say what ?

2009-09-30

det är inte läge att vara omotiverad just nu. vi har semenarium med opponering imorgon & jag måste läsa på. har bara legat i sängen hela eftermiddagen och tyckt synd om mig själv. karamellkungen-rester & satc. det går liksom inte att finna den där ron i kroppen när något som man håller mycket varmt om hjärtat bara försvunnit spårlöst. jag fortsätter att tjata om mitt husdjur - men hon har funnits hos mig i 12 år !

dessutom är hon mer än speciell för mig, eftersom att hon råkade heta precis samma sak som jag hade döpte min gosekatt till några år tidigare. fnattis. gosekatten - fnattis ska få sova hos mig inatt. inte alls samma sak. men kanske kan det trösta lite.

ååh. orkar inte läsa litterära reportage. blä blä blä.

pappa berättade att katter är fredlösa. det betyder att folk som ogillar kattar kan skada dem utan att man kan anmäla eller åtala dem för något. är inte djurplågeri, djurplågeri ? jag fattar inte varför dumma jävla jyckar - som förvisso kostar en aning mer, men som bara skäller, bajsar & luktar kan vara mer värda än katter som pretty much sköter sig själva. vem har bestämt att man ska sortera bland djurarterna ? vi får ju inte göra det bland människor - det borde vara exakt samma sak ! jag är just nu pist off. bäst att jag lägger ner det här projektet innan jag säger något dumt. godnatt !

m.

lille katt

2009-09-30

att djur dör i olyckor eller bli sjuka är vardag. men man tror inte att det ska hända ens egna djur. man tar liksom förgivet att de ska komma hem & vara friska. den värsta känslan är den när det blir ens egen tur att sätta upp lappar i mataffären och på granngatorna - om ett bortsprunget husdjur. lille katt - lille katt. kom hem för vi saknar dig !

m.

the magic of the moment snuck up on me, and caught me by surprise

2009-09-30

 


tisdagslyx

2009-09-29

vaknade hos babe. efter en slapp morgon och förmiddag åkte jag hem för att göra mig redo för fika. mötte upp med sanna i stan. gick snabbt inom zara för att plocka på mig ett par paljettleggings. sen traskade vi till café mäster hans. vi sänkte medelåldern med ett par 100 år. typ pensionärernas hak - men sjukt mysigt. lyxigt fast tantigt - men vi trivdes. sen jag kom hem har jag letat efter fnattis. nu är det idol som gäller & karamellkungen - tisdagslyx. ska hoppa i säng tidigt ikväll - trööööött.

m.

kom hem, Fnattis !

2009-09-29

vår ena katt är borta. sen i torsdags/fredags. vi är oroliga hussar & mattar här hemma. fina. gosiga. mjuka. randiga. gräddnos. fnattis. kom hem. kastanjegatan saknar sin drottning.

m.

kom till mamma !

2009-09-29

vagabond, 999 kr, i buktik 2009-11-01. om jag är först på plats ? det kan du hoppa upp och sätta dig på !

m.

fotografering på lördag

2009-09-29

det är hobbyfotografen rei trulsson, som ska fota mig och rasmus på lördag. exciting. jag som så sällan fastnar på bild - hur ska detta gå ? dilemma nummer dos; vad har man på sig ? jag vill att det ska se naturligt ut. som att någon råkade gå förbi mig och rasmus i parken och såg oss glada och kära. hoppas att vädret håller i sig. jag önskar sol sol sol & sol.

hm, om bilderna blir bra är ju julklapparna till päronen & svärföräldrarna klara. mohaha !

m.

mitt lilla djur

2009-09-28

pälsen är min, från VILA - 699 kr


pappa klär i crockodile dundee- stilen & mamma är härmed professionell föreläsare

2009-09-27

mamma & pappa är btw hemma. jag var nervös när jag satt i bilen på väg hem. lite sådär "nykär" pirrig liksom. men eftersom att de inte hört av sig sen innan jag åkte till Bäckhalla, var det oklart om de faktiskt skulle vara hemma när jag dök upp idag. de var hemma !!! - nu är det slut på friden ! skämt och sido, de är tillbaka. inte särskilt solkyssta med duktigt jetlaggade. de kommande dagarna lär innehålla diverse bildvisningar kan jag smått ana. jag fick en schysst t-shirt med australientryck & en lancôme-parfym. det är alltid trevligt med överraskningar. just det ! nu: satc, sen: rally - tror jag om han inte måste pluggisch !

m.

tjena tjena tjena

2009-09-27

nyligen hemkommen från en INTENSIV helg på Bäckhallagården någonstans i Simrishamn. har precis vräkt i mig två ostmackor & ett glas apelsinjuice. snabba kolhydrater & c vitamin för att inte helt falla ihop. livliga kids & långa nätter. men det är sånt som hör ett konf-läger till. hade tänkt krypa ner i sängen (nybäddad) och titta på satc. det enda jag fått lyssna till den här helgen är; tjejskrik, fjortistechno, och målbrottsröster - gulligt i guess.

till alla konfirmandföräldrar där ute...!!! sluta göd era ungar med hönsfoder veckan innan konf-lägret. det är som att alla plötsligt drabbas av magkatarr med racerbajs under samma helg. och när 20 pers ska dela på 5-6 toaletter är det inte så nice. luktar ju inte hallon precis. dessutom är det alltid samma sak - jag fattar inte ?!

m.

märklig mardröm

2009-09-24

i drömmarna är allt möjligt. då spelas amerikansk fotboll på en soccer-plan & förutom att sparka en läderkula i mål, gör man också mål genom att springa och lägga grönsaker, så som morötter & blomkål, i motståndarmålet.

jag var också världens starkaste som tacklade alla biffiga fotbollskillar. alla utom en kunde handskas med förnedringen, och bestämde sig därför att döda mig. jag jagades, men till min stora glädje kunde jag ropa på fyra poliser som spärrade in galningen. förresten, typ såhär såg galningen ut...


sandstorm

2009-09-23



det sandstormar i sydney - 75 år sen sist. kaos på flygplatsen & det förväntas blåsa mer till helgen. mammas och pappas hemkomst är därför osäker - neeeej !!!!

satc, och socker

2009-09-23

jag skickade akut iväg bror för att köpa godis - måste ha ! trots slapp förmiddag, och skola endast under eftermiddagen är jag slut. det tar lite på krafterna att underhålla mormor & morfar. fast jag gör det så gärna ! underbara, fina & världens snällaste mormor & morfar.

ska kasta mig i sängen med gottis & satc. klockan ska sättas på 7, eller halv 8 imorgon - för jag ska upp & vara effektiv trots min lediga dag. planering inför helgens jobbande. det ska bli kul, men jag har en del att stå i. jag måste sluta skjuta upp saker och ting. thanks to min omotivation till att ta tag i saker kommer jag få panikplugga imorgon. jaja - lika bra att ladda batterierna ikväll då med s j parker & gänget. hoppas bror får med sig lite geléråttor, jag blev så sugen !

tuudels !

m.

if you hot it make you cold, do yo chain hang low ?

2009-09-23

hade glömt hur kul det faktiskt är att photoshop'a
matchade den nya pälsvästen med rutig oversize-skjorta, svarta strumpbyxor & boots.
skolan börjar inte förrän kl 1, vilket är nice. då behöver man inte klydda med att fixa lunch & ta med sig. istället tänker jag äta den hemma - resterna från igår, mums.
har varit uppe som vanligt, strax innan/efter sju - jag är en motiverad student som tar tag i uppgifterna, eller ? morgonen har varit ganska tung, när det gäller musiken. chains hang low - jibbs gastar från högtalarna. jag är nog lite gangsta idag med min päls. moah !


word out

2009-09-22

jag bjöd marianne på lax, bulgursallad & citron/sweetchili- youghurt, när älskling inte hade ork att äta med mig. jag förstår honom dock. att pendla till kristiansstad från höllviken är en last. & jag avundas hans motivation till att ta sig i kragen och bara göra det. jag saknar honom.

sådär över en middag på tu man hand hinner man byta ganska många par ord. med en kvinna några år över 65, som har en agenda likt ingen annan, finns det särskilt mycket att prata om. marianne är trevlig & klok. jag gillar hennes sällskap. när inte mamma är hemma är det skönt att ha henne att reflektera över saker med.

tex. varför finns det 10 olika sorters schampo, det blir vi väl inte lyckliga av ? anna anka är en förtryckt hjärndöd lyxförpackning som hela svenska folket skrattar åt. det är synd om henne - låt henne vara ! det svenska systemet för invandrar politik är värdelöst. jag och marianne förespråkar ömsesidig respekt & det tycker vi gäller för allting; från konsumtion till svenska för invandrare till barnuppfostran !

a m e n !

m.


pälsvästen

2009-09-22

en av två gick att hitta i stan.
149 riksdaler - jag är glad, & nöjd !


å vilken underbara da-a-a-aa !

2009-09-22

leggings - h&m
tröja - gina tricot
boots - dinsko
klocka - skagen denmark

skolan i en timme - stan med grube - möte - träffa älskling
underbara tisdag


elle belle bi...

2009-09-21

midjekort modell i pälsimitation, h&m - 149:-



midjekort modell i pälsimitation, h&m - 299:-


tell me why, i don't like mondays

2009-09-21

måndag. huset står tyst & lugnt medan mörket krupit sig inpå. jag har gosat ner mig i sängen för att hålla kväll och så småningom också natt. en stor tallrik vaniljglass med varma hallon har precis slukats. på tv'n jagar tina nordström på supersnygga carolina gynning. två favorit skånetjejer. det känns så hemtrevligt att det inte bara är rikssvenska som dånar ur dumburken - utan istället smattrar det bekanta ljudet av grov skånska. mmm, mysigt. pappa har skickat underbara bilder från sydney. han passar på att mysa runt i staden medan mamma föreläser. jag längtar efter dem !

m.

invention is the solution

2009-09-21

jag tyckte det kunde vara kul med en bild, när jag lyckades skrämma liv i den gamla kameran.
jeans: cheap monday - med slitning made by anna
ribbat vitt linne: h&m
sjal: är det vintage om man hittat den i mammas garderob ?
solglasögon: mina wayfarers- fejk som är väldigt unika för de finns nämligen bara i en uppsättning. yes, design by mig själv. har pillat bort "lacken" helt själv.
klocka: skagen denmark - studentpresenten som ger minst 10 vuxenpoäng


söndagsmys

2009-09-20

efter en fiskgratängs middag med älskling dök vi i säng för att mystitta på mamma mia. nu har han åkt hem för att göra sig redo för tidig uppstigning imorgon. jag har dykt i pyjamasen, lagt en antiksmask & nu blir det kommissarien & havet.

m.

The spaceman says, "Everybody look down! Its all in your mind!"

2009-09-20

upp- tempo spellistan spelar för fullt på podden. jag ser mig om i rummet och suckar djupt. jag borde verkligen städa. det kilade en spindel (läs stor) över golvet när jag lyfte på en tröja som råkat hamna där. nu sitter jag vid skrivbordet med benen uppdragna på stolen ifall den lilla rackarn skulle få för sig att kila tillbaka.

here comes everybody- boken ligger i sängen på behörigt avstånd. ibland önska jag att jag inte fick hjärtklappning av kaffe. hade varit mysigt att sätta sig ute med en kopp & njuta i solen. men om jag känner mig själv rätt lagar jag nog kaffe i alla fall och häller upp i en kopp så att jag i alla fall kan lukta på det.

tanken är att jag och rasmus ska plugga var för sig nu ett par timmar, så att vi kan ses ikväll. gårdagens påfund gynnade inte studierna särskilt. visst fick jag läst, men det var betydligt mysigare och ligga i soffan när rasmus kom krypandes upp intill. vet ni ? vi ska fotas helgen om 2 veckor. en liten par- grej, som jag har kommit på. höstpussar i pildammsparken. jag längtar. fotografen verkar dessutom jättetrevlig & duktig.

m.


european tour, amigos !

2009-09-20


foto: cindy sherman

tågluff i europa nästa sommar ? ja, tack !
berlin, amsterdam, paris, rom, barcelona & madrid m.m
jag ska verkligen ta en funderare. ska du med ?

hur man matar ett husdjur med penicillin

2009-09-18

...måste vara ett av de mest meckiga projekten man kan tänka sig. om det inte gäller min katt vill säga. skulle det händelsevis vara några djurrättsaktivister som läser detta, så vill jag bara förtydliga att det må vara tvångsmatning - men när katten spinner då kan hon inte lida av det.

katten ska ha medicin två gånger, dagligen. jag har rätt okej rutin så det hela brukar gå easy-peasy-japaneasy. först löses tabletten upp i lite vatten. sen drar man upp lösingen med en såndär medicinspruta som man alltid fick hostmedicin i när man var liten. sen gäller det att hitta katten, men det brukar sällan vara ett problem. det är som om hon har en liten klocka inställd för så fort jag börjar plocka fram tablett, medicinspruta osv kommer hon som ett skott & uppfodrande sätter sig på golvet nedanför diskbänken för att på något sätt vara delaktig.

hon jamar ihärdigt så fort man tar i henne. ibland spinner hon till och med. hon är få go' mitt lilla kattdjur - hela hon vibrerar och knastrar. hon är minst sagt ett lätt byte när det bara är att kela lite och sen ta tag i henne och tvångsspruta penicillinlösningen i munnen på henne. fast egentligen är det ingen tvångsmedicinering när kattskrället är så medgörlig.

mamma tror att hon gillar smaken av tabletterna. det ligger nog något i det. jag har varit med om gånger då mamma sett ut som hon varit med i ett gängslagsmål men istället för en blåtira har hon leverpastej i ansiktet. för både katt & människa är medicinsprute- varianten på medicinering den mest effektiva. jag hoppas bara nu att hon blir frisk också !

m.

TGIF

2009-09-18

morgonen var en pärs. det är inte meningen att man ska lämna sängens varma bo innan solen kastat sina första strålar på himlavalvet. det är inte heller meningen att man ska behöva trycka ner frukosten i matstrupen med hjälp av toppen på ett kvastskaft. extra hånfullt känns det när man dessutom inte ska vara i skolan mer än cirkus 90 minuter. för att vara exakt ! jag har tillbringat mer tid i en buss idag än vad jag har varit i skolan. fast varför sitter jag här & är bitter egentligen ? sova middag är tacksamt & eftermiddagen och kvällen ligger för mina fötter. gissa vart jag och rasmus ska ? just det ! till fanny och linus, vårt andra hem. jag kräver hemmakvällsgodis !

m.

ägna världen en tanke du också

2009-09-17

foto: karl melander

den här bilden blev 2008 utsedd till årets bild. fotot föreställer en etanolfabrik i São Paulo. karl melander, fotografen har försökt skildra sanningen om våra så kallade alternativa energikällor. motiveringen till bilden löd följande; ”I en skakande­ bildruta slår fotografen hål på tron att etanol ska kunna frälsa oss från oljeberoendet och samtidigt ge oss en grönare och renare värld. Bilden manar till eftertanke, men ger inga svar”.
den sista tiden har jag haft den här bilden väldigt mycket i åtanke, och ofta frågar jag mig själv: vad fan håller vi på med ?

kerstin übelacker (?), dokumentärfilmare, berättade idag om hennes dokumentärfilm; the leftovers. filmen handlar om fem personer med helt skilda bakgrunder. de ska resa 2000 km längs den australiensiska östkusten i en bil driven på frityrolja och de ska leva som så kallade freeganisms eller dump divers. dump diving är en alternativ livsstil som bygger på ett avståndstagande från konsumtion som i sin tur går ut på minsta möjliga deltagande i den kontroversiella ekonomin.
dump divers sympatiserar inte med västvärldens enorma behov av att konsumera - utan tar istället totalt ifrån detta. att leta mat i containers är deras protest mot matvarukedjorna, konsumenterna, och andra aktörer på marknaden som de anser ha en helt bisarr syn på mat & konsumtion.

 

50% av vad västvärlden konsumerar kastas bort - helt i onödan & detta hade kunnat räcka till att ge mat till alla som svälter, sju gånger om. återigen frågar jag mig: vad fan håller vi på med ?

vi håller inte på att förstöra vår jord. just nu: när jag sitter här, och du där, förstör vi den. vi lever i en värld där makt & pengar tycks vara meningen med livet & vi stannar inte upp ens en kort sekund för att ägna en tanke åt allt det som omger oss och som faktiskt är grunden till att vi existerar. vi skyndar genom livet som om inget annat än vi själva skulle kunna vara viktigare. vi är så otroligt uppslukade av oss själva & att inte misslyckas med what ever vi nu håller på med, att vi inte inser att vi tar livet av oss själva & våra medmänniskor. vi påverkar till och med de som inte fötts ännu.

jag kan tjata, tjata och tjata om hur allvarligt detta är & jag vet att det inte kommer hända ett jota förrän jag själv ändrat på mig. jag kan vädja till er & förespråka respekt allra mest mot vår natur - men inte förrän jag tagit mig själv i kragen och ändrat på mig själv kan jag förtvänta mig att ni ska göra det samma.

att vara uppvuxen i ett välfärdssamhälle där det bara är att kasta ut mjölken och köpa nytt, så fort den gamla passerat bäst föredatumet med en dag är inte en ursäkt. men jag inser att min syn på tillvaron inte är ett lättvinnligt utgångsläge. jag skulle inte kunna föreställa mig & leva på ett sätt som är sämre än det här. men även om jag vägrar avsäga mig mina fördelar & privelegier kan jag ägna jorden en tanke & därför fråga mig en extra gång om jag verkligen behöver det där. gör det du också - det är alltid en början..!


dokumentärfilm

2009-09-17

det var tämligen en svag skara mkv-studenter som kom till skolan idag. har svininfluensan brutit ut bland mina klasskompisar på allvar eller ?

jag har känt mig lite som en igenmurad bikupa idag. det surrar liksom på insidan, men ingen annan hör & det är svårt att dessutom höra vad som sägs på utsidan. lite som att vara bakom flötet, eller kanske insnöad ? ja, ni fattar - jag är fortfarande inte kry.

dagens två timmars föreläsning, som nog rent av måste vara den kortaste vi haft hittills, var verkligen intressant. dokumentärfilmaren kerstin überlacker (?) var hos oss och berättade om doclounge. doclounge i malmö drivs som en klubb på inkonst med dokumentärfilmsvisningar & är öppet för ALLA. det verkar sjukt bra !

dokumentärfilm är verkligen något som jag vet hemskt lite om. vi fick höra idag om problematiken för dokumentärfilmare att nå ut. tanken med en dokumentärfilm är att den ska skildra, tala & offentliggöra sådant som man vill nå ut med. enligt min mening är det ett fantastiskt medium. men det är väldigt sällan jag tar mig tid att faktiskt se en dokumentärfilm. jag är inte den som springer på folkets bio direkt, utan om det händelsevis skulle visas något på tv - det är då jag faktiskt tar mig tiden.

tänk efter... är inte dokumentärfilm det bästa sätte att hålla sig uppdaterad egentligen ? jag ska i alla fall göra ett besök på doclounge den 5 oktober när de kör en visning av bananas. häng på !?

m.

jobb !

2009-09-16

timanställning i svenska kyrkan. jag skrattar högt. men det är alltid något, ellerhur ?! jag trivs i alla fall som ledare & när det för första gången på mycket länge klirrar lite extra i kassan den 25e så ska jag bara le stort & påminna mig själv om att 1050:- i månaden bara är ett minne blott.

m.


en busschaufför, en busschaufför, det är en...

2009-09-16

vi har ett gäng alldeles säregna busschaufförer som jobbar för skånetrafiken. en är verkligen kul. en annan saknar tre fingrar. och idag mötte jag den mest arroganta.

ibland är det bara så tydligt att vissa av busschaufförerna, när det var dags att välja yrke, egentligen ville hamna någon helt annanstans, men allehanda problematiska skäl har satt stopp för deras drömmar och mål & därför är de fast i en gul, eller grön buss i resten av sina liv.

jag vet inte exakt vad som orsakat att den rolige chaufförens pilotplaner gick i stöpet - men det är bara så genomskinligt att han mycket hellre hade velat vara förstapilot på en airbus a380.

varje bussresa med honom är en nöjestur. han hälsar en alltid hjärtligt välkommen till buss 150 mot vellinge via v. klagstorp, tygelsjö, gessie och så vidare. han läser noggrant upp säkerhetsföreskrifterna som brukar lyda: nu kommer vi snart att anlända ut på motorvägen. då kommer vi att nå en topphastighet av 90 km i timmen. det är därför väldigt viktigt att ni spänner fast er med säkerhetsbältena och även ser er om för en nödväg ut ifall olyckan skulle vara framme. ca tid för ankomst i vellinge bör vara **.** och med det önskar jag och skånetrafiken er en angenäm busstur.

jag vet aldrig om jag ska börja applådera efter han är färdig. man vill ju inte göra något uppseendeväckande misstag, men när skånetrafiken skaffar kabinpersonal och börjar servera te & kaffe mellan vellinge & malmö, då ska jag överväga att ge chauffören en applåd.

...men egentligen var det inte det här jag skulle berätta, utan jag hade tänkt redogöra för det möte jag hade med skånetrafikens mest arroganta chaufför idag.

jag hade bråttom hem efter skolan. därför såg jag till att komma till bussen fort för att komma bra till i kön eftersom att det runt kl 4 alltid är smockat med folk som ska in mot stan. när det väl var dags att gå på bussen hade jag mitt rabattkort redo och repeterade koden till vellinge tyst för mig själv. "halv till vellinge - 283"
chauffören tittar på mig & ser bokstavligt talat ut som ett jävla frågetecken. vänta, säger hon plötsligt, jag ska bara släppa på de andra. de andra, det vill säga alla de femtioelva tusen gymnasieelever som har jojo- kort som de bara trycker mot en avläsare som piper till om avläsningen är godkänd. medan hon skulle kontrollera varje jojo-kort med tillhörande terminsbevis fick jag stå vid sidan om henne och blockera vägen för samtliga passagerare som skulle försöka mecka sig förbi. jag vill bara göra er på det klara med att man inte är så jävla uppskattad när man står mitt i den smala gången med väska & jacka - som en fucking jävla gladiator & bara förpestar tillvaron för samtliga som ska försöka trycka sig förbi.

när alla sura emo's med möda lyckats ta sig förbi skulle vi repetera hela proceduren igen, jag och tantalanta. jag säger kärt & vänligt att jag ska åka på halv biljett till vellinge, kod 283. det är nämligen ingen av de som kör statsbussar som kan koden till vellinge utantill. sen gapar hon plötsligt åt mig, hel - vellinge - 283, nu lär du dig den koden till nästa gång... jag bara: nej, halv - och ja, det var ju precis det jag sa - helt paff !

jag hoppas skånetrafiken- fnasket är kvar i den bussen tills hon ruttnar. jag fattar inte varför man behöver göra hela rusningstrafikskaoset ännu mer kaotiskt & jag fattar verkligen inte varför man behöver läxa upp folk som sköter sig & faktiskt har koll. åhh. jag retar ihjäl mig på sånt ! jag tror fan att det är dags att skaffa det där jäkla körkortet nu - kommunaltrafiken är sämst, om man inte åker med piloten vill säga...

m.

oooh happy day !

2009-09-15

framtiden är klar som korvspad - i alla fall ett år framåt. stockholm i mitt hjärta, men än tänker jag inte sjunga på refrängen här i skåneland.

även om jag längtar efter äventyr så börjar jag inse att man inte alltid måste kasta sig handlöst ut i det som man inte riktigt behärskar. min frenetiska kamp efter att komma iväg har fått mig att glömma allt det vackra & värdefulla som väntar bara jag kikar runt knuten. jag tänker skynda långtsamt & därför blir det ett års mvk studier innan jag söker mig mot en ny ort.

det kommer kanske inte som en överraskning, men jag har rasmus vid min sida. att fatta beslut tillsammans känns så oerhört vuxet. men att diskutera & komma till insikt det är vardag när vi sen har slott, austin martin & arabiskt fullblod - min egna lyxtolkning av villa, volvo & vovve. jag älskar den killen & det inser jag mer & mer för varje ögonblick.

nu ska jag plocka ihop mina saker & zappa kanalerna igenom i jakten på den perfekta tv-underhållningen. jag har pluggat tillräckligt idag & jag känner att en/två timmars avkoppling hade varit nice innan läggdags stundar & jag måste ladda för en lång och intensiv skoldag imorgon.

vet ni, det är aldrig något ont som inte för något gott med sig. jag är lycklig !

m.

confessions are made

2009-09-15

när man är förkyld då blir man täppt i näsan. att snyta sig då hjälper inte. inte för mig i alla fall. antingen så fräser jag så att det svartnar för mig, eller så slår det lock för öronen, eller så täpper jag bara till ytterligare. istället sprejar jag näsan full med otrivin. resultatet av att spreja näsan titt som tätt blir att den tillslut börjar rinna, och då är det faktiskt möjligt att snyta sig. men som om hela proceduren med att plåga sig själv för att tömma snoken på slaggprodukter inte var förnedring nog, så måste man bli sådär torr, röd och irriterad under näsan. till och med lambi's näsdukar känns som sandpapper. sanningen är den att jag måste sätta lite consealer under näsan bara för att kunna stå ut med mig själv. hatar inte du också att vara förkyld ?

m.

från förkyld till sjukskriven på ett klick. hmm ?

2009-09-15

jag mejlade skolan & frågade vad som gäller för sjukanmälan. tydligen ska man höra av sig till försäkringskassan & där ska man skicka efter en anmälan som kommer hem en vecka senare. alltså, jag hade bara tänkt vara hemma från skolan idag...det är ju ingen sjukskrivning direkt. sen måste man tydligen friskanmäla sig också - antar att det tar minst lika lång tid att få det formuläret. då har jag ju plötsligt varit sjuk i 2 veckor... vilket jävla fattigt system, fattar ingenting !

m.

<3

2009-09-14

det är ofattbart & overkligt.
människor, oavsett relation till dig, har skakats. chocken vilar som en tyngd över varje hjärta.
jag tvivlar inte en sekund på att du såg vad de hade gjort för dig igår.
alla tårar, alla ord & tankar - de var, och är fortfarande till dig.
himlen grät för dig igår & idag lyser solen, men det saknas en solstråle.
det finns inga svar, ingen tröst som kan ersätta det faktum att du föralltid är borta.
men hur osannolikt det än är att du har lämnat oss, så är jag säker på att jag inte är ensam om att kämpen mot livet. livet ska gå vidare, men med dig i tankarna.
att du villkorslöst tagits ifrån denna värld har fått mig att inse att livet inte är för givet. livet är skört & bräckligt. livet kostar. livet kan skada. men livet är värt att älskas.
jag tror inte att det går att leva varje dag som om det var ens sista. jag tror istället att livet måste levas spontant där varje ögonblick är en gåva.
livet kan inte tvingas fram genom häftiga saker.
istället bör vi ha en enda tanke när vi går upp på morgonen, och när vi lägger oss på kvällen.
den tanken är tacksamhet !


Greatings from Australia

2009-09-14

mamma & pappa som annars är ganska mycket för det traditionella när de är på resande fot, har i alla fall beslutat sig för att slopa det där med vykorten. med varsen kamra i handen satsar de på att "catcha" så många moments de bara kan, allt för oss här hemma. jag antar att det blir ett par mail- uppdateringar under följande två veckor - men jag tyckte att deras första var spännade - så därför postar jag den här också. enjoy !

m.




Hej!
Idag har vi flugit vidare från Sydney till Brisbane som är en mysig stad. Den gamla hjulångaren Kookaburra River Queen hade tyvärr måndagsledigt idag, så i stället fick vi zig-zaga över floden med CityCat i stället. Snabbare förvisso. Vi har kollat in växter och djur i den botaniska trädgården. Vandrat på bryggor genom mangroveträsket. En mysko storkliknande pippi med böjd näbb poserade villigt i vattenbrynet. Sen insåg vi att de är lika vanliga här som gässen i Pildammsparken. Men bilden blev ju fin. Två sorters kaxiga skräniga parakiter i minst sagt vulgär färgsättning bråkade flockvis i trädtopparna, men de var ungefär som hos Kalle Anka på julafton, inte stilla länge nog för att fastna på foto. Trädet på bilden är en?..benjaminfikus. Ja, ni vet de där trista dammiga som tappar en massa blad och som man till sist slänger för de är så torra och skräpiga. Fattar inte vad de gör med sina växter. Julstjärnan är inte dum den heller. Sen har Karin åkt ?The Wheel?, syns på avstånd på bilden med skyskraporna. Inget för höjdrädda och klaustrofobiker, kan meddelas!!! (Därför fick Karin kabinen, och nästan hjulet också, för sig själv.) Innan de stänger in en i en tättslutande kabin visar de var larmknappen sitter, ifall man skulle få akut panikångest. Det är hööööögt!!! Men ack så vackert och det råkade bli precis i skymningen, de fyra minuterna som solen försvinner på och de tänder upp alla ljusen i staden. I morgon drar vi till skogs för några dagars ?walkabout?.

Ha det så gott!
Karin och Henrik

kungen av ordbajs

2009-09-14

härligaste snubben on earth. älskar den lilla hickningen när han är ur bild !

 

...och den här imitationen är verkligen klockren !
det går inte att se den tillräckligt många gånger


måndagsgöra

2009-09-14

jag är genomförkyld. & det känns som det blir värre för varje minut. vilka är symptomen för svininfluensan nuigen ? helgen har varit till belåtenhet, och det gör mig oerhört frustrerad. jag har varken råd, eller tid att vara sjuk. kunde det halsonda inte ha kommit i fredags i stället ?

med näsdroppar, bafucin, strepsils, alvedon, näsdukar, stora mängder te & honung ska jag försöka kurera mig - har knappt ett dygn på mig - kommer jag lyckas ? jag tror inte det. och det är en ny föreläsning imorgon, fan !

nu: here comes everybody - bloody engelsk bok !
sen: - " -
ikväll: tinas cook-a-long, och känisdjungeln, dubbelt upp av ann söderlund <3

m.

kanye west, en hiphop-legend värd att glömmas ! uuurk !

2009-09-14

MTV-musikvideo awards hölls igår. reprisen går den 19/9, som tur är, för jag hade omöjligt kunnat hålla mig uppe. hittade dock några youtube- klipp från gårdagen. en annars mycket väl respekterad hiphop stjärna har i mina ögon sjunkit till lägsta möjliga nivå. se själv...

vilket jävla svin han är, kanye west. mitt under ett tacktal ! gör man så ? det ska vara tillåtet att uttrycka sin åsikt och ha invändningar - men inte fan mitt i en prisutdelning ! så jävla okänsligt & egoistisk att jag mår illa. kanye west, vem är han ?

 

m.


söndagstankar

2009-09-13

mamma & pappa ringde nyss. de har precis landat i sydney. en hel extra timme fick de cirkulera i luften i väntan på klartecken om att landa. det gick att ana en hel del trötthet, men också förväntan i deras röster. jag hoppas de får en fin första dag.

jag har instruerat dem om hur msn messenger används så jag antar att de kommer höra av sig där. ser fram emot lite saftiga detaljbeskrivningar över livet på andra sidan jorden.

även om jag lovade mig själv att inte plocka undan & hålla rätt på min odrägliga bror så har största delen av förmiddagen gått åt till  just det; att plocka undan, sätta tillbaka och torka av efter honom. jag är verkligen glad att jag kunde ignorera och somna ifrån deras nattätande igår. tycker aningen synd om köket dock. en av johans kompisar hade drattat in någon gång på natten och satt i sig en pizza. men inte på det där normala viset som vanliga människor äter pizza, det vill säga med kniv och gaffel. utan han hade satt i sig pizzan som en hund & kört hela huvudet i pizzan. för mig innebär det att jag måste försöka få köksduken ren från tomatsås.

och hur är det med clay shirky boken då ? mjo, nu efter killarna har begett sig iväg ska jag försöka fokusera och ta mig en bit igenom den. men med hela huset fullt av miffon är det faktiskt inte så lätt att koncentrera sig. jag hörde johan prata om en lägenhet i stan - hoppas hoppas hoppas, han tänker flytta snart. förlåt, men jag har vuxit ifrån min bror & han tycks ha stannat i växten. jag sympatiserar inte med trotsålderfasoner - det är bara gulligt på sam.

tvillingbror bortskänkes ! rumsren ? jag vet inte om hans beteende är definierbart - men i värsta/bästa fall kan ni ha honom på vinden/förråd eller dylikt. skruttig vit bmw medföljer och hyffsade snickerikunskaper. intresserad ?

m.

vila i frid

2009-09-13

mina tankar går till din familj, & dina vänner.
en tragedi för varje hjärta.
vila i frid


goooosigt !

2009-09-12

jag gillar den där pälstrenden, konstigt nog. problematiken ligger dock i vilken jag ska välja & vad matchar man en päls med ? ska det vara en mösntrad eller enfärgad ? elin kling tycks ju ha svaren. getpälsen är fantastisk, och fejk- såklart !

m.

jag måste sluta underskatta tv4

2009-09-12

när jag var liten då hade vi bara svt 1 & 2, danmark 1 & 2 och tv4. det var möjligt, på ett helt annat sätt, att planera sitt tv-tittande. man kunde följa nästan alla program man ville - för sannolikheten att de skulle krocka var inte så stor.

som det är nu har vi basutbudet från canal digital och det är verkligen inte 100tals kanaler - men de är gott och väl tillräckliga. mer än hälften är sådana som jag ändå aldrig tittar på. men likväl är det jättesvårt att välja tv-program & jag fastnar alltid framför en massa sunkiga, sliskiga och meningslösa serier eller dokusåpor. jag kan inte minnas senast jag faktiskt följde en tv-serie med karaktär helt och hållet.

jag är egentligen ingen entusiastisk tv-tittare. det händer att jag har dagar då jag inte gör något annat än glor på tv, men oftast halvtittar jag på något medan jag sysslar med något annat.

igår upptäckte jag i alla fall hur underskattad tv4 är. det är första gången på många år som jag faktiskt följer idol. även om det är lite för kommersiellt i min smak så har det faktiskt varit riktigt underhållande att titta den senaste veckan.

jag har redan programmerat in tinas cook-a-long på måndag 20.00. dels för att ann söderlund är med, men också för att tina nordström, i största allmänhet, varit min stora idol under barndomen. "smaka smaka smaka" ekar fortfarande i skallen på mig när jag bakar eller lagar mat.

efter idol igår fastnade jag framför kändisdjungeln - ett nytt program där 11 kändisar (?) skickats ut i den malaysiska djungeln och för att på tittarnas begäran utföra en massa äckligheter. om det berodde på tröttheten eller fantasilöshet det vet jag inte, men jag fann i alla fall den här nya satsningen hyffsat intressant. förutom att tilde de paula ser anorektiskt ut, med ett oversize huvud så gillade jag konceptet.

det är bättre att de skickar iväg 11 B-kändisar att skämma ut sig i en djungel, än att plocka 11 personer ur svenska folket som måste skämma ut sig i en djungel för att bli B-kändisar. dessutom var det en kul skara människor de samlat ihop. ann söderlund är klart favoriten. men tätt efter kommer vinprovar-bengt - så jäkla kul kille ! så om jag blir besatt får ni helt enkelt ursäkta mig !

m.

they're off !

2009-09-12

jag dök i säng klockan 10 igår. försökte läsa några kapitel i luftslottet som sprängdes, men om jag inte minns helt fel somnade jag mitt i en mening och vaknade en stund senare med boken på bröstet.

dumma jag glömmer alltid att stänga av det återkommande alarmet på både ipoden & mobilen. detta betyder att först ringer klockan kvart över 6 & sen kvart i 7. men som idag var det ganska skönt att kunna ligga och dra sig till 8 för att sen äta frukost med mamma & pappa som snart åker.

19 timmars flygresa - jag avundas inte deras kommande dygn. när jag flög till bangladesh var vi i luften i 11 timmar & väl framme efter en konstig natt kände jag inte av någon jetlag. det var värre på vägen hem, och jag tror att det bli samma för mamma och pappa.

jag har aldrig sett pappa så elegant som han ska vara nu veckorna i australien. skjortor & slipsar, svarta blanka skor och en skitsnygg mörkgrå kavaj. alla urtvättade tenniskjortor & reklam- t's får stanna hemma. pappa måste kanske åka på kongress lite oftare ?

har predikat om hur viktigt det är att de smörjer in sig. särskilt pappa och flinten. någon på jobbet har skickat med honom en keps, och jag har begärt bildbevis på att den används. om vårsolen hemma är stark, vad är då inte vårsolen i australien ?

känner jag mig själv rätt kommer solkortet användas tidigt i år. jag tänker inte se ut som en gris när mamma o pappa kommer hem och är härligt solkyssta. om jag ändå inte hade gått i skolan, då hade jag också fått åka till andra sidan jorden för att se mamma rocka fett.

australien det är en dream som måste bli sann, vill du följa med ?

m.


idolkillar upphöjt till två

2009-09-11


up, up, and away !

2009-09-11

imorgon åker dom. mami ska föreläsa på en kongress i sydney - fett !
hon har meckat med en powerpoint hela sommaren, men nu är det nära.
jag är stolt,
liksom världskongressen i lymfodem !
heja mamma - wiho !
aningen bitter för att jag inte får följa med...menmen.


fredagsgodis

2009-09-11

 

är inte dessa tre lite lika varandra ?
påminner inte matthew mcconaughey lite om en kombination av the mentalist- simon barker & owen wilson ?
en sak har de i alla fall gemensamt, they're hooot !


ellen degeneres

2009-09-11

är hon inte världens coolaste, ellen ?
jag vill nog påstå att hon är den bästa talk show hosten som existerar. oprah, tyra banks, jay leno och gänget har inte en chans !


show must go on

2009-09-10

what's up with den nya tv 3 loggan ? stor blaffa i högra hörnet...som syns dubbelt så mycket som den förra och man kan inget annat än att störa sig på den. gillade den förra bättre ! antar att detta är bevis nog för att min dag varit mindre produktiv - men sånt här är verkligen viktigt, jag kan störa ihjäl mig på detaljer. chicago spelar och jag ska läsa på om boken eftersom att jag inte fått den än & därför inte kan läsa den. sucks. lyckades sova middag idag - men den har man gjort sig förtjänt av när man vaknar 04.55 och tror att man försovit sig på sin lediga dag. men så att dee...

m.

jag har en bror...

2009-09-09

...han är lika gammal som jag. vi är tvillingar. han konsumerar mer hårspray på en vecka än vad jag gör på en månad. för honom resulterar det i att hans alltid är slut. då springer han in på mitt rum, sprayar i fem minuter trots att jag skriker på honom att han måste fråga innan han tar. syskonkärlek - big time. men jag hatar när saker försvinner, eller tar slut. en vacker dag kommer jag stå där och behöva spaya håret & så har han tömt flaskan...! jäkla unge. &%¤#


ät- och drickbart

2009-09-09

jag hissar...

1 vatten
2 tranbär
3 rostade & saltade sojabönor

jag har aldrig lyckats få in det där som rutin att dricka mycket. enda till nu ! denna veckan har jag bara hinkat vatten. varje 0,5 l flaska är en utmaning i den benämningen att jag bara vill fylla på den igen, igen och igen. jag fattar inte hur jag klarat mig tidigare. jag måste varit förfärligt uttorkad för nu helt plötsligt känner man sig helt uppfriskad och fräsch. bara vanligt vatten - det kan typ inte bli bättre.

en addiction som jag haft sen i våras är tranbär. torkade. jag antar att det skulle vara nyttigare att äta färska men jag älskar verkligen de där lite kladdiga, sega och söta tranbären man kan köpa bland naturgodiset. de är behandlade med olja och socker, så visst är det inte så nyttigt - men fortfarande bättre än godis. synd bara att det ska vara så förbaskat dyrt.

risenta är ett varumärke som har massor utav nyttiga produkter. det går att hitta alla typer av linser & böner. men min favorit är deras sojabönor som är rostade & saltade. bättre än typ jordnötter, och så mycket nyttigare. dessutom kostar en påse á 150 gram typ nio spänn. så om jag äter en om dagen kommer jag ändå inte upp i summerna som jag och rasmus brukar handla godis för. nice !

m.


onsdag som känns som måndag ! att jag kommer vara överraskad imorgon

2009-09-09

det delades ut goodie bags på skolan & folk blev som förbytta. i alla fall de som fick. vilken fest: rakhyvlar, schampoo & balsam, block, malaco godis och så vidare.

vi eftersläntare fick nöja oss med världens lyxblock som är miljövänliga. googla whitelines. alltså jag är lättpåverkad, men detta är verkligen bra grejer. dessutom så är det en patenterad svensk produkt - som måste stöttas bara därför att.

produktiv dag till max. skola från 10- 5. inte konstig att man är mos i hjärnbalken när föreläsningarna är på 2, 3 timmarspass. har ångest över att böckerna inte kommit än, men de kommer förmodligen imorgon. då ska jag racerläsa två böcker. lycka till !

den randiga tröjtrenden är en katastrof. ALLA har en - det är inte okej. jag har en ny idé, ett kaxigt svar ! synd bara att jag inte kan sy. delar dock inte med mig av min idé - för den här ska ingen annan få creed för - min min min min min !

förresten, jag har röstat för första gången idag. i kyrkovalet. haha ! jag missade hela valgrejen förra gången då till eu, men jag hade ändå ingen aning om vad jag skulle rösta på. den här gången var det lättare då jag bara kunde kryssa i mammas namn.

nu sverige - malta. kommer somna. innan middag - inte okej. ska sova tidigt ikväll, det gillas.

m.

is social media a fad ?

2009-09-09

jag gillar högskolekonceptet med föreläsningar och självstudier. idag hade vi en jättegivande föreläsning om media & offentligheter. detta youtube- klipp hade en ganska så central punkt i föreläsningen. det är verkligen jäteintressant och man tappar nästan hakan av alla påståenden ! in you're face margot wallström som en gång påstått att internet bara skulle bli en modefluga.

förövrigt älskar jag låten !


400 bönder eslöv !

2009-09-08

en fransk afton på la couronne, med kyckling cordon blue & mogen camenbert. mamma hinka i sig det sista av vinet & sa belåtet: man firar ju bara silverbröllop en gång om året ! hmm ? hemresan blev nostalgisk då vi hittade ett kassetband med lambada, som förövrigt får bli kvällens tune trots att den är latino. gamla bettan gick som en klocka & flickor bak i bilen gungade i takt till det skorriga kassetbandet som fått ersätta bilradion efter en liten antennolycka i biltvätten. nu storknar jag strax. trött är det enda faktiska som kan beskriva mitt tillstånd. skola mañana. får jag inte mina böcker imorgon så börjar jag nog allvarligt talat gråta. jag längtar inte efter kurslitteratur - men jag är förfärligt orolig för att komma efter.

dagens tragiska är dock att kattis, mitt älskade husdjur av två, har åkt på en rejäl urinvägsinfektion. kattskrället har bara en fungerande njure fick vi nyligen reda på och därmed är läget allvarligt. lilla tusse måste nu tvingas i antibiotika & det, det är ingen lätt match. jag blir på lördag ensam med det uppdraget, hujedamaj. men vad gör man inte för att tusse ska bli kry.

slutsats: grejt dag - jag är slut. men jag oroar mig för min lilleråtta.

att tillägga: kärt barn har många namn !

 


090908

2009-09-08

det var riktigt gosigt att vakna upp imorse och vara två. verkligen vardagslyx när man annars är van vid att lägga sig & vakna ensam på vardagarna. vi åt frukost framför tv'n och njöt av att vara lediga.

det finns dagar då jag bara älskar att gå i mjukiskläder och bara slösa bort dagen på att göra ingenting. men vid 12 idag, när jag och rasmus redan hade varit uppe bra länge, så blev jag rastlös och frustrerad. någonting behövde hända. jag föreslog tennis.

dagens projekt blev därför att shoppa ett par nya träningsskor och sen spela en timme tennis i malmö. det blev knappast så mycket spelande, för jag är typ sämst. men det var kul, förutom på slutet när jag went bananas för att bollen åkte både bakåt och uppåt men inte framåt.

kvällen heter: 25årigt bröllopsdagsfirande för mamma och pappa. vi ska äta ute och ha supermysigt !

m.

måndagssjuk och rapar china box - sjuktligt ofräsch !

2009-08-07

läste precis på hannas blogg om måndagssjuka småbarn. vilket otroligt bra uttryck. jag har känt mig precis så; måndagssjuk. seg.trött.vilsen.frusen.sunkig och så vidare. i och med det hoppar man inte högt av glädje när skoldagen masat sig fram enda till klockan 5. men jag brukar vara bra på att lyfta mig själv i besvärliga tider - så tillbringade någon timme hos fanny & linus. fanny som just nu utbildar sig till florist hjälpte mig med en brudbukettsinspirerad bordsdekortation som mamma & pappa fick idag, dagen innan deras 25åriga bröllopsdag. resten av deras surprise kommer imorgon och stavs moët, och sen blir det en mysig middag på någon fransk restaurang i stan. förövrigt är jag ledig mañana och ska hämta mitt mästerverk från bildsalen på gamla skolan, samt återlämna ett par boxningshandskar till min gamla idrottslärare. nu ska jag krypa ner till raaaz som gottar sig med andra twiligt- boken, vilken bokmal han är, mitt <3 !

m.

like this, is perfecto

2009-09-06

rasmuslundborg.

om jag fick en önskan skulle jag låta någon annan önska. jag behöver inget annat.
dududududududududududuuuu! jag älskar dig ! /m.


hönan agda

2009-09-06

sam har hälsat på farmor anna i helgen. det har för min del resulterat i många timmar på bilmattan i vardagsrummet hemma på solviksvägen. jag tror jag har vunnit sam's förtroende och tillit mer än jag kunnat hoppas på. jag får lov att leka med den blåa saab'en och inte bara med den svart/ röda jeep'en som typ saknar ett hjul & för det mesta är högst ointressant. det är så mysigt och ha honom nära, lille sam - som stundtals domderar som en typiskt trotsig treåring men som lika ofta visar sin uppskattning på det där särskilda sättet som bara barn kan, och som fyller hela ens hjärta med värme.

lördagen blev särskilt en heldag till sam's ära då vi åkte till zoo i danmark. det regnade mest, men hela resan var så nostalgisk att ingenting kunde förgöra stämningen. förutom att jag hatar konceptet med djur i bur så var allting jättemysigt.

jag har inga som helst funderingar på att bli mamma nu, det för vänta länge länge. men jag kan redan se kvaliteter hos mig själv som tyder på att jag, när det är dags, kommer ta min roll på största allvar. rasmus kallar mig för hönsmamman när jag gång på gång varnar sam för vassa kanter & annat otäckt när han hoppar och studsar som en gummiboll där hemma. jag trivs i rollen & kommer älska det när det väl är dags.

m.

torsdagskväll i höstens tecken

2009-09-03

rummet är nystädat. jag tyckte att det kunde passa att röja upp ordentligt nu när jag snart kommer behöva riktigt bra med studiero. att försöka plugga när allt ligger i en enda röra är ungefär som att försöka simma uppför en fors. jag blir bara så otroligt frustrerad och får myror i hela kroppen, så det var bara riktigt skönt att kunna städa undan !

alldeles nyss drog ett spektakulärt regnoväder förbi med åska. solen ville inte riktigt ge sig och mellan skyarna skymtade enstaka solstrålar. en riktigt vacker föreställning enligt mig. dessutom så lystes den mörka himlen upp av en otroligt skarp regnbåge, så mystisk & vacker.

nu när regnet lugnat sig så står fönstret på vid gavel. när det precis har regnat, visst är luften så himla klar & frisk då ? på hela fönsterbrädan brinner värmeljus med äpple- kaneldoft. rummet doftar just nu friskt och lite sött stundtals från ljusen.

hela dagen har varit så där otroligt höstig med spridda skurar & en frisk kyla som inte är bitande utan som istället bara piggar upp. än går det att ha jeansjackan men det är bara en tidsfråga innan jag hänger in den för att byta till något varmt och gosigt.

jag är verkligen kluven. efter en runda med caroline & rebecca i stan idag så funderar jag seriöst på en päls - en fusk alltså. det hänger redan en kappa i garderoben & den är hemskt tråkig. jag skulle, om jag vågar, faktiskt vilja bära något stort, mjukt och lurvigt i vinter. jag antar att eftermiddagarna efter skolan kommer gå åt till att leta efter den där perfekta.

imorgon är jag ledig. jag hoppas för allt i världen att böckerna till skolan kommer då så att man kan börja läsa lite i helgen. malmö högskola verkar hur bra som helst förutom att informationen som sägs ha gått ut i maj inte har nått ut till någon i klassen och därav har alla panik för att alla sitter & väntar på de tre böcker som ska inleda kursen & som alla beställt denna veckan. verkligen smart att skicka ut brev om kurslitteratur i maj, när de flesta fick veta i juli/ augusti vilken kurs de ska läsa nu i höst.

alphaville ska få fortsätta spela forever young. jag tänkte sätta mig i ett hörn och knapra på tranbärskakorna som blev över efter picknicken idag & fortsätta läsa flickan som lekte med elden. det är så spännande !

m.

första skolveckan är avslutad

2009-09-03

antagligen är det hela bara ett spel. maggan hade ny outfit idag. det hela såg ut som hon främjade något 80'tals jippo - jävligt fräscht, men man börjar ju faktiskt speckulera i den faktiska baktanke som tycks förekomma i hennes märkliga beteende. hon snackade om, vad är sanning och trovärdighet. med detsamma frågar jag mig vad det egentligen är. jag skulle bli bannlyst om jag plötsligt motsatte mig alla moraliska, & etiska regler som existerar - men återigen är det spännade att faktiskt fråga sig vad sanning & trovärdighet är. att en demokrati röstat sig till ett beslut, och att den faktiska majoriteten enats om något säger ju inte att det är sanningen, det rätta eller behöver vara trovärdigt. särskilt inom media väcker denna frågeställning mycket fantastiskt att diskutera - men i just detta ögonblick är jag alldeles förtrött likväl frustrerad över rummets exteriör, om det är ett användbart ord i detta sammhang. så den följande tiden skall därför tillbringas med att vika tvätt, stoppa i lådor & tvätta sängkläder.

m.

kändisstormning i malmö, typ

2009-09-02

jag som aldrig i hela mitt liv sett en kändis på riktigt, i alla fall inte mer än alexander skaarsgård på heathrow i london & bortsett från kramen jag fick av lasse åberg på malmö operan, så sköljdes jag av tidernas kändisvåg idag.

helt lugnt rör jag mig från stortorget i malmö, mot gustavadolfstorg. av ren reflex kikade jag in genom entrén på åhléns city och vem står inte där, omringad av 3, 4 pers som applåderar ? jo, carolina gynning. hennes chokladbruna hår var jättesnyggt men det var ungefär så mycket jag orkade bry mig.

när jag sen hade mött upp med rasmus och köpt en väska var det dax för fika på espresso house på hansa kompaniet, och där råkade jasmine sudic, spelare i mff sätta sig vid bordet intill.

jag är helt överväldigad & funderar seriöst på att investera i en buss, köpa upp ett lager kortlekar med gamla dallas karaktärer och sno en rulle fryspåsar från konsum så att jag kan starta ett eget resebolag för "kändisresor". låter inte det som en överdrivet bra idé ? men antagligen kommer företaget gå omkull för dyra saneringskostnader så det hela förblir väl en dröm....

förövrigt har jag shoppat fastän jag inte har råd. sen har jag även hjälpt en klasskamrat som ursprungligen kommer från island och just nu befinner sig i sverige utan personnummer - vilket i sin tur har lett till att han inte kan beställa kurslitteraturen och därav såg ut som ett mumintroll i upplösningstillstånd. jag var bara tvungen att hjälpa honom när han stod där vilsen på akademinbokhandeln.

nu ska jag fortsätta vara flickvän, och sen äta bill's japanska gryta. sen ska jag hem & montera ihop en presentation till imorgon då jag ska förklara mig själv utifrån en bild. hujedamaj !

m.


9.00 = 9.15

2009-09-01

akademiskkvart, vilken jävla bra uppfinning - haha !

m.

vad sysslar hon med, maggan ?

2009-09-01

jag undrar om den typiska läraroutfitten igår egentligen bara var ett verktyg i ett vilseledande spel ?! för när klassen var samlad imorse, gäspiga och sömndruckna, så slinker det in en tämligen konstig filur & sätter sig längst bak i klassrummet. min första tanke var att det var en självmordsbombare. solbrillor, militärbyxor och en palestinasjal virad några varv runt skallen. vem var hon ? ett förbryllat fnitter bröt ut i klassen. var det någon som förvirrat sig och inte dykt upp på uppropet men som också var antagen till mkv ?

efter lunch fick vi svaret. samma märkliga person står framåtböjd över en svart mac-top. det krusiga håret stack ut lite här och var under sjaletten & plötsligt var rösten så jävla bekant när kvinnan öppnade flabben. april april ! typ så kände man sig när margareta melin log sitt breda smile. men ingen fattade liksom, eller i alla fall inte jag och rebecca. jävligt ball ändå, men varför detta rollspelande ? hade vi gjort en students största miss, att fördomsfullt sätta maragareta melin i ett särskilt fack av att vara en tråkig, grå och gammaldags lärare bara för att hon bar en stram och klassisk lärarlook. vad är en lärarlook ? men i vilket fall, hade vi gjort det lätta misstaget att kategorisera och stereotypiskt förvänta oss det värsta(?). var margareta melins helt totala makeover idag ett slag över fingrarna för att uppmana om att: you never know what you'll get, och därför ska du inte vara så förbannat snabb med att döma ? eller så är maggan bara en ordinär typ som gillar att spela olika personer utseendemässigt. det kan ju faktiskt vara en stil att ha olika stilar ? oavsett är jag nyfiken, inte bara på maggan - utan på hur hela denna terminen skall bli.

dagen idag har varit relativt produktiv. jag känner mig inte längre totalt missplacerad. skolan verkar som mitt kall och jag funderar faktiskt på att ansluta mig till hela kursen för att kanske göra ett år här, och ett år där. mkv, ja - vad säger man ? jag vill inte använda flummigt, och jag kan inte använda akademiskt - men jag är asnöjd, och ser bara denna hösten som ett ändå långt maratonlopp med en gräddtårta i målet. något som är kreativt och praktiskt kan vara precis lika viktigt som något som är tungt och akademiskt.

och vet ni vad det bästa är ? VI HAR INGA TENTOR, bara examinationer ! kulkulkul !

m.

RSS 2.0