nu börjar det

2010-09-29

vart tog den här dagen vägen ? vips så var lunchen med mamma över och så fick jag istället jättebråttom till besiktningen av lägenheten. allting gick strålande & på lördag går första lasset. planen är att hinna flytta allt och sen får upp-packning och fixning av lägenheten ta den tid det tar. i can't wait ! nu börjar det, vårt fantastiska liv rasmus lundborg !

m.

you can go your own way

2010-09-29

om jag hade fått välja ett årtionde att leva under i 20 till 30års åldern, skulle det utan tvekan ha varit 80talet. mest för musikens skull. jag hade en period när jag var 15-16 när jag bara lyssnade på queen. jag var helt besatt och gjorde inget annat än att studera freddie my darling love mercury. jag står fortfarande kvar vid att det är 80talet jag skulle vilja göra en resa till för att gå bananas, men 60talet är också klockrent. tänk att få hänga med stones, beatles, dylan eller fleetwood mac och bara glida på gatorna med raybans, breda brallor och ett par tofflor på fötterna. hur coolt ?

m.

den perfekta jackan

2010-09-29

årets mest perfekta jacka finns hos gant. jag har provat den, men det är mycket pengar. samtidigt som jag gillar att vara lös och ledig, så gillar jag även den lite dressade looken. fast jag skulle aldrig ta på mig skinnkjol eller kostymbyxor. bär jag till exempel skjorta gör jag det till jeans. i alla fall så är ridjackan ett plagg som jag mer och mer fallit för. gant har en perfekt, figurnära modell med luva som känns lyxig utan att vara alldeles för mycket. jag älskar den. och materialet, så mjukt ! i love it !

1995,-


passion for fashion

2010-09-29

jag har aldrig förr brytt mig om mode och trender, inte så att det tagit upp all min kapacitet att överhuvudtaget tänka. jag tror att det är hösten som gör det. då får jag nytt liv. den allt mer påtagliga kylan ger mig tecken på liv, jag blir uppfriskad.

jag är en sucker för stickat, grova boots och lager på lager. det finns inget jag hellre skulle vilja klä mig i. det är ledigt och bekvämt, samtidigt som det håller en varm. kläder i största allmänhet är en ny passion och hobby som jag tror är här för att stanna.

till frukost idag har jag bläddrat i oktobernumret av ELLE. världens kanske bästa tidning efter veckorevyn, -bara för att jag älskar skvaller, mode, skönhet, dokumentärer och kultur i en salig blandning. men ska jag hämta inspiration så gör jag det gärna från ELLE. över 300 sidor ögongodis. jag är förlorad !

m.


elshock

2010-09-28

igår hade jag en näradödenupplevelse. ett stycke trasig spisplatta på jobbet och en rejäl översvämning av kastrull, ingen bra kombination. för när jag sen tog i en blöt plåt fick jag tidernas stöt och har idag vart öm i handleder. änglavakt ? jag hade likagärna kunnat krampa & dö !

m.

knitwear

2010-09-28

jag får finkamma bikbok på stickat imorgon istället när jag ändå är i stan för besiktning av lägenheten. jag är jättenervös. det blir första gången jag får se lägenheten sen vi va där på visning. vår fina, stora lägenhet som vi ska göra så fin.

följande står på önskelistan inför imorgon:

svart mössa - svarta tumvantar
lång stickad kofta med stora knappar eller knytband
kort stickad omlottkofta
knästrumpor svarta, vita eller grå
jättelång svart eller mörkblå stickad halsduk

sen är jag redo för hösten tror jag !

m.

ändring i schemat

2010-09-28

med en liten ella kan det svänga snabbt. istället för stan blir det svedala då lilla dockan snorar. jag ska preppa mig med en omgång echinagard och ett glas vitamin-c så att jag inte åker på något. jag har hört att bebis baciller är förädiska. ska i alla fall bli mysigt att komma till lugna gatan i svedala. gosa med fanny & lilla. fika, antagligen ? ikväll jobbar jag med världens bästa kids.

m.

marmeladkok i ottan

2010-09-28

jag är mest morgonmänniska, i alla fall mer än jag är kvällsmänniska. fast det är inte heller sant, eller jo. för oftast fastnar jag framför datorn nattetid, redan dödstrött. sen sitter jag bara där, sitter, sitter och sitter & klickar, klickar och klickar & läser, läser och läser. sen är klockan plötsligt halv 1 & då somnar jag med en duns på kudden. oftast är jag utvilad när jag vaknar 8, halv 9 även om jag kommit i säng senare än 12.

jag älskar morgonmys; att ligga & dra sig, men att vara vaken. gå upp och äta en lång frukost när det fortfarande är lite kusligt ut. det blev inget sånt idag. halv 9 stod jag redan och hackade fikon. nu är marmeladen upphälld i burkar och står på svalning. jag oroar mig. den kändes väldigt lös när jag öste upp den. ska be en bön om att den stelnar. på jobbet använder vi socker med pektin, då behöver man inte mäta mer än; ett kg frukt/bär = 1 kg strösocker med pektin. här måttade jag 10 dl socker+, och en flaska pektin. tyvärr tror jag att 4 dl vatten blev för mycket, men jag tänker hålla tummarna. flytande pektin är kanske mirakelsörja ? ni ska få en genomgång för hur marmeladkok går till senare, om ni är intresserade ? jag tänkte inom det närmsta göra en omgång plommon/äpplemarmelad med. den är också g-g-g-g-g-grym !

m.

morgondagens planer

2010-09-27

imorgon dejtar jag fru lundborg/samevall med liten dotter. staden malmö står på agendan. men innan dess ska jag vara i husesvängen och koka marmelad. fikon-calvados. den kommer bli g-g-g-g-grym !

m.

ordspråk

2010-09-27

det finns ett gammalt ordspråk, som jag precis kom på: på tio jävliga skåne trafiken chaufförer finns det en ängel.

och det är så sant som det är sagt !

m.

en helt vanlig dag på jobbet

2010-09-27

h: detta är så starkt (och gör en ful grimas över sin citron/apelsin juice) som whiskey !
m: meh, du har väl aldrig druckit whiskey ?
h: nej, men de gör så på film.

trots att det ibland kan kännas som att livet blir kortare när man går till jobbet, så har ofta ens kollegor en förmåga att verkligen förlänga det igen. det finns alltid något att skratta åt !

m.

24 september

2010-09-24

tre månader kvar till julafton, idag ! hur sjukt ? tiden bara går. jag vet i alla fall att jag redan har allting jag någonsin kunnat önska mig. hälsa, familj, vänner och kärlek ! vad mer behöver man ?
-jo, jag vet en sak. jag skulle behöva en cykel !


störst, bäst och vackrast

2010-09-24

sverige spottar ur sig musikaliska fenomen, och ofta rakt ut på internationell mark. men sverige har ett musikaliskt geni, ett ! och den som inte håller med, är död för mig. ja, så allvarligt är det !

hon började som ung, väldigt ung och nu har hon jobbat med de största både i sverige och utomlands. jag har aldrig förr varit särskilt förtjust eftersom att jag inte tagit mig tid att lyssna på henne.

det finns så många svenska artister som spelar riktigt skön musik men den här tjejen slår allt, bara man ger henne lite tid. just nu är jag besatt. spotify går på högvarv och bland annat denna, denna, denna & denna rockas stenhårt. mmm, både gammalt & nytt - hon är grym.

vilken är din favorit med fantastiska robyn ? ja, visst hade ni koll på att det var henne jag pratade om ?

m.

uppfinnar-jocke, dags att höja ribban !

2010-09-22

en aluminiumform som går att värma i micron har uppfunnits, men botemedel mot cancer är det ingen som kommit sig för att hitta på. jag undrar vad vi behöver mest...egentligen.

m.

dålig TV

2010-09-22

japp, rasmus har rätt. jag är den mest lättprovocerade människan i världen. men hur kan man inte vara detta när kanal 5 fyller sin tablå med människor som ärligt talat har fluff innan för pannbenet ?

en ysl-tröja köpt i thailand eller what ever schteker minst lika lite som en t-shirt med salming på och att överhuvudtaget supa i TV borde det vara fängelsestraff på.

m.

i rymden finns inga känslor

2010-09-22

jag tror fortfarande att jag är överväldigad. jag ska försöka att beskriva gårdagens biofilm med några korta snabba.

1. mysig enda in i märgen.
2. rolig så att jag bokstavligt talat har träningsvärk i skrattmusklerna idag. ansikte & mage är framförallt drabbade.
3. stämningsfull, innehållsrik och avskräckande.

jag kan inte påstå att jag vet särskilt mycket om aspergers syndrom, men jag vet i alla fall hur det är att inte vara tillräckligt påläst och därmed också full av fördomar. nu i efterhand vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. jag tror nämligen att många som antingen har aspergers, känner någon som har det eller bara vet tillräckligt mycket om det, kommer tycka att sjukdomen (?) blivit en aning förlöjligad. jag kunde få sådana vibbar i alla fall.

jag vet inte om det bara är jag som känner såhär, men svenska manusförfattare har en förmågan att på ett lättsamt och fantastiskt roligt sätt, avtäcka sanningar utan att glamourisera dem med en massa tvetydig hollywoodprål. det finns så många svenska filmer som verkligen ger svar på tal och som naket skildrar en sanning utan att väva in den i en massa orimliga normer som de allra flesta ändå förstår bara är på låtsas.

det finns också många svenska filmer som ger känslan av: "vad var det egentligen som hände här ?", men de allra flesta tycker jag faktiskt att det finns en tanke bakom. ofta när jag sett en utomlandsproducerad film frågar jag mig själv, hur en del kan ha enorma budgetar när allting ändå bara sprängs bort. istället räknar jag hur många miljoner barn som kunnat äta sig mätta för något som jag ser en gång på bio. jag blir ibland riktigt ledsen på hur filmindustrin verkligen bara tar en av sina många uppgifter på allvar, entertainment. -men inte den här gången !

film är som bäst när den kan underhålla, väcka känslor och dessutom förmedla ett budskap och kanske till och med undervisa. i rymden finns inga känslor, fanns verkligen allt med. det är inte så att jag nu efter 1,5 timmes mirakelmys vet allt om aspergers, men jag vet tillräckligt mycket för att inte vara rädd för det längre.

det känns som att myten bakom "konstiga" människor lite har dött och jag har istället fått en bild av hur fantastiskt det också kan vara att inte vara som alla andra. att det hela skulle mynna ut i att bli en helt fantastiskt kärlekssaga har jag heller ingenting emot. jag tycker bara att det är fenomenalt hur enkelt man kan se på något som ofta kan verka väldigt komplicerat.

samhället ställer tämligen höga krav på oss människor. tänk då att vara en människa med relativt komplicerade vanor för att få vardagen att gå ihop. jag hade känt mig så fruktansvärt otillräckligt. oddsen är liksom inte riktigt på ens sida när man dessutom har svårt att läsa sociala koder. jag älskar cecilia fors karaktär som med sitt öppna hjärta och helt kaoitiska personlighet löser allting med a little bit of love. jag var så himla lycklig där i biomörkret. jag vill vara sån, nyfiken på personer, för vilka de är. jag vill också kunna trotsa barrikader och sociala riktmärken och se människor för vilka kvaliteter de har och inte för om de är kantstötta eller udda. tänk om vi alla vore så, då skulle vi inte vara långt ifrån world peace !

m.


onsdag 22/9

2010-09-22

jag har sovit sämst inatt. jag förstår egentligen inte varför, för jag var sjukt trött när jag skulle lägga mig igår. en halv låda popcorn av den stora varianten har väl antagligen en del med saken att göra. vaknade i alla fall när rasmus stack iväg till skolan. det kändes som att det fortfarande var natt och jag ville bara slita tillbaka honom i sängen och aldrig mer gå upp.

nu sitter jag hemma hos mig själv. vädret är härligt krispigt och soligt ute, så att ta sig hem yrvaken kändes inte alls så tufft som jag först hade trott att det skulle bli. frukosten kändes välförtjänt och än har jag inte kommit ifrån frukostbordet. jag tänker sitta här en stund till innan jag tänker placera mig i soffan med veckorevyn och en kopp te.

idag ska jag bara ta det lugnt och plocka iordning hemma, innan jag ska bege mig till stan för att träffa sofia. det kommer bli ett mycket kärt återseende. när vi var yngre var ihoplimmade. men tiden förändrar saker och ting och ibland glider man ifrån varandra. man inser inte när man är ung att vänskap måste underhållas som en trädgård för att inte förfalla. jag blir lika chockad varje gång jag upptäcker det. jag får dåligt samvete -för ibland har man inte tid, men då är det skönt med vänner som har minst lika många järn i elden, som förstår. jag antar att det blir mycket framtidsplane- snack med sofia. det blir det alltid. hon inspirerar mig, denne eldsjäl !

m.

...om kattbebis.

2010-09-21

oj, jag har inte ens berättat om det där med kattbebis. i alla fall, jag har önskat mig & rasmus har sagt kanske ! ja, det var pretty much it -men fatta vad hoppfullt det är. haha.

love,

m.

mellanlandar

2010-09-21

jag är bara hemma och mellanlandar. hade det sjukt mysigt med fanny och ella idag. perfekt strosa på stam väder. åt lite härlig deli-mat på normans också. jag ska chocka rasmus ikväll. jag är redo ! haha, nej...inte för barn, men bannemej för barnvagn. jag är grym på att köra nu. jag har alltid vart så rädd att jag skakar runt lilla ella i vagnen så att hon ska bli åksjuk, men hon såg riktigt nöjd ut idag. så kattbebis och barnvagn, kan det vara något ? förresten, tur att jag packade väskan innan, för nu börjar det bli brådis. ses imorgon !

m.

fika-dejt, bio och övernattning med världens underbaraste

2010-09-21

det känns som att jag langar en intensiv vecka denna veckan. jag har två dagar ledigt, precis som alla, men det känns så där att ha det när ingen annan är ledig. jobb blir det a la tiotimmars varianten torsdag, fredag, lördag, söndag och måndag - innan det på tisdag blir ledigt igen.

tur är i alla fall att världens bästa fanny är mammaledig så att vi kan fylla ut varandras luckor. idag blir det fika-dejt i stan. sist vi hade fika-dejt i stan med alice "kuss" follin lundborg så trasslade ella in sig i mitt nersläppta hår, så idag tänker jag köra bekvämt på vera wang fläta !

ikväll ska jag dessutom gå på bio. i rymden finns inga känslor, är det som står på agendan, och jag är förväntansfull. bio är aldrig så mysigt som på hösten. det blir lite fläng idag, men sånt gillas. jag vill inte känna på torsdag att två lediga dagar har gått helt åt fanders när jag har jobb, jobb och jobb framför mig. well, dags att komma i lite ordentliga kläder så att jag slipper stressa. det skulle kanske vara i sin ordning att packa övernattningsväska till älskling också, så slipper jag ett stressmoment i eftermiddag också. PLANERING !

m.


sweet dreams med zlatan

2010-09-21

har jag någonsin berättat för er att jag drömmer sjukt ? vid ett flertal gånger ? ja, jag kunde väl misstänka det ! det jag har drömt inatt tar dock alla pris. jag verkligen fascineras av drömmar och hur vårt undermedvetna kan koka ihop de mest bisarra historier. en del saker är helt enkelt inte rimliga !

jag vaknade med en mys-behaglig känsla i kroppen. utvilad och upprymd, sen kom jag plötsligt på vad jag hade drömt. jag hade hjälpt zlatan att flytta. det hela gick från att bära fotbollsstjärnans kartonger till att jag plötsligt bar in mina egna i hans lyxhus. vad kan man säga ? han är en sjukt charmig kille. en lite märklig avstickare var dock att han mitt i allt ville sticka och äta pommes i rosengård, men är man zlatan så är man !

m.

tillskott

2010-09-20

christian "kjell-ove" hansåker och erica lowe har tillkommit när vi, vecka två, kör värsta svängen i chamonix. jag och christian är nybörjare och funderar seriöst på skidskola. för jag har nämligen kommit fram till att det är inte okej att bli nerplockad från toppen av en nisse på skoter. betryggande känns också att det inte är jag, ensam med boysen. nu har jag en girly girl att diskutera utgångs-outfits med och ta-hundra-år-i-badrummet tillsammans med. lovely !

m.

jag har fortsatt att vara bakis idag efter helgen, den är skön !

2010-09-20

helgen var maxad. fredagen var skön med sällskapsspel hemma hos broren. lördagen went alla all in. först sen lunch, tidig middag med bill svärfar lundborg och alla syskonen lundborg med oss respektive, plus lilla ella då. jag skyndade sendan iväg på tjejmiddag hos amanda och där vräktes det tacopaj och alkoholhaltidigt. patrik ljungberg kickade förfest innan det blev utgång, som också blev undergång dagen efter. moget att vägra låta bli att kolla kontoutdraget. det är inte okej att diskutera politik på fyllan och jag står sannerligen inte upp för andra människor som inte kan uppföra sig. i sin helhet - en smäckta spännade kväll/natt på stan. ett stort tack till min nya vänskap och kollega på skrattfronten - isa, du är grym !

m.

chamonix

2010-09-18

älskling bokade skidresa igår. fyra yra människor i franska alperna. jag är så sjukt taggad och tänker ligga i hårdträning nu för att bygga lite muskler. det känns som att det verkligen är idé eftersom att mina skidkunskaper kan anses som sämre än typ amatörmässiga. anyhow...det kommer bli en kick-ass semester. är man mongo om man börjar sin countdown nu ? det är ju ändå bara typ 3 månader kvar.

m.

två dagar till val

2010-09-17

så här tycker jag;

ett samhälle bygger på individers engagemang att vilja bidra, men människor har olika förutsättningar för detta. en del är gamla, en del är sjuka och en del står utanför systemet på grund av segregation. någonstans går gränsen för vad som är rimligt att bidra med.

att börja tjäna pengar är det roligaste jag har gjort. helt plötsligt kan jag se resultat i mitt eget liv. jag har som 20åring tagit steget ut i vuxenvärlden och jobbar heltid och med det har jag också råd att betala för en egen bostad. jag känner mig viktig och jag känner att jag bidrar. att skatten ska betalas ser jag som en nödvändighet. det är pengar som jag, genom min vilja att engagera mig i det svenska samhället, anser staten ha rätt att samla in.

jag har i 12 år erbjudits gratis skolgång som någon annan betalt för mig. det är inte mer än rätt att jag ska betala för kommande generationers möjlighet till en utbildning, så som jag fick. skolan är vår näst stadigaste grund att stå på, den stadigaste är familjen ! alla barn och ungdomar ska ha rätt att växa upp i trygga hem och finns inte den möjligheten, då ska det finnas resurser i samhället som stöttar dessa barn.

jag har varit arbetslös, jag har sökt jobb och jag hade tur. ungdomsgarantin fungerade för mig och hur mycket jag än ogillade arbetsförmedlingens bemötande angående mina framtidsdrömmar så hittade jag ett jobb och det är jag evigt tacksam för. genom en praktik kunde jag visa att jag visst var en kandidat för jobbet. jag blev sporrad över att ha fått en chans och jag gav mig tusan på att jag skulle ha det jobbet och jag fick det !

i jobbfrågan håller jag med alliansen. akademiker i all ära, men någonstans måste det ta slut. 12 år är en lång tid i skolan och jag imponeras av de som vill fortsätta. men vi är inte alla likadana, vi har alla olika behov som behöver tillgodoses. möjligheten till att skaffa sig en universitets-/ eller högskoleexamen ska finnas. men för oss som vill komma ut i arbetslivet utan att läsa oss blodiga måste det finnas en annan utväg. jag förespråkar reformer mot mer praktiska utbildningar som är likvärdiga de akademiska, men som inte innebär evigheters av läsande.

jag är inte sjuk, jag är frisk och så ser situation ut för många andra unga med mig. vi är viljestarka, vi är effektiva och vi vill inget annat än att jobba. arbetsgivarna ute på arbetsmarknaden ratar oss för att vi inte är kompetenta nog. de vill anställa folk som är erfarna därför att det är dyrt att anställa oss ungdomar. jag säger; alla som kan jobba ska jobba. det kan kvitta hur mycket du vill jobba, men jobba så mycket du kan ! samhället borde se till viljan och efterfrågan på jobb. skapa jobb om folk vill jobba. det måste bli effektivare och billigare att anställa folk och därför sympatiserar jag med alliansen.

en annan stor hjärtefråga som jag har, det är sjukvården. här kan jag inte alls hålla med alliansen för att jag ser inte hur det ska gå ihop. alliansen säger; privatisera vården, det skapar jobb, blir konkurrens och mindre köer. jag säger; hur ska det finansieras ? jag tror att det kommer bli en kapplöpning om patienterna. sjukhusen kommer att rustas för bästa tänkbara vård, men människor kommer att behandlas enligt minimikrav. människor kommer att ses som varor i ett enda avseende, att handlas med. en cancersjuk människa ska få vård efter behov och detta ska samhället hjälpas åt att bekosta. jag förespråkar reformer för en gemensam välfärd och hårdare krav på vem som ska behandlas enligt vad. sjuka ska ha rätt att tillfriskna, för alla kan bli sjuka, låg-/ som höginkomsttagare. dock ser jag inte det som en lösning att en höginkomsttagare skulle behöva skatta mer för den gemensamma sjukvården. ett enkelt scenario som raserar detta, skulle kunna var: en låginkomsttagare blir cancersjuk, så även en höginkomsttagare - höginkomsttagaren har betalt en högre skatt för den gemensamma välfärden - vem kommer anse sig ha rätt till den bästa, snabbaste och effektivaste vården ?

jag säger; utbilda mer sjukvårdspersonal snabbt, utan att det kostar en massa pengar. praktiska utbildningar utan en massa krånglig akademi. teorin går att läsa in under en praktisk utbildning, det är väl så vi tar körkort ? fortsätt att modernisera ett välfärdssverige genom att vi gemensamt bekostar den, men se inte rikare människor som mer ansvariga för att stå för sjukas rätt att bli friska. samhället innebär olikheter, men jag tycker snarare att oavsett vilja jobb vi har, så är vi alla lika viktiga. vi har en roll i samhället och den innebär engagemang och att vi bidrar. kom igen sverige - vi måste vara ansvarsfulla och inte hela tiden jämföra våra egna ansträngningar med grannes. millimeterrättvisa är det som skapar klyftor !

m.

förstagångsväljare

2010-09-16

jag har sjukast ångest för det här med valet. jag har verkligen insett hur viktigt det är att man röstar, men vad fasen ska man rösta på ? ska man rösta med hjärtat eller med hjärnan ? för en gångs skull känner jag att rösta med hjärnan borde vara vettigare, men så fort jag tänker klibbar tankarna som spagetti. jag kommer typ aldrig kunna bestämma mig till på söndag. vad ska ni göra i helgen ? jag ska läsa partiprogram !

m.

man ger ett finger och så tar de hela handen

2010-09-16

jag äter yoghurt varje morgon. yoghurt som är naturell eller lätt smaksatt med vanilj. toppingen varierar. just nu kör jag pauluns müsli med vanilj och blåbär. en liten parantes ! det är den första müslin jag ätit som inte blir helt blöt och seg så fort den kommer i kontakt med fil, mjölk eller yoghurt -den är awesome. det crunschiga är fortfarande där liksom.

i alla fall så är frukosten alltid lika spännade. får jag behålla den, eller får jag det inte ? jag gjorde missen att mata katterna med mina rester en morgon. oh no, varför gjorde jag det ? nu sitter de båda på köksbordet och stirrar ut mig i väntan på ett slick. jag får liksom kasta i mig maten för att undvika att bli attackerad. det hjälper inte att sjasa på dem, eller knuffa ner dem från bordet. helt plötsligt sitter de där igen, på var sin sida, och bara stirrar. stirrar och följer min rörelse från skålen till munnen.

varför skaffar man husdjur nu igen ? eller nej, fy vad hemsk jag är. jag älskar mammas och pappas kurrande små bebisar. de tillför så mycket. igår innan jag skulle lägga mig fick jag en påhälsning på rummet av ingen mindre än oskar. han trampade runt, kröp under täcket och "buffade" sitt huvud mot mig, kuddarna och allt annat han kunde hitta. han fick ett nytt smeknamn; pluffse. det passar honom så sjukt bra. han är gigantisk, lite pluffsig och dessutom lite småkorkad. att kela är förstaprio och även fast man inte är riktigt in the mood, så hoppar han upp i knäet på en eller klänger på ens axel som om han vore en papegoja. inte riktigt klok är han !

m.


this boots are made for walking

2010-09-15

åhnej, shopaholic'en tog över i pausen till skånefruar. dessa bootsen är på väg hem till mig. fast 299:- är de lätt värda.


in 5...

2010-09-15

duscha på fem minuter och sen är det halv åtta hos mig som gäller. tror ni jag kan klara det ? upp till bevis !

m.

hairday !

2010-09-15

igår, typ kl 11 upptäckte jag följande: mitt hår var perfekt. arrangerade en liten fotosession. blicken är aningen dimmig, men det är inte det vi fokuserar på nu vänner. jag har varken energi eller lust att lägga pengar på dyra hårvårdsprodukter. jag har dock upptäckt att mitt hår har vissa behov. jag behöver tillexempel ett schampo och balsam som återfuktar, annars blir det frizz och frizz only. så nu provar jag alla återfuktande, schampo'n och balsam mot torrt och slitet hår. schwarzkopf har en repair-serie med allt inkluderat. jag har kört deras inpackning också. mitt hår blir lent som sammet. jag ska börja ha fläta som standard och preppa håret med droppar mot frizz, håret blir sådär perfekt hippie-aktigt. me likey !


vaken ?

2010-09-15

vaken ? nja, definiera vaken. taggad på att jobba ? nja, det är mer en känsla av "det måste bara göras" som cirkulerar i kroppen. två och en halv arbetsdagar kvar denna veckan, sen kan jag hålla helg. skönt ? nej, det är fantastiskt underbart befriande skönt !

m.

ful eller snygg ?

2010-09-14

ibland känner jag mig så fruktansvärt elak, men jag tycker faktiskt att det finns mer eller mindre vackra människor. mitt sinne för mode, jag vet inte ens om det existerar, men mitt intresse för det, det växer. med det blir också känslan för skönhet allt påtagligare. jag menar, jag blir duktigare och duktigare på att hitta det som är min egen smak. plötsligt ser jag saker hos människor som dels passar den, men också det som inte gör det.

fast så är det väl ? vi är cyniker hela bunten och vi gör inget hellre än att hänsynslöst sortera och bedöma människor, särskilt för deras yttre. i relationssammanhang tycker jag att detta är extra synbart. man lockas och fascineras av det yttre och det är också det som ger insidan en chans. det är för mig inte bara en klyscha, det är fakta och så fungerar jag.

något som också känns fruktansvärt att säg, det är; samhället består utav fack, mer eller mindre. se dig om i din bekantskapskrets. hur är dina vänner ? hur är människorna som du trivs tillsammans med och som du omger dig av ? visst värderar du dig likstämmigt med dessa ? ja, okej...ni kanske inte har samma tycke och smak angående precis allting, men du tycker nog ändå att ni spelar i samma liga.

hur ser din relation ut ? är du tillsammans med någon ? i så fall, hur förhåller du dig till denne utseendemässigt ? du attraheras av din partner; ja och du tror att det är ömsesidigt -konkret menar jag, du tycker att ni är lika snygga och han/hon med ? ni spelar helt enkelt i samma liga.

ute på stan då. om du ser dig omkring bland människor som går förbi. visst kan du peka ut tre personer som du tycker är mer vackra och tre som är mindre vackra ? det kanske har att göra med denne personens gångstil, sitt sätt att klä sig eller att denne beter sig på ett visst sätt i en viss situation. för att vara väldigt koncis; du tycker att han/hon är snyggare eller fulare !

hur kan det ha blivit så här då ? hur kan det vara så att utseendet spelar så stor roll att vi bara genom en blick kan skapa hos en hel uppfattning av en människa utan att ens känna personen i fråga ? det känns väldigt primitivt att vi faktiskt fungerar så här. det behöver kanske inte alltid handla om stereotypa kategorier, för i mitt kompisgäng är vi en hel skara ganska olika typer, men trots det tycker jag nog att vi mer eller mindre spelar i samma liga. nu finns det säkert en del av er som tycker att jag har höga tankar om mig själv, eller så har jag inte fattat vilka jag egentligen umgås med, höhö...men jag står för det. jag tycker mig tillhör ett visst fack och sen är det upp till dig att avgöra vilket detta är och om jag har rätt eller fel angående de andra i mitt fack.

jag tror förvisso att hur en personer ser ut, det spelar bara roll i relationens begynnelse, för sen släpper man liksom det. -utsidan ger insidan en chans. det är som att vi människor måste hävda oss redan från första sekund och när vi sen upptäcker att folk inte är si eller så som vi först trodde, då spelar det liksom ingen roll och det är då vi fattar tycke för varann. jag har kanske helt fel -det kan bara ni bestämma. jag kommer i alla fall på mig med att vara besviken på mig själv för att jag ibland är så fördömande. tänk så många eventuella fantastiska relationer man går miste om varje dag för att vi placerar varandra i fack och ratar varann utan att egentligen veta ett skvatt om varandra.

jag ska bli mer öppen och mottaglig. jag ska se på människor på ett nytt sätt -tänk vilka nya erfarenheter detta kan tillföra ens liv. och vad är det egentligen som krävs ? ett leende och ett hej till en främling på bussen ? ja, det kan nog faktiskt räcka ! worth a shot, i alla fall !

m.

ibland undrar jag

2010-09-14

ibland undrar jag över ganska udda ting...

...varför är det obehaligt att kyssas när man tittar ?
...varför värmer det i magen att se en gammal kärlek, från när man gick på mellanstadiet, ha blivit gråhårig redan typ 22 år gammal ?
...varför svär man över sånt som man ändå inte kan påverka, typ fint fint regn, som känns som en dusch (?) i ansiktet ?
...varför fastnar en del saker i huvudet; personer, musik eller till och med namn ? som igår, kan tro att min pojkvän blev paff när jag plötsligt frågade; vem är ovechkin & drogba ? namn som jag omedvetet uppfattat och som ekat i mitt huvud länge, länge.

m.

bästa reklamen

2010-09-14


work it

2010-09-14



jag har hittat träninsskorna jag söker och de ska få hjälpa mig att forma en kick ass fast rumpa. yepp, jag har kärat ner mig i reebok easytone. dessutom kommer de inte att punktera plånboken fullständigt. 999,- at stadium, TAGET !

lyx

2010-09-14

idag har jag suttit, suttit och suttit. det sjuka är att jag typ har ont i ryggen nu. jag borde kanske göra något av den här dagen ? eller inte. fan vad skönt det är att göra ingenting. extra lyxigt har det också vart idag med facemask och lemoncurd-glassen jag pratade om innan. GODAST !

m.

by Barry Lategan

2010-09-14

1966


RR

2010-09-14

varje gång rachel ray säger; parmigiano reggiano, jublar publiken och varje gång publiken jublar, dör jag !

m.

upp with the tupp

2010-09-14

sex ringde klockan, and for what...? jag är ju ledig idag. jo, rasmus skulle till jobbet. jag bryr mig inte -jag är ledig idag ! och att sova tillsammans med älskling är det bästa som finns, så då kvittar det när klockan ringer. jag tänkte att jag skulle försöka somna om, men nu är jag typ för pigg för det. ligger dock kvar i sängen -jag är för trött för att gå upp. funderar på vad jag ska äta till frukost. yoghurt med pauluns müsli ? american panncakes ? rostemackor med ost & marmelad ? jag får se vilket det blir. idag är det i alla fall stanna inne, titta på tv och äta lemoncurdglass- väder. happydays ! ledighet när den är som bäst !

m.

linnea in the US

2010-09-13

jag älskar att gå upp tidigare för att kunna äta frukost länge och blogg-surfa. sitter just nu och avundas min kollega som bytt sverige mot usa. ett år i high school istället för tvån hemma i sverige. heja linnéa ! och det kanske fräckaste av allt, hon är i texas ! kolla själva: http://www.linneaintheus.devote.se/

m.

jag spetsar morgonfrukosten

2010-09-13

hoppas inte jag blir full nu när jag ska gå till jobbet. fikon- & calvadosmarmelad på mackorna med brännvinsost. fast det är nog ingen som märker skillnad. jag brukar vara lite fnittrig på jobbet.

m.

i-toppen-sexigast

2010-09-12

han delar i-toppen-sexigast med mads mikkelsen.

lite look-alikes, kanske ?, till och med !





bra att jag tidigare under kvällen påpekade att jag ogillar danska. fast det är klart. språk och att produscera sexiga avkommor går kanske inte hand-i-hand. så länge de pratar engelska, möjligtvis ryska eller alvspråk är jag helnöjd.


söndag

2010-09-12

jag sitter just nu och tittar på eastern promises och misstänker att jag kommer att somna upprörd. det var längesen jag hade en tv-kväll faktiskt. det är åtminstone positivt. borde kanske ladda för jobbdag imorgon. en del säger; ledighet är underskattat. jag säger; ledighet är uppskattat !!

m.

jag tycker inte om danska

2010-09-12

[in dåbbel äsprässow]

man bara, men...abooo !

m.

jag ger aldrig upp

2010-09-09

jag fick sån ångest idag när jag gick hem från bussen. vart tog sommaren vägen ? jag brukar gilla hösten, verkligen ! man kan kura upp sig i soffan i en filt, titta på film och dricka stora baljor med te, utan att riktigt bry sig om hur det är ute. det är liksom bara helt okej att hålla sig inne när det mörknar. det kanske bästa av allt är att tända en massa ljus så att det doftar varmt och lite sött.

idag fick jag dock panik. jag blev knäpp av att titta på träden som sakta men säkert skiftar sin skira gröna färg till gult och rött. det är härligt med den krispiga luften, men jag vill liksom inte fatta att sommaren är slut. jag vill liksom inte att det ska bli kallt och grått. jag vill inte behöva slåss med ostan- och västanvind när jag ska ta mig till jobbet. jag vill inte att det ska bli blött och så småningom också slaskigt och långa mörka dagar.

det verkar som att många får nytt liv på hösten, och det brukar jag också få. man är liksom redo för en nystart med skola, jobb eller att ta tag i träning. det blir liksom vardag igen. idag var den känslan som bortblåst, allt jag såg var död. det låter hemskt, men det var som om allt liv bara gav upp andan och drog ihop sig. typ; jag ger mig, jag ger mig. hoppas jag inte deppar ihop i höst och ger upp jag med. jag vill vara full av energi, jag som ska inreda en lägenhet, börja träna och bli lill-boss på jobbet. MÅSTE KÄMPA !

m.


bo kaspers orkester och jag

2010-09-09

jag chillar med mina polare; bo kaspers orkester. det är stämningsfullt och passionerat här vill jag lova. jag har aldrig vart så förtjust som nu. det känns väldigt moget på något sätt, vuxen musiksmak liksom. saxofon har vart lika med oljud för min del innan, nu älskar jag det. sa jag att det är stämningsfullt här ? var fan är min karl ? baah.

m.

hösten hos zara

2010-09-09

hösten hos zara känns lite tråkig, eller vad säger ni ? jag vet inte riktigt om jag vågar gå all in på bondjäntelooken som förvisso har lite edge, men way för mycket cowgirl-hoowdy hoowdy-wibes över sig. har dock hittat ett par grymma byxor som jag tänker göra ett försök att få tag på imorgon. hoppas dock att man slipper det där säckiga i grenen som faktiskt ger lite känslan av ett STORT PAKET, if you know what i mean !!!!

hela looken känns komplett, men för lite mer vardags-groove hade jag haft thisha med tryck, stora solglasögon, mycket guldigt bling-bling och ett par heliga converse.


trött måste bytas mot TRÖÖÖÖÖÖTTTTT

2010-09-09

jag är trött. inte på att gå upp, inte på att gå till jobbet, inte på någonting särskilt faktiskt, utan bara trött. förkylningen har så gott som dragit över och jag känner mig mycket bättre, men fortfarande är jag sådär hängig i kroppen. jag vet egentligen vad jag skulle behöva och det är träning. jag skulle behöva veta att jag lever. jag skulle behöva ta ut mig ritkigt ordentligt under ett hårt träningspass, komma hem, äta och sen somna som en stock. men när jag kommer hem mellan halv 8 och 8 efter jobbet är träning det sista jag orkar tänka på.

jag skulle vilja uppfinna en mirakelkur mot dålig kondition. inte för att slippa träna utan för att försöka börja. för det som tar emot just nu, det är min usla kondition. om jag skulle börja träna nu är jag rädd för att jag skulle kollapsa -psykiskt. det är dumt att sitta här och intala sig själv att man inte kan eller inte skulle orka om man väl skulle sätta fart, men jag känner min kropp så pass, att jag vet att det skulle kännas, om jag gav mig ut och sprang nu. det tar emot, för jag vill inte vara usel och istället skjuter jag på det.

så om man kunde uppfinna en mirakelkur mot dålig kondition skulle den gå ut på ungefär; att man får en så där lagom bra kondition att starta ifrån. en kondition som motiverar en, en som gör det kul att träna och inte en som gör att man för andnöd efter 300 m och blodsmak i munnen.

när vi flyttar till nya lägenheten ska jag dock bruka allvar. jag ska köpa mitt första gymkort någonsin, investera i ett par bra träningskor och sen ska jag jogga och styrketräna. styrketräning har aldrig varit min grej, men jag känner mig död i ryggen på jobbet ibland, så nu är det dags för den här kroppen att få sig en make-over. jag kommer behöva många pepp-talk om jag ska klara det här. men faktum är att jag är rädd för att bli gammal och stel, och jag är 20 år. jag oroar mig faktiskt att jag har misshandlat min kropp redan och att jag aldrig kommer att bli så vältränad som jag en gång varit, men det är bara bortförklaringar alltihop för att jag är lat. så nu är det dags. jag ska börja träna och denna gången är det inte bara prat !

m.

lady marmelad

2010-09-07

idag åker jag till svedala för att gosa med 2/3-delar av familjen lundborg/samevall. vädret är dock katastrof så jag sitter lite och drar på det. bussen går i och för sig 11.36 så det kanske hinner dra förbi ? det ser mörkt ut, det är verkligen höst, but i stay positive - lika bra liksom.

gårdagen blev lång. 15 timmars arbetsdag, ungefär. vi stannade efter stängning igår och gjorde marmelader. bästa marmeladerna någonsin. längtar tills de står på hyllorna på märtas. sju sorter är typ rekord. varför är marmelad så onyttigt ? det är sjukt underskattat. jag älskar att kombinera, mixa, hacka och röra. yeeeey.

m.


maria, aka buffén

2010-09-06

jag är sönderbiten och nothing but; SÖNDERBITEN. det kommer bli en lång dag för mig och mina myggbett - seriöst. instänga i jeans, woho ! det fantastiska med det vore nog att jag inte kommer åt att klia, det vill säga klia sönder så att fulla märken uppstår. myggbett 1 poäng, maria noll. jag hoppas på mycket att göra idag annars kommer jag att go mad, probably. den som tycker sig själv vara en vänlig själ, åk förbi ett apotek, köp en tub xylocain och kom till mig på märtas. en stor belöning finns möjligtvis att hämta. tack på förhand.

mvh,
m.

freak-show

2010-09-05

...vårt mål, alkohol -sånt som bara kvinnor tål; SKÅL ! jag ifrågasätter det starkt !!!

följande scenario utspelar sig: det är lördag och stämningen god. det vankas kräft-/ tältfest hos någon bekant. kvällens outfit sitter som en smäck och i plastkassarna klirrar det härliga ljudet av glas mot glas. tågandes, sjungandes och sörplandes rör sig glada vänner mot kvällens destination efter mellanlandning halvvägs. återigen är stämningen god. kvällens skoval stavas 14 cm och platå. status lyder: ömt, men fortfarande motiverat. destination nås senare (?) än beräknat efter att följande beslut tagits: vi äter hemma. nåja, slutligen slås god stämning av kräftos, fukta och dimmiga blickar. bänken och bordet torkas rent och i samma veva rivs det också upp en maska i nyinköpta strumpbyxor. kvällen är förstörd är första tanken, men efter en omgång bittert muttrande och ömt tröstande glöms det olycksamma nederlaget bort och med det är den första omgången plastglas snart också tömt. datorn som förstärkts med STORA högtalare förkunnar om en dansant och minst sagt stämningsfull afton. så småningom byts killer heels mot lånade trätofflor. munhugg utbytes över låtval och det faktum att kvällen tycks bli en så kallad intro-afton. det spårar ur. ilskan väller slutligen ur kroppen. det görs försök att hålla tillbaka det som håller på att bubbla över: BAM - arg kommentar möts av chockad min. härnäst svärs det högljutt och någonting, en flaska, krossas mot marken. frustrationen brottas med skratt som slutligen tar över. avskildhet eftersökes. perfekt, en kall, våt stentrappa. till och med urinvägsinfektion är bättre än att stå öga mot öga med en riktig sosse-party-dödar-idiot. efter ex antal sönderspelade låtar kommer skammen krypande och då vet du att det är dags att vända blad ! en lång promenad, barfota, i en stjärnklar natt, med bara den som kan återställa lugnet i en uppjagad kropp, påbörjas. det känns så småningom bättre. huvudet landar tungt på kudden redo för att vakna till en ny dag...thank god.

m.

mmmmmm..,

2010-09-02

jag hoppas inte att fisherman's friend har en laxerande verkan om man äter förmånga. jag har nämligen tryckt i mig en hel paket snart. salmial varianten är to die for !!

m.

stångad av ett formbröd

2010-09-02

jag satt och glodde igenom mina bilder på facebook. det är ju också ett jäkla sätt när det ligger tvätt i maskinen. i alla fall så kände jag mig bara så tvungen att blogga om den här bilden.

det var jag och emy, året är 2008, och charterorten heter ayia fucking napa.

jag får sjukaste schlagervibes när jag ser denna bilden. det är precis sekunderna (?) innan temohöjningen kommer. nästa rörelse är en flaxande arm i vädret. att jag dessutom har vinden (varmluften från fönen) som får håret att flyga gör det ännu mer till en scen tagen ur ESC. jag kanske har dolda talanger och en ny karriär jag kan satsa på. vem vet ? inte jag i alla fall !


soppa

2010-09-02

jag är sjuk, jag vill ha soppa. jag hittade en bit purjolök, tomater och morötter. kryddar gör jag med ingerfära. jag meddelar om resultatet, men jag tror att det kan bli en hit ! mitt dilemma är dock; jag känner ingen smak. fast det är klart, skulle soppan smaka katastrof, kan jag äta den i alla fall !

afrikansk musik får the rhythm att gå på högvarv här hemma i köket. den här funkar att rulla höfterna till, denna lika så och när jag ska vässa partymoodet är detta en favorit.

m.

UPPDATERING:
soppan blev superb. ganska stark, men i övrigt helt över mina förväntningar. jag hatar soppor med bitar i; spad och grönsaker eller liknande i. jag vill att den ska vara fyllig och krämig. därför mixade jag grönsakerna efter att de hade fått koka en stund. resultatet blir matigt och så slipper man oroa sig för sönderkokta morötter.

så ja; prova själv.

till två portioner

två tomater
purjolök, eller kanske gul lök ?
5-6 späda morötter
färsk eller torkad ingerfära efter smak
1 st buljongtärning
5 dl vatten
torkad chili, typ pirripirr (våra är import från bangladesh, ÄKTA VARA)

lycka till !

plus-minus-noll

2010-09-02

den bästa medicinen mot förkylningshelveten heter VISA-kort.

- my name is maria, and i am a shoppoholic. fast jag försvarar det hela med att en ny höstkofta och halsduk är en bra investering, så att jag inte blir sjuk mer i höst.

m.

sjukdomsångest

2010-09-02

att vara riktigt förkyld kan vara bland det värsta, enligt mig. för jag blir aldrig så ineffektiv som när jag börjar känna mig sjuk. sen jag fick jobb på märtas har jag blivit lite av en arbetsnarkoman, - jag gillar verkligen att arbeta. om sanningen ska fram så tillbringar jag nog mer tid på min arbetsplats än hemma. det är inte för att jag inte trivs hemma, utan för att jag, nu när jag har ett jobb, verkligen vill jobba och tjäna pengar.

igår tog det i alla fall stopp. ex antal uteblivna semesterdagar denna sommaren har lett till att jag tutat och kört, utan att jag riktigt känt efter i kroppen hur det känts. jag har liksom inte riktigt fått pusta ut, ta det lugnt och ladda om batterierna. i sommar har jag lyckats hålla mig frisk, men när pojkvännen förra veckan drog på sig en sån dunderförkylning var det liksom bäddat för att jag skulle åka på en känga jag med.

jag skulle inte vilja kalla mig själv hypokondriker, för det tycker jag är att ta i. men när jag inte känner mig bra blir jag liksom så fokuserad på det, att det inte finns utrymme för någonting annat. jag hänger upp mig på huvudvärk, snor och en öm hals tills jag intalat mig själv att jag inte kommer bli frisk förrän jag varvat ner ordentligt. nojig och lat eller bara smart ? för mig fungerar det inte att stå & tycka att man är äcklig när man ska vara effektiv bland andra människor så då tycker jag att det är bättre att vara hemma och verkligen ta det lugnt en dag, än att stå på jobbet och vara kass och försöka vänta ut någonting som kan ta mer än en vecka,

dock har jag saknat att vara på jobbet idag, men känner ändå att om jag inte hade sjukat mig idag hade jag antagligen att fått dras med den här förkylningen mer än ett par dagar. just det där med sjukdom i kombination med arbete är verkligen en röra. vem gör man en tjänst ? förhoppningsvis håller sig mina kollegor friska om jag inte står och flåsar baciller på dem, samtidigt får de jobba rövarna av sig för att jag inte är där. hade jag istället valt att gå till jobbet idag hade de antagligen ändå fått jobba mer än jag eftersom att min energi är lika med noll just nu. hm, jag gjorde rätt att stanna hemma idag, eller hur ?

m.

RSS 2.0