allsång på skansen

2009-06-30

allsång på skansen gästades av johan palm ikväll. jag kan inte med honom, alltså det går inte. jag jämför johan palm med sprattelgubben som hänger i taket i vardagsrummet i vår sommarstuga. rörelserna är helt slumpmässiga, de går inte att förutspå och hans armar, ben och hår flaxar runt som hänggungan på liseberg. han är helt enkelt hysterisk, och ful !

johan palm, sjunger han ens bra ? eeh näe. själv är jag tondöv och kan ingenting om musik så kanske borde jag inte ens uttala mig. möjligtvis hans unga röst kanske mogen om ett par år - men i mina öron kommer han alltid låta barnsligt och gnälligt.

som jag har förstått det så är johan palms publik ganska stor, men lika många är hans kritiker. om det var en psykning eller något internet det vet jag inte, men jag älska plakatet: johan, jag är gravid. som någon hissat högt över alla små blonderade skallar i allsång på skansen publiken.

det var verkligen en "fjotisarnas- afton" på djurgården ikväll och jag skrattade mig hes till all falsksång och alla textmissar. vad händer ? jag brukade ju gilla allsång på skansen !

m.


tisdagsgöra

2009-06-30

om mina kids framträdande blir en succé då ska jag stolt skicka mitt manus till svenska filminstitutet; mariaohlin, aka författare till den förlorade dottern. tihi.

jag håller på att dö av värmeslag. men nu ska jag äta middag, helt ensam och sen ska jag gotta mig i SATC.

imorgon är det stan med elmo, efterlängtade, underbara, finaste elmo - det ska bli supermysigt !

m.

vila i frid

2009-06-30

jag börjar inse hur fruktansvärt dålig jag är på att uppdatera mig när det gäller nyheter. jag förstår inte riktigt hur jag lyckats missa mordet på 15-åriga therese, flickan från stockholm som brutalt mördades av några jämnåriga skolkamrater.

för att tala klarspråk tycker jag att hela mordhistorian är riktigt snaskig, och media har säkert kunnat göra stora pengar på att beskriva hur den stackars flickan miste livet. för familj & vänners skull hoppas jag på att de båda misstänkta låses in på livstid och att man sen tappar nyckeln.

det finns en hel del detaljrika beskrivningar dels för hur mordet skall ha gått till, men också för huruvida motivet sett ut. jag mår illa av att sätta mig in i utredningen och kan inte under några som helst omständigheter förstå hur någon kan begå ett sådant brutalt brott.

therese närmsta vänner har gjort en blogg till minnet av henne. jag har svårt att ta mig igenom tjejernas texter. det hela är så otroligt sorgligt, frustrerande och ofattbart. att se bilder på en jättesöt 15-åring som miste livet för att något hon var stack i ögonen på någon annan är bara så otroligt tragiskt. jag förstår inte vart samhället är på väg när unga människor mördas av jämngamla där ilska, avundsjuka och intriger tycks vara orsaken.

vila i frid therese !

m.


måndagsmys

2009-06-29

kvällen har bestått i mys med rasmus, the pacifier, smultron- smulpaj och min för tillfället bästa vän; en tub Xylocain. fötterna är prickiga av myggbett, och det kliar så jag håller på att bli tossig !

nu tvätt, sen sova - för imorgon är det jobbet igen...

m.

orginalsmaker värda att nämnas

2009-06-29

- coca-cola
- stimorol (orginal)
- jenka

jag menar dessa smaker är så syntetiska de bara kan bli. det finns inga naturliga smakämnen när dom, ellerhur ? jag är inget fan av coca-cola, men jag tuggar gärna både jenka & stimorol. man kan inget annat än njuta när den där påhittade smaken fyller munnen och man undrar vad för något i världens som kan likna smaken bara lite...

m.

jag vill åka mera !

2009-06-29

gårdagen var sådär härligt somrig att jag nästan inte kan förstå det. efter att morgonen varit ganska osäker & egentligen bara segat sig fram med undanplockning & tiger woods spelande på x-boxen, blev det plötsligt snabba ryck. bikinin sattes på och minuterna därefter stod ted redo med bilen för att föra sällskapet till hamnen. årets, för min del, första båttur blev av. hela gänget tuffade ur hamnen och vi hade en störtskön dag ute på haken.

jag badade för första gången, i år, i öresund och njöt när det 18 gradiga vattnet svalkade mig och solbrännan. på vägen tillbaka mötte vi upp med mikaela, padan och några till. jag provade att åka gummiring för första gången. det var en såndär skräckupplevelse som slutade i en feel-good-stämning i hela kroppen. nog gjorde det bra ont när ringen plötsligt flög runt och jag och mikaela slog i vattnet, men visst var det kul. jag kan inget annat än att dra på smilebanden när jag tänker tillbaka på känslan i magen innan bandet mellan båten och ringen spändes. jag vill åka mera !

m.

en nostalgitripp som får en att släppa taget

2009-06-29

hela våren har jag gått och svurit över att vi inte har någon fungerande klädkammare, aka större garderob, som fungerar. den vi har, har så länge jag kan minnas varit full med skit. ett försök att ta sig in i garderoben är lika med en brottningsmatch mot resväskor, ishockeyspel, tidsskriftsamlare med gamla tidningar, sällskapsspel och diverse andra hobbyprylar.

men så nu under eftermiddagen, efter jobbet, tog morsan och jag ett ryck och klädkammaren är nu så gott som tom. all skit står istället i vardagsrummet i väntan på att antingen packas in igen eller för att dumpas på tippen. men mitt i virrvarret av säckar, högar och travar hittade jag gamla bilderböcker, leksaker och serietidningar. det hela blev ganska så snabbt en nostalgitripp tillbaka till barndomen. jag kommer aldrig glömma alla gånger man jagat kallaha- kulor under soffan, läst petter och hans fyra getter eller längtat efter det nya numret av Wendy.

jag börjar inse hur mycket plats barndomen faktiskt tar. inte bara bokstavligt talat, utan också på insidan. hur mycket av mig som finns i alla gamla lådor och gulnade blad i böcker & tidningar. jag börjar också inse hur mycket jag kommer sakna det, och hur mycket jag längtar tills jag har egna små knattar som river i mina gamla prylar för att sen bryta ut i asgarv åt något dammigt, blekt och omodernt. samtidigt som jag rörs över att barndomen faktiskt är förbi sen länge så kan jag inte låta bli att tycka att det är skönt att jag för varje dag som går närmar mig vuxenlivet allt mer.

lillgammal, i benämningen att någon som är ganska ung försöker bete sig vuxet skulle jag vilja skrota, för att istället mynta "lillgammal- det är okej att vara vuxen och barnslig" visserligen är jag bara 19 år & jag har gott om tid att vara ung ett tag till, men jag vill bara försäkra mig själv om att barnet inom mig aldrig försvinner - barnet inom mig är så mycket jag.

det är inte förrän man blir lite äldre som man faktiskt inser vikten av allt som funnits runt om en när man vuxit upp. jag har nog aldrig förr varit så tacksam som jag är just nu. jag har aldrig känt den här lättnaden över att faktiskt vara ganska lyckad. det är verkligen skönt att känna att man har en stadig grund att stå på. om man inte får växa upp och utforska allt det som hör barndomen till - hur ska man då kunna mogna och bli vuxen ? så till alla er där ute som inte är redo att släppa barndomen, gör det inte - inte förrän ni känner er redo.. jag vet i alla fall att jag är redo att möta livets nyheter och utmaningar. jag är verkligen det... REDO !

m.


Nomy - Cocaine

2009-06-27

vandringens sound får bli följande:


Rest In Peace MJ

2009-06-27

trots brist på kontakt med civilisationen de senaste dagarna har man inte kunnat undgå hysterin kring pop- kungen michael jacksons bortgång. en tragedi säger många, andra är fortfarande i chock - själv vet jag inte riktigt hur jag känner. visst håller jag med om att mycket av hans musik är bra, men samtidigt har jag svårt att känna någon större sorg över förlusten. givetvis sympatiserar jag med familjemedlemar och fans och tycker att det är hemskt att en son, bror, far och en förebild gått förlorad.

att mina känslor är kluvna beror till största del på att jag inte riktigt funnit mig i varken michael jackson som artist eller person. efter alla sjuka rykten om pop- stjärnan har jag inte riktigt känt något större förtroende för hans produkter. dessutom sjunger han om att man ska älska dels sig själv & sina medmänniskor. oftast förespråkade han solidaritet och respekt till varandra, men ganska ofta framstod han som en mycket instabil människa. operationer, eventuella övergrepp på barn och självsvällt talar inte för att han mått så bra. ett sådant destruktivt beteende finns det väl alltid en förklaring till, men att leva jetsetliv och samtidigt prata om att rädda världen kan jag inte riktigt förstå. allt skvaller och alla rykten om stjärnans hysteriska liv stör mig & därför blir jag som sagt kluven när det kommer till om han är värd att sörjas, eller ej. jag skulle aldrig önska livet ur någon och tycker innerst inne att det är en tragedi att en så stor stjärna lämnat oss, men en så instabil människa, som michael jackson tycks ha varit, kan jag inte se som en förebild.

men oavsett vad jag personligen känner för michael jackson kommer jag fortsätta dansa vilt till beat it, black or with, thriller och alla andra goa gamla klassiker som han lyckats spotta ur sig. rest in peace mj.

m.

5 fucking mil

2009-06-27

onsdag: snabb- packning in i det sista. malmö c- karlshamn c. skabbig kycklingkebab- sallad. sol. utsikten från klocktornet i karlshamn. tung väska. glass på glassbåten i hamnen. taxibuss till södra hoka. bad & sol. pinnletande. pastagratäng. fotboll. 0,5 mil. korvgrillning. vindskydd. spindlar. avsminkning i en sjö. första kissningen i skogen. lägereld. somnade som en stock.

torsdag: frukost á la mackor med mjukost och pucko. skog, skog, skog och åter skog. mosad baguette till lunch. ankbajs. blåsigt. svettigt. tung packning. ont i fötterna. blåsor. slut på vatten i middagshettan. slutligen 3 mil. järnavikscamping. tonfisksallad på snabbmatsrestuarang. tjocka människor med husvagn. solnedgången på en klippa. våningssängar. somnade som en stock.

fredag: ordentlig frukost. ompackning av väska. ont i fötterna efter 2 km. pastasallad i en glänta. suraminer. ordlekar. trötta. slutligen ronneby. torrt godis. utstirrade på torget. fet hawaii- pizza. tåget hem. somnade som en stock med rasmus - yeey !

alla utmaningar har sina ljusa stunder & visst är jag stolt nu när jag äntligen är hemma. men fan vad tufft det har varit - aldrig igen ! jag säger bara; fem fucking mil !!!

m.

 

Blekingeleden nästa !

2009-06-23

har haft en riktigt krängig kväll med ted. fotboll & mycket kalorier. vilken perfekt uppladdning till tre dagars vandring - eller ? som den lilla fighter jag är försöker jag att se ljuset i tunneln - det är trots allt bara tre dagar utan bekvämligheter. efter jobbet idag kändes det helt okej ändå. jag ska göra så gott jag kan... det är allt som räknas. rasmus ringer snart & då ska jag gråta en sista skvätt - sen är det ladda till max som gäller. kids, mygg , skoskav och vindskydd - jag behöver all vila jag kan få. vi hörs till helgen om jag överlever blekingeledens alla faror; hyenor, giftek och flugsvamp !

m.

skånskan när den är som vackrast, eller ?

2009-06-23

hört på radio

programledaren:
- vad heter du ?
radiolyssnaren:
- linda
programledaren:
- hej linda, vad vill du höra ?
radiolyssnaren - linda:
[ womänajsör ]

skånskan när den är som vackrast... eller ?

m.

...

2009-06-23

det är ingen känsla av välbehag jag känner när jag precis pillat i mig två rostemackor, och inser att jag ska spendera dagen med en massa kids när jag helst av allt skulle vilja ligga på playan & bli brun när det nu för en gångs skull är riktigt sommarväder. inte heller skuttar jag av glädje när rasmus åkte får en halvtimme sen bara för att jag ska till mitt så kallade jobb.

jag orkar inte vara omotiverad längre. jag lovade igår att jag skulle komma med nya tag idag, men det vill sig inte. antagligen är det min inställning. jag är bara en gnällig bekväm latmask - men när jag verkligen hatar att do whatever i'm doing på dagarna då är det bara så himla svårt att hålla humöret uppe. nu börjar jag gråta igen. jag vill inte åka iväg mañana !

oj. klockan är mycket. hoppas jag blir sen till jobbet. förresten hittade nick's blogg - också en amigo till rasmus. nick är bra - nick är framgångsrik och rolig. nick spelar baseball och reser en massa. det vill jag också göra. jag längtar bort, väldigt mycket -men inte fan till blekingenleden !

m.

hur botar man tuggummi- klet i shortsficka ?

2009-06-22

jag har tuggummi- klet i fickan på mina svarta shorts. hur lyckas man ? trots en djupfrysning så vägrar kladdet ge med sig. hur fan bär jag mig åt nu då ? jag behöver ha shortsen till på onsdag. JAG HAR INTE TÅLAMOD TILL DET HÄR IDAG !

m.

to me it makes a lot of sense: how the dreadlock rasta was the buffalo soldier

2009-06-22

till gunget av bob marley passar jag på att lägga upp lite schyssta midsommar bilder - allt för att få humöret att bli aningen bättre. det finns mycke bra med reggae- kungen, men buffalo soldier har blivit en favorit. well - här kommer en midsommar- mix - enjoy !


vad vore midsommar utan snaps & visor ?nick & johannalots of bollspel blev det under helgen
rasmus, fredrik & nick...och så skulle det badas.olof, leo & patrik aka sardes jrvictornu vet jag hur mycket rasmus egentligen tycker om tjejbaciller !nick & jag i 13 grader- högsten midssomar-nattsdröm att få mysa på brygganwilma & victormer mys...victor agerar fotoobjekt på bryggan,
konsten att leka med motljus !

fotograf: mestadels victor - delvis maria

Hello darkness my old friend !

2009-06-22

det är riktigt skönt väder ute. ändå har jag tillbringat eftermiddagen inne med att proppa i mig jordgubbar och titta på SATC. just idag är jag inte stark & just idag mår jag inte bra - det hade varit skönt om den här dagen bara kunde passera.

på onsdag åker jag till blekinge och det känns för tillfället som tidernas självmordsuppdrag. jag är ingen skogsmulle som lätt som en plätt går 3 mil om dagen och som trivs utan bekvämligheter så som säng & dusch. om det regnar onsdag - fredag, då tar jag livet av mig - för vi ska förfan sova i vindskydd. dessutom bekräknas hemkomsten inträffa någon gång runt 22.30 ?! det innebär att jag i stort sett missar studentfirandet-i-efterhand hos lundborg/olsson för vickevire, booring.

för övrigt har dagen varit katastrof. då jag helst av allt bara velat skjuta människor i min omgivning. fine, jag är inte mig själv just idag och bör kanske därför inte ta ut min ilska och frustration på individer runt omkring mig. men en del människor förtjänar faktiskt ett skott i nacken. jag, även om jag har ett hettsigt humör, kan oftast kontrollera mig. men idag ville jag bara drämma den där hammaren i huvudet på sebastian. jag förstår inte varför man hela tiden måste underhålla sig på bekostnad av någon annan. jag förstår inte heller hur man kan vara så förbannat självupptagen och omogen att man inte bara kan respektera andra människor. att spela pajas är väl mångt om mycket charmigt, men att jämt och ständigt göra narr av andra - som sagt, jag fattar det inte...

om det är en rejäl omgång av pms - det vet jag inte, men varning för maria ! det är nog bäst att jag går och lägger mig så jag inte vållar någon annans död !

adios !

m.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

2009-06-21

jag är ingen hundmänniska, men jag tänker bli. har fattat tycker för en ras som heter Nova Scotia Duck Tolling Retriever - en långhårig Retriever- ras ursprungligen från Kanada - utvecklad för att locka och apportera sjöfåglar. tydligen en intellegent och lättdresserad hund. dessutom är den stor nog så att man slipper oroa sig för att man ska trampa ihjäl den - otroligt charmig och har bruna ögon som man drunknar i.

självupptagen, eller bara uttråkad ?

2009-06-21

är man oerhört självupptagen om man kommer på sig själv med att sitta och läsa sin egen blogg ? i så fall får ni räkna mig som sådan. sanningen är att jag är mån om att allt ska vara korrekt, eller i alla fall så gott som och dessutom är det kul att minnas - detta är ju i princip en dagbok...

m.

Sommartider, hej hej !

2009-06-21

jag har verkligen fått njuta av ledighet och lite mini-semester den här helgen. att jag inte ens har koll på vilket datum det är idag kan nog få svara för att jag verkligen kunnat koppla bort sådant som bara är vardag, och nog får ses som lite mindre viktigt.

redan förra året tog midsommarafton och hela den där fjortis-fylle-proceduren en ny vändning och det var också då jag för första gången kom i kontakt med victor lundborg. som i nuläget är en av mina närmsta vänner. likaså såg jag hans storebror för första gången, och som välkänt är, är denne unge man nu min pojkvän. midsommar kändes inte längre så överskattat och jag var nöjd med hur ett annars ganska så destruktivt firande plötsligt vände och blev sådär spännade och äventyrligt istället.

i år gick midsommar firandet från att ha varit ganska så spontant till och bli sådär välstrukturerat och idylliskt. sill & nubbe, skärgård & bad, sång & ölande och så vidare. hela tillställningen var sådär svensk så att man nästintill fick rysningar. kanske fick firandet en särskild svensk prägel när det i sällskapet fanns en amerikan men med svenska rötter & när dessutom 3 utav ungdomarna varit på visit i US and the A under nästan ett års tid.

jag kan inte låta bli att minnas leo's ord när allt var framdukat och han och nick hoppade runt i trädgården till små grodorna och leo utropar "man älskar midsommar ännu mer efter man varit i usa". trots att jag inte under någon längre period varit borta från sverige det senaste året kunde jag ändå bara hålla med honom. den här helgen har varit svensk midsommar när den är som bäst och då kan det kvitta om man så ska ränna ut och in för att vädrets makter inte kan bestämma sig för regn eller uppehåll.

om santa barbara- gängets frenetiska midsommarfirande smittade av sig - det skiter jag faktiskt i. för jag skulle kunna tänka mig livet sådär varje dag. livet i; gemenskap, med gott käk, växlande molnighet, en hel del alkohol och goda ting att skratta åt. vad mer behöver man liksom ? det hade ju i och för sig inte varit fel med en stuga vid vattnet i nynäshamn - men det är sånt man kan drömma om. tack för en fin helg allihopa !

m.

jobbet - then we're off to huvudstaden

2009-06-18

jag sitter i shorts och ute är det mulet, kallt & blåsigt. men jag är sån att om jag redan valt en outfit kvällen innan så går det inte att ändra den när det väl är dags att klä på sig. därför brukar jag stå och välja kläder på morgonen. men idag så sitter jag i t'shirt - min fina kellogg's från urban outfits och ett par gråa shorts. jag inser att vägen till jobbet kommer bli en kylig promenad, men jag får stå ut helt enkelt. dessutom ligger allt annat fint i väskan hemma hos lundborgs.

efter jobbet åker vi till stockholm, eller ja nynäshamn för att fira midsommar. det ska bli supermysigt. nu behöver jag te & något att äta. men vi ses på söndag. ha en fin midsommar och jag ska be till väderguden att det blir strålande solsken i hela landet. SMHI hade nämligen tråkiga besked igår, tycker dock att vi talar tyst om det, dom kanske kan ändra sig !

adios, hasta luego !

m.jimmy choo

2009-06-17jimmy choo designar för HM i höst
jag ska ha !

framförhållningen är det inget fel på idag

2009-06-17

det är åter sommar i skåne - eller i alla fall i vellinge. men här är ju allt lite finare & lite bättre sägs det. rasmus & victor kommer hit senare för att se wallander - skulden, och tills dess borde jag ha packat. men jag vet icke i vilken ordning jag bör börja. jag har tvättat och det är en stor bedrift vill jag meddela. hade allt varit i sin vanliga (o)ordning hade jag stått där med 100 kg smutstvätt - men framförhållingen är faktiskt att lita på idag. hunnit med några timmar i solen har jag också gjort - jag gillar det.

vet inte om jag vågar titta på prognosen för midsommar- helgen, men samtidigt vill man ju inte stå där med skägget i brevlådan i bara sommarkläder om det sen bara öser ner. kanske ska köra lite gott och blandat, men då kommer jag aldrig kunna bestämma mig för vad liksom. antar att det blir en sväng inom SMHI i alla fall !

morshning !

m.

tisdagkväll

2009-06-16

en ny dvd- film att recensera låg i brevlådan. jag gillar hur det titt som tätt dyker upp sådant. jag får material for free - för att sen hissa eller dissa, just min stil.

fick en stund med baby innan också. skönt. några timmars konstant pussande, också något jag tycker mycket om. måste hänga lite tvätt. hoppas jag blir trött av det. tryckte i mig några pizzasnurror så nu har man fått ny energi. jag får aldrig det att funka... det där med att inte äta nära inpå läggdags.

förresten - jag hittade ett nytt ålderstecken på mig själv idag. jag fick kramp/ sträckte låret när jag och rasmus brottades idag. min annars så vältränade kropp håller på att falla sönder. jag måste hitta något nytt motionssätt så att jag kan bli slimm& smidig igen. det suger inte att jag skadar mig, eller bli anfådd av att resa mig upp. suck.

talk to you mañana - nu har jag huvudvärk också. shit !

m.


tisdag

2009-05-16

har nyligen mumsat i mig en panini; brie och tranbär. riktigt gott - och hemmagjord. läste om kombinationen på en blogg, och när det dessutom fanns grejer hemma - då är man inte sen med att prova.

nyss hemkommen från jobb, samt en vända i stan. skånetrafikens bussar hade kraschat på någon vänster så fick åka gratis både dit & hem. jag gillar sånt. kollektivtrafiken när den är som bäst - gratis, alltså. gjorde inget annat än o klagade på priserna i början av året, men det är faktiskt för illa att det ska behöva kosta skjortan att faktiskt ta bussen. förbannade poliktiker !

jag har dessutom varit med om en nära-döden-upplevelse idag. i korsningen vid mobilia, när man kommer från motorvägen från vellinge hållet där det är en hel drös med stoppljus körde en saab 900 vänster mot röttljus. bussen höll verkligen på att preja honom rakt i sidan. jag hatar trafik, och jag litar inte på någon. usch - olyckor händer så lätt.

nu ska jag tillbringa aftonen med att titta på SATC & älskling om du läser detta, tihi. kom hit, jag har en present till dig !

m.

midsommar. bland annat

2009-06-15


midsommar på fredag.
jag vet inte - men just i år känns det alldeles särskilt. inte sådär överskattat och oplanerat som andra tidigare år. i år tillbringas midsommar i nynäshamn hos rasmus vän johanna, i hennes familjs sommarhus.
stuga vid vattnet och egen brygga. jag hoppas på höjdarväder och mycket romantik med älskling. jag menar, vad kan vara bättre än att titta på solnedgången insvept i en filt samtidigt som tårna doppas i ett stilla hav. jag kan inte hjälpa det - jag är sån, romantisk. helst av allt vill jag ligga på en filt - mata min baby med jordgubbar och sörpla champagne medan resten dansar till fiolspel på någon gammal dansbana.

rasmus var här innan - som alltid är vi i varandras sällskap. inget är fel med honom. gu, så kär jag är. jag älskar honom så. vi har by the way letat lägenheter idag och anmält intresse för ett par stycken - awsome. jag längtar till stockholm, jag längtar till hösten, jag längtar faktiskt till universitet och nu jäklar ska jag bli vuxen, bara sådär !

____________________________

2009-06-15

Bli stilla, låt tystnaden föra dig nära.
Närvaron finns där. En kraft som vill bära,
ja, öppna det rum
som står låst djupt inom dig.
Barnet som bor där och stumt skriker:
”Hör mig!”

Låt oron få sjunka som stenar mot botten.
Hela ditt liv är ett samtal med honom
som bär universum och bor i ditt hjärta.
Han delar ditt liv både glädjen och smärtan.

Bli stilla, låt tystnaden föra dig nära.
Närvaron finns där. En kraft som vill bära
ja, våga den tillit som bor djupt inom dig.
Lyssna till rösten som kallar dig:
”Följ mig!”


text: ingmar johansson

I <3 Sunes sommar

2009-06-15


- "familjen"

- åh, lakritsbåtar får man ta ?
- nej, för i helvete !
- TACK !

djupa filosofiska tankar..ehh

2009-06-15

äckligt vuxengodis som faktiskt är underskattat

1. marianne- karameller
2. fudge
3. werters orginal

m.

nyvuxen & redo för att brottas med småungar på sommarjobbet

2009-06-15

idag börjar mitt sommarjobb. jag sitter just nu med turban på huvudet och tycker att jag har hur gott om tid som helst. om 5 minuter kommer jag inse att jag inte alls har det - och då kommer jag ränna i villan som en skållad råtta. i fyra veckor ska jag brottas med småungar under konfirmandundervisning. egentligen så är min uppgift bara att agera förebild och springa lite rundor åt de andra ledarna. jobbet brukar löna sig och jag gillar att vara omgiven av folk som ser upp till mig - för i slutändan brukar det bli så. mohahah ! nu ska jag "get-my-fat-ass" ner för trappan och pilla i mig lite frulle.

min nya obsession förutom rasmus lundborg har konstigt nog blivit flingsalt. jag har det på allt. men kombinationen salt& tomat, eller salt& kall nypotatis är mumsigast. dock resulterar mitt jättelika saltintag i att jag ilar på toa var 5e sekund. jag måste nog sluta - för det är inte så jäkla bra för mig. jaja, det ska vara gott och leva - annars kan det kvitta !

m.

boys and their toys

2009-06-14

bilar, tv-spel, musikanläggningar och så vidare... ibland blir man bara matt.

m.

it’s the friends you can call up at four a.m. that matter

2009-06-14

slog erica en signal igår. det kändes lite konstigt - vi ringer varann, men inte så ofta. vi träffas liksom varje dag i skolan och har alltid massor att prata om då finns inte behovet av att dessutom ha varann i örat. men för att hålla sig uppdaterad gäller det nu att med jämna mellanrum slå varandra en signal. jag är så himla dålig på det - men nog var det skönt att höra ericas ljuva stämma och dessutom få ta del av det senaste skvallret. jag saknar redan att vara omgiven av alla vänner som man hade på gymnasiet. jag har dem kvar, givetvis - men det är inte längre så att man stannar var 5e minut för att prata med någon...

m.

söndag = ordning & reda

2009-06-14

trots att jag mång om mycket är en ganska så oorganiserad människa, som gärna har lite rörigt runt omkring mig. så finns det inget bättre än när det är städat och fint i min omgivning. förmiddagen har gått åt till att organisera garderoben till bröderna lundborg. jag älskar att vika, arrangera och sortera. skjortor hänger nu tillsammans lång- och kortärmat för sig, jeans i en låda - andra byxor i en annan.

jag börjar känna lite ångest om det nu blir flytt innan hösten. jag MÅSTE ha en dammsugare !!

m.

jag kommer fortsätta sjunga om studentens lyckliga dar´

2009-06-13

som vanligt undrar jag var jag gjort av min hjärna när jag ska betala taxin och inser att inte plånboken finns med i väskan - inte heller legget och vi ska ju ut senare. jag suckar djupt och ser upp mot himlen som liksom en jättelik högtryckstvätt spolar gatorna rena.

kvällen hade börjat så bra; jag var glad och lagom nykter. bror var firad och jag hade sett till att gästerna på kastanjegatan hade både fulla tallrikar och glas. utan att känna dåligt samvete lämnade jag hemmet för att fortsätta studentfirandet i höllviken x 2.

men så för att rädda kvällen fanns det bara en utväg - upp på cykeln och åter hem till solviksvägen för att hämta pengar & pass. jag lyckades för en gångs skull att låsa dörren ordentligt. hur det än kan komma sig har jag en tendens att alltid överskatta min förmåga att hitta saker och ting. jag tror att jag besitter ett höjdar- lokalsinne - men det gör jag inte. trots att jag är bekant med höllviken så lyckas jag ofta villa bort mig bland de labyrintliknande gatorna. men med älskling i telefonen lyckades jag i alla fall att ta mig tillbaka till ted, vilket var ganska skönt efter att ha mött en del skumma typer på vägen.

kvällen dansades bort i ett tält och därefter fortsatte natten på ett fullsmockat kristall nere bland sunkiga trelleborgare. som vanligt var det cypernanda då ted, victor och jag höjde oss över alla andra genom att shaka- loss på några högtalare. vi var ett stort gäng och kvällen kom att bli riktigt lyckad. dock fick victor offra huvudet när han plötsligt fick smaka på en grov armbåge i jakten på en försvunnen moi. i och med det blev det en taxi hem och vi somnade tryggt åter på solviksvägen.

studenterna är nu förbi. det känns aningen tråkigt när det var fullfart i en dryg veckas tid. men samtidigt som jag kommer sakna tält, buffémat och sstudentsången är det ganska skönt att det är över. sena nätter, stora mängder alkohol och obekväma skor kan få vem som att bli sliten. jag ser fram emot jobbet på måndag - då lär det bli lite mer normala rutiner och inte bara fest fest, fastän jag gillar att vara i vimmlet av människor och svänga kroppen till någon skön dj remix.

m.

studentfirandet fortsätter

2009-06-12

hela veckan har det utlovats stora mängder nederbörd och hårda vindar. likförbannat envisades fasan om att tältet skulle resas redan som igår. i och för sig förstod jag hans tanke då alla andra förberedelser inför studentfirandet har en tendens att bli ganska så förskjutna och stressiga tackvare oanade händelser. i alla fall så restes tältet under många om och men.

klockan 4, natten till idag, bankar en stressad och förskräckt pappa på sovrumsdörren till rummet där jag o rasmus sött sussar. vi ombedes att snabbt klä på oss & komma ut, tältet håller på att blåsa sönder. vad som dock kan vara ganska bra att veta är att det till 2 studentfester inom loppet av en vecka köpts tält för nästan 6 000 risksdaler - därför var pappsen hettsig med att vi skulle komma ut så fort som möjligt för att försöka rädda det nya tältet. trots gummistövlar, lager på lager och regnkappor kunde tältet inte räddas...

...nu sitter jag här. magen krampar av stress och i vart enda hörn av vår boning står stolar och bord. hela dagen har gått åt till att planera om för en studentfest inomhus - något som inte är jätteenkelt i dryga 145 kvm. maten är i alla fall i skålar och på uppläggningsfat. drickan står på kylning i kylen, och både uppe och nere har lampor och liknande smyckats med gul/blåa ballonger och serpentiner. trots oväder med stormstyrka är jag bergis på att kvällen kommer innebära en jävlar-i-det brakfest. min bror, och inte bara bror, utan tvilling & lillebror tar äntligen studenten. jag kommer gråta som ett barn på utsläppet, jag älskar honom så. regnet kan kanske sudda mina tårar från kinderna - men alla som känner johan ohlin vet att detta ögonblick kommer vara en otrolig lycka.

nu kallas det - im' off !

m.

morgonfilosofi

2009-06-11

gick och la mig i tid igår för att vakna utvilad. hjälpte dock inte - för jag somnade inte ordentligt förrän kl 3. sen fortsatte jag ändå att vakna med jämna mellanrum. jag är i alla fall uppe, uppe för att jag måste. spenderade natten med att äta salta kex, keso och italiensk salladskrydda. fick ett otroligt sug efter något runt midnatt och smög därför ner i köket för att fixa något. kex & keso var allt jag kom över för att inte väsnas allt för mycket. hade dock ganska mysigt där jag satt invirad i mitt duntäcke och gluffsade i mig.

är för tillfället väldigt törstig - antar att det är kexen's förtjänst. först frukost och mycket mycket isvatten - sen göra paj, och sen städa. vi har i alla fall inte tur med vädret...igen så vad spelar det för roll att jag måste spendera dagen inomhus med en dammsugare hack i häl ?

förresten så drömde jag mycket märkligt inatt. jag drömde om student, om kaos, om glädje och fint väder - låter kanske inte så märkligt. men när pappa fimpa mig i huvudet då blev jag rädd. han röker ju inte ens !

m.

when wor(l)ds collide

2009-06-10

idag;
rostat bröd aka klister i tarmen, för lite balsam i håret, stan, 10 cm klackar, nytt plåster, pressbyrån- kanelbulle, vitaminvatten, p-bot till någon annan, walk the line, x-box, hole in one, regntunga skyar, neil young, sverige - malta, ekologisktgodis, tvätt, sms, ensamhet... helt okej dag ändå.

m.

onsdag's tune

2009-06-10

for my lover - tracy chapman

Amor Vincit Omnia Flute by efva attling

2009-06-10fint, va ?

where's your head at

2009-06-10

garderoben & byrån är nystädade och jag är helnöjd. hittade en massa gammalt som jag glömt att jag faktiskt hade. dock insåg jag att trots städning så behöver jag mer, eller möjligen större förvaring. det jag har är inte tillräckligt. visserligen finns det en klädkammare i andra änden av huset, full med skit, som jag faktiskt skulle kunna städa ur och använda. men då måste jag springa och hämta grejer fram och tillbaka, och guu, sånt är ju jobbigt ! (lat - that's me y'all) i och för sig skulle jag kunna avancera och ha höst/vinter- & vår/sommarförvaring och sen byta beroende på säsong. faktum är att jag gillar det - är dock alldeles för trött för att starta ett sådant projekt nu.

ska pilla i mig resterna av det där ekologiska godiset som jag fick i en orreforsskål på studenten. varför får man sånt - orreforsskålar & ekologiskt godis ? på tal om orreforsskålar, så är ju de oftast i glas och hos rasmus i deras skåp i köket står två dösnygga champagneglas by efva attling, jag ska ha såna ! cervera- presentkortet kanske kan komma väl till pass trots allt. ska försöka hitta bild på glasen - verkligen snygga !

m.

flawless

2009-06-10


jag älskar dig
mitt hjärta

housework, och andra måsten ikväll

2009-06-10

på fredag smäller det igen. då tar lillebror studenten, och det blir åter ett jävla liv på kastanjegatan. givetvis förväntas det av föräldrarna att man ska agera hjälpreda vilket jag är ganska inställd på. men när det innefattar städning av hela huset när man egentligen vill göra annat är motivationen inte ens bästa vän. jag biter ihop för min hjälp kan fungera som tack efter min studentfest som jag verkligen verkligen var nöjd med. dessutom gillar jag att ha kontroll, och fixa - så väl på fredag är det nog inga probs. nu känns det aningen motigt eftersom att rasmus & co ska ut och roa sig ikväll, och jag helst av allt skulle vilja följa med. ajja - städning & paj- bakning verkar innebära en hel del bonus så jag står ut.

m.

nya & friska tag

2009-06-09

en ny början kräver en ny design !

m.

min studentdag i bilder

2009-06-09

jag har inte ännu fått in alla biler på datorn från min studentdag. men det har börjat ploppa upp en hel del på facebook. jag var där och nallade ett par från katinkas album: "jag har väntat så länge på just denna dag". hon är ett geni den där katinka när hon gömmer sig bakom kamerahuset. &alla andra fotografer den där dagen har verkligen lyckats fånga glädjen och ruset som forsade ur våra uppklädda kroppar. jag vill göra det igen - inte gå om gymnasiet, men ta studenten - what a day !

m.


jag och katinka, på champagne- frukost hos hennes pappa - i hans otroligt vackra strandhus.


det ska böjas i tid, det som krokigt skall bli


bilden förklarar mentalbaksmälla så himla bra

catch me if you can

2009-06-09

klockan är snart sen eftermiddag och hittills har dagen bara gått åt till att sega. det har ätits både frukost och lunch i sängen och jag börjar känna mig riktigt jäst och degig. den första halvan av första säsongen SATC är avklarad och jag känner att jag har en hel del att göra om hela serien ska avverkas innan jobbet börjar nästa vecka. jag menar, när jag väl är en hårt arbetade kvinna från och med den 15e, duger det inte med långa uppesittarkvällar.

rummet ser ut som om nord korea nyligen varit här och släppt en atombomb. antar att resten av dagen kommer att bestå i att rensa upp här och köra några maskiner tvätt. faktum är att det inte känns som sommarlov. jag har varit så inställd på att det snart skulle bli sol, värme och sköna dagar att jag nu när jag tagit mig samman inser att jag måste börja göra upp min egna rutiner och hitta en vardag - jag måste hitta mig själv i mitt nya liv, och därmed inte ägna dagarna åt ingenting.

jag tror att bloggen kommer vara till stor hjälp. jag kommer kunna ventillera, och resonera mig fram till bra val. just nu lever jag i någon mellanvärld. jag kan inte riktigt än ta tag i mitt liv, inte förrän jag vet hur det blir med stockholm. det känns lite drygt att jag måste vänta på resultatet och sen därefter bestämma hur det ska bli med min framtid. jag börjar känna stress och är väldigt otålig; pengar, bostad och allting annat - hur ska jag lyckas lösa detta om jag nu kommer in ?

drabbades av en såndär mentalbaksmälla dagarna efter min student. allting bara rasade samman och jag blev så jädra ynklig, sentimental och visste varken ut eller in. men jag har åter fått fötterna på jorden och det känns otroligt skönt. jag hatar att inte riktigt veta vart jag har mig själv och jag blir mörkrädd när jag är så otroligt deppig att ingenting hjälper. nu har jag siktet på nya mål och jag är så otroligt taggad på att slåss mot verkligheten för att lyckas. det finns inte längre några skyddsnät och inte heller någraenkla shortcuts - nu får det bära eller brista ! för att vinna måste man våga chansa och jag, mina vänner, ska chansa och satsa så in i. jag hoppas ni vill fortsätta vara med mig, och dela glädje och sorg - för faktiskt detta är en ny början och jädrar vilket äventyr det ska bli !

up up and away !

m.

måndag - sommarlov, eller arbetslös ?

2009-06-08

ensam i familjen lundborgs villa. rasmus är hos farbror tandläkaren & victor pumpar vikter på gymmet. ännu har jag inte tittat ut, men rullgardinen förkunnar om sådär lagom fint väder. fågelkvitter och barnskrik från skolan hörs i alla fall på långa vägar och jag vill nästan bara krypa ner igen och låtsas som att förra veckans alla äventyr var en dröm. jag saknar sp3c så fruktansvärt redan. men jag tar dagarna som de kommer nu, och nästa vecka börjar mitt tjilla sommarjobb. yey.

m.

ain't life gooood ?

2009-06-06

för nu har hon hunnit med att ta studenten & det har lille victor med. de senaste dagarna har bestått i att festa, sjunga och bara ha det helt underbart med nära och kära. än är det inte slut, för det är en hel del studenter kvar - men sen kommer jag ha tid att blogga. jag har så mycket att berätta !

förresten så igår hade jag och min prins 10 månader. mitt liv är officiellt det bästa. jag har en underbar familj, en helt fantastisk pojkvän, otroliga vänner. jag är visserligen arbetslös och fruktsnavärt bakfull förtillfället. men som sagt, mitt liv är helt perfekt just nu !

m.

jahapp

2009-06-03

jag är ganska så förvirrad förtillfället. jag kan inte riktigt förstå att det imorgon är över. imorgon lär bli den lyckligaste dagen i mitt liv och jag ska ta steget ut i vuxenlivet men jag är så fylld med ångest att det är rent hemskt!

m.

aaaaahhhhhh

2009-06-03

JAG TAR STUDENTEN IMORGON - KAN NI FATTA ? DET KAN INTE JAG !

m.

Bal 2009

2009-06-03


jag älskar dig!


jag & älskling


jag & älskling


kusin & jag


jag, rasmus, emma, chrille, sara, joachim, kajsa & kenny

lite uppdateringar

2009-06-03

jag lovade ju updates angående helgens bravader. hade en underbar helg, och sen har det underbara bara fortsätt så jag har inte riktigt haft tid att underrätta er med alla detaljer. i alla fall så hade sundsgymnasiet studentbal i lördags o guuuu vad vi har längtat. alla var så himla fina !

jag började baldagen med att skära av mig en bit av fingertoppen och gick med bandage. det funkade inte riktigt till klänningen, men jag fick stå ut. vårt kök förvandlades till ett blodbad och jag låg hysterisk på golvet och skrek "mitt fina finger", medan tippen satt på den mellanstora "anders petter"- kniven. en vända till sjukhuset, och jag blev rejält ompysslad. fick beröm för mitt fina snitt - jag kanske ska tänka om när det gäller karriären ?

i alla fall så hade vi en magisk afton jag och rasmus. allt var perfekt förutom att tröttheten slog på strax efter midnatt och vår enkla kärra fick plocka upp oss ganska tidigt. tempot var aningen segt, och det tog evigheter att få mat, och dans blev det inte förrän mycket sent. men balen var verkligen fin, kommittén hade gjort ett major jobb och jag var verkligen imponerad över allt fint.

rasmus var den bästa kavaljeren man kan tänka sig, och det är lite synd att vi inte hann med en lugn slow-mo dans i natten för jag hade velat vara omsluten av hans armar läääänge läääänge. som om jag aldrig är det annars, tihi.. men liksom dansa bort natten tätt intill hade vart såååå mysigt. men ska inte klaga för allt var så himla bra !

m.

idag är idag, och idag är en bra dag

2009-06-02

har ätit en mysig frukost på en stekig terrass med min pojke - som sen blev hämtad av vitår. nu ska jag hoppa i duschen, smörja in benen, sätta på mig shorts & t för att sen packa korgen och dra till skolan där det blir picknick med hela spc3.  jag älskar min underbara klass !

m.

pajrecept a la fröken ohlin

2009-06-01

nu medan jag sitter o väntar på bröderna lundborg så kan jag ju dela med mig av pajreceptet som jag testade idag. imorgon ska det ätas picknick med klassen och lärarna från vårt arbetslag. ska bli mysigt, och jag har gjort paj som det ska bjudas på. hittade ett smarrigt recept med omararbetade det en aning, och jag vet ju inte om den blev bra - men jag tror det. who am i to misslyckas liksom ?

pajdeg (världens lättaste)
3dl vetemjöl
125 g margarin
3 msk vatten

2dl gräddfil
1,5dl creme fraiche
1dl riven ost
1 ägg
1 tsk salt
salt
origano (färsk)
soltorkade tomater
små plommontomater
färsk lök med blast

låt degen vila i kylen 30 min. tryck ut degen i en pajform. haka lök & tomater (ej soltorkade tomater) - lägg i botten på pajen. rör ihop de andra ingredienserna + soltorkade tomater, och häll sedan detta i pajformen. tillaga i ungnen 30 min - 225 grader. muuums !

m.

min vanliga otur :/

2009-06-01

citodon + mega omplåstring = ingen alkohol och en värdelös vänsterhand. tur att rasmus & victor kommer hit snart !

m.

handikappad

2009-06-01

helgen blev ett rejält äventyr och jag sitter just nu med vänster pekfinger i paket. balrapport kommer inom kort. just nu står jag inte ut med att försöka hålla bloggen vid liv. jag är med pojkvän och livet är undrebart, och därför hamnar bloggen längre ner på listan: "to do", ledsen mina vänner.

förresten, jag spricker - det verkar som det blir sthlm till midsommar. kul ? eeh, jaa - skojaru ?!

m.

första juni

2009-06-01

första juni, och oj vilken sommarvärme det är. jag står knappt ut med att ligga inoljad på terrassen men det är verkligen prio ett nu om benen ska vara bruna till studenten på torsdag. student på torsdag, jag säger det igen - för det är så sjukt.

idag:
mvg i projektarbete & filosofi a
handla picknick mat
sola

imorgon:
picknick med klassen - mys

m.

RSS 2.0