trött på julskinkan ?
2008-12-29
för att återkomma till att detta faktiskt är en matblogg tänkte jag bjuda på ett recept som får den där något uttjatade, torra julskinkan att gå åt.
du behöver:
julskinka
svamp
gratängost
ingredienser till en vit sås: redning (ex mjöl o smör) salt och peppar, samt mjölk
ris
smörj en ungssäkerform och fyll halva formen med kokt ris.
stek svampen och vänd ner dessa i den vita såsen - som på enklaste sätt gör genom att fräsa lite mjöl i smör, tillsätt sedan mjölk, sedan får såsen sjuda ett par minuter.
strö över den strimlade skinkan i formen med ris och häll sedan svampsåsen över för att sedan toppa med gratängost. gratinera i 175 garder i ungefär 15 minuter eller tills osten fått färg.
lycka till !
m.
för att återkomma till att detta faktiskt är en matblogg tänkte jag bjuda på ett recept som får den där något uttjatade, torra julskinkan att gå åt.
du behöver:
julskinka
svamp
gratängost
ingredienser till en vit sås: redning (ex mjöl o smör) salt och peppar, samt mjölk
ris
smörj en ungssäkerform och fyll halva formen med kokt ris.
stek svampen och vänd ner dessa i den vita såsen - som på enklaste sätt gör genom att fräsa lite mjöl i smör, tillsätt sedan mjölk, sedan får såsen sjuda ett par minuter.
strö över den strimlade skinkan i formen med ris och häll sedan svampsåsen över för att sedan toppa med gratängost. gratinera i 175 garder i ungefär 15 minuter eller tills osten fått färg.
lycka till !
m.
Kommentarer
Trackback