mångfald är integritet, integritet är kunskap, kunskap är möten, möten är vänskap

2009-02-03

han är malmös ansikte utåt - en självlärd rapare, lika så skådespelare och manusförfattare. han har tagit några få kurser i pedagogik - hade MVG i Svenska A och B på gymnasiet till skilland från många andra i sin klass. själv kallar han sig för invandrade.

behrang miri, malmöprofilen har ikväll besökt vår lilla bubbla Vellinge. jag måste erkänna att jag först var skeptisk till honom. han pratar om att han är världens bästa kompis, och allas kompis - han får en att snubbla över malmöslang och till en början fick jag känslan av att han var ute efter sympati. men så efter att verkligen ha gett honom en chans insåg jag att han är vad Vellinge behöver. han pratar utifrån sin egna erfaranheter och berör på ett sätt som egentligen inte kan beskrivas - det måste upplevas. han är en samhällsdebattör, och inte en sådan för mycket. vi lever i ett segregerat land där fördomarna är vad vi utgår ifrån. den finns en rädsla hos människor för vad som är okänt och istället för att släppa varann in på tar vi avstånd och klyftorna i vårt mångkulturella Sverige växer. behrang tar oss till det okända, han visar att det finns gemensamma nämnare inte bara inom matematiken. oavsett vilket ursprung vi har så är vi mycket lika trots allt - vi måste bara inse det och hitta våra minsta gemensamma nämnare: sport, musik, historia och så vidare.
  han tar oss på en resa genom en debatt många nog helst av allt undviker. men istället för att gömma sig bakom en fasad av okunskap väcker han liv i vad som behövs väckas till liv. om du tror att det är stor skillnad på falafel och pyttipanna så har du egentligen ingen aning - och om du tror att svenskarna är de enda i världen som firar valborgsmässoafton så vet du inte speciellt mycket. behrang är inget annat än en inspirationskälla och den här kontakten ska jag värna om.

ikväll var verkligen klockrent och det är fan ingen raket !

m.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0