eh, visste du att vi ska rösta den 19 september ? JAG HADE NOLL KOLL !

2010-31-08

egentligen satte jag mig ner för att ta tag i sådant som jag inte hinner göra när jag jobbar. ringa till andra som jobbar, uppdatera mig nyhetsmässigt och nu även på enklaste sätt; sätta mig in i att det faktiskt är val i år. jag tänkte; "vem äe jag?" och "vad tycker jag?" jag kom fram till att det inte vara ett effektivt sätt att försöka reda upp mina resonemang och egna värderingar.

förut var jag politisk, men mest för att jag inte ville vara som alla andra. jag undersökte, (ungefär som att försöka göra tonårsrevolt), hur det skulle vara att tycka precis tvärtemot vad många nadra tycker i den här kommunen. (jag är hemma i vellinge nu) jag engagerade mig i SSU, läste på och gick aldrig ner på knä utan en fight.

idag är det annorlunda. jag tycker fortfarande att det är viktigt, men om sanningen ska fram är jag för lat för att orka bry mig. jag har hittat annat som intresserar mig och jag vill lägga min tid på annat när jag är ledig. jag försöker hitta anledningar till att orka bry mig, ändå händer det ingenting.

om jag hade varit mer insatt hade det kanske haft en annan innebörd, just nu känner jag bara att det är för tungt för att tas itu med och då kan de som har intresse för det föra min talan. jag antar att det är ett handlande på gott och ont. jag kan inte bestämma mig för om jag tycker att det är bättre att låta människor som är mer insatta vara de som tar ansvar, när det egentligen lika mycket handlar om ett misslyckande från deras sida att de inte engagerar alla. jag har givetvis ett eget ansvar att undersöka möjligheter och försöka ta reda på min egen ståndpunkt, men som första gångsväljare till ett rikdagsval borde det ligga mycket fokus på att hitta oss, vi som inte vet och därför inte bryr oss. jag är inte svår, jag är egentligen bara lat och behöver en morot stor nog att jaga efter och om intresset var större för oss skulle jag nog med hull och håg svälja det ena partiprogrammat efter det andra.

så hur tänker jag göra ? - jag tänker fortsätta använda valkompassernas tester tills jag tycker att jag tycker rätt. att försöka läsa valprogram känns som en djungel, men jag vet i alla fall att miljö, invandring och pengar är mina stora frågetecken och som i stora drag kan sammanfatta huruvida min framtid kan komma att se ut, så här bör det kanske ges tillfälle för lite undersökning. att inte rösta alls går fetbort, men att blankrösta är mycket mer värt än att rösta bara för att rösta. just nu känns det i alla fall som att jag varken är blå eller röd och det gör mig varm i själen för att jag hatar att vara antingen eller ! kanske blir det jag och maud olofsson ?

m.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0