life & death

2010-03-10

lyckades komma från jobbet i vettig tid ikväll. verkligen skönt ! jag har omöjligt för att sova när jag är helt uppe i varv, så att kunna koppla av en timme & sen ändå komma i säng i vettig tid - det är så tacksamt.

det var en tunn skara kids ikväll, trots det var ljudnivån som den brukar. jag har blivit bättre på att stänga av när jag faktsikt måste för att orka.

vi hade besök från en begravningsbyrå ikväll & med det sagt var temat givetvis döden. kidsen hade skrivit frågor & jag blev verkligen imponerad över deras engagemang. men visst är det så, att det som är lite tabu att prata om, det är man extra nyfiken på ?!

när jag tänker på döden och på det som jag hoppas ska finnas efteråt blir jag alldeles konstig. jag tror att jag har sagt det för. jag får ungefär samma obehagskänsla som när man tillträder något som inte får tillträdas. det är som om en högre makt viskar i mig att när min tid är inne då får jag svaren & innan dess bör jag undvika att fördjupa mig. ungefär som att svaren är för stora för att en levande människa ska kunna handskas med dem.

livet - döden. visst är orden vackra ? jag kan inte låta bli att tycka att döden är vacker - åtminstone ibland. när den kommer i rätt tid. för var kan vara vackrare än när en människa belönas med frihet & evig vila när denne gjort sin mening i livet ?

mina tankar var ikväll hos två väldigt betydelsefulla människor i mitt liv. linus förlorade nyligen sin mamma, fanny sin svärmor och deras ofödda dotter förlorade sin farmor. i sådana situationer är döden aldrig vacker mer än när den tar slut på en långt lidande. trots sorg & saknad, som jag tror att många känner efter denna förlust, kan jag inte låta bli att se ljuset i en lång och mörk tunnel. om mindre än 40 dagar (förhoppningsvis) föds ett nytt liv till denna värld.

ett nytt liv ska få fylla delar av det tomrum som en förlorad dotter, syster, mamma, farmor/ mormor och vän lämnat efter sig. i en annan människas saknad ska detta barn fylla så många människor med glädje och hopp. ella, fattar du hur älskar du är redan ? kom ut lilla knodd, vi längtar efter dig !

nu fick jag en tår i ögat. tänk att ett ännu ofött barn kan fylla en med så mycket värme & kärlek. jag är en stolt morbrors flickvän.

<3, m.




Kommentarer
Postat av: Fanny

Naw Maria, jag blev helt tårögd. Försökte läsa upp de för Linus men darrade lite på rösten så rörd jag blev. Han tyckte oxå de va jättefint <3

Älskar dig, svägerska! Ses imorgon! puss

2010-03-11 @ 20:47:58
URL: http://guckeliis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0