"what a left foot"

2009-12-12

hej du glade !

jag är sjukt trött. uppstigning kl 8 idag - varför det liksom ? jo, jag har varit med & arrangerat en fotbollsmatch för killarna på tansitboendet idag. 20 glada killar lastades ur minibussar och sen satte vi igång att lira fotboll. hanna fick följa med som supporter - vår enda. det var skönt att det inte dök upp en massa press & så. det finns ju en risk för det.

alla var taggade och vi spelade fotboll i nästan två timmar. mitt lag vann med 14-9, tror jag. det var svårt att räkna tillslut för alla rörde ihop resultaten. kommunikationen den var klockren - fotboll måste ju vara den mest internationella språket någonsin ? alla spelar efter samma regler & alla kan hänga med utan större bekymmer.

jag funderar över vad som pågick i killarnas hjärnor när de såg mig, emma, ellinor och mathilda springa fram & tillbaka på planen. jag lyckades dessutom panga in ett mål. det gick ett sus över planen. jag tror inte att tjejer, därifrån killarna kommer, spelar fotboll så det måste ha varit en ganska chockerande syn att se oss. kulturkrock - finns det något mer spännande ? det kan vara farligt, men fotboll, kamratskap, gemenskap och skratt, det är inget annat än harmlöst och underbart !

förutom att ha en underbar förmiddag i vintersolen så är det ännu en seger att muhammed som kom till vellinge som ensamkommande flykting för några veckor sedan (inte med de andra killarna) har fått uppehållstillstånd. det är nästan så att jag får en tår i ögat. vellinges första flyktingpojke ! han är underbar, full av engagemang, livsglädje och hopp - dessutom är han en fena på att sparka boll. när det gäller glädje har jag inga hämningar så jag gav honom en rejäl kram. han tvekade först, sen kramade han tillbaka. så, hemskt mycket välkommen till muhammed !

det är kanske dumt att vänja sig för mycket vid att ha killarna här. inget vet ju hur länge de kommer att stanna här, eller om de ens får stanna. det är ett ganska så sorgligt läge och jag vet inte riktigt hur man ska hantera det, men tills det att vi vet ska jag göra allt för att stötta dem, så mycket som jag kan.

det var en av killarna idag som berättade för hanna att han rest genom 10 länder under 4 månader. det är något som ingen i det här landet ens kan försöka att föreställa sig. dessa killar förtjänar att ha en undebar tid så länge den nu varar och de kan räkna med mitt engagemang !

m.






Kommentarer
Postat av: Anonym

Barn i vuxenålder?

2009-12-13 @ 15:00:14
Postat av: mariaohlin

barn ? har jag ens nämnt barn ? lär dig läsa innan du börjar kommentera !

2009-12-13 @ 17:11:28
URL: http://mariaohlin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0