maria-dagen

2011-02-28

den officiella maria-dagen, grattis till mig och alla ni andra med detta vackra namn. i övrigt, ska ni veta, jag fungerar inte som människa idag. mitt huvud känns som en tickande bomb och kroppen har aldrig varit i såhär dåligt skick; öm och matt, trött och hängig. jag vill bara somna och sova i tusen år. imorgon kommer emma på frukost. innan dess ska jah helst ha motionerat, för att tag igen de dagar då jag inte orkat, samt sprungit några vändor i tvättstugan. ja, det blir helt enkelt dags för bingen nu- men det har jag gjort mig förtjänt av när jag snällt och i tid betalt mina räkningar. go'kväll !

m.

en vecka down, 7 to go

2011-02-28

helgen susade förbi i ett nafs. det känns dock inte som måndag, det känns snarare som vi är halvvägs in i en ny vecka. lite skönt är det ändå att det är måndag, för 1- jag har klarat av LCHF-light i en hel vecka och 2- det är tisdag imorgon.

angående LCHF-andet, så tycker jag att jag har kommit till rätta ganska bra. jag är nog inte superstrikt. äter för det mesta gröt till frukost, dricker en och annan kaffe med mjölk på jobbet och igår när vi var hos mamma och pappa och åt hjortstek åt jag brunssås trots att pappa rett den med vetemjöl. gjorde också ett undantag och smakade på desserten. men vet ni vad ? förändringar i kosten behöver inte innebära att man måste sluta leva.

jag drack för övrigt rödvin både igår och i lördags. det går väl an om man inte bälgar i sig en hel flaska. allt det här joxet med LCHF gör jag mest för min egen skull och insikten om att kunna äta lagom. det är också spännande, tycker jag, att prova med små förändringar för att se om det kan leda till det bättre. jag är nöjd, min mage känns redan mindre svullen om dagarna. jag tror det beror på avsaknaden av bröd. jag brukar vara som en deg när jag kommer från jobbet, nu är magen platt och fin, så som jag önskat att den alltid kunde vara.

det syns också på vågen att det börjar hända saker. den gångna veckan har det dock pendlat lite i upp och nedgång, men aldrig mer än min utgångsvikt. jag tror dels att kombinationen av stress och den här omställningen med uteblivna kolhydrater har gjort min kropp lite förvirrad. det bästa hade nog vart om jag bara hade haft möjlighet att ta det lite lugnt ett par dagar. jag har funderat på en detox, men den som jag läst om går inte ihop med LCHF alls. de är varandras motsatser. jag tror dock att jag ska sluta 8veckors LCHF med ljust den detoxen. citrusfrukter och sömn, ungefär så, kan den sammanfattas.

jag är trött idag. som ett brev på posten kom tröttheten. igår natt lyckades jag bara skrapa ihop 4timmars sömn då vi tillbringade kvällen/halva natten några gator bort. emma och chrilla, våra partners in crime typ, har vi inte hunnit träffa på evigheter, så det kändes verkligen som att det var på tiden. det blev spelkväll med ytterliggare 2/4-delar familjen andersson. lyckad kväll !

nu måste jag skynda så att jag inte får tisnöd. det har varit mitt mantra under veckan som gått. springa till bussen varje dag. men som pappa sa, det är ju faktiskt gratis motion !

m.

babe-sallad

2011-02-26

innan jag glömmer det. jag måste beätta om min lunch igår. det kan vara det godaste jag gjort på jobbet. enklaste salladen, men fortfarande mättande och väldigt bra om man gett sig ut i LCHF-djungeln.

jag kallar den babe-sallad, den innehåller nämligen färsk baby spenat och man blir en babe av att äta den.
det är svårt att beräkna mängderna till en portion. jag tror helt enkelt att man får måtta lite. till lunch äter jag ganska mycket. ofta hinner jag inte med mellanmål och är då hungrig när lunchen nalkas cirka 14-15 om frukosten ätits kring 8snåret.

i alla fall så innehåller min mumsiga sallad;
baby spenat
kalamata oliver
knapperstekt smulat bacon
paprika
rödlök
mozzarella
kyckling
pesto-vinegrett

vänd runt salladens innehåll i vinegretten, servera med någon mumsig yoghurtdressing. jag åt tzatsiki till.

m.

tonfiskröra á la mamma ohlin

2011-02-26

bästa picknick- röran. passar bäst, i alla fall som jag minns det, på rosenbröd. jag tror att det heter så. frallorna med vallmofrö på.

till 2 personer
1 st liten purjolök
1 burk tonfisk i olja
2 msk majonäs (skippa lättvarianten- och den får gärna vara ekologisk. hej omega-3 och frånvaron av konstiga E-ämnen)
10-15 gröna oliver med sånt rött i mitten
salt och citronpeppar efter smak

ansa, sköjd och hacka purjolöken fint. hacka också oliverna smått. rör ihop med tonfisk och majonäs. smaka av med salt och citronpeppar. klart !

världens godaste & världens enklaste.

igår åt jag tonfiskröran till hårdkokt ägg, men låt fantasin flöda. den passar säkert utmärkt på tunnbröd eller pumpernickel om man så vill.

lycka till !

m.

igår var det dags för fredagsmys

2011-02-26

igår stannde vi i inne bortsett från turerna ner och upp från tvättstugan. rasmus ska skriva tenta idag och jag ska iväg till jobbet om en knapp timme. jag somnade i soffan igår strax innan halv 10. så skönt ! jag älskar att somna i soffan, -vila ögonen en stund. rasmus är oftast där och petar; "sover du ? du sover ju !" jag älskar min retsticka.

igårkväll fick jag äntligen äta tonfiskröra till kvällsmat. som jag har längtat. det fanns liksom ingen återvändo när allt som saknades var en konservöppnare. jag fick i sällskap av min karl och vi masade oss till konsum. där stod jag och valde mellan en för 100 spänn och en för 24.50. gissa vilken det blev ?

den billiga såklart. jag var sannerligen upprörd. ska jag baxa ut 100 spänn för en konservöppnare gastade jag ? "det är ju förfärligt, och håller gör dom inte heller. den kommer gå sönder efter en gång" det blev den billiga såklart, och peppar peppar, den har hållit så far. jag kan lova, den ser inte mycket ut för världen och kom i sällskap av en kapsylöppnare. tänk då vad det är för bråta jag köpt om den här lilla duon kostade 24.50.

åtminstone, jag fick min tonfiskröra och jag var nöjd. till shawshank redemption, cirkus halva, för sen somnade jag som sagt, smaskade jag i mig några bitar 87%-ig choklad och chashewnötter. fredagen kändes liksom komplett, i all sin enkelhet. jag tror inte vi gör några större kraftansträngningar ikväll heller. jag är tillbaka på jobbet imorgon också så kvällen lär bli lugn. jag ser framför mig, kanske ett glas rött och något underhållande på tv. jag måste chilla, annars kommer jag under mitten av nästa vecka drabbas av mental bakfylla och hamna i koma. inget jag hurrar särskilt mycket för.

ska återgå till min grötfrukost, glaset te och rester från gårdagens röra.
god lördag min vänner,

m.

morsdag

2011-02-25

det är inte morsdag idag och det är väl egentligen inte morsdag på ett bra tag, men jag skulle ändå vilja viga idag åt alla mammor. mammor är det bästa som finns. pappor har ju såklart också sina goda sidor (höhö), men idag är det mammornas dag i mitt lilla huvud. unga som gamla. jag uppskattar min mamma, även om jag inte alltid är den bästa på att visa det. hon finns där alltid och jag är stolt över henne. hon gör så mycket för mig och min bror, och har alltid gjort, utan att vi riktigt kunnat se det. det tackar jag henne för nu, nu när jag inte bor hos henne och pappa längre. om det verkligen är någonting jag saknar så är det min mammas förmåga att alltid veta saker. hon vet vad som är bäst, och säger det, men har alltid gett utrymme för att man ska få växa på egen hand. ofta har jag inte lyssnat, utan gått mina egna väger, och när man snubblat på mållinjen har hon alltid stått där och tröstat, utan att med pekfingret antyda "vad var det jag sa." hon är så lyhörd min mamma, så omtänksam och generös. en mamma som min mamma, det skulle alla ha ! oavsett hur långt bort i världen jag skulle ge mig av, är bandet med min mamma det som kommer kännas närmst och starkast. jag älskar dig ! och ja, jag älskar dig också pappa !

m.

aldrig riktigt nöjd

2011-02-24

ibland undrar jag om inte självinsikt och självkritisk liksom föds ur varandra. det är lite som; vad kom först ? hönan eller ägget. jag är en fena på att aldrig riktigt bli nöjd med saker och ting jag gör, och andra sidan blir man inte heller så besviken. andra dagar kan jag inte bara förstå att jag är bra och tillräcklig.

delmål det är sannerligen livets tugg. utan möjlighet att sätta eyes on the price, hade jag nog inte varit något större än en fis i universum. livet är fyllt av överraskningar, inte alla utom räckhåll. ibland behöver man bara den där lilla sparken i baken för att våga ta steget.

hemmablind, är det inte samma sak som att trivas lite för bra i sina egna skor ? jag skulle behöva gå i någon annans. jag skulle behöva se mig själv utifrån. då skulle jag få nytt liv- ny energi och ny insikt och genast skulle jag börja veva och skapa. hitta ny vägar och nya mål. det kanske slutar med att jag inte blir helt nöjd, men å andra sidan- det är ju sån jag är. aldrig riktigt nöjd !

m.

trist

2011-02-24

jag hatar när man kommer hem efter att ha köpt konserver och inser; i hushållets ägo existerar ingen konservöppnare. särskilt besviken blir man när man då inser att det blir ingen tonfiskröra á la mamma, så som det alltid har varit när sportlovet infinner sig. det hela stavas; trist !

m.

nya tag !

2011-02-23

helst av allt skulle jag vilja att gårdagen inte existerade, men det går inte. det är bara att konstatera att det inte var någon bra dag igår och att det nu bara är 110% som gäller för att historien inte ska upprepa sig. jag känner mig idag en aning deppig över hur jag gick som förlorare ut tvisten med mitt humör och hur det egentligen bara påverkar mig och min omgivning. åter igen, nu tar jag nya tag ! jag har pussat älsklingen förlåt och hoppas på att han kan ha överseende med en del, tämligen uppenbara förändringar i mitt liv just nu.

har startat dagen med ett hårdkokt ägg, en tallrik turkisk yoghurt med 1 msk linfrö, 1 msk pumpafrö och frysta bär á trädgårdsvarianten; hallon, blåbär, björnbär och vinbär. till detta smaskiga drickes, som vanligt, earl grey te med honung och ett glas c-vitamin. i know, det är kanske dumt att frästa sig själv med den söta smaken av honung ? fast å andra sidan kanske det kan vara ett substitut ? det är ju faktiskt ett socker som man bara kissar ut, kroppen bryter inte ner det. heaman på jobbet berättade att samma socker finns i daddlar, oavsett om de är torkade eller färska. jag som är en sucker för torkad frukt kämpar för att undvika jordgubbar, ananas, tranbär och allt annat som jag älskar. mitt mission tisdag nästa vecka blir att genomsöka möllevången efter billiga nötter, fröer och daddlar. det kan nämligen vara min räddning !

m.

gårdagens meny

2011-02-23

frukost: 7.30

samma mängd gröt som i måndags. lika mycket mjölk, linfrö och honung. inget äpple.
omelett; två ägg och 1 msk turkisk yoghurt.

mellanmål: ca 11.00
½ dl räkröra
två bitar brieost
1 st latte macchiato

1 st latte macchiato på väg hem

lunch: ca 14.30
grekisksallad (jämfört med gårdagens mängd, en halv)
½ dl turkisk yoghurt

middag: ca 20.00
i stort sätt ingen gulasch.

åt jag för lite ? jag kände under dagen nästan ingen hunger. åt mest för att jag vet att jag måste. kom gårdagens humör av för lite näring eller det faktum att kroppen skriker efter socker, men inget får ?

åter igen, ni som vet: HJÄLP !

m.

vad är det som händer ?

2011-02-23

igår var den sämsta dagen någonsin. jag kom från jobbet så att jag var hemma redan strax efter två. i princip isolerade mig från omvärlden, annat från att ringa några samtal i jobbärenden. låg som en död fisk i soffan och sträcksåg några avsnitt cougar town.

jag hoppades på att hinna både träna och laga gulasch innan rasmus skulle visa sig i dörren kl 17. gjorde jag det ? svaret är nej ! ingenting gjorde jag och jag blev så sjukt förbannad. vi fick springa en vända till hemköp, inhandla lite nödproviant. det mest onyttiga jag kom över var frysta bär.

väl hemma igen tog vi tag i saker och ting. rasmus gick iväg till gymmet och jag satte igång gulaschen på spisen, samt röjde undan i vardagsrummet för att kunna köra ett pass med wii. humöret var okej. så småning om kom rasmus hem, och upptäcker att jag är arg som ett bi igen. noll hade jag fått ut av träningen. låste in mig i gästrummet och gjorde lite sit-ups och övrig styrketräning. det gick bättre, men jag var fortfarande eld och lågor...

gulaschen smakade skit i övrigt ! igår blev jag besviken på mig själv, besviken på saker jag gör, besviken på saker jag inte gör. ska vi hoppas på att det är min kropp som reagerar, som på en avgiftning, att den inte fått i sig socker (och att LCHF faktiskt fungerar) eller håller något fasansfullt på att inträffa ? jag vill inte vara något monster.

ni som vet, är det så här det ska vara ?

m.

LCHF- light, nu kör vi !

2011-02-21

nu är jag också igång. hurtbullarna johanna och kristin har inspirerat mig till att testa LCHF- low carbs high fat. i min värld är detta tidernas omställning. äta fet mat för att gå ner i vikt ? jag har ju inte ens smör på mackan. i mitt huvud är det en ekvation som inte riktigt går ihop...eller ? ju mer jag läser desto mer logiskt blir det.

fet mat får insulinnivån i kroppen lägre. insulin är kroppens verktyg för att kontrollera hanteringen av socker och fett. höga nivåer av insulin får kroppens naturliga fettceller att lagra fett, och utan möjlighet att frigöra fettet igen. enkelt- man går upp i vikt. fett och protein ger inte samma effekt på stegringen utav insulin, utan genom att äta fet mat kan man kontrollera nivån på insulin på så sätt att fettet i fettcellerna istället frigörs i blodet, utan att ta upp mer näring, samtidigt som de krymper och man känner sig mätt längre och går ner i vikt.

stackars kristin har gått på en sträng LCHF- diet i, rätta mig om jag har fel, fyra veckor. jag känner mig inte redo för att släppa taget om grönsaker helt och hållet, utan tänker istället köra en light- version. det fantastiska med LCHF är att man kan äta vanlig mat och skräddarsy dieten helt efter eget huvud. riktlinjerna är i stort sätt; fet fisk och skaldjur, kyckling och kött i alla former, feta mejeriprodukter,såser, ovanjordsgrönsaker, delvis nötter och bär.

att köra en light- version utav LCHF kan innebära ett undantag på 50-100g kolhydrater om dagen. jag tänker utesluta alla typer av stärkelsemat, all typ av frukt i stort sätt, gryn med undantag för havregryn, chark- varor och alla former av socker.

det kommer bli tufft. vem hade till exempel en aning om att en paprika innehåller en massa kolhydrater ? men även om det är mycket att hålla reda på så är fördelen med en LCHF-diet att man slipper räkna kacl. man äter när man är hungrig och äter tills man känner sig lagom mätt. den feta kosten får dessutom mättnadskänslan att vara längre !

dagens intag har inneburit följande;

frukost: ca 8.00
1dl havregryn, 1½ dl vatten, salt, ½ äpple (granny smith), 1 msk linfrö, 1 msk honung och ½ dl mjölk. gröt med tillbehör, alltså.
en halv omelett bestående av 2 ägg och knappt ½ dl mjölk.
en kopp svart earl grey te
½ glas c-vitamin

mellanmål: ca 11.00
½ dl räkröra (räkor, ägg, citron, dill och majonäs)
½ dl tonfiskröra (tonfisk, dijonsenap, majonäs, persilja, själkselleri, råriven morot)
ruccola och mangold, några skivor gurka, mindre än en halv tomat
stor latte

lunch: ca 15.00
grekisksallad
1 tomat
1/4 gurka
1/4 röd paprika
1/4 rödlök
oliver
50 g feta
pesto
isvatten

mellanmål: ca 17.00
latte macchiato

middag/kvällsmat: 20.00
morotsbiff med mindre än 100 g morot, mozzarella och ägg
omelett: två ägg, mjölk, pesto och parmasan
½ dl turkisk yoghurt
isvatten

jag orkar faktiskt inte räkna om jag klarat gränsen på 50-100g kolhydrater. jag tror att jag har gjort det. annars är det lätt att kontrollera i bland annat den här tabellen. alla värden utgår i stor sätt från 100g utav livsmedlet och bara genom en snabb överblick är jag ganska säker på att jag klarat mig under gränsen. jag har ju inte ätit 100g av allting idag.

förutom att jag har extrem huvudvärk, en vanlig bieffekt av dieten, är jag nöjd med dagen. bara för att det tagit så lång tid att skriva det här inlägget kommer jag igång sent med den dagliga motionen. för att jag överhuvudtaget ska uthärda att äta fett måste jag röra på mig. det kommer att bli mentalt påfrestande annars. jag kommer få psykbryt av att i princip dricka grädde och smör som jag så länge undvikit, därför måste jag motionera varje dag. jag har tänkt mig 45 minuter till 1 timmes träning här hemma. jag kommer att variera kondition, skyrketräning och yoga tills fanny flyttar till stan, då blir det all in på friskis och svettis.

just det !
mitt mål: -4 kg samt bli av med mina love-handles, bli fast om rumpa, lår, mage och armar.

period: idag och 8 veckor framåt.

ÖNSKA MIG LYCKA TILL !

m.

morotsbiffar

2011-02-20

lagade lax till middag i krämig sås med sambal, sweethili och körsbärstomater. rasmus åt ris till. jag avancerade och gjorde morotsbiffar. hur jag än bär mig åt hittar jag inte bilderna som jag gjort ett försök att plocka ner från facebook. orkar nämligen inte koppla i iphonen. i alla fall verkar de vara borta.

vad jag, i alla fall, skulle komma till är att mina morotsbiffar kan vara det bästa hittepå't jag gjort. i alla fall utseendemässigt, -sjukt läckra. dock var de inte mycket för världen i smak. jag måste nog ha annat än ägg och mozzarella i.

rev 4 normalstora morötter fint. blandade med ca 50 g finhackad mozzarella, två ägg, citronsaft, salt och citronpeppar. stekte därefter biffarna i olja tills de blev fina i färgen och fasta i konsistensen. ändå fett värt att prova !

m.

topp tre

2011-02-20

följande tre albumlyssnas numera sönder. rätt så sort spann på genrerna, i guess, men jag går ständigt med ett leende på läpparna när lurarna är i.

rihanna- loud
bruno mars- doo-wops & hooligans
enrique- euphoria

m.

låt maria vara som maria är

2011-02-20

ving totalt slaktar maria montazami's person. jag hatar hur de har klippt hela sin reklamfilm. hon är inte sån. hon må vara osammanhängande och lite korkad, men fan inte utvecklingsstörd !

m.

söndag

2011-02-20

avnjuter (?) en fantasilös knäckebrödsfrukost. det händer sällan att jag saknar aptit på morgonen, men idag är en sådan dag. mutar mig själv med en croissant också, mest för att jag vet att jag kommer bli grinig kl 11 om jag inte ätit ordentligt. orkade varken ställa mig och koka gröt eller fixa med ägg och sånt. ibland hinner det inte fikas på jobbet innan lunchen drar igång och då är det kört om man inte bottnat med något hemma. igår hade vi hur mycket att göra som helst efter 12 och trots att jag hade slukat en tallrik gröt till frukost gick det inte att svischa över golvet på märtas, hur fort som helst. då svartnade det för ögonen på mig. otäckt ! nu ska jag svepa mitt glas med c-vitamin och sen försöka få i mig mitt övervarma te och sen ska det kutas till bussen. ikväll myser jag med cicci !

m.

mine mine mine mine mine mine

2011-02-19

 


lets do it

2011-02-19

jag jobbar typ ihjäl mig. okej, kanske inte- men nu är det fett intensivt. 13 dagar á mostly 10timmarspass innan jag är ledig igen. jag tror jag har två dagar "sluta kl ca 15 som brukar bli 17". från och med måndag ska jag också trycka in motion. yoga samt styrketräning. ska damma av wii'et- helt enkelt. jag MÅSTE komma iform. nu finns det  fan inte fler ursäkter. skämdes så när jag läste kicki's inlägg om hur hon kommit så bra iform. true story, det finns tid om man bara tar sig i den där förbannade kragen och gör det. så ja, lets do it ! tänkte också ta tillfälle att utnyttha helgkvällarna till att planera ett ordentlig matschema med; jo-jo's och no-no's. måste få koll på det här med socker och inte socker. i alla fall så kickstartar jag denna morgonen med havregrynsgröt á la min special med linfrön, russin och äpplebitar. en ostmacka på pumpernickel, te och c-vitamin. i'm ready to rock.

m.

OM jag kommer få svårt att sova ?!

2011-02-15

jag har lite svårt att varva ner. jag är helt uppspelt. vilken kväll. vilken musikal. godaste asiat' maten på länge, härligt sällskap och fantastisk underhållning. faktum är att jag tror att kvällens musikalupplevelse kan ha varit något i världsklass. jag är verkligen imponerad. tack karro för inbjudan och tack alla girlsen för ikväll.

m.

vackra sofie olsson

2011-02-15

jag kan ha den snyggaste kusinen i världen !


fullspäckad tisdag

2011-02-15

hejdade precis mig själv från att ta en riktigt nasty bild på mig själv, poserandes med en äggmacka. 1, om inte jag själv vill se hur jag ser ut när jag äter, då vill väl ingen annan det heller ? två, jag vill ha fler läsare, inte färre.

i alla fall, tisdag idag och ska jag vara ärlig så är detta min absoluta favoritdag på hela veckan. det är min dag, trots att den innebär, för det mesta, tvätt och städ.

just nu sitter jag uppkrupen i soffan med ett glas te. om en liten stund måste jag kuta ner i tvättstugan igen ! som vanligt är jag förbannat produktiv såna här dagar. jag har redan hunnit med att göra egenkomponerad pesto.

superlätt !
1 kruka timjan
1 kruka krusspersilja
1 kruka basilika

50g ? parmesanost
5-6 klyftor vitlök
olivolja tills du tycker att konsistensen är som den ska vara.
jag använde ca 2dl.
pyttelite salt

mixa med stavmixer. enkelt, gott och håller i evigheter...typ.

ikväll är det musikal som står på agendan för. vi är ett härligt gäng tjejer i blandade åldrar (jag mamma, fanny, kim och venessa) som ska se årets musikal som estetarna på heleneholmsgymnasiet producerat. det ska bli så kul. äntligen ska det bli dags att se sötaste karro dansa och sjunga. förväntansfull till max !

m.

Alla <3 Dag

2011-02-14

varför går det mycket fortare att åka till jobbet än hem ? särskilt idag också när jag inte vill något hellre än att komma hem till min Rasmus. känslorna är delade en dag som denna. vadå, en speciell dag för kärlek ? jag vill vara kär varje dag ! samtidigt så, jag är ju kär varje dag- varför inte vara det lite extra idag ? dock bojkottar jag köphets och dyra rosor med extra själk och skit, jag vet precis vad älskling vill ha !

m.

6 av 7 middagar

2011-02-13

lax- oxh skaldjurspanna med ris, hommus och sallad med bland annat avokado & nötter.

pesto- och fetaostbakad kycklingfilé, ungsbakade morötter, sallad & hommus.

bacon- och svampröra med sweetchili och råa morötter a la taglielle- variant.

bakadpotatis med räkröra och fetaost-, avokadosallad.

kycklingenchiladas med tre ostar, avokadosallad, hommus och sweet chili-yoghurtdressing.

rester från gårdagens enchiladasmiddag, köttfärsvarianten och morot/squash/rödlök/tomat och paprikawok med citron, yoghurtdressing.

 


vem är du ?

2011-02-13

i mitt jobb möter man oändligt mycket människor varje dag. man möter snälla, glada och trevliga människor eller människor som är stressade, arga och ledsna. ibland är det tydligt att det finns generösa eller snåla människor. och vilka som har väldigt mycket tålamod. det finns också människor helt utan förståelse what so ever. ja, jag kan fortsätta i evigheter ! en sak har jag dock insett av alla dessa möten och situationer och det är att det egentligen bara finns två sorters människor. det finns de som är lugna och har förståelde och så finns det den exakta motsatsen; människor som jämt ställer sig själv i första rummet och som ständigt ängnar sig åt en sak, och en sak endast; "jag, jag, jag och jag". det är så roligt att titta ut över skaran människor som samlats i vårt knökiga lilla fik och inse att det i denna saliga röra finns de som bara sitter och hittar fel och en annan hälft som ägnar sig åt just det som livet går ut på; att leva. jag är verkligen fascinerad !

m.

rocky road

2011-02-11

jag missbedömde mina tillgångar igår. jag blev extremt chokladsugen och bestämde mig för att göra en "nyttigare" variant på rocky road. jag trodde att jag hade mörk blockchoklad men upptäckte att den var ljus. det gick inte riktigt heller att slå bort tanken och låta bli att göra hemmagjort gottis, så jag satte igång att smälta den ljusa chokladen i alla fall.

leila kör i sin rocky road;
2 påsar dumle
2 nävar mini-marshmellows
1 dl pistagenötter
3 dl chashewnötter/ jordnötter
600 g mörk choklad

jag körde i min rocky road;
1 näve torkade aprikoser i bitar
1 näve torkade russin
sötmandel-valnötter-pumpafrön
200 g ljus choklad (fast i fortsättningen tänker jag köra på MÖRK)

smällt chokladen - rör i övriga ingredienser - plasta en form med plastfolie - häll upp och förvara i kyl tills det blivit en "kaka" - ta ut "kakan" och låt den bli mjuk innan den ska skäras upp, det blir mycket snyggare bitar då !

lycka till !

m.

middagar

2011-02-10

jag har samlat bilder på middagar den senaste veckan. hittills har jag lyckats fånga 3 av 4 middagar. idag är jag lite stolt av mig själv. jag uteslöt allt vad carbs heter till vår härliga bacon/svamp-röra. istället skalade/rev (?) jag med potatisskalaren långa remsor av en rå morot. rasmus kunde inte förstå och jag kunde inte förstå rasmus. jag lurade verkligen mig själv till det bättre. det går fantamig att ersätta ris och pasta !

i alla fall är mitt mission att det ska komma en bildkavalkad på mina middagar för en veckas tid. jag kom på detta geniala i tisdags. så någon bild över middagen i måndags existerar inte. kanske mest tur för min egen del. vi gjorde hemmagjord pizza. anyway, om ni överhuvudtaget är intresserade av att ta del av min kamp (?) mot en ganska ofast kropp så håller ni er uppdaterade. so long !

m.

höjden av klumpighet

2011-02-10

jag nådde höjden av klumpighet idag, på jobbet, när jag stod och vek kartonger ! no doubt ! grönsaker får vi i lådor/kartonger ofta utan lock, men som är förstärkta i hörnen. -alltså omöjliga att vika ihop. bestämde mig för att enkelt lösa det hela genom att ställa mig på kartongen och med ett jämfotahopp platta till den. fail ! jag missbedömde underlaget. kartongen blev platt men stack iväg över singeln och jag for i backen. nej, fan ! jag for inte bara i backen. jag ramlade okontrollerat baklänges och slog huvudet i ett gäng staplade barnstolar. tur i oturen ? jag vet inte hur det är med dig, men jag föredrar barnstolar i plast framför handikapprampen i betong. tråkig kant att slå bakhuvudet i. outsch !

m.

granny smith

2011-02-10

jag missbrukar granny smith- äpplen. det är just nu den godaste frukten jag vet. tydligen finns det en drink med samma namn, innehållande bacardi apple. den ska jag dricka nästa festhelg. bacardi apple, bör ju förövrigt vara den mest användbara smaksatta spriten någosin. hur gott att vara blanda med krossad is och sprite ?

i övrigt blandar man en granny smith på följande sätt:
ett highballglas med is. 4-6 cl bacardi apple. fyll upp med äpplejuice och redbull. jag förutspår att detta blir utsökt. ge mig en festhelg nu så kör vi, all in !

m.

inredningsdrogad

2011-02-09

det är kanske så att jag får nöja mig med den här så länge. varför är man inte gjord av pengar ? jag andas, sover, äter och skiter inredning just nu. det finns inget roligare !

m.

the life of en stolsälskare

2011-02-09

 

kartell - victoria ghost

eller...

arne jacobsen's 7 ?

stolar från 1000 spänn styck. dyrt, i know, men å så fina.
jag måste ha !


truly - madly - deeply

2011-02-09

finns det någon snyggare ?
jag funderar seriöst på att blondera mig som henne, men jag har inte råd att färga utväxt två gånger i veckan.
skandinavisk- på vintern; isprinsessa och på sommaren; bris.
jag har en crush, truly - madly - deeply !


saker och ting måste fungera, annars blir mitt humör därefter

2011-02-09

jag älskar när man haft en shity dag, som så fort man kommer vänder tillbaka och blir mer än vad man någonsin kunnat förvänta sig. och för det tackar vi bland andra rihanna och enrique.

m.

mer om matvanor

2010-02-08

jag beundrar människor som kan hålla sig till dieter. som kan tygla sig själva så att de faktiskt kan sätta sina impulser och begär åt sidan. jag har förbannat svårt för det. om jag blir sugen, särskilt på sött, is there no turning back. jag måste ha ! dålig karaktär, i guess.

bröd och choklad kan vara det svåraste att helt och hållet utesluta. jag har provat och jag har provat att "äta mindre" men det går liksom inte att låta bli. inte när det finns där liksom. jag kommer dock på mig med att vara duktig på att hitta alternativ. jag behöver inte äta fyra mackor rostat bröd med svettig ost och marmelad. nej, jag äter mycket hellre en grov dansk rågbrödsmacka med ägg och avokado.

jag sitter här och försöker definiera vad jag menar med "hälsosam mat". jag vet ju vad hälsosam mat är för mig. jag vet vad jag tycker är gott och jag vet vad jag behöver äta för att må bra, men det är så sjukt svårt att förklara det för er- för det behöver ju inte innebära hälsosam mat för någon annan. jag har därför också funderat över det här med att man kanske inte heller, slaviskt, behöver följa någon specifik diet.

jag tycker att det optimala är att äta varierat, laga mat hemma och dessutom ser till att få med samtliga delar av kostcirkeln. jag älskar grönsaker och därför är det väldigt viktigt för mig att detta får göra inslag i kosten. gärna generöst. om jag ska göra ett försök att kategorisera min matvanor så är jag nog mest för GI. jag tycker att det funkar, men jag kommer aldrig kunna utesluta kolhydrater helt och hållet. det är nog omöjligt skulle jag vilja påstå. dock skadar det inte att utmana sig själv att försöka äta mindre och hitta alternativ- och det drar jag mig inte för att göra.

tisdagar brukar vara mer ambitiösa än andra dagar, för då har jag mer energi i köket än vanligt. tisdagar är därför också bra att planera inköp för resten av veckan. då kan jag tänka på annat än att det ska vara snabblagat. jag blir liksom inspirerad när jag har tid att låta mig inspireras.

idag har vi ätit lax- och skaldjurspanna, ris och sallad. jag lyxade också till det med att röra ihop hummus. finns det något godare än hummus ? den blev sjukt lyckad och jag känner mig både mätt och hälsosam. precis så som det ska vara, eller hur ?!

m.






solsken hos mig

2011-02-08

tisdagar då går jag all in. det vet ni. all in med städning, all in med tvätten, all in med att äta ordentligt och all in med att umgås med nära och kära.

idag består frukosten av; fruktsallad med grönt äpple, blodgrape, kiwi, pumpakärnor, valnötter och mandel. äter också en danskt rågbrödsmacka med ägg och en gnutta kalles. socker, i know, men jag har aldrig tyckt så mycket om kalles som i skrivandes stund. till hårdkokt ägg på grovt bröd, det är dödligt gott. sköljer ner det hela med bästa frukostte'et !

väderleken kan beskrivas med garanterade solchanser men vindfast. jag ska möta upp fanny strax efter 1 för att göra stan. hoppas dock bara på att få sitta och fika i all evighet. det gör jag aldrig; sitter och dricker kaffe i timmar. jag avundas människor som har talamod att bara sitta. för även om jag har en eftermiddag över, så får jag spring i benen av att sitta still. dags att lära sig att varva ner ? i guess.

hej och hopp ! nu ringer snart timern på mig. då måste jag ner i tvättstugan igen. skönt om jag hinner borsta tänderna innan. tråkigt läge att springa på någon i trappan och döda dom med mitt kaviar-breath. så för att slippa någon grannfejd ska jag genast skynda ut i badrummet.

talk to you later baby-cakes !

m.

aj !

2011-02-07

inatt vaknade jag av att jag drömt att jag hade brutit armen. det undermedvetna är fantastiskt tycker jag. smärtan gick liksom inte att beskriva, jag typ skrek i drömmen. när jag vakna inser jag att jag legat konstigt på armen och att den mer eller mindre domnat av. aj !

m.

tillbaka

2011-02-07

jag har inte ens koll på vad det är för datum. jag vet bara att helgen är slut. det känns lite motigt, men jag brukar peppa mig själv på måndagarna med att äta en brakfrukost. idag blev det yoghurt med kanel och nötter, danskt rågbröd med diverse pålägg. dricker te och blåbärsproviva. det blir en jobbvecka och hela helgen är inkluderad, men jag är ledig imorgon och har lite halvdagar. det är underbart !

m.

what to do ?

2011-02-04

langade ett mail till ELLE-redaktionen och beklagade mig för att ha missat januari-numret. idag låg det ett kuvert innan för dörren som jag höll på att snubbla över. yesbox, numret jag var på jakt efter. tack tack tack, världens bästa tidningsredaktion !

överväger ELLE-läs och soffhäng ikväll, men svågern idkar på annat. om han får bestämma blir det lokala puben i höllviken. jag vet varken in eller ut. ut och dansa i nya spetsbodyn från monki eller ligga hemma raklång i soffan bekvämt dresserad från topp till toe ? ibland är det fett skönt att kunna säga; rasmus får bestämma !

m.

kan man...

2011-02-04

...vara smal som jossan crafoord, men med kurvor som petra tungården ?
nej ? eller...?! jag tänkte i alla fall, när jag kommer igång med träningen, satsa på en vältränad kropp, men behålla bröst och rumpa. låter inte det hälsosamt ?

m.

jag luktar pestobakad kyckling. vad luktar du ?

2011-02-03

igår låg jag och tittade igenom gamla bilder på facebook. hittade ett album med bilder från balen. för ett stund var det lite deppigt. jag var så himla brun där, och kände mig så fin. rasmus hade precis kommit hem från usa och jag, hade trots ett avskuret finger, ansträngt mig till mitt yttersta för att vara glad och se bra ut. det kändes som att jag lyckades, i alla fall när jag bläddrade igenom bilderna.

jag upptäckte imorse att mitt hår är avslitet på ena sidan framme i pannan, mina händer är alldeles rödflammiga av exem och jag har jättetorra handflator som är dessutom är alldeles fåriga och spruckna. något som jag inte heller längre kan ignorera, det är ständig huvudvärk. ibland önskade jag att jag hade ett jobb där jag kunde vara fin. ett jobb där jag slapp komma hem med skit under naglarna och fett hår som stinker pestobakad kyckling. missförstå mig inte ! jag älskar mitt jobb, men jag önska bara att jag fick vara lite mer glamour ibland. just nu känns det bara som att jag förvandlats till ett sunkigt monster som bara sliter och ser sliten ut.

suck.

m.


hemma tidigt

2011-02-03

solsken och fågelkvitter. idag känns det som om det skulle kunna vara vår i luften. en liten sneak kanske, för jag är säker på att det kommer att bli en omgång vinter till. vänta bara ! det blir en härlig sportlovsvecka för alla småbarn. de kommer, snoriga och dana, kunna åka pulka ut ur sportlovet om de vill. jag lovar.

jag kom tidigt från jobbet. därav eftermiddags-bloggeri. det är inte ofta det händer. stackars er, jag bloggar av mig på tisdagar och sen blir det inte så mycket mer än något enstaka, trött inlägg kvällstid. det är faktsikt lyxigt att komma hem när det fortfarande är ljust ute. det känns som att vi går mot ljusare tider och att det bara rör sig om någon vecka till innan vi kan njuta av långa eftermiddagar. det är så skönt att slippa åka till jobbet när det fortfarande är mörk och komma hem när det precis blivit detsamma.

jag hade en tanke om att springa ner och gymma nere på hörnan nu. det gick sådär när jag insåg att jag behöver ett kort först, och det köper man online. dumt, när jag faktiskt hade energi över till något såndant. jag ska i alla fall se till att bli medlem nu, beställa hem ett kort och komma igång med träningen. äntligen har jag ett rutinmässigt schema igen som inte bara innebär öppning till stäning, utan jag tror faktiskt att jag ska kunna hinna med några pass i veckan.

tänkte unna mig lite soffhäng med karln nu, för sånt blir det inte heller så mycket av. vi hamnar här när jag slutat jobbet, äter och glor på tv, sen dör vi i säng. så film och sånt där blir det så sällan. tänkte i alla fall bara slappa nu en stund, och sen damma av den där wii- fitnessplattan jag köpte. lite yoga får stå för kvällens underhållning. jag vill verkligen komma iform och man får inte en fast stjärt för ingenting !

på återseende,

m.


hatobjekt

2011-02-02

jag har små hang ups, -saker som jag stör mig på. ibland är det så illa att jag får krypningar och börjar hyperventilera. just nu blir jag hysterisk av senaste halebop- reklamen. det kan vara det sämsta någonsin. vill dom att man ska gå och nynna på hennes låt eller ? bruden ser så jävla pajad ut. jag blir bara arg. hon bara sitter där, helt nyvaken, och tror att hon kan sjunga. aaaargh !

m.

tacopaj

2011-02-02

vi har lagat tacopaj a la fanny- varianten här ikväll. jag är så mätt att jag mår illa. det blev soppa över från igår, men så klart kunde jag inte hålla mig borta från pajen. det är så jäkla gott, men stakt. nu är jag mätt och lite till. receptet kommer från arla och kan vara det lättaste någonsin. jag funderar dock på att servera den med avokadokräm nästa gång. avokado + tacos= long time lovers, that's for sure.

m.

var rädda om er

2011-02-02

jag har acklimatiserat mig fort i storstan, tycker jag. jag har liksom vant mig vid att det luktar konstigt, att det aldrig är tyst och att tempot sällan är under det maximala. fast det finns någonting jag aldrig kommer att vänja mig vid, men som jag misstänker att jag blir illa tvungen till att gilla, om jag ska överleva. folk kör som idioter i den här stan. särskillt vid övergångsstället på föreningsgatan vid paula skolan. igår håll jag på att bli påkörd när jag stod mitt på övergångsstället. föraren som, antagligen inte såg mig, fick ställa sig på bromsen så att hjulen skrek. jag gick darrandes vidare, men fick ringa rasmus och gråta lite. jag var så chockad. så till alla er där ute, var rädda om er i trafiken !

m.

tisdags- ledigt

2011-02-01

tisdagar innebär ledighet. det är så härligt ! då finns det tillfälle för allt som man aldrig orkar ta itu med efter jobbet. det är verkligen värdefullt med en ledig dag mitt i veckan.

idag har jag hunnit varva hemma-fix med erica-dejt. efter städning mötte jag upp erica och så knatade vi till åhléns så att jag skulle kunna införskaffa en ny kalender. de rear redan ut 2011 kalendrarna, inte mig emot. min nya, lila, ordning & reda- kalender kostade 169:-, istället för 249:-, taget ! jag fick även tag på en snygg handgjord, brun kruka från portugal att sätta min fina orkidée i.

jag dumpade erica på monki- storgatan, där de langade major rea, för att snabbt kuta hemåt och trycka in några ton tvätt i maskinerna i tvättstugan. så fort maskinerna snurrade skyndade jag för att möta upp erica igen. monki, storgatan är lätt malmös bästa monkibutik och även jag badade bland rea-plaggen. jag blev en spetsbody och svart långklänning rikare för under 200spänn. happy days !

en scones och en latte senare var jag tillbaka i tvättstugan. älsklingen kom och hjälpte mig. dagen har sedan gått åt till att veckohandla, skrubba kakel i badrummet, laga blomkålssoppa och soffhänga. imorgon är jag tillbaka på märtas och det känns helt okej för idag har vart toppen !

m.

RSS 2.0