påsktankar

2010-01-02

aprilförkylningen har satt sig som ett lock över stämbanden - jag kan bara kraxa och hosta. fast hosta undviker jag, jag är nämligen nära att kvävas varje gång - mindre kul ! särskilt eftersom att den här helgen har ett gäng storslagna fiestas att bjuda på. jag sittligger i rasmus säng och kurerar mig med stora mängder te och diverse olika halstabletter.

rasmus och victor är husliga med städning och fix inför söndagens påskfest. jag har istället för att hjälpa till legat på soffan och tittat på pippi. hur tur hade inte jag liksom när tv4 visade pippa på rymmen. jag tittade alltid på den när jag var liten & sjuk. pippi är chill, fast pippi-filmerna borde ha varningstext. don't try this at home, liksom. jag minns en diskussion särskilt från när jag var barn. jag frågade mamma om man verkligen kunde åka genom en fors i en tunna, och mamma blev alldeles blek och förskräckt. hon sa att det fick jag aldrig prova - för då skulle jag dö.

visst är astrid lindgren filmerna så charmiga ? så otroligt dåliga i kvalitén & man kan inte låta bli att skratta åt dålig trickfilmning. det var säkert otroligt fräckt gjort på sin tid, men idag ser det bara kul ut och jag njuter av det...faktiskt. det påminner om att tiden går framåt. och jag minns min barndom, & gärna det som var bra. hur bra jag har haft det och hur tacksam jag är över det !

förövrigt känns det verkligen som långfredag idag. den känns precis så där stilla och lång som jag minns från när jag var barn. jag gillar påsken. den berättar om så mycket speciellt & vackert. om det finns någon högtid där jag känner mig religiös så är det verkligen över påsken. julen handlar om traditioner, traditioner som man byggt med sina familjer. under påsken kan jag däremot mer ta till mig allt det där religiösa. jag har en otrolig respekt för allt det som sägs ha hänt för två tusen år sedan. jag tycker till exempel att den sista måltiden, alltså dagens nattvard är en otroligt vacker handling. jag kände mig därför väldigt hedrad när jag igår, fick vara med och dela ut nattvarden i kyrkan där mina konfirmander gick.

jag vet att jag tror på någonting, men jag kan inte sätta fingret på vad. att tillbringa tid i kyrkan kan jag dock känna som om det var terapi. man kan liksom lägga allting bakom sig och börja om så fort man kommer in i en kyrka. det är en vacker plats & alla går dit av samma anledning. gemenskapen som delas i en kyrka har jag aldrig upplevt någon annanstans och det är verkligen fridfullt. det bästa av allt är kanske att man inte behöver tänka så mycket när man är där, det är som att all tankebearbetning sker automatiskt men utan att hjärnan mals sönder. det är tacksamt.

nu ska jag göra en kraftansträngning och ta mig ur sängen. fast det är ganska gosigt att bara ligga här och titta ut på en vajande granntopp mot en klarblå himmel. vilket påskväder !

även om vi ska sörja den man som förbarmade sig över oss och borttog våra synder, så tänker jag inte vara ledsen. jag tänker istället vara glad och vissa tacksamhet. ja, jag är sjuk..,men jag är inte sjukare än att jag kommer överleva. jag ska sluta gnälla och göra något bra av den här dagen, för det finns så många som har det betydligt värre än jag. de finns i mina tankar idag !

så, även om man kanske inte ska önska varann glad påsk förrän imorgon så gör jag det ändå, för att jag tycker att alla förtjänar en glad påsk. ta vara på era familjer och vänner.

<3, m

Kommentarer
Postat av: K

Glad påsk honey <3

2010-04-02 @ 14:24:30
URL: http://thisiskay.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0