helt och hållet analog

2011-01-28

det är omöjligt att planera utan en almanacka, men jag har inte kommit mig för att skaffa en ny. det brukar vara en utav höjdpunkten när det är nytt år. eftersom att jag missbrukar lappar och listor är det underbart att få vika upp pärmen till en sprillans ny almanacka. jag funderade en sekund att ladda ner någon app till itelefonen, men det går fetbort. när det gäller att skriva och planera är jag helt och hållet analog. därför är det jag som beger mig mot åhléns efter jobbet idag och besöker avdelningen för ordning och reda !

m.

nu är det nock

2011-01-26

jag och rasmus fick middagsgäster ikväll. världens bästa v:n kom och myste hos oss. venessa mötte upp mig på jobbet och vi skyndade till bussen. utanför märtas- grinden såg vi lamporna på bussen längre ner på gatan och började springa. som tur hann vi, men fyfan vad jag skäms. jag kände mig som en trött hund. började andas med värsta rossliga andetagen, kände svetten i nacken och benen blev helt svajiga. med ny lön på kontot imorgon ska jag göra slag i saken. jag ska köpa gymkort och bli seriös med viktväktarna. jag ska bli tajt och vältränad. jag ska kunna springa mer än 100 m utan att dö på kupen, och det är ett löfte !

m.

en pool med kuddhav, öronlappsfåtölj och björnfäll

2011-01-25

gillar du lampor ? det gör jag. åtminstone är det ett intresse som växer. jag är beroende av ljus. verkligen beroende. jag måste se saker och ting för att trivas och är det alldeles för mörkt och murrigt, då blir jag stirrig.

i köket sitter just nu en lysrörslampa. jag kräks varenda gång jag måste tända den. vår lya är fortfarande under konstruktion och i lampväg kommer det mesta från ikea.

förutom zettel'z 6- lampan skulle jag vilja ha en (se bilden nedan) golvlampa från watt och veke av stativs modellen. modernt och nytänkade, samtidigt som det är tidlöst och stilrent. vad säger ni ? på formex mässan sprang jag dessutom på en fantastisk lampskärm i svart spets.jag blev kär.

i vårt kommande boende. ja, jag ser denna första lya som temporär. hoppas jag kunna mixtra med material i en salig blanding. jag är sugen på ett vardagsrum med en pool. tänk er ett kuddhav, högt i tak och min hjort på skorstenen till en gigantisk murad, men vitmålad öppenspis. i ett hörn en magisk öronlappsfåtölj och intill den stativslampan från watt och veke med spetsskärm. på golvet ligger en mörkbrun/svart björnfäll. RÅTT !


ingo maurer

2011-01-25

lampan heter zettel'z 6 och är design by ingo maurer
kostar hos urban living ca 10 000
-om jag ska spara ?
det kan ni ge er tusan på !
min lär dessutom bli hur läcker som helst. vi har post it-lappar i lila, grönt och gult


snopet

2011-01-24

snopet kommer jag hem och upptäcker; både petra tungården och maria montazami har varit på formex. jag fick hålla tillgodo med en mysig (?!) ernst kirchsteiger.

m.


torsdag-söndag

2011-01-24

jag har haft, tack vare att min mobil inte ville samarbeta, en helg utan bloggmöjligheter. det har delvis varit skönt, men också lite trist när jag faktiskt har haft sjukt mycket att skriva om.

jag ska göra ett försök att sätta er in i vad som försiggått. nu kör vi !

i torsdags åkte jag med min lilla packning till jobbet. efter jobbet blev det ett depåstopp hos chefen och chefen för att duscha och byta om. flyg plus expresståg till stockholm city vidare till orminge. kvällen slutade med varma mackor. jag sov gott.

vaknade till dukat frukostbord. åt en trevlans, GI-snål frukost. efteråt blev det bil till älvsjö. tillbringade dagen på stockholmsmässan, också kallat vid detta tillfälle, formex -inredningsmässa. överdådiga mässhallar fyllda med sånt som jag vill fylla lyan med matade vi oss igenom. jag upptäckte; *tada* blir jag inte mäklare, vill jag jobba med inredning.

vi varvade fikor och dylikt med att spatsera genom montrarna. min favoritleverantör heter olsen och jensen. romantiskt i gammalt och nytt. jessica berättade vilken hets det är, särskilt hos olsen och jensen. i deras montrar består interiören av antika möbler som säljes på plats. folk står och hänger på låset första mässdagen för att kunna tinga de finaste sakerna. allting hade röda prickar när vi kom dag nummer två. det gjorde inget. jag fick idéer.

årets leverantörer där majoriteten är gamla sådana heter; olsen och jensen, house doctor, lighthouse interiör, affari AB samt ytterliggare en leverantör som jag helt tappat namnet på, men som säljer ljus. jag tror att årets inköp kommer att bli succé. allting är handplockat. härligt ! mässan avslutades precis i sista sekund hos en ny leverantör, precis innan dörrarna skulle slå igen. där hann jag med ett tokigt inköp. dagens avslutade vi i orminge igen med fantastiskt risotto, grishals och rödvin.

det här är min skatt från formex-mässan som kommer om några veckor.
ett hjorthuvud från lighthouse interiör.
kostar i inköp ca 800kr.

helgen forsatte. lördagen tillbringades på stan. gata upp och gata ner. en halvtaskig lunchfika på östermalm med en svettig macka men gott kaffe. jag fyndade en kudde från ferm. köpt på karaktär - stockholm. kostade 799:- fick den för 240:-, 70% tackar man aldrig nej till. efter nkshopping, (jag hittade noll i drivor av rea-plagg) och runtstros skyndade vi till omringe. jag plockade ihop mitt bagage och begav mig mot henriksdal för att våldgästa johanna och leo.

när jag, mer eller mindre kastat in mitt bagage och kastat på mig lite smink tog vi buss och tunnelbana till mariatorget med mål: fira nicks födelsedag. godaste pastan slukades, så också en GIGANTISK marängsviss. vidare till mest, som så småning om blev debaser på medborgarplatsen som jag hastigt bytte mot kungsträdgården. när klockan blivit dryga 2 la mina fötter in veto. mötte upp med johanna och leo igen och vi åkte hem för att sova.

det blev söndagmorgon och johanna ställde till med pannkaksfrukost. jag kände för att stanna en vecka till på detas sköna soffa. iordning gjorde vi oss. jag åkte buss till centralen, expressen till arlanda och med SAS till malmö. hemma igen på lugnagatan hos rasmus innan fyra. iväg igen till fanny och linus för tacomiddag med presenter. det var jag som fick presenter. fantastiska berlockor och en armbandskedja från thomas sabo. BÄSTA födelsedagsveckan på mycket länge. helgen led mot sitt slut och jag och rasmus dog i sängen innan 10.

idag går att sammanfatta med: arg som ett bi, blev glad igen av min fantastiska pojkvän och just nu sitter jag med två jättekassar tvätt som jag tvättat i smyg. sista tvättiden är kl 16-20 i tvättstugan, men nöden har ingen lag !


m.

 åter på bana

2011-01-24

här sitter jag och kuckelimuckar.
vi är åter på bana på märtas och där med har jag fått tillbaka mina lediga tisdagar.
satt just och fundera...på något helt annat !
jag verkligen hat-älskar den här frisyren. den är bekvämast att jobba i, lätt att fixa och ger fettigt hår en chans att se, i alla fall, lite fräschare ut. samtidigt är det kanske den mest muppigaste. vem kom på att man kunde fläta en hög hästsvans ? det ser ju faktiskt ganska fult !


Grattis på min födelsedag

2011-01-19

jag har inte tid att skriva så mycket. jag har födelsedagsmyst hela morgonen. slutar jobbet i tid idag för att hinna med firnande med nära och kära. ikväll blir det middag ute. läste nyss vad jag skrev här, för ett år sedan. jag blev lite paff. djupt ! anyway- ha en bra "min födelsedag", så återkommer jag senare !

m.

money for nothing

2011-01-18

min iphone med head-set används flitigt. jag är mer eller mindre onåbar när spotify langar mina favorit-tunes till och från, det mesta ! gjorde som vanligt. pluggade in öronpropparna, maxxade senaste radioplågan...trodde jag, låste dörren till jobbet och gick. när jag 20 minuter senare upptäcker -jag har satt i lurarna men inte satt igång musiken, blev jag orolig. jag har gått och trott att jag lyssnat på musik. fett obehagligt. hjärnan går på högvarv men i sådana skeenden känns det lite som money for nothing.

m.

älskade milo

2011-01-18


katten har burit runt på min sminkborste halva morgonen. jamandes och stolt som om det vore en liten fågel. jag är så där pigg på att jaga runt efter henne, men ändå låter jag henne hållas. får se om jag hittar den där sminkborsten sen eller inte. i alla fall går det inte att bli arg på det lilla livet. inte när man saknat ihjäl sig efter henne. visst har det varit skönt att komma bort från klor och en full bajslåda men i det långa loppet är det hennes mjuka päls och stora brun/gula ögon som räknas. jag älskar ljudet av att höra henne i fullfart. det känns så hemma på nå vis.

arg som ett bi och 800 spänn fattigare

2011-01-17

vem är inte fattig som en lus i slutet på januari ? jag är rädd att jag får leva på buljong dagarna som är kvar innan löning. idag hände sånt som inte får hända när plånboken tomt står och ekar.

jag köper månadskort för att pendla till jobbet. inget annat lönar sig, -jo, om jag hade cyklat. funderar seriöst på att göra det till sommaren. bli fit och spara pengar.

i alla fall så tycker jag att skånetrafiken tar överpriser när det gäller deras busslinjer. min pendlarsträcka är 30 minuter lång och kostar enkelresa med barnbiljett 25 kr. vuxenpriset ligger, på en höft, runt 46 spänn. jag vägrar betala. gränsen för barnbiljett går vid 19 år. detta året, har jag smugit, fifflat och ljugit, om jag åkt buss och betalat kontant eller med rabattkort. bussresorna med skånetrafiken är inte värda en smärre förmögenhet. inte när bussarna för det mesta är försenade.

idag var en sån dag, jag fuskade ! skånetrafiken om är duktiga på att ta betalt och komma för sent vet så klart hur man gör sina kunder ännu mer missnöjda. jag har bara hört och aldrig fått erfara om kontrollanter på bussar och tåg, men idag, när jag såklart, snålat för att kunna åka fram och tillbaka från jobbet och därför inte betalt fullpris, kommer två jävla G4s-snubbar på bussen och ber samtliga resenärer om giltiga färdbevis. mitt var inte giltigt ! det kostade mig 800 kr.

jag tror att såna äckliga låtsas-poliser kan lukta sig till rädsla. de suger innanmätet ur sina offer bara med blicken och att skriva böter är deras största glädje och belöning. när de sätter sig bredvid en och fyller i summan för böterna då myser de jävlarna säkert i hela kroppen. det syns !

att ljuga för chaufförerna är en enkel match. de är för det mesta bara otrevliga och totalt intelligensbefriade, då vill man inget annat än att ljuga. men när en kontrollant kommer i full karriär, viftandes med häftet med böter, då kan jag inte ljuga. dock äcklas jag av deras bemötande. som om jag inte redan visste att jag var för gammal för barnbiljett. hånfullt ska det ändå påpekas.

jag kommer att skriva en arg insändare till sydsvenskan, mest för att dela med mig om dagens helvete. kanske finns det någon annan där ute som känner som jag. jag hoppas det i alla fall. jag ska uppmana folk att höra av sig till skånetrafiken och ställa krav. jag vet att jag gjorde fel idag. såklart måste det finnas regler och de som inte följer dem ska såklart ställas till svars. det trista är, att min inställning till skånetrafiken kommer aldrig att ändras. jag är beredd att fortsätta åka på halv biljett för att jag tycker att servicen är under all kritik.

det finns inget företag i världen som skulle kunna behandla sina kunder hälften så illa som skånetrafiken behandlar sina. jag har sagt det förr och kommer att fortsätta hoppas på att monopolet för kollektivtrafik försvinner. lite konkurrens skulle fan inte skada. det är nämligen inte okej att systematiskt komma för sent, vara otrevlig och dessutom köra som körkortet vore stulet när priserna dessutom är skyhöga. jag är trött på det här nu !

m.


grattis kusin 21

2011-01-17

godmorgon allihopa. morgonen går just nu åt till att hårdkoka ägg så att köket blir alldeles immigt. ibland önskar jag att vi hade en fläckt.

januari månad är nog inte den bästa fikamånaden, så jag tror att det blir lugnt på jobbet idag. igår var lite mjukstart och jag tyckte dessutom att det var så himla roligt att komma tillbaka. semester och avkoppling är nödvändigt. jag har inte alltid insett det, men man blir faktiskt sjuk av stress.

önskar min kusin sara en hjärtlig födelsedag idag, och med det sagt är det bara två dagar kvar till min egen. första födelsedagen som utflugen. hur bär man sig åt ?

mamma och pappa bjuder ut på middag på onsdag, mest för att det är pappas födelsedag med. jag och brorsan bugar och bockar. det är ändå ganska skönt att slippa ställa till med kalas. mormor och morfar joinar. då slipper jag verkligen bjuda hem på kaffesörpel och ätning av torra köpekakor. sen hoppas jag på lite mys med de närmsta. en liten tillställning med bästa fanny kommer att äga rum den 29- helt plötsligt blev det mycket firande ändå. angenämt !

m.

borta bra, men hemma bäst - eller, kanske inte den här gången !

2011-01-15

åter hemma på lugna-gatan. grannen tycks ha fest, åtminstone pumpas någon sorts pulshöjande och stressig musik. jag kräker på allt som har med fest, alkohol och fylla att göra.

chamonix har varit underbart -trots sol endast 2,5 av 7 dagar. skidåkningen, enligt en första-alpinist, får 4 av 5 toasts. jag tycker inte att det finns så mycket att klaga på när man vaknar varje morgon, går ner till ett dukat frukostbord för att sen kunna tillbringa dagen med NO WORRIES ! det känns liksom inte rättvist att sitta och leta fel bland detaljer. semester har det varit och jag är delvis utvilad -det är allt jag någonsin önskat och förväntat mig !

jag återkommer med vidare information angående en toppenvecka med galnaste gänget.
TACK, ni vet vilka ni är !

 

 


januari börjar året..,

2011-01-07

januari är bästa månaden. det är min månad. efter chamonix-veckan kan jag räkna till min födelsedag på en hand. såklart ägnar jag kvällen åt lite eventuella present-förslags-surfing. några förslag för dyra för att ens nämna, men jag gör det ändå.

jag har aldrig varit någon dunjacke- typ. och en stor och vräkig kanada gås har heller aldrig varit min grej. till nu... om jag hade alla pengar i världen skulle jag bygga en walk-in-closet och fylla den med jackor. främst i samlingen skulle jag ha en snygg, blank och dunig kappa från montclair. damigt ?

-eh, ja. majoriteten bland överklasskvinnsen bär såna när de struttar in på märtas all dress up, från topp till tå. jag lägger knappt märke till perfekta lockar, rosa läppar och den ena väskan dyrare än den andra. jag bryr mig inte. när jag ser en blank montclair- jacka stannar hela världen. jag är kär.

hur kan en blank jacka vara så intressant egentligen ?
we're not livin' in america, but we're not sorry

2011-01-07

jag har ju glömt att visa ! denna underbara skatt fick jag och rasmus i inflyttningspresent, av våra underbara vänner. holy cow så fin den är. perfekt, helt enkelt ! jag är så glad, dels för en underbara amerika koffert, men också för fina kompisar ! tack.

älskar att jag fick plats i den. just in case om man skulle vilja åka for free till amerika.


om en vecka; KÖR VI !

2011-01-07

jag tror sällan på nyårslöfte. för mig är det klyschigt. visst är det bra med en ny början, men jag vet hur jag själv är. det funkar första veckorna, sen tycker inte jag att det är kul längre. därför kan det kvitta om det är nytt år, eller bara ny månad. jag är en periodmänniska. i tre veckor kan jag träna jätteeffetivt och låta bli sötsaker och vara jätteduktig, nästa orkar jag inte bry mig och då bryr jag mig inte heller.

anledningen till varför jag är så trött, misstänker jag är, dålig kost, utebliven motion och tungt fysiskt arbete dagligen. jag äter dåligt och kör därför slut på mig, på jobbet. hade jag ätit bättre hade jag haft energi kvar efter jobbet till träning. träningen hade i sin tur hjälpt mig att dels bygga upp styrka och kondition för att förebygga att jag sliter ut mig på jobbet.

jag behöver göra något radikalt. därför har jag beslutat mig för, att efter semestern, gå med i viktväktarna. fanny ska bli min trogne följeslagare. jag tror att viktväktarna blir en bra start. detta får bli ett litet gräsrots- perspektiv. vad behöver jag för att överleva ? mat. om jag äter rätt kommer jag att må bra, jag kommer att ha energi över till annat. träning.

jag måste vara bäst. gärna på allt. jag vägrar stå i cirkelns mitt, med allas ögon på mig, för att sen få höra att jag misslyckats. jag klarar inte av att vara dålig i sällskap av andra människor. jag är en otroligt målinriktad tävlingsmänniska som hatar att förlora. men mitt problem är att jag är lat. det måste vara allt eller ingenting, -det är först då jag kan ge allt.

detta går ut särskilt till mamma. -jag ska inte banta, bara bli hälsosam och forma min kropp. mitt mål är att jag ska kunna titta mig själv i spegeln och känna mig nöjd. jag hade en period under min tonårstid när allt jag hittade var fel. så är det inte nu. jag är nöjd med det hus jag bor i. jag trivs i min kropp, men det finns saker jag skulle vilja justera. istället för en dallrande brylépudding önskade jag att jag var lite mer fast. hälsosam kost och motion, det ska göra mig ännu finare.

tolka det hur ni vill. kanske är det bara en ursäkt, men först tänker jag ha semester. utebliven ledighet har nog också bidragit till att jag är trött. mentalt trött. därför tänker jag åka iväg, vila och ha kul, njuta av förhoppningsvis lite sol och glittrig snö i vackra alperna. om en vecka kommer jag komma tillbaka som en ny människa med motivation att forma denna kroppen för att möta beach 11. är ni med mig ? fanny har inget val, jag räknar med dig ! du är med mig.

m.

dan före chamonix

2011-01-07

jag tvättar. måste snart ner i tvättstugan för att hänga upp första omgången tvätt. idag är det effektivitet som gäller. någon annat existerar inte. jag ska möta upp fanny strax innan 1. då blir det inhandling av det sista på entré.

på checklistan står;

fleecejacka
termovantar
t-shirts
fejk ugg's
eventuellt polotröjor

förhoppningsvis hinns det med en fika också. jag är dödligt sugen på en pineapple passion- smoothie från red fellas.

är det någon som insett att vi åker imorgon ? jag har inte det ! jag kommer ha sjukast resfeber inatt. jag kommer inte få en blund. imorgon kommer jag panikskriva listor, pricka av, dubbelkolla packning och springa som en skållad råtta genom lägenheten i jakt på det sista. sån blir jag alltid. jag har mycket svårt att packa långt innan. tror mig alltid behöva någon, och vill inte bli helt hysteriskt och riva runt i väskan. sparar alltid packningen till kvällen/morgonen innan. resulterar oftast i övervikt. känns onödigt denna gången. ska försöka planera ordentligt.

nu tänker jag i alla fall varva tvätten med att städa lyan. känns lyxigt om vi kan komma en nästa lördag till en lägenhet som är skinande ren. det sista man vill, efter en veckas semester, är att börja städa. julpyntet ska också packas ner igen. nu får det vara nock ! nu är det ett helt år till nästa gång. i höst kommer jag längta, men nu ska det bara bli skönt att bli av med eländet !

m.

huvudet ner och fötterna upp

2011-01-07

min kropp verkar ha beslutat sig för att det inte längre finns någon morgondag. hopplöst tycker jag, nu har ju jag semester. så trött, så trött, så trött !

onsdagen var helt brutal. efter ett besök hos svärfar i höllviken, där knäppisen ordnat med grillfest, totaldeckade jag så fort jag kom innan för dörren i hemmet. ännu mer brutalt som mer eller mindre knäckte mig, var att jag vaknade dödskissenödig kvart i sju och inser att jag sovit en hel natt utan att ha tvättat bort smink, eller borstat tänder. jag trodde att jag hade vilat ögonen i en timme för att sen kunna sova en lång nattsömn. tji fick jag.

gårdagen var, trots konstig sömn, lite mindre brutal. jobbet gick lysande från 9-14. jag städade, bakade och fixade och tiden gick fortare än fortast. efter den lilla, knappt existerande lunchrusningen var det som att allting stannade av. segaste eftermiddagstempot jag varit med om. jag gick lite som på nålar, ville mest komma därifrån. antar att jag redan kunde känna semestern i benen. väl efter stängning blev jag upplockad av v och v, för att mellanlanda hemma innan tacopajs- middag i svedala.

kvällens höjdpunkt borde varit tacopajen, men som vanligt var det ella. efter en konstig träff i onsdags, med mest skrik så fort hon såg mig, bestämde jag mig för att inte ge upp. alla har vi dagar där fötter är allt annat än ner och huvudet allt annat än upp. jag tog initiativ till nattning av lilla fröken. damen, som minst sagt är bestämd, hade först svårt att ge upp kontrollen över tunga ögonlock. lite knorr och morr fick jag stå ut med, men sen plötsligt sov lilla dockan i min famn. det fick mitt lilla spaggehjärta att smälta.

jag har alltid trott att barn hatar mig. att jag kan verka så torr och tråkig. att jag liksom sänder ut anti-tycka-om-barn signaler. mest tror jag att det hela beror på osäkerthet. jag har aldrig haft ett litet syskon att passa eller lära av. så nu klappar mitt hjärta i 190 km/h så fort ett litet barn närmar sig. jag är rädd för att göra fel, kanske göra något som barnet inte är van vid, som gör att barnet inte känner sig bekvämt.

med ella har mitt självförtroende vuxit. nu kan vi oftast busa och snacka utan att fröken ser ut som hon ätit en sur citron. hon är så mysig lilla ella ! lilla ella som inte är så liten längre. nio månader har du funnits i våra liv. jag kan ju bara tänka mig hur stolta mamma och pappa är, när jag lilla "ingifta" spagge-agge är stoltast i världen över en sån fin tjej som du. vi tycker så mycket om dig !


some day ska jag trotsa tröttheten

2011-01-04

jag genomlider en period av trötthet. det är nästan otäckt hut trött jag är. jag dunsar in genom dörren mellan 7 och efter jobbet i stort sett varje dag. pratar igenom dagen i stort med min man över en sen middag vid tvn, där vi mellanlandat innan sänggång. ofta tar det inte mer än en kvart innan jag slocknar med huvudet på kudden. och då sover jag som en stock innan jag vaknar 8-9 timmar senare med huvudvärk. vad är fel på mig ? jag tror att jag lider av kronisk trötthet. jag har sällan haft svårt att ta mig upp ur sängen, men nu ligger jag och drar mig så länge det bara går. bra start på ett nytt år ?! på lördag beger vi oss till chamonix, france i alla fall. jag är rädd att jag ska få mersmak. inte för skidåkning -jag tror att jag kommer vara mätt på den efter bara några dagar, men jag menar ledigheten. jag är en arbetsmyra och jobbar mig mer än gärna igenom dagarna, men fasen vad skönt det hade vart att göra ett avbrott och göra ingenting, kanske allting och bara vara ! jamaica har verkligen infiltrerat mitt sinne. some day !

m.

about love

2011-01-03

gott nytt år, god fortsättning och så vidare. jag undrar hur länge man ska hålla på sådär egentligen. vaddå god fortsättning förresten ? jul och nyår har varit till belåtenhet. jag har så gått jag kunnat försökt varva ner mellan mer eller mindre heldagar på jobbet. jullov, dream on -det var på den gamla goda tiden !

jag tror att jag var med om det gulligaste idag på jobbet. en liten pojke, kanske i fem-års åldern kom fram till disken där hans mamma stod och beställde hos mig.

pojken: mamma, jag hatar när folk tittar på mig.
mamman: vem tittar på dig ?
pojken: flickan där.
mamman: hon tycker nog att du är söt.
pojken: jag tycker att hon är söt, men jag pratar inte bebisspråk.

pojkens ord fick mig att fundera. kärlekens språk kan ibland verka så hopplöst att förstå. så mycket reglersom man helst bör följas till punkt och pricka, men ändå tycks det inte alltid leda någon vart. minsta lilla slarvfel och så rasar allt. ändå är det nog inte mer komplicerat än bebisspråk alltid. villkorslöst och ärligt, och för det mesta med ett leende på läpparna.

m.

RSS 2.0