julstämning

2010-12-21

back to reality. tillbaka till -14 (turerna är många, det kan säkert vara mer...) och 2 dm (?) snö. det är lätt att längta sig bort till sol och värme när det är sånt här istidsväder. jag älskar i och för sig vintern. den är romantisk. den förkunnar om trygghet på nå vis. inte som sommaren, - full av puls och galenskap. missförstå mig inte, jag tycker om sommaren med, men vintern erbjuder något alldeles extra, särskilt om man har en varm famn att vara trygg i.

vardagen är som vardagar är mest. det är mycket att göra, men jag misströstar inte. jag trivs mitt i allt. julen stundar och jag känner mig stundom stressad, men är inte det lite charmen också ? man jäktar och stressar in i det sista, men sen kommer slutligen dagar då det bara går att luta sig tillbaka, njuta och slappna av. det är stämning, glädje och gemenskap. jag tycker om att vara igång, nästan jobba mig svettig, bara för att kunna njuta när det väl finns utrymme för det.

granen står klädd, så jättemycket efter i julstöket är jag inte. det ska slås in lite klappar och eventuell inhandlas lite juligt att stoppa i kyl och frys. vi är ju bjudna på både det ena, och det andra hållet i jul så frågan är om man inte ska ta det lite lugnt med inköp av julmat. det är kanske skönt att kunna äta lite "vanlig" mat när man är hemma och landar mellan julborden ?

jag behövde mest få skriva av mig. skryta lite smått om att jag känner mig tillfreds med det mesta. jag älskar livet & jag älskar att befinna mig mitt i vad som känns som början på något fantastiskt. jag har så mycket jag vill uträtta, men jag känner mig inte jättestressad. jag är ung och allting ligger för mina fötter. jag behöver inte ha bråttom, även om ibland känner det som att jag måste skynda, skynda för att inte gå misste om saker.

nu tar vi det som det kommer. jag ska ta julen som den kommer. det finns inget bättre än att gå från den ena matkoman till den andra mitt ibland glitter och buller från julglada människor. passa på du också, att ta tillvara på stunder med nära & kära !

m.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0