schlagertankar dagen efter

2009-05-17

fastnade du också framför eurovision igår ? att se bidragen går väl an, men när det väl kommer till röstningen håller man sakta men säkert på att falla i djup dvala. för det första är alla de som framför rösterna så fruktansvärt fejkade. någon barnprogramshallåa som av en eller annan anledning fått uppdraget att sitta upp till långt in på natten och meddela hur landet tyckt till om några halvtaskiga låtar. dessutom är alla så äckligt trevliga och ska hälsa på värdlandets språk, och sen ska de på knaglig engelska rapportera siffror, alla anstränger sig till sitt ytterst förutom frankrike som givetvis säger allt på franska.

trots att jag avskyr eurovision (och jag är inte bitter för att malena kom typ sist) så fastnar jag likväl framför tv'n vart enda jäkla år. chockerande var det dock att tack vare det nya röstningssystemet så försvann kompisröstningarna - i alla fall nästan. andorra röstade på spanien - what to do liksom ? även om det skulle finnas en regel att andorra inte får rösta på spanien så skulle de göra det ändå. så är det bara.

den som följt eurovision hysterin den senaste tiden vet ju att norges bidrag fairytale med alexander rybak varit topptippat sen länge, och igår kunde europa se på när norge vann en jordskredsseger. den lille gutten dansade runt med sin fijol och var mest söt. bidraget klingade ju inte lika vackert som wa-wa-wa-wa-waaterlooo, men visst var han duktig.

men schlager är ju alltid schlager och jag vet inte riktigt hur europa skulle se ut om vi inte varje år hade den här påkostade tävlingen som mest är skit egentligen. det är ändå ganska trevligt och sitta hemma i soffan och känna stämningen, och se att alla kan vara vänner och göra något trevligt ihop, när man vet att det annars pågår så mycket skit i världen. fast en tanke som slår mig varje år är, har man inte redan skrivit alla melodier som går att skrivas och har inte love, baby, you and me och så vidare redan använts i alla möjliga kombinationer ? kan något musikaliskt underbarn svara på min fråga, om tonerna kan ta slut ? man tycker ju nämligen att man redan hört allting.

m.

Kommentarer
Postat av: Hanna

Kunde inte sagt det bättre själv..

2009-05-17 @ 21:57:31
URL: http://hannasegen.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0