bach, greig eller mozart - you name it; ted, och victor know them all !

2009-03-30

ted ringde och var hungrig - vad jag gör då ? jo, jag släpper allt vind för våg, och erbjuder mig att laga mat (blev mer eller mindre tvingad) låter mig därefter plockas upp - för att sen se till så stackarn får något i magen. ted är en underbar människa, men han vet i princip bara hur man sätter på kaffekokaren, och ungnen - men det sistnämnda var fan bara tur. victor är inte dålig han heller, passar på att whina lite extra nu när foten är stukad. men vem kan motstå hans puppyeyes ? - ingen, jag lovar. det är som att titta in i en lite dvärg schanuser, huvet sådär lätt på lut, glittret i ögonen - stora, djupblå - och BAAAM, man är glovad! så, aa - det blev fröken ohlin's hushållskonst hos wallon's. smarrig wok, på kyckling och nudlar smaksatt med sweetchili, och chilisauce - GOTT.


alla längtar vi ju efter sommaren, så efter middagen startade vi vår jakt på mjukglass som slutade med en hel del förfrysta kroppsdelar, ett petat öga och lite klassiska toner på någon av SR stationer - att tillägga, det blev ingen mjukglass - så den nercabbade turen på näset vart pretty much förgäves. men det ska kännas att man lever, även om jag i nuläget övervägar att aldrig mer sätta mig i en bil med herrarna bus, att dirigera klassiskt, styra med knäna och att slå på varann i hastigheter över det lagliga skrämmer mig to death, så jag ska nog plocka fram den hederliga hojen igen - och använda den... nu ska jag sms min älskling, som förmodligen inte har tid att svara, som kör sällskapet till san diego. men det skiter jag i, för jag saknar honom fruktansvärt och jag vill bara höra av honom nununununu !

klart slut varulvstjut,

m.


she's back..

2009-03-30

..och i klackar av stål. superhäriga, lagom tramsiga - sjukt sköna josefin crafoord - och jag kommer följa varje steg hon tar, när hon nu uppdaterar oss om sitt liv på finest.se

m.

j'taime

2009-03-30

fast med fucking 1850tals historia och Karl Oskar & Kristina

2009-03-30

jag är en mycket motiverad student, som tar mina studier på högsta allvar - HAHAH, eller inte. har i alla fall lånat hem filmen utvandrarna - bättre än att läsa böckerna i guess.. men alla andra försök som gjorts till att ta sig igenom den här filmen har misslyckats, så idag är det "nu eller aldrig". ska på historian skriva ett arbete om utvandringen till amerika, och tyckte att det kunde vara nyttigt att se filmen, eftersom att den ska vara så ruskigt bra... när man väl kommer in i den. allting är på eget iniativ, och jag börjar ångra att jag ens ansträngde mig för att få fatt i den på skolan, vilket i och för sig inte var så himla jobbigt. men aa, ses om ett par timmar då!

m.

Ssaru ?

2009-03-30

Kenny Stafighter filmen igår var priceless. skämdes en aning när biljettkillen högt och tydligt sa "två stycken till Kenny Begins" och jag & anders tittade lite generat på varann när vi tillsammans med barnfamiljerna kilade in i salong nr 2. skrattfaktorn var hög, och jag vill inte avslöja för mycket - men jag håller fortfarande fast vid att Kenny är min hjälte. åldern var satt till 11, men jag tycker nog att skämten låg på en ändå hyffsat hög nivå - så jag undrar hur många ungar som egentligen hängde med. men det var i alla fall underhållning för unga som för gamla, och kenny (johan rehborg) är inget annat än kulkulkulkulkul !

så alla ni - se den, det skulle ju verkligen vara ischlo pischlo att missa denna höjdarfilm!

m.

points underneath

2009-03-29

the honorary title.today, kenny begins - yeey !

2009-03-29

godmiddag vänner. drabbades av plötslig ångest när jag vaknade och tittade på klockan, kvart i 1. kroppen är dock fortfarande inställd på vintertid så än är klockan "bara" runt 12 - men nu måste man vänja sig vid att sova en timme mindre, suck ! jag blir helt förvirrad på sommartiden ! är i alla fall sådär skönt spänd idag - ska snart hoppa i duschen, fixa mig för att sen träffa anders i stan. i eftermiddag ska vi se kenny starfighter filmen, yeey ! känner mig lagom barnslig, men keny starfighter är och förblir min hjälte. kom även på den genialiska idén att vi ska se filmen på den nya gallerian, entré - som egentligen ligger i helt fel del av stan, men det får jag stå ut med. slår i alla fall två flugor i en smäll och kan inte låta bli att känna mig sådär härligt nöjd, för att det var jag som kom på idén. funderar på att skippa frukosten, och gå direkt på lunchen, eller så fixar jag något in between. ha en angenäm söndag - för det ska jag ha !

over and out,
m.

en soffpotatis drömafton

2009-03-29

vilken soffpotatis jag har varit idag - först premiärmatchen av damallsvenskan, ldb fc (malmö) mot göteborg. förluts för topptippade malmö. mycket tråkigt för de spelade riktigt bra första halvan, sen slog det om och damerna blev som gamla tanter.
i väntan på vm-kval matchen roade jag mig med att se det andra avsnittet av robinson. drama drama drama ! har i alla år efter att robinson bytte kanal bojkottat det, men av någon anledning har jag även här ändrat åsikt - jag hoppas inte att den här soffpotatis stilen ska fortsätta förevigt. earth hour inträffade någonstans mitt i, men det sket jag i och hade både dator o tv på - samtidigt som huset var väl upplyst. tittade förvisso ut, för att reka om någon av grannarna lydigt order - men herrestorps området såg lika upplyst ut som vanligt kvällstid.

i alla fall så blev det tillslut dags för att följa landslaget i jakten på tre pinnar i vm-kvalet mot portugal borta på estádio do dragão. förväntningarna på den svenska speltruppen var enligt min mening inte särskilt höga - och jag hade tänkt mig något i stil med att sverige förhoppningsvis skulle kunna hålla god kvalitete en bit in i första halvlek, men därefter skulle det svenska modet tryta och portugal dra ifrån. men så blev inte fallet. de dryga 90 minutrarna av vm-kvalet blev en riktig rysare och svenskarnas insatser ikväll var fenomenala. för första gången på länge såg jag en svensk trupp kämpa tillsammans som ett lag och flera spelare utmärkte sig särskilt, exempelvis rasmus elm, olof mellberg - men den största elogen går till daniel majstorovic som stod som en mur i det svenska försvaret och matade ut portugisernas inlägg till hörnor och inkast. nog fick isaksson smaka på både det ena och det andra i buren - men svenska landslaget kunde ikväll verkligen lita på sin målvakt som verkligen var i sitt esse. riktigt kul fotboll - grabbarna och lagerbäck ska vara mer än nöjda, detta är på sätt och vis en vinst. sverige är fortfarande obesegrade i det här vm-kvalet. att tillägga, cristiano ronaldo - vem är det ? man får verkligen säg att han höll sig på sin kant idag, och hans insats för kvällen är definitivt inte något att hänga i julgranen !

m.

the predatory wasp of the palisades is out to get us

2009-03-28

min självkänsla är för tillfället rejält i botten, och känner mig som jag ska bryta ihop vilken sekund som helst. vad som är fel har jag ännu inte riktigt lyckats sätta fingret på - men det hjälper ju inte att jag saknar rasmus så hjärtat värker. o varför blir man sån här just när mamma är borta ? skulle behöva en mamma kram, och lots of mammatröst precis just nu. ska kuta o ringa mamma med det samma. o sen gosa ner mig i sängen, och önska efter den 27/5 !

sufjan steven höjer mysfaktorn en del, så nu ligger den inte på minus - men en rasmus lundborg, the one and only hade inte skadat nu ! jag älskar dig min lus.

m.

slarvpappa mutar barnen !

2009-03-28

mamma är på spa hela helgen, och njuter. det innebär då att jag är ensam med grabbarna grus, pappa & bror. det brukar inte vara några problem, och ibland kan jag verkligen njuta av att vara den enda kvinnan i huset. jag känner på mig att jag i framtiden kommer bli en god mor - jag gillar ju det där med att pyssla hemma, städa och vara huslig. men särskilt kul är det och se hur pappa njuter av att vara själv, hur han lägger sig till rätta i soffan, zappar mellan kanalerna & gör sådant som han tycker är avkopplande - och man ska helst inte störa honom.

det är nog jättespritt hur ansvarsfulla män är, om de också drar sitt strå till stacken och bidrar med handling, städning och tvätt. min pappa gör det, men oftast förbjuder både jag och mamma honom från att göra sådant eftersom att man ett par dagar senare måste gå ett varv med dammsugaren igen - eftersom att hans "städning" ofta är över på ett par minuter. tvätten, den är pappa offisiellt bannad ifrån. om det inte är så att allt är torktumlat o skrynligt så hänger det ut och in på torkställning och jag får panik på sådant som inte är ordentligt gjort - så därför får han inte vara i närheten av tvättmaskinen.

men helger då frugan är borta, då har pappa sina knep för att komma undan både städning och matlagning - samtliga take away resutangers matsedlar finns alltid till hands, och han brukar muta mig ganska bra till att gå över huset och städa. inte mig emot, som jag sa gillar jag det där husliga - dock är jag helt slut nu. men en som kommer vara särskilt nöjd det är mamma, och det är nog det viktigaste !

m.


njutarn - himself !Lets Dance !

2009-03-28

intresset för fredags underhålling på tv har väl inte på den senaste tiden lockat särskilt - och jag har hållit mig ifrån allt vad det heter; stjärnor på is, lets dance och så vidare. men igår efter att ha frusit våra små häckar av oss, då killarna fått för sig att de skulle grilla, och äta ute så myste vi ner oss framför tvn och hamnade mitt i finalen av lets dance 2009, magnus samuelsson mot leila bagge. trots att jag inte hängt med under säsongen så var finalen en färgsparkande festlighet med urtjusiga shownummer. amatördansarna, om det fortfarande går att kalla dem det var otroligt duktiga och den jättelika magnus, världens starkaste man trots sin gigantiska kropp rörde sig otroligt smidigt och lätt på dansgolvet. deras sista shownummer, med magnus som baloo i djungelboken var klockrent - och faktiskt, jag satsar på att bli en svensson till nästa lets dance omgång - jag ska bannemej följa varje avsnitt.

m.vinnar paret, annika och magnus fenomenala shownummer.

Grattis Älskling 21 År !

2009-03-28

älskling
än har du ett par timmar kvar innan klockan slår, och du blir gammal som gatan. men här hemma är det din födelsedag, och jag funderar på att ge mig själv frukost på sängen "imorgon" när jag vaknar, bara för det är så jag vet att jag hade börjat din dag - om du hade varit hemma. jag saknar, och älskar dig så fruktansvärt mycket. om två månader är du hemma med mig, och då ska inget skilja oss åt. du är underbar !

alltid du & jag rasmus
5/8 08<3

jakob flashar

2009-02-27

hur underbar var inte jakob ökvists rumpchock imorse ? ni som har koll på VAKNA!- gänget vet vad jag pratar om, för er andra kör jag en kort resumé. jakob, och sebastian (båda programledare på the voice) utmanar varann i någon ballar av stål- kopia, och jakob var imorse tvungen att slå sebastians klockrena "tingeling" attack mot ryska ambassaden som slutade med att farbror blå dök upp. jakob som fastnat i naken- träsket hade fått i uppdrag att moona för bland annat den tyske koncernchefen som just idag var på möte på DN-huset, varifrån gänget sänder. och ja, koncernchefan är chefen för hela the voice- konceptet, som finns i flera länder i centraleuropa. i alla fall blev det minst sagt blandade reaktioner, och tv- publiken kunde hänga med och se den fenomenala rumpchocken. somliga av crewet som deltog under mötet tittade bort, andra skrattade och vissa reagerade som den svenske the voice chefen. han såg minst sagt ut att ha blivit tagen på sängen, och om blickar hade kunnat mörda hade det inte vart mycket kvar av vår älskade jakob ökvist. i alla fall måste det ha varit ytterst genant för the voice chefenm håkan att sen fortsätta med mötet, och rapportera till den tyske chefen om vad som försigår under sändning på hans radiostation. jag skrattade så jag grät när jag imorse kunde följa detta specktakel. jakob är priceless, och hans rumpa - aa, helt okeej.m.

heeeeelg !

2009-03-27


woolly bully !

2009-03-26

än räknas jag som tonåring, och det är ju härligt. ändå känner jag mig riktigt gammal ! inte så gammal att jag kan säg "det var bättre förr" - men jag känner mig ändå så pass gammal att jag ser tillbaka på min barndom, och får den där mys känslan inom mig - att det trots allt var riktigt jäkla gosigt när man var liten. jag minns alla gånger vi knata barfota ner för grusvägen hemma i hököpinge. observera att jag sa hemma i hököpinge, trots att jag inte bor där länge - men barndomen i hököpinge, kommer alltid att vara hemma !

jag kommer alltid minnas mitt barndoms- hököpinge, där hela grannskapets ungar, om somrarna lekte röda och vita rosen, efter att det hade svept en astrid lindgren våg över byn - och samtliga ungar citerade kalle blomkvist. jag kommer aldrig glömma hur vi byggde kojor hemma hos jimmys farmor och farfar, och hur det på vägen hem från skolan tog evigheter att komma förbi just jimmys farmor och farfar, bara för att det växte hallon på deras tomt, som var så gigantiskt stora - att det nästan gick att ta varje hallon i två tuggor.

jag kommer aldrig glömma hur jag övetalade mamma och pappa att köpa rullskridskor till mig trots att hela hököpinge på den tiden bara bestod utav grusvägar och hur vi rullade på den hårt packade grusen, för att nå en asfalterad väg - men hur vi gav upp när allt vi fick var sönderskrapade knän. men barndomen är inte bara bröstkarameller hos farbror malte med hönorna, inte heller den överväldigande känslan när det gick att cykla utan stödhjul och inte ens när vi vågade att sova i tält i trädgården - och väcktes av en duva, som vi seriöst trodde var ett spöke. barndomen innehåller så mycket mer, så mycket som egentligen är obefintligt som vi ibland tycks glömma bort, för att det är förgivet.

för mig är barndomen hjältar. men inte astrid lindgren och hennes hjältar, för dessa hade ju varit med förr, och samtliga tecknade seriefigurer var gamla redan på mamma och pappas tid. så vem var vår tids hjälte ? jo, the one and only - kenny starfighter. oväntat ? jag tycker inte det, för vem född på sent 80tal - tidigt 90tal håller inte med om att kenny starfighter är och alltid kommer att vara den coolaste ? nostalgin bubblar i mig varje gång jag ser reklamen på tv för filmen kenny begins - och planen är att jag och anders på söndag ska kolla in den, och minnas tillbaka hur det var då när man var 12, hade tajts med disney djur, och oversizade tröjor. det är okej att vara barn igen, särskilt när det gäller kenny !

m.

exciting

2009-03-26

bara för att jag har en grej på gång - yeey !

m.

dagens olycka - som kunde slutat i husbrand

2009-03-26

jag var en flitig användare av plattång när jag hade lugg - nu ligger den mest o skräpar. dessutom har den sjukaste glappkontakten, så ibland blir den överhettad och ibland blir den inte varm alls. men i alla fall så fick jag för mig att det kanske var dags att platta håret, så redan innan jag gick in i duschen satte jag igång plattången och hängde den på knoppen på byrån - där den alltid brukar hänga innan användning. så när jag var duschad och redo för att platta håret upptäckte jag att det luktade riktigt mycket gubbsvett inne på rummet. hur var detta möjligt ? jag var ju nyduschad ! jag luktade på bh'n jag hade på mig - checkade armhålorna och brassade på med extra deo, trots att jag redan rollat på en omgång. blev riktigt orolig - hur kunde gubbsvettsdoften smälla på så där bara ? såg mig runt om i rummet, och upptäckte tillslut att det rök konstigt om plattången - som på någon underlig vänster kommit åt en annan knopp på byrån, som nu är helt deformerad av hetta, och platt på ena sidan. har vädrat ut rummet rejält, och gubbsvettsdoften är nu borta. men vad har vi lärt oss av detta barn ? att plattänger + smällt plast luktar gubbsvett och deo hjälpter inte !  

m.

twitter, ja- eller nejtack ?

2009-03-26

jag blir helt matt ! snart är det inte möjlig för oss vanliga dödliga att inte vara mindre offentliga. hela tiden dyker det upp saker online där vi kan uttrycka oss i text, bild och video. det här med bloggen tjatar jag ju hela tiden om att det är så himla bra. oavsett om någon vill läsa eller inte - så älskar jag att blogga ! men jag gör det för min egen del, för att hålla hjärnan igång och utveckla mitt skrivande.

men som om det inte hade varit nog med bloggar, och facebook - nu är det senaste twitter, som man ändå får lov att kalla något mellanting. nyckelpersonerna jack dorsey, evan williams och biz stone, har startat en social närtverkssida med möjligheten för microbloggar - som i all sin enkelhet går ut på att man ska kunna publicera postningar på 140 tecken för andra att ta del av. det går att göra dessa postningar privata så att endast godkända kontakter kan ta del av dem, men annars så publiceras postningarna på ens profil, och skickas ut till de som anmält sitt intresse att ta del av dem. jag vet inte om jag orkar ännu en sån här fånig sajt, tycker nog egentligen att det ändå får räcka med bloggen och facebook. är rädd för att det annars kommer att växa en smärre besatthet av att ständigt vara uppdaterad på twitter också, men peppar peppar, ta i trä - vi kanske ses där en vacker dag ändå !

m.

fröken josefin craaford är snart tillbaka

2009-03-26

kände mig fortfarande inte helt kry imorse, men jag vill lova att jag faktiskt gjorde ett försök att ta mig upp - dock spökade yrsel och illamående så jag damp ner i sängen igen. längtar efter att komma ut, och jag tror faktiskt att jag ska sätta mig ute en stund i solen och läsa.

ni vet ju att jag älskar vakna med the voice, och även om jag vart kass med mina updates angående den härligaste trion i världen och deras tokiga upptåg, så finns det ingen morgonunderhållning som är roliga än den som josefin, paul och jakob står för. hur det än kommer omkring så är jag tossig i lilla fröken crafoord. hon må vara en ytlig, och stundtals en mycket korkad människa - men hennes charm är oslagbar. josefin är ingen förebild, mer än att hon är en framgångsrik kvinna med man och barn. hennes bakgrund som programledare är kanske inte så mycket att hänga i julgranen men jag tycker ändå att hon har lyckats. jag är ingen modeapa som har koll på varje trend, och kanske borde jag det om jag nu följer josefin, som verkligen har koll på vad som är hit, eller miss - men inget av det där lockar. hon är bara sådär härligt glad, framått och verkar att trivas med sig själv, ibland nästan lite för mycket för sitt eget bästa - och jag antar att det är där jag känner igen mig. så till alla josefin- fans stora lycka, tar hon återigen upp bloggandet, och nu kommer vi kunna följa henne på finest.se - yeey !

m.

true love waits

2009-03-25

älskling har spring break nästa vecka - och gänget har planerat en tripp till san diego. avundsjuk ? you bet i am.. fast det värsta är inte att han är och lever loppan med sina galna vänner - utan att vi inte kommer kunna höras på fem hela dagar ! får trösta mig med att han om exakt två månader påbörjar sin hemresa. jag blir knäpp när jag tänker på att det bara har gått halva tiden, men samtidigt vet jag att tiden bara har rusat iväg och att det snart kommer vara den lyckligaste dagen i mitt liv, med rasmus hemkomst for ever, och en knapp vecka till studenten.

har läst en massa anteckningar och tänkt tillbaka på hur jag lovade mig själv att det sista året på gymnasiet skulle bli det bästa någonsin - även om vi har gått igenom mycket, och hur mycket vi än fått kämpa - hur dåligt vi än har mått och längtat ihjäl oss efter varandra så är du ändå det bästa som hänt mig - och jag skulle inte ångra den 5 augustis beslut för någonting i världen.

mamma påminner mig hela tiden om att vi har en plan och att den verkligen är värd att kämpa för. det finns så många anledningar till att verkligen hålla ögonen på målet - för vårt mål innebär ju dig och mig, och en början på vår framtid tillsammans. alla som sagt till mig att distans inte fungerar och att det inte håller, vad vet ni ? om vi tror, och vi vill - och är övertygade om att det vi har är unikt då finns det väl ingen anledning att ta den lyckan ifrån oss ?

jag är övertygad om att du är den rätta rasmus lundborg !

och jag trodde aldrig att jag skulle finna ord för hur det känns att vara utan dig, men radiohead hjälpte mig: i'm not living - i'm just killing time.


m.

gosh, vilken djungel !

2009-03-25

sitter och tittar på skor, och väskor som eventuellt kan gå ihop med balklänningen som mamma är i full gång med. färgen är knepig - men verkligen snygg, och jag som är så himla dålig på att matcha och ha mig, har verkligen gett mig in i en djungel i att försöka hitta schyssta tillbehör. som tur finns fröken fanny lundborg till hands, och snart ska vi finkamma malmö efter skor, och väska. jag är lite inne på ett par såna här, som finns hos bianco - och till dessa en silvrig clutch, som inte verkar existera. är lite kluven eftersom att dessa supersnygga, way to höga även finns i turkost, men det är kanske lite overkill ?

m.


krya på mig

2009-03-25

tänk att det redan är onsdag ! det var ju inte alls längesen som det var helg. jag fattar inte vart tiden tar vägen - vet du ? sjuk idag också, mindre kul - känner mig som en zombie, något som inte riktigt kan bestämma sig om det ska vara dött, eller levande. antar att dagen kommer att spenderas med näsan i skolböckerna, eller feberyrandes i sängen - slötittandes på samtliga tv- shower. yesbox, jag är tv' showernas härskarinna och i know them all; jay leno, oprah, ellen degeneres och tyra banks show...

m.

sköt sig själv, så som du vill att din nästa ska sköta sig ?

2009-03-24

har precis svarat på samtliga instuderingsfrågor till kapitlet om hinduismen, och jag vet egentligen inte vad jag tycker. allt det där med religion och tro gör att jag blir helt snurrig. egentligen orkar jag inte bry mig, för hur jag än har kommit hit, så är jag här nu - och jag tänker bara göra det bästa av min tid på planeten jorden. många ställer sig frågan, vad är meningen med livet ? och faktum är att jag vill inte veta, för om vi löser det mysteriet - vad finns det då att leva för ? jag tror nämligen att genom att leva i denna relativt ovisa värld, bara det är ett äventyr i sig. och om vi ska hålla på att luska i sådana frågor kommer vi bara irra omkring på jorden som frågetecken och missa allt det som pågår runt om oss.

jag är jättekluven. naturvetenskapen ger såna klara svar på tal - men jag vet inte om jag vill ha det så. jag känner en trygghet i att det finns något över oss, det behöver inte vara en gubbe med vitt skägg och som skapat världen på sex dagar, men jag tror ändå på en god kraft, en vilja och något utom vår räckvidd, och något som för oss är för stort att förstå. i en värld av orättvisa, och osämja tror jag att denna överdådliga kraft ger lugn och ro - även om det i många fall är detta överdådliga som många bråkar om. men min uppfattning säger att det är inte det överdådliga som det bråkas om, utan att någon tror sig veta mer om det överdådliga än någon annan.

religion anser jag vara på både gott och ont, i och med att människor förtrycks, att det finns fundamentalister och alla har sin egna uppfattningar. jag tycker absolut att man ska ha rätten att skapa sin egna relation till vad man nu anser vara gudomligt, och det är rent ut sagt förjäkligt att människor ska ifrågasättas och straffas för att de tycker annorlunda. jag vill kalla mig kristen, trots att jag inte är den mest religiösa människan på jorden och ibland kan ifrågasätta kristen tro. jag tycker att det hela ska handla om oss, och inte hur mycket religiösa vi är på en skala.

exempelvis, så kan jag känna att determinismens- teorier, så som att alla fysiska skeenden sker med nödvändighet enligt fysikens lagar, och att alla våra val och handlingar är en följd av vem man är och situationen man befinner sig i ändå har en poäng. detta kan inte förklaras som ödet egentligen - men att orsaksbundenheten leder till förutbestämmelse. jag förstår logiken och kan verkligen ta detta till mig, och känna igen mig och känna att allting på något sätt är förklarat. samtidigt känner jag bara: vad tråkigt livet är, om allting redan är förutbestämt. och även om det inte går ihop sig med determinismens teorier, så vill jag ändå tro på den egna viljan som vi sägs vara utrustade med.

kristen tro, eller tro överhuvudtaget enligt mig behöver inte handla om att jag tolkar bibeln och andra religiöa skrifter och´tar detta till mig bokstavligt. för mig handlar det om att välja en väg som passar mig och mina mål i livet på ett bra sätt. om jag känner trygghet och finner ro, så ska väl inte det spela någon roll om jag egentligen tror att jesus kunde gå på vatten eller ej.

alla mina uppsatser slutar oftast med att jag predikar djup moral och drömmer om världsfred. innerst inne är jag nog en harmonisk människa och vill inget annat än att människor ska behandlas rättvist eftersom att vi alla är lika mycket värda - jag tycker det är en självklarhet att man ska få leva sitt liv utifrån vad som passar och känns bra för en själv, men jag antar att det aldrig kommer att bli så. jag blir nästan deprimerad när jag tänker på det, att människors olika förutsättningar slopar chanserna för oss att leva i fred och försoning. så länge det finns folk som anser sig vara bättre, och tror sig veta mer och som anser sig veta den rätta vägen så kommer vi aldrig komma någonstans - men jag hoppas att människors goda vilja, att erbjuda någonting som kanske inte är mer rätt, men som är ett sundare sätt att leva ändå kan spridas så att oskyldiga liv inte behöver spillas för att vi tycker olika. personliga åsikter så som att hon inte är tillräckligt kristen därför att hon ifrågasätter sånt som hon egentligen borde tro på, eller att hon inte gör si eller så, tycker jag att människor ska hålla för sig själva. jag antar att religion egentligen är samma problematik som politik - men jag fattar inte varför det ska vara så himla svårt att respektera vad andra tycker. om vi nu kan respektera att en del gillar rock, att andra är sexuellt attraherade av samma kön, att några hellre äter endast grönsaker, så ska det väl för sjutton gå att respektera att inte alla tror på samma gud, för i grund och botten är det ju samma lära som predikas "att alla människor är lika mycket värda" !!!!!!

m, aka fredsmäklaren.

taskig tajming

2009-03-24

influensan har dragit över vellinge, och sundsgymnasiet som en våg - och igår vart nog nästan halva klassen sjuka. inatt var det min tur att insjukna - om det är influensa det tvivlar jag på men har legat i sängen hela dagen med feber, och värk i kroppen. jag har upptäckt hur himla dumt det är att vara sjuk, hur man bara efter en dag hamnar så himla mycket efter, och missar hur mycket som helst. sista tiden har innehållit mycket lite plugg, men nu är det slut på friden och jag har historia, psykologi, filosofi och religionsplugg framför mig!

m.

ansökan till universitetet klar

2009-03-23

ansökan till universitetet hösten 09 är nu ivägskickad. det pirrar i hela kroppen, och jag kan inte bara förstå att jag faktiskt till hösten kan vara en urfattig student, i en ny stad och med eget boende. det finns så otroligt många utbildningar och program att läsa vid så man blir helt snurrig, men tillslut fick jag en anmälan som jag är riktigt nöjd med - den lyder följande:

Medie, och kommunikationsvetenskap I - Stockholm
Journalistik I - Stockholm
Informatörsprogrammet - Växjö
Kandidatprogram i kriminologi - Lund
Kulturvetarlinjen - Stockholm

håll tummarna för mig - stockholm is where i want to be !!!

m.

'cause you're independet and you got my attention

2009-03-23


Somrig Smoothie

2009-03-23

dagens smoothie

kiwi + jordgubb = sant
1-2 dl jordgubbar
3 kiwi's
1,5 dl skånemejeriers vaniljyoghurt 0,5 %

det brinner i mina armhålor

2009-03-23

innehållet i min vanliga deo börjar att tryta - men det går ju inte att komma till skolan, och dofta som om man inte duschat på hundra år, så vad gör man ? då tar man sin reserv, som inte nyttjats på evigheters evigheter, en som man köpte någon gång på tidigt 2000-tal - aco's effektiva 72 timmars aniperspiranta deo. men vad blir resulatet när man har nyrakade armhålor ? som om det brann i mina armhålor har det irriterat och svidigt så fruktansvärt idag att jag trott att jag skulle go nuts - aco's deo går fet bort !

m.

vem är ni ?

2009-03-22

förresten, ni som besöker bloggen - kan ni inte vara goa o lämna ett litet spår efter er. det hade varit kul o veta vem som läser & vad ni tycker.. jag pratar om allt och ingenting, o gärna mycket - men en liten kommentar, ett litet tecken på vilka ni är - det hade vart så kul !
 
m.

ska bota min bakfylla med biomörker

2009-03-22

den ligger som ett tungt stenblock på mitt skrivbord - påbörjad, men nästintill orörd fortfarande, trots att jag har kämpat och kämpat. egentligen skulle filmen bli som belöning - men kunde inte motstå mammas erbjudande när hon knackade på strax efter tio och fråga om jag idag vill hänga med och se män som hatar kvinnor på bio. kanske får jag ny energi att ta mig igenom den där tunga boken...

m.


Dakota Fanning

2009-03-22

Dakota Fanning

världarnas krig

2009-03-22

fastnade framför en science fiction rulle i fredags, världarnas krig - ursprungligen en bok av H G Wells från 1898. att det var en steven speilberg filmatisering gjorde faktsikt inte saken bättre - och fortfarande är science fiction i min värld orimligt, otäckt och inte det minsta spännande. men rutinen att slötitta på tv innan läggdags gjorde att jag såg klart filmen.

and the story goes.. frånskilda ray har ungarna över helgen, och plötsligt drar ett hemskt åskoväder över stan och de bestämma sig för att ta sig till barnens mamma - men hon har åkt till sin mor i boston med sin nye man. ray och ungarna bestämmer sig för att ta sig dit. de upptäcker ganska snart att åskovädret inte är ett åskoväder utan utomjordiska maskiner som plötsligt tar sig upp från marken och som verkar ha en enda uppgift att utplåna mankind. kaoset är inget annat än tumultartat och människor fly i panik från förgörarmaskinerna. maskinerna som verkar livnära sig på människoblod är ettriga och genomsöker alla hus i jakt på undangömda - men ray och rachel, hans dotter lyckas att komma undan maskinerna. robbie, sonen har de lämnat då han tappert ville slåss mot maskinerna, och ray tvingas släppa taget. de fortsätter sin resa och slutligen når de morföräldrarnas hus i boston, och även robbie väntar där välbevarad. mördarmaskinerna uppför sig konstigt och på något konstigt sett dör de, eller tappar sina krafter så att de för militären nu blir lätta byten.

som jag sa är inte science fiction något jag föredrar, egentligen vet jag inte vad som är min genre när det gäller film. men som med alla andra filmer som har övernaturliga inslag med utomjordingar som bara vill skada planeten jorden får även denna rulle en bottenplacering.

tom cruise som spelar ray är fruktansvärt snygg och en av mina favoritbarnskådisar dakota fanning medverkar också, och hon är så där galet känslig, oskyldig och fantastisk att man inte kan låta bli att slukas av hennes agerande trots att storyn var kass. så jag antar att skådespelarinsatserna väger upp den torra och klychiga storyn...

m.

sanningen om astrid lindgren

2009-03-21

ni har kanske hört mig i onyktert tillstånd resonera över astrid lindgrens alla berättelser - hur farliga dessa egentligen är för barn, och hur astrid genom sina år som världsberömd barnboksförfattarinna uppmanat små barn till hyss och hur det i hennes böcker döljer sig både missbruk, våldsbenägenhet, krossade familjeförhållande och intriger. är det ingen mer än jag som lyckats läsa mellan raderna att hela bullerbyn egentligen bara var ett enda stort incestträsk, och att pippi långstrump både var pillermissbrukare, mytoman och självmordsbenägen. jag kan fortsätta; emil i lönnebärga ett redigt  busstreck som vuxit upp med en överkontrollerad pappa - som nog egenligen hade en annan relation till flaskan än vad han säger sig ha, för det är inte rimligt att nykter jaga ett barn genom byn för att sen låsa in honom. ännu ett exempel är incidenten med den fulla grisen. om det nu inte brukas någon alkohol i emils familj - hur kom det då sig att emil hade så lätt att faktiskt få tag på alkohol ?

jag är uppvuxen med astrids lindgrens berättelse, vilken svensk unge är egentligen inte det ? vi hyllar astrid lindgren och  vem skulle egentligen inte hålla med om att hon är en sten till den grund var på svenskkultur är byggd. jag kommer fortsätta att älska hennes historier, men jag tycker att vi bör vara på vår vakt, för egentligen döljer det sig så mycket skit i hennes historier så att hälften kunde vara nog. hon är inte den enda, och hon har nog egentligen inte gjort något fel - vad jag menar är att dagens unga präntas med intriger och en helt förvrängd syn på det verkliga livet, något som anses rimligt, men som egentligen inte är det, och detta kritiseras. men då menar jag bara att har inte astrid gjort exakt samma sak? ingen ser vad som egentligen döljer sig under den perfekta ytan av svensk midsommar, myggbett och köttbullar - ingen lägger märke till vad som egentligen existerar under vad som verkar vara perfekt, glatt och kärleksfullt. 

men kanske är det inte omedvetet som alla intriger och lögner finns i astrids berättelser, kanske är det ett meddelande som vi alla egentligen inte förstår förrän vi blir äldre - ett meddelande att samhället innehåller olika typer av människor med olika förutsättningar, jag tänker särskillt på abbe, och hans familj - i berättelserna om madicken. men oavsett tycker jag att astrid genom alla år som författarinna gett en förvrängd bild av hur världen ser ut. hon uppmanar dessutom till både det ena och det andra på ett oroväckande sätt genom att ge pippi, & co hjälteroller. redan som små fostras vi i att det är okej att tämja på gränserna, det är okej att göra som man vill och barn kan behandlas hur som.

astrid lindgrens värld öppnar en dörr av möjligheter, och jag tror att min livliga fantasi och mitt frenetiska skapande i grund och botten finns i vad jag fick höra varje kväll innan läggdags. men lika väl som vi uppmanar våra barn till att tecknad film idag innehåller våld, och att det i dagens serier och såpor finns så mycket som ger en orättvis bild av verkligheten så har vi egentligen i alla år omedvetet gått på en rejäl nit, då vi naivt trott att astrid varit bra för oss...

m.

fötterna i mikron

2009-03-21

tänk vad folk hittar på - bara att för att tjäna pengar. egentligen är det väl inget fel med det, money makes the world go around. men av alla onödiga saker i världen, är nog detta det mest nödvändiga, i alla fall om man heter mariaohlin, aka aant och ständigt har kalla fötter. tofflor som går att värma i mikron, i love - måste köpas !

m.

fredagsunderhållning

2009-03-20

flera gånger varje dag visas det hemma videos i american funniest homevideos, och till en början var det ganska kul - men nu känns det som att man sett alla typer av heminspelade klipp, hundar som dansar, och pratar - bebisar som gör konstiga miner, och både nyktra och fulla människor som ramlar och slår sig. en som aldrig verkar tröttna, det är min mamma - hennes fnitter och hysteriska agravande är underhållning nog - och jag kunde inte låta bli att tycka att hon var riktigt söt, när hon satt där iklädd joggingbyxor och annan mysoutfit knaprandes på en riskaka och intensivt följde alla stolpskotten på tv'n. du är go mor !

m.

terror- tor

2009-03-20

min fiosofi lärare - den roligaste människan i världen, men ibland undrar jag vad han håller på med. idag fick jag nytt smeknamn, till viss del egenkomponerat, men jaa - mitt namn är mariaohlin, aka aant !

m.                  
                                                                                                                                    

  
 

fredagsnjutare

2009-03-20

solskenet håller i sig - men trots att det fortfarande är kyligt funderar jag ändå på att sätta på radion, slänga på mig solbrillorna, koka en kopp te och premiärsitta en solstol för i år och försöka komma in i män som hatar kvinnor. alla säger att den är så himla bra att man fastar och inte kan lägga den ifrån sig, jag är fortfarande i process att komma in i den, men jaa - efter någon timmes läsande idag känner jag kanske annorlunda...

små gester, så som att veva ner bilrutan och erbjuda skjuts är extra välkommet - så tack anders. att du vet vart jag bor, trots att vi egentligen inte känner varann - skrämmer mig dock en aning, tihi...

m.

Spex - Charter/Camping

2009-03-19

sp3c
eeeey, sexy juice !

ingen fruktfamilj ?

2009-03-19

en mattant på skolan påstod idag att min familj inte kan vara någon fruktfamilj.. för att apelsinen jag bad henne skiva upp hade ett mycket torrt skal. vi äter extrema mängder frukt här hemma, så vem är hon till mig ? kanske var apelsinens märkliga yttre bara ett resultat av att fruktskålen står på köksön vid fönstret i söderläge - där det ofta är sol, in your face tantskrälle !

m.

hyperaktiv

2009-03-19

ni som känner mig vet hur jag är, alltid glad (nästan i alla fall), pratig, högljudd och för det mesta överallt. idag insåg jag att mitt hyperaktiva beteende sakta men säkert dödar mig så smått. eller alltså, det hela kommer som små impulser, ena sekunden är jag nuts, andra sekunden gäspar jag stort och ögonen vattnar sig av trötthet - och detta växelbeteende inom loppet av 15-20 minuter. till mina vänners fördel är det kanske bra, eftersom att de hinner pusta ut - men jag börjar också fatta varför mitt ständiga deckande uppenbarat sig - det hela är helt enkelt självförvållat !

m.

er duo fruo ?

2009-03-18

kom precis hem från en mycket intressant kväll med grabbarna. vi har byggt mackor - mackor innehållande, parma, mozarella/eller haloumi, mosad avokado och tomat. victor & jag som ingen utav oss skulle sitta bakom ratten senare (jag för att jag inte har körkort, och vigge för att han hade ställt bilen hemma) kunde knäcka varsen bärs (jag älskar lillördag) och vi avnjöt våra gigantiska hemmagjorda baguetter framför tv'n och djävulen bär prada. ted var rätt inne i filmen, men jag o vigge tröttnade somewhere efter halva. då blev det brottning. kuddkrig och er duo fruo ?

imorgon är det chartertema på spexet till årsboken - och jag och emy bär stolt våra "sexy juice"-tröjor med varsen paraplydrink i handen och sjuuuktmycket solkräm på näsan - well, well i'm off för att fläta inbakat, nanna och vakna som krulltott. adios - hasta mañana, sleep well sugerpops !

m.

exotisk kyckling med uppiffad bulgur..mmmm!

2009-03-18

jag hintade ju tidigare om vad som lagades till lunch, och jaa - det blev kycklingfile i ugnen, men dock med en annorlunda touch. det blev kycklingfilé med ananas och bulgur med rostade frön/nötter. helt okej faktiskt för att vara eget hittepå.

bulgur är verkligen en favorit för man kan blanda ner whatever - och bulgurn tar liksom inte stryk - den är bara sådär himla tacksam över att bli uppiffad. det där med att rosta typ valnötter, pumpafrön och pinjenötter är en höjdare - bulgurn blir verkligen roligare. ananasen och kycklingen kunde inte bara misslyckas. jag är en av de få som verkligen gillar varm frukt förutom typ varm banan (om den inte är grillad - med choklad) så att hacka lite ananas och ösa över kycklingen vart bara en succé. kryddade gjorde jag med chilipulver, och soja. det hela gick mycket smidigt till och när man lyckas med sin enportionare då är det inte riktigt lika tråkigt att äta själv. tjejer - inser ni nu att våra luncher i skolan betyder massor ? ni får inte utsätta mig för det här fler gånger ? jag blir deprimerad av att vara ensam !

m.

how i met your mother

2009-03-18

jag är lite efter - så enkelt är det bara. men nu äntligen har jag upptäckt att det går att se gamla avsnitt av serier på webben. så jaa, jag ska se om alla avsnitten av how i met your mother, som förövrigt är den bästa serien någonsin - full av humor, och inte sådär äckligt over- dramatic, och full av löjliga intriger. jag är djupt förälskad i denna underbara serie...

m.


lunch på egen hand, tyvärr

2009-03-18

thanks to opponering på de vetenskapliga rapporterna är jag ledig från samhällskunskapen tre onsdagar i rad, eftersom att jag redan haft min - ruskigt skönt, särskilt när vädret är sol, sol, och sol. det blåser fortfarande, och jag har nog lyckats med att få örsprång, för det gör fasligt ont i vänster öra.

håller just nu på att laga lunch till mig själv - tråkigt ! det kändes jobbigt att slänga in en ynka kycklingfilé i ungnen - jag hatar att laga mat till mig själv. tänk att man till och med när man ska äta måste påminnas om att man känner sig ensam, och inte riktigt fulländad. men i alla fall - så dyker väl receptet upp här, om mitt hittepå blir succé. ska traska ner igen och äta en tomat med aromat och tycka synd om mig själv. (jag gillar inte ens aromat, men rasmus gör och att äta sådant som jag inte tycker om, men som han gillar påminner mig om hur knäpp jag är - och det gör det hela lite lättare att vara ifrån honom, för då kan jag skratta åt hur patetisk jag är - och det är roligt att skratta)

finns det angivelser för hur långa paranteser för vara - hoppas inte, för annars ligger jag nog illa till.

m.

vem är du till mig ?

2009-03-18

onsdag morgon, lilllördag - och hälften av veckan har snart passerat. jag fattar inte hur tiden bara kan rusa iväg så. jag har aldrig tyckt om när det går för fort, i alla fall inte sen efter den där bilolyckan för två år sedan. det var som om att en varningsklocka påminde mig om att om det går för fort så tappar du kontrollen. när veckorna bara rinner iväg så här blir känslan påtagligare om att jag nog i alla fall lite har misst kontrollen och inte vet riktigt vart jag är på väg. men lika mycket som jag vill att det inte ska gå snabbare vill jag inte heller att det ska gå långsammare, jag är på väg mot mitt livs äventyr. jag är snart inte ensam, snart är vi två som ska försöka slåss mot verkligenheten och hitta en plats att bygga någonting på. som en ostadig, osäker liten bambi ska jag snart möta världen och finna det som gör mitt liv meningsfullt. som jag så många gånger sagt förut, snart är det jag som får lov att välja, bara jag och helt själv.

kom inte och säg till mig att jag inte kan, att jag inte räcker till - att det jag gör aldrig kommer att vara tillräckligt - för i sanningens ögonblick vet du inte vad du pratar om. det är jag, och jag endast som måste inse det, och inte med din hjälp. en sak har jag lärt mig att man ska tävla med sig själv. jag har aldrig insett varför man måste tävla med alla andra, och trycka ner folk för att själv känna sig betydelsefull, för i slutändan är det ändå bara dina egna resultat som räknas. så vad folk än säger, hur mycket de än försöker övertyga mig om att jag aldrig kommer att lyckas så ärligt talat - vem är du till mig ? den som ger upp kan aldrig vinna - och jag ska nog fan visa dig, och alla andra att jag visst kan.

hela livet har jag drömt om att lyckas, slippa vara den som alla tar för given - som alla räknar med att hon ska göra resultat. hela livet har jag pressat mig själv för att vara folk till lags och inte vetat hur jag ska vara. men det är slut med sånt nu, jag är min egen. jag kämpar och presterar för min egen del, för det vinner jag på och ingen annan - och det är så det ska vara !

m.

hard to beat

2009-03-17

jag firade vårens ankomst med en banan/ananas smoothie - thanks to blåst fick den avnjutas inne mysandes framför tv'n och SATC - men jag misstyckte inte. ikväll bakas det kärleksmums, och eventuellt har jag sommarjobb efter i afton också. today's tuesday, vilket innebär kvalitetstid med rasmus - mums. inte att förglömma - mvg i religionskunskap, me like !

m.

saok up the sun

2009-03-17

trots lättare stormbyar så har dagen innehållit ingen annat än sol, sol, sol och återigen sol. jag var tvungen att på vägen till skolan ställa mig med näsan i vädret och bara känna värmen i ansiktet. trots att det tjuter i knutarna och att gatlycktan utanför mitt fönster vajjar i vinden så är jag ändå upphöjd och nöjd över hur fin dagen har varit. det är ingen tvekan att vi går mot ljusare tider och jag märker verkligen hur mycket piggare jag är. det vore en lögn att säga att energin bubblar över, men snart är det nog möjligt för mig att skippa alla powernaps för att utnyttja våren till max.

jag har i alla fall insett att garderoben behöver uppdateras - en fräsch vårjacka, ett par nya tygskor hade inet varit helt fel. jag tror jag vet vad helgen kommer att innehålla - wiho !

m.

Berlin v. 19

2009-03-16

kontraktet att jag säger av mig allt ansvar, att jag kommer att nyttja omåttliga mängder alkohol, att jag kommer vara ointresserad och inaktiv på alla studiebesök är nu signat - och jag är redo för berlin. 4-7 maj, jävlar vilket drag klassen !m.

i'm not pop - i'm hiphop

2009-03-16

lazee, i'm not pop - the one and only tune just nu ! sen början av helgen har denna låten varit på repeat, och så ska det förbli. inte bara måttligt skön - utan jag tror att det är min favoritlåt just nu. mitt mission är att lära mig hela texten, men inget är ju omöjligt så..

m.

en rengöring, tack ?!

2009-03-16

jag har ännu inte kunnat släppa det där med klassfesten; hur himla kul det var och hur himla härliga vi är. så här dagarna efter, när det ploppar upp bilder på fejjan och så vidare minns man desto mer och jag har nu verkligen lyckats välja vilket som är mitt absoluta favorit moment  från i lördags.

timothy var plötsligt borta, så jag, katinka och max försvann iväg för att leta efter honom. vi rusar upp på ovanvåningen och vem ligger i badkaret om inte tim. i sin ensamhet ligger han rak lång i badkaret och äter chips, med en stor lapp placerad över ett visst ställe - och på lappen står det stort och tydligt "rengöring".

just där, på fyllan och villan var det så himl roligt - och jag skrattade så att jag höll på att kissa ner mig. max kom på den genialiska idén (?) att sätta på duschen men vi lyckades komma undan vätan och lämnade badrummet skrattandes, mer än någonsin..

dagens sanning: jag längtar efter studenten - för då får vi kröka !

m.

morot heter det, och inte som jag trodde: mor-rot ?

2009-03-16

min senaste addiction har blivit morotsstavar. det går ju att festa till det och trycka i sig stora mängder dippa också, men just nu äts det morotsstavar på längden och tvären - naturellt, och inte av den anledningen att jag försöker bli brunare - utan för att det är så ruskigt gott !

m.

jag saknar rasmus, mucho !

2009-03-15

jag & älskling
jag & älskling
det snoddes bilder ifrån pappas kamera - och så här fina var vi när tvillingarna ohlin firade 19 år
obs ! tvillingarna ohlin, är jag och bror !!

Klassfest @ Mask's

2009-03-15

tm, moi & calol

how you party - is how we pre-party

2009-03-15

lagom förfest hos mig innan max, med carolina, matilda, jerka, andré och tim. några ölpyramider senare och vi var redo att ta oss ut i ödemarken. det blev uppdelat i pojk-, och flickbil och givetvis satte sig herrarna i den nyaste och mest utrustade,  men vad hjälpte det ? de körde vilse ändå.

tillslut kom vi till max och hela huset fylldes med galna tredje års elever lagom berusade för att dansa bort natten. katinka o jag roade oss med att leka kurragömma i max gigantiska hus, och det visade sig att huset med alla sina märkliga dörrar och skåp var perfekt för en sådan lek.

jag vet inte om det är läge att fjäska in sig hos familjen adolfsson - och eventuellt göra ett försök att komma med i testamentet för att ärva det där huset. jag är djupt förälskad i skånelängan med underbart trägolv, lågt i tak och med synliga bjällkar. även om det är långt ut i ingenstans så hade jag stormtrivts att bo så. det är heller inget snack som saken att familjen adolfsson är musekaliska för väggarna smyckades av gitarrer i alla färger, storlekar och former - och om max inte blir kändis vet jag inte vart världen är påväg.

det blev en hyffsat tidig kväll och visst var det jobbigt att åka ifrån klassen när det var som roligast. men efter att ha dansat så att man var klibbig och läst kropp & knopp i KP med katinka kändes det som att kvällen hade innehållit allt, och jag kunde åka hem o lägga mig nöjd.

sportify är förövrigt lösningen på våra problem - och bloody mary är drinken to be, att kedjeröka i ett växhus med världens bästa klass - så skulle jag kunna leva livet i evighet. jag vill inte att trean ska ta slut !!!!!!

m.

F. Torres

2009-03-14

F. Torres
något har hänt. har jag slagit i huvudet ?
 jag tycker att fernandon torres är snygg - fast bara när han skriker !

...

2009-03-14

the knife dånar ur högtalarna och jag har lite att stå innan huset fylls med folk ikväll, och jag kan inget annat än hålla med, mind is a razorblade.

m.

klassfesten :-O

2009-03-13

klassfest imorgon hos mask, tema - mustach. och lite pre-party hos mig. kommer ju bli en kanonafton. undrar om jag hinner odla ?
lovar att det kommer skvaller & updates på söndag, mohahah. o sorry klassen, räkna inte med nakenchock - det var en one in a lifetime !
m.

världens bästa klass

2009-03-13

Klassen <3
världens bästa klass, då Sp2c i Stockholm - nu Sp3c med mindre än 100 dagar till studenten !

mariaohlin, manusförfattare med sömnproblem ?

2009-03-13

uppe med tuppen - jo det får jag nog säg. har vaknat i omgångar och varit vaken lite sådär till och från sedan klockan tre. konstigt nog känner jag mig ändå utvilad och trots mina tidigare erfarenheter av frukostmys vid datorn så sitter jag här med ett glas mangote, och en avokado/keso- macka.

natten har varit ovanligt aktiv och hjärnkontoret har varit ovanligt skärpt, jag antar att jag sovit oroligare än vanligt. men samtidigt som det smsades med rasmus så kom jag på att jag ska nog bannemej ta och utnyttja min livliga fantasi nattetid - jag ska ta mig tusan skriva ner det jag drömmer, mer i detalj än vad jag gjort på bloggen och jag ska nog till och med försöka skriva ett manus. ni som känner mig ni vet hur flippad jag är och ni som inte känner mig, ja - jag är flippad.

nattens dröm är en av de mest detaljrika och mest spännande av drömmar som jag drömt och det var som om man var inne i en actionfilm. jag är kräsen när jag kollar på film, om jag kollar på film - och action är inte sånt som brukar falla mig i smaken men den här historien som pågick i mitt undermedvetna var faktiskt riktigt bra. så jaa, möt kevin - till hälften mutant, till hälften människa som kämpar på de godas sida för att rädda världen. klyschigt ? well, screw you - om nu en god natts sömn ska ödslas tänker jag ta tillvara på min vilda fantasi.

om gaspannan vill - så har jag varmvatten nu när det är dags för en dusch, om inte så kan min morgontvätt bli ett äventyr. ha det så bra idag - sucks to be you, för idag är det styrgruppsmöte & sen filosofi och sen slutar jag. det firas med jacuzzi & bärs hos teddan ikväll - again sucks to be you.

m.  

ny torsdags- tune

2009-03-12


joshua radin - they bring me to you
jag älskar dig

rasmus lundborg, you're my addicition

2009-03-12

everywhere i'm looking now
i'm surrounded by your embrace
baby i can see your halo
you know you're my saving grace
you're everything i need and more
it's written all over your face
baby i can feel your halo
pray won't fade away. <3

beyoncé - halo

m.

förbannade maskiner

2009-03-12

när man flyttar till ett nytt hus så förväntar man sig ändå att saker o ting skall fungera. visserligen är huset vi bor i inte särskilt nytt länge, vi har bott här i sex år - men redan har prylar- tekniska sådana slutat att fungera. ex antal diskmaskiner har fått bytas ut och nu är det också klydd med gaspannan som efter en rad tilltittningar av elektriker ändå inte verkar vilja hålla sig vid liv. det är förtillfället jättekallt hemma och jag har brassat på med värmeljus som nu parfymerat rummet i äpple&kanal och mamma o pappa värmer sig på bottenvåningen med en kupévärmare. än hänger det inga istappar i våra näsor men jag håller er underrättade för en räddningsaktion kan i framtiden vara nödvändigt om det plötsligt slår till och blir istid på kastanjegatan.

rasmus skulle bara ta hand om tvätten - men annars är det kvalitetstid med honom som väntar - snart slipper vi skype och msn, och jag längtar mer till den 27e maj än till den 4e juni. älsklings hemkomst efter 4 månader vs studenten !

m.

torsdags- tune

2009-03-12

är på värsta party- moodet, kan inte minns när jag var det senast. vill bara slänga på mig klackar, och en schysst outfit och dra ut och leva loppan natten lång. men åka av blir det till helgen - med klassfest, och det kommer ju bli awsome. hittar inte följande låt på youtube - så kan tyvärr inte länka, men den är härlig !  john dahlbäck - world of love.

m.

livet är inte svart eller vitt, öppna ögonen !

2009-03-12

människor har olika inställning till allting, olika uppfattningar och olika lätt för att dra förhastade slutsatser och olika lätt för att se nyanser - så är det bara. men det är så himla synd att det för många är antingen är svart eller vitt, att man bara kan se antingen eller...

jag fascineras över hur människor ibland verkligen inte ser längre än näsan räcker - och hur de faktiskt går misste om så himla mycket för att dem är så himla konsekventa. jag vill verkligen inte påstå att jag är något praktexemplar som inte har fördomar och som alltid håller mig på rätt sida, men jag tror att jag har mycket lättare för att se och uppfatta skillnader och inte bara fokuserar på sådant som är negativt just på grund utav min bakgrund. jag har i alla väder blivit tvungen att stå på mig för att övertyga och bevisa att inte allting är som det framställs i media eller att det inte går att basera sina uppfattningar på sina fördomar - den verklighetssynen blir bara så förvrängd. men visst är det härligt att det finns människor av alla slag, och inte minst det ger ju oss andra ganska så många goda skratt när det uppstår lustiga situationer !

m.

skol- update

2009-03-12

visst är det märkligt hur man försvinner från verkligheten någon timme, och när man sen återkommer eller vaknar så är det snöyra man möts av- när dagen ändå varit så där halvsolig och helt okej. jag hoppas verkligen att de töar och att våren kan komma igen för när jag såg erica idag o hennes vita tygskor blev längtan efter värme bara ännu mer tilltagande.

men hur illa vädret än är så finns det inte särskilt mycket som kan förgöra min dag idag. en del betyg har satts i de kurser som avslutats och man kan väl säg att jag gjort hattrick i gymnasiesvenskan - för jag fixade ett mvg i svenska c kursen också - awsome. förövrigt så ramlar mvg'na in - för bannemig jag fick mvg i fotokursen med och där trodde jag mer att jag låg och pendla mellan g och vg - nice surprise. 

jag har ju dessutom berättat om vårt underbara periodssystem som gett oss ett överhärligt schema och hur de kvarvarande kurserna är jätteroliga - men jag är bara ännu mer positiv nu. historian idag var väl som väntat, man kan inte få allt man vill - men när jag såg planeringen så vart jag ändå överraskad - för det är liksom bara kul moment kvar - och just nu så är allt så himla intressant. så med den lilla skoluppdateringen vet ni ju på ett ungefär vad som väntar mig - och hur jag ställer mig till den sista tidens uppgifter - jag tycker bara att det ska bli kul och jag är bara taggad även om jag inte kommit ifrån det där med att decka när jag kommer hem...

m.

take me home countryroad to the place i belong...

2009-03-11

när kim och kaj är iväg bjuder vickan alltid på kalas. semesterplanerig, pizza och torsk på talin. cypernresan passerade i kort resume, och vi mindes alla sjuka fylleupptåg och kunde skratta åt den tidens missar. vattenstölder, konstiga urineringar, dans här och var, kräk - och allt det andra som bara hör en charter till ?!

ibland undrar jag hur framtiden kommer att bli, om det är okej att vara barnslig trots att man egentligen anses som vuxen. om man får lov att bete sig sådär grisigt åt och vara sådär härligt omogen, omdömes huvudlös. jag vet inte om jag är redo att ta ansvar för mig själv på det sättet - jag vill inte alltid vara barn, men jag vill i alla fall ett tag till att om något går snett så finns det någon där att stötta sig emot. hela livet ska inte bli något stort fylleslag, inte någon omogen resa på en räkmacka där jag inte kan ta ansvar - men ibland är det ju bara så himla härligt att bete sig precis så som man behagar.
 
jag kanske kan kombinera det, men samtidigt känner jag att jag måste vara mogen för att inte bli en total screw up. det går kanske inte att vara en universitetsstudent med egen lägenhet och sen dessutom drälla runt och bete sig omoget - men det är ju så himlakul ibland.

förövrigt var det premiärturen a la nercabbat idag - och nog kändes det mesigt att i ynka 2 grader + köra bilden utan tak och lyssna till "take me home countryroad" i technoremix, men jag har börjat vänja mig hur livet på victor och teds sida är -  lite härligare och lite galnare och jag älskar varje minut av det.

m.

naturens gång

2009-03-11

ännu en märklig dröm att skriva ner och lägga till samlingen. av någon anledning var jag fotbollstränare till något utav knattelagen i vellinge if. kul ! jag hade sällskap av en mycket kär och saknad gammal klasskamrat - ingen mindre än joachim forsberg - grundskolans hunk. men så mitt under en bollövning i en mycket märklig gympasal fickjag för mig att jag hade en tid att passa. så jag joggade ut från hallen och möttes av en ytterst konstig scen. på staketet ute vid den östra gräsplanen klättrade färgglada kamelionter. jag tänkte inte så mycket på det - eftersom att jag hade bråttom iväg dit jag skulle. men efter att ha joggat en bit hör jag någon kalla på mig och då är det en gammal tränare, helge himself - skäggig och dann som kommer cyklande på en skev gammal cykel i modellen rostig. då slår det mig plötsligt att jag springer på fel håll, och får därför vända. helge håller mig sällskap och peppar mig till att orka den sista biten också för att det är bra för konditionen. när vi kommer förbi busshållplatsen uppe vid fotbollsplanen som jag nämde tidigare förklarar sig kamelionterna plötsligt. hela planen och trottoaren väller av grodor i alla storlekar. kamelionterna finns väl där för att äta upp grodorna. i alla fall fick jag springa slalom mellan äckliga grodor för att inte halka på en och riskera att bryta lårbenshalsen. den sjukaste grodan var stor som en fotboll och satt på en cykel - och jaa, den cyklade. jag hoppas verkligen att naturen har sin gång - och att kameliontera klarar att äta upp grodorna, för den mängden grodor vart bara nasty.

m.

Ted Wallon <3

2009-03-10

ted <3


fattigt rim som jag tänkte ut under tiden som jag satt i telefon med ted.
hahah, jag älskar dig fastän jag sparkar på dig ibland !

du är som en lillebror,
min egen jävliga lillebror i sjukt stora skor.
dina tänder stod åt alla håll,
nu är dom fett fina - men du har ändå ingen koll.
dina fisar luktar sjukt mycket bajs,
men ändå är du min bästa kompis och det är jävligt nice.
din hund ser ut som en lite golvmopp
och endast en kula smyckar hans pyttelilla snopp.
men vad som än händer hur vindarna än vänder
är du min bästa vän - så alla där ute känn på den !

om man gungar o har lite schysst hiphop- feeling blir rimmet världens fetaste raplåt - svär !

bränna, bullar och breezers

2009-03-10

cypern 08
cypern 08
jag hatar skåne- men älskar badringar
salami och tomat
vi häller öl på en brud som är ruskigt dryg - lägger ut det på youtube med högsta betyg
e du redo för en sväng om ?
spela fotboll till skallen exploderar av hetta
skaka rumpan på gg
åka taxi till stranden och gå hem utan vatten
resturangen vid hamnen
yoghurtglass
slushpuppies
pasta på bästa tänkbara sätt med kyckling och svamp
bakfylla vid poolen
ont i halsen och snuva - men likväl kröka vi ändå
pannkakor
 1 liter vodka peach - måste drickas även om vi ville kräka
victor, ted och vicky
lampan
sexy juice
" ni är från sverige, va ? "
det lokala apoteket

det syns utanpå och känns inuti

2009-03-10

gymnasiets poängsystem - ibland vill jag bara höja mina armar mot himlen och tacka högre makter för att vi erbjudits detta tämligen genialiska system. genom poängsystemet betas kurserna av efterhand och återkommer därför inte i all evighet. sundsgymnasiet har dessutom effektiviserat detta system med att erhålla så kallat periodssytem vilket innebär att läsårdet är uppdelat i tre perioder. beroende på kursens längd breder den ut sig över, en, två eller tre perioder - och det fenomenala med periodssystemet är givetvis att varje ny period innebär nytt schema.

jag är just nu inne på min sista period - den sista gymnasieperioden i mitt liv och jag har inte bara belönats med ett översoft schema utan den sista perioden innehåller bara kul kurser. idag hade vi vår första psykologi b lektion och jag imponerades verkligen av allas förmågor och mognad. klassen ni är så himla duktiga ! för första gången sen starten i höstas känner jag mig som en årskurs tre elev, och för första gången känns det att det snart är över.

nu klarnar snart vädret upp, det blir snart varmare och det är snart möjligt att gå med bara ben och tygskor mellan skolans byggnader. vi kan snart ta fikan utomhus och alla kommer snart att ha solglasögon på näsan. som en lite kalv på bete känner jag mig - det spritter i kroppen och det känns att det snart är vår, även om det verkligen vräkte ner med regn för ett par timmar sen. nu en vila senare är motivationen uppe på en helt ny nivå och jag ska plugga religion och fortsätta nynna på den där väldigt speciella sången - sjung om studentens lyckliga dar...

m.

frukostmys vid datorn, hiss eller diss ?

2009-03-10

som vanligt slogs väckerklockan av och jag sov bort ännu en kvart av mitt "planerade" liv, så som alla dagar brukar starta. men att ha en egen väckarklocka inbyggd som per automatik gör att man vaknar en kvart senare oavsett klockslag är sannerligen mycket effektivt. så för ovanlighetens skull har jag extra mycket extra tid idag för frukostmys. vad passar då bättre än att läsa bloggar, nyhetssurfa medan frukosten finns framför en ? många skulle nog säga ingenting, att jag nog uppnått total perfektion när jag sitter här och kan läsa morgonens headlines, men att äta frukost framför datorn är inte så himla charmigt som vi egenligen skulle vilja att det var. så varför dissar jag egentligen frukostmys vid datorn ?
joo, alltså..
- risken för kladd på tangentbordet är stor och kladd överhuvudtaget, och jag är en sådan människa som freakar om jag är kladdig på händerna. det innebär att när jag ska städa i köket o rensa vasken så går det åt minst en rulle hushållspapper och när jag lagar mat torkar jag av bänken och händerna åtskilliga gånger med papper för att disktrasan skrämmer mig - kladd är kladdigt !
- musen ligger intill mig på högersida, det innebär att teet inte kan stå där - och jag är ju högerhänt, så oavsett måste jag dricka med högerhanden och då måste jag vrida mig ytterst märkligt - inte heller bra. 
- skulle jag vilja ha en refil på teet, eller juicen måste jag knata hela vägen ner till köket igen och lathetsfaktorn ligger ju 8.55 någonstans på 100% + så näe, frukost vid datorn är i fortsättningen inget alternativ. 

dessutom så är motoriken inte den mest funtionabla så här på mrogonkvisten så det händer ju att mackan lägger sig upp&ner på skrivbordet - men som tur (?) håller jag på att bli förkyld, så då finns det en hel rulle med toapapper till hands på mitt bord vid sängen. 

ha en bra dag alla - och simma lugnt !

m.

may God's love be with you - always

2009-03-09

i min version av in the sun, som coldplay gör med michael stipe, säger coldplays frontman chris martin: "this is the best song ever written in my opinion" och jag kan inget annat än hålla med. vem har inte varit där liksom ? " 'cause i've been caught in between all i wish for and all i need " dock är alla versioner som jag hittar med christ och michael jättedåliga - så därför länkar jag så att ni får höra den med orginalartisten, joseph arthur. den är inte så bra som REM sångaren michael's version - men den är fortfarande bra - enjoy !

m.

See You Soon - Coldplay

2009-03-09


in a bullet proof vest
with the windows all closed
i'll be doing my best
i'll see you soon


bananslukerskan

2009-03-09

jag hade fått klara restriktioner att jag efter midnatt inte fick lov att äta eller dricka - inte ens tugga tuggummi, och hur får man en tuggummi beroende att inte tugga tuggummi ? det är verkligen ett dilemma, och jag fick lösa det hela genom att tugga in i det sista, gå och borsta tänderna för att sen lägga mig nästan direkt. givetvis så var jag ju sugen på banan strax innan läggdags - men redo för sängen lockade inte en re-borstning av tänderna - så jag stod emot mitt begär och somnade med målet att vara fastande. frukostmyset fick jag hoppa över och istället belönade jag mig själv med rikligt snoozande. när jag återigen fick äta satte jag i mig en banan så snabbt att jag nu måste inneha världsrekordet - för den verkligen bara försvann.

m.

PASS för linda rosing

2009-03-08

vad tycker vi om rosing ?
- och där skulle jag egentligen vilja att en hel kör skrek typ "bläe".

människor får se ut, vara och uppföra sig precis som dem vill - men hon är ändå den mest patetiska människan i hela vida världen och att toppa den listan av sex miljarder människor det är kanske inte det roligaste...?!

m.

wipeout - underhållning på hög nivå

2009-03-08

kanal 5 började ikväll sända ett nytt underhållningsprogram - wipeout. deltagare från nordens länder tävlar på en hinderbana ovan vatten och vinnaren kniper 50.000 kr. hinderbanan innehåller fasansfulla hinder och är dessutom såpad, lerig och hal i alla bemärkelser. tävlingen bjuder på hysteriska skratt och rikligt med skadeglädje. hans wiklund i sällskap av felix herngren utgör den utlimata kommentatorduon och deras klockrena uttalanden kommer som brev på posten. om mina söndagar i fortsättningen kommer att avslutas med wipeout är de förövrigt nu mina favoritdagar - för detta är bara gränslöst roligt.

m.

Internationella Kvinnodagen

2009-03-08

jag har två kalendrar som jag aktivit antecknar i, men ändå har jag totalt missat att det idag är den internationella kvinnodagen. givetvis tycker jag att det är en viktig dag - i alla fall i ett symboliskt syfte. om det utgör någon större funktion vet jag inte - jag brukar inte fira något särskilt. men visst kan jag känna stolthet att jag faktiskt är kvinna och allt det finna som det innebär - så dagen är i all mening mycket viktig. så glad kvinnodag på er där ute, trots att den snart är över.

m.

i'm falling in love with your favorite song, i'm gonna sing it all night long - i'm gonna dance with somebody

2009-03-07

mando diao - dance with somebody
toppen tune som får det att rycka i hela kroppen !

Mando Diao - Give Me Fire

2009-03-07

Mando Diao
Mando Diao - Give Me Fire, är strax hemma i mitt itunes.


när sport blev konst

2009-03-07

det är inte illa att malmö stad redan har den mest moderna hockeyarenan i sverige och att en utav de mest moderna fotbollsarenorna snart också står klar för användning. båda arenorna förkunnar lyx och storslagen arkitektur och man imponeras sannerligen av hur påkostade dessa arenor är, men utan att vara överdrivna. jag har redan besökt malmö redhawks hemmaarena - men hoppas att jag snart får stå och skrika på ljusblått på swedbank arena också.  

m.

malmö arena
malmö arena

swedbank arena
swedbank arena

tränarfloppen i turin

2009-03-07

just nu pågår friidrotts em i turin, och de svenska insatserna har belönats - johan wissman är till exempel snabbast i europa då han idag vann 400 meters loppet och tog sin första internationella guldmedalj. men trots guldmedaljen till johan är det linus thörnblad, den 24 årige höjdhopparen som efter kvalet igår fått all sympati. vad som idag har toppat rubrikerna är det kritiserade uttalandet som linus tränare, "stanley" gjorde under tävlingarna igår - efter att linus åkt ur tävlingen redan i kvalet.

stanley som är en legendarisk tränare från polen och känd som en utav de mest kompetenta kritiserade i en intervju linus insatser med hårda ordalag och linus lämnade tävlingen bakvägen i uppgivet tillstånd. vad som sagts och hur relationen mellan den aktive linus och tränare stanley är, är svår att läsa av men enligt mig är tränare- stanleys uttalande och beteende ett fiasko. trots sin bakgrund ska halvdana insatser inte straffas på det sättet. jag förstår linus om han inte känner något förtroende för sin tränare och i ett läge där man river på 2,22 när ens personbästa är 2,30 ska tränaren verkligen finnas till hands.

att linus har svårt att tämja sina nerver, och trots att detta fenomen upprepats är han ändå inte en dålig idrottsman. linus är fortfarande bara 24 år och sveriges förbundskapten menar att linus fortfarande är i en process att mogna och att hans insatser hittills verkligen inte är katastrof så som stanley får det att låta. stanley säger själv att han inte tror på mentalträning, men i mina öron låter det ju som att det är den mentala träningen som linus behöver. att han är en bra höjdhoppare har han redan bevisat med sitt personbästa - nu bör ju nästa uppgift vara att hantera hans nervositet så att han i tävlingssammanhang kan visa detta. när det gäller stanleys roll som tränare och hur man ska hantera den - det är svårt att säg, linus insatser oavsett resultat ska inte bestraffas så istället anser jag att stanley bör vara mer lyhörd inför svenska tränarmetoder som bygger på gemenskap och glädje istället för att driva på som han gjort. för att han tillhör den äldre generationen östeurope verkar ju inte ge resultat.

m.

snakes on a plane

2009-03-07

jag var ju på egen hand igår, bara jag en skål med fruktsallad och what ever som dök upp i dumburken. i alla fall så zappade jag emellan kanalerna och såg lite på singing be, men hittade ganska snabbt en film som verkade helt okej. den hade förvisso redan börjat men jag fortsatte att se den. jag missade vad den hette o kollade nu snabbt gårdagens tvtablå för att uppdatera mig gällande filmtiteln. filmen var riktigt b, men då ska vi inte prata om titeln "snakes on a plane", inget tryck och ingen spänning i titeln överhuvudtaget, den säger visserligen vad filmen handlat om med hade jag sett reklam för den hade jag nog sållat bort den ganska så med det samma.

i alla fall så fastnade jag för den, en action rulle från 2006 - hela händelsen utspelade sig på ett flygplan där en FBI- agent ska transportera ett vittne, Sean från Hawaii till LA för att han ska vittna i rättegång till en mördad åklagare. mannen Sean ska vittna mot är en listig snubbe och gör allt för att ta kål på honom också. på flygplanet har han smugglat in tusentals giftormar från hela världen som tar sig ut i planet och dödar hälften av passagerarna och båda piloterna. uppgiften blir nu att rädda så många som möjligt, däribland Sean, men även att försöka landa planet på LAX, för om planet störtar har ormmördaren ändå lyckats med sitt misson. en fet svart kille som älskar tv-spel lyckas landa planet på LAX då hans favoritspel är just ett flygplansspel - något overkligt, men de kommer i alla fall levande till LA.

filmen var ju som sagt b, men spänningen höll sig på en jämn nivå och adrenalinet pumpade eftersom att ormar inte är my cup of tea. efter den här filmen har jag nog spätt på min rädsla och har väl numera rejäl ormfobi. ormarna var brutala, högg för ingenting, kröp in under passagerarnas kläder och bet dem på alla möjliga ställen. en del dog och ruttnade typ direkt, andra svullnade upp och blev helt blåa medans vissa kunde hålla sig vid liv. givetvis smögs det in lite romans mitt i alltihopa och plötsligt kändes det som en helt vanligt amerikanks producerad film, en hjälte, en skurk och hjälten får sin beauty i slutet. FBI- agenten spelas utav Samuel L Jackson, men trots sin stjänstatus så når han inga högre nivåer i den här filmen, filmens absoluta klimax är dock när han yttrar den redan legendariska repliken "I've had it with these motherfuckin snakes on this motherfuckin plane" och då kunde filmen egentligen slutat där - för det var pretty much it. 

jag ger filmen 1½ orm av 5. 

m.

fredagkväll på egen hand

2009-03-06

2 ½ män på tv, det får duga - ska trösta mig med en gigantisk fruktsallad - magen lär strejka, men i don't give a damn. nicole skrev innan, haha - helt i upplösningstillstånd över att någon dude frågat om hon ville komma över för film. hon frågade om jag visste vem det var, och för en gångs skull kunde jag svara ja på frågan. så jag antar att hon strax är på väg över till honom. önskade att min man var hemma - så att man kunde mysa film med honom. han lär läsa detta - men jag ska överraska honom med att leta rätt på ett par ljusa bomullsshorts, för alltså killar i vår/ sommar är det ett måste - så himla snyggt ! i'm off för fruktsallad och lite charlie harper, alkolist - men alltid klädd i härliga bomullsshorts - me like !

m.

ding dong i bröllopsklockorna !

2009-03-06

rasmus ska iväg med sin marketing klass till santa barbara's old mission - som de ska marknadsföra så att kyrkan får fler besökare. låter hur kul som helst tycker jag ! i alla fall så fastnade jag i något konstigt sökande efter kyrkor och bröllopslokaler. ställen så som skånes pärla bosjökloster dök upp och tänk att få gifta sig under rossäsongen på sofiero. en dagdrömmerska, det är sannerligen vad jag är. men det går inte att låta bli - det är ju en flickas största dröm att få stå i vitt, med härlig håruppsättning och tätt intill mannen hon ska leva med resten av sitt liv. jag antar att jag överdramatiserar det hela, och gör det så glamouröst som det egentligen bara är i påkostade filmer och serier - men ett sagobröllop - det är så jag vill ha det. lots of rosor, vackert väder - och en jätteballuns i vitt till bröllopsklänning.

m.

Natalie Portman

2009-03-05evey, i v for vendetta
she's a beauty that's for sure

5/8 -08 <3

2009-03-05

sju månader = 212 dagar = 5088 timmar = 18 316 800 sekunder

jag älskar dig !

m.

VARNING !

2009-03-05

obs när du hackat lök - klia inte dig i ögonen ! livsmedelsverket, hallå - det borde vara en varningsetikett på löken, att den är irriterande. allt kli i ögonen is driving me nuts...!

m.

"go for it"

2009-03-05

brevlådan var proppad med brev och paket till lilla mig idag - jag som vanligtvis inte brukar få annat än namnsdagskort, eller kallelser till tandläkaren. i alla fall så var det ett stort kuvert som gjorde mig särskilt intresserad och i detta låg inget annat än utbildningskatalogen till stockholms universitet för ht 09 och vt 10. kvällen kommer därför att innebära fantasier om min framtid, eventuella utbildningar och mer påläsning om sådant som jag så här långt kan tänka mig.

igår när jag hade ställt mig i köer till boende fick jag en lång kram av mamma. på något sätt tror jag att det är hon som kommer ha svårast att släppa taget. det var med uppgiven ton i rösten som hon börjat inse att jag kanske inte bor hemma till hösten. tanken är lika skrämmande som den är lockande. jag kommer att vara på egen hand, förhoppningsvis i sällskap av rasmus - men ändå på egen hand. mitt stoppa-huvudet-i-sanden-och-vägra-inse-att-jag-måste-bestämma-mig-om-framtiden-beteende har liksom byts ut till att bli ett enda go-for-it istället och även om allt detta är en chansning så är jag jätteglad att jag ändå börjat att bena ut mina möjligheter, det behövs. jag vill inte vara fast i vellinge, och skåne resten av mitt liv. några terminer på universitetet i stockholm med människan jag älskar alltså det kan ju inte vara annat än den bästa starten på mitt vuxna liv ?!

m.

märkliga ljud from down under

2009-03-05

jag väcktes av märkliga ljud imorse som kom underifrån. yrvaken och lite groggig tog jag mig upp ur sängen för att leta igenom rummet efter det där underliga ljudet. jag kunde inte under några som helst omständigheter lokalisera varit ifrån det kom, mer än att det kom just underifrån. på alla fyra låg jag och kröp på golvet och lyssnade intensivt, men det var som att så fort jag spetsade öronen extra upphörde ljudet att existera. förvirrad kröp jag tillbaka ner i sängen och undrade om det nog inte bara var inbillning. men så återkom det, givetvis och med allt djupare resonans den här gången - ett vibbrerande, dånande ljud.  chansen att jag nu skulle somna om var lika med noll, så jag satte igång att leta igen. något som jag inte gjorde tidigare var att dra ut sängen och vem ligger inte där - längst inne bland dammråttor, om inte katten, och vet ni vad hon gör ? hon snarkar, så hela hennes randiga lilla kropp skakar. gulligt !

m.

numera bostadssökande i stockholms området

2009-03-04

i och med informationen angående universitet och högskola har min inställning till studier förändrats helt och hållet. det är som att man vänt på steken - och nu ser jag en framtid med tung kurslitteratur, tentor och att vara fattig som en kyrkråtta. jag lockas inte bara av att söka mig bort från skåneland, utan för första gången kan jag känna att jag äntligen får lov att göra något som är 100 %- igt min egen vilja, vad jag tror att jag är bra på och något som jag tror kan vara min framtid.

i alla fall så är jag och rasmus numera bostadssökande i stockholms området och kvällen har inneburit att ställa sig i bostadsköer av diverse slag. studentboende är kanske inte den utlimata lösningen och jag känner emellanåt en skräck för att dela korridor med en massa andra galna studenter - men tills vidare tror jag att detta ändå kan vara toppen. nu väntar jag bara att studera.nu ska öppna portarna så att jag kan sätta igång att söka - och sen får vi hålla tummarna för att det lagom till hösten ploppar upp en lediga tvåa till mig och rasmus, alternativit en etta - men skönast av allt hade det ju varit om vi slapp att bo på varann. jag är i alla fall helt upprymd, lyckligt och varm. det finns ju fortfarande en osäkerhet att jag inte kommer in, men om man ska börja tänka "om" - då kan jag efter gymnasiet förtidspensionera mig. jag älskar mitt nya, drivande jag - som verkligen satsar och som tagit tag i sin ovisa framtid. att den till och med kan innebära en delad bostad med rasmus - alltså, jag börjar undra om mitt liv inte är för bra för att vara sant, åtminstonde lite.

så håll tummarna för oss blivande universitets studenter - weii !

m.

let your body decide

2009-03-04

varmchoklad, ostmackor, och årets nummer av karaktär - jag har myst eftermiddagen lång.

m.

rättfram, men å så mysigt

2009-03-04


bengt <3

ernst <3

den morgonpigge hårdningen men under ytan så mjuk -
i kombination med den händiga och omåttligt mysige. jag får stånd, *tihi*

frukost

2009-03-04

frukost, frukost, frukost.. till och med ordet smakar gott - ett utav svenskans bättre ord, enligt mig. under större tiden av min tonårstid (det är skämmigt att fortfarande behöva erkänna att jag är tonåring, men jaa, jag har ju ett år kvar) har jag underskattat frukosten. under många år har jag nöjt mig med ett glas vatten, eller om jag hunnit - kokat mig en kopp te - för att sen spä ut teet med alldeles förmycket vatten för att hinna sluka den medan skorna träs på. under alla år har tiden spenderats framför spegeln istället för vid frukostbordet smaskandes på gottiga smörgåsar, fil eller yoghurt - men så nu när jag inte längre är ung och dum - eller i alla fall inte ung, så har jag insett vikten av att stoppa lite näring i kistan innan en heldag i skolan. allt kurrandes från 8 - 11 är nu ett minne blott, och jag har börjat unna mig det där frukostmyset - som uppskattningsvis kan ta uppemot en timme.

själva tillfredställelsen ligger inte i att äta en rejäl frukost utan snarare att jag tar god tid på mig, omsorgsfullt väljer jag pålägg och står och väger för och nackdelar mellan olika tesorter. dagens fina privilegier med sovmorgon till 10 utnyttjar jag sällan, och jag antar att här väller det in av vuxenpoäng när klockan ställs i tid för att morgonens rutiner så som att fixa frukost skall hinnas med. i stora drag får jag väl sammanfatta detta med att jag gått och blivit lite utav en frukostmysare - tänk er bengt magnusson i kombination av ernst kirchsteiger - fast utav av kvinnligt genus då, den där rossliga med starka inslag av mys. jag längtar redan till frukost ! imorgon äter jag olivkeso på grovt bröd- gott !

m.

sjukt- hus !

2009-03-03

doften av sjukhus får mig att vilja kräkas - män och kvinnor i vita rockar gör mig yr och den sterila inredningen och blaskigt svalt kaffe får mig att satsa på en flykt genom korridorer och skjutdörrar. men hur skulle det egentligen se ut, en likblek förvirrad människa på språng i korridorerna med en nål i armen - så jag satt kvar och tänkte på sommar, och GB-sandwich och försökte undvika att titta på rören innehållande mitt blod. 

m.

on the edge of something

2009-03-02

Christian

snart äre jag, livrädd !

you're on your knees, picking up the pieces from your past - but there's nothing more to gather

2009-03-02

joshua radin
- girlfriend in a coma 
- today
- i'd rather be with you
- the one you knew
- they bring me to you
- everythng'll be alright (will's lullabay)
- closer
- only you
- these photographs
- winter
- you got grownig up to do

m.

feminist javisst !

2009-03-02

emma, och carolina höll idag ett höjdar föredrag om feminism. politiken har sista tiden haft en allt mindre plats i mitt liv, och för att vara ärlig så skiter jag i vilket. det förvånar mig en hel del, eftersom att jag förut var aktiv och gärna ifrågasatte och provocerade - det intresset har liksom i takt med att jag vuxit försvunnit. men så när jag fick begreppen utklarade idag så insåg jag att feminister inte är mans- hatare, då är ju hela poängen med feminism förstörd, och gudrun schyman är ett jävla stolpskott.

sanningen är ju den att feminism syftar till kampen för jämlikhet mellan män och kvinnor och egentligen inte bara det - oavsett hur du ser ut, om du är av manligt eller kvinnligt kön, om du är svart, vit eller jaa till och med grön så ska du behandlas lika. att sverige nått långt i jämställdshets- debatten visar ju bara att intresset finns och att vi därför inte ska ge oss förrän vi nått perfektion. för mig har feminism haft en negativ klang, men som jag sa handlar det inte om att bekämpa män och vad de står för - män är ju viktiga i den här debatten. om du är man och feminist då tror jag att vi nått långt. tills vidare är det bara för oss att bojkotta allt vad könsroller innebär.

det är samhället det är fel på, mänskligheten är instränkt med normer om hur kvinnligt och manligt är - för vem kan ärligt säga att det är rätt ? det kommer ta tid att få samhället att inse faktum att vi lever omodernt, men jag tror inte att förändring är omöjligt. de som ifrågasätter feminism - egentligen skulle jag bara vilja säg till er, välkommen ur förtrycket - du är fri att göra vad du vill.

om du vill fortsätta att klä ditt barn i rosa, om hon är flicka så har du givetvis rätten till det, men precis som att friheten finns att vara "kvinnlig" så finns det också en möjlighet att ifrågasätta normerna - för vi kan ju inte veta på vilken sida vi trivs om vi inte provar. för mig handlar det om identitet, och individuallitet - jag ska kunna välja att vara precis som jag vill och om jag väljer att satsa på ett mansdominerande yrke så som exempelvis polis så ska jag inte behöva behandlas olikt - vore inte det ett brott ? till er som tycker att feminism verkar vara en modefluga hoppas jag att ni snarast tar ert förnuft till fånga. för enligt mig har ni ju missat allt det fina med utveckling och det moderna samhället. nog har det legat på modet att tämja på gränserna - men att säga ifrån och att vägra förtryckas, detta är ju bara ett steg i rätt riktning, ett sätt att sätta upp rimliga normer och värderingar, för det är ju så vi borde leva ? har jag inte rätt ?

m.  

down and out

2009-03-02

sover och klagar, yes - that's pretty much it.

m.

moon pours through the ceiling tonight embraces us tight, shows me we're right for each other

2009-03-01

joshua radin

-

2009-03-01

det är alltid en början, jag har aktiverat ett konto på studera.nu - så nu kan jag, när jag fått mitt PIN - söka utbildningar till hösten. har klickat runt lite och hur jag än gör, så slutar det med journalistik utbildning på stockholms universitet, men jaa alltså jag vet inte ? just nu är det studier som lockar, och kanske får jag ånga mig - som sätter mig i skolbänken igen - trots att jag snart blir frigiven efter 12 år där.. men med lågkonjuktur och beslutsångest känns det som att en eventuell utbildning, som jag dessutom kan tacka nej till ändå är en försäkring. framtiden är ovis - vilket är läskigt, jag vill egentligen ha full kontroll - så detta dödar mina nerver måste jag säg !!!

m.

and these photographs keep me alive

2009-03-01

rasmus <3

Is there life in mars ?

2009-03-01

james bond theme hos grodan (grannen) igår, helt okej. var väl inte direkt på något party- mood igår, då det egentligen hade varit ett ypperligt tillfälle att gå lös - för det är inte särskilt ofta man har cirka 50 meter hem. i alla fall var det många kära återseenden, men jag slår ännu en gång fast vid att: människor förändras, och inte alltid till det positiva...

m.

RSS 2.0