helgen

2011-03-20

jag skäms en aning. jag har inte vart ute i solen det minsta denna helgen. vi har slappat, och oj som vi har slappat. jag vet inte, men att bara ge sig ut och gå i sin ensamhet motiverar mig inte. jag måste liksom ha ett mål att gå till. förvisso skulle jag behöva kompleteringshandla några saker på willys, men då tar jag nog cykeln. det blir i alla fall en liten utflykt.

fanny, linus och ella gästar nu i eftermiddag. jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på, men ella vill kanske ut i friskaluften ? kvällen ska tillbringas i precis samma lugna anda som igårkväll och i fredags. jag behövde bara vara. jag har nästan känt mig lite folkskygg. jag har liksom inte gjort någon större ansträngning för att ta mig för att göra något heller. det har varit skönt. jag tror jag behöver vilan.

igår och idag har vi illa (?) nog suttit bänkade i soffan. om inte med någon film, så med serier eller annat mindre meningsfullt. det känns som att man borde ta vara på vädret, men även en sån sak kan jag bli stressad av. måsten, som om solen bara lyser denna helgen liksom ? att ta saker i sin egen takt och att göra sådant som man just för stunden vill, det får mig att varva ner.

fikan med sanna i fredags mynnade ut i att bli lite brain-storming angående vad vi vill med våra liv. jag tycker om sanna så mycket för det. hon är så motiverad, stundom velig, men motiverad. hon har sin lilla plan. jag har funderat denna helgen på vad jag vill. vart jag vill komma. jag skulle behöva sätta mig ner, göra en översikt på kanske 5 år. försöka reda ut vad jag skulle vilja hinna med. det där med att välja utbildning och välja yrke det kommer kanske allt eftersom man blivit klar med allting annat. det finns ju en del saker jag skulle kunna checka av. andra blir jag bara hysterisk över att tänka på. sånt som att spara pengar och att ta körkort. det finns så mycket annat jag skulle vilja göra istället.

jag har funderat på en sak ett tag nu. kanske skulle man läsa en kvällskurs eller engagera sig idiellt. skulle inte det kunna tillföra lite mer glädje i vardagen ? jag skulle vilja fördjupa mig och lära mig förstå människans inre. beteendevetenskap lockar, så även att läsa filosofi och mer psykologi. det var mina favoritämnen på gymnasiet, förutom svenskan. jag vet att jag inte skulle vilja läsa något sådant på universitetet. jag vill inte vara tvungen att tenta i något som jag dels tror är väldigt svårt och dessutom mångt om mycket; flumigt ! jag skulle utan någon som helst tvekan tappa motivationen. därför inbillar jag mig att ta tag i det här på egenhand. först av allt skulle jag vilja förbereda här hemma. fixa iordning med en mysig läshörna för att det hela ska kännas mer naturligt. sen skulle jag vilja bena ut för vad det finns för teorier och hur vetenskapen spelat roll i att förstå hur människan fungerar tankemässigt. olika mentala stadier intresserar mig särskilt mycket. varför blir man psykiskt instabli ? vilka faktorer spelar roll och hur har utvecklingen egentligen sett ut när det gäller behandlingsmetoder ? det finns så oändligt många frågor. jag tror att läsa mycket skulle hjälpa mig massor och att slippa pressen från skolan. jag ska spinna vidare på det här. det kanske kan leda till någonting eller inte.

stanley kubrick's film the shining, baserad på stephan king romanen med samma namn, har varit dagens djupdyk bland knäpphet. jag blir nyfiken, inte bara på galna människor, utan också på hur man kan tycka att galenskapen är så intressant. vem drabbar den och varför ?

nu blir det lunch. jag återkommer med mer sånt här "bla bla bla"

m.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0