vår milo

2010-10-31

milo håller låda. vi bara suckar. vilken knäppis hon är vårt lilla knippe. ena sekunden myser hon, helt utslagen, i ens knä och nästa är världens roligaste sysselsättningen att springa bakom soffkuddarna och jaga sin egen svans.


så firar vi söndag..,

2010-10-31

...genom att missa tillbakavridningen av klockan till vintertid. det resulterade i att vi var i tvättstugan en timme förtidigt.

...det blev storhandling på willys & då menar jag storhandling. tack till mina föräldrar som kunde komma & hjälpa oss med tunga kassar.

...med festplanering inför mammas födelsedag i november. min fina mamma fyller 50 och det ska firas med brakkalas.

...med soffhäng och goa, glada måkkan gästar. boysen ska titta på fotboll & jag flyr.

...jag tänker påbörja kanelbullebak som jag hoppas kunna avsluta idag.

m.

ljuva lördag

2010-10-31

jag och rasmus lurade in victor & venessa till oss igår förmiddags. vi lockade med frukost i utbyte mot skjuts till ikea. inte hade vi en tanke på, förrän vi anlände, att det var lönehelg och hela södra skånes svensson svenssons också hade resonerat vid frukosten att, ikea -det är dit vi ska tillbringa dagen. jag dog lite när jag såg alla bilar på parkeringen.

långsamt räknade jag till tio och vässade sedan armbågarna. bara vad vi skulle ha fick vid med oss, och lite till. jag skrattar för mig själv. jag är så j**** dum, kamprad har mig virad runt hans, säkert, tjocka lillfinger. jag blir exakt så köpgalen som jag kan tänka mig att han vill att jag ska bli. hem kom vi med; en klädstång, två lampor, fler mjöd-ölglas, julklappspapper & snöre, korgar, en tavla och lite annat smått och gott. dryga 1500 kr fattigare, blev nästa projekt att packa in sig i svågers bmw, som i vanliga fall upplevs som ganska rymlig. där satt vi, alla med något i knät, mer eller mindre, hukade för något stort och otympligt på tvären i victors stackars bil.

rasmus monterade klädstång och jag städade tills vi nästan fick bråttom. jag vet inte varför, men inför den här helgen har det känts som att det var evigheter sen jag hade en ledig helg. det är det inte, typ två veckor. i alla fall så har jag väntat hela veckan på helg, mer än vanligt. kanske för att vi hade ordentligt med planer för en gångs skull.

fanny och linus var utan ella igår så vi hade bokat bowling och restaurang som kvällsaktivitet. hur lyckat ? jättelyckat. jag hade så roligt och ville inte att kvällen skulle ta slut. trots stortorsk på bowlingen kunde jag njuta av kvällen. höjdpunkten förutom sällskapet var helt klart min mozarellagratinerade kalvytterfilé med klyftpotatis & rödvinssås. lilla torg är ingenting jämfört med möllan. man blir aldrig besviken !

efter att ha ätit sig så mätt att byxknappen nästan gav vika blev det en sista suck hemma hos oss. vi, läs jag, skrålade nästan sönder rasmus mickar till lips. linus sa det utan att blinka; efterfestvarning big time, och ändå var klockan knappt tolv. somnade det gjorde jag utan att blinka (?), men det sägs ju att man ska ge upp när man har som roligast och så blev det. oj, vad jag älskar er underbara ! tack för igår, ni vet vilka ni är.

m.

hemmakväll

2010-10-29

hemmakväll med världens bästa pojkvän, världens bästa choklad (frukt & mandel) och världens bästa film (iloveyou, man). jag är allmänt tillfreds och ska inom det närmsta lägga huvudet på kudden för att vakna utvilad imorgon. morgondagens bestyr lyder: upppack, bullbak och efterlängtat bowling- och restauranghäng med gänget.

see you later, joban !

m.

månadens bästa inköp

2010-10-29

idag gjorde jag månadens bästa inköp. finally har vi världens bästa film hemma i hyllan. wunderbar ! i love you, man -se den.

m.

jag längtar efter julstök

2010-10-29

jag längtar efter julstök ! jag vill att det ska lukta sött och kryddigt av glögg i hela huset. jag vill att ljusstakar ska glittra i fönstren. jag vill kunna vakna till avdentskalendern varje morgon och på mina fingrar räkna dagarna till julafton. i år blir något alldeles ut över det vanliga. det blir min och rasmus första jul, ihop. jag ska försöka att inte spåra ur och klä hela lägenheten i julskrud, lagom är bäst. men jag tror att jag ska börja julshoppa snart. pynt, jag behöver pynt !

m.

man tar vad man har

2010-10-29

dags att införskaffa en brödrost ? eller, varför ? det går hur bra som helst att rosta bröd i ugnen. tillvägagångssätt; grilleffekt - 175 grader c. innovativiteten är en nyinflyttads bäste vän.

m.

bekämpa bröstcancern

2010-10-28

hur kan man inte bidra till bröstcancerforskningen ? hur kan man inte bry sig om att tusentals kvinnor drabbas varje år ? jag sitter bänkad framför rosabandet-galan och känner en krypande känsla genom kroppen...det kan drabba vem som, som jag känner, -även mig själv. men om vi alla hjälps åt att skänka ett bidrag kan vi övervinna det vidunderliga monster som bryter ner så många vackra kvinnor. vad är 100 kr om din mamma, bästakompis eller syster kan slippa att vara sjuk ?

m.

idag är det onsdag

2010-10-27

jag har en vän. okej, jag har mer än en vän, men den här vännen är speciell. han är väldigt tacksam. man behöver liksom inte överösa honom med kärlek, han finns där ändå. nu lät jag helt plötsligt jätteegoistisk. jag menar bara att vår relation känns väldigt ömsesidig på det sättet att vi alltid finns för varann utan att ständigt behöva hänga ihop. jag träffar inte min vän så särskilt ofta nu, men han är fortfarande en av de viktigaste personerna i mitt liv. han är fantastisk. särskilt när han uppdaterar mig om vilken dag det är. idag är det onsdag ! tack ted. <3

m.

tisdagen i kort

2010-10-26

rände i stan med fanny, ella och venessa idag. underbart med en dag off att lägga på gott sällskap. jag som hade lovat mig endast presentshopping till världens bästa namnsdagsbarn, min rasmus, kom ändå hem med en pälsmössa, en hårfläta och lite lyxigt i matväg. hemma låg dessutom ett paket från stylebytyra.se och fyra nya ringar ska få pryda mina fingrar. nu ska jag, efter att ha sett de tre första avsnitten kenza & tyra show, stänga butiken och krypa ner hos min rasmus. imorgon stundar arbete igen och jag ser faktiskt fram emot tre intensiva arbetsdagar för att kunna hålla en fantastiskt helg med blandat innehåll. so long guapos !

m.

kenza & tyra

2010-10-26

thank god för ett välfungerande internet. kenza & tyra kickar ass. äntligen kan jag se deras show utan att behöva ladda sidan en hel eftermiddag !

m.

inredningsplaner på kamrergatan

2010-10-25

när jag väl är ordentlig är jag nästintill manisk. saker ska vara polerade så att de blänker, stå rakt och helst vara sorterade efter storlek och ordning. jag älskar att ha det fint runt omkring mig, men kan ibland känna att lite kaos inte alls stör. som nu !

både jag och rasmus har fullt upp. jag med jobb och rasmus med skola och jobb. det är svårt att hitta tid till inredning när man kommer hem sent om kvällarna och i princip bara villa äta och sen ramla i säng. lägenheten är på 87 kvm, det innebär att det finns gått om utrymmen där man kan ställa undan saker, utan att behöva skämmas. ni kan bara tänka er hur vårt gästrum ser ut. flyttkartongerna och sådant som ännu inte fått en plats står staplade huller-om-buller där inne.

till helgen blir det dock ändring och vi ska göra ett ryck här för att packa upp det sista och komma riktigt iordning. något särskilt tema på vår lya har vi inte ännu. jag och rasmus är inte helt överens om inredningsstil, men som tur är, är vi duktiga på att kompromissa.

vår lägenhet är ljus, -kaffe latte ljus. jag är egentligen inte ett stort fan, men här gillar jag det faktiskt. det är hemtrevligt och en väldigt varm ton som ger intrycket av att vår lägenhet ändå är ganska ljus, trots att den är ganska mörk. det som inte är brun-beiget är äggskalsvitt.

hur det blivit så är jag inte riktigt säker på, men jag älskar massivt trä, guld och textilier i brunt, lila och grönt. jag skulle helst av allt vilja drapera hela lyan i längder med skira tyger, allt för att ge den ett sånt där harems liknande utseende. jag tror inte att rasmus är med mig på den, tyvärr. dock tänker jag pitcha för ett marockanskt tebord, kuddar och inredningsdetaljer i guld och silver. helst av allt skulle jag vilja införskaffa en amerikakoffert eller kista modellen mindre som jag kan samla tidningar i.



jag har börjat leta lite grejer på tradera och blocket. ikea i all ära, men en del saker kan de inte tävla med. möbler som är tunga och bär på en historia, det kan inga billy bokhyllor i världen ersätta !

m.

uppmärksamhet

2010-10-26

jag älskar sträv katt-tunga mot mina nakna tår så här på morgonen, NOT ! det kittlar så att jag dör. milo är så sjukt sällskapssjuk. jag menar inte det negativt, jag tycker att det är mysigt ! fast någon måtta får det väl ändå vara när hon demonstrativt lägger sig platt över tangentbordet ?

här på ralles dator. "sluta läs tråkig sport, klappa mig istället !"


ut med det gamla & in med det nya !

2010-10-25

jag försökte lyfta bloggen lite med en ny header och en uppdaterad, AKTUELL presentation. vad tycker ni ? jag är totalt handikappad utan photoshop, men jag tror ändå att jag fick till det.

pojkvännen har nattat sig, han står inte ut med hollywoodfruarna, men jag bara myser. maria montazami, ordningen är återställd när du är tillbaka i våra liv. jag älskar dig !

imorgon är jag ledig och tänker på bästa sätt vårda min något tjocka och lite öma hals. det blir en runda på stan med fanny och ella. jag älskar att vi i princip bara behöver kolla om den andre inte har några andra planer. tid och plats är självklar; kyrkogården - halv 1. med fanny blir det nog fika och planering inför lördag.

det är farligt med hollywoodfruarna. en del saker bara smittar. jag vill inreda. suget är just nu maxxat. jag vill bara sätta fart, men det får nog vänta. till helgen ska vi göra ett försök att komma iordning. jag ser fram emot en ledig helg. fast inte förrän på torsdag ser jag ljuset i tunneln, så är det alltid !

m.



bordtennis hemma på kamrergatan

2010-10-25

det spelas nintendo wii för fulla muggar hemma på kamrergatan. bordtennis är det som gäller och för tillfället får vi spela varannan match, -jag måste köpa en kontroll till ! jag är dålig och rasmus äger ! fast jag tar det inte jättepersonligt för jag är efterbliven med att fatta hur man ska göra. nu är det snart jag ! ladda, ladda och ladda.

m.

en sån där måndag

2010-10-25

ont i halsen. svullna ögon. krypningar i kroppen. nu kör vi !

m.

frukostmys framför datorn med milo

2010-10-24

milo slickar det sista hur skålen med fil och müsli. kanske inte det bästa för hennes mage, men hon verkar gilla det & det var bara pyttelite kvar.

när man stiger upp på morgonen är det första man snavar över, en jättegosig katt. helst ska hon sitta på diskbänken och gärna lägga tassen i marmeladen när man brer sin macka.

frenetiskt jagar hon muspekaren på datorn. jag tröttnar och knuffar ner henne på golvet. då hoppar hon upp i knäet, klänger på en som en mamig bebis och så gosar vi en stund. jag avgudar henne så, vår lilla bebis.

mysigaste milo som tar ett bett i mattes näsa.

hennes "m" i pannan ser nästan ut som ett hjärta, hon är vårt hjärta !


huset, -ett hem för udda

2010-10-23

ikväll hade mammas kör, husets kör, premiär på sin föreställning; huset, -ett hem för udda. körsång, i like och hade det inte vart som det är nu, att jag sjunger hellre än bra, så hade jag gått med i en kör jag med.

min mamma kan dessutom vara den modigaste & jag älskade hennes karaktär i årets föreställning. helt galen ! åh, mamma ! du är så himla modig & bra.

m.

wii

2010-10-23

jag funderar på att impulshandla ett nintendo wii. jag är ganska borta när det gäller spel, konsoler och sånt där, men jag är helt överförtjust i konceptet att kunna träna yoga hemma framför tvn. ja, jag tror att det blir ett nintendo wii, ändå !

m.

i've got the magic in me

2010-10-22

på små lätta ska jag skutta ut i solskenet och bana min väg mot svedala. självförtroendet är på min sida idag och ingenting kan stoppa mig, -inte ens min mage. det är fredag idag, and i tell you...you can feel it in the air !

m.

tillökning

2010-10-22

sätt nu inte elva-kaffet i halsen mina vänner, men jag och rasmus har fått en bebis. yesbox. familjen ohlin lundborg har fått tillökning. det är inga tvillingar som fanny tjatar om och faktiskt inte ens av den mänskliga typen. utan vi är husse & matte till en liten milo- vår alldeles egna lilla kattflicka som kräver all tänkbar uppmärksamhet, men gud vad mysigt det är.


the way we are

2010-10-22

hej malmö ! här bjuds det på 6 grader och solsken. i andra delar av vårt avlånga land möttes man imorse av den första snön. jag känner mig inte helt redo än, så helgen får gärna fortsätta att erbjuda sånt här mega hit wonder höstväder, för det är helt klart det optimala.

jag känner mig lite off track på bloggfronten. jag vet ju hur man gör, men om sanningen ska fram vet jag inte riktigt i vilken ände jag ska börja eftersom att den sista tiden har inneburit en hel del nytt. ni som inte känner mig innan och utantill vet ju tillexempel inte anledningen till varför jag försvann så där plötsligt.

med ny lägenhet behövde vi också införskaffa nytt internet. rasmus ringde telia och vi bestämde oss för något värsting ADSL, men telia kunde inte leverera förrän igår. vi trodde att vi skulle kunna leva på ett lånat mobiltbredband, men "lång näsa" på oss, -det fattades en pinkod. så i den nya lägenheten har vi levt mer eller mindre isolerade från omvärlden i ungefär en månad. jag kollade facebook twice från mobilen och metro har aldrig studerats så flitigt, på bussen till jobbet, som under denna perioden.

vi lever mer eller mindre fortfarande i ouppackade lådor, men så är det väl ? när ska man hinna packa upp allting när man jämt jobbar ? fast nu får det vara nog med klagosång, för allting är fantastiskt. jag trivs som fisken i vattnet trots den kala möbleringen. allting är precis så som det ska vara. man tar dagen som den kommer och ser till att hitta tid för familj, vänner och allting annat så fort det ges tillfälle. möblering av lya sker när helst det finns tid och vi kommer på exakt hur vi vill ha det.

jag är dålig på bildregn, men så fort jag kommer över en kamera ska jag ge er lite inside information, -you have my word, amigos !

m.

hej, här är jag !

2010-10-21

ni kan sluta gå skallgång efter mig. jag lever och har massor att berätta. vardagen är som vardagar är mest, men till råga på allt har jag dragit på mig någon olustig magåkomma och är för det mesta urladdad mer än vanligt när jag kommer hem från jobbet. med det säger jag, ursäkta röran och ha överseende...jag återkommer- på återseende !

m.

RSS 2.0