. bort till värnhem för inhandling av kattmat och julklappar. hem och dumpa av. in i stan för mer julklappsshopping och sen hem och dumpa av. fast efter det stannade jag hemma. jag och älskling langade home made pizza. kräftstjärtar på min, salami på hans.

tackvare monstertenta som rasmus pluggat röven av sig till, fick jag ha en ensam uppesittarfredag. jag har nämligen fått för mig att jag mer eller mindre måste sitta uppe halva natten om jag har jobbhelg. liksom för att känna av helgen i alla fall lite. därför blev det mysteriet på greveholm maraton med glögg, lussebullar och gottis. jag är flitig på att mysa till det.

jag måste bara få utpringa ett fyrfaldigt leve för att det kommer bli den bästa julen av alla jular i år. fatta så major det är, vi har alltid världens bästa jul. så i år leve den bästa julen; HURRA HURRA HURRA HURRA !

måste ut och pulsa i snön om några minuter. må din väg gå dig till mötes idag kära & jag önskar er en tillfreds lördag. kom gärna & ta en fika !

m.

livets ironi

2010-12-17

katten ligger på fönsterbrädan i vardagsrummet. på räcket till balkongen spriger en koltrast. det är fegt att leka med döden, när det är en glasruta emellan !

m.

f r e d a g

2010-12-17

vi vaknade till 6 minusgrader. jag höll på att tappa hakan. bör man ens gå ut ? det är väl knappast det kallaste vi har haft denna vintern, men det är ändå sjukt kallt ! jag ska iväg på lite ärenden idag. köpa och fixa. att träffa cecilia jönsson står som höjdpunkt på agendan, men jag vet inte riktigt när. jag hoppas att hon tänker svara på mitt sms snart.

jag undrar en sak. vem är det som ger oss sydsvenskan ? fredag-söndag ramlar den i brevlådan. jag har ingenting emot det, det är ganska mysigt. idag drack jag till och med kaffe till prasslet av tidningspapper. dock är det lite spännade att den kommer, för ingen vi har frågat betalar för den & inte vi heller. hm...!

jag har träningsvärk idag, vi var nämligen och handlade igår. det går ju knappast att cykla i det här vädret så vi fick gå. rask promenad dit, och tung promenad hem. haha, vi fick gå vägen i etapper. stanna och pausa. jag var död när vi kom hem. "lagade" dock en välförtjänt smarrig middag; sparrissoppa med avokado, kräftstjärtar, ägg och kesella. tog en mumsig bild, kan kanske visa sen. det hela kändes nämligen lyxigt.

nu måste jag skynda in i duschen och komma i lite kläder. jag ska utnyttja den här dagen maximalt. ingen tid får gå till spillo !

förresten, jag känner bara för att skriva detta till alla er som är för dödsstraff av alla dess slag: du som är fri från synd, du kan ju kasta första stenen...just det ! in your face (egentligen vill jag kaskadkräkas i någons ansikte precis just nu. i love you, man - årets bästa film !)

see you later, joban !

m.

helvetes-fan-skit !

2010-12-15

det känns som gymnasiet på nytt. här sitter jag kvällen innan inlämning som så många gånger förr. in i det sista har jag filat och justerat, men fortfarande är jag sådär nedrans självkritisk och pekar bara med fingret på små "yttepytte"-fel som ingen någonsin kommer att upptäcka. i alla fall inte innan jag säger; "fan, jag är sämst -hur kunde jag missa det, KOLLA" ! det kan handla om en punkt för mycket eller för lite. KATASTROF, enligt mig !

men ikväll är det inte kvällen innan en tenta eller läxinlämning. ikväll, som så smått skrider mot natt, är det kvällen innan julkorten ska postas. postens julpåsen har legat framme både länge och väl, och jag har tyckt mig själv ha all tid i världen att bli färdig med mina kort. jag började ju redan i november att köpa pynt och papper. typiskt mig. jag har en plan, men ändå sitter jag in i det sista kvällen innan.

som med så mycket annat jag tar mig för, är det kul i början. jag får en snilleblixt och så känns saker och ting självklara, men utan underhåll händer ingenting. precis så var det. i en kartong, hur länge som helst, låg papper för 100tals kronor och jag ville liksom bara sätta fart men hittade varken tid eller inspiration. så en dag, fick jag ett ryck. nu äntligen är jag färdig !

svordomar, svett och tårar. så skulle jag vilja sammanfatta det här spektaklet. det är nog första och sista gången jag tänker göra egna julkort. jag som lider av egenskaper så som envishet, petnoga och aldrig nöjd i kombination ska helt enkelt inte göra egna saker att ge bort. jag blir bara besviken på mig själv och letar fel. det är ganska jobbigt vill jag meddela. det suger att ha ett gediget intresse för någonting som man mer och mer tappar lusten för, för att man egentligen bara bryter ner sig själv för att man aldrig kan tro på sig själv. sån är jag. perfekt, vad är det ?

så här i efterhand, när julpåsen ligger igenklistrad innehållande det som blir 2010 års julkortsbidrag till nära och kära för min och rasmus del, kan jag inget annat än fnittra lite så här i min ensamhet. sen hemkomst från jobbet betydde sen middag som i sin tur betydde att jag satt kvar i soffan lite för länge som sen kom att betyda att jag kom igång med julkortspysslet alldeles försent. ...när jag sen, nästan är färdig och bara har några kuvert kvar att skriva på upptäcker jag det fasansfulla. jag har vänt kuverten upp-och-ner. jag får smärre panik och sliter av frimärkena. svär det gör jag också när jag inser att jag inte har tillräckligt med kuvert för att göra om det hela. vad fan gör man ? jag kan omöjligt skicka julkort till familjen med adressen upp-och-ner på kuvertet: PINSAMT !

jag avslutar min svordomsramsa och rycker åt mig plånbok och mobil. klockan är bara halv 10 och konsum 5minuter bort, har öppet en halvtimme till. gud välsigne storstan. hemma i vellinge är man ju van vid att allt i stort sätt är igenbommat redan klockan 8. hade jag bott kvar i vellinge hade jag inte överlevt den här julen ! i alla fall får jag med mig två kuvertstorlekar från konsum, för jag vägrar komma på att kuverten är för små, när det sen är dags att göra om; stoppa i-klistra igen-skriva adress-på med frimärke- proceduren. slutet gott - allting gott ! jag är bokstavligt talat färdig och förtjänar därför sömn. korten ligger redo att postas imorgon och jag känner för första gången ikväll ett mysigt välbehag ila genom kroppen. julbestyr, å dessa nästan tortyraktiga traditioner som kan få vilken svensson-svensson som helst att, med vilje, sätta en köttbulle i fel strupe !

ni behöver inte oroa er längre, min självmordsångest har lagt sig. det är ett helt år till nästa gång det ska postas julkort, godnatt !

m.


sovmorgon

2010-12-15

vi har jättelite att göra på jobbet. jag fattar inte riktigt dealen. vem vill inte fika och handla julpynt så är få dagar innan julen takes off på riktigt ? jag har panik, jag vill inget hellre än att julpyssla och så måste jag jobba.

idag kunde jag dock ta mig själv lite sovmorgon. jag har tillbringat morgonen med att fila lite på julkorten som ska skickas iväg imorgon, panik ! jag borde verkligen se till att bli färdig. jag har en tendens att överareta saker för att jag aldrig blir nöjd. sämsta tänkbara egenskap, i promise.

lyckligtvis har jag i alla fall fått lite inspiration till det där med julklappar. nu vet jag precis ! ska bara få tiden att räcka till så att jag kan springa iväg och köpa dem också. jag tror det blir på fredag. den årliga julklappssprinten. springa från butik till butik och hoppas på att man inte glömmer någon, eller något !

nu ska jag hoppa i märtas uniformen. toodles !

m.

den förkylda, nyduschade och osminkade sanningen

den förkylda, nyduschade och osminkade sanningen.
ungefär såhär glad är jag för julklappsinköp. min fantasi är just nu ett bottenlöst hål. inspiration, kom !


fullspäckat schema, som vanligt !

2010-12-14

städmanisk, det blir jag en gång i veckan. vanligtvis tisdagar. det är bara då jag har tid i stort sätt. i två timmar har jag hållit på att torka av, dammsuga och våttorka. eftersom att jag inte kan urskilja några dofter eller smaker med min förkylningsnäsa så känner jag det inte, men jag hoppas att lägenheten doftar citron. det var i alla fall meningen. tvätten är i tvättstugan. just nu känner jag för en kopp te. en avklopplande kopp te att pusta ut till. annars blir det julpyssel innan jag måste skynda till jobbet vid halv 3. fullspäckat schema, -det kan man lugnt säga !

m.

13 december

2010-12-13

plötsligt så fick jag en sån oerhörd längtan efter en viss cecilia jönsson. jag räknar från och med nu ner dagarna till på fredag. en galenpanna att filosoferar över livets alla frågor med, wunderbar.

så här i förkylningstider är det lätt att känna sig ofräsch, men nu banne-mej är måttet rågat. håret är risigare än ris och skulle behöva tuktas med stålborste. lite skurpluver och det går att använda som svinto. usch !

åt några förmånga kanel/choklad mandlar. sockerchock ! konstigt nog lär jag somna likt en klubbad säl, det gör jag varje kväll. peppar-peppar, problem med att somna och sova det har jag sällan. dessvärre drömmer jag förbannat knepigt. nyligen strök en bekant med i drömmarnas värld. han blev köttfärssås och det upptäckte vi inte förrän någon fann hans förlovningsring mitt ibland överkokt spagetti.

det där med att tillverka julkort fungerar bara när man har tid. oceaner av tid, det har jag sällan ! imorgon jobbar jag lite extra på eftermiddagen, innan dess ska det tvättas, städas och klippas och klistras. fattar därför det mogna beslutet att det nu därför är tillfälle att släcka ner här och dags för nattning. i will see you there or i will see you on another time,

m.

kvällens outfit

2010-12-12

när det är söndag och man inte känner sig kry då tänker man mindre på mode. more is alltid more och det kan man väl lugnt säga. ska det vara farfar-rutor, så får det fan-i-mej vara farfar-rutor. en liten detalj är att katten faktiskt leker med en hemma-pysslad tomte som också är rutig. så hon och jag matchar fint. förresten, vår lägenhet är inte så sparsamt möblerad som det kanske verkar !


jag håller ut

2010-12-12

hur är det ? tack bra, förkylt dock. helgen har gått i familjens tecken. födelsedagsmiddag hos kim och kaj för vickan igår och lussevaka-mys-middag hos mina föräldrar inklusive mormor och morfar idag.

jag fick med mig en omgång hemmagjort/köpt/ fått julpynt från föräldrahemmet. sorterade ut några toarullstomtar men behöll två garntomtar. en liten plastig snökula placerades i bokhyllan men en tuffsig plastgran i mini-format gick bort. så även en kulört ljusslinga. brossan fick ärva. han tyckte, jag citerar; "den är cool" !

stämningen på kamrergatan är något dämpas. rasmus kör in i det sista tentaplugg och jag laddar om batterierna för en fullproppad jobbevecka. jag måste fan sluta känna efter. lite förkylning har ingen dött av ! fast det är förbannat trist att det gör ont varje gång man sväljer. och jag hatar maskarakladd på mina uppsvullna ögonlock, -konstigt förkylningssymptom som jag alltid drabbas av. näsan kittlar också KONSTANT. åtminstone är det mindre än en månad till underbara, förhoppningsvis glittriga och soliga cham. jag håller ut !

m.

klumpigt

2010-12-10

jag bara; oh näe, helvetes-fan, när jag välte samtliga veckorevyn tidningar i snöklägget på pressbyrån imorse. vad gör man då ? man snurrar i alla fall inte runt i piruetter efter sitt eget head-set, man slinker snabbt utan genom dörren och försöker att krocka mindre med personalen !

m.

idolfinal

2010-12-10

karlen äter ute med jobbet. jag myser loss hemma till idolfinalen 2010. egentligen skulle jag gjort det i svedala hos fanny, linus och ella, men jag orkade verkligen inte ta mig till dem efter jobbet. inte med en ond och svullen hals. nu kurerar jag mig med nyttig broccolisoppa och danskt rågbröd. till efterrätt ätes mörk mintchoklad och torkade fikon. god kväll !

m.

årets upptäckt

2010-12-10

årets upptäckt heter kort och gott; citronpeppar. fungerar bannemej till allt...okej, inte rikigt allt, men allt ätbart i alla fall.

m.

duktiga !

2010-12-08

jag älskar att vakna hungrig. då har jag motivation till att vara aningen mer fantasifull i köket. te med lite honung, smoothie med banan, lättyoghurt, honung &coccosflingor, danskt rågbröd med ägg.

protein och fibrer, det passar efter all skit jag åt igår. frukosten var nyttig dock. knäckebröd med avokadosmash och hårdkokta ägg. efter frukost gick det dock utför. lunchen bestod av saffranstårta och kaffe. ett litet snack bestående av en GB-sandwich hann jag, fanny och venessa med. fika blev det sen med lussebullar och pepparkakor med venessa hemma. rester åts till middag då jag slukade en portion terykaki-kycklinggryta.

jag kan meddela att jag mådde ganska dåligt igår. way to much socker. jag älskar i alla fall fannys och min inställning till viktminsking innan vi traskade in på malmborgs igår. jag vill börja på viktväktarna, sa jag. fanny bara, jag med. det verkar så bra och man får jättebra recepttips och blir sjukt motiverad. scenariot som följer är att vi, alla tre, kommer ut med varsen glass i högsta hugg. duktigt !

m.

det blev en god tisdag tillslut

2010-12-07

jag ska fatta mig kort. blandade ihop dagarna och missade tvättiden denna veckan. tiden jag hade bokat visade sig vara IGÅR. måste ha rena kläder, tar igen det imorgonbittig. sista tiden denna veckan - måste ta ledigt från jobbet, katastrof !

mysfikade med kaffe och saffranstårta på lilla kafferosteriet med min blomma idag. hon är underbar min lilla älmhultstjej som jag träffar allt för sällan. i jul ska vi i alla fall se till att boka in en helg så att hon kan bo över !

resten av eftermiddagen tillbringade jag med svägisarna och lilla ella. jag flög med dockan till blåkulla. jag älskar samtalen med ella. de fyller mitt hjärta med värme. hon säger; ba-ba- baa och jag svarar. hon spricker i ett oemotståndligt smile och då smälter jag.

nu myser jag i lyan som har spökat idag. jag hoppas på att alla värmeljusen ska kunna mota bort onda andar. tänkte krypa till sängs med naruto tills rasmus kommer hem. kattjam, konstiga ljud och öppna dörrar är obehagligt när man är på egen hand. katten är lagom mysig att ha och göra med just nu. hon verkar tappa tänder och stinker så att jag håller på att avlida. stackarn ! jag hoppas inte att det gör ont på henne !

m.

skattepengar och politiker; varför går den ekvationen aldrig ihop ?

2010-12-07

att kollektivtrafiken, i vårt avlånga land, är underdimensionerad, det kan vi väl så smått vara överens om ? jag förstår annars inte anledningen till att bussar och tåg systematiskt är sena oberoende av väderlek.

det hör kanske inte till saken, men jag tycker att kalla fakta är ett jäkla klåp-program. att det finns människor som vill göra djupdyk i saker som inte går ihop sig, det beundrar jag. men att utnyttja medier för att lyfta fram sådant som att till exempel drottningen bär ansvar får något hennes pappa gjorde, det är enligt mig, bara att dra den hederliga journalistiken i dyngan.

anledningen till varför jag tog upp kalla fakta är för att jag tycker att kollektivtrafiken är ett ämne de skulle kunna ägna sig åt. för om de nu vill undersöka, så kan de göra det på något som faktiskt är av värde att rota i. jag skulle nämligen vilja veta om staten är så korrupt som den ibland verkar.

jag pendlar. min pendelsträcka är inte på mer än 30 minuter, men jag är fortfarande beroende av en busstrafik som fungerar. oavsett väderlek, är bussen x antal gånger i veckan sen med 7-20 minuter. big deal tänker kanske vissa ? jag tycker följande: om vi genom att betala skatter, gemensam finansierar att ett samhälle ska fungera, då ska det göra det också. en regeringen är förtroendeval för att se till att det som folket önskar sätts i verket. en motsättning, en uppförsbacke är inte en anledning till att ge upp, särskilt inte om man är vald av folket och vill vara kvar.

skånetrafiken erbjuder fantastiska möjligheter att resa inom regionen. det värdesätter jag, men någonstans fallerar det hela. avgångarna på min pendlarsträcka varierar. vissa tillfällen går bussen med 7minutersintervaller, vissa gånger går den bara varje halvtimme.

det jag inte kan få in i min hjärna är att det ska vara miljösmart att åka buss, men hur kan det vara det när många av avgångarna är halvfulla ? jag kan gissa mig till att skånetrafiken har många avgångar för att täcka behovet många pendlare har. men vad är poängen med många avgångar när de är sena eller rentav uteblir ? vad det är för väderlek kan visst ha påverkan på kommunikationerna, men att en buss aldrig dyker upp, när det en gång stått på informationstavlan att  den skulle göra det, det tycker jag bara är märkligt. kör inte bussarna för ofta då om de inte hinner med ?

jag tror att människor skulle svära mindre över kollektivtrafiken om det fanns en mer öppen dialog. behovet är stort, men det ska inte behöva vara större än det täcker. jag skulle vara mer nöjd om avgångarna var färre och att man kunde räkna med dem. vi dödliga är inte dummare än att vi kan planera för oss. plötsligt får skånetrafikens pendlarslogan en helt annan innebörd. du är aldrig sen till pendeln, du är bara i god tid till nästa. klart som korvspad att jag är när vissa avgångar uteblir !

jag tror att skånetrafiken skulle behöva lite hederlig konkurrens. monopol hämmar stundtals utvecklingen. det tror jag i alla fall ! det finns inte anledning till att utveckla och förbättra om det inte finns något som konkurrerar. skånetrafiken kan lunka på i samma tempo utan att känna stress eller press att förlora kunder, det finns nämligen inget alternativ.

och jag som trodde att det var ett modernt samhälle vi levde i. somliga tycks tycka att det är bättre att spara pengar på samhället medan samhället betalar för förbättringar. jag undrar var de pengarna hamnar ?

m.fett hår är bara förnamnet

2010-12-06

saker och ting måste fungera, annars fungerar inte jag. jag är på sämsta tänkbara måndagshumör. katten sliter i mina kläder, bryter sig in i min väska och stjäl mitt head-set till telefonen, jag är inte frukosthungrig och allting är fult på mig idag. allting tackvare att vi inte har något varmvatten ! om jag inte kan duscha som vanligt när jag kommer hem ikväll då tror jag att jag lägger mig på sängen och dör. jag klarar inte av att känna mig så här äcklig !

m.

present

2010-12-05

20 dagar innan julafton och man får paket. det är härligt att flytta hemifrån. så mycket lyckönskningar, så mycket fina grejer. hos svärfar med sambo igår drogs det fram en låda och jag trodde att jag skulle dö. det kunde inte komma mer passande. mitt i julklappsruschen har jag gått och suktat. tänk om jag skulle unna mig själv en klapp (så tänker jag alltid när jag vill ha någonting, som jag inte borde köpa, för att jag redan har så mycket) bara för att jag förtjänar det. jag om någon, är den som minst förtjänar en massa julklappar innan jul. shoppaholicen behöver seriös handledning till bättre köpvanor så här i juletid. i alla fall så fick vi ett tebord igår. ett marockanskt litet tebord med tillhörande 12 glas att ha ljus i. jag slet upp kartongen och monterade ihop det. markus och rasmus kunde inte förstå all denna uppståndelse över ett litet bord. jag antar att det är det som gör mig till den jag är. knäpp, fullständigt !

m.


kistan

2010-12-05

m: jag vet vad jag önskar mig i julklapp.
r: vad ?
m: en kista !
r: ehm, okej...du kanske måste berätta vad för sorts kista.

jag har inga planer på självmord, utan jag har hittat kofferten jag drömmer om. eller egentligen, så är den snyggaste, coolaste och grymmaste alldeles för stor och kostar alldeles för mycket. den är inte heller en typisk amerikakoffert -för denna är verkligen en amerikakoffert. det är en kista exakt som amerikas flagga. den är grym. nästan bättre än den jag föreställer mig, men sen finns det också en nytillverkad, i gammal stil som är fantastiskt. den funderar jag på att önska mig i julklapp. jag vet inte om jag vågar skriva vart den finns, så perfekt är den ! fast mitt bekymmer är att den är ny, men ser 200 gammal ut. vilket fejk. jag vill att den ska lukta unket och bära på en historia. det är kanske dags för mig att inse, man kan inte få allt här i världen ?!

m.
freaky friday

2010-12-03

jag jobbar i helgen. det gjorde i sin tur att jag låg kvar i sängen till halv tio, trots att jag ställt klockan på halv 8. fast en sovmorgon har man väl gjort sig förtjänt av om helgen uteblir pågrund av arbete ?

börjar åldern ta ut sin rätt ? jag har fått ont i ryggen. jag menar riktigt ont med hugg som gör det omöjligt att röra sig. ibland brukar jag känna mig trött i ryggen för att jag står, går och bär hela dagarna, men aldrig förr har jag känt det så här. jag befarar ryggskott. sannerligen olämpligt.

soffan är hemskt skön när det gör ont i ryggen. därför avlöser naruto episoderna varandra. jag myser. ninjor är coola. det är inte bara en sjuhelsikes välgjord och spännande serie. det går till och med att tillämpa tankesättet på vardagsjoxet.

jag menar inte att vi ska gå och utföra jutsus på varandra. det hade ju sett lite lusigt ut, men att body, mind and soul måste hänga ihop för att dagen ska hänga ihop, det borde tillhöra allmänbildning att veta. tyvärr verkar samhället way to uppslukade av sig själva och allting runt-i-kring för att inse det och då blir summan av kardemumman pannkaka.

där är en idé; pannkakor med kardemumma ? bästa tänkbara julefterrätten. kardemummapannkakor med pepparkaksglass och någon kryddig apelsinmarmelad. kanske något att satsa på till nyårsmiddagen ? mitt huvud går på högvarv. jag har legat still för länge. det kan i och för sig också vara hyacinten som förpestar mitt sinne med sitt doftande. jag älskar hyacinter men är nog allergisk. jag har blivit yr förr av att ha de för nära. så synd. bästa julblomman !

jag tror att jag ska göra en kraftansträngning och ta mig ner till hemköp för att hämta ut ett paket. beställde skorna ni vet ? bootsen. det blev den svarta varianten. läste kommentarerna på hemsidan och beställde en storlek större. skrattanfall när jag provade dem. båtar ! expressbyte is the shit och beställde hem ett par nya på stuts. de har redan kommit. håller tummarna för att de är bättre i sizen or else i die. de är så fräcka !

jag återkommer med vidare uppdateringar angående passningsstatus om ni så önskar, men det gör ni väl ? det jag skriver slukar ni utan att blinka för jag är er mariasan, den största av alla hokages. kage bunshin no jutsu !

m.


stopp

2010-12-03

jag råkar sällan ut för effektiva hantverkare. jag har förvisso inte vart i kontakt med så många. det har liksom aldrig behövts. igår fick ralle nog. i två månader, lika länga som vi har bott i nya lyan har vi haft stopp i avloppet, början till det i alla fall. det har bubblat och ibland kommit saker ur vasken när vattnet stått och runnit. riktigt äckligt. det som har åkt ner där en gång, ska väl stanna där, tycker man. katten hade i alla fall, under gårdagen, roat sig med att gräva i brunnen i badrummet. mindre trevligt berättade rasmus. jag lämnade ett meddelande till vaktmästaren i huset och idag, alldeles nyss, var han här och fixade eländet. enkalt, snabbt och löst. redig karl !

m.

samma kanal

2010-12-03

det är torrt på bloggfronten, men jag lovar. jag återkommer senare idag. stay tuned !

m.

hur botar jag vinterdeppet ?

2010-12-01

åh, jag vill bara stanna inne idag. dricka baljor med te, läsa bloggar och låta mig inspireras. jag vill pilla med lägenheten, laga storkok á la gulasch och busa med katten på vardagsrumsgolvet. jag vill planera julhelgen, fundera ut en perfekt party-outfit till nyår och måla naglarna utan att behöva stressa. jag hinner aldrig sånt. allting är för tillfället fart och fläckt och är det inte det så ligger jag och jäser i soffan. kom med ditt bästa tips mot vinterdeppet, snälla ?!

m.

RSS 2.0