vårruset 2012

2011-08-31

de senaste veckorna har jag verkligen fått rutin på träningen. egentligen skulle jag vilja orka vara på gymmet varje dag, men jag vet inte om det är så bra. kroppen behöver sin vila. om det inte har blivit extrapromenader eller annan form av motion, har jag faktiskt lyckats ta mig till träningen minst 3 dagar i veckan. då har jag för det mesta också varit på plats i 1,5- dryga 2 timmar.

jag märker redan hur en del områden börjat ändra form- till det bättre. det är kul att se resultat. något som dock gör mig lite orolig är att jag inte gjort någon större viktnedgång. jag har snarare gått upp. ni som kan ! är det möjligt att under en 6veckors period omvandla sina problemområden, antagligen bestående av fett, till muskler ? det känns orimligt snabbt. brukar man inte rasa i vikt först för att man gör av med en massa vätska och restprodukter ? jag har nämligen minskat i midjemått och inte ökat.

med nya schemat från nya jobbet blir det också plötsligt möjligt att sätta ihop ett träningschema i förväg. min vision är att jag ska få in någon typ av träning 5 dagar i veckan. det vill säga antingen gym/ indoorwalking/ spinning 4 dagar i veckan. en vardag får vara vilodag men med ca 1 timmes lugnt promenerande. helgen tänker jag hålla helt fri från träning.

jag funderar på att köra hela september och fortsätta träna 3 dagar i veckan. det känns rimligt. när jag slutade gymnasiet, slutade jag också att träna och det har snart gått 2,5 år. jag tror att jag har en bra grundkondition- det känns så, jag orkar mer än jag tror. men det känns ganska onödigt att träna stenhårt varje dag. det kommer i slutändan bara göra att jag en vacker dag vaknar och säger; jag vill inte. jag orkar inte. och då är jag tillbaka på ruta ett.

jag står fast vid mitt mål att vara bland de 100 första i mål vårruset 2012, men jag har gott om tid på mig att införskaffa formen. jag ska skynda långsamt. att gå ut för hårt redan nu kommer jag antagligen bara få i nacken när våren närmar sig.

mitt minus just nu är att jag kommit in i en period där jag anser mig vara värdig att äta vad jag vill i och med kontinuiteten av träning. jag vill inte att det ska bli +-0. det är inte så att jag trycker i mig en massa onyttigt varje dag och tror att bara för att jag tränar så kommer det inte att märkas eller synas, utan det handlar snarare om kosten i övrigt. innan kunde jag sidosätta sådant som bröd och andra kolhydrater, nu känns det omöjligt. jag äter hemskt gärna pasta och potatis. å andra sidan gör jag nog av med så otroligt mycket kalorier än vad jag faktiskt är van vid och då är det kanske inte helt orimligt att kroppen vill ha havregrynsgröt så fort den vaknar på morgonen. jag funderar på att boka tid hos en dietist eller PT, fråga 1000 omöjliga frågor, och sen sätta ihop ett program för att komma i bästa tänkbara form för våren. jag blir sjukt taggad ! det var längesedan jag hade ett sånt här mål. något att verkligen träna inför och se fram emot. heja heja heja !

m.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0