vinterdepp

2010-01-31

hur är det med er ? jag känner mig lite vinterdeppig. lite så trött och ofräsch. lite hängig och småförkyld. att det dessutom varit en förfärligt snökaos i helgen gör ju inte saken bättre. verkligen brutalt, vad det har snöat. jag känner att jag är väldigt fåordig ikväll och det får ni helt enkelt acceptera. på tv rullar just nu the kingdom & jag sitter som fast klistrad. som om det inte var nog med våld idag efter bio & snabba cash. dock har jag hört så mycket om the kingdom, därför måste den ses.

imorgon tar vi nya friska tag !
till dess, sov gott

m.

husdjur ! what about them ?

2010-01-28

tack ! tack så jävla mycket !

klockan fyra vaknar jag med ett ryck. vad i helvete ! vad är det där för ludet som står över mig ? gissa ! just det, katten ! hon står med snudan ner i min tekopp och lapar i sig det sista från mitt kvällste. varför liksom ? jag schasar iväg henne, släcker lampan & somnar igen.

en timme senare vaknar jag & då står katta skrället på samma ställe och sysslar med precis samma sattyg som sist. åter igen tänder jag lampan och ska schasa iväg henne. då ser jag dessutom att hela min stickning ligger uppdragen på golvet & garnnystanet får jag hämta långt inne hos mamma. eller, jag lät det ligga - jag visste inte exakt hur mycket hon hade busat runt med det & det räcker ju med att en i huset blivit väckt.

nu ligger nusse & sover, SÅKLART ! när människorna sover, då dansar katten på bordet. jag diggar inte hennes dygnsrytm. dags att få henne att vända på den kanske ? typ mission impossible, eller vad tror ni ?

m.

insnöad

2010-01-27

vi fick ställa in konfirmandträffen idag på grund av vädret. kunde vi inte stängt av vädret istället ? det är fullständigt kaos ute och jag vågar inte ge mig iväg för att sticka till älsklingen. istället har jag fått trösta mig med skaldjurspasta och tv-titt.

jag tror jag ska koka en kopp te, krypa ihop i sängen och sticka på min halsduk. jag menar, ifall jag skulle ångra mig och vilja sticka till rasmus måste jag har något att vira runt halsen !

snart kommer nog en snögubbe-mamma inramlande genom dörren. ikväll är det girls only. & det ska bli mysigt !

m.

flashbacks

2010-01-27

jag har aldrig varit så rockig. eller jo, under en kort period i 8'an när jag hade kedjor av ihopsatta säkerhetsnålar, mycket kajal och trasiga strumpbyxor. those were the days av en fjortisperiod, jag sent kommer glömma. jag tyckte det var coolare att ta kontakt med jubelåsnor i SSU än att stå på torget med kort kjol och en BH två nummer för liten. jag säger att min tonårsrevolt var skonsam, det säger nog inte mamma & pappa. jag inbillar mig säkert. men vad vore en ungdom utan en period av experiment ? utan SSU's självbelåtna propaganda blaska FRIHET hade jag aldrig varit där jag befinner mig idag. jag hade heller aldrig kommit till insikten med att marilyn manson är to much of a maniac för mig och så vidare. nu känner jag att måttfullheten slagit huvudet på spiken och faktum är att jag känner mig ganska nöjd.

jag gillar att filosofera över dåtiden. man lär känna sig själv & det kan utan tvekan vara minst sagt underhållande, eller ?

m.

dagens skatt; en katt

2010-01-27

här är den, min katt.
den är som sagt inte helt klar.
för att ha varit ifrån penslarna x antal månader är jag faktiskt ganska nöjd.


onsdags- doing

2010-01-27

det verkligen vräker ner med snö utanför. från jobbet säger de att de eventuellt får ställa in ikväll för att det kommer vara för svårt att ta sig ut till västra ingelstad. jag suckar, jag behöver jobba & jag vill dessutom träffa rasmus. om ingen vågar köra, då lär ju bussarna snart också sluta gå.

amanda ringde nyss och pratade om halvmeter höga drivor. lyckat ? alla småbarn, med sina äppelröda kinder och snoriga näsor jublar säkert som galningar. efter att jag har haft födelsedag är det fan inte okej med snö, okej ?!

har tillbringat dagen inomhus. datorn har varit stationär i knät och olika jobbsajter har besökts flitigt. jag hann med att baka bröd också. så nu luktar huset gott från ungen. jag har hoppat över lunchen idag av en eller annan anledning. jag tror att mitt småätande är anledningen till att jag inte orkat fixa lunch. ibland när jag är hemma sysselsätter jag mig med att springa staffett mellan kylskåp och skafferi. trots att jag tittat 15 gånger och inte hittat något gott, måste jag titta igen och alltid är där något man tar med sig på vägen ut.

fick nya färger av kajsa & kenny i fredags. water mixable oil colours, hm ? jag fattar inte riktigt hur den kemiska processen äro möjlig, men den är fantastisk att måla med. det blev en röd/brun katt. den är inte klar än - men jag har i alla fall kommit en bit på vägen. jag har verkligen saknat målandet. det är sysselsättande, stimulerande och otroligt inspirerande.

nu ska jag försöka uppdatera mig angående kvällens eventuella jobb. hoppas hoppas. i need to get out of the house.

så länge - hejdå mina vänner !
m.

here comes the sun

2010-01-26

har ni varit ute i solen idag ? jag har det ! det har verkligen varit underbart. det började inte skymma förrän efter klockan fyra. jag passade på att vara ute vid två tillfällen och lapa i mig så mycket sol det bara gick eftersom att det inatt ska slå om och bli snöstorm...why, why - ooooh, WHYYY ?

informationsmötet på arbetsförmedlingen idag var allt annat än inspirerande, men jag ska träffa en jobbcoach nästa vecka & han ska hjälpa mig att fila på CV'et som ska skickas iväg nu i början på februari. guud, vad jag vill ha den här heltidstjänsten.

förutom att det varit en dag som bjudit på variation med trevligt sällskap från amanda, jobb och hemmafix så har jag varit obehagligt. klockan tre somnade jag i sängen framför ett avsnitt himym & tröttheten var så obehaglig & påtaglig att jag nästan trodde att jag var sjuk eller något.

ikväll ska jag plumsa i säng i tid. det behövs. innan dess ska jag prata med rasmus som varit duktig & varit i skolan idag. han kämpar på med långa dagar och tentor, min älskling ! jag saknar honom varje sekund jag är utan honom. jag hoppas att det för allt i världen bli aktuellt med en ihopflytt snart så att man kan rå om honom på heltid när han är slut efter tentaplugg och tågförseningar. nu sms'a han ! måste ringa !

vi ses,
m.

frukost

2010-01-26

jag har berättat för er vad jag brukar äta till frukost va ? typ så, en miljon gånger eller ? har jag berättat varför min frukost är bra ? nej, jag tänkte väl det...

jag har sen tidigt i höstas varit GI inspirerad. det nya året började förvisso inte så hälsosamt, men sakta men säkert börjar jag hitta tillbaka i gamla vanor.

att äta likadan frukost varje morgon tycker inte jag är särskilt tröttsamt. visst är det viktigt med variation, men jag har hittat ett koncept som jag älskar, som är nyttigt och som jag längtar till varje morgon jag stiger upp.

jag äter för det mesta en skål skåne mejeriers vaniljyoghurt 2,5%. anledningen till att jag bytt från 0,5% till den som är lite fetare är för att jag aldrig äter smör och ofta är sparsam med fett. som alla vet löser sig viktiga mineraler och vitaminer i fett så för att försäkra mig om att jag får i mig nyttigheterna som jag ska bytte jag. dessutom är yoghurten som är lite fetare betydligt krämigare och lättare att äta. vem gillar att dricka yoghurten med sugrör liksom ?

i min yoghurt har har alltid krossade linfrön och tranbär.

enligt livsmedelsverket så ska man vara försiktig med att äta stora mängder krossade linfrön. men som med allting ska saker doseras rätt och jag tar aldrig mer än 2 matskedar. linfrön innehåller mycket omega 3, kan förhindra hjärt- och kärlsjukdomar och är dessutom fiberrikt. linfrönens skal innehåller dock cyanogena glykosider som kan omvandlas till giftet vätecyanid i tarmen. vätecyanid kan ge allvarliga nervsymptom eftersom det framkallar syrebrist i vävnaderna och det är detta man förhindrar om man doserar linfrönen rätt. att äta hela linfrön ger ingen effekt eftersom att kroppen inte kan utnyttja fibrerna.

tranbär är rika på C-vitamin, något som vi verkligen är i behov av för att hålla oss friska. de är dessutom rika på antioxidanter och innehåller diverse mineraler som ger ett friskare blodtryck. det har dessutom visat sig att tranbär är effektivt mot urinvägsinfektion och vem vill inte slippa det ?

oftast så fortsätter jag min frukost med kallrökt pålägg på antingen knäckebröd eller något GI snålt bröd. just nu har jag fastnat för ett valnötsbröd som är ganska sött, men som innehåller lite socker och mycket russin - bra va ? istället för smör använder jag riven pepparrot - jättegott. pepparroten är dessutom rik på C-vitamin och kan dessutom ha en febernedsättande effekt.

till min frukost dricker jag ofta juice. inte så bra för tänderna, men jag ser alltid till att det är utan extra socker och att den inte innehåller onödiga konserveringsmedel. jag dricker dessutom inget kaffe, så lite juice på morgonen får min skalle att piggna till.

prova ni också. man står sig länge och det är dessutom härliga naturliga smaker det mesta & ännu bättre är det om man kan hitta ekologiska alternativ !

m.

fredag & 20års fest

2010-01-25

jag och älsklingen innan vännerna kom

sminkning och ögonfransar från make-up-store, fint va ?

min bästa vän & hennes chrille

några underbara mkv-studenter

my brother from another mother

vänner

mer vänner !

jag älskar mina fransar

världens bästa blivande föräldrar

HUMMERLIMO

kvällens roligaste bild - utan tvekan

fler bilder finns på facebook.
tack för en underbar kväll alla !


dagarna efter

2010-01-25

jag lever, gör ni ? jag tror ärligt talat att jag har varit dagarna efter sen i fredags. jag firade nämligen min födelsedag med buller och brak. ett gäng vänner kom till mig och sen skrattade vi oss igenom många timmars förfest och efter det åkte jag, rasmus, victor, fanny, linus, viktoria, madde och amanda hummerlimo till stan för att fortsätta festen. jag fick denna fantastiskt vackra underbara upplevense i present från tidigare nämnda och det var så fräckt. kvällen blev galen & jag kommer sent att glömma den. jag har lite torka på mitt skrivande just nu, istället bjuder jag på ett gäng bilder från fredagen. håll till godo !

m.




spa dygn den 5 februari ?

2010-01-19

den här fina killen & jag funderar på att fira vår 1,5 årsdag (5 feb) på ystad saltsjöbad.
i alla fall kom det på tal när jag fick en fantastisk present av honom - en klassisk spadag för två.
hans far & sambo bjuder oss dessutom på övernattning & middag.
tack snälla rara ! <3


TACK

2010-01-19

jag är slut efter en köttig middag med klyftpotatis och såser. mamma blev duschad i öl av mig. som tack för allt fint, snällt va ? desserten hoppades över & jag trugade i mig en piña colada. alkohol & stark sådan en tisdag är inte riktigt min grej. sällskapet var utomordentligt & jag fick världens finaste present av rasmus, bill & anna ! nu ska jag lägga mig. några avsnitt himym ska avnjutas. imorgon väntar mer jobbsök & en joggingtur med amanda för att sen tillbringa eftermiddagen och kvällen med jobb. 

tack för allt fint idag, ni är underbara !

m.

en glad 20åring

2010-01-19

mamma och pappa kommer hem snart & sen ska vi åka till stan för att äta middag. telefonen ringer i ett och folk sms'ar grattis hela tiden. jag vill bara pussa på er allihopa underbara älskade vänner. det är så underbart när folk kommer ihåg ens dag !!!!


20100119

2010-01-19

jag har varit vaken sen klockan sex idag. pappa hade ett tidigt möte så därför blev det gratulationer tidigt tidigt. bror fick en påringning och en gratulation han med.

klockan 7 var tiden inne för henne att baka scones. rasmus drog täcket över huvudet & i princip sparkade ner mig från sängen för att jag terroriserade honom med att i morgonens hesa falsettstämma sjunga brev från kolonien. jag kunde nästan alla verserna utantill !

frukosten maxades med varma scones och te. älsklingen packade sina pinaler och åkte hem till sig för att plugga. jag har ägnat dagen åt att leta efter jobb. ska pilla i mig lunch och sen klä på mig för att sticka till arbetsförmedlingen.

facebook plingar hela tiden av gulliga kommentarer och gratulationer. jag älskar verkligen att fylla år. förresten, jag har beställt den...mobilen. tack mamma & pappa !

puss på alla fina !
m.

20 år och fjäril

2010-01-19

jaha ?! då har jag lämnat tonåren bakom mig och med det hoppas jag att  tonårshy och humörsvängningar likt en berg- och dalbana också ska vara historia. det kanske viktigaste av allt; jag är tydligen mogen nog att bestämma över mina alkoholvanor och har därmed tillträde till systembolagets fantastiska (?) värld.

& plötsligt bara för att jag nått den där första jämna åldern som jag förmodar ska vara en milstople i mitt liv känner jag mig ganska harmonisk och tillmötes. jag är kanske vuxen på riktigt nu. jag hoppas i alla fall att jag ska kunna utstråla den självsäkerheten (?) av att vara vuxen och på väg ut i livet.

jag vet inte om min dröm inatt har något med hela den här "jag har fyllt 20"-grejen ? jag drömde att jag var en fjäril. - ja, rasmus skrattade gott åt mig, när jag berättade ! jag var en fjäril, en ful fjäril. fast hos en gammal tant som kontrollerade allt jag gjorde. jag ville prova mina vingar & fastän mitt anskrämliga utseende så ville jag ändå visa mig för världen. som vanligt, i mina drömmar, är rasmus en trygg klippa att vila sig emot & denna gången köpte han hörlurar till mig. jag förstår inte varför mitt undermedvetna alltid måste [spejsa] till saker...

så känns det i alla fall ibland...som att jag vore en stor & ful fjäril. men den där tuktade och skarpa utsidan förkunnar bara om en osäkerhet & rädslan över att eventuellt misslyckas. jag förväntas klara mig själv & det är bara en tidsfråga innan jag står på tröskeln till min egen boning och plötsligt ska klara allt själv. men även om jag förväntas vara vuxen, kommer jag alltid att vara någons barn - ett litet oskyldigt barn, som med all rätt får lov att gömma sig bakom sina stora vingar & vara just det där...ett barn.

jag tror också att det var därför som jag i mitt drömmande mötte en massa gamla disneyfigurer och firade morgonen med att lyssna på introt till både disneydags och luftens hjältar. hur konstigt det än låter så är jag tacksam för att mitt undermedvetna har koll. för även om jag som oftast utstrålar självsäkerhet och engagemang över att för varje dag som går bli vuxnare, så står jag vid ett gigantiskt vägskäl & detta vägande fram & tillbaka håller på att få mig att tappa kontrollen. i guess, even though life sometime is a bitch, this is the part of growing up & jag måste ta mig igenom det !

m.

ingen mer tonår !!!!!!!

2010-01-18


har haft en blandad dag med diverse. sökt jobb har jag hunnit med & sen en tur i stan för att handla något fint åt pappa. ska göra rasmus sällskap i sängen strax & titta på idrottsgalan eller vad det är som gastar i bakgrunden. imorgon är jag 20 ! ska fira dagen med en tur till arbetsförmedlingen, jippi. fast kvällen blir toppen - middag på maskot med hela skaran ohlin & ralle. ska man göra sin premiär på systemet ? jag vet inte..,

sov gott vänner,

m.

jag hatar inte spelaren, jag hatar spelet

2010-01-17

var kom alla kommentarer ifrån ? fortsätt gärna. hemskt trevligt att få lite ansikten på sina läsare. det är ju för er jag finns & för att ventillera skallen.
- oj, som det behövs. hade jag inte fått skriva av mig då & då hade jag sprängts i bitar. inte så himla kul med hjärnsubstans på mina blåa väggar ?!

får man förresten slarva med att tvätt av sminket ikväll ? jag vill bara krypa ner i sängen & få sidorna att prassla i neil strauss spelet. ni vet vilken den är va ? killarnas gudie, till att få oss kvinnor på fall. jag tar det hela med en nypa salt. den är hemskt intressant, men det är mer psykologi än ett spel.

det roliga är att ju fler av oss tjejer som läser den, desto sågade kommer killarna bli som försöker köra knepen på oss. eller nu talar jag för er tjejer, ni som är lediga ute på marknaden. gå inte på killar som försöker negga er & komma till avslut. det ska vara äkta, inget jävla spel.

visst är det schysst att osäkra killar får möjlighet att peppa sina självförtroenden, men det går att fixa utan en guide till bra raggning. jag tror på kärlek vid första ögonkastet. jag tror på att släppa alla spärrar & att sluta leta. kärleken går inte att jaga ifatt den upptäcker man när man slutar ställa krav. vi är mer än yta och objekt att studera, vi är individer fulla av kvaliteter att upptäckas bara vi ger varann chansen. du är vacker, utanpå som inuti. och det behövs ingen psykologi för att upptäcka det. allt är bara känslor & såna är vi fulla av bara vi tillåter oss själva att känna dem.

så för dig som fortfarande väntar på din prins eller prinsessa - gå ut en kväll med ett öppet sinne. ha kul och leta inte efter någon särskild. jag lovar att du kommer möta en blick... le, och få ett leende tillbaka - från vem som & istället för att döma honom eller henne, ge det hela en chans. vem vet ? det är kanske denne särskilda du väntat på !

m.

söndagstankar

2010-01-17

jag har en kusin som är två dagar äldre än jag - sara. idag har hon firats med buller och bång. hon packade upp supersnygga rödvinsglas, fräcka champagneglas och presentkort.

till middag åts det klycklingspett och bulgursallad & det sköljdes ner med rödvin. tårtkalas och kaffe. jag är så mätt att maten står mig långt upp i halsen.

nu är det bara två dagar kvar till jag tar steget ur tonåren & jag undrar inte om jag fått en rejäl försmak på vad som komma skall med att dels dricka rödvin & kaffe. sara och jag skojade om vinprovning med ostbricka - nu när vi helt plötsligt blivit så vuxna och mogna.

imorgon ska jag ringa arbetsförmedlingen. jag är som det så tjusigt (?) heter "between jobs", eller snarare så måste jag dryga ut mina timanställningar med en deltid/ heltidstjänst. skulle sitta så fint om man kunde få sitta som kassabiträde i någon mataffär. 100% OB på söndagar - tackar !

nu ska jag avsluta vad jag egentligen gick in på datorn för att avsluta - uppsatsen.

so long, kalsong !

m.


make up store

2010-01-16

bokade precis make-up kurs på make-up store till nästa helg. rasmus julklapp till mig ! jag kommer bli så fin. min största fasa är dock att man ska komma osminkad dit. kul ? åka buss helt ofräsch. bäst att börja tagga !

m.

stadig lördag

2010-01-16

stadig lördag med sovmorgon, långfrukost, proviantering på ica toppen och nu habermas och uppsatsskrivning. tillbringade gårdagen i skanör med emma, alltid lika mysigt. gottigheter och sen lät vi oss bli blown away av både björn gustafsson och team america. humorafton ! ikväll ska jag krypa upp i soffan med min karl eller så blir det bio & snabba cash. jag röstar på det förstnämnda. kvällen ska också innehålla bålprovning med mamsen & papsen. nästa vecka firas tjugoårsdagen och vi tänker gå all in ! 90'tals tema & jag letar febrilt efter ett par buffalos. skulle vara major att bära dessa något otympliga kreationer, men tycks som att dessa platåskor utplånats från jordens yta. har du ett par ? toppa quality ? hör av dig ! jag vill ha !

m.

hur dricker man bäst jägermister ?

2010-01-14

vet ni vad jag fick i julklapp av min bror ? en 75'a jägermister. jag hatar jägermister. sist jag drack jägermister var på victors student och ni som var med vet ju hur det gick. det vet grannarna på solviksvägen också.

tittade i alla fall på drinkar med jägermister. sörjan måste blandas med något om det ska drickas alls, men vad blandat man rävgift med liksom ?

ett förslag var julmust, i ett highballglas med is & citron. öeh ? fast jag måste nog ändå prova det. eller så provar jag rent av en dark angel: med jägermister, vodka & redbull, om jag vill säkra en för tidig död !

tror att jag kör på en klassiker som rysk u-båt. den är som den är, men smakmässigt, är den ingen jordenruntresa !

m.

hey soul sister

2010-01-14

den här låten har gått på repeat hela eftermiddagen & kvällen. riktigt skön och man blir liksom glad. Jag har tillsammans med mamma & pappa plockat ner julen på riktigt. det känns så befriande. imorgon blir det storstädning & jag ska öppna upp för våren att ta plats i vårt hem.

jag har tänkt på en grej. hur duktig är man egentligen på att värna om sina relationer ? är du en sån som tar för givet att folk ska höra av sig eller hör du oftast av dig ? för mig varierar det en del, men jag har insett att jag bara kan bli bättre på att höra av mig till mina nära & kära.

man ska aldrig ta någon för givet. varje relation är en gåva. jag antar att det därför är särskilt skönt när man hittar tillbaka till någon som man inte haft kontakt med på länge. vad är vi egentligen utan våra vänner ? jag hade inte varit något. & jag inser att jag verkligen måste värdera mina relationer högre för att de faktiskt ska vara.

jag älskar er allihopa !

 


julen är slut & granen skall ut

2010-01-14

jag insåg precis...det är ju 20-dag-knut idag !

m.

jag har fikonmarmelad på mina ostmackor

2010-01-14

har varit vaken & uppe ett par timmar. de sista timmarna av min sömn präglades av otäcka drömmar om en sönderslagen sommarstuga och ligister med muskler likt hulken. att jag drömmer märkligt igen tror jag helt beror på att jag har börjat dricka stora mängder gröntte igen. jag inbillar mig det & det skulle ju i och för sig vara lite fräckt om min hjärna går bananas så fort jag dricker örtte.

frukosten har precis avslutats. en tallrik vaniljyoghurt med blåbär & krossade linfrön. trekornsbröd med ost & fikonmarmelad och kallrökt skinka, pepparrot och tomat. att dricka såklart gröntte & apelsinjuice. nu sitter jag & väntar på att rebecca ska höra av sig så att vi kan komma igång med finliret på uppsatsen.

förövrigt ska dagen inte ägnas till så mycket mer än att eventuellt leta lite jobb. my academy ringde igår och hade uppmärksammat min intresseanmälan. vi får se hur det blir med det om jag kan få jobba mer eller om jag måste söka något ytterligare. jo, just det. rummet behöver städas, så det ska jag också hinna med.

förresten, granen tittar ledset på mig. jag tror att den vill slippa röda kulor och komma tillbaka till sina grankompisar. har mina föräldrar missat 20-dag-knut ? känns inte så värst meningsfullt med en gran som bara står och barrar och liksom inte fyller funktionen av mysighet längre. jag kanske till och med kan överraska dem med att bära ut den. det skulle väl inte skada ? julen är ju ändå slut !

m.


minns ni ?

2010-01-13

jag är ett barn av 90talets glada dagar. bland 90talets första barn till och med. min 20th birthday is coming up. kan man tjata om det nog ? blev i alla fall helt sjukt nostalgisk & meckar ihop en playlist med låtarna jag minns !


är ni trötta ?

2010-01-13

jag är trött ! jag är förvisso bara hemma & mellanlandar så ska uppmana mig själv att inte hinna känna efter för mycket. jag ska snart iväg igen och jobba. dagens slutseminarium höjde en inte direkt till skyarna, men klasskompisarnas åsikter får helt enkelt tas som konstruktiv kritik och inget annat.

måste passa på att ursäkta mig för mitt hysteriska asgrav som bröt ut mitt under en opponering. det är inte okej att få en fnitterattack som en 12-åring när någon pratar om allvarliga saker. jag tog 5 minuter, gick ut, skrattade av mig, och kom in till en något mer lättad stämning i klassrummet. jag fick i alla fall en hel del glada miner tillbaka. alltid något !

ska svepa det sista i min jättelika tekopp fundera lite över mina alternativ de kommande veckorna. jag vill verkligen inte fortsätta med skolan. jag hann bara läsa rubriken i metro, men det är någon tv-kanal som efterlyser någon som kan spela mumie & det lockar just nu mer än att fortsätta på mkv.

har jag tur ringer my academy i dagarna med mer att göra och det skulle vara räddningen ! känslorna som jag kände i höstas kommer plötsligt över mig igen & jag känner mig missplacerad. nog med vinterdepp !jag ska bre en macka till och sen ska nog batterierna vara omladdade för lite konfirmander. ikväll kommer jag ramla i säng !

m.


7 kvar

2010-01-12

godmorgon tandtroll !

somnade hos rasmus igår. det blev spontant dit efter en dag fylld av diverse. på tal om att fylla...så har ju jag varit hos tandläkaren idag. har ni tandläkarsträck ? jag har inte det, eller jo, lite. jag är bara rädd för att tandläkaren ska skälla för att jag är så himla slarvig med tandtråd & flux.

skulle i alla fall fylla i en tand som trillat sönder. ja, så är det när man har dålig emalj. detta eviga penslande med gul flourkräm & ändå håller bissingarna på att trilla ur tandraden på en.

trots att jag fick sitta & vänta var det hela mycket snabbt avklarat. petronella föreslog bedövning, men jag tackade nej. jag frågade om det hela skulle göra ont, och hon svarade att det kunde isa lite. illningar är dock något jag vant mig vid, eftersom att det har jag haft i hela mitt liv. dessutom var själva åtgärdandet inte värre än att äta glass så jag är evigt tacksam för att jag slapp bedövningen. det är verkligen det värsta som finns. halva munnen är helt meningslös i typ en halv dag & det finns inget som är så jobbigt som när ens nära & kära måste påpeka att man dregglar för att man inte upptäcker det själv. fräscht liksom ?!

efter tandläkaren pinnade jag hem istället för att sätta mig på bibblan. frukost lockade mer än att dela förmiddagen med en massa sundsgymnasietelever. nu har jag nyligen avslutat en halvnyttig frukost. hembakat trekornsbröd med ost & marmelad. till det har jag druckit söstrarna grenes skogsbärste som nästan är blått i färgen. om ni får möjlighet - prova det ! smaken är inte te-ig, smaken är mer blåbärssoppig med en lite syrlig smak. låter kanske inte alls tillfredsställande, men jag kan meddela att det är det !

ska inta soffan utan tv, och isolera mig med uppsatser. dock är det fruktansvärt irriterande att himym finns så himla lättillgängligt, men jag ska verkligen anstränga mig för att inte fastna framför asvnitten på säsong fyra. det går inte, jag kan inte, jag ska inte !

förresten, det är 7 dagar kvar till jag fyller 20. spännande. högst på önskelistan har jag satt en ny mobil. den jag har är just nu tejpad med maskeringstejp. förmodligen, antagligen, förhoppningsvis inte, ska jag jobba den 19e, men jag har kanske skäl nog att inte göra det när 3/5 delar av familjen fyller år. ja, mamma har det rejält körigt för katten är inte så hemskt mycket till nytta.

nu är det allvar som gäller. ska stänga ner här !
ha det så bra idag vänner, kör försiktigt !

m.

måndagsmåsten

2010-01-11

jag varvar uppsatsläsning med himym. det var ett tag sen sist, men för varje gång jag klickar fram en ny episod så står det klart att det är den bästa serien on earth !

jag är halvt iordninggjord. men ska man vara hemma & ägna dagen år studier är det okej att behålla flanellpyjamasbyxorna på.

rummet har annars fått sig ett lyft med undanplock och jag är därmed en mer harmonisk människa. lite jobbrelaterade  grejer är också lösta & jag känner mig hemskt duktig trots att jag inte rört mig mer än från sängen till soffan.

det är inte direkt så att jag saknar skolan, men jag skulle verkligen vilja hitta något som är 9 till 5 i vår. att fylla dagarna till hälften får mig att känna mig arbetslös & det är jag ju inte. jag är student med extraknäck.

jag kommer säkert ångra detta om en vecka eller så, men jag skulle faktiskt vilja ha mer att göra. dock kan det bli aningen problematiskt att försöka kombinera studier med en heltidstjänst. jag får helt enkelt vänta till terminen är slut om en dryg vecka & hålla tummarna för att jag får en heltidstjänst på my academy i vår.

förresten så ringde de därifrån idag. imorgon ska jag på någon utbildning där. när jag tänker efter är det ganska skönt med en seg dag idag för imorgon ska jag hinna med: tandläkaren, läsa uppsatser på biblioteket, planeringsmöte på ankaret & sen utbildning på my academy. finally, lite 9-5 !

nu ska jag fortsätta fördjupa mig i kvalitativa undersökningar, men innan dess - bara ett avsnitt till av himym ! what up ?!

m.

helgaktiviteter

2010-01-10

i fredags intensivt uppsatsskrivande. sen landa i soffan hos fanny & linus med kycklingspett i jordnötssås & första omgången av let's dance.

igår uppkrupen i rasmus säng med upplösningen av stieg larssons - luftslottet som sprängdes, sen hem för tillfräschning & gäster och efter det, öl på möllan med rasmus, emma & chrille. ramla hem mitt i natten med fruktansvärd hicka.

idag ! vakna upp med sin älskade. äta en dåligt improviserad frukost, men tar igen det med owl city och några galna avsnitt av man vs. wild - sounds like a plan ?

m.

life is a great big canvas, and you should throw all the paint you can on it.

2010-01-07

jag har blivit inspirerad. dels av min header, men också av en massa begåvade individer i min omgivning. (fanny, johanna, emma osv.) jag hittade dessutom ett skissblock i en låda under sängen. nu ska det ritas ! jag har så myckey fantasi going on i mitt huvud. det kanske kan vara lika bra att få utlopp för lite kreativitet när det ändå finns så mycket så det räcker & blir över. något som krävs är dock lite nya pennor & det ska inhandlas ! yeey.

m.

"I never think of the future. It comes soon enough" A. Einstein

2010-01-07

grodan kom förbi. min granne. han bor 25 meter från mig, ändå träffar jag honom så sällan att det är läskigt. jag börjar undra om inte vi typ undviker varandra. förvisso har vi helt olika umgänge & befinner oss på ganska olika stadier i livet. han är hemma från skottland där han numera pluggar & jag lullar mest omkring & väntar på att idéer om min karriär ska uppenbara sig. han åker tillbaka imorgon & vi passade på att ta en fika & snacka skit. vilket är hemskt trevligt. det blir väldigt ofta så när man ses sällan att timmarna bara sveper iväg & man liksom glömmer tiden. så blev det även idag. vi pratade om olika skolsystem, om inställningen till universitetsstudier, om gamla minnen & gemensamma vänner, om drömmar och om ofantligt stora frågor som universum. henrik som grodan egentligen heter pluggar på university of edinburgh - astrofysik & jag ställde en massa omöjliga frågor om annat liv i universum. jag är tveklöst på det klara med att vi inte är ensamma, men henrik är mindre säker. han berättade tillexempel att vårt solsystem är mycket unikt av två anledningar. den första är att alla himla kropparna går på samma håll i sin bana runt solen & den andra anledningen är att merkurius som är planeten utanför jorden skyddar jorden mot tillexempel kometer. dessutom är jordens bana väldigt cirkelformad. detta gör också att avståndet till solen är konsekvent. hade banan varit mer ovalt hade liv inte kunnat existera på jorden eftersom att det stundom skulle vara väldigt väldigt kallt & andra gänger väldigt väldigt varmt. något som jag inte hade en aning om. visste ni förresten att solen består av 99% av all materia i vårt solsystem & samtliga planater utgör den sista procenten. det är lite sjukt. jag blir galen på det här med vad som skulle kunna passa mig. jag älskar filosofi & skulle kunna ägna hela mitt liv åt det...ska jag göra det ? jag har åtminstonde insett att jag inte behöver stressa & det kan ju vara ganska skönt att veta ! & till det har jag skaffat mig ädla visdomsord från en man som det borde talas oftare om, nämligen albert einstein.

m.

man vs. wild

2010-01-07

har krupit upp i sängen med rester av karamell kungen gotter. har laddat några avsnitt man vs. wild - första säsongen. emma tipsa om det igår. sjukt nasty. men bear grylls är så jävla intressant att lyssna på. fastän han äter en massa äckliga saker & utmanar sig själv så att det suger i magen på en, så kan man inte låta bli att sluta titta. han är cool, & jag skulle vilja vara lika äventyrslysten om honom.      förresten, vet någon hur mycket som är fejk ? jag är skadad från höstens studier - nu misstänker jag ALLT för att vara iscensatt. min kritiska radar är påslagen och hela tiden indikerar den om att något är tokigt, men samtidigt är bear grylls för cool för att misstros ! eller hur ?!

m.

uppsatsskrivning going strong

2010-01-07

jag och rebecca har skrivit uppsats hela dagen. den är snart klar. imorgon är deadline, men vi har bara några små detaljer kvar innan vi kan lämna den ifrån oss - vi kommer bli klara i tid.

eftersom att malmö högskola är malmö lekskola så finns inte lärarna alltid tillgängliga. filmen som vi spelat in till det här projektet har legat under process i veckor. vi har inte kunnat avsluta den & det har varit sjukt frustrerande eftersom att vi ville avsluta den först av allt.

imorgon, när det är deadline måste vi till skolan för att göra en sista grej för att läraren behagat höra av sig idag. dagen innan skiten ska lämnas in !!!! okej...jag tänker inte ödsla mer energi på att vara irriterad, men enligt mig är det ganska ruttet !

ska fördjupa mig en sista gång i habermas och offentlighetsteorier. sen ska jag luta mig tillbaka & hålla kväll. det är inte mer än rättvist. tangenterna har fått glöda idag när jag och rebecca har drillat varandra för att uppsatsen ska bli perfekt. det är inte det bästa jag har skrivit, men jag är helt klart nöjd.

m.


the best of the best

2010-01-07

efter att jag & rasmus hade lämnat en present till fanny igår begav jag till trakter jag inte besökt på mycket länge. exotiska skanör fick sig en rejält påhälsning. bästa vännen mötte upp mig på ica & sen bar det av hem till henne för att fixa lunch. vi tillbringade dagen som vi alltid gör när vi ses, med något gott och sen låter vi bara timmarna flyga iväg. det finns inga hämningar för vårt tjat, utan vi pratar, pratar och pratar. efter många dagar & nätter av eviga hjärnspöken är det skönt att kunna ventilera med en klok människa som min vän elmo. hon har svar på det mesta & har hon inte det, så har hon alltid något annat att berätta. när det sen var dags för mig att ta bussen hem, kom jag i höllviken på hur mycket jag saknade rasmus. så jag hoppade av och gick hem till honom. helt klart smidigt. känslan av att vara tvungen att träffa honom bröt ut så kraftigt & jag kunde inte bara motstå den. jag är världens lyckligaste som har honom !

m.

west coast friendship

2010-01-05

jag hade nyss ett nervous breakdown & panikanmälde mig till fortsättningen på mvk:prod 09 - just in case. dyker det inte upp mer jobb inom det närmsta ska jag inte sitta hemma sysslolös. jag kommer bara bli deprimerad, så nu står det klart - skolan fortsätter till dess att jag har heltidsjobb. & det är faktiskt bättre än ingenting. jag får dock lite panik. hur gör man då med csn ? jag fattar inte deras hemsida & de har stängt sina telefoner fram till på torsdag...hm.

förövrigt pillade jag i mig en mandelmussla med grädde & körsbärsylt halv tio igårkväll. lyckats ? nej ! sugerrush till klockan 2, vilket idag har resulterat i sovmorgon till klockan halv 11. dags att vända tillbaka dygnet kanske ? ja, tack.

katten återhämtar sig. det är så glädjande att se henne stå och tigga när det vankas penicillin. hon verkar faktiskt gilla det. dessutom äter hon burkmajs med tillskott & veterinären har sagt att då bannemig börjar hon bli frisk. hon är seg vår lille kissekatt

passar på att gratulera mig & rasmus till våra 17 månader idag. vid den här tiden för ett år sedan var vi upptagna med att kvalitetsumgås för att han skulle resa tillbaka till usa. det ska han inte nu. nu har vi ett hanterbart avstånd till varandra. jag ska nog tillaga en enklare supé åt oss ikväll när huset står till vårt förfogande. mysigt.

idag väntar annars handledning med micke. ser fram emot det. han har varit så positiv till vårt arbete att jag nästan tror att det rä för bra för att vara sant. vi hade en deadline igår. den missade jag & rebecca totalt. micke tog det hela med ett leende på läpparna, eller det verkade så i alla fall. han skulle göra sitt bästa sa han. jag trodde att han skulle totalstrejka, men icke.

lyssnar på owl city och längtar efter varmare breddgrader. cali kanske ? jag hoppas att älsklingen vill återvända någon gång för jag skulle verkligen vilja glida längs den amerikanska västkusten med minsta tänkbara och sen bara ta dagarna som de kommer. det här är så inte jag. visst är jag äventyrslysten, men då ska allt vara planerat i veckor. just nu känner jag bara för att packa det nödvändigaste & sticka. hitta någon sliten vindsvåning i san francisco, jobba röven av mig på något billigt kafé och måla solnedgången på väg ner i stilla havet. särskilt sugen blir jag när jag tittar ut & ser att det är vitt...

are you out there? where the rainy days begin
to feel rather sad and the walls are closing in like the darkness around me
it's so hard to look away when the daylight doesn't ever stay
above this dull apartment view, oh i will surround you - it's quite clear that i'm stuck here
....

nog med dagdrömmar. got to go.
ha det så bra idag - talk to you later !

m.


20 års present ?

2010-01-05

i stockholm träffade jag en sån här. hon hette tess. det är en malteser. jag gillar inte små hundar, men vad finns det att ogilla med den här ? den är inte lik en chiuaua, och därför inte heller lik en råtta. den är bara otroligt söt & väger som mest 3-4 kg, det vill säga lagom. jag är kär ! vill ha, vill ha, vill ha.


karriär ?

2010-01-05

har ägnat kvällen åt yrkestester. jag blir inte klokare någonstans. jag befinner mig fortfarande i spannet mellan bild & form - mat - marknadsföra - informera - hantverk - stöd & rådgivning. det känns som att jag har ganska mycket att välja ibland. något specifikt yrke kan jag inte riktigt bestämma mig för. just nu återstår bara att läsa på. jag kommer hålla på hela natten...

m.

live life, love life

2010-01-04

snart fyller jag 20. jag lämnar tonåren bakom mig och tar det stora klivet in i vuxenlivet fastän jag inte riktigt än ordnat det för mig med hemifrånflytt och så vidare. det kommer inom snar framtid. men tanken slog mig nyss... det är inte så himla dumt att faktiskt göra en lista över saker jag skulle vilja göra i mitt vuxna liv. jag måste ha saker att sträva efter och längta till. det finns liksom ingen återvändo nu ! jag är snart vuxen, och snart kommer det att förväntas en himla massa av mig. jag ska snart bara ha allting klart för mig & vet ni ? jag måste bli någonting. jag tycker inte att det är rimligt att sätta en massa måsten inom en tidsperiod. det kommer jag bara få ångest över - men jag har en ungefär tanke om vad jag skulle vilja göra med livet. det kan ju faktiskt vara kul att göra den här så kallade listan och sen får vi se vilka saker, jag genom årens lopp, kommer kunna pricka av.

listan är inte i ordning, utan mer spontan och vi får se i vilken ordning saker & ting händer, om de händer. jag hoppas också att fler fantastiska saker kan få fylla mitt liv. jag har ju faktiskt hela livet framför mig.

lära mig franska

åka tillbaka till bangladesh

jobba utomlands

skaffa drömjobbet, som jag inte riktigt kommit på vad det är

förlova mig & sen så småning om gifta mig (med rasmus, i hope !)

skaffa två barn

flytta hemifrån

bo i italien

skriva en bok

åka till usa

tatuera mig

bygga/ renovera ett hus

ställa ut mina egna tavlor

skaffa häst

skaffa mig en ordentlig utbildning

återuppta mina spanskakunskaper

flytta till stockholm

äga en range rover sport

åka tillbaka till polen & söka mina rötter

bli blodgivare

starta eget

jag har så himla mycket framför mig. och det finns så klart en massa andra saker som också ska få fylla mina dagar. jag tänker på alla vardagsgrejer som jag bara kommer att älska att göra. jag vill njuta av det som är mitt eget och kanske behöver det inte innebära en lyxsemester långt borta eller att jag kan köpa allt fint som jag längtar efter, utan allt det andra som också gör livet värt att leva... vänner, familj, hälsa och massa annat som gör en lycklig. minst största oroa är i alla fall att jag ska fastna på ett ställe & liksom inte komma vidare. jag behöver mina drömmar och mina mål för att må bra. jag behöver känna att jag har koll & den senaste tiden har det inte känts så. men för att vinna måste man våga & just nu behöver jag bara släppa greppet om fullständig kontroll. jag har ett liv att bygga & jag ser fram emot det så himla mycket. men bortom drömmar och önskningar så har jag en underbar människa jag vill dela mitt liv med & just nu är han min stöttepelare och grund & det är jag så otroligt tacksam för. jag tänker inte bege mig någonstans utan honom, det är då ett som är säkert. länge leve kärleken !

m.





...so don't try to change me

2010-01-04

det känns som jag har tagit semester från mig själv på något konstigt sätt. jag vill att allt ska vara som vanligt, men jag är inte riktigt som vanligt. det var som om någon stängde av en knapp när det plöstligt slog om till 2010. det känns som att jag inte bryr mig. jag bara rycker på axlarna & tror att allt ska bli bra utan att egentligen ha en aning om någonting. jag avslutade 2009 på bästa sätt & så fick 2010 världens sämsta start. jag känner att jag måste ta tag i mig själv. & kanske behöver vi inte älta det här fram & tillbaka i all evighet eftersom att jag kom på det i tid - att det inte känns så bra. jag är ordentlig, noga och längtar efter att få bli vuxen. jag slarvar inte, utan jag planerar allt i evigheter framåt & framför allt så har jag koll. imorgon ska jag återgå till det normala och börja strukturera min vardag igen. jullovet är över - åter till det normala. jag har lekt färdigt. faktum är att jag har en del på gång & då kan man inte bara nicka uppgivet och sluta bry sig. jag har saknat mig själv, men jag är tillbaka !

m.

uuuurrk.

2010-01-04

sitter med nymålade naglar och äcklas dels av lukten men också av pensionärer på tv'n som body buildar. hur äckligt är det inte liksom ? de flesta är en bra bit över 60 och deras kroppar ser ut som om de vore 25. hela konceptet med body building stör mig & jag kan egentligen inte fatta grejen. visst är det skönt med pigga gamlingar och jag önska att det fanns fler pensionärer med gymkort, men att pumpa upp sig så fruktansvärt och måla sig i guldbrun kroppsfärg - what's the deal ?

m.

men gu va fräscht det blev

2010-01-03

kan ni se den ?
vad tycker ni ?

jag tycker den är cool. den franska strofen är material för en gaddning. den eller cogito ergo sum blir det. förresten, min födelsedag is coming up soon. det kan vara något att önska sig kanske... det och en iphone. mohaha !

m.

ut med det gamla, & in med det nya !

2010-01-03

jag blev tvungen att tänka efter vad det är för datum idag. är åter i skåneland och som alltid efter en resa är det skönt att vara tillbaka hemma. stockholm känns i och för sig mer och mer bekant efter varje gång jag varit där och när jag såg ut över flygplansvingen nu på vägen hem kändes det ganska hårt att lämna "mitt stockholm".

stockholm är som en par riktigt bekväma skor. man behöver inte oroa sig för skav, man är alltid torr & varm och framför allt man står stadigt utan att benen ger vika - så känner i alla fall jag när jag befinner mig där. jag känner mig välkommen, bekväm och det är en lagom spänning som som pyr i kroppen.

resan har i stora drag bestått i att träffa bekanta och välkomna det nya året. dagarna har varit särskilt lyckade och jag kan inte sluta längta till jag och rasmus har fått eget hak någonstans i stan.

vi kom upp i onsdags och efter att ha inkvarterat oss hos johanna & leo åkte vi för att handla mat och dricka. kvällen bestod av barhäng på gondolen vid slussen.

torsdagen, alltså nyårsafton bestod utav bastubad, lasangemiddag och förfest och därefter drog vi oss mot stan för att dansa loss på mango bar vid hötorget. champagnen drack vi till lasangerester och nile city.

nyårsdagen var som den ska vara, mörk & seg. vi gömde oss i biodunklet och tittade på den sista stieg larsson filmen. vilken upplösningen. jag är i extas. kriminalromaner, i love it - en dag ska jag skriva min egen.

lördagen då gjorde jag ett besök i farsta för att hälsa på linda, och efter det begav jag mig till hanna och hennes nya lägenhet. kalas. vi pillade i oss vindruvor, rostad majs och torkade jordgubbar till ten things i hate about you. kvällen hette biljard på söder och jag överraskade mig själv.

johanna fixade scones till frukost och efter städning av vår lilla hyreslägenhet åt vi en lång och härlig frukost. sen skynda skynda till planet och nu sitter jag här efter en gratängmiddag.

jag ska krypa ner i bingen och fundera ut hur det nya året ska bli. jag vet inte riktigt varför, men jag skulle helst av allt bara vilja sätta mig i ett hörn och storböla. allt som så länge har varit så självklart blev plötsligt så komplicerat och jag är rädd för att misslyckas.

2010 känns som början på något nytt. jag når snart en ny intressant ålder, och jag har så himla mycket framför mig. och även om jag borde vara glad och förväntansfull så känner jag just nu bara ångest över saker. om det är såhär att vara liten, hur är det då att vara stor ? varför tror jag mig hela tiden veta vad jag vill göra med mitt liv när jag egentligen inte har en blekaste aning ?! det tål att repeteras, om det är såhär att vara liten, hur är det då att vara stor ?

ikväll orkar jag inte tampas med frågor om vad jag ska göra med mitt liv, utan jag spara dessa tumultartade spörsmål till en annan gång när jag inte känner mig som aprikospuré i huvudet. det är inte värt att orsaka sig i en massa smärta när man är trött och allmänt mottaglig för all typ av kortslutning - jag sparar det till en tid då jag kan ta dessa frågor med en klackspark. oj, vad jag skulle behöva höra svärfars glada stämma det ordnar sig, det är inte lika effektfullt att säga det själv. jag låter mest vara dum.

nu väntar en tjock stieg larsson i sängen & jag ska krypa under täcket för att sluka det sista. imorgon återgår jag till det normala och skriver slut uppsatsen. snart är skolan slut och jag laddar för nya måsten.

god kväll mina damer och herrar, på återseende.
- förresten, önskas ett nytt utseende på bloggen ? jag är sugen. är ni ?

m.

RSS 2.0