drop it low

2009-12-29

väskan packar inte sig själv. men det ger jag fanken i när man kan [påsa] framför kameran och lyssna på följande spellista. mums. jag längtar efter mitt sthlm ocg alla fina gullisar där. jag och rasmus ska bo hos johanna och leo & kanske ska älskade hanna också vara där. annars ska jag se till att träffa en massa gamla ansikten som jag inte träffat på evigheter. säger snart godnatt, för jag sova hos rasmus. vi flyger tidigt tidigt ifrån sturup imorgon. btw så är katten snart hemma. lilla tusse. jag har saknat henne så hjärtat smärtat ordentligt. imorgon fyller förresten fina fanny år. - grattis i förskott världens bästa svägerska <3 !!!!

morsning korsning så ses vi efter nyårshelgen.


helan och halvan

2009-12-29

internet har varit nere, jag ber om ursäkt. egentligen skulle telia be om ursäkt, men det kan vi ju få drömma om.

hela och halvan, det vill säga jag (snart 20 - helan) och lovisa (10 bast - halvan) har dammat av vårt gamla playstation. just nu sitter vi i pyjamas och spelar jak and daxter, dricker mjölk och äter choklad. tyvärr måste jag stå ut med melodifestivalen 2009 och malena erman.

packningen pågår samtidigt, men att samla powerceller är just nu betydligt roligare. vädret är suveränt här hemma, men endligt metro igår ska sthlm bjuda på 15 minusgrader så jag packar extra tröjor.

det är tyvärr lite dystert här hemma för katt nummer två ligger på djursjukhuset. förhoppningsvis får hon komma hem idag, men just nu vet jag inte vad jag ska tro. hon blev sjuk på julafton och sen dess har hennes hälsa bara dalat. jag vet inte vad jag ska göra om kattis också lämnar oss !!!!!

nu fick jag precis en blöt puss av lovisa för att jag klarade att fiska 200 fiskar utan att missa 20 ! score !

m.

avatar

2009-12-26

avatar 3D var inget annat än en halvbra sifi historia späckad med fräcka animationer. storyn var ungefär som pocahontas om inte än mer förutsägbar. hjälten var en krympling med kvaliteter som visade sig användbara i en annan värld. men det var inte tre helt meningslösa timmar i biomörkret. animationerna var spektakulära. väljarbetade och jag blev särskilt förtjust i avatar-folket. ibland undrar jag om inte universum är fullt av sådana varelser.

m.

mellandagsbio

2009-12-26

som om man inte tittar nog på tv och film dessa dagarna, men det är tradition att någon gång under mellandagarna gömma sig i biomörkret för att drömma sig bort i någon fiktiv värld. sagan om ringen triologin har varit den absolut bästa mellandagsunderhållningen, men i år finns det hopp. avatar i 3D ska familjen inklusive rasmus strax åka iväg för att se. den ska vara riktigt häftig så jag är bara förväntansfull !

m.

då var det jul igen, och nu är den nästan slut...

2009-12-25

så var julen förbi - åtminstone lillejul och julafton.  nu väntar lata dagar med rester av julmat, släkt och vänner innan nyåret stundar och sen är vi helt plötsligt i januari. det är nästan det värsta att man laddar för julen i veckor och sen är den över på tre dygn.

regnet står som spön i backen och det vilar en märklig stillhet, i alla fall i min omgivning. jag och rasmus har förvisso flytt fältet. jag sitter uppkrupen i soffan hemma hos lundbdorgs och älsklingen har placerat favoritfåtöljen framför tv'n och nu verkar det inte existerar något annat i världen än fifa10.

hittills har det varit härliga juldagar. lillejul började med lättare sovmorgon, och sen for jag iväg för att inhandla de sista klapparna. efter att ha köat i evigheter skyndade jag hem för att hjälpa till med julpyntning. granarna kläddes (ja, vi har flera. två inne & en ute) och sen skulle resten av huset dekoreras med tomtar, ljusstakar och annat som hör julen till.

strax innan fyra ringde klockan på termometern och då plockades en nästan sex kilos skinka ut. den griljerades och sen satte vi tänderna i den. när några skinkmackor avnjutits kom rasmus och hämtade mig och så åkte vi till limhamn för att fira lillejulafton med hans mor och gänget där. först var det glögg och sen fantastiskt julbord med alla möjliga läckerheter.

när alla sedan var mätta och belåtna plockades det fram klappar och så satte vi genast igång att spela julklappsspelet. det gick vilt till. vicky var så exalterad att hon nästan slog ut min framtand. härlig stämning och många glada skratt.

när klapparna delats ut kastade vi oss över kaffebordet och vräkte i oss julkakor av alla dess slag. jag hade bidragit med saffransbröd och pepparkaksmuffins som vart härligt dekorerade med kristyr och strössel. så småningom rundades kvällen av och jag & rasmus åkte till mig för att ramla i säng.

på julafton vaknade vi i lugn takt till ett väldoftande hem och prydnandskyrkan som plingade stilla natt. frukost och sen valde jag och ralle att ge varandra julklappar. han fick en bok som han önskat sig och fifa10 som i skrivandes stund ljuder i bakgrunden. jag fick en make-up-lektion på make-up-store där jag dessutom får handla för 500 kr. happy days ! eventuellt ska den användas på nyårsafton om jag kan få en tid i stockholm. annars ska jag nog spara den till 20års dagen.

mamma och pappa for till kyrkan men jag och rasmus gosade upp oss i soffan för att titta på sagan om de två tornen. när vi hade sett halva filmen kom mamma och pappa hem och sen var det dags att förbereda jullunch. mer eller mindre har min familj alltid firat julafton på egen hand, utan släkten. det är lugnt och skönt. därför gör vi allting så himla tidigt. vi äter redan innan kalle anka, sen tittar vi på kalle och därefter är det julklappsutdelning. jag och min bror kunde aldrig hålla oss när vi var små, vi tjatade om tomten så fort benjamin syras sjungit på sista refrängen.

i alla fall så röjde vi undan efter julbord och radade sedan upp paket på köksbordet för att köra julklappsspelet. rasmus drog hem ett helt lass med julklappar och har något fått ihop till hemgiften. brorsan blev lycklig av matlådor till jobbet och älgpasta. jag fick en kokbok bland annat. mamma och pappa var nöjda med bland annat en sparbössa för semesterresor, en knasig isskrapa och lite annat. tätt efter julklappslek följde en något seriösare julklappsutdelning - utan tomte. istället grävde jag under garnen och hittade många fina paket att dela ut till mig själv och min älskade familj.

mamma fick bland annat en spikmatta som skulle provas av hela familjen. jag fick en underbar kappa som jag själv valt, en pyjamas, matlagningsböcker och lite annat smått och gott + två kuvert som minst sagt är välbehövliga. körkortsplaner till våren is going strong.

när pappret slitits av klapparna fortsatte vi kvällen med frågesport som vanns av mig. otippat - ja faktiskt. men jag fick nog spelets lättaste frågor. kvällen fortsatte sedan i lugn och ro med tvtittande och efter det hoppade vi i säng.

juldagen börjar alltid tidigt, nämligen klockan 6. rasmus var omöjlig att dra ur sängen, men jag masade mig upp för att det är tradition. halv sju satt vi i bilen på väg till kyrkan för att gå på julotta. morfar blir alltid inringd för att spela orgel så då är det tradition att lyssna på honom. det är en mysig timme och jag hoppas att det bli fler sådana jular.

efter att ha varit allmänt trött och seg hela förmiddagen sitter jag nu här, i ralles soffa. vart dagen slutar det har jag ingen aning om, men den ska nog inte kräva mycket ansträngning - det ska inte en juldag göra. kanske ska jag bläddra i några kompendier - annars ska jag bara se till att dra ut på den här dagen så mycket som det bara går, för så ska en juldag vara. lite dagen efter sådär. härligt.

lite bilder från gårdagen ska jag nog också kunna bjuda på. det finns en detalj som jag faktiskt lyckades missa att skriva om, men jag kan delge att den var lika med luva, skägg och en gråtande 2åring.

god fortsättning mina vänner,
m.

2009-12-22

2009-12-22

min snögubbe som trots en ganska så munter uppsyn ändå ser sjukt bedrövlig ut. han har till och med tappat moroten, stackarn.

jag gjorde 5-minuters-kola, som snarare blev som glasbitar i konsistensen - god smak dock. smyckade burkarna med varningstrianglar, just in case. den ena ska ges bort och den andra ska förtäras på egen hand. mums.


laga julmat och bygga snögubbe

2009-12-22

imorgon är det lillejul. insane ! jag måste in till stan och flänga en stund på förmiddagen med alla andra stressade människor. jag har inte hunnit det idag. ska jobba i eftermiddag och morgonen & förmiddagen har gått åt till att rulla och steka köttbullar, fixa janssons frestelse och baka bröd. hann i alla fall med att sticka ut en liten stund innan. slängde mig i en snödriva och sen gjorde jag en jätteful snögubbe som snett står och kikar in i vårt vardagsrum. den har en morotsnäsa och stenar till tänder och ögon, precis så som jag gjorde snögubbar när jag var liten. nu vräker snönen ner igen. jag vet inte om jag vågar hoppas på något. det har varit plusgrader idag, därav snögubben. förmodligen håller det vita i sig och det skulle vara underbart. men det skulle lika gärna kunna slå om nu och bli plusgrader och regn både idag coh imorgon så att all snön är borta till julafton. jag tror det inte - men visst skulle det vara riktigt typiskt ?! på någon konstig, äcklig, vänster har jag lyckats vända på måltiderna idag. jag orkade inte äta frukost imorse utan ställde mig och rullade köttbullar direkt. såklart provsmakades det på dem som föll ihop. nu sitter jag istället med frukosten, men har ingen vidare aptit. stekt mat på morgonen är ingen hit. ska kura ihop mig i soffan och titta några avsnitt på himym. sen borde jag duscha innan det är dags att dra till jobbet. later on amigos !

m.

måndags tune

2009-12-21


julstök

2009-12-21

det känns konstigt. det är bara tre dagar kvar till jul. dagarna går så fort, jag hinner inte med ! men trots att jag inte riktigt hunnit fatta så står snart jul för snörig port. imorgon ska de jobbas på eftermiddagen men annars är det julbestyr som gäller. jag ska rulla köttbullar, baka bröd och laga janssons. blir det tid över gör jag kanske också lite kola eller knäck ! julklapparna som inhandlats är nu också inslagna. skönt. kvällen ska bara avnjutas framför många goa avsnitt how i met your mother - det gillas.

m.

det måste helt enkelt bara göras

2009-12-21

klockan är snart 12. vart tog den här dagen vägen ? det känns som att jag slösar tid på en massa icke-väsentliga grejer, men det har jag egentligen inte gjort. jag var uppe i tid. började genast ta itu med skolarbete, svarade på mejl och planerade morgondagens läxläsning. nu kommer snart rebecca hit och då ska vi fortsätta med uppsatsen. jag drunknar i kompendier och kurslitteratur. hur ska vi någonsin ro den här båten i hamn ? fanfanfan. jag har dessutom ont i halsen. kul ?! ska ta en nypa frisk luft. driva alla ondsinta negativa demoner ur skallen. projektet måste tas itu med & det är nunununununuuuuu !

m.

söndagsfilosofi

2009-12-20

jag har varit helt av banan de senaste dagarna. har liksom inte orkat bry mig om något annat än att bara slappna av och göra ingenting. det känns som att huvudet är fullt av kletig sockervadd och jag vet inte riktigt  hur jag ska bära mig åt för att reda ut saker och ting. trots att jag kanske borde skrivit så har det inte funnits utrymme för det - deal with it.

helgen har i alla fall varit till belåtenhet. fredagen bestod av studier och avslutades sedan med soffmys. inglorious bastards stod på agendan. sjukt köttig film och jag antar att den borde ses för att tarantino är one hell of sick manusförfattare & regissör.

igår ställde jag till med julbak. bakade saffrans-vete-bröd med vitchoklad och en STOR omgång pepparkaksmuffins. kvällen hette fest. vickys 18 års fest. förfesten är som den alltid är awesome, men sen var jag inte riktigt på humör för att dansa på borden, dricka starksprit ur platskoppar & åka dyr taxi hem, utan det blev en "tidig" kväll. äventyret bestod mestadels i att komma hem i snöyret. så här i efterhand inser jag att det tillbringades mer tid på bussen än på festen, men börjar man bli gammal & mossig, så börjar man.

jag vet inte riktigt varför, men söndagen idag har varit sådär bakis trots att det inte hade behövt vara det. jag antar att ett par glas rosévin kan göra sitt i alla fall. sängen har varit flitigt uppvärmd och tvshack har utnyttjas väl för både serier och film. i love you man är typ den gulligaste & roligaste filmen jag sett på länge.

imorgon ska det pluggas och även förberedas lite inför julfirande. victor & ted bokade en sista minuten & sticker imorgon iväg till fuerte ventura, jag är inte alls avis på sol & värme. älskar förvisso snön och njuter allt vad jag kan ! jag klagade inför mamma & pappa om att det suger att snön inte ska ligga kvar över jul. vet ni ?! det ska den ! det senaste är att det ska komma mer på tisdag och sen ska kylan hålla i sig hela julen. lovely. jag kan inte minnas senast det var jul & snö.

nu ska jag se över skolarbetet en sista gång innan det ska skickas in för en första koll imorgon. fyfan vad det ska bli skönt att lämna ifrån sig detta sen. till våren blir det jobb och no more skola ! knegi-kneg ! jag håller kväll, gör ni det också !

the end.
m.

december 18th

2009-12-18

sitter iklädd rasmus kofta, uppkrupen i soffan hos dem och tittar ut genom det stora fönstret på snöklädda tak. kan man ha det mysigare ? jag var så otroligt trött på allt igår vad skola heter så jag rymde hem till lundborgs'. rasmus har åkt för länge sen. till skolan. jag har ett svagt minne från tidigt imorse att jag fick en puss och sen vart det bara tyst och kallt. nästa gång jag vaknade var av att victor stod i dörren. hey ! han varnade mig för fönsterputsaren, men det trodde jag att jag hade drömt så jag blev ju aningen paff när det stormade in en engelsktalande man och ursäktade sig så hemskt mycket. nu är jag i alla fall redo för dagens göromål som kommer innebära uppsatsskrivning, hämtning av julklappar som beställts. jag är en otroligt lat människa som nästan beställt alla mina julklappar online. börjar bli sugen på frukost, så tror jag ska blåsa liv i victor !

ha en mysig dag i snöyret & kör försiktigt !

m.

14 suger !

2009-12-16

det blev inget luciafirande för min del i söndags. istället har vi firat lucia med konfirmanderna idag. det var luciakonsert i östra grevie och där hamnade jag, kb, christine och jannika med 14 odrägliga konfirmander. jag mös och rös i hela kroppen av ljuva toner. konfirmanderna verkade dock inte lika lyriska över stämningen. det knuffades, fnissades och pratades i bänkarna. jag höll på att få spel. existerar det inget omdöme i hjärnorna på 14 åringar ? redan innan jag ställde frågan kunde jag svaret. nej ! jag vet att jag också var en vilde i den ålder, och säkert minst lika odräglig som mina konfirmader idag. där fick jag för gammal ost. jag skäms - faktiskt. det måste kännas så otroligt frustrerande för kören som övat i veckor och så sitter folk i bänkarna och sysslar med annat. hm. om det inte är försent så vill jag faktiskt be om ursäkt för hur jag var när jag var 14. den åldern alltså ? hormoner som mixar sönder våra hjärnor, jotack - men man behöver väl inte bära sig illa åt för det ? som sagt, där fick jag för gammal ost...

m.

lyssna ! det snöar !

2009-12-16

flingorna dalar genom kvällen. jag kan inte sluta titta ut. det snöar faktiskt och den här gången lägger det sig. ibland är jag märklig & jag uppfattas nog ibland som hemskt märklig. men jag står fast vid det jag sa innan idag. när det snöar - visst blir det så mycket tystare då ? det blir så tyst att man nästan kan höra flingorna falla. jag vet inte om ni förstår känslan jag försöker beskriva, men jag kan verkligen höra & känna tystanden (haha, det låter så fel). det är en särskilt stämning i snöyret och det är kanske den jag hör ? i alla fall, så inbillar jag mig att jag kan höra snön falla, och det ljudet hamnar högt upp på listan över ljud som jag älskar. på första plats kommer rasmus hjärtslag. jag saknar honom !

m.

i'mma fight 'til we see the sunlight

2009-12-16

jag har haft världens bästa morgon. en sån där lång, slapp och mysig morgon. vakna! med the voice har stått på sen jag vaknade. även där verkar morgonen har varit i sin ordning. jackie ferm gästade & jäklar vad blåst hon är, men jag älskar att vakna trion alltid väljer gäster som man kan sitta hemma och skratta åt. skolan är lika med genomgång av redigeringsprogram för film, sen ska det filmas på bussen och i eftermiddag ska jag på planering och sen jobba. lång dag, tyvärr - men jag älskar att ha och göra. morgonens tunes får bli den här, den här och den här.

om inget annat, önskar jag er en bra dag !

m.

cyber sex the army way !

2009-12-15

detta är inte för känsliga tittare. relationen till min svåger är inte som den ser ut. vi har bara precis samma sjuka humor och väldigt mycket tid över. du är bäst v !

hej mitt vinterland

2009-12-15

det har mer eller mindre snöat hela dagen idag. i alla fall snöat på skånsikt vis. ni vet snö-blandat-regn. sånt som kan få en alldeles tossig. man blir glad för att det snöar, men sen när man ser vart flingorna hamnar - i vattenpölar, är det mindre roligt. i alla fall hoppas jag på att det kommer 1 dm snö inatt, som utlovat. det hade verkligen gjort min vecka. önskan om en vit jul är inte bara för barn & skulle den vara det så skiter jag i vilket !

m.

potatiskroketter ftw !

2009-12-15

GI åt helvete med det när pappa har friterat potatiskroketter. jag har ätit så magen den värker ! hur kan det vara så gott egentligen ? flottiga bollar med knaprig yta... kompenserade mitt frosseri med att äta minst lika mycket sallad. god sådan, med tranbär, kiwi, pumpafrön, paprika, tomat, gurka, purjolök och isbergssallad. ni kan tro att jag är mätt. tänkte dock vänta ett tag och sen pilla i mig en lussebulle och dricka en balja glögg - jag har julkänslor !

m.

måndagsfilm

2009-12-14

jag ska strax borsta tänderna och krypa ner i sängen. snart börjar eight below. jag vet inte om jag klarar av att se den. känner jag mig själv rätt så kommer jag bryta ut i tårar - för det blir helt säkert en massa känsliga scener. det skär i hjärtat på mig att tänka på övergivna & skadade djur...buh !

m.

vuxenpoäng ?

2009-12-14


home sweet home

2009-12-14

tomten kom tidigare än vanligt i år. eller nu ljög jag ! det är ju tomtemor marianne, mammas väninna, som varit och hälsat på. hon hade inte plats för 4 höganäs keramik tallriker, så jag fick dem + 5 söta keramikmuggar.

tallrikarna är trekantiga, två gråa och två blå. jag tackade och tog emot. höganäs keramik, sånt som man aldrig kommer att ha råd med när man är student och nyutflugen. muggarna är inga ultimata kaffe/te muggar. dricker jag te, vill jag ha en hel balja och kaffemuggar där är jag lite mer filippa k-muggs typen. dock är de perfekta glöggmuggar så de ska definitivt sparas.

jag älskar porslin. verkligen älskar ! inredning överhuvudtaget är otroligt kul. jag frågade rasmus senast igår vilken stil han har när det gäller hus. jag är både en modern funkis, och en gammaldags nyinredd romantiker. jag älskar både det där rena & raka och det där gamla med karaktär som lyfts genom moderna detaljer. det är verkligen svårt att förklara...

...men jag tänker mig att det här är mitt nymodernistiska jag, med funkis prägel

och det här är mitt gammaldagsa, rustika och romantiska jag.

i alla fall så längtar jag till jag kan få inreda mitt hem. redan kan jag komma på mig med att leta efter perfekta inredningsdetaljer, koppar och toner som ska pryda mitt drömhem. det lär dröja länge innan jag kan få det precis som jag vill ha det. gratis inredning växer inte på träd, inte vad jag vet i alla fall. jag tänker mig i alla fall att mitt hem ska vara välkomnande men personligt. jag vill att folk ska känna sig bekväma, men samtidigt förundras över min personliga prägel. aja, det är långt kvar och jag hinner nog ångra mig många gånger om !

m.


ordning och reda...

2009-12-14

...och så vidare. schemat för delkurs 3 är det ingen ordning på, vi har nämligen inget schema. just nu är det bara handledning som gäller och projektarbete såklart. jag och rebecca tillät oss att ha ledigt idag, men imorgon stundar vår första handledning och vi ska även se till att filma allt, och eventuellt börja klippa.

så istället för att fokusera på skolarbete har jag ägnat dagen åt sådant som jag tycker är viktigt. jag hoppade direkt från pyjamasen ner i mysbyxor och gammal t-shirt och sen har dagen spenderats med städning, pysslande på rummet, tvätt och himym. jätteviktigt tänker ni, men för mig är sådant enormt viktigt. ordning och reda - pengar på fredag !

garderoben är sorterad. kläderna hänger i färgordning. alla klänningar, jackor och liknande, har flyttats till klädkammaren. byrån är också ur städad och nysorterad. allt som ligger inlagt nu är tvättat och snyggt ihopvikt eller upphängt. jag är så nöjd.

rummet är städat och luktar fräscht. jag funderade på att plocka fram julpyntet, men eftersom att det är tradition att julpynta på lillejul ändrade jag mig illa kvickt. när städningen var klar fixade jag lite me-time med ansiktsmask och himym för hela slanten. nu skulle jag helt av allt bara vilja krypa ner i sängen, låta kvällen och natten omsluta mig & somna, men kl 17 är kanske en aning tidigt ? ska i alla fall fortsätta att ha en seg kväll. uppladdning inför vad som komma skall är ett måste !

m.




realisten

2009-12-13

har ni också en tv-söndag ? jag hade så himla svårt att välja mellan the holiday & pass it forward. tillslut blev det the holiday. den är lättsam, julig och riktigt gosig att krypa upp i soffan till. just nu skulle jag bara vilja göra så...byta liv med någon och dra iväg. egentligen spelar det ingen roll om vart. LA - London, i don't give a damn. tyvärr är livet inte som på film. så istället passar jag på att längta till stockholmsresan över nyår.

m.

luciadagen

2009-12-13

luciadagen idag. förutom ett fat lussekatter så har jag helt glömt bort att fira detta. mamma & pappa var iväg och tittade på luciatåg tidigare ikväll - jag stannade hemma.

trots lite fokus på lucia känner jag ändå av stämningen. det har snöat idag & vädret är förövrigt sådär krispigt. det har verkligen varit jättekallt idag - kanske finns det hopp om en vit jul ändå !

veckan stavas projektarbete, tyvärr. jag har lite ångest över det här projektet, men så fort jag och min co-worker kommit igång lär det väl rulla på. jag hoppas på det i alla fall !

söndagen har annars varit sådär som söndagar ska vara. sega ! rasmus och jag har inte flyttat oss onödigt långt från film och tv-serier. såna dagar älskar jag, särskilt när man har en intensiv evcka framför sig !

m.


"what a left foot"

2009-12-12

hej du glade !

jag är sjukt trött. uppstigning kl 8 idag - varför det liksom ? jo, jag har varit med & arrangerat en fotbollsmatch för killarna på tansitboendet idag. 20 glada killar lastades ur minibussar och sen satte vi igång att lira fotboll. hanna fick följa med som supporter - vår enda. det var skönt att det inte dök upp en massa press & så. det finns ju en risk för det.

alla var taggade och vi spelade fotboll i nästan två timmar. mitt lag vann med 14-9, tror jag. det var svårt att räkna tillslut för alla rörde ihop resultaten. kommunikationen den var klockren - fotboll måste ju vara den mest internationella språket någonsin ? alla spelar efter samma regler & alla kan hänga med utan större bekymmer.

jag funderar över vad som pågick i killarnas hjärnor när de såg mig, emma, ellinor och mathilda springa fram & tillbaka på planen. jag lyckades dessutom panga in ett mål. det gick ett sus över planen. jag tror inte att tjejer, därifrån killarna kommer, spelar fotboll så det måste ha varit en ganska chockerande syn att se oss. kulturkrock - finns det något mer spännande ? det kan vara farligt, men fotboll, kamratskap, gemenskap och skratt, det är inget annat än harmlöst och underbart !

förutom att ha en underbar förmiddag i vintersolen så är det ännu en seger att muhammed som kom till vellinge som ensamkommande flykting för några veckor sedan (inte med de andra killarna) har fått uppehållstillstånd. det är nästan så att jag får en tår i ögat. vellinges första flyktingpojke ! han är underbar, full av engagemang, livsglädje och hopp - dessutom är han en fena på att sparka boll. när det gäller glädje har jag inga hämningar så jag gav honom en rejäl kram. han tvekade först, sen kramade han tillbaka. så, hemskt mycket välkommen till muhammed !

det är kanske dumt att vänja sig för mycket vid att ha killarna här. inget vet ju hur länge de kommer att stanna här, eller om de ens får stanna. det är ett ganska så sorgligt läge och jag vet inte riktigt hur man ska hantera det, men tills det att vi vet ska jag göra allt för att stötta dem, så mycket som jag kan.

det var en av killarna idag som berättade för hanna att han rest genom 10 länder under 4 månader. det är något som ingen i det här landet ens kan försöka att föreställa sig. dessa killar förtjänar att ha en undebar tid så länge den nu varar och de kan räkna med mitt engagemang !

m.






idol 2009

2009-12-11

jag tänker inte som aftonbladet redan gjort, dissikera sönder idolvinnaren och dennes flickvän. huruvida hon tog över hans ögonblick eller ej. finalisterna var spektakulära ! från början till slut höll de mig sysselsatt och uppmärksam. erik var aningen vassare så han förtjänar förstaplatsen. calle höll jämna steg men snubblade på mållinjen. vinnarlåten blev tillslut bra - tro det eller ej !

jag antar att alla bloggare i cypersverige just nu bloggar om idolfinalen, och jag är inget undantag. dock tänker jag inte bli långrandig. ville mest ge erik alla mina lyckoönskningar. jag hoppas verkligen att han kan komma undan som enbart idol 2009, så att han kan få fortsätta göra sin grej som cool rockkille. han har faktiskt fått mig att förstå det "fina" i klassiker som run to the hills, som jag annars spyr på. heja erik grönwall ! bli inte en sockersöt idolmes som danni eller resten av gänget - du har så mycket bättre kvaliteter !

imorgon väntar nya äventyr som stavas fotbollsmatch. hanna ska med. det blir uppstigning kl 8. bäst att komma i säng. hanna sussar nog redan ! hoppas ni har haft en angenäm fredag - det har jag ! vad kan gå fel när man får knapra på en chokladtomte till sveriges största musiktävling ? mums.

vi hörs. morgondagen kommer bli legend...wait for it...dary !

m.

gucke & lillan goes wild på värnhem

2009-12-11

fanny och jag hade som vanligt det bra tillsammans. alldeles för mycket prat om allt och ingenting. våra munnat går i ett. så är det, det får omvärlden helt enkelt acceptera. ni kan ju fördjupa er mer i eftermiddagens bravader genom att läsa hennes blogg. jag kan ju avslöja, att det som vanligt, hände en hel del tokiga saker. denna gången deltog jag i en stöld bland annat. enjoy.

m.

you would not believe your eyes if ten million fireflies lit up the world as i fell asleep

2009-12-11

ska göra mig iordning för att sticka till stan och träffa fanny. owl city är min senaste förtjusning. den här och den här sjunger från datorn - inte på samma gång, men efter varandra om och om och om och om igen ! vaknade imorse, så som jag alltid vill vakna, med en rasmus nära nära. äntligen lite vardagslyx. ikväll kommer hanna och jag tänker ställa till med lite indisk cooking. tikka masala, är inte det typ världens godaste maträtt ? ska dessutom jaga nannbröd i stan - för det kan jag inte baka själv, tror jag... i eftermiddag väntas också afterwork-julfest. jag är aningen spänd ! nu dusch, inte lukta usch !

puss !
m.

10 down 14 to go

2009-12-10

två veckor kvar till julafton ! kan ni fatta att det snart är jul ? denna hösten har tid varit en återkommande aspekt, men jag kan inte sluta tänka på det, att tiden bara rusar iväg.

idag blir det en kort dag med handleding och skrivning av synopsis, bland annat. jag vaknade med sådan julkänsla idag, så jag ska nog titta på julklappar idag. jag vet egentligen redan vad jag ska köpa till alla, men julklappsshoppingen är så himla mysig i sig.

i eftermiddag blir det en joggingtur, lite jobb och sen ska jag ringa till banken som skickat mig både ett mastercard och ett visakort. jag undrar varför ?!

måste knata till bussen nu snart !
ha det så bra idag,
m.


blir ni också pigga av att borsta tänderna ?

2009-12-09

kom hem från rasmus för en liten stund sen. var så trött så att jag nästan ramla in genom dörren. hos honom var det fotboll på agendan och jag gjorde allt för att inte somna. tröttheten har annars idag varit ohanterlig! bland annat så somnade jag med min stickning ihopkrupen i en fåtölj. vad är fel ?

tänderna är borstade och sminket borta. jag är redo för att krypa i säng, men bara därför är jag inte trött längre. det är alltid så ! jag blir alltid pigg av att borsta tänderna. blir ni också det ? ska ta en senare buss än vanligt imorgon, så det gör kanske ingenting att jag inte kommit i säng än. men det är verkligen irriterande när man annars idag varit som en vandrade vålnad.

kan det inte bara bli helg ?! jag har så mycket kul framför mig. fredag: stan med fanny, julfest & afterwork på nya jobbet, träffa hanna - mat & idolfinalen. lördag: stan med hanna och sen fira vicky som fyller 18. söndag: ännu oplanerad, men jag hoppas på en heldag med rasmus. han förtjänar extra ompyssling eftersom att han ska skriva tenta på LÖRDAG !

näe, alla - nu ska jag försöka komma till ro. oj, en gäspning - bäst att skynda när kroppen visar tecken på trötthet. natti natti !

m.

jag ska ändra världen, du också !

2009-12-08

nya jobbet gick jättebra. elli och milli är flickorna jag ska läsa läxor med varje tisdag. kul ! kvällen idag blev väl ganska så improvicerad. visste inte riktigt vilken nivå de befann sig på, så vi gjorde lite av varje. till nästa tisdag ska jag dock se till att ha en riktig plan och då ska flickorna drillas !

men efter läxläsning var kvällen inte slut. jag slängde i mig middag och sen kilade jag bort till ankaret för att träffa diverse härliga människor och ännu härligare flyktingpojkar från transitboendet i hököpinge. no kidding ! vellinge-månstorps ungdomsgrupp med kb och mathilda i spetsen hade arrangerat ett möte för ungdomsgruppen och killarna i hököpinge.

med knappa språkinsatser, men likväl tillräckliga fixade vi fika bestående av; mozartkulor, chokladbollar och 5minuters kola. kokkonsterna varvades med rundpingis och målarstudio. det var längesen jag hade så här kul.

världen är full av härliga människor. jag fattar inte varför vi ska vara så snabba med att döma varandra. i oss alla finns kvaliteter som kan lockas fram med en enda sak, ett leende. språk, kultur, etnicitet och utseende, fuck det - vi är alla av samma skrot och korn. jag älskar min nästa så som jag älskar mig själv.

jag ska ändra världen, allt jag behöver är en plan to make it happend. this is the world we live in - i'm not pretending. när ska vellinge kommun förstå att segregation baserar sig på fördomar och rädslor ? idag har jag fått lära mig att flyktingpojkar no matter ålder inte är farligare än ett paket toapapper. missförstå mig inte - detta är inte en intelligensmässig jämförelse, jag menar bara att flyktingpojkar från främmande vidder inte alls är skrämmande - lars ingvar ljungman och hans banditos är dock. att skilja på folk och folk, det är det som är farligt.

så till dig där ute som inte vet vilket ben du ska stå på !!! basera dina beslut på erfarenhet och inte på okunskap. hjälp mig, och alla andra som står med öppna armar inför denna möjlighet att faktiskt göra en skillnad. ta kontakt ! utbyte är vår enda chans att inte döma dessa killar och alla andra invandrare i det här landet till ett livslångt utanförskap. de är människor som vi och värda så mycket mer respekt !

m.


första dagen på nya jobbet idag

2009-12-08

nu ska jag strax kila iväg till mitt nya jobb, men först en vända inom det andra för att lämna timlista så att man kan få lite cash innan nyår !

dagarna går i ett, men det gör ingenting - för jag älskar varje minut av det.

rebecca & jag skrev klart projektplanen efter skolan, woho ! vi är duktiga tjejer. känns så himla skönt, för då är det inte skolarbete jag måste sätta mig med när ramlar hem ikväll någon gång. talk to you later !

m.

du vet att du bor på landet...

2009-12-08

...när den enda levande varlse du möter på väg hem från bussen klockan halv 2 är en höna !

ja, det stämmer. sinnes. när jag traskade hemåt i lugn takt stod den bara där, på andra sidan trottoaren. inget vidare rumsren eller trevlig för den delen, för när jag lockade på den, var det enda tecken jag fick från den en bajs ! schysst liksom.

nu har jag sms'at runt och eventuellt vet jag vems hönan är. jag vet dock inte hur jag ska komma i kontakt med dem. ska man ringa polisen ? jag menar stackars höna !

jag önskade att annat folk tänkte som jag när vår fnattis försvann. det var i och för sig en del som ringde med tips, men som inte ledde fram till något. men jag tycker fan att det är vanligt folkvett att man gör en insats om ett djur har sprungit bort.

hade jag haft möjlighet att fånga hönan hade jag gjort det. just nu känns det i alla fall inte som en hitt att ta hit hönan när kattis ligger inne och gosar. vilket jävla liv det hade blivit.

så nu efterlyser jag ägaren till hönan som irrar runt i vårt område - den måste ju tillhöra någon !

m.

joy to the world

2009-12-07

det har varit en lång dag idag. jag är helt färdig. just nu är det projektarbete som gäller i skolan. jag & rebecca har varit riktigt flitiga med att dels bestämma ämne, frågeställningar och syfte - men vi har också så smått börjat skriva på projektplanen. imorgon blir den klar och sen ska vi sätta fart med att filma & skriva nästa vecka. vi satsar järnet nu i två veckor, för att få lite jullov. jag har inte någon jätteångest inför projektet - det känns som att jag har rätt bra koll, eftersom att hela förra våren bestod utav projektarbete.

ikväll ska jag mysa ner mig i sängen, se något avsnitt satc & prata länge länge med rasmus. båda har mycket att göra i skolan och det suger att man inte hinner med lite vardagslyx. julen närmar sig allt mer, men fortfarande ligger stämningen på en hanterbar nivå. jag vill inte riktigt än slänga mig över julpynt och annat julstök. jag sparar mig så mycket det går.

vet ni ?! jag har blivit så mossig att jag har börjat sticka ! förra julen stickade jag sockar, eller började rättare sagt, som mamma fick avsluta. i år satsar jag på en halsduk. vanlig stickning rakt igenom, inget avancerat, but still. det är kanske tantigt, men sjukt avslappnande. det behövs i köriga skoltider.

snart kallar mamma och pappa, och då ska vi äta tonfiskomelett. jag såg på hur denna skapelse förbereddes - mums. det ska bli spännande och gott.

jag vet inte vad det är, men jag är så sjukt förväntansfull. varje dag är inte bara en gåva, utan det känns så i hela kroppen. jag har min plan utstuderad. just nu har jag full koll på vad jag vill göra. tyvärr vill jag suga på den karamellen lite för mig själv - men jag kan avslöja att det kommer innebära stor saknad. just som man börjat lära känna lite nya människor, kastar jag mig ut i nya äventyr.

det här blev ganska förvirrande känner jag. lite allmän uppdatering om allt & ingenting - men sån är jag ibland. jag slår inte alltid huvudet på spiken, men jag är så full av mycket tankar, idéer och saker att delge. håll tillgodo !

nu är det dags att hålla kväll.
tack och hej, leverpastej !

m.

you say you want passion - i think you found it

2009-12-06


cosmopolitans & guacamole


jag & amanda


rebecca & amanda


girlpose på kb's dass
maria, jag & amanda


så här såg jag ut i transparant topp& lackleggings
lockarna slår allt. skulle vilja ha sånt hår varje dag !

bakissöndag

2009-12-06

åt helvete med klassfest. det blev utgång med klasskompisar istället. att försöka arrangera något gemensamt med 60 olika viljor, det är som bäddat för splitter.

förfesten var som den alltid är - det absolut bästa när det är fest. eller det tycker jag i alla fall. jag hara lltid roligast på förfesten. jag, amanda, rebecca & maria drog sen vidare till kb. kb är som det alltid är; lustigt folk, lustig musik och lustig stämning - men jag hade kul.

på väg till bussen för att åka hem var jag med om det sjukaste. jag hade helt klart för mig hur jag skulle gå - men jag bara gick och gick och gick. så när jag hade irrat omkring bland gatorna kom jag plötsligt till södervärn - lokalsinnet svek, nästan så jag blev rädd.

jag hade vägen klar i huvudet och visste precis var jag skulle hämna. ni förstår säkert att jag blev dö paff när jag plötsligt står mitt på södervärn. knäppt !

på hållplatsen kom en tjej och satte sig intill. hon var också påväg hem efter fest. verkligen social och vi höll varandra sällskap i natten. pratade om framtidsdrömmar - haha ! vi var båda överrens om att det var bra att vi hade hittat varandra. att vara ensam tjej i malmö, mitt i natten, är inte det smartaste. ibland överraskar människor och jag älskar det !

idag har jag varit så sjukt seg. bakis men utan illamående & huvudvärk - thank god. rummet har städats och jag är nöjd. snart kommer bröderna lundborg & det ska bli mysigt att hålla bakissöndag med dem.

m.

we are OKEY !

2009-12-05



ikväll kör vi vänner.
ska snart sticka på pre-party hos amanda. ska bara hoppa i festkläderna
& sen är det cosmopolitans, guacamole, tjejer och god musik som gäller.
en färgbild kvällen till ära - håll tillgodo !
PUSS

stora lussebulls-bak-dagen

2009-12-05

julmusiken sjunger från datorn och jag sjunger med så gott jag kan. i skålarna jäster två omgångar lussebullsdeg. idag är det stora lussebulls-bak-dagen. jag älskar att baka lussebullar så därför slår jag på stort. kanske räcker detta över jul och nyår, men annars får jag baka mer. här hemma äts det lussebullar i stora lass under vinterhalvåret - yummi.

jag gratulerade precis rasmus till våra 16 månader idag. jag älskar att månaderna går. varje 5e i månaden känns så himla härlig. man vet liksom att det är något extra, en dag att påminnas om och att tänka extra på, även om vi inte firar det något särskilt.

drickat står på kylning och festoutfiten är klar. ikväll ska det ju klassfestas. amanda hostar med pre-party och jag och rebecca har dragit igång en guacamole contest som ska avgöras ikväll. min smarriga står redo i kylen - den är exakt så fyllig, smooth och geggig som jag vill ha den. jag är riktigt taggad för ikväll, trots att planerna är aningen osäkra. blir det malmö eller blir det lund ?

åter till baket !
talk to you babies !

m.

idolfredag

2009-12-04

hoppas ni har haft en riktig idol-afton ikväll. vilken show, vilken sämning och VILKA IDOLER ! dessutom har westlife förgyllt kvällen och påminnt om många härliga stunder från barndomen. jag kände fan inte igen killarna - gjorde ni ? de såg så himla gamla ut. när jag var liten var de bara pojkar själva.
idolerna i år håller en jävla kvalitete. egentligen borde ingen skickas hem, men tove får inte min röst. nu är hennes saga färdig. she is a beauty, men ikväll sjunger hon på sista refrängen. erik är en vinnare och calle en fantastisk tvåa - så är det. killarna ger en gåshud. tove är cool men det räcker liksom inte. jag tycker inte att hennes sångprestationer ikväll var så himla häpnadsväckande. näe, heja erik & calle !



20091204

2009-12-04

tidig morgon - 6.15. skolan - seminarium. amanda - tjejsnack. stan - virkad genomskinlig tröja & lackleggings. bussen - full med människor. höllviken - solviksvägen. sam - bilar, saga, prinskorvar, m&m, finkan. ikväll - fanny & linus.

tar en paus medan killarna kör bilspel på xboxen. vi ska snart sticka till fanny & linus. ska bli skönt med en lugn kväll. jag är så himla trött. sam är världens gulligaste barn, men han vet verkligen hur han ska pumpa musten ur en.

bilbanan har fått sig en rejäl omgång, lika så jeansen efter att ha krypit runt på golvet. han är så fin, det lilla barnet, men en riktig vilding !!!!

nu ska jag kila.
adios, hasta luego !

m.

hurray !

2009-12-03

har ni sett reklamskyltarna på stan - sonia rykiel for hm ? jag hade ingen aning till i början av veckan. men så idag när jag satt & väntade på bussen så kom jag att tänka på en grej. kolla på tjejerna... noga. snygga, eller hur ? har ni sett bilden med den blonda & den mörkam ? den ena av tjejerna har en typ virkad korsett med matchande trosor och den andra samma set fast i bh & trosa...

jag måste sett ganska fånig ut när jag satt där och studerade dem upp ifrån & ner, och sen nerifrån & upp. hur mycket som är äktavara det kan man ju fråga sig, men faktiskt, tjejerna ser mänskliga ut. såklart är de flawless i hyn... men min första spontana tanke var att de inte var så himla smala. curse me för att kalla dessa flickor tjocka, det är inte alls så jag menar. idealet är fortfarande i tunnaste lagret - men det var liksom inte så att flickorna såg sjuka ut. jag blev glad. sonia rykiel kollektionen är förövrigt elegant & diskret. modellerna lever verkligen upp till hennes elegans & jag börjar se en del solglimtar bland de annars många sjuka modeideal som cirkulerar i denna värld.

m.

"Människor kan vara oförstående och självupptagna - förlåt dem i alla fall....

2009-12-02

...Om du är snäll kan andra anklaga dig
för att vara självisk och ha dolda motiv
- var snäll i alla fall.

Om du är framgångsrik attraherar du
en del falska vänner och några riktiga fiender
- var framgångsrik i alla fall.

Om du är ärlig och uppriktig
kommer någon att försöka lura dig
- var ärlig i alla fall.

Det som har tagit dig många år att bygga upp
kan förstöras av andra över en natt
- bygg i alla fall.

Finner du frid och lycka kan andra bli avundsjuka
- var lycklig i alla fall.

De goda gärningar du åstadkommer idag
blir bortglömda redan i morgon
- gör goda gärningar i alla fall.

Om du ger världen det bästa du har att ge
kanske det inte räcker till
- ge världen ditt bästa i alla fall.

När allt kommer omkring
handlar det om dig och ditt Högre Jag
- det handlade aldrig om de andra, i alla fall."

moder theresa

lyckan kommer, lyckan går...
idag har jag verkligen åkt berg och dalbana !
själv då ?
leende smittar och sägs vara den bästa medicinen mot dåliga dagar,
men ibland verkar inte ens det hjälpa.
jag är trött och arg.
jag behöver sömn - en lång och god natt med mycket sömn.
det värsta som finns är att känna sig otillräcklig,
men det händer även den bästa att dåligt humör knackar på dörren.
jag gör det jag alltid gör...
gråter, skriver och laddar om.

imorgon är en ny dag med nya utmaningar.
jag tar tjuren vid hornen för ingenting kommer gratis
- men jag tänker göra det med ett leende på läpparna
& sen får ni sudda bort era sura miner bäst fan ni vill !

m.

jag älskar dig, min reskamrat

2009-12-02

jag hade visionen om att se alla sex and the city säsongerna först & filmen sen. så blev det inte. fannys boxar ligger i en låda och jag hinner bara se lite då och då. i alla fall behövde jag en film att somna till igår och den enda som fanns på datorn som jag inte sett var sex and the city filmen. suget var liksom för starkt för att bara ignoreras så jag såg den.

vad ska jag säg ? 145 min tårar, säger jag ! sanslöst. jag vet inte om det var omständigheterna att jag bara var så himla lycklig & harmonisk igår & kände att allt just nu går min väg, så att jag behövde släppa lite glädjetårar eller om jag verkligen verkligen verkligen påverkades av filmen.

jag är såld på satc-konceptet och jag älskar carrie. s j parker gör henne så otroligt bra. carrie svävar på moln, struttar längs 5th avenue och tänker egentligen inte på någon annan än sig själv, men samtidigt är hon skör och ett lätt byte att klösa sönder. hon är en karaktär, i know - men jag kan ändå inte låta bli att inspirerad.

tankarna surrade i huvudet igår som om jag gick och bar på en bikupa. jag insåg att ingenting kommer gratis. jag vill lyckas - jag vill så hemskt gärna lyckas. göra något som får människor att minnas mig. jag vill bli ihågkommen och att människor ska påminnas om mig. jag vill kunna ge min omgivning allt. det spelar ingen roll vad, allt ska de få.

just nu cirkulerar vardagen åt att bestämma sig för vad jag ska lyckas inom och jag vet inte hur jag ska reda ut detta virrvarr av idéer, tankar och visioner. men jag tror att jag har börjat i fel ände. livet handlar inte om att lyckas. livet handlar om att vara lycklig. att lyckas och att vara lycklig är inte samma sak.

jag har bestämt mig för att ta tillvara på mina kvaliteter, när jag inser vilka de är. jag ska utgå från dem och sen ska jag komma på hur och inom vad jag kan utnyttja dem på bästa sätt. efter det ska jag hitta något kul att göra och når jag någon vart - då är det bara en bonus.

men förutom att inte ställa orimliga krav på mig själv så insåg jag att det är precis samma sak med kärleken. kärlek handlar inte om att ta första pris. kärlek handlar inte om att överösa varandra med presenter eller att utnyttja varandra. kärlek handlar inte om det finaste huset, i den finaste staden, med de finaste grannarna och de finaste tingen. kärlek handlar inte om krav, förväntningar och drömmar som till varje pris måste uppnås. i ett förhållande byggt på kärlek är delar av dessa områden möjligen viktiga ingridienser.

kärlek handlar om dig och om mig. allt annat är världsligt. jag har hittat vännen som jag vet inte ställer orimliga krav på mig, som jag vet ställer upp och som inte dömer mig för hur jag är eller inte är. vi har drömmar, mål och förväntningar på saker som ska hända, men kärleken i säg, den handlar om honom och om mig. kärleken den handlar om att vad som än händer, när det än sker och hur vi båda än hanterar det, alltid stannar vi varandras sida. om det inte varit klart förut rasmus, så vet jag det nu, att jag vill vara med dig, jag vill vara med dig när vinter blir vår och vår blir sommar, när sommar blir höst och höst blir vinter, om och om och om igen - till himlen ramlar ner.

jag vill resa med dig genom livet utan någon retur biljett - allt jag har framför mig, det har jag med dig. det kan kvitta var vi hamnar och hur vi hamnar där. jag vet en enda sak och det är att du är den reskamrat jag drömt & längtat efter. du & jag.

din lillan.

december gör mig barnslig

2009-12-02

bland favoritbloggarna har det redan reflekterats över att det är december - jag har inte hunnit, men nu tänker jag göra det... den här hösten har gått så snabbt. den har liksom bara flugit iväg. läskigt.

i alla fall, december stundar och jag såg andra avsnittet av adventskalendern idag, bara för att det hör december till. den verkar skitmysig. det är ingen klassiker. den är inte alls i nivå med pelle svanslös, mysteriet på greveholm eller jul i kapernaum, men den fungerar absolut som julkalender. superhjältejul verkar sådär lagom barnslig full av mysterier och fina julmoments - precis sådär gulligt som jag vill ha det.

jag fastnade i alla fall. inte för att jag brukar ha sådär svårt för att fastna för det som påminner om barndomen. jag smygläser bert så ofta jag kan. jag inser nu, särskilt efter upp-erfarenheten att mycket av barnprograms-materialet vänder sig lika mycket till vuxna, som till barn. ofta finns det tankar & humor som för barnen inte riktigt är hanterbar men som får oss vuxna att gå av på mitten.

även om jag ser mig själv som vuxen nu så kommer jag aldrig sluta vara ett barn. jag kommer ju alltid att vara mamma & pappas barn. så då passar jag på att ta jag mig rätten att se mig själv som ett barn också - när jag vill, var jag vill - bara för att jag behöver det.

snart är jag fast i vardagen som vuxen. jag har fortfarande mycket tid för mig själv och det skulle vara naivt att säga att jag är helt vuxen, när så mycket av mina dagar fortfarande går till lek och trams. jag tror inte jag har insett än att det jobbiga inte har börjat. samtidigt som jag ropar på det med öppet sinne, så värdesätter jag tiden jag har nu något så otroligt.

särskilt nu när det börjar lida mot jul känner jag för att vara ett barn lite extra. jag känner mig precis lika förväntansfull inför julfirandet som jag gjorde när jag var 5, om inte mer. nu handlar det om så mycket annat. presenter och godis står inte längre högst på önskelistan..., med det kommer typ tvåa !

m.

vet ni vad...?!

2009-12-02

ingen blogg igår, jag hann inte/ orkade inte, men min dag var fylld av joy. jag vaknade hos rasmus och där tillbringades dagen med stort och smått innan jag begav mig på jobbintervju. vet ni vad ? jag fick det.

det är inget drömjobb, men inget mardrömsjobb heller - mer ett sånt där härligt extraknäck som jag kommer att trivs bra med och som jag kommer att ha kul på, men som bara blir tillfälligt. jag är officiellt anställd som läxhjälp. jobbar nu för ett ganska så etablerat företag som heter my academy, som erbjuder pedagoghjälp för barn & ungdomar i alla åldrar.

mitt första uppdrag blir två flickor 8 och 10 år som vill ha hjälp med engelska. jag kommer tills vidare hjälpa dessa flickor varje tisdag. det positiva med det här jobbet är att jag bestämmer själv hur mycket jag vill jobba och med vad... det bästa av allt, är att det passar mig utmärkt. pedagogik är my cup of tea och jag trivs bra i rollen som en eventuell förebild. nu ska jag såklart inte höja mig själv till skyarna - men det bästa som finns är att vinna människors förtroende & se dem växa.

gillar du också bekräftelse ? jag gör det. vem gör inte det liksom ?! det kändes i alla fall så tillfredsställande att jag kunde gå på en intervju & dessutom skriva kontakt på samma gång. även fast det är en tuff marknad för unga människor att hitta jobb, så finns det hopp. jag är glad ! jag tror dessutom att jag har hittat min nisch. pedagog.. hm, skulle det passa mig ? bara jag slipper bli lärare. projektledare kanske ?

förvisso kräver jobbet en del planering och jag måste lära mig att se till flickornas behov och erfarenheter. i nu läget är det lite svårt att tänka på någon strukturerad läxtimme eftersom att jag inte vet vad de kan och gjort innan, men sen ska det i alla fall bli riktigt kul att planera och lägga upp planer för flickornas lärande. yeeey.

m.

RSS 2.0