valborg -11

2011-04-30

hej hej- hallå !

1) garattis vår kung på bemärkelsedagen !
2) grattis till prins william och kate- som igår fick varann, på riktigt ?!

jag hade faktiskt lyckats missa allt detta ståhej. minns inte senast jag läste tidningen. fick åtminstone en skymt av klänningen. truly beautiful- utan tvekan !

valborg idag. jag drog turlotten och får stå på märtas till 18. det är väl okej. valborg känns sjukt överskattat. jag minns en valborgsfylla från 1an i gymnasiet som kunde slutat hur illa som helst- det insåg vi ju inte då, men nu i efterhand, när man blivit gammal och vis är det ganska så uppenbart att strandfest och starksprit inte är den mest lämpliga kombon.

ikväll firar (?) jag och rasmus på olika håll. jag gör höllviken och rasmus är på 30års fest. några större mängder alkhol ska inte förtäras, jag vägrar må skit imorgon när jag står limmad intill kaffemaskinen. bakfylla och espresso- är något jag försöker hålla mig ifrån. det är liksom som att börja om på ny kula. jag tål nog inte kaffe, min kropp blir helt konstig.

ikväll ska jag hänga med några glada från höllviken. det ska bli trevligt. gå banans med några väl valda, grilla och catcha upp. jag satsar på sänggång mellan 23-01, det känns liksom rimligt.

på återseende mina vänner, och en angenäm valborgsdag-kväll-natt !

m.

på't igen !

2011-04-28

igår hade jag sån brutal träningsvärk. jag gick till och med och snubblade på jobbet för att benen inte riktigt ville bära mig. jag vet inte om det känns bättre idag, egentligen, men jag ska till gymmet efter jobbet. sitta på träningscykeln eller köra lite på crossen. det faktum att jag är så sjukt otränad, det gör mig orolig. det ska kännas när man tränat ! jag älskar egentligen känslan av att ha varit igång, men när det liksom hämmar en från att vara som vanligt då måste något ske drastiskt !

m.

jag hatar det.

2011-04-27

jag uppdaterar excel- dokument, räknar med mini-räknare och gör noteringar i samband med betalningar av räkningar, så fort lönen ramlat in. jag säger inte att jag är duktig med pengar, men koll- det har jag. jag vill vara säker på vart varenda krona hamnar. okej, kanske inte riktigt. för rasmus bor ihop med en riktig "slösa". jag insåg att påskhelgen kostade mig runt 700 spänn i mat och diverse + några andra aktiviteter inkluderat alkohol.

det kanske låter illa, men jag bli knasig. nu när jag suttit och räknat, markerat och fyllt i, så stämmer ändå inte siffrorna jag trodde jag hade med det jag har; det finns mer ! fast..,så länge räkningarna är betalda och jag sparat undan en del så gör det ju ingenting att det ändå blev plus. fast den där känslan av att inte veta hur eller varför, den är så obehaglig ! jag hatar det.

m.

gymkort, CHECK !

2011-04-26

jag tog mig i kragen och löste det hela med gymkort. vem kan motstå helår för 990.- (+220.- medlemsavg.) ? inte jag ! hakade på rasmus träningsschema och körde ben och mage. jag insåg att all magträning jag kört under våren varit helt åt helvete meningslös. det finns ingenting där. nu ska jag köra stenhårt med kondition och bli av med allting extra som jag dragit på mig runt lår, höfter och midja.

kost då ? faktum är att jag faktiskt inte orkar tänka på det så mycket. jag äter allsidigt, men har kommit ifrån stärkelsematen nästan helt. jag tycker inte att pasta& potatis är det godaste som finns längre. bröd och knäckebröd är dock svårt att leva utan. så att äta sig mätt och inte mer på en allsidig kost och träna regelbundet, det ska bli min nya melodi. förmodligen kommer jag att brottas med brutal träningsvärk imorgon. så denna veckan lär jag köra lugnt. jag är faktiskt sjukt taggad ! det är kanske bara en dryg månad kvar innan badsäsongen kör igång på riktigt och jag vill kunna känna mig fin i bikini. övriga missions denna veckan blir köp av easy tone- skor och träningskläder. vad gör vi ? nu kör vi !

m.

beach 11, bitch !

2011-04-26

jag har kommit ifrån det där med att ut och gå varje morgon. sämsta beslutet jag fattat på länge. jag är så trött jämt. nu när våren dessutom anlänt på riktigt, är det ett ypperligt tillfälle att ta vara på dagen med en timmes promenad på morgonen. jag ska köpa nya skor nu i veckan, fixa gymkort på 24seven nere på gatan, köpa träningskläder och gå all in. beach 11, bitch ! jag måste.

m.

bästa iphone- bilden på bästa 1åringen

2011-04-25

jag är en stolt morbrors- flickvän.
det är nämligen så att jag är den första som utomstående att ha blivit tilldelad en tvättäkta ella-puss och dessutom härmar hon glatt; agge och pekar !
jag älskar dig lilla prinsessan !


kändisspotting

2011-04-24

idag skräms jag för att jag igår, blev starstruck för att maria popko satt bordet snett bakom oss på mello yello. fast skämmas behöver jag kanske inte ? det är väl egentligen så det ska vara. man ska känna det som en mindre aha-upplevelse att se någon från tv. särskilt om man bor på slätten, långt från civilisationen, i säg stockholm. det är väl det som skiljer oss dödliga från resten ?

maria popko är lustig för hon har en sån ful hund. jag tänkte att jag skulle beställa in en latte till den, och be bartendern hälsa. ni vet så som snuskiga gamla gubbar gör till snygga tjejer på film. fast det kändes mer lagom att roa sig på den stackars jyckens bekostnad så att han inte förstod. någon i sällskapet tyckte; att om nu maria popko är en karriärkvinna och cashar in, då kan hon väl för i helvete se till att köpa hunden lite päls.

om jag nu ska fortsätta på temat kändisar. så hängde angelica alm, från så ska det låta, på märtas hela två gånger förra veckan. jag kände igen henne, men tänkte liksom inte mer på det. fick för mig att hon kanske var en stammis eller något. sjukt gullig tjej i alla fall, med båda fötterna på jorden, tror jag.

m.

maria popko med sin vovve

angelica almledigt

2011-04-23

sammanfattningsvis pågår just nu, den kanske bästa helgen på mycket länge. motgångar det känns så långt borta och jag bara njuter av allting. det är nästan sommar här. 19grader i skuggan mätte morfar på terrassen i tygelsjö igår. i stan står stundtals luften stilla och i solen är det hett, så hett. jag har jobbat på brännan, i ansiktet åtminstone. det har varit efterlängtat. på bara två dagar har mitt genomskinliga tillstånd gått och istället blivit solkysst och fräknigt.

sa jag att jag trivs ? jag trivs så bra bland kärleken, familjen och vännerna. det är så härligt att vara mitt uppe i livet. jag har liksom nästan glömt bort att leva för att kyla och mörker så längre avskärmat en. nu känns det bra igen ! jag har hittills haft två hela dagar av ledighet och även imorgon infinner sig lugnet av att slippa tänka på måsten.

så tills vidare får ni helt enkelt bara förstå att jag inte allas har tid att sitta inne.

m.

stay young on the floor

2011-04-18

det blir spontan utgång med två goa töser. hejdå dag- hej natt !

m.

tårtan

2011-04-17

här är den förresten.
1års- tårtan. ellas fina !
som vi höll på och så roligt vi hade.
made by me and gucke.
jag tycker att den är ett konstverk. ett smakfullt sådant, men ändå lekfullt och barnigt- utan att vara för mycket- trots att den är mycket. jag hann aldrig smaka, men utseendemässigt kan den vara bland det bästa vi har gjort, fanny och jag. jag skulle vilja jobba med det här ibland. det är så förbannat roligt.
jag funderar på om vi inte skulle ta beställningar ändå; gucke ?
vem vill inte ha en sån här till sin 1åring ?


välkommen till våren

2011-04-17

innan det slog om och blev mulet hann jag och karln med ett vända till v. hamnen, efter både sovmorgon och pannkaksfrukost. jag har haft en sån längtan efter att bara få sitta och bläddra i en tidning och bara låta solen värma en. jag hinner aldrig, men så idag- äntligen !

så i den kringbyggda hamnen satt vi i lä och, och njöt. det blev himla varmt där kan jag lova. vi fick till och med ta av oss. jag hoppas att ansikte och överkropp fått sig en gnutta färg, men det tror jag nog. om inte, blir det helt klart fler soldagar där på trädäcket. det är så himla perfekt om man bortser från träsmak. nästa gång ska det packas en picknick- korg att tas med !

ikväll äter vi söndagsmiddag hos fanny, linus och lilla ella. perfekt avslut efter en kalashelg- bokstavligt talat. i veckan blir det jobbkör måndag, onsdag och torsdag- sen vankas påskhelg och enbart mys. det ser vi framemot. nu är det vår på riktigt !

m.

trevlig helg

2011-04-15

nyss så träffa jag en krokodil
som körde runt i en bil.
han var rätt tjock och fet
och blåste i trumpet,
men bilen var för trång
och svansen var för lång,
så den fick ligga på ett litet flak
där bak.

i helgen är det 1års kalas ! hur det nu kommer omkring så har jag gått och vart taggad hela dagen idag. krokodil- låten har också limmat sig fast på min hjärnhinna så mina kära kollegor har fått lyssna på mig nynnandes idag. nu blir det tårtbak med gucke borta på nobeltorget. tack och lov att de tog lägenheten närmst oss. cykelavstånd/ gångavstånd är det som gäller ! igår hade jag förvisso brutal; "hem till den ljusblåa kommunen- längtan"-i don't know why, men den är som bortblåst idag. nu kör vi en hel helg utan tillstymmelse till stress och press. love it !

m.


some dreams aren't meant to become true, thank God !

2011-04-14

att jag har livlig fantasi, no doubts about that ! emellanåt blir jag faktiskt rädd. att jag sovit oroligt är jag inte alls så säker på, jag vaknar nämligen utvilad varje morgon och minns knappt att jag lagt mig. trots skön sömn plågar mitt vilda drömmande mig en del. det är jobbigt att vakna kallsvettig och inte riktigt förstå allt det där som nyss hände.

natten till onsdagen drömde jag att rasmus dog i ett gängbråk- skjuten i huvudet ! förkrossad var jag. jag vart tvungen att väcka honom, bara för att höra att han levde. inatt tampades jag med tung tätt dimma (förvisso med petra tungården och sushi nama jonas- och det är en salig röra människor) på flykt undan någon läskig epedemi. världen hade, dessutom, slagit om på en femöring och blivit is. vi klättrade oss uppför is- och snöbeklädda höjder, hela tiden med andan i halsen. skulle vi klara oss ?

to be continued, tycker jag. för någonstans i all denna panikartade stämning, lyckas jag alltid klämma in lite humor. i detta fallet försökte jag mig på lite matchmaking med petra och jonas. så petra, i hope you like fish !

besos !
m.

shorty !

2011-04-12

jag funderar på att gå all in och klippa det trassliga lurvet om inte axelkort och askblont, så åtminstone slingat och uppklippt med en busig lugg. jag behöver bli vår och pre-sommar fräsch. detta ormbo av slitna hårtestar is killing me !

våga, eller att inte våga- det är frågan ?!


how deep is your trust and believe in yourself ?

2011-04-12

det regnar såklart på min lediga dag. jag som hade tänkt cykla ut till västra hamnen, ta med mig en god bok, sitta och bli solkysst. det får helt enkelt vänta till helgen.

i vanlig ordning tvättas det. jag fattar inte hur det kan vara så, att det varje vecka är ett lika stort berg av tvätt- vi tvättar liksom varje vecka. jag antar att min fobi om att använda kläder två dagar i rad är en bidragande faktor.

jag bestämde mig istället för att uppdatera mitt cv idag. inte för att jag vill byta jobb, utan mer för att det har gått snart ett år sedan jag tog det stora klivet ut i vuxenlivet som heltidsarbetare. jag är inte längre i någon position av oro, saker och ting känns inte längre temporära. livet har börjat för längesen och pågår för fullt. jag gör bara det där lagret med kompetens och erfarenhet tjockare och tjockare för varje dag som går.

framtiden den är idag, utan att jag riktigt kan få en stadigt grepp om den- men det är kanske så det är ? inte ovis och inte oberäknerlig, men svår att få ett handfast tag om ! att fråga sig; vad vill jag, hela tiden, har jag insett är inte den rätta metoden. istället försöker jag se mig i olika situationer. oftas föreställer jag mig hur jag ser ut i olika kläder. det är lättare. just nu är jag mest bekväm i knälång kjol, sofistikerat skuren och urrungad blus och kavaj- med en telefonlur klistrad mot örat och kinden, frenetiskt knappande på en dator.

vem vet, om inte jag själv vet ? om sanningen ska fram är jag nog mest rädd vart allt det här kan föra mig. det finns egentligen inte någonting som kan stoppa mig. jag har en plan, den är inte utstakad, inte 100%-ig, kanske inte ens bra, men den är möjlig- för jag kan bli allt jag någonsin velat och drömt om.

m.


en katt till ?

2011-04-11

inte tillräckligt stimulerad, så löd misstankarna hos veterinären.
hon föreslog kattpsykolog och diverse hjärngympe- lekar. jag tycker det lät dyrt.
jag funderar istället; vore det inte bara enklast att köpa en katt till- så kan de ha sällskap av varandra ?
rasmus är mindre glad över mitt infall just nu.


tre saker som jag hatälskar med våren

2011-04-11

1. fågelkvitter på morgonen
2. alla nya vita tygskor
3. knökfulla uteserveringar

m.

Ella 1 år

2011-04-11

världens finaste busunge fyller 1 år idag.
till helgen ska det firas med brakfest, men om det hinnes med ska jag bort och pussa på henne även idag. nu när lilla familjen ändå bor så nära.
grattis ängel !


BOMB !

2011-04-10

marängtårta med biscotti, lemon curd, bär och grädde.
mycket men fruktansvärt gott. jag kunde liksom inte sluta äta och ändå blev det massar över.
det blev i alla fall precis en sån där bomb som jag hade tänkt mig.

tack alla för en fin eftermiddag.
det blev ett mysigt kalas.


u bring the fool out my groove

2011-04-09

den är töntig, men det får mig på bra humör. jag blir liksom varm i hela kroppen. jag misstänker att den kommer att vara utstakad plåga när vår byter om till sommar, men just nu kan det kvitta. mohombi får gärna fortsätta sjunga om making love on the beach och chilling under the coconut tree !

m.

just another bricka ?

2011-04-09

vi har ju ett sånt där brickbord. jag verkligen älskar det. jag har alltid en hög med tidingar och massa ljuslyktor på det. det fyller egentligen ingen större funktion än så, men det är verkligen fint. nu funderar jag dock på att investera i en ny bricka till det. en av vårens nya leverantörer på jobbet heter spira och är ett 100% svenskt företag med visionen att sätta lite färg på tillvaron i våra hem. deras textillier är fantastiska. de har dessutom applicerat sina fantastiska tygermönster på allt från disktrasor till skärbrädor och brickor. jag är kär i dessa två;

brickor från spira; 495.-
vaser från bloomingville; 89.-

tråkigt besvärligt att välja. jag vet inte om jag kan, men behöver jag verkligen två ?


förberedelserna

2011-04-09

jag har avverkat en full arbetsvecka med råge denna veckan och än är det inte slut. imorgon är förvisso bara tre timmar, men det är ändå en arbetsdag. särskilt med tanke på att det dröjer tills tisdag innan jag åter kan pusta ut. jag klagar inte, jag konstaterar ! den senaste månaden har varit betydligt lugnare jobbmässigt, men nu tror jag dock att fikasuget har vaknat till liv i allas kroppar- så det är bara att se fram emot fulla luncher från och med nu. det är dagarna med högt tempo och rush som jag verkligen älskar att jobba !

imorgon avfyrar vi firande för rasmus nyfyllda 23. det ska bli roligt. faktum är att detta nog få verka som en milstolpe i vårt förhållande och i våra liv. första kalaset vi arrangerar på egen hand och första kalaset vi arrangerar i vår lägenhet. jag har redan förberett och rasmus har handlat.

igår ringde fanny och vi snöade in på tårtor. jag är fast besluten om att baka allting själv. köpekakor är varken godare eller billigare ? dessutom är hela grejen med att bjuda hem fullbordad när det dessutom bärs in fat med hembakat och hela församlingen kan häpnas över den insats som legat som grund för allt det fantastiska.

jag har en vision och den ser snygg ut på pappret. jag ska göra allt för att verkligen förverkliga denna dröm jag har. jag har fixat idag på jobbet, och blir det som jag tänkt mig kommer den i tre lager. jag kan faktiskt inte bärga mig. jag vill bara att det ska vara imorgon. det finns inget som är så roligt som det här. nog för att kalas är kalas- kul, men förberedelserna är nog pricken över i'et after all.

ikväll bakas det dessutom min absoluta favoritkaka efter vaniljhjärtan; vit kladdkaka. det får ju inte verka snålt ! jag åter kommer med vidare betraktelser. det var längesen jag skrev av mig. så stay tuned pussgurkor !

m.


jobba sent

2011-04-07

underbart ! genomgrått och ruggigt ute. ikväll är jag på märtas till 23. pappaträff. spännade ?! tur att jag har vickan i alla fall. ha en härlig dag babes.

m.

psykbryt^ till så lång man kan räkna till

2011-04-06

 

jag skulle behöva möblera om inombords. rensa ut och sortera - reda ut och kategorisera. jag blir knäpp på att inte ha kontroll ! någon med ett jour-nummer till någon specialist teraput på psykbryt angående vad man bör göra med sin framtid och sitt liv ? kära vänner, jag är i stort behov !


hur vet man ?

2011-04-06

hotel managment på HIM i schweiz ?!

pros: världens bästa hotell/resturang/turism- utbildningar.

cons: svindyr.

hur ska man veta vad man vill bli ? jag har ingen aning. jag vill bli allt eller så känner jag för ingenting alls. idag är det hopplöst. jag blir stressad. snart förväntas det att jag ska ha bestämt mig. jag blir gråtfärdig. det finns så mycket annat jag också vill hinna med. jag känner mig så otillräcklig. om jag bara var bra på någonting. det finns mycket som är kul, men ingenting känns sådär självklart. mest av allt så vill jag inte tänka på det. det är kanske det största bekymret ? men jag blir så uppjagad och inte på något bra sätt alls. jag ser bara hinder. detta suger. varför kan det inte bara slå mig som en blixt från en klar himmel ? jag har alltid trott att det fanns en tanke, att det liksom skulle kännas rätt i magen. ingenting gör ! uppgiven ? åh, nej ? vekar jag ?!

jag ber om ursäkt för mitt utbrott.

m.


spa-eftermiddag

2011-04-05

jag doftar eukalyptus och är alldeles oljig i nackhåret, men jag klagar inte ! med massage och kurbad, i sällskap av världens bästa mor, känner jag mig nu som en ny människa. det hanns dessutom med shopping och turkiskt också. tack !

m.

price tag

2011-04-05

favoritlåt !

m.


why is everybody so obsessed, money can't buy us happiness

2011-04-05

jag cyklade genom malmö igår med musik i lurarna för att ta mig ner till öresundssidan och ta del av det här skådespelet. jag älskar havet. gårdagens pulshöjare. hisnande vackert. jag önskar att jag hade kommit lite tidigare. det är terapi att bara sitta och titta ut över solen som sakta men säkert kryper längre och längre ner bakom horisonten. kamerakvaliteten på iphone är sådär, men man kan skymta köpenhamn i diset.


jag fick sådana frihetskänslor när jag svepte över kullerstenen med min cykel. musik i öronen och bara enstaka förbipasserande andra trafikanter. jag kände mig som om livet vore en musikvideo. jag brukar föreställa mig det så, liksom arrangera soundtracks till verligheten. vara mitt i det. celebrera livet för hur fantasiskt och unikt det är. oavsett sinnesstämning. ibland kan det vara det bästa man har att få luta huvudet mot en glasruta, sittandes på en buss, och följa regndropparna med blicken och bara bearbeta vad som rullar runt i ens huvud. igår var jag dock lycklig. jag måste sett rolig ut, vilt trumanden på styret, mimande och i världens mest brokiga outfit. well, ain't life just perfect. ingen kan någonsin kasta den minsta lilla anklagelse på vad ditt liv är, eller vad du gör det till. vad har då den för liv själv ?

 


13 grader, den 4 april, kl 19.00

2011-04-04

jag funderar på att gå en promenad efter maten. det är 13 grader enligt datorn. hur underbart ? snart är det sommar. rasmus spelar korpenmatch. jag tror att det är preimär på gräs idag. han snörade nämligen på sig sina nya zlatan skor. jag har i alla fall lagat middag ensam. asiatiskt med ryggbiff. fuskar och äter ris idag. bästa programmet på svt 2 nu. vem vet mest. jag ska sitta och njuta en stund. sen springa ut innan det skymmer. hej så lång.

m.

helg i stort och i smått

2011-04-03

på söndagar får man ligga kvar extra länge i sängen, unna sig extra gott till frukost och helt enkelt bara slappna av och värma upp för en ny jobbvecka. jag tror att jag med flera är överrens.

rasmus har tentat idag. det gav utrymme för välförtjänt/behövlig sovmorgon. jag passade dessutom på att äta frukost i sängen och sträckse några avsnitt mad men. säsong tre har hittills spårat lite. jag blir inte helt klok på vad jag tycker.

storstädning av lägenheten ägde rum någon gång efter lunch. höll på i närmre tre timmar. det är så skönt med vårstädning. jag ser alltid till att öppna alla fönster, rysta sängkläder och bli kvitt allt damm. det tar sin lilla tid, men det är så härligt när allting skiner blankt och luktar fräscht av citron sen.

eftermiddagen och kvällen tillbringade vi hos fanny, linus och ella i nya lyan. jag är så glad. så förväntansfull. nu har vi inte mer än 10minuters promenad till varann. det är i princip bara folkets park som skiljer oss åt. nu kommer det bli mycket häng. många goa stunder tillsammans ! jag kan redan se sommaren framför mig. härligt med vänner, som jag mer eller mindre räknar som familj, på behändigt avstånd.

arbetsvecka på nytt stundar. jag är ledig på tisdag, men oj vad jag tänker att vara ledig då. mamma bjuder på spa-dag med massage och middag på kvällen. fab. äntligen ska jag bli kvitt mina muskelknutor som mer eller mindre dödar min rygg på jobbet. jag körde förresten lite hemmaspa här idag. bad tills badvattnet vart kallt och jag vaknade med ett ryck. body skrubb all over- behövdes kan jag meddela. provade dessutom att färga mina ögonfransar. för att vara första försöket, rätt så nöjd. ska dock köra en dos till. kan vara skönt att vila fransarna från maskara när man är ledig, men man vill ändå inte se helt omålad ut. jag tycker att jag ser ut som ett spöke utan svart på fransarna. tror därför på färgning för 40 dagar !

nu film och sänggång.
hoppas att helgen vart till belåtenhet go'vänner.

m.

bäst före

2011-04-02

jag bytte bort; ligga i sängen och sakta men säkert repa sig från gårdagen mot att bakfull stå på jobbet och göra kaffe i nio timmar. jag säger bara, att vilken jävla tur att det inte blev lund igår. jag känner att mitt bäst före datum gick ut någon gång under gårkvällen, INNAN 00:00. jag borde förbjuda mig själv från att inta större mängder vino. man blir fan tung i huvudet alltså. muntert vart humöret i alla fall. lite där på slutet kände jag mig som en blagad bengt frithiofsson - allting vart bara glatt och sju tusen solar !

i'll be back !

m.

RSS 2.0