the spaceman says, "everybody look down! it's all in your mind!"

2009-02-20

jag har så länge varit rädd för att växa upp av en enda anledning att jag är rädd för att fatta beslut angående min framtid som gör att jag begränsar mig. jag är rädd för att om jag bestämmer mig nu är risken större att jag blir missnöjd, och därför måste börja om på nytt. men att spendera dagen med någon som är lite äldre ger en faktiskt perspektiv. samtidigt som det kan vara bra att undersöka sina möjligheter, så vet jag nu att jag inte behöver bestämma mig, för jag har fortfarande så mycket tid kvar där jag kan prova mig fram. vad jag i alla fall ska se till att göra är att skaffa mig en gedigen utbildning som jag alltid kan falla tillbaka till oavsett vad som händer på vägen. man ska trivas och man ska vara passionerad över det man vill syssla med. det spelar ingen roll vilka förväntningar någon annan har på en, för det är fortfarande för min egen del jag ska arbeta. att mitt blivande yrke skall generera mycket pengar är kanske inte något jag behöver haka upp mig på just nu - nu är det nog desto viktigare att jag blir erfaren, och sätter upp rimliga mål för mig själv.

något som jag verkligen börjat att inse vikten av är att ingenting kommer gratis och därför bör jag inte stoppa huvudet i sanden. rädslan, det är kanske dags att försöka övervinna den - men på ett plan som gör att jag inte begränsar mig. det skadar ju aldrig att så ett frö för att se vad det hela kan leda till. från och med idag ska jag se hela världen som ett smörgårdsbord. jag ska vara öppen, men sålla bort sådant som inte intresserar mig. karriärvalet kommer att bygga mig och jag vill inte misslyckas - men samtidigt måste jag grunda mitt karriärval på vem jag så här långt insett att jag är. hittills ligger jag ganska bra till, jag vet att jag vill jobba med människor - jag vill inte sitta still och jag vill ha omväxlande arbetsuppgifter, jag vill hjälpa - men också skapa. jag vill kunna stå i fokus samtidigt som jag är en tygghet att kunna luta sig emot. jag utesluter inte yrken så som kurator och coach men helst av allt skulle jag vilja kunna bjuda mer på mig själv. tips på yrken som skulle kunna passa mig ? langa i så fall !

m.

Kommentarer
Postat av: johanna

Jag vet inte hurvida mitt förslag har en roande klang eller ej men det jag spontant kände efter att ha läst inlägget var en entrepenör som hjälper företag som gått ner sig/ alt lyfter företag till en högre nivå. Försår du min poäng?

Det kan generera i att inrikta sig på marknadsföringen, inside upplägg, målmedvetenhet, motivation osv osv...





2009-02-27 @ 08:12:25
URL: http://westsideinc.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0